brak logo

Termisil Huta S.A.

Wołomin

Opinie o Termisil Huta S.A.

Rafał2 2011-07-25 13:03
\"Obsługa\" czego na wysokim poziomie?
fazi 2013-09-12 09:06
nagorsza firma pod wzlędem ludzi i warunów pracy ,buraki z wioch .[usunięte przez moderatora] brak ciepłej wody ,konfidenci [usunięte przez moderatora] to jest termisil.nikomu nie polecam z wyjątkiem przyszłych emerytek
sylwia 2013-12-11 08:41
nie polecam tej firmy [usunięte przez moderatora] ,małe wynagrodzenie.
robert ż. 2014-02-09 22:50
Super firma, super zarobki, super atmosfera, najmądrzejszy człowiek na świecie (usunięte przez administratora) Ech tylko żebym żonę znalazł, bo już 10 lat szukam i nic , ale nie poddaję się, mama 46 lat , młody jeszcze jestem, życie przede mną , dam radę. Polecam tą firmę
glaaaa 2014-04-23 10:48
Sama praca nie jest zła jeśli pominąć ogólny brak zarządzania i czekanie na pieniądze około miesiąca po terminie
Rhett Butler 2014-09-25 11:02
Opinia, że na pensję czeka się miesiąc jest nieaktualna, teraz czas wydłużył się do kilku miesięcy. Ponadto niewyobrażalny brud w toaletach, brak pomieszczeń socjalnych, ciasne i źle ogrzewane pomieszczenia biurowe - temperatura w październiku 2013 wynosiła 14C. O wszystko trzeba walczyć, a kierownictwo błądzi jak dzieci we mgle - brak podstawowych umiejętności zarządzania, niskie morale w firmie.
xxx 2014-09-29 11:00
Byłam na rozmowie w sprawie pracy i w życiu nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu. Osoba z którą rozmawiałam odłożyła słuchawkę dzwoniącego telefonu "aby nam nie przeszkadzał" i dzięki temu panie w klitce obok (bo nawet nie można tego nazwać pokojem) słyszały całą rozmowę. Dopiero omawiając sprawę ew. wynagrodzenia, słuchawka znalazła się z powrotem na widełkach - koniec przedstawienia. Wypłaty na pewno są opóźnione, gdyż już podczas tej rozmowy powiedziano mi, że na terminowo przekazane wynagrodzenie, nie mam co liczyć.
bleeeee 2014-10-02 20:31
Brak profesjonalizmu. Niektóre osoby piastujące stanowiska za całkiem dobre pieniądze są bez żadnego wykształcenia! Najbardziej obłudna jest księgowość, która uważa,że wszystkie chyba rozumy pozjadała. Traktowanie współpracowników pretensjonalnie niczym petentów przy okienku za czasów Gierka. Obłuda. Nie przychodźcie do tej Firmy!
michal 2014-10-22 22:12
Ogólnie atmosfera oki
Praca ciekawa ale to co się dzieje z wypłatami to ludzkie pojecie przechodzi brak kasy na cokolwiek a dodatek stek kłamstw prezesa Rogackiego i kierownika Frycza Dwaj oszuści!!!! I trzeba teraz podać ta firmę do sadu pracy bo nawet niech a wypłacić zaległych wyplat
Ciekawa. 2014-11-20 12:04
Czy coś się zmieniło odnośnie sytuacji w hucie, czy są przyjęcia? Jak z wypłatami?
olaniemabogaalemakotka 2014-11-26 13:59
W ciągu miesiąca miało się magicznie coś zmienić? Żartowniśka z ciebie ;)
////// 2014-11-27 15:15
Na montażu jest najfajniej ,jednak niektóre panie mogłyby być troszkę mniej wredne... Z kasa katastrofa.
budri89 2014-11-27 15:31
a czy jako operator obrabiarki CNC (frezer) to dobre u nich stanowisko? chodzi mi o to bo akurat były niedawno ogłoszenia na temat tego stanowiska i przydzielali nawet szkolenie z tego zakresu jeśli ktoś nie ma doświadczenia jako operator obrabiarki CNC, i chodzi czy naprawdę oferują te szkolenie i czy warto próbować jeśli ktoś dopiero zaczyna przygodę jako frezer CNC i nie ma żadnego doświadczenia?
Ciekawa 2014-11-28 10:34
Żartowniśka absolutnie nie, jestem ciekawa jak jest. Wczoraj i dziś znalazłam ogłoszenie odnośnie pracy w hucie przy taśmie dla pań i dla panów jakieś tam. Więc byłam ciekawa czy cokolwiek zmieniło się na lepsze czy warto zawracać sobie głowę tymi ofertami.
RR 2014-11-28 16:01
Jeśli chcecie pracować za darmo, to proszę bardzo.
Olek 2014-12-03 18:55
Mam wrażenie,że tylko 1 osoba z działu księgowości pracuje i jest miła ( ta Pani najmłodsza stażem). Reszta 3 pań jest pretensjonalna i z łaską udziela informacji.
Kasy nie płacą. Uważam,że źle jest zarządzana. Nie polecam!
organoleptic 2014-12-18 13:11
Nie pracujcie w tej firmie Nie dajcie się zwieść czułym słówkom i obiecywanym pensjom Wypłaty nie ma od kilku miesięcy Firmą nie zarządza prezes tylko główna księgowa, która niewiele wie na temat księgowości ale za to jak dawać d...y wie dobrze :) Likwiduje ona z firmy wszystkich pracowników którzy jej nie odpowiadają bądź też traktuje ich jak niepoczytalnych wrogów firmy Według mnie ta pani powinna urzędować w Ośrodku Zamkniętym Nie polecam!
obiektywny 2014-12-18 14:52
To prawda glowna ksiegowa wygryzla glowna kadrowa ktora w hucie tyle lat pracowala , a to dlatego ze chciala zeby kadry podlegaly pod ksiegowosc...nigdzie w zadnej firmie takich cudow wiankow nie ma wiec kadrowa sama sie zwolnila nie zgadzajac sie na taki absurd Co to za firma gdzie prezes nie ma jaj zeby sie postawic ksiegowej...??? śmiechu warte!
gadzet 2015-02-04 21:26
Troche lepiej jezeli chodzi o wyplaty.Ale ludzie nie oszukujmy sie to sa grosze za taka prace.Zaplecze biurowe ogromne i co ? To tylko gra o przetrwanie tych biurokradcow .Nie oceniajmy ludzi jedna miarka przeciez sami tworzymy atmosfere pracy , tego nie nauczymy sie z ksiazki z inteligencja "zerowa"przychodzimy do pracy bo i gdzie by ci co szukaja pracy mogli takowa znalez.
prawdomówna 2015-02-08 11:03
Również uważam że pracownicy sami tworzą atmosferę pracy. Pracując parę lat w tej firmie niestety zauważyłam osoby, które umieją skutecznie popsuć tą atmosferę.. Niestety nie da się ukryć też donosicielstwa i zakłamania jednej pani, która przed kierownictwem zawsze uchodzi za dobra pracownicę i tak od lat wielu.........
ŁYSEK 2015-02-11 17:41
CHODZI CI O PRODUKCYJNOM CZY BIUROWOM PANIOM DONOSZĄCOM?
placuś 2015-03-12 09:03
Totalne DNO, stanowczo odradzam chyba że ktoś lubi chamstwo czekanie na pensję po 2-3 miesiące, brud syf i nieudaczników z przełożonych
.... 2015-03-17 09:46
Wypłaty już som na kontach.
prawdomówna 2015-03-26 09:11
O panią K. z produkcji.
robol 2015-04-17 18:41
Takiego bajzlu jak żyję to jeszcze nie widziałem.
Od samej góry zerowy poziom zarządzania,nikt nic nie wie i nie jest za nic odpowiedzialny.Stawki takie że lepiej to pozostawić bez komentarza,a i tak wyrwać od nich swoje zarobione pieniądze to trzeba się nachodzić.Zakład trzyma się na obietnicach,drucie i gumie do żucia,oraz unijnym dotacjom których terminy dobiegają końca.Jakie takie efekty osiągane tylko i wyłącznie dzięki nielicznym dobrym pracownikom i tak nie są doceniane.Na jakąkolwiek pomoc ze strony przełożonych nie ma co liczyć.Traktowanie ludzi i warunki pracy na skandalicznym poziomie.
... 2015-07-23 17:24
Czy są przyjęcia do pracy dla kobiet? oczywiście fizyczna
gabi 2016-05-24 15:04
firma to kompletne dno zarząd pan paznokieć pan rogacki oszuśći ,niewewm kto komu nadskakuje ,zero poszanowania praw ludzi praca za darmo w skandalicznuch warunkach ,inspekcja pracy się kłania nie polecam nikomu
mycha 2016-06-27 17:06
Pan paznokieć juz nie pracuje droga gabi. Chyba cie kiedyś zwolnił zes taka cieta. W okolicy lepszej firmy niema zarobków równiez. tyle w temacie.
Bebe 2016-08-23 17:42
Jest postępowanie sanacyjne. Niedługo ten bankrut jeszcze pociągnie...
a 2016-11-04 17:46
Akurat dla głównej księgowej to ukłony. Dzięki niej ta firma jeszcze funkcjonuje. Tyle osób tam pracowało przez lata i rozkradali firmę a Wy mówicie, że ich szkoda. Przynajmniej góra już chociaż funkcjonuje tak jak powinna(żeby tylko prezes zaczął myśleć) a wypłaty są na czas, dzięki tym obcięciom kosztów a lepszej efektywności. Tym, którzy uważają, że tylko d*pą można coś osiągnąć a nie wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami to tylko współczuć. W jakim Wy świecie żyjecie?
Adss 2016-11-08 14:50
Firma obecnie jest w takiej sytłacji ze opóźnienie wyplat nawet o jeden dzień wiąże sie z jej natychmiastowym zamknięciem, podniesienie efektywności to jakaś kpina a zredukowane zostaly osoby najbardziej wadzace głownej ksiegowej co do rozkradania mienia firmy to właśnie głowna ksiegowa miota takim oskarzeniami na lewo i prawo a jak wiadomo winny zawsze krzyczy najgłośniej. Stanę tu w obronie (byłego) prezesa to on wraz nie pracującym juz dyrektorem finansowym przeciagneli agonie firmy do poczatku tego roku dając jej tym samym jeszcze rok na znalezienie iwestora
B 2016-11-08 18:14
Zgadzam się z osobą o pseudonimie ,,a,, że prezes powinien zacząć myśleć i pozbyć się z firmy tego wrzoda jakim jest główna księgowa a w zasadzie Główna Showmanka
Aaazor, aauuu 2016-11-08 18:40
Osoba o nicku "a" chyba chciała napisać "Odę do głównej księgowej", można by nawet pomyśleć, że to wręcz autopromocja!!!
a...Karpatka 2016-11-08 20:56
A wszystkie dzieci nasze są...:)
Hutnik 2016-11-08 21:20
– A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? – spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. – Co wtedy?
Mama!!! 2016-11-08 21:46
Jestem zdolna niesłychanie,
najpiękniejsze mam ubranie,
moja buzia tryska zdrowiem,
jak coś powiem to już powiem!!!!
Bambino 2016-11-09 08:59
Ja uwielbiam ja ona tu jest i rządzi za mnie
anty karpacka anty pizdus 2016-11-11 17:08
Gdyby ktoś mógł przedstawić jakiś przeciwstawny obraz do tego co zapodało "a". Co by było gdybyśmy nie mieli tejże księgowej.
Takiego bajzlu, braku atmosfery, podniesionego ciśnienia to chyba nigdy tak nie było.
Wierzący 2016-11-28 19:59
No i stało się!! Wszyscy którzy mieli odwagę przeciwstawić się głównej księgowej poszli dzisiaj won! Teraz jasno widać kto rządzi tą firmą i kto żywi się ludzką krzywdą..... ale jak to mówią "Pan Bóg nie rychliwy ale prawiedliwy", a "karma wraca" i jak już wróci to ta kobieta się więcej ludzką krzywdą nie pożywi!!!
Satanista 2016-11-28 20:35
W tym wypadku już tylko egzorcysta pomoże...!!!!!
elewacja frakcja 2016-11-29 18:14
Mi to jest szkoda tej firmy przede wszystkim i tych ludzi którzy jednak coś od siebie dali poświęcili za, za przeproszeniem, naprawdę małe pieniądze..pomimo warunków do pracy, których nie ma, stworzyli mikroklimat bardzo przyjazny, elastyczny w formie..niestety dwa lata temu pojawił się w tej firmie ktoś kto to wszystko rozpierdzielil po całości, bo w chwili obecnej ta firma jest na skraju przepaści..Pani księgowa, i której pisać nie chcę, bo szkoda słów. Fakt jednak faktem że ktoś kto zjawił sie znikąd zniszczył ten w miarę pracujący ekosystem.
No i,,Prezes" na codzień fan zespołu U2, czyli obrazu wolności słowa, swobody działania w życiu, sprawiedliwości, okazuje się kimś kompletnie niestrawnym charakternie pozwalając by sterowano nim jak marionetka..kompletnie nie zrozumiała jest forma jego działania - no chyba że pieniądz..Tak..napewno pieniądz..Ta dwójka osób ma wspólny łącznik..
..a huta się kołysze, tonie, rozpływa..
1
Korespondent Micke Ruse 2016-12-03 17:43
Komunikat.

Transatlantyk ,, Termisil” - własność armatora ,,Opera” od kilkunastu miesięcy pływający pod nigeryjską banderą tonie .Po zderzeniu z górą lodową statek nabiera wody i następuje przechył na lewą burtę. Z informacji uzyskanych od telegrafisty wiemy że kapitan w celu zmniejszenia przechyłu wydał rozkaz wyrzucania za burtę najcięższych członków załogi. Los chciał że po ważeniu, ze statkiem musieli się pożegnać, pierwszy oficer, główny mechanik oraz kilku oficerów wachtowych nie mamy informacji czy spuszczono im szalupę czy też popłynęli wpław.
Max Plastikowe Kolanko 2016-12-04 10:23
Odpłyneli na pontonie nadmuchanym przetwornikową wiedzą.
Majtek z Titanica 2016-12-04 12:20
A kapitan (RR) tego statku dalej tańczy jak mu orkiestra (MM) zagra .........
"bo to moja księgowa" jest najbardziej kolorowa. 2016-12-04 16:10
Wierzę w ludzką inteligencję ktora pozwala na swobodne poruszanie się w pakiecie Office, pozwala na umiejętne korzystanie z kalkulatora czy pisanie zabawnych wierszyków opowiadań na tematy poważne i ogólnie..Statek tonie to prawda, pozbyto się trochę ludzia to prawda, Cała kadra menago out prawda, ale nikt poza MM i RR nie wie co dalej..i mądrości tu już nie uswiadczysz..jedno jest zacietrzewione na całego z wielkim ego drugie zaś zgarbione z opuszczona głową..Tak to prawda "oni ten stateczek napewno uratują"..
Korespondent Micke Ruse 2016-12-04 16:28
Komunikat

Wysoki urzędnik armatora potwierdza nasze informacje o kolizji transatlantyka Termisil z górą lodową zastrzega jednak sobie anonimowość . Nasz informator twierdzi że armator wyraził zgodę na propozycję kapitana wyrzucenie za burtę kilka osób, jednakże miała to być Główna Ochmistrzyni , podległych jej dwóch lokaji , kamerdyner kapitana , oraz stary styrany życiem i nałogami bosman . Wagowo było to lepsze rozwiązanie . Spekuluje się że do wyrzucenie kadry oficerskiej przyczynił się telegrafista, który mógł kapitanowi przekazać nieprawdziwe informacje od armatora . Informacja ta może być prawdziwa ponieważ Główna Ochmistrzyni jest skoligacona z radiotelegrafistą.

Z ostatniej chwili

Z Newport wypłynął krążownik Zim-Filipek który podejmie próbę z holowania transatlantyka do portu Syndyk
Zatroskany 2016-12-12 13:54
Termisil Huta Szkła Wołomin w restrukturyzacji a w rzeczywistości na progu upadłości.Wszystkie działania jakie podejmuje Zarządca za zgodą Sądu zmierzają by robić cokolwiek, co ma znamiona restrukturyzacji a ostatecznie w lipcu 2017 ogłosić upadłość. W tej chwili Termisil chroni ustawa o restrukturyzacji ale w lipcu ruszą na to przedsiębiorstwo wszyscy którym jest winna kasę a tych jest wielu. W ciagu 8 miesięcy zwolniono lub sami złożyli wypowiedzenia prawie wszyscy którzy tworzyli siłę napędową firmy. Struktura pracowników których pozostawiono w firmie świadczy że ,nie ma pomysłu na firmę i chodzi by przy jak najnamniejszych nakładach finanasowych przetrwać jeszcze kilka miesięcy. Szansą dla tej firmy byłby branżowy inwestor, ale decyzje Zarządcy świadczą że nie ma chętnych na wołomińskie szkło . Ostatni wołomiński brylant coraz bardziej blednie.
1
ot ciekawski 2017-05-05 20:37
Pytanie: czy coś tam lepiej się dzieje w tej hucie? Mkną do przodu czy w dół w sensie na dno?
Zatroskany 2017-05-23 17:01
Panie Ciekawski od kilku miesięcy w Termisil Huta Wołomin rządzi ,,małpa z brzytwą" siejąc strach i zniszczenie. Po 112 latach istnienia huty poziom niekompetencji, i chciwości osiągnął apogeum.

Nic dodać nic ująć.
2
Zostaw swoją opinię o Termisil Huta S.A. - Wołomin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Termisil Huta S.A.