brak logo

Domino

Dzierżoniów

Opinie o Domino

gość 2012-04-05 09:26
Zgadzam się, chora atmosfera, totalna strata czasu dla tych co chcą coś osiągnąć.
kameleon 2013-04-25 23:07
Nie polecam, jedno wielkie (usunięte przez administratora) , nie ma decyzji , nie ma ludzi tam ,wykorzystanie na maksa ,jesteś robotem nie człowiekiem, czekasz na wyrok... a na wypłatach tak kręcą że głowa mała , brak socjalu ,brak wszystkiego ,szkoda słów ..................
ja 2013-07-25 14:11
popieram, obiecują prace w biurze i taka jest na umowie a karzą robić na magazynie żeby asortyment poznać a potem wypad, bo nie mają czasu na naukę i szkolenie.
(usunięte przez administratora)
abc 2014-12-28 18:14
Rzeźnicza to pikuś w porównaniu do tego co dzieje się na wierzbowej w tej cudownej firemce. Ciekaw jestem, czy malowareczki posiadają niezbędne papiery do użytku czy nadal liczy się tylko zysk a reszta jest mało ważna.
były pracownik 2015-03-26 23:42
Nie bez przyczyny ciągle szukają kogoś do pracy. Jak poczytasz ich ogłoszenia, rysuje się obraz poważnej firmy. Nic bardziej mylnego. Prowincjonalne nieporozumienie.Polecam każdemu bez ambicji. Praca w tej firmie to stracony czas......chyba że jesteś zdesperowany.
lodovico 2015-05-05 20:22
Pan Dyrektor to miszcz zarządzania, ignorant i człowiek bez pomysłu na prowadzenie firmy. Szkoda, bo ojciec od zera stworzył Domino.
Ale do rzeczy, rotacja ogromna, praca za 1300 zł, atmosfera grobowa. H*j, dupa i kamieni kupa.
były pracownik 2015-08-11 14:30
Brak szacunku dla pracownika to jest nadrzędna rzecz w tej firmie. Mówią o sobie, iż mają ogromną renomę i bardzo szybko się rozwijają, tylko że pracownika traktują jak popychadło. Nie polecam pracy w Domino, a wręcz odradzam, chyba że ktoś lubi być wykorzystywany za grosze. Narzucają na nowych pracowników obowiązki, których nie miał nawet w zakresie, a następnie wprost mówią, iż niedostosowanie się skutkuje zwolnieniem z pracy. Uważajcie na tych pracodawców! Jak wcześniej pisano nie bez przyczyny występują ciągłe ofert pracy, gdyż rotacja jest ogromna.
gosc 2015-09-16 21:52
stanowczo odradzam, dyrektorek działu handlowego to jakieś wielkie nieporozumienie, gosciu bez jakichkolwek kompetencji dot. zarządzanie a tym bardziej racjonalnego myślenia. Istny paniczyk bawiący się w firmę. Co miesiąc przed wypłatami jest odwieczne poszukiwania komu zabrać premie, za co to już nie istotne ... coś się znajdzie. Kasa marna, socjal 0, atmosfera - poganianie bydła, którym jest pracownik. Kierownictwo to marionetki, krętactwo przy wypłatach. Szkoda tylko ludzi, którzy siedzą tu kilka lat i mają na tyle skrzywioną psychę, iż nie widzą już innego sposobu na pracę jak przytakiwanie absurdalnym decyzją kierownictwa. Odwieczne poszukiwanie pracowników nie bez znaczenia.
Niezadowolony 2015-09-17 21:54
Z dnia na dzień jest gorzej. Szef już chyba nie ma nic do powiedzenia, a synowie rozwalają firmę. Żal patrzeć na podejmowane przez nich decyzje. Najgorsze jest to, że za złe zarządzanie synów odpowiadają pracownicy. Zabieranie premii za nic to standard. Można doginać przez miesiąc i zrobić swój plan, a i tak znajdzie się jakieś 'ale', żeby zabrać premię. O awansie nie ma co myśleć. Z hali do biura nikogo nie biorą, z biura kierownikiem nikt nie zostaje-wolą zatrudnić pseudokierowników, którzy są tam chyba z przypadku. Rotacja pracowników mówi dużo o tej firmie.
ktoś 2015-09-21 22:33
Szczerze wszystkim odradzam pracę w Domino. Szefostwo nie szanuje w ogóle człowieka, najważniejsze to zapierdzielać i nic się nie odzywać. Opierdziel i wieczne pretensje to to co jest na porządku dziennym. Pochwały za dobrze zrobioną pracę nie uświadczysz. Najlepszym wyznacznikiem jest ilość osób,które się zwalniają, bo już psychicznie nie dają rady wytrzymać. Za te śmieszne marne grosze wyzysk jak nie wiem co. Najlepiej żeby 1 pracownik robił robotę za 3 - a jak odezwie się za podwyżkę to jeszcze Cię zjadą z grubej rury. Tragedia. Tylko patrzeć jak firma upadnie....
Pracownik 2015-09-24 08:48
Jeśli chodzi o Domino z DDZ, to rzeczywiście rotacja jest duża ale to wynika głównie z niekompetencji i lenistwa pracowników, którzy liczą na ciepłą posadkę bez żadnego zaangażowania. Pracuję już 3 lata. Dostałem podwyżkę, mogę realizować swoje pomysły. Są one omawiane z młodym otwartym na pomysły kierownictwem. Pensje dostaje zawsze na czas.
gosc 2015-09-24 20:56
Witam ... " to rzeczywiście rotacja jest duża ale to wynika głównie z niekompetencji i lenistwa pracowników ... " ot to powiedział właściciel albo dyrektorek :D:D:D.

Brak słów, nie ośmieszajcie się proszę. Widzę że zgodnie z poprzednią opinią wszyscy których zwolniono bądź odeszli sami to nieroby. Podwyżka hahahha,a to dobre, ja pracowałam tam 3 lata i o podwyżce nikt nie słyszał od conajmniej 10 lat. Żadna łacha aby dostać wynagrodzenie za już wykonaną pracę zgodnie z umową 10 każdego miesiąca . Opinia krąży po firmie następująca: iż premia - pula rozdzielana na wszystkich pracowników od conajmniej 10 lat jest taka sama - stałam, tylko szefostwo nie wzieło pod uwagę iż liczba pracowników od tamtego czasu się podwoiła, bądź nawet potroiła.
ex pracownik 2015-10-05 23:40
Witam,
Firma obok innej...... posadowionej nieopodal "tuż za rogiem" z cyklu PSB to dwa główne konglomeraty w Dzierżoniowie do ciągłej rotacji pracowniczej i braku szacunku dla personelu z którego wytężonej pracy i potu czerpie się dobry poziom własnego życia-dworki obu Wlaćcicieli okupione fakt własną pracą ....ALE po drodze rzeszą innych ludzi w wielu przypadkach oddających serce firmie pomimo coraz bardziej mnożonych obowiązków nakładanych na pracownika a tym jak finansowo jest on wynagradzany.
Hierarchia władzy:
-senior założyciel (nie zauważa/lub nie chce zauważać co się dzieje w firmie-może z racji wieku
-junior powiedziałbym najmłodszy a jednak trzymający władzę w firmie ( jeden z trzech apostołów czyt. synów) człowiek z wykształceniem ponoć wyższym, wszystkowiedzący - który nie wchodził po szczeblach firmy tak jak to ma miejsce w firmach rodzinnych na zachodzie ale po prostu przejął ster po studiach.
Jedno jest pewne 'łacinę' zaliczył na studiach celująco co niejednokrotnie lubi prezentować pracownikom.
Podchodzący do pracownika jak to coś co się przykleja do buta.
-apostoł średni dział klamki - marionetka juniora ....przepycha na swoim podwórku/dziale zasadę zgadnij o której dziś wyjdziesz z pracy.
Jego dziesięc przykazań na tablicy wymalowane czerwonym markerem stanowią ulubioną podkreśloną przypowieśc o braku premii (powyżej 11 błędów w pakowaniu paczek lub poniżej 3500 zebranych fantów) kto tam pracuje wie o co chodzi.
- i wreszcie Dyrektor wykształcony , prawa ręka juniora powie tyle ile mu pozwoli.
Próbujący rozstrzygać bolączki i rozterki pracowników.
Jego maksyma: jeśli pracownik ma czas aby wytykać błędy firmy to tylko dlatego że ma czas na rozmyślanie a to znaczy żę za mało wydajnie pracuje a za dużo widzi.
Jak już to ktoś dosadnie ujął jest to dobre miejsce dla desperatów chcących przeczekać okres zimowy za całkiem niezłą... bo podstawową minimalną
Henryk 2015-10-07 19:09
Znam ludzi pracujących w tej firmie ponad 10 lat i ... nienarzekających!
Skoro ktoś zmienia pracę z tendencją 3 razy na rok to może weźmy pod lupę tą osobę i jej kompetencję! Dla takiego kogoś każde miejsce będzie złe, a kadra zarządzająca zawsze nie będzie pasować.
E. 2015-10-08 08:58
Miło wspominam pracę w tej firmie.
Przychodząc i nie "odwalając" 8 godzin jest się zauważonym i docenionym.
Moje wynagrodzenie było zdecydowanie większe niż minimum.
Zaangażowanie drodzy Państwo, nikt Wam nie da niczego za darmo za przeglądanie newsów na onecie...
m&m 2015-10-09 09:17
aktualnie pracuję tu już 1,5 roku. pracy owszem, dużo, ale wiem za co pracuję. atmosfera jest w porządku, młody team. regularne szkolenia, umowa na dzień dobry.
ddz_ddz 2015-10-10 11:21
Oj Domino, musieliście trafić na niezłego trola wśród byłych pracowników piszącego tyle hejtów powyżej. Widać po jednakowym stylu pisania i wątkach odnoszących się do jednego tematu.
. 2015-10-12 09:00
jeden z największych i najbardziej rozwijających się pracodawców w naszym regionie.
. 2015-10-15 21:42
Dobre żarty, Pani pracowała w tej firmie czy tylko opowiada usłyszane i podkoloryzowane brednie? Pierwsza podwyżka otrzymana po 6 miesiącach za spełnienie planów, kolejna po 15 miesiącach za ukazanie dyplomu ukończenia studiów, następna po 24 za osiągnięcia działu. Nikt mi nie wmówi, że nie można zarobić. Chęci, ciężka praca, zaangażowanie, a nie siedzenie na facebooku i kawka co godzinkę z koleżankami z działu. Nigdy, ale to przenigdy nie upominaliśmy się o wypłaty, ZAWSZE NA CZAS! To co Pani przedstawia to totalne bzdury wyssane z palca..
ex pracownik 2015-11-20 22:46
Tak to prawda jest kilka osób głównie w biurze i salonie na Rzezniczej które pracują tam kilka lat....ale stanowi to mniej niż 10% ogółu załogi natomiast rotacja pozostałej części załogi jest taka że już chyba nikt nie stara się zapamiętywać ich imion bo i po co skoro po weryfikacji atmosfery w firmie sami odchodzą. Panie Henryku zwarzywszy na sporo komentarzy negatywnych (przed moim komentarzem ) mnieman iż ktoś w firmie doszedł do wmiosku że opinie o firmie próbuje się na siłę odkręcać i wypisywać pozytywne komentarze dla polepszenia wizerunku firmy. Ciekawe kto dostał w firmie tak zaszczytne zadanie aby ocieplać wizerunek na tej stronie skoro prawda nie jest już taka różowa.
ex pracownik 2015-11-20 23:15
Nie sposób nie odnieść się do komentarza.
Nie wiem po którym ze zdań z wcześniejszej wypowiedzi dowodzi płciowości osoby piszącej komentarz.
Podkoloryzowane usłyszane brednie to nie są lecz podsumowanie oceny firmy wg mojej osoby po to powstala ta strona (a nie Hejt) którego jest w necie aż nadto.
Plus który jest podnoszony w komentarzu iż wypłaty są na czas.. nie jest jakimś wow, który rzuca przyszłych potencjalnych pracowników na kolana a regulacją zawartą w umowie o opracę ( przynajmniej do niedawna tak było wg kodeksu pracy). Nie kawka i facebook zatem należało do moich zadań w firmie ale praca fizyczna.
Nie wiem jakie stanowisko reprezentuje się w firmie ale po analizie i akcentowaniu wyższego WYKSZTAŁCENIA osoba na stanowisku kierowniczym na Rzezniczej lub Batalionów....więc powiem tak sugeruję obejrzeć program "Kryptonim Szef" w którym to programie takie właśnie osoby schodzą z Parnasu do ludu pracującego w firmie i mogą przejrzeć na oczy jak wygląda firma od poszewki a nie naciągać do granic możliwości realu w firmie.
Z poważaniem
arni 2015-11-26 12:52
jestem zadowolony. pracuję już ponad 2 lata i nie mogę narzekać.
alicja 2015-11-30 08:04
konkretna firma z olbrzymim potencjałem.
pracowałam w biurze, bardzo dobrze wspominam ten czas, uczestniczyłam w szkoleniach, podniosłam kwalifikacje i nabrałam doświadczenia.
wynagrodzenie? kwestia sporna, nie wiem jak inne stanowiska, ale moje poparte wiedzą i umiejętnościami było ok :)
tez były pracownik 2015-12-04 11:09
Skoro było tak ok to dlaczego czas przeszły?Chyb nikt nie zmienia dobrej firmy, fajnej pracy ?No chyba ,że jest to kolejna opinia pisana na zamówienie? Ja tez pracowałam w biurze i jakos nie pamiętam szkoleń ,podnoszenia moich kwalifikacji .
gosc 2016-01-04 21:49
Mam wrażenie że faktycznie ktoś w firmie dostał poniczykowy nakaz próby poprawy wizerunku tego syfu - Domino na w/w stronie .... Normalny, zdrowo myślący człowiek po okresie próbnym umowy nie przedłuży i w sumie nie ma mu się co dziwic. W roku 2015 z kadry administracyjnej zwolniło się conajmniej 8-10 osób - są to osoby które pracowały w Domino co najmniej 2-5 lat, czyżby wszyscy to idioci i nieroby, "siedzący" wyłącznie na facebooku ?, idioci ... do momentu odejścia z Domino nie obrażając nikogo pewnie i tak, widocznie zdali sobie doskonale sprawę iż w tym syfie nie ma sensu się więcej grzebac ;-). Gorąco pozdrawiam byłym pracowników, a pseudo zadowolonym życzę powodzenia w poszukiwaniu baranow :D:D:D
gość 2016-01-07 18:00
Zadowolony jest chyba tylko zarząd. Zadowolony z tego jak łatwo można(usunięte przez administratora)pracowników.
Prawdoopowiadacz 2016-01-12 15:22
Po tym jak "szef" zobaczył opinie dopiero pojawiły się wpisy "pozytywne". Układy układziki, romanse, itd. na porządku dziennym w firmie. Kolesiostwo ponad miarę. Rozwój? Jakiś jest. Dowalenie obowiązków za tą samą pensję? Jest. Jak pokażesz, że potrafisz pracować za trzech - to będziesz pracował za trzech, a o kasę nie pytaj bo po co? Jak od razu się nie ustawisz to potem już będzie za późno. Najlepiej się nie wychylaj, rób swoje ale nie za dużo to przetrwasz w miarę spokojnie. Firma powinna przejść gruntowną reformę. I nie, nie jestem ex-pracownikiem. Pozdro "młody" wiem, że to czytasz.
gosc 2016-01-13 21:50
zgodnie z zasadą "więcej za mniej" :D:D:D:D. Tylko czekać aż to wszystko pierdyknie jak przysłowiowe domino :).
Nowy 2016-03-03 18:21
Witam,

Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko kierownika.
Czy możecie przybliżyć wynagrodzenie + jaką flota samochodów dysponuje ten pracodawca ?

Dziękuję.
xxxxx 2016-03-04 13:19
Kierownik a gdzie to ogłoszenie?
Taki ja 2016-03-06 10:08
Czym jeżdżą regionalne kierownicy i jaka kasa w przybliżeniu. Proszę o info.
Facet 2016-03-08 21:37
Ja również miałem przyjemność na chwilę pojawić się w Domino. Mała firma z wielkimi aspiracjami. Brak szacunku dla pracowników. Stanowczo odradzam.
z branży 2016-03-08 22:11
na rynku dolnoslaskim nie mają dobrej opinii jako pracodawca
Kamil 2016-04-26 22:12
Firma badziew, zarobki nędza, rozwój żaden, motywacja gówniana. Jednym słowem firma kiepska. Szczerze odradzam, szkoda czasu.
tusen 2016-05-03 21:25
tragedia
Adam 2016-05-10 22:02
A ja akurat jestem zadowolony :-)
To już mój czwarty rok w Domino, firma jest bardzo rozwojowa i daje wielkie szanse ludziom, którzy "naprawdę" chcą pracować oraz poszerzać swoją wiedzę.
Plusy:
- umowa o prace
- wynagrodzenie ZAWSZE na czas
- regularne szkolenia
- Pakiet Medyczny
Minusy:
- zbyt dużo negatywnie nastawionych pracowników, którzy za wszelką cenę hamują rozwój firmy.
Tą drogą pozdrawiam ich wszystkich czytając wcześniejsze komentarze, które wg mnie i z pewnoscią wielu zaangażowanych w swoją pracę pracowników Domino nie są zgodne z prawdą.
Przekonaj się sam:
Zapraszam wszystkich chętnych na rekrutację :-)
Adam
Dział Exportu
----- 2016-09-04 20:51
PS.
awans jest możliwy ale na magazyn na Rzeźniczą przy pakowaniu ubikacji.
M. 2016-12-16 16:01
Pracuję w Domino od kilku miesięcy, ciągle studiuję, jak na jedną z pierwszych prac to mam całkiem fajną wypłatę - dostaję kilka stówek więcej netto niż krajowa brutto. Pracuję pod tym "juniorem" i ani razu nie usłyszałam łaciny, nie ma mobbingu, atmosfera wśród pracowników jest fajna - jak się nie sieje fermentu to go nie ma (to chyba dosyć proste?). Co jakiś czas mam okazję przedyskutować swoje pomysły z przełożonymi, czuję, że to, co mam do powiedzenia jest brane pod uwagę. Naprawdę nie mam zastrzeżeń co do szacunku co do pracowników, a nie pracuję tu od n lat. Może coś się zmieniło albo wcale nie było jak opisywane?
Pozdrawiam, M.
zainteresowany 2016-12-17 14:02
Prosze nie żartuj sobie dziewczyno!!!!
aaaaa 2016-12-17 14:03
Kolejna opinia pisana na zamówienie młodego:)
zzzz 2016-12-22 13:28
Jeżeli jest tak super to podpisz się pełnym imieniem i nazwiskiem !!
pracownik 2017-01-03 21:41
Potwierdzam twoje słowa Adamie, dodam tylko jedno - Jedną z podstawowych działalności dorosłego człowieka jest praca. To właśnie ona wypełnia nam prawie połowę życia i decyduje o jego kształcie oraz o nas samych.
ciekawska 2017-02-21 12:45
Szkoda, że nie ma IP pod komentarzem , od razu byłoby wiadomo, czy to pisze ta sama osoba ;)
nick 2017-02-21 13:16
Dokładnie, podstawiona przez "trzech muszkieterów"....
zzzzz 2017-03-02 18:55
Muszkieter jest tylko jeden !!!!!:):):)
Marcin 2017-03-03 18:57
Mam zamiar startować do tej firmy jako pracownik fizyczny na magazyn, dajcie proszę informacje czy to dobry wybór lub kilka uwag jak tam jest z góry dziękuję. Jestem nowy w Dzierżoniowie i szukam pracy na miejscu.
niezlozecv 2017-03-25 18:19
"wynagrodzenie zawsze na czas"
wypłata wynagrodzenia na czas to zasrany obowiązek pracodawcy, więc nie ma co się nad tym tak spuszczać
zlozecv 2017-03-29 13:36
A rzetelne i staranne wykonywanie powierzonych obowiązków zawartych w umowie o pracę to "zasrany obowiązek pracownika".
Czy wszystkie osoby, z którymi obecnie pracujesz, stosują się do tego?
No i masz odpowiedź :-)
Poślizgi przy wypłatach oraz pozbawienie premii za tylko jeden drobiazg to niestety nadal codzienność w wielu firmach.
Zostaw swoją opinię o Domino - Dzierżoniów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domino