brak logo

Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna

Włocławek

Opinie o Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna

były 2015-11-02 23:00
....zwolnienia....poleciało jak na razie 50 osób....
realista 2015-11-05 22:26
no i czarny scenariusz się sprawdza... niby jest to akcja tymczasowa, ale bądźmy poważni i odpowiedzmy sobie na pytanie: po co zatrudniać ludzi, którzy przez 2-3 miesiące się szkolą, później 1-2 pracują po czym ktoś"mądry" mówi że już ich nie potrzebuje ? Czy ktoś w tym widzi logikę ? Gdzie tutaj analiza, gdzie kierownictwo, dyrekcja ? Zero i jeszcze raz powiem zero wiedzy ze strony zarządu, tylko dziwi brak reakcji ludzi którzy tutaj pracują kilka czy kilkanaście lat, ale jak im się wezmą za tyłki to wtedy nie będą już tylko przytakiwać, ale w końcu popatrzą na swój ogródek-tylko czy nie będzie już za późno? Szkoda gadać, firma idzie na dno pomimo obiecywanek i uspokajanek właścicieli - nie polecam nikomu tej firmy.
lajt 2015-12-02 07:30
Ziuta to raczej się nie sprawdzi. Prezes już miał swoich ludzi i albo sami się zwolnili albo ich zwolnili, a więc klika rządzi i stare struktury nadal dominują. Na nic nowy prezes który i tak nic nie wnosi.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 2016-02-03 17:19
Ludzie ktorzy tam pracuja na produkcji to plotuchy jakich mało kazdy najgorszy dział jaki tylko mogł byc to fantazje jedna na cieciu dama jakich malo,nastepna na skladaniu tylko niszczy innych psychicznie szczegolnie pracownikow przyjetych na okres letni pozniej zwalniani sa nie informowani nawet dzien wczesniej bez zadnych pieniedzy chyba ze ktos ma znajomosci to co innego. Ciekawi sa tylko ile kto ma wyplaty zeby czasem mlodsi nie mieli wiecej . Zatrudniaja na umowach miesiecznych za smieszne pieniadze a pozniej bez uprzedzenia wyrzucaja jak psa bez zadnych srodkow do zycia. Lepiej sie zainteresujcie co sie dzieje bo poł pracownikow towar na lewo wywozi a wy na to pozwalacie
smutna 2016-02-09 11:12
Kolego teraz to nie masz na co liczyć, traktują cię jak szmatę. Jak potrzebują rąk do pracy to wszystko cacy, a jak się towar nie sprzedaje no to na bruk !!! Ja tak byłam przyjęta i tak ze mną postąpili, a obiecywali że będę zatrudniona. Szkoda gadać, nastawiłam się że wreszcie mam pracę za marne pieniądze, ale to zawsze coś a tutaj tak ze mną postąpili :( Słyszałam, że kiedyś też nie było lekko, ale poprzedni właściciele mieli chociaż ludzkie podejście i tak nie postępowali. No nic tak wyszło, pewnie za jakiś czas będę się z tego śmiała i wyjdzie mi to na dobre bo kariery w tym "obozie" bym nie zrobiła.
Włocławianie jeśli znajdziecie ogłoszenie w agencji pracy tymczasowej to się dwa razy zastanówcie - moim zdaniem straciłam kilka miesięcy, które mogłam wykorzystać na znalezienie czegoś na dłużej.
anonimowy 2016-02-16 06:03
Masz racje tanie damy i nic wiecej a.co.do towaru to drugi anwis juz dawno wyjechał bokiem na lewo. Pozdrawiam i bardzo xiekawe . forum.moze wydrukujemy i przeslemy na firme xo wy na.to heh
Przemek 2016-02-18 13:42
Poczekajcie jeszcze trochę a zobaczycie puste hale. Wieślniaki wynoszą na lewo Anwis (widać co u niektórych na oknach). Jeszcze trochę a o firmie będą tylko wspomnienia. Marna pensja to normalka. Zwolnienia się szykują.
aaaa 2016-02-22 20:26
Co to za regulamin tej strony jak każdy piszę sobie co chce i o kim chce,podając nawet nazwiska.Czy nie ma żadnej ochrony danych osobowych.Ludzie weźcie się do pracy,a nie zajmujecie się głupotami.
Anonim 2016-02-23 20:08
Jesli glupotami jest prawda to jestes smieszny:-D A co my mamy inne zoladki czy inne potrzeby. Umieli by dicenic pracownika to by tego nie bylo. A Po drugie pensja 1200 to nie pensja tylko zapomoga.
Nikoś 2016-02-26 12:29
A co z ogłoszeniem że chcą zatrudnić nowego kierownika produkcji?
były 2016-03-01 11:10
a co się stało ze starym kierownikiem ? Zwolinili go ?
Nikoś 2016-03-04 14:07
Na pracuj pl jest ogłoszenie :) albo odchodzi lub go zwalniają.
ziuta 2016-03-18 08:37
Ooo widzę, że moje posty poszły w niepamięć. No cóż może Pan K. i Pan P boją się, że jak firma Anwis przestanie istnieć to Headhunterzy do nich się nie zgłoszą. Niestety drodzy Panowie KiP trzeba być człowiekiem a nie ... (resztę sobie dopowiedzcie, jak to robicie) Przestańcie rozpowiadać nie dorzeczne rzeczy na temat swoich byłych pracowników (w szczególności to się tyczy pana K), najpierw trzeba mieć na to wszystko dowody, a teraz co możecie zrobić?? Mam tylko nadzieję, że Urząd Marszałkowski zajmie się waszymi "szkoleniami" na których połowa pracowników nie była - jedynie podpisywała listę obecności - a kasa na to poszła. Jeszcze raz żałuję, że Państwo W. sprzedali firmę, teraz tylko słyszą co tam się dzieje... Ludzi wyrzucani są na bruk, bo albo nie pasują do nowego układu albo spadła sprzedaż, albo likwidacja stanowiska (gdzie po miesiącu zatrudniają na miejsce osoby zwolnionej nową osobę). Ogarnijcie się dyrektorzy i Prezesie i wróćcie na starą drogę....
znajoma Ziuty 2016-03-20 20:19
Oj Ziuta od razu widać że możliwość bycia anonimowym tylko dodaje ci skrzydeł. Tryskasz tymi jadowatymi komentarzami….Napisz lepiej czym się tak wyróżniałaś , że zostałaś zwolniona, , Rozumiem, że chyba nie dlatego że byłaś super kompetentnym pracownikiem  Współczuje twoim byłym pracodawcom i wcale nie dziwie się, że jesteś tam gdzie jesteś.
Ziuta 2016-03-21 21:07
Nie wiesz gdzie jestem w tej chwili. Mam się dobrze i pracuję z ludźmi, którzy nie mówią sobie słodkich słówek, a za twoimi plecami obrabiają d....Skąd wiem? WIem bo to są dorośli ludzie a nie przedszkolandia.
Poczytaj sobie wyżej, nie tylko ja wypowiadam się negatywnie o obecnych pracodawcach.
Człowieka trzeba szanować a nie traktować jak śmiecia....
PS. znajomymi to my napewno nie byliśmy, nie jesteśmy i nie będziemy!!!
Znajoma Ziuty 2016-03-22 20:10
Z doświadczenia wiem, że takie strony i portale są dla rozżalonych i sfrustrowanych pracowników, którzy słabo radzą sobie w pracy i w życiu i w taki sposób próbują poprawić swoje ego, szukają w ten sposób sprzymierzeńców. Pewnie tak odreagowują… (inni chodzą np. do psychologa- nic nie sugeruje, uczęszczają na różnego typu zajęcia, albo już pracują, idą dalej, do przodu) Cóż…. Zresztą większość tych, którzy wylecieli z pracy z jakiegoś powodu, o swoim byłym pracodawcy nie powie jednego dobrego słowa (rzadko zdarzają się wyjątki -Ty do nich nie należysz) . Pamiętaj świat jest mały , dobrze o tym pamiętać zanim na głowy naszych dawnych szefów czy kolegów i koleżanek wylejemy „wiadro pomyj”. A „lepszego” specjalisty od ciebie, od obrabiania d…….(jak ty to mówisz) chyba na tej stronce nie znajdziemy. Ci inteligentniejsi, nie potrzebują już chyba dowodów . Każdy kij ma dwa końce. The end.
zatrudniony 2016-03-23 22:24
A co sądzicie o obsłudze biura , gdzie się podania składa?jest tam taki znerwicowany gość, podejrzany jakiś, słyszałem różne rzeczy ... sam nie wiem
pracuś 2016-03-23 22:28
jest ok. trochę nieśmiały i tyle
1
zatrudniony 2016-03-23 22:31
no też mam takie odczucie. nie ma sie co uprzedzac na początek. dzieki
ziuta 2016-03-24 10:47
Pomyje to raczej Wy wylewacie na swoich pracowników. Jeżeli już mam być szczera to poprzedni właściciele byli dobrymi ludźmi,a nawet bardzo dobrymi. Przed zwolnieniem człowieka brali za i przeciw, a w tej chwili nad dyrektorstwem i kierownictwem górę biorą emocje i niestety kolesiostwo. Zwolniona była w ostatnim czasie osoba, wieloletni pracownik, który wiedział dużo, wytypowana była również z nowo przyjętych osób i co kierownik wytypował wieloletniego pracownika, ponieważ ten nowy to bliska znajoma kierownika.
W tej firmie przeszłam szkołę życia za co mogę powiedzieć DZIĘKUJĘ. Teraz wiem na co zwracać uwagę w kontaktach międzyludzkich.
Znajoma Ziuty z tego co widzę, ty również na tym forum działasz anonimowo - boisz się ujawnić? Czemu? Masz coś do ukrycia?
Poczytaj wyżej opinie na temat firmy i nie czepiaj się mnie, bo jak już wspomniałam nie znasz mnie.
PS. "Pamiętaj świat jest mały , dobrze o tym pamiętać zanim na głowy naszych dawnych szefów czy kolegów i koleżanek wylejemy „wiadro pomyj”. " - to też idzie w drugą stronę
marek 2016-04-05 17:08
Cześć Wszystkim! Byłem w Worku i mówili o pracy w Anwis na produkcji, dajcie znać jak tam jest? czy jest szansa na pozostanie dłużej czy to tylko praca na sezon? Szkoda mi czasu tracić jak mnie za 2 miesiące zwolnią to wolę poszukać coś na dłużej. Dajcie znać jak wam się tam pracuje i jakie są zarobki.
Ciekawski 2016-05-10 20:17
Hey. Co sie stało z prezesem ? Słyszałem ze już nie pracuje w Anwisie?
P.Maja 2016-05-10 23:06
A Co? Jesteś zainteresowany/zainteresowana posadą? To startuj...
Ciekawski 2016-05-11 15:03
Absolutnie NIE !!! jestem klientem i coraz większe badziewie dostaje - dlaczego ? Co tam się dzieje, że co chwilę ktoś się zwalnia lub kogoś zwalniają ? Niepokoi mnie ta sytuacja bo pośrednio dotyczy też mojej firmy w której sprzedaje produkty Anwis. Z drugiej strony jak jest taka rotacja to też tłumaczy jakość produktu.
Robol 2016-06-08 15:36
Witam pracuję jakiś czas w tej firmie mówią ludzie że to jest obóz pracy, przerwa 15 min co na nic nie starcza prawie że, brak wyznaczonego miejsca do palenia nie można palić ,ale tak jest w kodeksie pracy. Jak nie przychodzisz na nadgodziny mówią ci że możesz szukać nowej pracy :O . Stawka 12 złoty czyli 9.30 do ręki co bez nadgodzin daję najniższa krajową. Nie można chodzić w spodenkach roboczych w lato to jest katorga w innych firmach można. Pracownicy tymczasowi są poszukiwani cały czas ale pod koniec sezonu będą zwalniani i w zimę zęby w ścianę. Do zarządu FIRMY zróbcie dłuższą przerwę wyznaczcie miejsca do palenia (na przerwie). Zróbcie coś żeby ludzie chcieli u was pracować a nie odwrotnie Pozdrawiam
były_Robol 2016-06-16 12:14
Potwierdzone info zostałem zwolniony bo nie zostawałem na nadgodziny Pozdrawiam
zainteresowany 2016-06-16 19:18
Kiedy cię zwolnili?
Magda 2016-07-05 10:47
pytanko małe mam, poszukują kierownika magazynu, co się stało z poprzednim kierownikiem? Chciałam aplikowac na to stanowisko, byłam na rozmowie i ogólnie dobre wrażenie sprawiała Pani Kadrowa i jeszcze jedna Pani, której nazwiska nie pamiętam. Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat pracy na magazynie? Jacy ludzie? Jak się układa współpraca?
Kolega 2016-07-06 17:06
Poczytaj wyżej komentarze, choć pewnie większość z nich mija się z prawdą to coś w tym musi być skoro jest tam taka rotacja i nawet prezes tej firmy się zwolnił lub jego zwolnili. Nie pomogę Ci w precyzyjnej informacji jak jest tam na magazynie i dlaczego zwolnili kierownika, ale z opinii znajomych ta praca nie wygląda kolorowo. Jeśli nie masz co zrobić ze sobą to zawsze można spróbować choć to praca raczej dla faceta.
Pan duze P 2016-07-06 17:17
na początku był kierownikiem pan Paweł M. kierownik idealny, wiedział co gdzie i jak, jednak z przyczyn mi nieznanych został on przeniesiony na inne stanowisko, a w jego miejsce ściągnięty został Konrad B. zaraz po prezesie Jacku G. (koleżki z jednej firmy) Niestety nie popracował zbyt długo na swoim stanowisku i został zwolniony. Niedługo po jego zwolnieniu pożegnaliśmy się również z prezesem (Kondzio niecały rok był kierownikiem, prezes chyba rok wytrzymał). Następnie od listopada 2015 (może to być również październik nie pamiętam dokładnie) kierownikiem został sam ON Mariusz P. (ten sam co pozuje na facebooku z zimnym leszkiem w ręku, afro na głowie i wielką kulką analną która najwyraźniej już się nie mieściła bo w jego dupsku już ręke trzymał świeżo mianowany brygadzistą Marcin G.) chyba najbardziej ambitny kierownik z całej tej gromadki. Jako plan ujął uchować swoje dupsko na stanowisku nieco dłużej niż poprzednicy poprzez ograniczenie do minimum nadgodzin (minimum w jego zdaniu to 0). Można nazwać go samozwańczym władcą magazynu z tego powodu, iż każde ograniczenie nadgodzin, sobót było spowodowane jedynie jego fanaberią, bez ustalania takich ważnych aspektów pracy jakim są nadgodziny z prezesem, zarządem czy kimkolwiek kto ma dupę wyżej postawioną niż on sam. W momencie kiedy całą firma w ramach sezonu popytowego (oprócz oczywiście komórki magazynu) pracuje obowiązkowo w soboty, a ludzie, którzy nie chcą zostawać na nadgodziny są zwalniani, wzrasta zapotrzebowanie na towar. Pracownicy magazynu nie są w stanie w ciągu 8 godzin wydać towaru, którego produkcja potrzebuje na swoje 8 godzin + 8 godzinną drugą zmianę + nadgodziny + soboty w które pracują, więc na magazynowych biureczkach leżą stosy dyspozycji z rozpisanym towarem. Towar nie jest wydawany na czas a zamówienia są opóźniane. Za taki stan rzeczy odpowiada zatem kierownik Mariusz P. który to cel swój (brak nadgodzin dla pracowników magazynu) chciał po trupach osiągnąć. Ograniczenie finansowe dla prac
Pan duze P 2016-07-06 17:20
Ograniczenie finansowe dla pracowników wziął sobie na tyle poważnie, że sam zaglądał do kieszeni swoich podwładnych, którzy to jego zdaniem za dużo zarabiali i ciął im pensje. Pensje, którą wypracowali sobie latami , niezbędną wiedzą i doświadczeniem. Ile piwa sobie nawarzył ten śmieszny i niesłowny człowieczek tyle teraz musi wypić dlatego szukają już nowego kierownika magazynu. Na sam koniec pragnę Cie uprzedzić, ta firma zeszła na psy i każdy pracownik Ci to powie. Nie będziesz się droga Magdaleno dla nikogo liczyć w tej firmie nawet pełniąc tak ważna funkcję kierownika. Będziesz tylko kozłem ofiarnym na którego zarząd zwali winę za swoje błędy. Pozdrawiam
były_robol 2016-07-08 09:32
Niech ta firma najlepiej upadnie Pozdrawiam !!
Życzliwy 2016-07-08 18:44
Do Pan duże P
Znam trochę sytuacje która się tam dzieje i muszę Ci powiedzieć że nie podoba mi się co robi Pan Mariusz P. bo trzeba z ludźmi umieć rozmawiać a obcinanie wypłaty za dobra pracę to na pewno żadna motywacja. A Pan Paweł M.wcale idealny nie był może poprzedni właściciele tak uważali bo potrafi wiele rzeczy tak jak i stwarzać pozory. to jest "specjalista wysokich napięć" na jakim stanowisku by nie był tworzy napięcia.zajmował się transportem i magazynem to interesowały go tylko samochody. Jest w transporcie i wszystkim robi pod górę. Jakby był taki idealny to tego co teraz dzieje się w magazynie nie było by w takim stopniu bo to po też jego wina.
Pan duze P 2016-07-10 09:01
Masz klase facet :) cos tam jeszcze jestes w stanie sklecic czy twoj poziom intelektualny rowny poziomowi ameby wiecej juz nie wyciagnie?
Miś Puchatek 2016-07-10 10:10
" Jestem Misiem o Bardzo Małym Rozumku i długie słowa sprawiają mi wielką trudność " ( " Kubuś i przyjaciele")
Pracownik 2016-07-11 12:31
Powiem Ci szczerze - nie pakuj się w to bagno. Tutaj problem tkwi w ogólnym podejściu do działu MAGAZYN, jest on na samym końcu w hierarchii firmy i przez to takie rotacje. Po drugie brak jest sztywnych zasad które regulują współpracę MAGAZYNU z poszczególnymi działami, a jeśli są takowe to raczej na niekorzyść MAGAZYNU - za co później jest rozliczany na minus. Nic tutaj w tym zakresie się nie zmienia od lat i zawsze była najważniejsza sprzedaż, która za niepowodzenia i problemy obarczała produkcję, a ta MAGAZYN i tak to było jest i będzie. Niestety w tym łańcuchu wzajemnych oskarżeń MAGAZYN jest na samym dole i nie ma na kogo zrzucić winy, a więc to ON jest zawsze winny i tak negatywnie odbierany przez wszystkich. Przyszedł nowy prezes II, który miał to wszystko usprawnić i nawet się początkowo tym zajmował - wynik widzimy dzisiaj wszyscy, a bardziej jego brak. Reasumując, póki "góra" nie unormuje pracy i współpracy w firmie w sposób mierzalny i realny do wykonania to na nic kolejne osoby na to stanowisko - bo i tak zawsze będzie źle, a winą zostanie obciążony kierownik. Z dnia na dzień jest coraz bardziej antysocjalnie i tak jak pisał poprzednik, chyba lepiej aby to upadło - była by wtedy jakaś odprawa za lata pracy i mobilizacja do zmiany na coś innego.
Winnetou 2016-07-13 22:57
Wypowiedź byłego pracownika z 8 lipca ( byly_robol) notabene pewnie dobrze że byłego, nie wróży dobrze tej firmie o ile będzie więcej takich jak On. Specjalistów od wszystkiego jest zawsze dużo, ojców sukcesu również ( jak widać ) Natomiast porażek.....hm....Wszyscy winni tylko nie JA. Spójrzmy może z innej, szerszej perspektywy? Źycze firmie ANWIS aby rozwijał się w satysfakcjonującym tempie , uczciwych współpracowników a PRACOWNIKOM życzę aby firma była na tyle silna aby mogła w nich inwestować i być źródłem satysfakcjonującego dla nich dochodu. A sobie życzę aby wynaleziono taką przesłone okienną aby oglądany przez nią świat stawał się jeszcze piękniejszy niż jest :) Nie zapominam o Włocławku...Miastu aby żadna z firm nie upadła a wręcz odwrotnie. Aby rosły jak grzyby po deszczu.
kondziu 2016-10-12 17:34
Witam. Dawno nie zamieszczono kolejnego wpisu. Ciekawe czego to zasługa lub wina. Czyżby ktoś z firmy był obrażony i próbował zamknąć usta tym co niepochlebnie się wypowiadają? Wypowiedź powyżej jest przecież od kogoś kto broni firmy ale jaki miał w tym interes? Czyżby jakiś dyrektor od spraw ważnych?
Chmura 2016-10-14 22:45
Kondziu =były_ robol=typ społeczny, który nie może ścierpieć braku hejtu. Chciałby aby wszyscy mieli takie same zdanie na dany temat co on/ona. Gdy ktoś nie myśli tak samo, to albo jest głupi albo zaraz... dyrektor :) Nikt nie może być zadowolony, bo przecież on nie jest.
A teraz puenta: "Jeśli spędzasz życie wciąż czekając na burzę nigdy nie nacieszysz się słońcem"
Były pracownik 2017-01-17 04:11
Przestańcie się produkować do was gadka karierowicze za 3 grosze co rewie mody wprowadzanie nic więcej.Brak organizacji zero myślenia szkoda słów.Chłopaki na magazynie wyrobu gotowego i reklamacji) ładnie wam idzie wyprowadzanie lewizny tu macie szacun ale już niedługo więc pajace uważajcie.pozdrawiam
Obserwator 2017-03-08 22:11
Jest Jedno wyjście...... Pilnować załadunku. Przecież rolery itp. Nie fruwają . Chyba ze teleportacja w to bym może uwierzył;)
Każdy.... KAŻDY załadunek czy to laduje sie firma która kupiła wyrób gotowy czy to sie ładuje kierowca firmy anwis , ktory rozwozi wyrób gotowy czy tez elementy ... Stać tam powinna dodatkowa osoba .Nowa nie upackana tym łajnem. Trzymać dokumenty w łapie i kontrolować kazdy KAŻDY zaladunek. . Druga tez obca osoba powinna wyrywkowo co któreś auto przetrzepac przy szlabanie wyjazdowym. Jedno może dwa dzienne "losowo". I lewy towar znika z rynku. Raczej nikt by nie ryzykowal wpadki .(ile tej lewizny wisi na oknach i ile pewnie jeszcze zawisnie).Zadziwiające jest to ze góra slepa ? . I nic nie wie? . .. To troche tak jak w małżeństwie bywa..... to zawsze mąż ostatni sie dowiaduje ze mu sie zona sypie ;) .
tamtamik 2017-03-11 20:45
Witam. Potrzebuję informacji na temat oferty pracy Brygadzista-Ustawiacz Wtryskarek. Ktoś może mi napisać coś więcej o tym stanowisku? Co robi taka osoba ? Jakie wynagrodzenie itp
dzięki
96 2017-03-24 20:22
Tu nie chodzi o załadunek jak np na Warszawę czy inny kierunek. Tu tak naprawdę chodzi o pracowników, to pracownicy w ramach naprawy czy też w ramach reklamacji mają nowe sztuki wyrobów. Przykre jest to że wyżej siedzący wiedzą o tym i nic z tym nie robią...
Zainteresowana 2017-03-26 16:34
Witam czy pracownicy przyjmowani na sezon mają szansę pracować także po sezonie przez cały rok czy tylko sezon i koniec? Chodzi mi głównie o kobiety.
uff 2017-03-27 10:30
Zakazać pracownikom kupowania towaru bezpośrednio poprzez firmę. .
I może ukróciło by to złodziejstwo.....!
A żeby nie krzywdzić wszystkich pracowników ( tych uczciwych) to raz na 2 lata dać im talon na zakup rolet , żaluzji ( np 20% zniżki )
Na zakupy w dowolnym punkcie sprzedającym produkty anwis
Punk taki zobowiązany był by jest sprzedać z rabatem ( np 20 % z kuponu) i wszyscy szczęśliwi.
Punkt kupuje z dodatkowym rabatem( więc nic go to nie kosztuje) i taniej sprzedaje pracownikowi ten taniej kupi niż przeciętny klient Myślę że też zadowolony) anwis ma lewiznę z głowy( na pierwszy rzut kosztowne ale jak by policzyć ile towaru bokiem idzie to opłacalne )

Ukróciło by to handel a co idzie w parze złodziejstwo wyrobów
A nie jak to pisze 96.......
Pracownik przyjdzie z jedną używaną sztuką a wyjdzie z 10 nowymi i to tylko za jedyne 25 zł
(koszt naprawy ;) )
Czy pracownik banku dostaje kredyt bez odsetek ?
Czy pracownik marketu ma zakupy po cenie hurtowej ?
A pracownik stacji tankuje się za pół ceny?
Więc i anwis powinien zrozumieć że ktoś kiedyś popełnił błąd pozwalając na kupowanie rolet w cenach hurtowych i go szybko naprawić.
Może i anwis miał dobre chęci ale pracownicy zaczęli to wykorzystywać i nadużywać .
Pozdrawiam

Szatan 2017-04-01 08:00
Brzmisz i grzmisz jak Kononowicz....
Jola 2017-04-16 12:39
Brak organizacji pracy na górze. Pseudo brygadzisci bez wykształcenia, potrafią tylko bluzgac. Zero kultury, nie dziwota że młody kierowniczek podłapuje i tez zaczyna bluzgac. Brak organizacji spóźnione zatrudnianie pracowników na sezon odbija się nadgodzinami. Nadgodziny nie mogę trwać tygodniami bo ktoś się w końcu zdenerwuje i odniesie do PIPu a to się skończy karą. Tak samo jest z mobingiem i zmuszaniem do wiecznych nadgodzin. Co to za praca w akordzie z jakimś wspolczynikami jak człowiek na koniec miesiąca dostaje najniższą krajową. Weźcie się do roboty pseudo brygadzisci i pseudo kierowiczki a nie latanie ze stoperami i wymyslacie głupoty z jakimś tablicami komputerami czy nikt nie pomyślał że to spowalnia pracę. Aha pozwolę sobie jeszcze wspomnieć o przedstawcielach anwisu którzy to sa byli pracownicy albo kierownicy albo brygadzisci. Pozakladali swoje firmy i tam sprzedają towar anwisu. Trzeba wspomnieć że lewy towar też gdyż nadal mają swoich ludzi na produkcji i każdy ma z tego kase. A już w ogóle nie rozumiem dlaczego anwis nagradza ich drogim prezentami jakimi są laptopy i drogie zagraniczne wycieczki. Przecież oni kupują towar od Anwisu w cenach hurtowych a sprzedają go ze 100% zyskiem. Drogi Panie prezesie niech Pan zacznie doceniać nas ludzi z produkcji to my produkujemy wyroby marki Anwis. Bez nas ten zakład nic nie wyprodukuje. To nam należą się premię za naszą pracę ponad siły.
Murarz 2017-05-10 06:53
Chyba wszyscy znają wiersz J.Tuwima " wszyscy dla wszystkich" i kojarzy zwrotki....
A i murarz by przecie
Na robotę nie ruszył,
Gdyby krawiec mu spodni
I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,
No, a gdyby nie piekarz,
Toby szewc nie miał chleba

Itd. To tak apropos tych wszystkich pseudobrygadzistow, pseudokierownikow, pseudohandlowcow, pseudopracownikow. Nic dodać nic ująć.
Zainter 2017-07-24 13:24
Dostałam zaproszenie na rozmowe do pracy w biurze. Jaka atmosfera pracy w biurze i jakie zarobki?
Dodam, ze pracowałam w okropnym miejscu, gdzie był mobing itd., chciałabym tego sobie ponownie zaoszczędzić.

Pozdrawiam
Antek 2017-08-10 02:27
Nie płacą za "przymusowe" nadgodziny. Za soboty też nie płacą tak jak powinni, po 6 godzinach pracy w sobote kierownik mówi że to nie była praca tylko inwentaryzacja więc zapłacą jak za normalny dzień. Pracujesz cały miesiąc z nadgodzinami i wszystkimi sobotami a wynagrodzenie to czasami 1600 zł. Po prostu żenada.
Zostaw swoją opinię o Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Anwis A.G. Wiśniewscy Spółka Jawna