brak logo

Jelenia Plast Sp. z o.o.

Jelenia Góra

Opinie o Jelenia Plast Sp. z o.o.

staszek 2015-08-15 09:40
Pracodawca jest dobrym człowiekiem ale ma złych doradców to nie są ludzie którym można ufać kłamią nadużywają uprawnień,pokazują zwykłym pracownikom że są tylko zwykłym robolem którym mogą pomiatać,obrażać,straszyć a jak to nie pomaga to karać finansowo lub zwalniać.Dobrze jest w tym zakładzie udać wariata,zwolnić się i przyjąć się ponownie na lepsze stanowisko choć się o tym niema pojęcia.Zaczęto wprowadzać program qułade w zakładzie miał usprawnić prace zmniejszyć koszta a tak naprawdę wyszło odwrotnie,trzeba stworzyć nowe stanowiska pracy w biurze a uszczuplić na produkcji i jak tu obstawić maszyny które pracują,są na stanowisku osoby które przeciągały wdrażanie tego programy ale przyszedł do pracy któremu wcześniej było zile a teraz chce się wykazać i wdraża swoje przemyślenia co nie nadają się nawet psu na budę ale karać za nadepnięcie lini narysowanej na podłodze cytat;stówa pinie ...... za deptanie trawnika; stówa za szybką jazdę;a po jakimś czasie ; panie ..... proszę szybko zawieść to;i wiele takich sprzecznych decyzji które dotykają finansowo pracownika,jest błędem trzymania tego pana na tym stanowisku dlatego że jako planista to jest dno!.
ona 2015-09-18 19:33
Mogłabym prosić jakieś opinie na temat 4-tej brygady? Z góry dzięki
andreos 2015-09-20 00:15
Moja żona tam pracuje i mówi że jest ok. a ja jestem w 2-giej podobno najlepszej
xxc 2015-09-29 05:18
A jaka jest praca i zarobki na magazynie warto się tam przenieść czy nie?
zdzisio 2015-09-29 22:24
skoro ni wiesz ile zarabia sie na magazynie, to nie pracujesz w jp. a tym bardziej nie dostales propozycji pracy tam.
UJ ci w oko 2015-10-21 09:41
Sama się zwolnij i idź do drexa pipo
Od Mirka 2015-10-21 10:40
A fajne masz ?
bilbo 2015-10-21 11:22
A co sądzicie o Kowarach ?
Leo 2015-10-26 21:20
Dalii ludziom karty obozowe zamiast dacć umów o prac ę i przyzwoitych pensji zamiast kieszonkowego
bolko 2015-10-27 13:19
Kowary malowniczo położone miasteczko w kotlinie jeleniogórskiej, u podnóża Karkonoszy i Rudaw Janowickich na wysokości od 420 do 1266 m n.p.m.. Mikroklimat doliny Jedlicy ma korzystny wpływ na ogólna kondycje ale przede wszystkim łagodzi dolegliwości układu oddechowego i układu krążenia.
monix 2015-11-26 12:31
Czy ktoś wie co produkuje Jelenia Plast?
Marta 2015-12-15 14:39
Hej.
Jelenia Plast
Nie polecam gnoja ponizaja Jola blondynka gruba brzydka prawie nią zabiła mojej koleżanki za nóż masakra. Praca dla ostatnich.
jest super 2015-12-18 13:08
Nie zastanawia nikogo, dlaczego nie ma dnia aby tzw. "plastiki" nie wystawiły przynajmniej jednego ogłoszenia, że poszukują pracowników? Otóż: Pracuje się tam na 3 zmiany, w czterobrygadówce (czyli świątek, piątek...) przez podfirmę za 1300 zł z hakiem. Bajkami o przejęciu przez firmę bezpośrednio proszę się nie sugerować. Starzy wyjadacze pracujący tam już od kilku/ kilkunastu lat zarabiający często ponad 3 tyś, nierzadko wysługują się nowymi pracownikami, którzy latają po hali jak popychadła, z reklamówkami, plecakami. A ci z kolei więcej często siedzą na palarni niż na hali. Omijać z daleka! Szkoda zdrowia.
Slayer666 2016-01-05 14:24
Pracowałem jako uczeń na ubiegłorocznych wakacjach. Szefowa zmiany dobierała fuchę odpowiednio do umiejętności, z czasem powolutku przykręcając śrubę - tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń, po prostu porządna babka ! Nie zauważyłem, żeby ludzie zatrudnieni przez fabrykę jakoś źle odnosili się do Wojkatów. Jak trzeba było zasuwać to się zasuwało, ale też były dni gdzie rzucali mnie na luźniejsze fuchy więc znowu wszytko się zgadza. Doskwierały niekiedy upały, z człowieka po prostu się lało strumieniami oraz niekiedy granulat śmierdział moczem - ale to naprawdę rzadko. Ogólnie nie ma co narzekać :)
umowaobiede 2016-01-05 16:47
w firmach typu wojkat, sznajder zatrudniajacy przez posrednikow itp nie ma co liczyc na umowe o prace bez znajomosci i dlugiego stazu. nie polecam ludziom ktorzy chca isc na 'sprobowanie' albo licza na lekka robote. kase dostaje sie po przepracowaniu co najmniej 3 dni, przed zwolnieniem sie trzeba poinformowac ich i rowniez 3 dni pracowac jeszcze, inaczej dostaje sie kare i nici z wyplaty (kara do 1000zl). przelew robia po miesiacu lub dwoch miesiacach (jak pracowaliscie w styczniu to kase dostajecie w marcu lub kwietniu).
Pracownica 2016-01-14 11:53
Generalnie pytanie brzmi: " Co sądzisz o firmie Jelenia Plast?" , a nie o pośredniku 'Woj-Kat"... Macie dużo pretensji, że WK jest traktowany jak 'szmaty', jesteście wyzyskiwani przez pracowników, musicie zapierniczać, więc co? Jeśli dostaniecie się przez firmę, to Wy też będziecie tak traktować swoich kolegów i koleżanki oraz nowych pracowników, bo będziecie już pracownikami? Na to wychodzi. W pewnej części niektórzy z Was sami wystawiają sobie negatywną opinię...
Glaz 2016-01-15 12:27
Pracuje na Spoldzielczej od niedawna Ludzie to jest porazka jak tam sie traktuje ludzi z WOJKATU - jak totalnych baranow i polglowkow Na rozpoczecie pracy majster przydziela ci prace ale co z tego kiedy po paru minutach przychodzi wice majster i zabiera cie do innej roboty a jak juz ja ogarniasz to przychodzi tzw opiekunka WOJKATU i znowu daje ci cos innego Latasz z tym klaboksem ( w ktorym masz swoje rzeczy - bo oczywiscie nie ma szatni)jak przyslowiowy WARIAT i tylko widzisz glupie usmieszki starych pracownikow. Sa tez i takie panie ktore dra geby gdy o cos zapytasz - ciagle jest zle a wysluguja sie toba na kazdym kroku - przynies wynies i pozamiataj.Wiele naprawde fajnych osob odeszlo juz wlasnie z tego powodu bo nie wytrzymali psychicznie. Starzy pracownicy Jelenia - Plast uwazaja sie za BOGOW (ciekawe jakie pokonczyli uczelnie?)sa zarozumiali aroganccy falszywi nieuprzejmi nietolerancyjni i co najbardziej mnie przeraza ( i nie tylko ) sa wolgarni. Sa tez i takie dni gdy siedzisz 8 godzin na maszynie wtedy jest koszmar - ani nie masz czasu na jedzenie picie czy pojscie do toalety (o palaczach nie wspomne oni to maja dopiero horror) Trzeba z tamtad wiac gdzie pieprz rosnie bo gdyby kazdy pracownik byl traktowany z godnoscia i szacunkiem to nie byloby na Jelonce co 2 dni ogloszen o prace.
goscportalu 2016-01-18 22:19
W 100 % się zgadzam. To co tam się dzieje to syf i malaria. Większość pracujących w JP to zwykłe bydło, lubiące wysługiwać się nowymi, przy cichym przyzwoleniu przełożonych.
Pracownica 2016-01-20 16:36
Do tych, co narzekają: a jak wy wyobrażacie sobie tam pracę? Wchodzisz na halę, idziesz na zbiórkę i co dalej? Chętnie poczytam, jakie macie wyobrażenia.
gość55 2016-01-22 21:21
Do Pracownica W każdej pracy jak i w życiu najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka i to wystarczy żeby praca nawet najcięższa była do zniesienia
Hello 2016-01-25 00:21
Jeśli ktoś w tej chwili ma zamiar zatrudnić się w plastikach to stanowczo odradzam. Ostatnio warunki znacznie się pogorszyły bo brak ludzi do pracy. Nie dość że na śmieciówkach ludzie okradani są z urlopów to nawet już przerw nie ma jak jeszcze do niedawna i często trzeba stać 8 godzin na nogach przy maszynie co jest skandaliczne.Pensje bardzo niskie
PraJelPlast 2016-01-25 00:47
Przerwą ma się podobno zająć PIP
Hello 2016-01-27 14:57
Jak ktoś chce palety nosić na plecach to niech idzie!
Nod 2016-01-28 19:10
Jak wyglądają warunki pracy, jeśli chodzi o utrzumanie ruchu ? Automatycy, mechanicy.
pracownik 2016-02-08 02:44
Co wy (usunięte przez administratora) łatwiejszej pracy to chyba nigdzie nie znajdziesz. A na całą resztę bydła,czy jak tam sobie ich nazywacie mam wyjebane.robię to co mi majster kazał ....
Sandro de Vega 2016-02-19 14:54
Przyjąłem się tam ze względu na słabą sytuację finansową, a to jedyna sensowna praca w mojej okolicy. Już pierwszego dnia poznałem kilku "starych wyjadaczy", którzy pracują tam ok 10 lat. I wciąż są na tym samym stanowisku robola. Warunki i organizacja są koszmarne. W dodatku wyrobiliśmy dzienną normę, ale nasza przełożona kazała nam jeszcze pozapierdalać na łeb na szyje bo ona chce dostać premię.
Hello 2016-02-21 19:54
To u którejś majstrowej jesteś bo nie na każdej brygadzie tak jest
ale checa 2016-02-28 23:41
Tak niektore wypowiedzi zgadzaja sie mowiac szczeze ale jest droga syrona mowisz do osoby przez wojkat aby robil /a to czy tamto pokazujac dwa albo trzy razy o oni swoje inaczej i jak tu sie nie denerwowac skoro kaze tak robic tez musialem sie sluchac innych jak co robic aby po okolo pol roku albo rok zostac zatrudniony w tej firmie chyba ze innym nie zalezy tylko potrafia marudzic jak stare baby na targu to zle tamto ze tak to jest
pracownik 2016-03-11 14:09
co za kłamstwo kasę dostaje się na następny miesiąc do 20go pracowałem przez WOJKAT i nie narzekałem teraz dostałem szansę i od prawie roku pracuję w Jelenia Plast jak ktoś się stara to go zawsze docenią. A JESLI chodzi o WOJKAT to kasa zawsze jest na czas
Zawiedziony 2016-04-08 07:56
A teraz to się dopiero dzieje! Najechało się Ukraińców i nie chcą zatrudniać naszych przez firmę! Bardzo perfidne zagranie bo gdyby nie przybysze ze wschodu to może by prędzej zatrudnili
Pracownica 2016-04-10 11:00
To nie tak do końca. Wcześniej też tak nie zatrudniali, a Ukraińcy robią dobrze, a nawet bardzo dobrze. I po 12 h. Ja jestem zadowolona z ich pracy. Znam kilka takich osób,Polaków, którzy po przyjęciu na firmę poszli na zwolnienia... :/ Nie zdziwię się, jak zaczną zatrudniać gości ze Wschodu...
ktoooosss 2016-05-04 17:01
aco ze zmiana magdy t. kto bedzie maystrem
Duccx 2016-06-30 21:24
do "umowaobiede" bzdury piszesz, że płacą pensję po dwóch miesiącach. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam, wprowadzasz ludzi w błąd. Racją jest, że jak trzeba zasuwać to trzeba, jak i to, że zdarzają się lżejsze dni. Jeśli ktoś liczy, że przyjdzie do pracy po to by siedzieć i nic nie robić to się przeliczy.Tacy ludzie powinni sobie tę pracę odpuścić.
nemo6669 2016-08-23 17:59
Hej , jak sie nazywa firma posredniczaca w zatrudnianiu Ukraincow w Jelenia Plast , prosze o kontakt .
Maciej 2016-11-09 18:30
pracowałem w jelenia plast w jeleniej górze Masakryczne co robią z ludzmi totalne dna i wogóle jak więzienie nawet nie ma przerwy dla pracownika pracowałem 4 godziny i wiem co to jest za obóz dorabianie się na cudzej krzywdzie Naprawde Kochani ludzie pisze Świętą prawde o tym co tam się wyprawia zero tolerancji dla pracownika Obóz albo Gorzej normalny człowiek nie nazwie tego pracą największy wyzysk z CZŁOWIEKA pozdrawiam tez Woj-Kat przez to bióro najwięcej ludzi zatrudniaja na umowe zlecenie mowia ze na rok a potem sie okazuje co innego kategorycznie mowie stop biórom posrednictwa pracy w Polsce OSZUSCI.......................................siedzą a ty robisz na ich super pensjie...........pozdrawiam woj-kat i jelenia plast
Daniel 2016-11-10 16:51
A jak praca w biurze w Jelenia Plast? Jacy są przełożoni? Jak duże działy typu exportowy, logistyczny, handlowy, administracyjny? Na kogoś trzeba uważać?
Krzysiek 2016-11-12 15:34
a jakie stanowisko byś zajmował?
Daniel 2016-11-14 18:03
Cześć, jeszcze na tą chwilę żadne. Ale widzę w ogłoszeniach, że poszukują od jakiegoś czasu na przykład specjalisty ds. zakupów. Widziałem to ogłoszenie również w lipcu czy sierpniu i co jakiś czas się pojawia. Nikt nie chce pracować na tym stanowisku czy tylu osób szukają? Wiesz może coś na ten temat? Dzięki z góry z odpowiedź.
Marcin 2016-11-23 18:25
Jakieś opinie o stanowisku specjalista do spraw zakupów? Też widziałem to ogłoszenie. Jak atmosfera w biurze?
Były Pracownik 2017-01-23 01:32
A ładna jesteś
Admin 2017-01-27 08:08
Miałem ostatnio do czynienia z trzeciakiem najwększy nierub zakładu
AAA 2017-02-26 19:29
PRACUJĘ JESZCZE W JELENIA PLAST PRZEZ WOJ-KAT PONAD ROK I NIE POLECAM TAM PRACY TOTALNY WYZYSK LUDZI.TERAZ TO JUŻ ZATRUDNIAJĄ UKRAIŃCÓW ,UKRAIŃCE TEŻ NIE CHCĄ PRACOWAĆ BO ZA MAŁO PŁACĄ TYLE CO POLAKOM.WIĘKSZA CZĘŚĆ ZAŁOGI TO JUŻ UKRAIŃCE POLAKI JUŻ POUCIEKALI.O JAKIEJŚ PRZERWIE TO TYLKO MOŻNA SOBIE POMARZYĆ,TYLKO SIĘ LICZY ZYSK DLA FIRMY.
SzybkiBill 2017-03-03 15:37
A co powiecie o magazynie? Jakie pieniądze i czy warto tam iść?
Romuald Kupajko 2017-03-30 16:53
Praca ciężka , ludzie wredni, co drugi to wazelina i donosiciel. Jak donosisz komu trzeba, distdniesz fajna robotę np na nowej hali tak jak np pan D dron i jedyne co robisz to pozory. Pracowałem przez WK ale sie zwolniłem po 3 latach bo nie dałem rady psychicznie.
Ruch.... 2017-04-11 18:54
A czy wiecie ktore laski sa łatwe do wyswania?
:))) 2017-04-15 17:50
WITAM.CZYTAM TE OPINIE I MASAKRA...BY ZASŁUŻYĆ NA ZATRUDNIENIE Z WOJKATU NA FIRME JEDNYM SŁOWEM TRZEBA ZAPINDALAĆ.SAMA ZACZYNAŁAM PRZEZ POŚREDNICTWO I JESTEM OD KILKU LAT ZATRUDNIONA.TO NIE PRACA DLA NYGUSÓW!TRZEBA WYOBRAŻNI I ZAPARCIA .TO CO TU PISZĄ ŻLE TO TYLKO CIENIASY :))).JAK KOMUŚ ZALEŻY NA PRACY TO PRACUJE A NIE LICZY NA DRAPANE .TRZEBA BYĆ MYŚLI 8H I DO DOMU.UKRAINA PRACUJE I NIEKTÓRZY ŚWIETNIE SOBIE RADZĄ POMIMO Z PROBLEMEM KOMUNIKACJI Z NIMI JAK KTOŚ CHCE TO MOŻE I SĄ SUPER PRACOWNICY KUMACI:).JAK WSZĘDZIE W ZAKŁADACH SĄ WAZELINY PRZYSŁOWIOWE WIADOMO ALE TACY ZNAJDĄ SIE WSZĘDZIE.A CO DO MAGAZYNU POLECA DOBRE PŁACE WIEKSZE JAK NA PRODUKCJI.POZDRO
Elomik 2017-04-18 05:48
A jak teraz z przyjeciami na produkcje? Oplaca sie tam isc czy nie? Jak kadra zarzadzajaca?
jp 2017-04-20 20:59
Powiem tak.Wszyscy normalni i sumienni mają pracę na umowę.Odpadki niechciane nigdzie przychodzą przez wojkat i ciągle narzekają. Idźcie do normalnej pracy,kto wam każe tutaj pracować?
Trzeba być pojebanym albo nieudacznikiem żeby iść w łapy wojkatu. Powiedziałem,a teraz szczekajcie.
Oburzony 2017-05-08 20:02
Ty sam jesteś odpadkiem z Wojkatu tak jak wszyscy z Jelenia Plast kiedyś nimi byli więc nie wymądrzaj się
Orangina 2017-05-26 11:56
Jelenia Plast zaczyna sie zmieniać. Jest nowy kierownik więc jest szansa że się polepszy. Zmiany już są widoczne :) Ja jestem zadowolona!
Zostaw swoją opinię o Jelenia Plast Sp. z o.o. - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jelenia Plast Sp. z o.o.