brak logo

Optima Poland 2 Sylwester Biel

Katowice

Opinie o Optima Poland 2 Sylwester Biel

anonim 2011-11-15 10:41
pracownicy naprawde fajni ale nie polecam pracy tam!!!!!!
2013-02-21 16:33
Pracują tu fantastyczni ludzie. Szef jest ok. kasa też ale trzeba się narobić żeby zarobić. Ogólnie POLECAM
luk 2014-01-23 16:00
tak ciężko ? a ile można zarobić dostałem właśnie propozycję pracy tam , pozdrawiam
Jon 2014-10-02 16:47
Ludzie którzy tam pracuja sa wspaniali ale reszta do dupy !!! Dymasz po 12 do 14 godz za kółkiem nie ma szacunku dla pracownika . Placa jest marna jak na wykonywana prace , nie polecam nikomu . Poza fajna atmosfera kierowcow reszta to jest totalne dno .
xoxo 2014-10-27 14:58
Marcin, bardzo dziękujemy za wyrażenie swojej opinii.
Pozdrawiam i Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)
haha 2014-10-30 21:21
Nie polecam tak jak kolega pisze musisz robic a i tak nie zarobisz wiec ktos tam pisze nie prawdę pozdrawiam.ps.pozdrawiam starom ekipę poczatki urtica poltraf
Cichy 2014-12-23 07:23
Ale samochodami jeździ sie w tej robocie zajefajnymi. W żadnej innej firmie takimi nie jeździłem
Obiektywny 2015-01-27 14:20
Praca dość prosta jedne i te same trasy tzw kółka łodz katowice katowice łodz ewentualnie krakow badz wawa. Duzy plus to nowe auta odchodzi problem z ewentualnymi usterkami ale marna płaca jak za tą prace. Jazda po 10 godzin wiecej plus zabawa z paletami(czasami bardzo ciezkie) do tego dochodzi chamstwo kolegow magazynierów z łodzi można mieć dość po jakimś czasie.Bardziej uprzykrzają życie niż pomagają ale tyczy się to tylko ludzi pracujacych w Łodzi.Kato i Krakow nie ma problemow.
AK 2015-02-04 19:41
Samochody najwyższej klasy, szef w porządku ale pracy jest dużo i jest ona ciężka.
Pozdrawiam
MS 2015-03-19 20:24
ciezka praca ale ludzie fajni i mozna dobrze zarobic :)
Gall Anonim 2015-03-26 13:13
Firmy nie polecam.Praca ciężka,kasa marna jeśli chodzi o załadunki ciężkich palet zwykłym paleciakiem ok.tony bywają takie. Kasa nie w terminie wypłacana,jeśli są uszkodzenia płaci kierowca,palety żle ofoliowane i za szerokie jeśli dojdzie do uszkodzenia płaci kierowca"spadnie paczka etc."praca niedziele i święta.Trzeba uważać na urlopy.Na odejście z firmy chcą wyrolować na kasę na każdym kroku.Jeśli dostaniesz nowy zestaw jest ok ale jeśli dostaniesz stary to już dramat zaniedbane jeśli byś chciał naprawić to na nic kasy nie ma.Bardzo duża rotacja kierowców na dużych i małych autach więc to dużo mówi o firmie.
Kierowca planuje robotę bo pani dyrektor nie ma pojęcia o ułożeniu jazdy.Żenada!
Kowalski 2015-04-12 01:30
Komuś się chyba pracodawca pomylił... Pracuję kilkanaście miesięcy i nigdy nie miałem problemów z wynagrodzeniem. Trasy mam zaplanowane przez kierownika na cały tydzień a jak nie ma wyjazdów to też płacą !!! Przychodzą do roboty smarkacze z którymi nie da się dogadać ani współpracowac i pewnie wsród nich jest rotacja..stara ekipa jest ok :) ogólnie polecam
kierowca 2015-04-28 15:41
Super kadra i prezes z którymi zawsze można się dogadać. Płacą nieźle za solidną robotę i zawsze idą na rękę. Ogólnie polecam
Kumaty 2015-04-29 01:04
Jak nie ma wyjazdow to Ci płaca dobre chyba jesteś typowym szoferem bez mózgu jak nie bedzie pracy to szybko cie zwolnia albo znajda inna pamietaj ciezarowka jak stoi to nie zarabia. Praca jest cały czas ktoś wkoncu musi nabijać kabze szefowi żeby ten mogł jeździc czarną Betą i chate wybudowac prawda:)3 tys to marne wynagrodzenie jak za zapier....dalnie po 14 godzin bez brania przerwy (krecisz pod rampą) dodaj do tego użeranie sie z pracownikami hali plus ciaganie ciezkich palet rozpier....dolonymi wózkami. Pozdro dla kumatych
Busik 2015-05-08 11:43
no to teraz narobili wszystkim z busow kazali przejsc pod Prinzesin a jak nie to zwolnia,dostali umowe na czas okreslony i moga wyrzucic od razu jak to mialo miejsce z Kubica i Brunerem,pracowali kilka lat a teraz niemaja nawet zasilku bo rozwiazali umowe z sylwkiem a nie fuzja przeszli do baski.z tego co sie mowi to wiecej bedzie zwolnien bo ma polowe tras przejac konkurencja, czyli czesc tez skonczy bez pracy.
Ogolnie 2015-05-08 13:54
Nie polecam firmy.OGOLNIE POLECAM powtarza sie kilka razy pewnie to ta sama osoba pisze w superlatywach z biura,skladki placone od najnizszej a reszta pod stolem ktore dosc czesto jest uszczuplane.ogolnie.
JJ 2015-05-13 17:09
Nie wiem jak jest na busach ale na tirach jest ok. Zarobki w zależności od trasy - ja nie narzekam bo kasa jest na czas. Szef i w większości kierowców jest w porządku. Daje 5/6
JON 2015-05-29 23:16
Na tirach napewno maja lepiej, busy nic ciekawego, ale lepiej przejśc do P. niz nie miec kasy i pracy wcale. Rózowo nie jest ale w innych firmach kokosów tez nie ma więc wole juz to.
Zadowolony 2015-06-20 05:06
Praca jest ok. Kasa się zgadza szefo jest OK nie ma stresu Aga cool Babeczka nie ma co narzekać POLECAM. szefo gość z głową na karku inwestuje nie dusi kasy pod poducha i nie jest zaufany w sobie normalny GOSCIU
tirowiec 2015-07-13 00:17
duzy plus za rozwoj firmy i inwestowanie w nia. szef dobry facet a z niektorymi kierowcami ciezko sie dogadac.. zarobki przyzwoite.
klient 2015-07-13 12:54
z firmą Optima współpracuję od kilku lat i wiem, że mogę na nich liczyć. Usługi wykonywane są solidnie, choć wiadomo że nie zawsze wszystko jest wykonane bezbłędnie.
obiektywny 2015-09-28 23:48
To nie praca tylko obóz pracy. Szef sylwek ma wszystko w dupie, pseudo kierownik rafał tylko drze ryja o byle gówno, trza zapieprzać po 12 godzin za min pensje dramat
obiektywny 2015-09-28 23:52
Firma będzie miała problem słyszałem że są już pozwy do sądu pracy skończy sie płacenie pod stołem i bardzo dobrze złodziejowi
doświadczony 2015-09-29 17:20
nieporozumieniem byłoby gdybyś to ty jeździł taką "czarną Betą"skoro nie szanujesz swojego pracodawcy.Po jaką choler.. tam pracujesz skoro jesteś taki nie zadowolony ???Gdybym ja się zatrudnił w firmie w której nic mi nie odpowiada... to zwyczajnie odchodzę po okresie próbnym. Po opiniach jakie tu wyczytałem prawie że nie pojawiłem się na rozmowie o pracę.(pokolenie niedorozwiniętych gówniarzy chyba pojawiło się na rynku pracy) Teraz mam robotę a to że pracują tam różni ludzie czy szef który "miał śmiałość" sobie dom wybudować-mam głęboko w czterech literach. Dopóki mam wynagrodzenie na które przystałem i robię to po co się zatrudniłem to będę się trzymać ze wszystkich sił u tego pracodawcy.I tyle w tym temacie :) Pozdrawiam kolegów
sprawdzony 2015-09-29 23:05
Jeśli jest tak jak piszesz to Kawał Frajera z Ciebie! Żeby za najniższą krajową siedzieć w "obozie pracy" hehe
cwaniak 2015-10-08 12:27
jakiś kosmos.... Jeden kretyn twierdzi ze pracuje w obozie, drugi ze jakieś pozwy, inny ze dostaje najniższą .... Po co w takim układzie tam pracujecie??? Jakiś kwa przymus? Ja dostaje tyle na ile sie umowilem, robota jest jaka jest i inna nie będzie . Szkoda ze obrażacie gościa ktory w razie problemu nigdy z kwitkiem mnie nie odprawił . Tyłka nikomu nie liże ale twierdze ze jest normalny.
Mercedesik 2015-10-08 12:45
Od razu widać jak som podzieleni kierowcy:)) ci którzy wylecieli albo ofermy życiowe i reszta nas. Umowę mam i przynajmniej kredyt mogę dostać. Palety ciężkie na magazynie ale tak samo jak gdzindziej. Mnie do roboty nik nie zmusza. Nara.
bb 2015-10-09 16:34
szef spoko ,to że jeżdzi bmw to czym ma jeżdzić rowerem,zaróbcie kasę to sobie kupicie , a kasa to mi się wydaje że tam różnie zarabiają,dlatego takie opinie,jak sobie pościelesz tak się wyśpisz,pozdrawiam kierowców tych co poznałem oprócz jednego ale zawsze ktoś się musi trafić i pana krzyśka gość ok, i oczywiście panią agnieszkę miła pani
Tosiu 2015-11-28 12:44
Praca bardzo dobra.Przychodzisz rano,pakujesz się i ruszasz.Nikt nie patrzy na ręce,nikt niczego nie narzuca.Musisz jedynie porozwozić towar-jak to zrobisz,którędy pojedziesz-Twoja sprawa.Kiedy chcesz to możesz zjeść,zapalić,czy za przeproszeniem-wysrać się spokojnie.Wynagrodzenie zawsze na czas i zgodne z umową,kadra i atmosfera w porządku....Jak ktoś na taką pracę narzeka,no to życzę powodzenia w innej.Pewnie te negatywy pisze banda gówniarstwa,która myślała,że z 5godzin dziennie pojeżdzi sobie mercedesem i zarobi 5tys.-żenada
tadek 2015-12-07 00:16
duzy plus za auta! nigdzie takimi nie jezdzilem. kasa w porzadku szef super a to ze duzo pracy to tak jak wszedzie. wedlug mnie warunki bardzo dobre a te wpisy tutaj to chyba od zlodziei ktorzy nakradli i potem sie dziwia ze ktos chce to odzyskac :) pozdrawiam chlopakow i panie z biura
NOWY 2016-01-03 12:09
krótko pracuję ale na razie jest w porządku. pan krzysztof jest też ok i sprawiedliwie dzieli robotą.
bus 2016-01-13 00:07
zakres obowiazkow i zasady zostaly przedstawione na poczatku i do tej pory nic nie bylo inaczej lub gorzej a nawet czasem lepiej niz powinno dlatego cenie szefa. niektorzy sie troche rzadza bo mysla ze awansowali ale szef jest w porzadku facet tak trzymac.

zarobki ok praca troche ciezka, zreszta jak kazdego kierowcy samochodowego... ale da sie uwinac szybko
robson 2016-02-14 14:09
jeżdziłem u Sylwka busem od pierwszego do ostatniego dnia i wszystko było ok jak czytam te wpisy wcześniejsze to sama gówniarzeria tam się rozpisuje jak nie pasowała wam robota to trzeba było się zwolnić a nie robić na siłę nikt na siłe was tam nie trzymał pozdrawiam całą ekipę Optimy z prezesem na czele
pracownik 2016-03-30 16:31
fajno firma, chwale sobie swoja prace. czasem troche dluzej zejdzie z robota. wszystko jest nalezycie wynagradzane
kierowca 2016-04-28 17:28
Mało jest takich firm, ludzie się starają. Wynagrodzenie w terminie a jak jest ze 2 dni później to jest to uczciwie powiedziane, nie ma oszustwa a ze wszystkim idzie się dogadać z szefem, który jest spoko facetem. Auta same nowe, więc się nie ma do czego przyczepić.
tirowiec 2016-05-03 01:45
nigdzie nie jezdzilem takimi dobrymi samochodami jak w optimie, wszystko na tip top
były 2016-07-19 14:43
tak szef jest spoko tylko pan dyrektor jest cwaniakiem morze szew to zalapie w jaki sposób pracuje ten pan zawsze jest zajety i zapracowany . robi dobre wrarzenie ale jest nieudaczny osioł mam nadzieje ze szef to kiedys załapie jak go w balona ładuje.
na szczęście były :) 2016-12-04 10:14
dyrektor dyrektorem , ale najleprzy jest pan Kierownik Kordynator , :) jeżeli jesteście jego kolegami i poprzedniej firmy to super ( i to też chyba ) ale cała reszta :( , pomijając to że ciekawe co dyrekcja poprzedniej firmy na kopiowanie dosłownie wszystkiego ( dobrze że nie zapomniał zmienić nazwy ) :) .
jeszcze nie ale juz nie długo 2016-12-07 19:49
i tu się zgodzę że klient jest naj naj najlepszy :) podobno sam był kierowcą ( aż ciężko w to uwierzyć ) najlepiej kiedyś mówię że mogę mieć problem z dojazdem a tu słyszę " nie wiesz co masz zrobić , to ja Cię mam uczyć hahhahahahahah no kartę wyciągaj albo przegni a potem opisz " szok że takie firmy jeszcze istnieją . A tak w ogóle to dziwne co z nim gadam to ja nie wiem , to nie ja jestem od tego ....... szok .
Stary 2017-01-04 22:55
Prawda jest taka ze nigdy nikomu nie dogodzisz. Pracuje juz tu rok i moge się troche wypowiedziec. Firma rozwinęła się blyskawicznie to fakt. Kierowca zawsze dostaje kase. Kierownictwo maskara. Najbardziej to chyba Pan Dyrektor :( po co on tu jest nikt nie wie. Bylo już kilka kierownikow począwszy od Krzyska , Rafala, i teraz Przemka. I moge powiedzieć wprost... poprzednich dwoch to znalezli chyba na giełdzie. Przemek to wszystko utrzymuje. Nigdy nie bylo problemu aby w nocy nie odebral telefonu lub cokolwiek pomóc. Sami zobaczcie jak bylo z poprzednikami. Toll collekt non stop problem oplaty ptoblem nikt nic nie wiedzial. A to ze czasami wymaga to chyba normalne na tym stanowisku. Szczerze uwazam ze to on powinien byc dyrektorem a nie ten Łysy pajac.
Aaaaaa 2017-01-05 15:08
Kolego o czym Ty piszesz z tego co słyszalem i widzę to albo jesteś sam Przemkiem alebo jego rodziną. Piszesz ze trzyma wszystko utrzymuje a ja na dzień dobry to słyszałem że to właśnie z jego winy Havi zabrało nam najlepszą trasę ( najdłuższa z obecnych ) bo to właśnie Przemek nie wysyłał tam dodatkowego kierowcy ( jak powinnien i wszyscy poprzedni to robili ) tak na wiązek mówiąc ciekawe jak sam szef się dowie co powie o tym czy nie będzie chciał go pociągnąć do odpowiedzialności ,po drugie jako pierwszy z trujki wymieniony przez Ciebie kierowników namawia do jazdy bez karty albo przegiąć z tacho , jeżeli na prawdę jesteś kolegą Przemka to dobrze bo napewno mu się przyda ( już nie raz słyszałem takie opcje w busie albo na placu ) ze nie długo będzie potrzebował dentysty :) . Nie wiem w czym tobie pomógł mi osobiście w niczym :( . Pozdawiam wszystkich ( kolegów Przemka również :) )
Kotlety 2017-02-26 15:40
Kolego nie podszywaj się pod kogoś, na Havi trasy pozmieniali z powodów SH wymogi logistyczne dostawy przedłużyły się czasowo i dla tego zmienili
kierowca 2017-05-13 08:33
jestem w tej firmie od kilku i miesiecy i firma spada na dno.karty paliwowe zablokowane problemy z kasa na czas ciagle mydlenie oczu. dyrektor zero poszanowania dla pracownika ciagle klamie w oczy. dobrze ze odchodze.
Alibaba 2017-05-17 21:56
Ja dobrą flaszkę i przeprosiny od szefa za opóźnienie w kasie dostałem, i chyba wszyscy mają dostać . Spoko gość , nigdy nie spotkało mnie coś takiego, w poprzedniej robocie tylko zaliczki do wypłaty i kapanie po pare groszy do następnej wypłaty .
Kierowca 2 2017-05-19 19:30
Przemek przecież wziąłeś wolne - po co po to żeby w firmie wybielać w internecie ? :) a tu takie komentarze wstawiasz jeszcze się nie umiesz podpisać :) . Ja tam żadnej flaszki nie dostałem nie mówiąc o przeprosinach i wiesz co Ci powiem ze zamiast tego wolał bym kasę na czas a nie jak zwykle ( opóźnieni i nie odbieranie telefonu ) . Właściwie nie mam co komentować " KIEROWCA" już opisa całą sytuacje
kontrahent 2017-05-21 22:11
jestem mile zaskoczony współpracą z firmą Optima
xxx 2017-05-22 12:09
To żaden Przemek. Flaszke dostaje każdy!!!
Kierowca 2 2017-05-22 16:57
Kolego jeżeli możesz to podpisz się normalnie a nie xxx żebym wiedział od kogo na placu ścignąć moja flaszkę ( chociaż wolał bym pieniądze w terminie ) bo pytałem w biurze i mnie wyśmiali , wiec jeżeli możesz to się ujawni ( w końcu mówisz prawdę :) ) a ja dlaczego podpisuje się kierowca 2 a nie z imienia? Bo nie chce żeby inni kierowcy się ze mnie smoli z byłem naiwny ( wystarczy ze w biurze mieli bekę ) a tak na marginesie tociekawe ze teraz dają flaszki za spuznienie z wypłatami ( a przecież to nie pierwszy raz kiedy się spóźniają )
Z.n 2017-05-28 12:12
Dlaczego się nie zwolnisz ?
Niezadowolony 2017-07-21 07:44
Nie polecam tej firmy nikomu.
Zostaw swoją opinię o Optima Poland 2 Sylwester Biel - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima Poland 2 Sylwester Biel