brak logo

Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.

Nowa Ruda

Opinie o Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.

pracownik 2014-11-15 19:05
najgorsze bagno w jakim pracowałem, nikomu nie polecam ,człowieka maja tam za nic ,jednym słowem syf syf i jeszcze raz syf
pracownik fiz.... 2015-04-01 19:49
zgadzam się z opinią powyżej, nie nazwałbym tego zakładem pracy tylko obozem pracy, robią z ludźmi co chcą nawet po skończonej pracy należy zapytać czy można wyjść do domu- jakaś paranoja... kto pracował/ pracuje wie jakie cuda się tam dzieją; zakład ma jakieś zupełnie inne prawa niż funkcjonują na co dzień w normalnych firmach, nadgodziny do bólu a nie mówiąc już o ilości pracy jaką należy wykonać w ciągu dnia, nikomu nie polecam!!! bagno
ONA 2015-07-19 14:44
DZIADOSTWO - WARUNKI PRACY, PŁACA ZA WYKONANĄ PRACĘ,PRZEŁOŻENI MAJĄ CIĘ ZA NIEWOLNIKA I ŚMIECIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
roberciki 2015-11-16 19:37
Zgadzam się z tymi opiniami pracuje już tam rok ale słuchajcie ludziska jak oni grają w ch..ja to wy tak samo róbcie bo nie pracodawca jest dla pracownika tylko pracownik dla pracodawcy
zatroskana 2016-03-04 16:24
To co czytam dotyczy także mojego syna, pracuje w tej firmie po godzinach a miesiąc luty tego roku to już jest nadużycie wszelkich praw pracowniczych no i ten wykaz czasu pracy na fiszce zupełnie nie pokrywający się z czasem który przepracował,najmniej 11h oszukane żeby tylko wyjść na swoje i nie przekroczyć 30 godz w miesiącu.Ewidentnie pracodawca nagina prawo.Ja się pytam w jakim my kraju żyjemy? Gdzie jest PIP czemu nic z tym nie robi? SKANDAL
akok 2016-03-09 20:18
pracownik nie ma prawa zaplanować sobie urlopu to pracodawca decyduje kiedy idzie na urlop jakimiś dziwnymi zasadami to jest zwykła dyskryminacja ,jak kilka dni temu była kontrola z sanepidu zakazano malować jakąś trującą farbą na drugi dzień wszystko wróciło do normy ,nic tylko obóz pracy a kierownictwo można porównać do kapo z obozów koncentracyjnych
akok 2016-03-17 17:39
LUDZISKA NIKT NIE MÓWI O POTĘŻNEJ(śmiesznej)PODWYŻCE KTÓRA WYNIOSŁA CAŁE 40gr.brutto!!!!!!!!!!A PAN KIEROWNIK TWIERDZIŁ ŻE WALCZYŁ JAK LEW
pracownik 2016-03-17 18:01
w normalnym zakładzie to mistrz(majster)brygadzista,lider zbiera ludzi i ustala urlopy a nie przynosi jakas smieszna kartke na ktorej z gury sa ustalone terminy bo tak pasuje kierownikowi.Gdzie jestPIP??????!!!!zrobic porzadek z tym zakladem
akok 2016-03-20 16:43
jak chcesz wziąć jeden dzień urlopu to zabierają ci połowę premii taki wymysł kierownika dlatego kazdy woli isc na chorobowe bo i tak zabiora ci tyle samo czyli tak patrzac na ta zasade to samo kierownictwo działa na szkode zakładu ,jak ma przyjechac prezes to panika i jest w miare normalnie i na tym koniec ,ale niebawem to sie moze zmieni ,mam opisane wszystko co sie tu wyrabia po niemmiecku i jak tylko prezes sie pojawi to mu to podrzuce , i tak mam juz inna robote nagrana
pracownik2 2016-04-02 09:50
Ten zakład to w ogóle jakaś paranoja nie dość że ludzie pracujący tam trują się, to i dodatkowo dla kierownictwa są jak tania siła robocza.
Tak na prawdę kierownictwo nie wie kto u nich pracuje w zakładzie i nie potrafią powiedzieć cokolwiek o danym pracowniku bo go nie znają , a to tylko dlatego bo sie interesuja własna d..ą a nie ludźmi w tym zakładzie
akok 2016-04-06 12:09
Skoro nikt nic z tym nie robi to zobaczymy jaki będzie odzew od prezesów z góry po napisaniu e maila do Niemiec? Miałem wrażenie że polacy tylko za granicą wykorzystują rodaków ale chyba się mylę. A kierownictwu tego zakładu życzę powodzenia!
akok 2016-04-28 18:17
Mail poszedł i o dziwo przyszła odpowiedź ,brzmi ciekawie jednak proszą o ujawnienie i potwierdzenie informacji ,zapewniają pełną dyskrecje.
&&& 2016-06-30 17:06
No i ludzie spieprzają z tego syfu i mają racje , w tym zakładzie jesteś popychadłem , na chorobowym robią ci naloty czy jesteś w domu , i nawet potrafią wstrzymać wynagrodzenie co jest nie zgodne z kodeksem pracy .Decydując się na taki krok pracodawca dopuszcza się wykroczenia przeciwko prawom pracowniczym, zgodnie z art. 282 § 1 kodeksu pracy, czym naraża się na grzywnę w wysokości od 1 tys. zł do 30 tys. zł.
noworudzki 2016-08-09 12:31
Ta firma to słynne "samoloty" tylko ludzie są tak ciemni i myślą po dzień dzisiejszy że tam pracuje 500 osób i produkują samoloty : )
Na stronie Urzędu Pracy jest podane że poszukują pracowników produkcyjnych. Stawka 2500-3500 zł. Parę lat temu w Gazecie Noworudzkiej napisali że to jest obóz pracy. Pracownicy bali się głośno mówić o tym jak tam wygląda. Podobno syf wciąż trwa. Szpachlowanie / Szlifowanie - ludzie wyglądają jakby mieli styczność w młynie bo tak się wygląda czyli cało na biało. Pracownicy wdychają ten kurz ze szlifowanych elementów i niektóre elementy tak długo się czyści aż jakiś tam kierownik sprawdzi to co zrobiliśmy i powie że jest OK. Podsumowując wiadomo jak to ludzie: jednym się taka praca podoba a innym przeciwnie. Najlepsza opinie wyrazimy sami jak tam się zatrudnimy i po 1 miesiącu będziemy wiedzieć czy warto się z nimi wiązać czy nie.
smiech na sali... 2016-08-14 01:35
Chodzi plotka po Nowej Rudzie że podobno ten pracodawca komuś tam powiedział że jak zatrudni niepełnosprawnego to mu się załoga będzie buntować ze krócej pracuje, powtarzam ze znam to z plotek a jak wiadomo zawsze jest to prawda.. Normanie padać ze śmiechu.... nie dość że ktoś chciał pracować w syfie to jeszcze został sponiewierany i od kiedy załoga decyduje kogo szefostwo zatrudnia..... Natepny tępy wykręt...
@@@ 2016-08-18 13:29
zarobek 2500zł a nawet 3500zł dobre sobie, zapomnieli dodać ze to wynagrodzenie za tyranie po godzinach łącznie z sobotami ,40 godzin tygodniowo a to dobre zobaczcie na parking przed zakładem auta ustawiają się po 5 rano znikają grubo po południu w zależności godzina 17-ta czasem i dłużej + soboty ,bo jak nie przyjdziesz to zabierają ci premie , nie ma co oszukiwać musisz zrobić swoje graty normy są zawyżone i dokładają więcej ,dodatkowo pomagać innym ,w ostatnim czasie z zakładu odeszła połowa pracowników stamtąd ludzie uciekają , praca w fatalnych warunkach nie dość że zapylenie to musisz uważać bo jest kilka osób co klepią wszystko do kierownictwa , nie polecam tego syfu uwolniłem się stamtąd kilka miesięcy temu
Pracownik 2016-09-13 18:32
wpadli na pomysł zatrudnienia Ukraińców , popracowali chwile i się zmyli czyli widać że to nie jest normalna praca tylko wyzysk
Zen 2016-11-03 12:49
Szefowie dowodzacy to dwie pijaczyny maja fuksa ze akok narazie nic nie wie. Hehe
%%% 2017-01-28 19:28
idą wielkie zmiany zobaczymy na razie jedyna zmiana ze nałapali ludzi ciekawe ile wytrzymają jedyny plus tego ze fajna niunia doszła to wiara szczerzy zeby a lider w szczególności
pracownik 2017-02-01 19:08
dziś odeszła kolejna osoba z naszej grupy ale nie ze względu na pracę tylko przez lidera o ile tak można nazwać tego osobnika , rozmowy z dyrekcją na jego temat nic nie dają musiał tak wejść w dupę kierownictwu ze już dalej się nie da ,poczekamy aż przyjedzie akok z niemiec i wtedy pogadamy z niemcami
1
Kamil 2017-02-22 14:07
Jeden wielki Sajgon.. Nie polecam nikomu
Mariusz 2017-02-27 18:50
lider się zmienił ,ale co niektórzy tęsknią za nim i donoszą sami na siebie hahaha ,brawo Bartek twój donos najlepszy
xxc 2017-03-29 21:41
Zapamiętajcie te SŁOWA Nie Polecam Nikomu tego zakładu
chyba że 4000-5000 zł na start netto
jeśli nie to niech zabiorą ten zakład do Niemiec
na pewno znajdą pracowników
nawet dystrybutorów wody nie ma na zakładzie
ale jaja co za zakład
Noworudzianin 2017-04-08 08:03
wszyscy narzekacie warunki sa jakie sa ale nigdzie tyle sie w okolicy nie da zarobic sa dodatkowe premie . Prosze zmiencie zakład to zobaczycie jak za podobna prace zarobicie 1800 a nie 3000 lub wiecej, a może do skody chcecie pracujesz8 godzin a z dojazdami 12 i 2500 zarobisz w szesnastobrygadówce i brak życia prywatnego ja pracuje w tym zakladzie kilka lat i sa wzloty i upadki ale co dzien jest sie w domu , wiadomo pracuje sie często dłuzej ale za każda nadgodzine płaca a jak wam nie pasuje to sie poprostu zwolnijcie a nie narzekajcie bo siejecie tylko zamęt panikę i ploty po zakładzie a co do dystrybutorów od maja daja wode jak temperatura przekroczy 20 stopni na hali jak by były dystrybutory to by pewnie wody zawsze brakowalo bo na kacu duzo wody pija.ALe najgorsze jest to ze zwalniają ludzi którzy chcą pracowac tylko im w pierwszym dniu pracy nie wyszło a trzymają tych co sie w ogóle nie nadaja a sa żekomo 100 procetowymi pracownikami hehe a to wszystko przez brak dyscypliny i organizacjii
On 2017-04-16 21:08
Od dluzszego czasu jest po 30 stopni i nikt jakos wody nie rozdaje :)
PRACOWNIK 2017-04-20 16:18
jak lubisz tyrac po kilkanascie godzin w zapylonym boksie to mow BARANIE SAM ZA SIEBIE !!!!!!!a nie za umeczonych pracownikow ktorym wciska sie kit ze ta praca nic nie szkodzi zdrowiu - ZASRANY DUPOLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
@@@ 2017-04-24 18:30
Bolid pieprzysz głupoty cały dzień na hali potem na stołówce a teraz piszesz jakieś głupoty tutaj .
KRL NOWORUDZIANIN 2017-06-08 14:42
hmmm jestem pod silidnyn 'wrazeniem' anonimow ktore tu mozna przeczytac. ja powiem tak : pracuje tam - jest hardkor , nie ma lekko , ale nie narzekam w odniesieniu do zarobkow. zaczac trzeba od tego ze to cale ' szlifowanie i szpachlowanie' zakrawa o miano 'fachu' - to po prostu nie jest proste i w polaczeniu z męczącym bo jednak to praca fizyczna daje nam grono malkontentow internetowych ktorzy zamiast jebnac ta robotę i szukac odpowiedniej dla siebie albo zamknac sie i robic bede sie zalic na takowych portalach jak ten....bo nie sa mistrzami szpachelki w pierwsze pare miesiecy stycznosci z w/w 'fachem'. nie oceniam bo to podobno moze tylko Ten Z Gory ale za to podpisuje sie tlusta czcioną:
Z powazaniem delikatnie zazenowany
KRL NOWORUDZIANIN
KRL NOWORUDZIANIN 2017-06-08 14:44
hahhahaha tu wypadaloby sie zgodzic
XXX 2017-06-15 08:06
a jak to sie stało ze zniknął wpis na temat lidera plastików ,czyżby ktoś się wystraszył ?
ONA 2017-06-19 18:59
Mysle ze dobrze , ze sa takie mozliwosci gdzie mozna opisac w jakim bajzlu sie pracuje ,gdyby bylo inaczej ludzie napisaliby chocby kilka pozytywnych slow
współpracownik 2017-06-19 19:04
Dlaczego Pani Beatki oraz Pani Asi z logistyki nikt nie lubi i nie trawi ????????????:)
PRACOWNIK 2017-06-20 08:44
Bo to są fałszywe kobiety i mają wysokie mniemanie o sobie jakby niewiadomo kim były w tej firmie inaczej ,,PREZESKI"
ONA 2017-07-09 18:22
O pani Joannie to mało powiedziane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WREDOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Master 2017-07-09 22:37
Ujadacie niesamowicie! Jak Wam nie pasuje ta robota to drzwi otwarte! Nikt Was tu nie trzyma! Chcesz zarobić to przemęcz te kilka godzin i spadaj do domu. To nie przedszkole! To dorosłe życie. Potrzebujesz kasy to łapiesz się wszystkiego. I PRZESTAŃCIE PIEPRZYĆ!
N.Rudaa 2017-07-11 11:13
Nie rozumiem jednego jak to jest możliwe że firma ma tyle złych opinii a wciąż ludzie tam pracują - przecież jest tyle innych firm z gwarantowanym dojazdem. Z tego co wiem już 10 lat temu pisali że to jest obóz pracy.
PRACOWNIK 2017-08-15 13:44
WIĘKSZEJ CIOTY I LIZODUPA JAK TEN "MASTER"TO NIE ZNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRACOWNIK 2017-08-15 13:45
WIĘKSZEJ CIOTY I LIZODUPA JAK TEN "MASTER"TO NIE ZNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@@@ 2017-08-16 06:07
A propos panie kierowniku LEMUR jak to jest że pan za , jak pan twierdzi , papierkową robotę i obiadki z Francuzami i Niemcami , dostaje 8 tysi , a my za zapieprzanie dostajemy bardziej skromne pieniądze. JPD właściwie to nie wiedziałem , że pan jest kierownikiem ...ha ha ha
Zostaw swoją opinię o Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k. - Nowa Ruda
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ostheimer-Akok Nowa Ruda Sp. z o.o. Sp.k.