brak logo

Dyckerhoff Polska Sp. z o.o.

Lipie

Opinie o Dyckerhoff Polska Sp. z o.o.

FAN 2014-06-23 19:18
2000 na łapę.Ładowarka-węzeł,malowanie baraków, koszenie trawy,kask na głowę,kamizelka,buty z noskiem.Za poprzednich władz to była firma(usunięte przez administratora)
pracownik innej firmy 2014-07-14 21:51
I na rozmowie kwalifikacyjnej niejaki Pan Piotr K. ziewa prawie przez całe spotkanie!!!!!I to ma byc rekrutacja?Pytań chłopie nawet nie jesteś w stanie wymyśleć,ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nznznnz 2014-07-19 10:09
kierowca betonomieszarki robota 24 h tarczki za okno lub bez karty w tacho oboz pracy
kierowca 2014-07-20 11:34
zgłoś to do ITD
GHGH 2014-07-27 09:17
ITD NIE RUSZA GRUSZEK BOJA SIE ZABETONOWANIA VW
HR Manager 2014-07-28 08:33
Dyckerhoff Polska nie posiada własnych gruszek. Korzysta z transportu wynajętego. Proponuję więc skoro jeździ Pan dla Dyckerhoff a pracuje gdzie indziej donieść na swojego nieuczciwego pracodawcę do Inspekcji Pracy.
1
beton 2014-08-23 21:05
zapierdziel od rana do nocy za 3 koła i gestapo nad głową czuwa , obóz pracy niejaki , buty z noskiem kask i kamizelka to podstawa - żenada, musisz wszystko naprawiać bo te szroty się psują , a na koniec kierownik(her. flik) i tak zapieprzy ci premie w nagrode a o podwyżkach nie ma mowy. jak brak operatora bo ma chorobowe latasz po innych wezłach jak latawiec , a na koniec najlepsze plan tygodniowy zlecony przez ss - koszenie trawy, malowanie pierdół,zamiatanie placu,remonty, itp-a ja sie pytam kiedy to mamy zrobić jak od rana do nocy zapierdziel aż pot po dupie leci metry lecą a planu nie wykonano i po premi . może nasze związki się w końcu zainteresują i coś zrobią w tym kierunku,że tak dalej być nie może inaczej to szefostwo bedzie siedziało w sterówkach bo operatorzy odejdą do innych firm .
HR Manager 2014-08-25 10:14
Do Beton.
Mam wielką prośbę - podaj firmy z branży duże, koncernowe (nie szemranych prywaciarzy) gdzie pracuje się bez środków ochrony indywidualnej (buty, kask) oraz ziewa się w sterówce czekając na robotę. Przywołane koszenie trawy itp., ma miejsce tylko i wyłącznie w sytuacji braku normalnych zajęć. Nikt ci nie zabroni "kręcić metry" i każe wyjść do koszenia. Człowieku ogarnij się i nie pisz bzdur.
hahaha 2014-09-26 21:58
srednie to tam ma kierownictwo, oczywiscie wyksztalcenie:). tam trza roboli od wszystkiego zapier,zapier,zapier:). masz uprawnienia to cie przyjma. zarobki gowniane na godzimowke ktora sie robi.
FAN 2014-10-02 16:01
Witam. Mam przyjemność poinformować że z dniem 30.09.2014 zakończył "karierę" Piotr Kania(można wracać do Dyckerhoffa)
helga 2014-10-04 18:52
słyszałam , że pan kania ma zabrać ze sobą wszystkie kaski i kamizelki o kłódkach nie wspomnę
trzeba zawsze mierzyć wysoko 2014-10-05 08:36
Zamiast użalać się nad sobą proponuję wziąć się do pracy , prawda jest taka że jak ktoś ma dwie lewe ręce do pracy to wszędzie będzie szukał minusów.Nikt was nie namawia do pracy w Dyckerhoff a tych co pracują nikt nie zmusza aby pracowali nadal.Kwestia zarobków każdy ma prawo na rozmowie rekrutacyjnej do negocjacji swojego wynagrodzenia.Dodam więcej bałagan jaki jest w tej chwili jest tylko i wyłącznie przez was starych leniwych pracowników którym się nie chce pracować, i tu uwaga gdybym miał odpowiednie możliwości połowę osobiście bym pozwalniał szukając osób chętnych i zmotywowanych do pracy.Co do pana Piotra to najbardziej kompetentna oraz konkretna osoba w tej firmie i osobiście ubolewam że go nie będzie.Pozdrawiam.. trzeba zawsze mierzyć wysoko...
becia 2014-10-06 09:08
jarałeś maryche czy wciągłeś kreche że takie bzdury piszesz- ''mierz wysoko ''i puknij sie w czoło !!!
kolo 2014-10-06 14:30
Puknij się w czoło. Najlepsze co mogło spotkać Dyckerhoff to pozbycie się wrzoda - czytaj Kani. 99% ludzi w firmie ma takie zdanie.
ja 2014-10-15 18:28
im wyżej mierzysz, tym dłużej i boleśniej spadasz :)powodzenia
ja 2014-10-15 18:29
nareszcie !!!
jeszcze będzie przepięknie,,, 2014-10-16 20:48
"Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie"....szczerze w to wierzymy. Myślę, że najlepszą opinię o Dyckerhoff mogą wystawić jej klienci....ci z którymi firma współpracuje od początku, wystarczy posłuchać ich przedstawicieli i się dowiecie.....myślę, że gdyby osoba "trzeba zawsze mierzyć wysoko" tego wysłuchała, schowałaby głowę w piasek. Jestem pewien, że pisał to ktoś nowo przyjęty, który może nigdzie jeszcze nie pracował, nie ma doświadczenia. Ci którzy pracowali od początku w tej firmie, ze "starej kadry" (jak to się przyjęło mówić) mogą powiedzieć jak blado teraz wygląda "stan firmy Dyckerhoff". Zatrudnieni zostali ludzie, którzy nie maja pojęcia o tym co sprzedają, bez doświadczenia- myślę, że nie jeden człowiek na budowie powiedział, że ze strony Dyckerhoff nie ma z kim rozmawiać. Oczywiście nie można mieć pretensji do "młodych|" bo przecież szukali pracy i ją znaleźli. Trzeba się tylko zastanowić co mieli w głowie Ci co zatrudniali. Nasuwa się myśl, że najlepiej wykończyć "konkurencję" od środka (konkurencja w tym przypadku to Dyckerhoff). Dzisiaj liczą się tylko tabelki, papiery , kto kogo podpieprzy i jak tu kogoś zwolnić. Dyrektor do spraw betonu oraz jego kadra, nie ma pojęcia o szacunku do ludzi a przecież to właśnie ludzie budują firmę. Młodzi mogli by się wiele nauczyć od, jak to mówią, starej kadry. Można by tutaj dużo jadu wylać ale czy to coś zmieni. Wszyscy Ci, którzy mogli by coś zmienić maja klapki na oczach i uszach, cóż może poradzić szary pracownik, który ma otwarte oczy i płacze nad tym co się dzieje. Do "trzeba zawsze mierzyć wysoko"= trochę pokory by się przydało i szacunku do drugiego człowieka....po trupach można iść do pewnego czasu a później się przewracasz o te trupy, i pamiętaj co dajesz to do Ciebie wraca. Jak trochę popracujesz to wtedy się wypowiadaj. Trzymajcie się ludzie i pamiętajcie ......"jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie norma
zdziwiony 2014-11-15 15:20
Jestem zaskoczony tymi wypowiedziami. Wg mnie piszą te komentarze ludzie którzy zostali wyrzuceni i mają gorycz w sobie. A Ci co zostali nie rozumieją zmian które muszą nadejść aby było lepiej. W odświeżonej firmie atmosfera jest naprawdę niezła. Nie ma nacisków, zbędnych tabelek i innych głupot. nie rozumiem dlaczego wypowiadający się tak bardzo negatywnie o firmie dalej w niej pracują? Mnie jak się nie podobała praca to ją zmieniłem. Zmieniłem na Dyckerhoff i nie żałuje decyzji.
ok 2014-11-24 00:28
A czym cię się tak strasznie Kania zasłużył? Wg mnie był całkiem ok.
do zdziwionego 2014-11-30 14:05
Puknij się w czoło to nie będziesz zdziwiony. Szkoda że wcześniej nie pracowałeś, wiec się nie wypowiadaj na temat tego co było a co jest obecnie. Pozdrawiam wszystkich starych pracowników a nowi do zwolnienia.
czystka starych nierobów 2014-12-05 22:40
Powiem tak dyrektor kania to najbardziej konkretna osoba w tym calym bajzlu ,ubolewam ze go nie bedzie i ubolewam jeszcze nad jedna rzecza ze nie mialem odwagi powiedzieć mu co tu sie naprawde dzieje jak wlasnie ci starzy zasluzeni traktuja klientów ,telefon w biurze sie pali nie ma komu odebrać,dyspozytor leser najlepiej nie bierze robót aby nie mieć za dużo do roboty a pozostała czesc panowie operatorzy i administracja albo w telefonach albo modla sie kiwając na fotelach palą głupa aby tylko do 15 i do domu pozdrawiam
Prawda o Dyckerhoff 2014-12-08 18:39
Co do pana kani zrujnował tego dyckerhoffa ,a piękne opinie o nim piszą właśnie same jego lizusy wszyscy wiedzą że ,nie szanuje ludzi ,naprzyjmował sobie 3/4 osób do biura takie jak analityk rynku ,2 analityk rynku ,pomocnik analityka 2 pomocnik analityka 3 pomocnik pomocnika analityka itd a to są ogromne koszty taka osoba nie zarabia 2000 a i tak nic nie robią .Psełdo szkolenia w 4 gwiastkowych hotelach nazwę to pijackie impreski za 3 dni pijackiego szkolenia 60000 i gdzie tu oszczędność ci co tam sie szkolili wiedzą dokładnie o czym mówię mam parę filmików ze szkoleń włosy dęba stają może wyjdą na światło dzienne do pana buzzi.co do wypowiedzi wyżej następny gwiazdor bez rozumu po pierwsze żeby była produkcja to trzeba poszukać klienta na beton operator tego nie zrobi bo to nie jest jego praca a żeby poszukać klienta trzeba ruszyć tyłek a nie przychodzić do pracy na 9 kawka bajera i o 13 dobra jadę szukać o 13 jedynie można znaleść ziemniaki w warzywniaku na obiad takie czasy za klientem trzeba się nachodzić sam nie przyjdzie .
czystka starych nierobów 2014-12-09 15:43
Do prawda o dyckerhoff zasiedziałeś się dupą na ciepłym stołku i nic byś najchętniej nie robił byle do 15 siedzieć i pieprzyć głupoty ze szlachtą albo co lepsze z przedstawicielami leserami,którzy takze albo przesiadują w biurze albo stacjonują przy lokalach (wiedzą ci o których chodzi) ,nietykalni -kolejna grupa dobrze bawiących sie w pracy.Sumarycznie wystarczy krótki czas aby ocenić co tu się dzieje.Żałosne jeden na drugiego nagaduje .To wy tworzycie firmę ...I tu do władz u góry zacznijcie zmiany w firmie od personelu.....
zp 2014-12-31 12:28
Do fatalnego stanu firmy nie doszłoby gdyby nie fatalne zmiany personalne.Nowo przyjęci nie mają zielonego pojęcia o betonie i o handlu.Niskie zarobki i pomysły organizacji produkcji(dyspozytorzy,tabelki itp.) nie stanowią żadnej motywacji do pracy ,a wręcz uczą jak skutecznie unikać odpowiedzialności.I nie tu nic do rzeczy tzw.kryzys czy trudny rynek.
kk 2014-12-31 18:04
W Dyckerhoff jest wiele pomysłów na robienie oszczędności jak likwidacja własnego taboru gdzie konkurencja powiększa flotę,jak zlecanie remontów często bardzo prostych i niewymagających specjalnych narzędzi firmom z zewnątrz,a dawniej operatorzy na węzłach robili tą samą robotę w ramach premii.Co do dyspozytorów to faktycznie nie sprawdzają się,nie ogarniają tematu w całym regionie.A tak prawdę mówiąc to większość pracowników na różnych stanowiskach wykonuje bezmyślnie polecenia przełożonych bo myślenie zdroworozsądkowe jest żle postrzegane.Czy jest ktoś jeszcze w tej firmie kto umie wyciągać wnioski.
ziom 2015-01-12 15:38
a do której ku.....wa mamy robić ??? jest sezon to sie robi do wieczora a jak po sezonie 15 i do domu . wiec cię gosciu nie rozumiem . Dla mnie to ty możesz pracować do północy !!!!
Do HR Manager 2015-01-13 17:31
A co na te wszystkie opinie (w głównej mierze negatywne) ma do powiedzenia HR Manager? Może teraz poprosimy Pana o komentarz? Może ruszyłbyś Pan pupę zza biurka i zobaczył co się dzieje w terenie. To nie boli :-) Wiemy, że dla Ciebie Dy to Cementownia ale trzeba kochać wszystkie dzieci :-) Gdyby nie Beton to dopiero byłoby życie :-) Prawda? Gnuśnij dalej, lata lecą ....
HR Manager 2015-01-14 08:56
Analizuję wszystkie opinie i staram się wyciągać z nich wnioski. Nie jestem jednakże autorem decyzji, które te krytyczne wpisy powodują. Będę z pewnością bardziej wspierał nowego menedżera zarządzającego betonem. No i poza tym postaram się być lepszym ojcem i kochać po równo wszystkie dzieci :-). Wszystkich chcących się podzielić swoimi wnioskami, opiniami, krytykami zapraszam do kontaktu mejlowego, telefonicznego lub osobistego.
POlak 2015-01-22 00:19
Jeśli HR manager ma czas by w pracy o godz. 8:56 rano, czytac i odpisywać na tym portalu ludziom, to ewidentnie jest nierobem i miernotą....
Paweł 2015-01-23 18:52
Dyckerhoff to dziadostwo pod każdym względem. Nie wiem co było kiedyś ale obecnie to dno, dziw bierze że ktoś z nimi chce współpracować!
HR Manager 2015-01-26 21:12
3mam kciuki oby strzał z nowym "dyrektorem zarządzającym betonem" był właściwy. Bo jak do tej pory to raczej były "zgrane karty". Tabelki EXCEL'a menadżerów z konkurencji fajne są na początku ale potem... Oni odchodzą a marka Dy musi się borykać z opiniami jak powyżej :-) Więcej odwagi Panie HR Manager. Przy 2 x K.K. nie jest to łatwe. Wiem. Ale nadchodzi w pewnym wieku taki czas, żeby pokazać jaja :-) Czego Panu życzę. Kiedyś "król" odejdzie i co wtedy? Za taką politykę personalną raczej nie ma Pan szans u następcy. Ale to tylko takie dywagacje. Co by było gdyby...
kKk 2015-01-28 22:33
sam sobie idio.to odpisujesz..... widac twój poziom buahahahaha
QQQ 2015-01-30 21:06
W CYRKU BYŁEM , CYRK WIDZIAŁEM ALE W DYCKERHOFFIE CYRK POZNAŁEM !!!
Do HR Manager 2015-02-05 17:59
KKk czytaj ze zrozumieniem to wtedy nie tylko w Dy zrobisz karierę. Powodzenia :-) Choć jak dla mnie to możesz obsługiwać wieżę... Na zmywaku w Londonie :-)
kkk 2015-02-07 13:21
Jestes cymbalem, ktory odpisuje sam sobie, probujac sie dowartosciowac bo w zyciu osobistym i zawodowym nic nigdy nie osiagnales.... Najwiekszy twoj sukces to wpisy na tym forum....
KAM 2015-02-10 14:12
Jesli ktos zostaje hr managerem w Dy, to rzeczywiscie siegnal dna inic soba nie reprezentuje. Ot zwykla miernota.
) 2015-02-11 21:10
a jednak trudno się niektórym pogodzić z odejściem z Dyckerhoff...
Cementownia... 2015-02-11 22:48
...czyżby to początek końca?
nołbadyysperfekt 2015-02-16 22:39
tak, masz racje, nic nie osiągnąłem, jestem sfrustrowany, mam stany depresyjne,drgają mi dłonie i mama majaki. dzięki Tobie wyzwolę się z tego idę na odwyk. co za ulga..........
Betoniarz 2015-03-09 17:00
Bytom poszedł.... Tak Pan Kania uzdrowił beton. Strach myśleć ile węzłów zostanie. A konkurencja skupuje zakłady, my sprzedajemy. Ot, taka zaawansowana taktyka rynkowa.
taktyka 2015-03-10 00:42
Pan K.a..ni..a siedział i zwijał sreberka. Poszedł ślask, pojdzie wszystko, a tak po prawdzie Dy nie ma co szalec, zloze coraz mniejsze. ilez można schodzić w dół? wlosi zrobili deal :-) nie ma co. troche jest ich szkoda a takie fajne maja jedzenie ale polaczone sily dojcze i poland robia ich na bogato, ale zasluzeni dowodzacy maja to gleboko :-) oby do emerytury. a ona tuz tuz. jeszcze troche wytrzymajmy :-)pozdrowienia dla kk kk ad
grzybek 2015-06-01 22:19
a jednak niektórzy są zadowoleni z pozostania w DY. Teraz uczeń pana PK. A za dwa lata uczeń Pana WK a na końcu i tak wygra excel.
byly z cyrku 2015-10-18 18:06
robota na gruszce tarczki za okno jak tam Krzyżak ma jakis Rumunów spiących na ławkach w poczekalni
defdefe 2016-02-13 19:23
Na betoniarniach w Warszawce lepsze numery odchodzą kierowcy co jezdza na tarczkach pozyczaja swoje karty kierowcom tym co jezdza na tachografie cyfrowym 1 kierowca w 2 miejscach
LALAL 2016-03-20 08:59
BONIO
2016-03-01 21:00:31 ~porch monkey 4 life
(2016-02-22 21:23:03) Tak jak kiedys pisałem, Olszewski z ul Ostródzkiej może płacić 1300 zł tygodniowo.
Wytłumaczysz nam to zib
Olek oddaj 1300 zł MOJE sad pracy czy pip
~mango
2016-03-10 08:28:13 wszystkie soboty w robocie w tygodniu po 24 h spanie na kierownicy dziekuje za takich panów gruszkowych pszwewoznikow
yhythtyhty 2017-01-30 09:39
Naliczone dotąd kary sięgają 400 tys. zł. Wpływy z kar będą przeznaczane m. in. na remonty dróg zniszczonych przez przeciążone pojazdy.

Jak to działa?
Pracownicy ZDM mogą zatrzymać pojazd, wylegitymować kierowcę, sprawdzić dokumenty pojazdu oraz ładunku, a także ważyć pojazd przy użyciu specjalistycznego sprzętu. W ich kompetencjach jest też prowadzenie postępowania administracyjnego, zmierzającego do nałożenia kary na przewoźnika i – co ważne – uniemożliwienia kontynuacji przewozu pojazdem przekraczającym normy. Każda kontrola przeprowadzana przez ZDM odbywa się w obecności funkcjonariusza policji lub inspektora Inspekcji Transportu Drogowego
Pracownik.. 2017-03-06 23:26
Takie jaja jak sie teraz dzieją w tej firmie to szok, dyrektory znalezione chyba na wyprzedaży, jeden z zielonych to chyba jakiś sabotażysta, zamyka zakłady betoniarskie i zwija biznes chyba żeby to komuś tanio wszystko sprzedać //
Xxxxy 2017-03-09 11:41
Kolego to co się tu wyprawia to jest szok, audyty i kontrolę na zakładach a nic nie produkujemy i zarządu to nie martwi!!!! W jednym zakładzie mieszalnik zerwało bo oszczędzają na remontach, zaraz zamkną kolejne zakłady i ludzie stracą pracę trzeba się z tąd zwijać.
defgergergre 2017-03-29 22:08
Degradacja Srodowiska Przez Betoniarnie
jak to jest z tym myciem Kwasem gruszek przecież to jest silnie żrące prosto leci w glebę
była szwaczka 2017-04-22 10:49
Robota na gruszce betonomieszarce głównie jest dedykowana ludziom z kredytem dawnyM LUDZIOM Z MARGINESU ŻEBY ZAROBIĆ ZE 4000 ZŁ OD 6 DO 23 6 DNI W TYGODNIU 24 w miesjącu przy tych godzinach ciec ma prawie tyle samo i siedzi czysty nie brudny zafajdany w błocie betonie trochę skubną paliwka i się cieszą
Zostaw swoją opinię o Dyckerhoff Polska Sp. z o.o. - Lipie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dyckerhoff Polska Sp. z o.o.