brak logo

Reichle & De-Massari Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Reichle & De-Massari Polska Sp. z o.o.

pracownik 2014-02-20 12:45
Jeżeli chodzi o produkcje, to pracowałem tam kilka lat, więc mogę się wypowiedzieć. Jeszcze parę lat temu było dobrze, chociażby pod względem umowy o pracę. Zarobki no cóż. Kiepsko. Jednak polityka firmy trochę się zmieniła od tamtego czasu. W tej chwili jest istny obóz pracy. Umowa zlecenie, pensja jakby kot napłakał, a wymagania ogromne... Chyba jedynym plusem są pracownicy z którymi dobrze się współpracuje, ale nic poza tym. Odradzam
zocha 2014-10-14 20:02
nie jest lekko...
razella 2015-03-21 00:08
syf kiła i mogiła
pracownik firma 2015-04-03 23:17
Istny (usunięte przez administratora) jest coraz gorzej ludzie odchodzą bo mają już dość ręce odpadają jednym słowem odradzam pracę w tej firmie
pracownik 2015-04-23 19:42
Jeżeli chodzi o pracę na produkcji to jest tam bardzo ciężko za małe pieniądze. Nie ma podwyżek a wymagania ilościowe coraz większe. Ludzie narzekają na bolące ręce a reakcji ze strony szefostwa nie ma. Ludzie bardzo mili i życzliwi, ale praca piekielnie ciężka za głodową pensję.
były pracownik 2015-08-12 19:45
Zapomnieć,co innego obiecują,a co innego w rzeczywistości.Nigdy nie wiesz ile możesz zarobić.Wymowką zawsze jest kryzys na świecie itd.Nie znasz dnia ani godziny.Gorąco odradzam.ODRADZAM I ODRADZAM
nikt 2015-09-04 19:51
Nie doceniają starych pracowników ogólnie maja ich w d...e. Ciekawą postacią jest p.M wszędzie jej pełno.warto by było,jakby zajęła się swoją pracą,a nie wpieprzała się tam ,gdzie nie powinna.
B.G 2015-09-13 21:06
Kto posądza mnie o wstawienie tej opini to jest w błędzie ze ja to napisałam TO NIE JA Basia G
xyz 2016-02-14 22:59
TRAGEDIA. Nie polecam pracy w tej firmie. Traktują ludzi jak śmieci, praca do najlżejszych nie należy, mają duże wymagania, płacą mało. Jeżeli się tylko nie spodobasz wylatujesz z pracy z dnia na dzień bez żadnego ostrzeżenia. JESZCZE RAZ ODRADZAM
Zniesmaczony 2016-09-13 08:40
Szczerze odradzam pracę w tej firmie; zatrudniają głownie na umowę zlecenie przez agencje. Dzięki temu mogą na fajrant powiedzieć, że dziękuję za współpracę i koniec zabawy. I tak właśnie postępują. Traktują ludzi jak g... A praca niewdzięczna i monotonna. Tak właśnie jest z zagranicznymi firmami. I wbrew pozorom stawka, którą proponują nie jest tak atrakcyjna; nie jest adekwatna do wykonywanej pracy.
Chrisp 2016-10-21 12:55
Uwaga! Poszukuję osób, które zaczęły pracę w Reichle na Farbiarskiej za pośrednictwem którejś z Agencji pracy tymczasowej - przeważnie T....... A lub Int.........x, po czym po przepracowaniu jednego dnia dowiedziały się, że to był ich pierwszy i ostatni dzień i chociaż przepracowały całą dniówkę lub dwie i po dziś dzień nie dostały za to wynagrodzenia. Ja miałem taka sytuację w dniu 12.09. W takiej samej sytuacji tego dnia znalazły się jeszcze 3 osoby. Rozpocząłem procedurę dochodzenia swoich praw - i wiem, że nie jesteśmy bez szans - wręcz przeciwnie. Jedyne co potrzeba to ludzie z zachowanymi umowami, którzy zostali oszukani.
Proszę o kontakt na adres: chrisp63@wp.pl
Trzeba walczyć z cwaniactwem.
Mrówek 2016-11-10 09:44
Mialem to samo, to malaria nie firma. Teraz Iner...x ma problem z uzyskaniem od nich mojej tzw karty pracy czy coś w tym guście. Żerują na frajerach. A agencje nie znają realiów - powinni poczytać tę stronę. Widziałem tam parę osób - wybrańców, reszta to mięso armatnie. Jak mi podziekowali to jeszcze to samo usłyszały 4 osoby. Jak nam nie zapłacą tak, jak innym to 5 stówek zostaje im w kieszeni. Darmowa siła robocza. Ale najgorsze, że nie da rady sądzić się z nimi, można tylko naciskać na agencje, a te Bogu ducha winne. Agencje powinny poczytać to, co się tu pisze bo w końcu ktoś sie wk... i zrobi dym, który odbije się własnie na pośrednikach. Dla agencji współpraca z takim oszustem to nie najlepsza reklama. A dalej dwie agencje dają ogłoszenia na Farbiarską - na Praca.pl, Pracuj.pl i OLX. Obciach, kochani, obciach. Nie chodźcie tam.
Niziołek 2016-11-10 11:08
Heeehhhh.... Interimax na gazeta.praca też - co drugi dzień daje ogłoszenie o pracy w Reichle. A to masakra - przeszedłem to, co WY. Miałem " auf wiedersehen" po drugim dniu. Pisałem do I...max codziennie, na pewno już roboty mi nie znajdą, ale jak mają mi znaleźć taką, jak na Farbiarskiej, to txs - odpadam.
Po ponad dwóch miesiącach dostałem swoje pieniądze, ale ani słowa "przepraszamy". Po prostu któregoś dnia pojawiły się na koncie. Ale miałem ponad dwa miechy nerwówy. Jednym słowem: olewajcie ogłoszenia typu:" Poszukujemy pracowników do prac pomocniczych przy produkcji kabli komputerowych, magazynków, etc" - albo "montaż elementów, proste prace manualne - z lokalizacją Pyry albo Ursynów. To jedno badziewie. Jak ta firma.
Paweł 2016-11-12 09:33
Porażka - jak wyżej - dokładnie. To samo miałem. Agencje nie interesują się czy warunki pracy są ok. A potem długo trzeba czekać na kasę. To ta karta pracy, o której pisze Mrówek - reichle ma to literalnie w d... Trzeba mocno pukać do agencji, bo wtedy ona będzie dzwonić na Farbiarską. Dopiero kiedy agencja naciska na tych ciapaków - wtedy wysyłają kartę pracy. Ale co się nadenerwujesz to twoje. W każdym razie nie odpuszczać. A jeszcze lepiej nie iść tam do pracy. A swoja drogą dziwię się, że agencje ryzykują negatywna opinię współpracując z tą g...ą firmą. Może w I-X i T-A za werbowanie głąbów jakaś laurka jest? :-)
Rocco 2016-11-23 10:55
Kiedyś tam robiłem kilka dni...obóz..nawet za 20/godz. bym tam nie poszedł
1
Konkretnie i na temat 2016-12-26 21:34
RDM to obóz pracy a nie praca. Teraz pracujesz za 16 zł brutto a od 1 stycznia 2017 za 13 zł brutto co to ma być. Pan Kierownik nawet dzień dobry nie odpowie wielce Pan. Sam na 8 h pracy robi 50 kabli a od ludzi wymaga 160 śmiechu warte. Gówno i tyle...
;) 2017-01-31 19:37
Firma jak powyzej jest napisane..

Ale kierownik i ludzie ze zmianyy (b) - najlepsi ;)
Mnie się podoba 2017-02-02 10:50
Ludzie, pracuję tam już jakiś czas i mogę powiedzieć że wcale nie jest tak jak piszecie. Wypowiadają się osoby zatrudniane przez agencje, których stosunek do pracy w wszsyskich firmach jest wiadomo jaki słaby. Przychodzicie do pracy i odrazu poruwnujecie się do starych pracowników a sami nie potraficie rozróżnić 4 kolorów na kablu. Kaska zawsze na czas, na głowę nie pada, cieplo. Zawsze można znależć lepiej ale uważam jak najbardziej że ok.
czbgzsnz 2017-03-20 09:39
pani M już nie ma :
Banderas 2017-04-06 12:06
Dla mnie naprawdę fajnie... wcale nie jest tak ciężko jak to inni mówią. To, że ktoś od Ciebie wymaga zaangażowania to chyba logiczne, pracowałem w innej firmie produkcyjnej i tam to dopiero było przechlapane a tu jak robisz swoje to masz spokój i fajni ludzie.
Dla mnie git 2017-04-18 10:42
Jak w temacie, dla mnie naprawde spoko
ANNA 2017-05-15 19:09
UWAGA, ZARAZ DO WAS DOŁĄCZĘ. MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ NIE ROZCZARUJĘ, BO IDĘ TAM DO PRACY PRZY TEJ PRYMITYWNEJ ROBOCIE JUŻ JUTRO!! OBY MI SIĘ TEŻ SPODOBAŁO... BO MUSZE LECIEĆ Z SAMEGO RANA NA 6 TAM.
Mihuk 2017-05-24 17:47
I jak?
Kutryb 2017-05-30 08:46
Hejka ludzie, zacząłem tam pracować niedawno.. co mogę powiedzieć. warunki spoko, praca nie wymagająco umysłowo, jak komuś dobrze idzie praca manualna to spoko. Dla mnie tysiąc razy lepiej niż dzwiganie ciężkich rzeczy czy truskawki, tam już się narobiłem. Zobaczymy jak będzie dalej.. dam znac
Taki jeden co zmarnowal dwa lata zycia w tym raj-c 2017-05-31 20:46
Jak ktos lubi survival lub oboz pracy to jest to idealne miejsce.
Pensja głodowa, wymagania ilosciowe ogromne, za byle co ucinanie premii... o ile mozna to nazwac premia hehe żal.
A jeszcze jak ktos lubi fantastyke to tez polecam. Mozna posluchac o rozwijaniu sie firmy i dobrobycie jaki okazuje Szwajcaria pracownikom a przy prostym pytaniu o podwyzki pada niezreczna cisza i stala bajka ze jest swiatowy kryzys...
Polecam!!!
Życzliwy 2017-06-11 10:44
Haha ???? ja się zastanawiam kto to wypisuje te pozytywne opinie i za jaką stawkę. Tak naprawdę nie znam nikogo komu by się tam podobało. Z każdą chwilą coraz gorzej. Zero szacunku, traktowanie ludzi jak śmieci, podwyżki normy za ta sama kasę. Świadomie pomijam ta ostatnia podwyżkę stawki bo to kuźwa żart jakiś. 50 gr po 10 latach pracy???
Najlepsze jest wzajemne donoszenie na siebie. Trzeba uważać co i przy kim mówić bo można sobie nieźle nagrabić. Szczególnie na jednej ze zmian jest to wybitnie zauważalne. :) sama praca jest ciężka, szczególnie na kablach. Myślę że ciężko nowym osobom ogarnąć taką normę. Zwłaszcza że nie ma miejsca, dostępu do maszyn i narzędzi które są w strasznym stanie. Także polecam desperatom, a jeżeli szanujecie swoje zdrowie fizyczne i psychiczne to sobie gitary ta firma nie zawracajcie i omijajcie z daleka
Ciekawski 2017-06-13 16:30
@Życzliwy, zastanawiam się czy iść tam do pracy.?Tak z ciekawości to skoro tak źle to czemu nie zmienisz pracy? Mam nadzieję, że dowiem się, jak jest naprawdę a nie czytam wyznania osób które tylko hejtują a nic same nie osiągają.
Zostaw swoją opinię o Reichle & De-Massari Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reichle & De-Massari Polska Sp. z o.o.