brak logo

Petecki Investment Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Petecki Investment Sp. z o.o.

admin 2015-11-13 17:03
Nasze forum to miejsce gdzie nie boimy się prawdy o rynku pracy. Opowiedz o swoich doświadczeniach w firmie Petecki Investment Sp. z o.o..
M 2015-11-29 22:50
Czy ma ktoś jakieś info .Jak się tam pracuje? ?Czy są pozytywne opinie? Jakie zarobki?
chrapek 2016-12-18 10:36
Odradzam wszystkim kto bierze pod uwagę ten leśny zakład z leśnymi zasadami.
Brak zaufania do przełożonych skutkuje złą atmosferą i ciągłymi zmianami i problemami rodem z targowicy. A wszystko ładne ukrywane przed bossem.
Jak może firma mieć pieniądze jak obecnie są najtańsi na rynku z produktami jakie produkujemy.
Rok temu obsługując klientów przyjmowałam zlecenia na poziomie rabatu 54% i były zamówienia. Teraz po różnych zmianach w zakładzie i układach koleżeńskich aby ratować tyłek żebrzemy o zlecenia z rabatami na poziomie nawet 6... z przodu. Czy o tym Ignacy wie :) ???? zapewniam, że nie bo generują obroty sztucznie i zapewniają, że nikt z klientów nie odchodzi. Śmieją się z niego że excela nie zna :) więc wszystko można mu wciskać by bronić swój tyłek.
1
przestroga 2017-01-07 18:41
No nie da się nic dobrego powiedzieć o tej firmie a szczególnie tym oddziale i osobach nią zarządzających. Ja zostałem okłamany i nic nie było jak obiecywali. Duże ambicje i aspiracje ale poziom wiedzy o zarządzaniu mierny. Czasami miałem wrażenie, że dyrekcja uczy się od pracownika a nie odwrotnie.
Pensje marne ale cały czas wpajane masz, że nie o pieniądze chodzi tylko o to gdzie pracujesz. Mądry się nie nabierze głupi w to uwierzy. Dużo ale to bardzo dużo muszą się nauczyć panowie z tytułem dyrektorskim w tym oddziale. Ogólnie nie polecam nawet wrogowi.
Amidala 2017-01-18 12:52
W Petecki Investment pracuje już jakiś czas i nie mam na co narzekać. Czytałam różne opinie o firmie (choćby na tym forum). Owszem w firmie jak w rodzinie, raz dobrze raz źle. Moim zdaniem to najlepszy pracodawca w okolicy, dobre warunki pracy, wynagrodzenie po okresie próbnym znacznie poszło mi do góry. Ze swojej strony uważam, że warto.
1
obserwator 2017-01-20 21:42
Amidala - albo jesteś dyrektorem tego zakładu :) albo pisząc "najlepszy pracodawca w okolicy" zawężasz okolicę do Chrapczewa hahahah. Dlaczego więc ludzie odchodzą ? z każdego szczebla.
Amidala 2017-01-24 10:13
Nie jestem dyrektorem, i nie mam takich ambicji. Po prostu uważam, że jak tylko chce się pracować, a nie obijać, jest się uczciwym, umie się żyć z ludźmi i dogadać na spokojnie to Petecki jest dobrym pracodawcą. Mówię o zakładzie w Chrapczewie. Atmosfera jest ok, jak to w pracy, nikt nikogo nie "zjada". Zarobki są przyzwoite - niektórzy chyba za dużo by chcieli. Mówię za siebie, ktoś inny może być innego zdania.
1
były 2017-01-25 09:37
Pracowałem i nic po za "chciejstwem" od Pana przełożonego się nie nauczyłem. Bicie głową w mur a problemy są tak były.
1
apel 2017-03-05 11:13
O wartości zakładu w pierwszym rzędzie świadczy charakter osoby zarządzającej nim. A ten nie wzbudza wiarygodności. W sporcie czasami wystarczy zmienić trenera i zespół zaczyna grać zupełnie inaczej.
1
william wallace 2017-03-06 13:38
O proszę !!! widzę, że ktoś ma aspiracje. Próbuj !!!
1
pracownik 2017-03-07 20:24
zgadzam się z apel
żeby zapalać innych samemu trzeba płonąć. A jest popiół. Nie można tylko wymagać...
1
zdystansowana 2017-03-13 10:26
Osobiście uważam, że prywatne wywody nie są na miejscu i raczej nie takie było założenie tego portalu..., potencjalni pracownicy pewnie chcieliby się dowiedzieć jakie są warunki pracy, wynagrodzenia, socjal, etc. I tu moja uwaga dla "słuchacza propagandy"... piszesz jakbyś sam już został wywieziony na taczce..., ale to tak na marginesie. Z mojej perspektywy pracownika biurowego przedstawię kilka aspektów w ocenie 1-5 gdzie oczywiście 5 jest najwyższą notą :-)

wynagrodzenie: 4 - zawsze może być wyższe :-), ale jak na realia Tureckie nie jest najgorzej, to co jest ważne, a też nie do końca oczywiste w innych firmach, płaca jest zawsze na czas i w 100% oficjalnie
premie: 4 - są i to jest ważne, najgorzej jest w zimie wtedy rzeczywiście spadają bądź ich nie ma, ale uczciwie oceniając jest to zrozumiałe, że zależy to od zysków firmy
miejsce pracy: 4+, tu jest wysoki standard i widać, że firma kładzie nacisk na wygodę pracownika
warunki socjalne: 4+ jest ładna kuchnia, miejsce do zjedzenia śniadania (może wydawać się śmieszne, ale pracowałam już w innej firmie w Turku i nie było to oczywiste :( )
motywacje pozafinansowe: 3+ są imprezy firmowe, zawsze mamy dwie w roku, ale osobiście uważam, że brakuje dodatkowych ubezpieczeń i dofinansowań do np. siłowni
Ogólnie jestem zadowolona i polecam firmę Petecki jako pracodawce, czy może być lepiej....? tak zawsze może być
3
Wolny 2017-04-18 00:04
Marne pensje. Strach przed zwolnieniem. Raz produkujemy raz nie bo nie ma materiału. Nikt nie wie o co chodzi. Samochody na łysych oponach Jak w westernie.
1
@@@@@@@ 2017-04-25 10:14
Dla mnie ta firma jest tak jak każda inna . Nie chcesz iść w niedzielę do pracy . Bo nie musisz to zrobią system zmianowy by uprzykszyc zycie Chory system pracy . I do tego zatrudniają nierobów oraz nie brakuje lubiących trawkę lub nie powiem co jeszcze . Ten zakład zamienia się w samowolke.
1
Handlowiec 2017-06-15 17:29
Jestem byłym handlowcem. Podam tylko statystykę ostatniego roku rotacji w dziale handlowym. Potencjalny kandydacie na stanowisko handlowca w tej "firmie" zastanów się i wyciągnij wniosk. Na przełomie roku zwolniło się aż 5 kierowników regionu. Obecnie dwóch z trzech pozostałych szukają innego rozwiązania -więc kwestia czasu. Kierownik działu handlowego. Dyrektor handlowy. To tylko jeden dział. W zasadzie tyle w tej już na szczęście dla mnie zapomnianej sprawie. Pamiętaj lepiej poczekać i trafić do normalnej firmy.
1
Kibel 2017-06-28 22:13
Ogólnie kibel.
1
Kibel 2017-06-28 22:19
Z rudym papierem do tyłka
1
Zostaw swoją opinię o Petecki Investment Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Petecki Investment Sp. z o.o.