brak logo

Apteka Sp. z o.o. Apteka Słoneczna

Bielawa

Opinie o Apteka Sp. z o.o. Apteka Słoneczna

admin 2015-10-17 07:57
Wiesz co aktualnie dzieje się w firmie Apteka Sp. z o.o. Apteka Słoneczna? Podziel się z nami tą wiedzą i dodaj swoją opinię.
Gaga 2016-05-15 06:45
Wyzysk ludzi
prawda 2016-10-27 20:16
najgorszy pracodawca. nie ma przerw wbrew kodeksowi pracy! na grafiku opis kierownika: "to mi ma byc wygodnie a nie wam"!! chcecie zdjęcie grafiku? praca w sobote. myslisz ze kasa esktra? nie bo w tygodniu niby pracujesz krocej. tylko ze jak np pracujesz do 15 to o 15 zaczynasz sie rozliczac. i to nie sa godziny pracy! prawa pracownika łamane na każdym kroku tylko że każdy sie boi bo żeby tam pracować to musisz mieć wykształcenie kierunkowe. jak masz wykształcenie kierunkowe to nie znajdziesz pracy gdzie indziej i to wykorzystują. lepiej zarobicie na kazie w sklepie osiedlowym i lepiej was beda traktowali niz w tym obosie pracy apteka sloneczka
tajemniczy 2016-12-20 23:21
Potwierdzam opinie moich poprzedników-CZYSTY WYZYSK LUDZI, KŁAMSTWO i łamanie kodeksu pracy na każdym kroku. Absolutnie odradzam pracę w tej sieci, gdzie apteki są po prostu obozami pracy...panuje ogólny chaos, zaczynając od szczebla biurowego. Pracownicy pracują bez umów, "na gębę", które przychodzą im z około miesięcznym opóźnieniem. W pracy nie istnieje definicja przerwy w pracy przewidziana ustawowo przez K.P. i pracownicy nie mają nawet czasu skorzystać z toalety, a co dopiero zjeść kanapkę...kompletny brak docenienia pracownika. Koordynatorzy, a przynajmniej niektórzy, przyjeżdżając raz na jakiś czas do apteki, mają swoich ulubieńców, o których pracy nie mają większego pojęcia (ważne,żeby słupki się zgadzały), ale solidnie potrafią o nich zadbać...cała reszta, tzw. plebs, drugi sort pracuje niewolniczo bez docenienia a i zaraz i tak dostaną opieprz od koordynatora z lawiną wymyślonych pretensji w ich kierunku. Ogółem, baaaaaaaardzo nie polecam pracy w tej sieci, bynajmniej tym osobom, którzy mają szacunek do siebie. A zarząd, żeby ujrzeć prawdę, powinien wysyłać pracownika z zewnątrz do aptek, żeby poznał pracę apteki od środka na codzień i zweryfikował obiektywnie pracę każdego pracownika. Bo żeby móc ocenić aptekę, trzeba ją poznać od środka, a nie po kilkugodzinnej wizycie koordynatora, w dodatku jego opinii odbiegającej często od rzeczywistości.
Poza Słoneczną 2017-01-03 23:43
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o Aptece Słonecznej
W każdej aptece bezprawnie zainstalowane podsłuchy przy okienkach i kamery
Czysty wyzysk pracowników, masa pretensji o wszystko do personelu aptecznego, nic nigdy nie jest dobrze
Zmuszanie do wciskania marki własnej Madson - bezwartościowych suplementów oraz wymiana leków rx na wątpliwej jakości odpowiedniki firmy krzak, jeżeli tego nie robisz tracisz pracę
Brak wystarczającej liczby mgr w aptece (2 na aptekę), więc w trakcie urlopów, L4 czy innych losowych wypadków zmuszanie do nadgodzin - siedzisz w aptece od 7:00 do 21:00, chyba że ktoś z innej apteki, mając nadzieję że ty odwdzięczysz się tym samym, zgodzi się przyjechać na nadgodziny po swojej zmianie
Koordynator w Warszawie sam jest mgr farmacji (według mnie BMW = Bierny, Mierny, ale Wierny firmie Apteki Słoneczne), ale nic nie robi poza jeżdżeniem służbową bryką po aptekach, wpisywaniem w zeszytach i wygłaszaniem wydumanych uwag oraz namawianiem do nieetycznych zachowań (sprzedaż poniżej kosztów leków deficytowych ale tylko wybranym pacjentom), ma swoich faworytów, a reszta personelu to tylko konie robocze
Odradzam pracę w tej firmie wszystkim, którzy mają do siebie szacunek
1
farmaceuta 2017-01-22 19:41
Poza Słoneczną 2017-01-03 23:43:18

,,W każdej aptece bezprawnie zainstalowane podsłuchy przy okienkach i kamery
Czysty wyzysk pracowników, masa pretensji o wszystko do personelu aptecznego, nic nigdy nie jest dobrze''. Dodam jeszcze, że magistrzy są traktowani jak zło konieczne, i jak bezużyteczne, bezwartościowe pionki, które pierdzą w stołek i są potrzebne tylko do spełnienia wymogu prawnego obowiązkowej obecności mgra na zmianie w aptece. Kierownicy także traktowani są jak zło konieczne, tylko kasa,kasa i kasa, kasę pogania, tylko słupki i słupki i wioooo do roboty!!! w końcu żyłka Ci pęka a im tak ciągle mało i tak jest ku.....wa wszystko źle i mało!!! i dalej opieprz za opieprzem. Paranoja, odradzam pracę w tej firmie. To nie jest praca dla normalnych ludzi. Wystarczy spojrzeć na ogłoszenia na izbach, wszystko mówi samo za siebie...żadna sieć nie ma takiej liczby ogłoszeń i to też o czymś świadczy. Tak wysoka rotacja pracowników nie jest spotykana w dobrze prosperującej, szanującej się firmie. Wynika z tego jeden ważny, pozytywny wniosek: to wszystko świadczy o małym zainteresowaniu farmaceutów pracą w tej firmie i trudnością znalezienia kandydatów, więc nie pozostaje im nic innego jak ciągłe zalewanie portali internetowych ogłoszeniami.
zniesmaczony 2017-01-24 14:42
Nie polecam !!! Traktuja Cie tam jak smiecia...nie dosc ze na stazu musisz zapierdzielac jak wòł to zero przerwy.... zmuszaja Cie do sprzedazy firmy madson i total, ktora nie powinna byc dopuszczona do obrotu, tabletki ponadgryzane, poprzebarwiane....zamiana lekow na suplementy za co grozi kryminal np. Structum na hydrostik hrn......Nie wspome juz o Pradaxie i Xarelto nakazuja sprawdzanie pacjentow po peselu bo przeciez jednym sie nalezy a drugim nie!!! Notorycznie nakazuja Ci tam klamac. Nie pozwalaja sprzedawac magne b6, rutinoscorbinu, tylko tansze z ich firmy. Pracownicy pracuja bez magistrow w brudzie, nie stac ich na sprzataczke, trzeba wchodzic na wysokie drabiny ok 2 metrow na polki z lekami na magazynach po czym jak pracownik spadnie i zlamie noge zostaje zwolniony.
berenikaannakopec 2017-02-05 22:10
Witam, chciałabym ròwnież dodać kilka słòw na temat Aptek Słonecznych, a mianowicie ,,koordynatorzy,, nie mają za grosz szacunku do swoich pracownikòw. Ciągłe zastraszanie wypowiedziami typu: albo będziesz robił to co Ci karzemy albo Cię zwolnimy. Serdecznie wspòłczuję wszystkim, ktorzy kiedykolwiek mieli tą PRZYJEMNOSC pracować w ktorejś z Aptek Słonecznych,bo życie w ciągłym strachu przed utratą pracy i tym kiedy dział IT zrobi analizy to nie jest życie. Widzê, ze nie tylko u Nas był brak osoby do sprzątania....Mam nadzieje, ze wejdzie w życie ustawa zakazująca sprzedaż suplementòw diety, wtedy ludzie nie będa musieli kupowac tych dennych madsonow i totali.... a farmaceuci nie bèda musieli ich sprzedawać by przetrwać kolejny dzień w tym horrorze.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, ktòrzy uwolnili się od tej sieci.
Legumin123 2017-02-24 08:05
Za dużo ludzi jest i etopiryna powinna być o 3zł tańsza, polecam.
Gość 2017-03-06 20:11
A co powiecie o Apteka Słoneczna Kwiecień Kraków szkolne sp.j. ?
Basiaaa123 2017-05-10 08:20
Pracowałam w aptece w Tychach , najgorsza apteka w jakiej mogłam pracować , totalny wyzysk ludzi , zmuszanie do sprzedawania suplementów bezwartościowej firmy madson , wciskanie odpowiedników gorszej jakości . W aptece panował totalny brud i chaos , towar leżałam po 2 tygodnie nie rozpakowany , na Pòlkach z lekami były cm kurzu . Miejsce gdzie można zjeść śniadanie wyglądało gorzej niż miejsce gdzie jedzą świnki .
Do tego kierowniczka wyzywająca pracownikow , oraz niezrównoważoną psychicznie córka Magda .
Basiaaa123 2017-05-10 08:21
Pracowałam w aptece w Tychach , najgorsza apteka w jakiej mogłam pracować , totalny wyzysk ludzi , zmuszanie do sprzedawania suplementów bezwartościowej firmy madson , wciskanie odpowiedników gorszej jakości . W aptece panował totalny brud i chaos , towar leżałam po 2 tygodnie nie rozpakowany , na Pòlkach z lekami były cm kurzu . Miejsce gdzie można zjeść śniadanie wyglądało gorzej niż miejsce gdzie jedzą świnki .
Do tego kierowniczka wyzywająca pracownikow , oraz niezrównoważoną psychicznie córka Magda .
Janekcytryna 2017-05-23 17:57
Atmosferę w aptece tworzą ludzie, którzy tam pracuja. Ja pracuje od niedawna w tej sieci i jestem zadowolony. Pacjencie chętnie przychodzą do naszej apteki ponieważ sa bardzo dobre ceny i są również zadowoleni z produktów madsona i nie narzekają.
Ktoś wypowiadał się o stażu. Z doświadczenia wiem, że w każdej aptece staż wygląda tak samo. Sprawdzanie towaru i sprzątanie to norma. Nie puszą przeciez początkujacego stażyste za stół. To nie logiczne.
Wyzywająca kierowniczka to nie zasługa sieci słonecznej tylko podejścia danej osoby do pracownika. W DOzie też była kierowniczka, która wyzywała pracowników i cisnęła o premię. Więc nie piszcie, że każdy kierownik tak postepuję, bo moja kierowniczka jest świetna osoba i sama bierze się za mop i sprzatamy rano przed otwarciem apteki.
Brak osoby do sprzatania. Owszem, może minus ale gdyby była osoba do sprzatania to na pewno w każdej aptece było by o jednego technika mniej, a sami wiemy, że nie łatwo jest o pracę ostatnio, zwłaszcza za godziwe wynagrodzenie.
dominika 2017-06-04 14:49
buhahahha
Pracownik 2017-06-13 20:26
Wyzysk i charówka od rana do nocy - no i wciskanie pacjentom tego szitu tj. zamienników które nie leczą tylko szkodzą
Katarzyna M 2017-06-18 16:24
Ludziska apteki te maja w trzy dupy pacjentów dziennie (ok 550) o czym prywatne apteki moga jedynie śnić, wiec nic dziwnego że towar jest nie zrobiony na bieżąco, przsunięcia to tez kilkanaście kartonów wiec sie gromadzi, a jak zatrudnaiaj takie leniwce pospolite czyli stażystów to nie dziw że brud i syf. Przychodzą takie po nieudanej karierze zawodowej w barze czy tez sklepie z ciuchami i myślą ze bede sobie stac za okienkiem i nic nie robic a tu im sprzątac każą! Cóż za hańba. W siec
iach zawsze jest wiecej roboty niz w prywatnych aptekach i każdy o tym wie, więc po co sie zatrudniacie tutaj. W sieciach zawsze trzeba wciskac ich leki wiec ćóz to za nowość. Więc irytuja mnie te opinie byłych pracowników ktorzy najcześciej zostali wywaleni albo sami sie zwolnili bo za duzo roboty, ręce opadaja. Ale dzieki takim zarabiam 4 tys na reke a nie 3 jak moja poprzedniczka, wiec dziekuje jej bardzo:)
pozdrawiam wszystkich mgrów z pensją ledwo 3 tys którzy siedza na zapleczu i bąki zbijają gdzie przez 7 godz udają że cos robia, na pewno czujecie sie spełnieni w pracy!
gość 2017-07-17 20:19
Apteka Słoneczna w Krakowie na Stradomiu,bardzo miła cierpliwa obsługa szanująca klienta.Za to w Rzeszowie tej samej sieci na ul.Hetmańskiej na moją prośbę o maść dokładnie sprecyzowałam o jaką chodzi i podałam nazwę oraz szatę graficzną,podsuwała mi szereg innych tego typu,aż wreszcie zniecierpliwiona przyniosła tę właściwą,jakby nie mogła od razu przynieść wszystkich,przecież nie ważą tony.Więc moje opinie są różne ,widać co kraj to obyczaj,a apteki same budują sobie atmosferę pracy wśród personelu.
Zostaw swoją opinię o Apteka Sp. z o.o. Apteka Słoneczna - Bielawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Apteka Sp. z o.o. Apteka Słoneczna