brak logo

Cyfrowy Dom Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Cyfrowy Dom Sp. z o.o.

clubowicz 2014-08-12 15:18
kłamcy i złodzieje , klientów mają za idiotów, nastawienie na agresywne zarabianie bez prawa dla klientów, nawet nie ma z kim ta mrozmawiać . MAsz płacić i nie dyskutować. Nie kazdego stać na płacenie tak wysokich kosztów za telefon jakie ta firma oferuje
671 2015-02-25 17:19
naciągają starsze osoby , najgorszy jest zdecydowanie p.Krzysztof !!!!
maciek 2015-02-26 16:32
Drodzy ale są ok
Mila 2015-02-27 10:50
Szukałam pracy i z CV trafiłam do Cyfrowego domu w Gdańsku. Sama już rozmowa rekrutacyjna wydała mi się niegrzeczną, mimo to, gdy zadzwonili z zaproszeniem na szkolenie, poszłam. Wchodząc do biura spotkałam dziewczynę, też zaproszoną na szkolenie. Szef przedstawił nam jakiegoś gościa " To jest Pan X od rekrutacji, przeprowadzi z Wami dzień szkoleniowy" i w tym momencie facet wychodzi, a szef do nas, że mamy za nim iść. Gdzie? No właśnie. Na zewnątrz budynku czekało kolejnych dwóch gości. "No to jedziemy!". Szczerze byłam wystraszona dokąd mnie zawiozą. Wylądowaliśmy kilka dzielnic dalej na wielkim blokowisku i idziemy do pracy, cały czas oczywiście nie mam pojęcia co dokładnie sprzedajemy, umów sprzedaży nie widziałam na oczy. Praca wygląda tak: wjeżdżasz na ostatnie piętro budynku i dzwonisz od mieszkania do mieszkania. Otwiera staruszek w samej koszulce i majtkach, podparty laską. "Panie, dzień dobry! Panie, my tu telewizję dla Pana mamy. Masz Pan telewizor? To wpuść mnie pan, ja wytłumaczę" wchodzi, nie zawahał się wykrzywić w odrazie na widok mieszkania "Panie telewizję będziesz Pan miał za darmo, tylko trzeba dekoder wymienić i już będziesz miał za darmo" na co staruszek "ale ja mam opiekuna prawnego ja muszę zadzwonić", -"żadnego opiekuna, Pan jesteś właścicielem mieszkania to Pan podpisujesz umowę". Całe szczęście, że zadzwonił do swojego opiekuna i ten kategorycznie się nie zgodził.
W końcu udało się wcisnąć umowę, przemiłej starszej Pani, myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Podpisała umowę, wiedząc, że musi zapłacić 400 zł za nowy dekoder i montaż. Po czym szkoleniowiec się odzywa "ale Pani musi jeszcze przygotować dodatkowe pieniądze jak przyjdzie montażysta, bo on też będzie chciał zapłaty, do 100 zł się zamknie. Tylko niech nikt nie wpłynie na Pani decyzję! Pani jest właścicielką mieszkania i nikt nie może Pani kazać zmienić zdania. I niech Pani mnie nie oszuka! Pani musi być w mies
paweł 2015-03-14 18:33
Według mnie firma jest naprawdę dobra, maja babcia to ma i sam na początku byłem negatywny, lecz w następnym miesiącu naprawdę ten rachunek nie przyszedł za kablówkę i tylko sobie pomyślałem "wielkie WOW", nawet moja kuzynka była na rozmowie, na szkoleniu i mówiła, że każdy ma inne metody pracy, niektórzy są aroganccy, a niektórzy są naprawdę mili i na spokojnie rozmawiają z klientami. Jak dla mnie duży + dla firmy
olga 2015-03-24 16:20
tę opinię to chyba pisał sam kierownik cyfrowego domu - ha ha
Tomasz 2015-03-24 16:25
trzeba tych złodziei , naciągaczy i oszustów kopnąć wreszcie porządnie w dupę i zgłosić ich praktyki gdzie trzeba !
arni 2015-03-30 22:05
To co się tam dzieje, to jeden wielki cyrk, nie wspominając o szefie. Młody, skąpy i cwany. Brak jakiegokolwiek doświadczenia. Jeżeli chodzi o pracowników, nikt nie musi mieć doświadczenia, aby tylko chodził po domach i namawiał ludzi do założenia ich telewizji. W przypadku problemów technicznych, brak jakiegokolwiek zainteresowania z ich strony.
hendryk 2015-04-16 19:30
Firma jest żenująca, oszuści i zmuszają klientów do kupna ich sprzętu, który często nie działa. Jeżeli klient się nie chce zgodzić krzyczą na niego, że nie może tak postąpić, bo dostanie karę. Przedstawiają się jako inna firma "Pani jest w Multimedii?" "tak" "to ja z multimedii jestem", "pani jest w UPC?" "tak" "to dobrze, ja z UPC" jeden wielki żart, biura zmieniane co chwila, żeby klienci nie przychodzili z pretensjami, no jedna wielka kpina.
mirem 2015-04-24 09:40
Oszusci - wizyta w domu 90! letniego pana, namówienie do podpisania umowy na montaz zestawu do TV naziemnej, pomimo ważnej umowy z Multimedia, pobranie zadatku (na szczescie pan mial tylko 50 zł zamiast 399zł do zapłacenia), który przepada w przypadku odstapienia od umowy. List polecony z odstąpieniem od umowy na adres firmy wraca po 3 tygodniach adresat nie odbiera listu (2 awiza).
GrażynaTeresa 2015-05-23 20:12
Firma jest nieuczciwa- pracownicy wyłudzają pieniądze od starszych ludzi, którzy nie mają wiedzy na temat telewizji cyfrowej, urządzeń do jej odbioru i.t.p.Właściciele firmy (pozbawieni jakichkolwiek uczuć) to wykorzystują i wyciągają z ich głodowych rent i emerytur ok.500 zł. Należy uprzedzić starsze osoby w rodzinie o tych oszustach. Warto również powiadomić urząd skarbowy - faktura jest na sprzęt, natomiast za robociznę kasują bez pokwitowania.Im więcej będzie takich zgłoszeń, tym - być może- mniej będzie nieuczciwych firm.
Chloe 2015-06-02 08:50
Tez byłam na tej rozmowie Emotikon smile. W marcu jakos ,no i zciekawosci poszlam na to szkolenie.I na szkoleniu tak jak reszta pisze to prawda ze naciagaja ludzi. Juz nie wspomne,ze samo podejscie mi sie nie podobalo i Ci monterzy Emotikon smile. Jedna wielka złodziejska firma,naciagająca kazdego. Na szczescie na dojazd nie musialam tracic czasu,ale sam fakt ze szukaja na pomoc biurowa a sie okazuje ze przedstawiciel handlowy. ;/ TO jak wypowiadja sie dos tarszych ludzi drac sie na nich itd porazka. Dobrze,ze ja mieszkam z babcia wiec do mnie nikt nie zajdzie Emotikon smile.Bo na zbity pysk poleca . Jedna wielka banda złodzieji z tej firmy.
szon 2015-06-23 17:07
Oszuści,brakoroby i chamy.Naciągneli moją 80-letnią matkę na swój dekoder za 500zł,jak się do niej odnosili nie wspomnę,przedstawili programy telewizji którą miała poprzednio jako swoje i znikli.Próby jakichkolwiek negocjacji nic nie dają.Jedna wielka banda oszustów!!!
kasandra 2015-07-16 18:08
czy takich naciągaczy można zgłośić na policję?
Nastepna naciagnieta 2015-08-11 13:14
"Firma"zreszta jaka firma.Wstretni naciagacze.Naciagneli moja sasiadke samotna starsza Pania.Jak chciala sie wycofac zaczeli sie wydzierac i psychicznie zmusili do podpisania.Telefonow nikt nie odbiera.Pod podanym adresem nikt sie nie zglasza.Powiadomi o sprawie rzecznika spraw obywatelskich.
Jurek 2015-08-31 16:15
Rzecznik praw konsumenta zajmuje sie takimi rzeczami
Zdun 2015-12-17 14:55
Rzecznik Praw już nie zajmuje się nimi, sprawę przekazał dalej, a oni oszukują dalej. Czy ktoś z was wstąpił na drogę sądową? Domyślam się, że jeśli ktoś napisze - tak wystąpiłam/łem ale nic nie załatwiłem-będzie to wpis w/w firmy która zapewne monitoruje wpisy i może próbować zniechęcać.
Oszukany 2016-01-12 22:00
Naciągacze ! ! !!!!! Oferują telewizje która będzie miała kanały jak UPC ,a montują zwykłą telewizje naziemną za 399 zł+ 150 zł montaż. Nawet do telewizora który może odbierać telewizje DVB dają dekodery. Rozwiązanie umowy tylko pisemne na podany ich adres.
expert 2016-01-21 18:40
Potwierdzam wykonali montaż szef jeżeli można tak nazwać tego prostaka,kretyna,...... arogancki i w dodatku straszy ale policja już się nim zajmie i to odpowiednio . Oszuści straszni trzeba się zebrać i wprowadzić w maliny . Czekam tylko na nich ukryta kamera ( monitoring ) i zobaczymy cwanioactwo
relaks 2016-02-24 18:18
No i właśnie rąbnęli moją mamę lat 72 na 400 zł. zastanawiam się co robić?
Zobaczymy się w sądzie. 2016-02-29 12:41
Moją babcię też walnęli wciskając jej wieszak, który ma niby odbierać telewizję za darmo. Jeżeli ktoś jest chętny na pozew grupowy to proszę pisać na pkarczewski@o2.pl Ta sprawa się tak nie skończy.

Pozdrawiam
relaks 2016-03-01 19:42
Taki wpis zamieściłem na Facebooku dosyć tego złodziejstwa pora zrobić porządek.
Uwaga:
Chciałbym zwrócić uwagę na firmę, która wyłudza pieniądze od starszych ludzi !!!!!! Ta firma to: Cyfrowy Dom Sp. z o.o. z Gdańska.
Jak to działa: w bardzo agresywny sposób naciągają na montaż swoich anten do odbioru telewizji naziemnej, która jest za darmo i można w niej oglądać ok 24kanały. Opowiadają na przykład, że od przyszłego miesiąca zostanie zlikwidowana telewizja osiedlowa a jedyna radą jest montaż ich anteny za bagatela 400-500 zł, która to umożliwi odbiór wszystkich kanałów, jakie tylko zapragniemy za darmo. Tłumaczą też że jest to akcja prezydenta miasta, który postanowił podarować emerytom i rencistom po 70 roku życia darmową telewizję.
Jakim trzeba być bydlakiem żeby okradać starszych ludzi z ich ostatnich pieniędzy? Rzecznik praw konsumenta ma już tyle skarg na tę firmę złodziejską, że nowych zgłoszeń nie przyjmuje skierował sprawę do sądu.
Jeżeli macie babcie lub dziadka, którzy mieszkają w Trójmieście to poinformujcie ich o tych złodziejskich praktykach.
Poniżej wklejam link do strony gdzie wypowiadają sie byli kandydaci do pracy w tej firmie łatwiej będzie zrozumieć jak ten przekręt działa. Zgłaszam sprawe do Panoramy Gdańskiej i na policję ale czy to coś da?
MaRianna 2016-05-19 17:32
Dno całkowite
MaRianna 2016-05-19 17:38
Zgadzam się i dodam że bardzo chamska obsluga Gdansk
ewajulia 2016-05-20 22:39
Popieram powyższe wypowiedzi o chamstwie, właściciela firmy, ale jakiej tam firmy? oszustów i złodziei żerujących na starszych ludziach. Sępy. Tyle ludzi pisze o tym, a gdzie jest nasze państwo. Bezprawie. Zgłosiłam to na policji bez jakiejkolwiek reakcji. Sama dziś walczyłam z gburowatym niby kierownikiem. Moją mamę też wczoraj omamili darmową tv za którą dała zaliczkę 140 zł.dziś mieli przyjść po resztę kasy 399 zł. Ja do tego nie dopuściłam. Po potyczce słownej , grubiaństwie właściciela sama rozkręciłam niby antenę, spakowałam, napisałam dwa pisma jedno odstąpienia od umowy , 14 dni od podpisania , a to był dopiero drugi dzień. Drugie pismo o zwrocie anteny. Zawiozłam te pisma pod wskazany adres na umowie, bogu dzięki że nie było gbura, Zostawiłam pisma na niby sekretariacie, oczywiści kopie kazałam podpisać i sprawdzić zawartość pudełka z anteną, co uczyniła młoda osoba przyjmująca. Deko wystraszona. Oczywiście zaliczki nie uda mi się odzyskać, bo na umowie nie ma wpisu o wysokości pobranej zaliczki , są tylko kreski. Tragedia Państwo bezprawia. Mam nadzieję, że nie usłyszę więcej o tych oszustach.
Rom 2016-05-21 17:10
Ok
Rom 2016-05-21 17:19
To walczmy razem
MaRianna 2016-05-21 20:54
Gdansk -pan Grzesiak bardzo niegrzeczny atakując i wzywając starsze osoby wręcz zaatakował.Używał epitetów świnia. Proszę uważać i nie dać się sprowokować. Jest bardzo niebezpieczny.
ja 2016-05-29 13:10
popieram, tak działają. wulgarni i bezczelni. chętnie bym im dała w pier....
e+ 2016-05-29 14:11
który ze złodziei wstawił tę opinię?
Killer 2016-05-30 08:25
Pogoniłem dziada ze schodów, wiał aż było miło popatrzec,nastepnym razem dostanie w morde
Marian 2016-05-30 08:30
Zadzwonilem powiedzialem ze mam 70 lat.Przyjechali, opierdoliłem szmatę i pogoniłem złodzei, sprobuje jeszcze raz oszukac to pomocy bedzie szukał w Syrii. Oszuści złodzieje i fiuty
. pokrzywdzona 2016-06-14 17:25
Oszukali moja ciocie 82 letnia samotnie mieszkająca kobietę, w sposób ordynarny ,krzycząc na nia w jejwwłasnym domu i grożąc ze zostanie bez jakiekolwiek telewizji, posiadając juz kablowke , i wymuszając 200 zl zaliczki doprowadzając ja do płaczu , po rozmowie telefonicznej z tym skurwysynem bo inaczej nazwać tego się nie da sama bylam w szoku , Pan skurwysyn po usłyszeniu ze jest złodziejem okradajacym starszych ludzi wpadl w szal wzywając mnie od dz.iwek po kurwy , cytuke"podaj nazwisko tej starej kurwy a zobaczysz jak tam wjade " to czysty idota i nir zrównoważony człowiek, po czym dzwoni po 5 minutach i przeprasza umawiając się na spotkanie , tal wiec proszę Pana niech mi Pan wierzy ze nie chodzi o te 200 zl ktore ukradles bydlaku ,ale o to ze doprowadziles 80 latke do stanu w którym wcześniej wlasnej ciotki nie widziałam i przyzekam Ci na nią ze choćbym miala pieniądze przez okno wyrzucać zrobię wszsytko bys zakończył swoja działalność.
zadowolona 2016-06-22 09:55
Chcialam odnieść sie do mojej poprzedniej opini z dnia 14.06 dotyczącej firmy , Cyfrowy Polsat , po spotkaniu z przedstawicielem wyzej wymienionej firmy , doszliśmy do porozumienia . Pisemnie odstapilam od umowy a Pan zobowiązał się oddać zaliczkę . Użyte przez mnie były krzywdzące i zbyt pochopne gdyż działalam pod wpływami emocji, a Pan nie okazał się tak bezduszny i wyrachowany jak odniosłam wrazenie po naszej pierwszej rozmowie telefonicznej
PiotrBr 2016-08-01 15:50
Uwaga - są już w Gdyni i naciągactwo sie zaczyna

Czy jest jakiś sposób aby powstrzymać tą szarańczę - czy jest jakaś instytucja która może to powstrzymać?


ZOFIA 2016-08-26 15:29
W maju tego roku krażyli w Gdansku -Brzeznie. Oszukali moja babcie na kwote 500 zl .Antena taka kosztuje tylko 60 zl .Korzysci maja ogromne ci oszusci. Z tego co mi wiadomo proceder ten prowadza dosc dlugo .Tak wiec wzbogacaja sie nadal .Pytam gdzie policja . .....wkoncu niech wezma sie za nich.. .....NIECH ZMIENIĄ SWÓJ SZYLD NA ,,,,CYFROWY OSZUST ,,,
Luna 2016-08-30 11:16
Ja również tam pracowałam przez niechlubne kilka tygodni.
Zaczęło się dziwnie- wysłałam CV na sekretarkę. Po jednym dniu dostałam sms'a z zaproszeniem na rozmowę na to stanowisko. Zdziwiłam się, że nie było żadnego maila lub telefonu, ale potrzebowałam pracy więc poszłam. To co tam zastałam było bardzo dziwne i nieprzyjemne. Wszystkie osoby były umówione na tą samą godzinę w zatłoczonym przedpokoju, bo firma mieściła się w jakimś mieszkaniu ewidentnie pod wynajem. Rozmowy trwały 3-5ciu minut więc się nie naczekałam. Niestety byłam ostatnia więc widziałam wszystkie moje poprzedniczki z nietęgimi minami. W międzyczasie jacyś mężczyźni ubrani w garnitury biegali po tym mieszkaniu w jedną i drugą stronę rozmawiając przez telefon. Kompletnie nikt nie zwrócił na mnie uwagi.
Wreszcie nadeszła moja kolej. Nagle drzwi z tabliczką "Prezes Kamil Grzesiak" otwiera wysoki brunet, ze wściekłą i znudzoną miną i mówi z łaską :zapraszam: kiedy jeszcze dobrze nie pożegnał poprzedniczki.
Siadam w pokoju z wielkim telewizorem na przeciwko czarnego biurka na jakimś rozklekotanym krześle i Pan Grzesiak opowiada o stanowisku sekretarki. W zasadzie praca polegała na zdobywaniu ludzi do pracy jako przedstawiciel handlowy i umawianie ich na rozmowy oraz odbieranie poczty, wysyłanie czasem listów, sprzątanie stanowiska pracy, wprowadzanie umów do systemu i odbieranie telefonów od 10.00 do 18.00. Zaproponowana stawka: 1500 netto na początek. Mimo nieprzychylnego tonu i bardzo negatywnej postawy same obowiązki wydawały się dość ok i stwierdziłam, że jestem zainteresowana.
Kilka dni później dostałam telefon, że jestem zatrudniona i że rozpoczynam pracę tego i tego dnia - mam przychodzić na 10.00 i otwierać biuro i zamykać.
Poszłam na 10.00 i się dowiaduję, że mam pisać ogłoszenia w których nie wynika jasno, że poszukujemy przedstawicieli handlowych- prezes kazał mi używać zwrotów: sprzedawca telewizji cyfrowej, asystent handlowca itd- wszystko ta
anonimowa 2016-09-10 15:24
Banda złodziejów, byli w tym roku w Sopocie ! Nic ich nie odstrasza. Nawet policji się nie boją
Zostaw swoją opinię o Cyfrowy Dom Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cyfrowy Dom Sp. z o.o.