brak logo

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Tymoteusz Jacyna-Onyszkiewicz

Poznań

Opinie o Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Tymoteusz Jacyna-Onyszkiewicz

rusłka_89 2014-10-27 20:54
świetny pracodawca i taka też atmosfera w pracy. Sporo pracy w biurze ale szeregowego pracownika traktuje bardzo poważnie. Super gość a przy tym bardzo skromny:)
noddy 2014-11-28 18:44
Tę ostatnią opinię to chyba sam pracodawca sobie wystawił!!!!!!!!!
Teddy 2015-03-27 23:52
A gdzie się podziały wszystkie negatywne opinie? Czyżby Tymuś ruszył swoje wtyki i kazał usunąć ? :)
rozczarowana 2015-04-10 20:43
Tę pierwszą opinię to na pewno sobie sam wystawił.Skromnie to jest ale przy wypłacie.
Lisi 2015-04-10 20:46
A jeśli chodzi o atmosfere to raczej nie jest świetna...każdy sobie wilkiem, nadmiar pracy (nie do przerobienia)powoduje że atmosfera jest napięta...
Maria 2015-06-02 17:38
Ile można zarobić netto na pełnym etacie? Po studiach prawniczych? Przyjmuje w ogóle na umowę o pracę czy tylko zlecenia?
darek 2016-01-21 14:45
zwykły frajer który potrafi zająć wynagrodzenie samotnej matce
on 2016-02-23 15:52
totalny bezdusznik!!! Wg prawa jezeli dochod jest jedynym dochodem rodziny z tytulu umowy-zlecenie nie moze wziasc ani zlotowki. Niejednokrotnie to bylo przeze mnie udawadniane! Bez rezultatu jeb*** kase ile sie da!!! Sprawa w sadzie i najprawdopodobniej takze w prokuraturze.
mamba 2016-04-15 11:55
komornik ktory dochod opiera na ieparwidolowo pobieranych oplatach i odsetkach z kosmosu.
dup... 2016-04-15 11:56
ahahahahhaha
elona 2016-06-07 10:50
Zatrudnia połowę pracowników bez umowy.
2-3 osoby mają tam może prawidłowe kwalifikacje, reszta to totalny przypadek.
Kasa? he he
sis 2016-08-03 10:39
Zgadzam się z przedmówcą, może nie sam komornik ale jego asesor bardzo nieprzyjemny potraktował kobietę jak coś gorszego nie było z nim rozmowy ,mimo ze kobieta chciała wpłacać ustalając jakąś kwotę z szyderczym uśmieszkiem na ustach zablokował konto matce samotnej tym samym zabrał wszystkie dochody kobieta nie ma środków do życia zupełnie.
No cóż jest to młody człowiek jeszcze życie przed nim a karma wraca!!!!
prawnik 2016-08-24 20:01
Wszyscy są równi wobec prawa więc samotna matka musi być tak samo traktowana jak ta, która samotną nie jest. Inna sprawa, że te samotne matki, co przychodzą do komornika, to w większości przypadków matki bardzo niesamotne czyli takie, które np. mają już nowego faceta, z którym mieszkają np. u swoich rodziców lub po prostu mieszkają u rodziny, więc niby dlaczego forować taką osobę kosztem np. matki zamężnej, która nie ma nikogo do pomocy, musi pracować a jej mąż pracuje na 1,5 etatu? Samotnych matek było dużo po wojnie a teraz to większości leniwe niedojdy co próbują grać na uczuciach a ich samotność opiera się głównie na tym, że żyją w związkach nieformalnych bo to się po prostu opłaca. Co zaś się tyczy samego, w/w komornika, to ma on wiele na sumieniu i gdyby odwiedził go inspektor pracy oraz kontrola skarbowa to mieliby niezłe pole do popisu, z korzyścią dla Skarbu Państwa :)
1
bhifgh 2016-08-30 23:22
każdy komornik to niestety wyskujący ludzi i pobierający prowizję.
Nie ma co z nimi współpracować, nie odbierać telefonów nie otwierać drzwi.
Każdy komornik powinien poddać się kontroli, połowa poszłaby siedzieć.
Aśka 2016-10-17 12:51
Komornik ok. Da się z nim dogadać bez wchodzenia na konto i ściągania z pensji ,przynajmniej mi się udało ,ale żeby dodzwonić się i żeby ktoś Szanowny odebrał telefon to graniczy z cudem porażka .! Dziuńka
1
prawo 2016-10-19 12:17
Komornik tragedia nie potrafi odpisać na pismo bo ma z tego korzyść w formie odsetek , nie czyta pisma ze zrozumieniem treści po prostu tylko skarga na takiego pseudo .....
1
OM 2016-10-21 21:32
DO ASESORÓW NIE MOŻNA SIE DODZWONIC, POTWIERDZIAM.
1
Rochu 2017-01-04 21:30
Nie można się dodzwonić? Napisz pismo. Jak w 6 miesięcy nie odpowie to pisz skargę na przewlekłość. Dostaniesz minimum 2 tys. zł. mimo, iż tłumaczenia będą, że komornik haruje ponad 10 h (sic!) tygodniowo a asesorzy to wieśniacy z łapanki.
2
OM 2017-01-08 17:38
Ja wiem jak pracuja tam asesorzy i jak komornik (10 h to chyba na miesiac). Chodzilo o to ze skoro podaje sie nr do asesorow to powinni je odbierac, bo niekorzy ludzie potrzebuja cos zalawtwic, o cos zapytac w danej chwili, a nie maja mozliwosci stawienia sie na dyzur.
kiko 2017-01-11 23:20
Cyrk i nic więcej ! Dzwoniąc można tylko porozmawiać z "pracownikiem biurowym" który informuje, że nie ma obowiązku się przedstawiać. Jeśli chce się porozmawiać z Komornikiem to pada "w imieniu komornika przyjmują asesorzy" i od razu cała formułka o dyżurach........ Nie było szans aby przeprowadzić rozmowy na poziomie . Po co podawany jest numer kontaktowy na każdym piśmie skoro i tak ciężko się dodzwonić a jak już się uda to niekompetentna osoba odbiera?! Zajęcie zrobione pomimo wcześniejszych ustaleń na dyżurze o ratalnym spłacaniu oraz dokonaniu części wpłat. Brak słów!
Mieczysław 2017-02-14 13:53
Cóż to za ktoś, podający się za prawnika taką opinię o samotnych matkach pisze. Prawdopodobnie prowadzi statystyczne badania społeczne! Jacyna CI coś odpalił, żeby sumienie uspokoić? On sumienia nie ma, dla niego petent to źródło kasy i tylko tyle, bez względu na wszystko. Bezprawnie egzekwować, to dla niego pikuś. Z ironią i pogardą potrafi odesłać do sądu, jak się komu coś nie podoba. Sam słyszałem na własne uszy, jak jego asesor potraktował matkę niepełnosprawnego, choć chciała ustalić raty w imieniu syna. Zabierał CAŁE! jego wynagrodzenie. O ludzkich opiniach o tej kancelarii i człowieku nie słyszałem.
Oshdhdjs 2017-03-01 17:02
Zwykła gnida.zabiera nawet zwrot z pitu na dzieci.frajer
1
Prawnika 2017-06-06 22:57
Primo: nie jestem i nie zamierzam być z panem per TY panie Mieciu. Secundo: komornik TJO to śmieć bez honoru, który jednak sumienie ma czyste, gdyż nie używane. Trieto: jego asesorzy (w tym żona) to prowincjonale cymbały, które jednak postępują często zgodnie z prawem i w parze z brakiem charakteru postępują tak a nie inaczej. Quattro: prowadzę badania, z których wynika, że samotnych matek u nas naprawdę niewiele, za to posługiwanie się tym pojęciem bardzo modne.
1
Marek 2017-08-18 13:45
Podzielam uwage na temat komornika ze nieinformuje ludzi o zajeciach lecz szybko blokuje kase na koncie a zadnego pisma mi niewyslal ze zajecie jest konta i to ma byc zgodne z prawem .smieszne ale pojade do jego kancelarii i doslownie powiem pare slow ...
Zostaw swoją opinię o Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Tymoteusz Jacyna-Onyszkiewicz - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym Tymoteusz Jacyna-Onyszkiewicz