brak logo

DFK Doradztwo Finanse Księgowość Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o DFK Doradztwo Finanse Księgowość Sp. z o.o.

Meeee 2012-04-25 16:30
Jednakże najsłabszym ogniwem tej firmy jest jedna z jej księgowych...0 profesjonalizmu :( nie zna się na prowadzeniu księgowości...szkoda słów...
oli 2012-10-15 18:21
Sa plusy i minusy jak w kazdej pracy. Fajne biuro, lokalizacja i kawa. Reszta - nie bardzo. Atmosfera - ludzie nie znaja sie. Miała być jakas impreza intergracyjna, ale na obiecankach sie skonczylo. Szefowie - no coz, jeden totalnie niekomunikacyjny, drugi potrafi co prawda rozmawiac, ale ile trzeba czekac na audiencje! Jak mowi \\\'spotkamy sie i pogadamy w piatek\\\', to od razu najlepiej zapytac ktory piatek i czy jeszcze w tym roku. Pieniadze bez relewacji, srednie stawki rynkowe, a pracy i problemow jak w biurze rachunkowym.
MłOdA KsIęGoWa 2014-05-14 23:57
Pracuje w DFK i bardzo polecam to miejsce:) pozytywna atmosfera i super warunki do pracy:)biuro w centrum miasta...pyszna kawa:)Szefostwo ok,idzie się dogadać. Dużo jest pracy i dużo można się nauczyć:)..pieniążki jak wszędzie...za mało:p
były pracownik 2014-10-10 14:39
Masakra. Pieniążki marne, wyścig szczurów jest ogromny. Pozatrudniani studenci za marne grosze bez żadnej odpowiedzialności a odpowiedzialność spada na resztę. Współpracy z szefostwem praktycznie brak. Nigdy nie stanęli w obronie pracownika przed zbyt ambitnymi "głównymi- nierobami"
Janinka 2014-12-16 17:28
A ja pracuję w DFK, jestem zadowolona, warunki pracy super, a szefowie no cóż, nie są oni od prywatnych kontaktów z pracownikami tylko od pilnowania biznesu. Wyścig szczurów ???? Bu ha ha ha ha, dla tych co chcą pracować i się uczyć miejsce idealne. Iwestują w młodych i dają szansę.
WTF 2015-02-13 10:26
nie ma żadnego zarządzania personelem i premiowania, słownie nic a nic, a zadania dociska się maksymalnie. Niezła orka na ugorze, choć w ładnym otoczeniu.
1
ONA 2015-04-17 13:13
Pracuję, już kilka lat i jakoś nie zauważyłam dociskania czy wyścigu szczurów.
Jak to w biurze rachunkowym - kokosów się nie zarabia (choć o marnych pieniążkach bym nie powiedziała) ale za to można się mnóstwo nauczyć.
O 17 zwykle nikt poza szefami działów w biurze nie zostaje więc przeładowania pracą nie widzę. Ogólnie bardzo pozytywnie. Świetne miejsce do nauki.
p.s.
A co do szefów - trzeba mieć podejście - jak się chce mieć z nimi kontakt to trzeba najpierw samemu gębę otworzyć.
MłOdA KsIęGoWa 2015-09-14 13:54
Młoda księgowa... po roku jest już Samodzielną Księgową:) ma skończony kurs w SKwP za co zapłacił Szefunio:)

Ludzie się zmieniają jedni odchodzą bo chcą inni bo muszą. Jak wszędzie nie wszyscy się lubią, mamy różne charaktery:)

Z Szefostwem trzeba być w porządku - odwzajemnią się tym samym! Dopingują w dalszej nauce, pomogą nawet w prywacie :D

Dużo można się nauczyć, nie siedzi się po godzinach, z wzięciem wolnego nie ma problemu :)

Coraz młodsze płatki chcą więcej kasy...a niekoniecznie palą się do roboty...!
Dobrych pracowników dobrze się wynagradza:)
Polania 2016-10-13 12:56
Beznadziejna firma! Jestem jej klientem od kilku lat i bardzo tego żałuję. Szefowie i pracownicy tej firmy są chamscy i wulgarni dla klientów! Jak macie wybierać tę firmę jako dostawcę usług finansowych i/lub płacowych to uciekajcie jak najdalej! Ja planuje zmianę ale boję się, że jak ze wszystkim będą mi robić problemy z przeniesieniem.
1
qwa 2016-11-03 11:37
uciekać ! nawet Biedronka daje na Święta paczki i premie, w tej firmie nie zdarzyło mi się to ani razu. Zresztą w ogóle nie ma polityki wynagrodzeń, im taniej tym lepiej ale musisz się poświęcić i najlepiej zostać po godzinach. Jakiekolwiek sprawy pracownicze to masakra ! Uciekać, gdziekolwiek i gdzie bądź, byle nie tam ! Teraz to już nie łaska pańska pakiety medyczne, ta firma nawet to potrąca w 100%.
1
starydobryklient 2016-11-03 17:45
Nie wiem czy komuś się nie pomyliły firmy, jednak z mojego doświadczenia z nimi wynika, że zawsze można polegać na osobach obsługujących. Nie raz się zdarzało, że w kluczowych momentach księgowa siedziała ze mną na mailach do późnych godzin nocnych albo wisiała ze mną w weekend na telefonie. Moją firmę obsługiwały różne biura, ale jeszcze w żadnym nie dostałem tyle wsparcia co tutaj.
Klient2 2016-12-06 12:21
Kadry w tej firmie to jakaś porażka
Jeszczepracownik 2017-03-11 20:51
Beznadziejna firma, żadnej wewnętrznej polityki, pracownika wyciska sie tu jak cytrynę, żadnych premii, brak szkolen, ludzie pracuja ponad siły, nadgodziny tez sa nieplatne, gorzej niz w korpo, fatalna atmosfera, oboz pracy, uciekac stad, serio
1
Księgowa 2017-03-12 20:08
Proszę pamiętać teraz za każdym razem, że ta ksiegowa, która tak się poświęca dla klienta nie otrzyma za to premii, nie w tej firmie, praca po godzinach i w weekendy jest tu już norma.
EGO 2017-03-21 12:05
brak premii, brak rozliczenia nadgodzin, dąsy jak się wystąpi o podwyżkę, firma która chce zarabiać kosztem pracowników. Podobno oferują naukę, tyle że z tej nauki to nie wiele jest, bo ci którzy uczyć mają wiecznie są zajęci. W sumie jesteś astystenetem księgowego ale na samodzielnym stanowisku z odpowiedzialnością i jeszcze skazanym na komentarze jak chcesz wyjść po 8 godzinach i koniecznie ustaw sobie chory system księgowy sam, bo o pomocy możesz pomarzyć. Podrzędne biuro rachunkowe z podrzędnymi warunkami pracy ale z ogromnie nadętym ego.
Ja 2017-03-30 18:37
Opinie napisać anonimowo nie jest sztuką. Do łez rozśmieszyły mnie wpisy o obozie pracy, wyścigu szczurów, czy pracy ponad ludzkie siły. Otóż moi mili, dzisiaj jest dzień przed terminem rozliczenia ważnego z podatków i....w tym straszliwym obozie pracy, w którym wyciska się ludzi jak cytrynę, gdzie się nie płaci za nadgodziny (ciekawe jakie ? może jednak o minuty chodzi ?) jest cicho, pusto, czasami za oknem ptaszek zaświergoli. Jeżeli więc chcecie uczciwie i rzetelnie wypowiedzieć się na temat DFK zapraszam na FB, już nie anonimowo tylko otwarcie. W tej firmie na pewno prezesi do Waszych uwag się odniosą, bez konsekwencji. Byle tylko odwagi nie zabrakło do złożenia uwag i podpisania się własnym imieniem i nazwiskiem pod nimi.
PW 2017-04-27 02:48
Brawo Tomasz L. Tylko czego tu bronisz? Z Wojtkiem swoim pupilem dojedziecie każdego, tylko personalia teraz chcesz znać.
Ja 2017-04-29 00:27
UPS. Trafiony, ale nie zatopiony.
Zły ptak, co własne gniazdo kala :-) )))podtrzymuję swoje zdanie , uwagi na FB firmy poproszę. Na marginesie dodam, nie o personalia chodzi, ale o konkretne argumenty, zarzuty do których można byłoby się odnieść, może coś zmienić . A tak ...to tylko ...słowa , słowa, słowa.
Gość 2017-06-05 20:02
Pracowałam w Dfk trzy lata.
Byłam mocno dociskana przez swoją "główną " Ale tylko dzięki temu moja wiedza księgowa jest na wysokim poziomie. Praca w Dfk dała mi bardzo wiele i do dzisiaj wspominam ją z sentymentem.
Gdyby dawali większą kasę to kto wie
Gniewna 2017-07-19 14:45
Masakra jeśli chodzi o pieniądze to można czekać i czekać a pracujący tu ksiegowi maja to gdzieś , zero profesjonalizmu ! Tylka do zusu nie podnoszą z foteli . ODRADZAM STANOWCZO !!!!
Gość 2017-07-21 16:54
Do Gniewna

Przyjdź z matką bo nie można Cię zrozumieć. Jak masz jakieś orzeczenie o niepełnosprawności to zabierz ze sobą.
1
Nick 2017-08-15 23:01
Biuro, ktore rozwija sie kosztem pracownika, księgowi sa dociążeni praca na maksa, niestety wynagrodzenie to nawet nie średnia na rynku, o premiach ani systemie motywacyjm nikt tutaj nie słyszał, wyjście firmowe na piwo, to najlepiej zapłać sam za siebie, szkolen brak, żadnych benefitów, ogólnie podrzędna firma, w której panują dziwne układziki, co przekłada sie na dziwna atmosferę,w ogóle nie docenia sie tu pracownikow, jak przychodzą nowi to bez doświadczenia, bo to tania siła robocza, bardzo przeciętne biuro niestety
3
klm 2017-08-20 11:05
Nie ma żadnej motywacji do pracy. Firma chce zaangażowania ale od siebie nie daje nic. ciągle spóźniają się z wypłatami a to piekielne przy tak niskich zarobkach . całe szczęście że teraz można bez problemu prace zmienić i ten bałagan zostawić za sobą.
Zostaw swoją opinię o DFK Doradztwo Finanse Księgowość Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DFK Doradztwo Finanse Księgowość Sp. z o.o.