brak logo

Biatrans Sp. z o.o.

Białystok

Opinie o Biatrans Sp. z o.o.

07 Zgłoś Się 2015-03-02 12:58
A skąd ? Paranoja, że takie rzeczy można bezkarnie wyprawiać !!!
A ugoda ?? 2015-03-03 13:21
A ugodę podpisywałeś
POSZKODOWANY 2015-03-03 15:18
Mnie też oszust naciągnął, telefonu nie dostałem i zwrotu pieniędzy też nie. Przy każdym kontakcie inna wymówka, czy to przez telefon, czy mailowo. Zgłosiłem sprawę na Policję i założyłem sprawę w sądzie. Może uda się odzyskać pieniążki.
07 Zgłoś Się 2015-03-06 16:38
Ugoda była podpisana ale oczywiście była to kolejna ściema.
Ściema ? 2015-03-06 17:18
Znaczy ugoda została podpisana u takiej formie jak przęsłal do ciebie czy coś zmieniałeś ?? Znaczy ze minął czas co do oddania ugodowego i dalej lipa ??
Opiniotwórca 2015-03-06 20:23
Proponuję, aby każdy wypowiadający się w tym wątku uczestnik, zaraz pod polem gdzie wpisuje swój komentarz dodał opinię firmie - "Twoja ogólna ocena", bo jak widzicie, oceniono zaledwie 45 razy, a to oznacza, że aktualna opinia może być nie miarodajna :)
07 Zgłoś Się 2015-03-09 09:47
W takiej formie jak przesłana i elegancko olana !

Witam dobrzy ludzie 2015-03-17 09:40
Czy coś u kogoś sie zmieniło ??
Poszkodowany 2015-03-17 22:52
U mnie. Zostałem przesłuchany przez policję. Niech każdy z was się tam uda - czym szybciej tym lepiej.
Poszkodowany2 2015-03-18 08:36
u mnie też sprawa na policji i czekam
NA POLICJĘ 2015-03-20 13:11
Każdy powinien zrobić to samo - IŚĆ NA POLICJĘ ALBO ZAWIADOMIĆ PROKURATURĘ
Agdy gdyby tak przypadkiem 2015-03-24 15:44
Administrator usunął nr telefonu informuje iż jest on podany na alegratka, na ogłoszeniu sklepu nostrogusto pozdrawiam
SAM SIĘ USUŃ 2015-03-26 16:11
Na czyje życzenie usuwane są posty z tego wątku ?
Haha 2015-03-26 17:29
Dałeś coś i zniknęło ??
Czy ktoś dzwonił 2015-03-27 15:52
Czy ktoś dzwonił na nr podany ( ten który został usunięty ) ???
Kamil 2015-03-27 16:48
Jesteś człowieku zwykłym tchórzem i tyle. Możesz się śmiać z ludzi, których zrobiłeś w wała ale nie martw się wróci to do Ciebie prędzej czy później.
Tak trzymaj !
Losiek 2015-04-09 13:13
i jak? ktos ruszyl z tematem?
kupilem w listopadzie i do dzisiaj cisza.
w szoku jestem ze nikt z Was nie skorzystal z programu ochrony kupujacych na allegro.
mi juz niestety minal termin - wdalem sie w polemike nie chcialem robic czlowiekowi problemu myslalem ze po ludzku sie dogadamy. zaluje ze nie natrafilem na te strone wczenisje :(

telefon wylaczony na maile brak odpowiedzi...
Kto wie 2015-04-12 18:16
Moze ktoś podać nr sprawy i kto prowadzi ?? Chętnie sie podepnę pozdrawiam
Współpraca 2015-04-14 12:15
Widzę panowie i panie wspaniała współpraca miedzy poszkodowanymi każdy niby zgłosił sprawę a nikt nie moze podać nr sprawy ale to właśnie dla tego ludzie w Polsce robią sobie co chcą bo panuje zasada " byle mi oddał, a reszta niech sobie radzi " :-) bo przecież jak ktoś jeszcze dojdzie do "mojej " sprawy to moze jemu odda a nie mnie :)
07 Zgłoś Się 2015-04-14 13:21
Obawiam się, że to nie najlepszy pomysł podawać numer sprawy a tym bardziej osobę, która ją prowadzi na forum. Tymbardziej, że gówny zainteresowany często tu zagląda o czym świadczą znikające posty z jego danymi. Spokojnie, milicja powiąże te sprawy.
martus 2015-04-14 16:34
W zupełności się zgadzam
Zirytowany 2015-04-16 11:36
Oszust nie odpisuje już na e-maile... sprawa wędruje do prokuratury.
Kasper 2015-04-16 11:40
Ja sonduje, czy mogę sprzedać ten dług, ale podobno da się :) Wtedy firma windykacyjna odezwie się do tego Pana :)
Poszkodowana 2015-04-21 22:16
Widzę, ze nie jestem jedyna. W listopadIe 2014r zakupiłam u ww sprzedawcy tel, którego oczywiście nie posiadał. Do dnia dzisiejszego odzyskałam tylko cześć należnych mi pieniędzy :/ myśle ze to samo świadczy o "uczciwości" sprzedawcy
mobicik 2015-04-25 20:18
Ile Pani odzyskała?
Poszkodowana 2015-04-26 13:16
1500
Obserwatorek 2015-05-16 15:03
Pamiętajcie, proszę, aby po wpisie dodawać opinię firmie, którą można wybrać pod wpisywaną treścią jako "Twoja ogólna ocena". .... skala to od "NIEDOSTATECZNY" do "CELUJĄCY" :)
Taka sprawa 2015-05-16 15:55
Ktoś ma jaja bo widać ze i komuś firma przypadła do gustu :-)))
Obserwatorek 2015-05-16 17:38
Temu przypadła do gustu, który w tym temacie zabiera głos we własnej sprawie :)
Dlatego na tyle wypowiedzi była taka, a nie inna ocena, ale widać, że w jednej chwili ulega zmianie :)
martus 2015-06-10 09:23
Oj widzę że dużo wpisów niestety jest usuwane
Oszukany 2015-06-20 12:32
Witam, czy dzieje się coś w sprawie ? Dłużnik odzywa się do Was w jakikolwiek sposób ? (telefon, mail ?) czy zamilkł ? Czy komuś zwrócił jakąkolwiek kasę w ostatnim czasie ?
DO PROKURATURY 2015-06-24 18:04
Są sygnały że osoby które zgłosiły się do prokuratury odzyskują pieniądze
marudna 2015-06-25 14:19
Dostałam zwrot wszystkich swoich środków. Wiem, że firma nie dostała ani grosza od swojego dostawcy, który ich wykiwał. Mimo tego właściciel firmy z własnego majątku i zysków firmy spłaca powoli wszystkie osoby.

Gratuluję pieniaczom, którzy chodzą po prokuraturach, a namawiali mnie jeszcze, żebym robiła to samo. Wciąż nie dostali ani grosza. Ja nigdzie nie poszłam tylko cierpliwie czekałam i dostałam wszelkie pieniądze wraz z odsetkami.
martus 2015-06-25 17:06
Śmiechu warte
Poprawny 2015-09-04 22:48
Widzę, że ktoś skrupulatnie dodaje informację dla oszukanych, gdzie i w jaki sposób można dochodzić swoich spraw - dzięki kolego. Pytanie tylko, dlaczego ta informacja jest notorycznie usuwana przez serwis ??? .... chyba się tym głębiej zainteresuje, chociaż miałem się w to już nie mieszać.
poszkodowany 2015-10-13 10:00
czy ktoś z Was otrzymał całość zaległej kwoty? czy ktoś z Was podpisywał ugodę którą firma proponuje? naprawdę trzeba mieć tupet żeby zawłaszczyć sobie czyjeś pieniądze a później jeszcze próbować stawiać warunki ich "zwrotu". Podpisanie "ugody" z tą firmą jedynie ogranicza prawa poszkodowanych. odradzam. Niech policja robi swoje
Oszukany 2015-10-14 14:53
Prokuratura, policja, sąd - to ma sens, a nie jakieś ugody.
kasia 2015-10-26 11:27
Założyłam sprawę sądową, miałam nakaz wykonalności, złożyłam wniosek do komornika o egzekucję, po czym dłużnik po długiej korespondencji zwrócił się do mnie z propozycją ugody. Zawarliśmy ugodę i całość kwoty została mi zwrócona. Poniosłam koszty opłat sądowych , wycofałam sprawę od komornika i zrzekłam się dochodzenia od dłużnika innych kosztów.
Gratulacje 2015-10-26 13:37
Gratuluje właśnie o to mu chodziło , w taki właśnie sposób bedzie próbował wyjsć z sytuacji a naiwni zapłacą ze sowich za radców prawnych i sad :-) ale ze mną juz nie pójdzie mu tak łatwo , jest śledztwo bedzie sad , roszczenie o zadość uczynienie i oczywiście o pokrycie wszystkich kosztów jakie poniosła moja osoba pozdrawiam
niespłacony 2015-11-03 12:29
Z tego co piszesz wynika, że mogło dojść do przestępstwa. Nie można faworyzować wybranych wierzycieli.

art. 302 KK
§ 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, nie mogąc zaspokoić wszystkich wierzycieli, spłaca lub zabezpiecza tylko niektórych, czym działa na szkodę pozostałych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Poszkodowany 2015-11-03 21:05
Czyżby Firma BIATRANS przestała się odzywać do wszystkich poszkodowanych? od miesiąca nie odpisują na żadne wiadomości. Nie przesyłają nawet ugody. Czyżby planowali jakiś unik.
Proszę o informacje pozostałych poszkodowanych czy mają cały czas kontakt z tą firmą.
Seba 2015-11-05 11:35
Ze mną się kontaktowali jakoś 3 tygodnie temu. Podpisałem porozumienie i dziś właśnie dostałem kasę na konto.
Elzbieta 2015-11-20 14:49
To nie prawda co pisze mój przedmówca. Podpisałam w środę porozumienie i dostałam dziś o 13,00 pieniądze na konto.
niespłacony 2016-01-12 10:39
Potwierdzam, że po podpisaniu porozumienia w piątek, wczoraj otrzymałem zwrot środków. Odwołuje to wszystko co wcześniej napisałem na temat BIATRANS. Firma jest uczciwa i mimo, że trwało to długo to jednak wywiązała się ze swojego zobowiązania, które było spowodowane przez ich nierzetelnego dostawcę. Pozdrawiam
Ja 2016-01-13 16:14
Chodzi oczywiście do 12 miesięcy od odstąpienia od umowy kupna
ADMIN 2016-01-14 12:57
UWAGA: W ZWIĄZKU Z NOTORYCZNYMI WPISAMI ( Z POWTARZAJĄCYCH SIĘ NUMERÓW IP) NA TYM FORUM, ZNIESŁAWIAJĄCYMI PRYWATNE OSOBY I SPÓŁKĘ INFORMUJĘ, ŻE OD DNIA DZISIEJSZEGO KAŻDY WPIS, KTÓRY ZOSTANIE WSKAZANY JAKO POMÓWIENIE INNEJ OSOBY, GRUPY OSÓB, INSTYTUCI, OSOBY PRAWNEJ LUB JEDNOSTKI ORGANIZACYJNEJ NIE MAJĄCEJ OSOBOWOŚCI PRAWNEJ ZOSTANIE ZGŁOSZONY AUTOMATYCZNIE WŁAŚCIWYM ORGANOM W CELU ŚCIGANIA NA PODSTAWIE ART. 212 PAR. 1. KODEKSU KARNEGO.
A kuku 2016-04-09 13:39
Jak tam idzie sprawa panie i panowie
Franke 2016-04-14 08:49
Ja po podpisaniu ugody odzyskalem środki ale tyle to nerwów kosztowało... Ostatecznie cieszę sie, że jest po wszystkim.
:-) nie śpimy !!!! 2016-05-13 10:15
Wszystkie osoby poszkodowane przez firmę Biatrans z Białegostoku powinny zgłosić się do Prokuratury Rejonowej Białystok-Północ do sprawy Ds. 700/15

Jeśli Biatrans nie zwrócił wam pieniędzy za niedostarczony sprzęt, zgłoście sprawę jak najszybciej na adres:

Prokuratura Rejonowa
Białystok - Północ
ul. Adama Mickiewicza 103
15 - 950 Białystok
sygn. akt. Ds. 700/15

Wystarczy proste pismo, w którym opiszecie sytuację + wydruki dowodu przelewu, korespondencji, faktur, itp.

Jeśli już zgłosiliście sprawę policji u siebie w mieście, podajcie im jak najszybciej, że sprawy łączy Prokuratura Rejonowa Białystok-Północ pod sygn. Ds. 700/15
Szynszyl 2016-11-01 12:42
Coś się u was ruszyło, firma nie została zlikwidowana .. nie jest też w stanie upadłości.
Ja kasy nie mam nadal
Zostaw swoją opinię o Biatrans Sp. z o.o. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biatrans Sp. z o.o.