brak logo

Grandi-Cars Auto Komis Michał Grandos

Chmielnik

Opinie o Grandi-Cars Auto Komis Michał Grandos

Grandi przekręty 2015-05-07 10:16
nigdy nie kupujcie tam samochodu oszuści opowiadają same bajki,ale ciągle się motają, liczniki cofane o minimum połowę, wszystkie warsztaty jak i ASO w pobliżu to znajomi nigdy nie powiedzą prawdy,sprzedają złomy które nadają się tylko na szrot, samochody potrafią mieć po 500 tysięcy przebiegu ale wymienią pedały, kierownice okleją czymś ładnym tak samo ze skrzynią biegów i nagle samochód ma mniej niż 200 tysięcy i robi się igłą! samochody potrafią stać tam ponad rok aż zejdzie powietrze z opon.
I jeszcze robią przekręty na fakturach.
1
ziomek 2015-05-09 23:11
Byłem tam dziś ogladać auto . W ogloszeniu auto bezwypadkowe z bogatym wyposazeniem wszystko sprawne , rzekomo do kraju przyjechalo na kolach . Wielki stek bzdur . Zero zgodnosci z tym co w ogłoszeniu i tym co opowiadał komisant . Co lepsze !!! po przyjechaniu na plac samochód nawet nie odpalił . Pan zapewniał ze igła . Prawda okazała sie zupełnie inna . Samochody pokryte gruba warstwa Plaka zeby nie bylo widac rys i wszelkich niedociagniec lakierniczych . Opony jak od taczek . Bardzo odradzam to miejsce .
sylwek331 2015-05-23 07:06
witam jeśl są chętni do złożenia pozwu zbiorowego zbieżmy się i odzyskajmy swje pieniądze dokąd będą oszukiwac
karol 2015-06-16 18:06
kupiłem tam auto i szczerze zaluje raz ze facet wciska kity ze nie trzeba placic recyklingu , dwa ze auta tam to totalne rupiecie o czym sam sie przekonalem niestety po fakcie dalem za auto 16tys a doinwestowalem 2tys bo nie mialem pojecia ile rzeczy tam do wymiany, odradzam odradzam i jescze raz przestrzegam!!!teraz juz wierze w te negatywywne komentarze niestety dopiero po fakcie wiem jaka prawda.a na fakturach zanizaja wartosc zakupu nie godzcie sie na to!!!
rafał22 2015-06-23 23:44
nie polecam, auta zaniedbane, posiadaj a dużo wad ukrytych, łyse opony, właściciel ściemniacz, obejrzałem tam 2 auta, tragedia
walter 2015-06-24 19:21
dziekuje serdecznie wszystkim za swoje opinie mialem tam kupic samochod poszukam innego komisu zawsze sprawdzajac opinie kilentow to podstawa do udanych zakupow trzymajcie tak dalej w koncu to my jestesmy klientami
Cinmar 2015-06-28 11:15
Witam! Chciałem do nich się wybrać bo mają dwa Saaby które mnie zaciekawiły. Po przeczytaniu opinii stwierdziłem że nie ma sensu z Gdańska się ruszać. Dzięki wszystkim za pomocne opinie.
DIux 2015-07-05 18:35
Miałem tam w tym tygodniu jechać. Ale po przeczytaniu waszych opinii nawet tam nogi nie postawie...
Oleg 2015-07-07 00:45
Cały wieczór przeglądania w necie ofert - znalazłem między innymi ciekawe egzemplarze Bory i Toledo w Grandi-Cars... i na koniec pomyślałem 'sprawdzę opinie o handlarzu'...
Dzięki za pomocne opinie, już wiem, że nie ma po co tam jechać - jestem w szoku, że firma może mieć tak dużo negatywnych opinni i to na wielu różnych forach. Przypadku w tym nie ma...
Jeśli chodzi o zaniżanie wartości sprzedaży auta na fakturach przez handlarza, to proponuję powiadomić organy skarbowe - oni będą wiedzieć co z tym zrobić.
KASIA 2015-07-08 12:18
JESTEM ZA :)
Bart 2015-07-19 22:25
Witam was Panowie a zarazem dziekuje, bo tez sie ''napaliłem'' na tą Bore z 2001 w dieslu, i juz sie z niej wyleczylem dzieki wam, żal.pl ci krętacze z Grandi Cars, a pisać sobie pozytywne komenty to każdy pacan z komisu potrafi
szpont 2015-08-11 17:21
Zakupiłem auto w tym komisie 7 lat temu był to Passat 1.9 TDI . Jestem więcej niż zadowolony, samochód nie popsuł się ani razu od tamtego czasu , co więcej nie dołożyłem do niego ANI ZŁOTÓWKI , cały czas jeździ na tym samym oleju , klockach hamulcowych oraz tarczach .
szpont 2015-09-01 22:11
Napisałeś komentarz roku
m 2015-09-18 14:58
mialem tam kupic golfa 5 ,dziekuje za opinie nie wydam 17 tys w bloto ,
R 2015-09-19 10:50
witam
jeśli sie sprzedaje 30 aut rocznie to opini jest mało .
sprzedając ponad 700 aut rocznie nie jest sie w stanie wszystkim kupującym dogodzić , a osoba która zakupiła auto i jest zadowolona nie ma czasu pisać na forach (sam Pan jak coś kupi i jest zadowolony to nie pisze opini tylko wtedy gdy jest problem)
1
Sylwia 2015-09-27 00:48
Witam kupilam u nich auto za 13.000 a doinwestowalam 5000zl tez wmawiali ze recykling oplacony a musialam zaplacic a potem telefonu nieodbierali po drugie auto niby przyjechalo z holandii na kolach a po dwoch miesiacach uzytkowania przezemnie auta padl silnik ciagle cos sie dzieje i ciagle do niego dokladam odradzam ten komis nigdy nie zostane ich klientka auta to szroty z zewnatrz niby zadbane ale wewnatrz to wraki
wujuwawa 2015-10-17 10:52
ufff, jak dobrze że tutaj zajrzałem...dzięki!
kolasiv 2015-11-01 08:09
omijać tych kretaczy! tego placu nawet komisem nie można nazwac,predzej auto-szrotem. Samochody to najwiekszy złom ze szrotow z Holandii,szpachla,tragiczny stan i plak, tak te auta wyglądają w tym komisie. Właściciel debil mysli ze kazdy jest głupi i uwierzy w jego bajki. 99% aut ma przebieg 180-190 tys a ledwie sa w stanie z miejsca ruszyc. omijac!
Arturdomagała 2015-11-14 19:21
Trzy tygodnie kupiłem tam passata całego w oryginalnyn lakierze z potwierdzonym przebiegiem chodzi jak brzytwa ! Faktycznie nie każde auto tam bym kupił bo są lepsze i gorsze sztuki ale ogólnie to można powiedzieć że mają ładne auta. W innych komisach widziałem dużo gorsze chociaż opisane były jako idealne i były droższe. Z papierami też nie było problemu, akczyze dosłali mi po trzech dniach. Ja polecam ten komis i dziwi mnie że jest tyle negatywnych komentarzy.
1
loki 2015-11-15 18:18
Dzieki za opinie .Mialem tam jechac ale juz mi przeszlo>
jaaaa 2015-12-11 23:22
Witam wszystkich. Kupiłem u nich rok temu auto i jestem z niego zadowolony. Koleś ceny ma dość przystępne, owszem nie każde auto nadaje się do kupienia za cenę która jest wystawiona. co do przebiegu KAŻDY jeden handlarz cofa licznik i nie wierzę w książkę serwisową bo to da się kupić ze wszystkimi pieczątkami i naklejkami. Sami uczycie ich cofania bo jak Auto ma 200000 km too juz dużo nie mowiąć o 300 000 km. Moje AUDI z 2000r miało 186000km przebiegu i zapytałem gdzie kręcą liczniki to powiedział wprost że różnie na miejscu albo w holandii zanim wjedzie na lohre. Ogólnie polecam gościa. chyba że ktoś chce igłe z salonu za małe pieniądze to nie ma możliwości mu dogodzić ten komis. tto są auta które mają swoje lata i przebiegi
1
Sylwia 2015-12-14 22:53
Czlowieku co ty mowisz kupilam u nich renault grande scenkca z 2005r z zewnatrz wygladal niepowiem bo nieduzo brakowalo mu do idealu ale jak go kupilam to po miesiacu tak najpierw padl licznik potem silnik jeszcze potem musialam wymieniac drazki i przeguby bo zaczely trzeszczec przy skrecaniu nastepnie teraz mam do wymiany kolo dwumasowe bo juz prawie zuzyte koszt 2500zl oczywiscie nowe chociaz to benzyna 2.0 ale wersja wlasnie z tym cholernym kolem poprostu studnia bez dna przeklinam ten dzien w ktorym zakupilam u nich to auto a i jeszcze kreca sciemy z recyklingiem wmawiaja ze oplacony a potem telefonu nieodbieraja szkoda slow jednym slowem
Marcel30 2015-12-16 15:36
Pół roku temu kupiłem tam Toledo całe w oryginalnym lakierze. Licznik wiadome cofany ale który komis tego nie praktykuje w Grandi przynajmniej się do tego przyznają! ze Toledo pochodziło z Holandii to przebieg łatwo można było sprawdzić i według mnie na samochód który ma 15 lat nie było tragedii (stan licznika 192tys faktyczny 280tys) Wiadome nie każdy samochód tam to perełka ale jeżeli ktoś szuka takowej to niech idzie do salonu nam przy wyjeździe straci na wartości 20%. W innych komisach widziałem dużo gorsze chociaż opisane były jako idealne. Papiery kompletne żadnego problemu. Ja polecam ten komis i patrząc na ilość negatywnych stwierdzam jak ktoś już tu pisał mało zadowolonych klientów pisze takie opinie bo są zadowoleni i jeżdżą. Pozdrawiam
1
NIE DAŁEM SIĘ OSZUKAĆ 2016-01-09 16:04
7 lat temu? to jakieś pierdoły. I co od siedmiu lat jeździsz tym samochodem i nie wysiadasz z niego. Kto po 7 latach wystawia komentarze, chyba właściciel komisu ?
joke 2016-01-20 16:46
Oszuści...... omijać szerokim łukiem. Wystarczy kilka kontrolnych pytań typu (przebieg, rejestracja, opłata recyklingowa), by pseudo-handlarzyna wpadł w furię, gdyż jest on nastawiony na klienta-frajera. Panowie sprowadzają rozjebane gruchoty, cofają liczniki, PICUJĄ zewnętrznie auta po czym szukają frajera. Szczerze odradzam!
Rafal 2016-01-25 20:09
Polecam komis osoba ktore maja OCZY i znaja sie chodz troche na samochodach. Wiadomo sa gorsze i lepsze auta. Ale naprawde mozna wychaczyc super auto za niska cene.Ja kupilem auto w oryginale super zadbane za niska cena. Goraco polecam. A tylko idioci daja zle opinie bo mysla ze kazde auto jest igla za polowe ceny. Szkoda slow dla tempakow. POzdrawiam

p.s Nawet nowe z salonu czasem okazuje sie Powypadkowe i studnia bez dna
1
R 2016-02-06 15:09
Potwierdzam zdanie przedmówców, nic się nie zmieniło, ceny niby nie takie wysokie... Dopóki nie zobaczymy auta na żywo :) Może i są tam auta warte uwagi, ale nie wiem ile, 2? Ogólnie nieciekawe miejsce.
Beti..15,02,2016 2016-02-15 10:57
Bardzo nie polecam, właściciel totalny kłamca ,ściemniacz jakich mało .Wystarczy popatrzec na przebiegi wystawianych aut nie różnią sie wiele od siebi. Jaki dziwny zbieg okolicznosci:).
dammmj 2016-02-27 13:46
7 lat na tym samym oleju brawo dla ciebie!
2
Anna łódź 2016-02-29 16:24
A ja mam od nich kupione dwa auta Passata i Focusa i nie mogę się do niczego doczepić wszystko ok nic się nie psuje auta zadbane . Jeśli będę wymieniać auto na pewno gdy będzie ciekawa oferta wybiorę się tam ponownie .
1
nuky 2016-03-04 10:35
Witam, ostatnio zakupiłem u nich samochód, niestety nie zostałem poinformowany że auto zostało sprowadzone w tamtym roku a co za tym idzie trzeba uiścić opłatę za recykling 500 zł.
Koszt rejestracji wyszedł mnie 750 zł zamiast 250 zł. Po zagłębieniu się w tamat dowiedziałem się że to Gradnicars miał zapłacić tą opłatę. Teraz nie odbierają telefonu. Kłamią i oszukują, nie polecam.
gosc 2016-04-16 10:39
Nie płacą opłaty recyklingowej, w urzędzie są problemy bo na papierach daty się nie zgadzają. To są oszuści, tłumaczenie dokumentów wysyłają na koszt klienta, jeśli się do nich zadzwoni to albo nie odbierają albo odsyłają żeby zadzwonić za ileś tam dni i tak w kółko. Faktury zaniżone o połowę. Samochody to wraki
smok 2016-04-30 21:25
Kupiłem u nich auto; WIELKI BŁĄD . Kręt i cygan . Nie kupujcie tam nigdy.
fz6 2016-06-14 16:42
PLAK I JAZDA
Józek 2016-07-10 20:35
No cóż mówią że głupich nie sieją , a jednak sieją , 7lat na jednym oleju ? chyba że to auto stoi w stodole , zresztą szkoda słów.
OBurzona 2016-07-13 19:55
Ludzie przestrzegam przed ta patologia, takich oszustow to chyba nigdy nie spotkałam, kreca w papierach, nie pł aca akcyzy, obnizaja kwoty na fakturach. Omijjcie z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rocco 2016-08-14 10:05
Jestem zadowolony z zakupu samochodu w Grandi Cars. Wymieniłem tylko rozrząd i olej. Polecam
1
Prawda 2016-12-02 17:15
Witam. W tym komisie każde auto jest w 100% powypadkowe.Nawet pasty polerskiej nie chce im się zmyć do końca.Tapicerka wymyta karcherem nie wysuszona w aucie śmierdzi wilgocią.W niektórych autach każda opona jest inna. Za auto wycenione na 20-25 tysięcy nie dałbym 10 tysięcy. Porażka
Zadowolony klient 2016-12-13 13:24
Duzy komis pelen szrotu a wlasciciel kretacz i tchórz.. autko zakupione u nich za 13000. Akcyza podobno meilem przyjdzie... czekalem i sie nie doczekalem.. na przegladzie oswiecono mnie ze wciety jest katalizator... wiec zadzwoniłem do tego pana... haaa pana? Dzieciaka.. i mowie jaka jest sytuacja udaje greka ze o tym nie wiedzial. I mowi ze pieniedzy za katalizator nie wroci lecz moze sprowadzic i ze to bedzie za tydzien i ze jak cos to wysle kurierem.. powiedzialem ok. Minol jeden tydzień drugi.. katalizatora i pieniedzy nie bylo nadal dzwonilem po kilka razy i za kazdym razem jakas wymowka.. Ale ze akurat bylem tam przejazdem wiec ppdeszlem do tego szroto-moto i grzecznie powiedzialem ze przyjechalem po katalizator pan mowi ze jest tylko ze nie znalaz takiego za 300 zl i kupil za 600 i ze mam zaplacic 200 ja sie nie zgodzilem i powiedziałem ze wtakim razie niech mi pan pokaze paragon na dowod zakupu za taka kwote a on z nerwami wypisal mi własnoręcznie fakture :D hahaha no poprostu jaja i zal goscia... ale ok to mowie ze nie chce katalizatora ze niech mi da 300 zl i spokoj.. bez problemów ale on oczywiście zaprzeczyl to mowie chociaz 200zl w porównaniu do ceny katalizarorow to jak wszyscy wiedza to jest smiech.. ale dla pana właściciela szroto-moto widocznie kolosalna cena.. i rozmowa skonczyla sie na tym ze dzieciak za biurkiem wyrzucil mnie z swojego toi toya.. i tyle widzialem katalizator. Takze jak macie kupować leona to najpierw sprawdzcie czy jest katalizator jak zakupili za 600zl to pewnie jest tylko pytanie na ktorym stole.. Moja opinia na tym sie konczy :) jeszcze tylko chciałbym pozdrowić tego chlopczyka za biurkiem niby szefa... wiedz ze zyletki do golenia jednak sa tansze niz Twoj katalizator za 600zl.
NIcki 2016-12-28 12:24
( teraz mam do wymiany kolo dwumasowe bo juz prawie zuzyte koszt 2500zl oczywiscie nowe chociaz to benzyna 2.0) hahaha to pewnie własciciel sie dołączyl do dyskusj z nickiem jaaaaa i sylwia Miałem tam jechać po ładne czarne E90 ale już mi przeszło :)
Borixon 2017-01-03 22:52
Witam wszystkich, nie rozumiem kto wypisuje te komentarze, chyba panowie z konkurencyjnych komisów. Jak szukałem Audi A4 to zjeździłem całe województwo i naoglądałem się trupów. Czy to niska cena czy wręcz przesadzona, na miejscu zastawałem umęczonego trupa, czasami lekko podleczonego żeby wyglądał że trzyma się kupy. Gdy już traciłem nadzieje, zajrzałem przejazdem do grandicars bo niedaleko mieszkam i stała tam moja laleczka. Prawie cała w oryginale i nawet przednia szyba oryginalna od nowości. Wiadomo że nie nówka z salonu bo coś tam trzeba było poprawić ale w rozsądnej cenie i w naprawdę przyzwoitym stanie. Szukałem auta miesiąc a stało kilka kilometrów od mojego domu. Piszcie sobie co chcecie, może miałem szczęście ale jestem bardzo zadowolony, trafiłem dobre auto i już dwa lata robię tylko wymiany eksploatacyjne, żadnych wad ukrytych. Co do papierów to wszystko było gotowe, zrobiłem przegląd (jak się okazało nie potrzebnie) i poszedłem zarejestrować. Ja polecam.
1
harnaś 2017-01-15 00:52
Grudzien 2016 jazda próbna BMW wyjechał w kierunku Chmielnika
zchwilą wyjazdu za bramę ta bmka tak zadymiła droge że ruch samochodow został na chwile
wstrzymany
daleko nie dojechal tylko ok 500m
porównując ciuchcia mniej dymiła
ale przed jazdą próbną M I S Z CZ bredził jakie to cacko ta bmw.
złomy wypucowane powypadkowe
ale cena o połowę w dół
Sprzedający 2017-01-22 10:15
No i doszło do transakcji po tej jeździe próbnej. Klient został poinformowany co należy wymienić żeby dymienie ustało i cena została obniżona o koszt naprawy usterki więc w czym widzisz problem bystry Harnasiu ? Za dużo Harnasiów wypiłeś ?!
2
oszustwo 2017-01-22 14:42
Witam prosiłbym o kontakt meilowy w sprawie oszust popełnionych w owym komisie, kogoś poszkodowanego kto chciałby odzyskać swoje. ( sam zostałem oszukany). Sprawę chcę zgłosić a więc każda osoba się liczy.
e46 2017-03-22 21:30
haha. jeśli się tam wybierasz to lepiej odpuść. jeśli ci nie szkoda czasu to najlepiej sb weź miernik lakieru i bedziesz wszystko wiedział. auta odpicowane z zewnątrz i można powiedzieć wewnątrz też. otwierasz maske widzisz że wszystko łądnie, ściągasz osłony i plastiki i łapiesz się za głowe :) kupiłem bmw e46 z 2003 r i kiedy go sprawdziłem (za poźno) miernikiem w jednym miejscu norma (120) a prawy bok cały szpachlowany (od 220 do 1000) w skali miernika czyli prkaktycznie 10x wiecej niż norma. oszuści i nic wiecej.
onek 2017-06-11 21:14
Pewnie sam sobie Grandi wystawia pozytywne oceny ,ale wszyscy dobrze wiemy ze auta które sprowadzają nie nadają się do użytku...tu podpicują,tu się wklepie , tam podszpachlują i interes się kręci ,a człowiek musi do złomu dokładać...wystarczy podpytać kierowców ,którzy z nimi jadą po te auta i wszystko się człowiek dowie jakie złomy ściągają...w dość szybkim czasie dorobili się kolejnego komisu,ziemi i domu ...ciekawe ile jeszcze ludzi da się nabrać na te ich auta ,bo z Chmielnika nikt jeszcze u nich nie kupił.
Grandi 2017-06-13 22:42
Dziwnym trafem połowa samochodów w Chmielniku i okolicach ma ramki na tablicach ,,grandi-cars" Sporo ludzi z Chmielnika i okolic kupuje tu i wraca za jakiś czas bo są zadowoleni. Konkurencja pisze takie komentarze ? Napiszcie PRAWDĘ o sobie !
2
Busko 2017-06-27 20:53
"Ja na temat tego komisu oraz zakupionych tam aut nie mogę powiedzieć nic złego. Moi rodzice kupili tam Passata, ja Focusa i oba auta sprawują się rewelacyjnie . Auta są zadbane i się nie psują. Jeśli w przyszłości będę zmieniała auto na pewno wezmę ten komis ponownie pod uwagę mimo iż dzieli nas 200 km" dziwny zbieg okoliczności
1
Kierowca 2017-07-26 22:05
Onek krótki członek, dlaczego piszesz takie bzdury ? Boli Cię że ktoś ciężko pracuje, pół tygodnia siedzi poza domem w obcym kraju, śpi w samochodzie i musi być w pracy 7 dni w tygodniu ? Jakby samochody były takie złe to nikt by tam nie kupował, czasy się zmieniły ludzie nie są głupi, teraz są mierniki lakieru, stacje diagnostyczne, viny itp itd nikt nie kupuje byle czego. Chcesz coś mieć to bierz się do roboty a nie pstrykaj w internecie przy piwku na garnuszku u mamusi...
2
kkd 2017-08-05 22:15
Ja zakupilem tam Peugeota 307 1.6 miał co prawda zbita lekko przednia szybę (która zauwazylem po trzech dniach) i zmeczony fotel kierowcy a tak to autko smigalo u mnie trzy lata.Przebieg miało u nich jak kupowalem 280 tys.
Cztery miesiące temu zakupilem tam alte XL 1.9 2008 w miarę zadbane choć miało malowany tylny błotnik razem z drzwiami tył...ocenilem ze jest reszta ok i tyle wymienilem rozrząd olej ,przegląd zrobiłem osobiście przed rejestracja i przeszedł dobrze.Przebieg cóż... raczej kręcony ale wnętrze nie zmęczone wręcz zadbane także mam zamiar pojezdzic kolejne 3 latka :)
Pozdrawiam
Marek
Zostaw swoją opinię o Grandi-Cars Auto Komis Michał Grandos - Chmielnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grandi-Cars Auto Komis Michał Grandos