brak logo

Mila Sklep Wielobranżowy

Gdynia

Opinie o Mila Sklep Wielobranżowy

Pablo 2017-07-04 08:57
Kochani, szukam Pani Magdy (ladna, szczupla blondynka) z Mila na środuli w Sosnowcu. Macie jakis kontakt do tej osoby? Fb,gg,nr tel?
Były pracownik 2017-07-04 16:02
Odeszła największa leserka Edytka. Najwiecej udziela sie tu na forum i myśli ze nikt sie niezorientuje. Chodziła po mili ciagle obrażona a jak jej coś niepasowało to szła na l4. Jak mieli jej grafik układać jak ciagle jej nie było tomiała same popołudnia. A co do grafiku popołudniami nie ma ludzi wiec nie ma kogo dac na ta zmiane. A kierownik Damian jak dotad jest najlepszym kierownikiem.
Milka 2017-07-04 16:39
"Odeszła największa leserka Edytka.........Chodziła po mili ciagle obrażona a jak jej coś niepasowało to szła na l4" Szczera prawda :) z tego co pamiętam, to rzadko był miesiąc, który cały przepracowała. Bez takich pracowników będzie wam lepiej.
Ali 2017-07-04 21:44
Haha.. Jasna sprawa, że Aldona R.jest tu kierownikiem. Ja już tam nie pracuje ale tą żenująca i fałszywą kobietę z daleka omijać - radzę wszystkim.
1
Baaa 2017-07-04 22:01
Czytam te opinie i widzę że wszędzie jest taki gnój w tych Milach!! Ja pracuje w mili w "górach " u nas kierowniczka jest Lucyna , ktora nic nie robi nigdy tylko wychodzi na fajkę piję kawę i non stop rozmawia przez telefon.. A jeszcze ładnie się uśmiecha i tylkiem kręci .. A pomóc czy nauczyć czegoś ludzi to nigdy nic..!
gjm 2017-07-05 11:42
No tak to prawda!!! Chociaż teraz się ściga po ludziach bo nacisk od góry ze za duże stany!!! Tu się do ciebie uśmiechnie a za plecami obsmaruje z kierownikiem. Żenada!!!
..... 2017-07-05 14:16
Idioty to sobie poszukaj w lustrze, leserze. Tacy jestescie madrzy to siadac i grafik robic na kolejny miesiac... Gratuluje powagi... Zachowanie doroslej kobiety nie pasuje mi grafik to sie zwolnie... Dno i wodorosty...
była milowiczanka 2017-07-05 20:44
Pracowałam tam przez jakiś czas, z tego co słyszałam pocztą pantoflową to z starej ekipy zostały największe obiboki co przez całą dniówkę się opierdzielały i narzekały jakie to są zmęczone( ruda), a pracownicy co zapierdzielali czasem po godzinach pracy
( Adell ) to dawno odeszli, wiadomo praca w handlu jest ciężka, grafik jak każdemu nie pasuje zawsze można się zwolnić nikt na siłę nie trzyma........
Kierowniczka 2017-07-06 01:15
Witajcie moi pracownicy .Ostatnio zgubiłam rzęsę (jak wiecie mam sztuczne)i nie wiem za bardzo gdzie .Jesli by ktoś znalazł proszę o telefon,choć będzie ciężko bo co chwile gadam a Bluetootha nie mam bo by zasłaniał moje piękne kolczyki.Ten pracownik który znajdzie dostanie premie nie 50zl ale dam mu 60zl to i tak dużo.Chyba ze byl na nadgodzinach to upieprzę premie żeby i tak zarobił tyle samo co zawsze.Kto szuka ten znajdzie.Buziaczki.
A.
Beti 2017-07-06 01:23
A co to za problem zrobić grafik?No chyba ze sie jest jednym z tych kierowników którzy jacy to nie są super tylko audyt sie liczy ,a jak przyjdzie co do czego to nawet grafiku nie umiecie zrobić ,który i tak E połowie za was robi system bo jak cos będzie nie tak to sam np.wylapie przekroczenie dobowe itp.Wielcy kierownicy którzy nawet kasy nie umieją obsługiwać .
Klient 2017-07-06 20:56
Najwieksza porazka tego sklepu jest to ze wypraszaja klientow o 21.25 krzycza ze juz do kasy bo o 21.30 zamykaja. Tylko przez oszkolna witryne sklepu widze ze do 22 siedza na tym sklepie. Wiec co za problem obsluzyc klientow do 22 a nie wyganiac punkt 21.30.
pracownik 2017-07-06 21:50
Porażka to są tacy ludzie jak Ty przychodzący o 21:29 po piwo mocne bo trzeba sie napierdolic na dobranoc.I potem przez takich elementów trzeba siedzieć do 22 .
1
była milowiczanka 2017-07-06 22:28
Uśmiałam się z tego wpisu KIEROWNICZKO ALDONKO tylko niech Pani w cuda nie wierzy że ktoś rzęsę znajdzie w tym brudzie i to za taką kasę............
Serdecznie pozdrawiam
Też klient 2017-07-06 22:45
Taka różnica baranie, że Ci ludzie muszą jeszcze posprzątać! Rozliczyć się! Przebrać się! I zdążyć na autobus! Bo też mają dom!! Żałosny wpis!!
1
zniesmaczona 2017-07-07 20:34
Czy u was też tak jest kierownik nagaduje na współpracowników do personelu? Bo u nas jest to norma.
1
dobra rada 2017-07-07 20:45
Pani Lucyno proszę się przyjrzeć pracy jednemu z pani głównych kierowników w jednym ze sklepów!!! To co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie!!!
1
Wkur...a 2017-07-08 10:56
A temu bo sklep otwarty do 21.30 a pracownicy do 22 musza po was go jeszcze doprowadzic do porządku..drogi kliencie..oj chyba nie wiesz co to praca w handlu..proponuję się przekonać a dopiero później pisać takie bzdury.
Pracownik 2017-07-08 18:14
A co sadzicie o regionalnej Katarzynie Irek? Jakie macie wrazenie?
1
Ja 2017-07-08 19:17
Sluchajcie-powiedzcie jak to jest u was z tymi gazetami,kto je przyjmuje i rozklada.bo jak czytam to roznie bywa. Wpiszcie miasto i kto to robi u was. Dzieki
Była sobie nabiałowa. 2017-07-08 20:35
Pracowałam w Mili i mam mieszane uczucia. Jak zaczynałam tam pracę to na zmianie były 2 kasjerki, ktoś od warzywniaka, ktoś od nabiału, 2 od mięsnego, magazynier, ktoś do monopolu, no i ktoś od prowadzenia zmiany. Nabiałowa z warzywniakowa, sporadycznie na kasę, jak ktoś schodził na przerwe. Zdarzało się,że wcale bez kasetki. Sklep w takim miejscu, że w sobotę przy nabiale trzeba było co dosłownie pól godziny mleka dostawiac, ale bywało i tak, że na luzie zrobilo sie przecene, wyłozyło dostawe, oprozniło chlodnie i pol zmiany zostawalo, wiec i z suchym towarem 1-3 palety jeden pracownik rozpakowal. Tak wygladala pierwsza zmiana. Na drugiej zmianie dostawa rozpakowana, przychodziły 2 kasjerki, 2 na mieso, magazynier, na monopol i prowadzaca zmiane. Bez dostawy, mogą opróżniać magazyn. Zła praca? Nie, klienci sie nie denerwowali.
Później szkoda by opisywać, z 9-10 osób na zmianie zrobiło sie 3, magazynier za kasjerke, a zmianowa na miesny. Słyszałam ze firma bankrutuje....? Może tutaj przeczytałam nie wiem....ale może to przez kradzieże??? A tu na miesie jedna, na monopolu druga a przez caly sklep nikogo. Kusi sama bym ukradła szampon, a kupiła lizaka jak gdyby nigdy nic. Więcej mogę opisać prywatnie... albo w drugiej części. A w drugiej części o szemranych audytach, regionalnej debilce,płaczącym kierowniku, nadgodzinach itp.

P.S. Przepraszam, że bez polskich znaków niekiedy, ale taka wzburzona jestem, że muszę to jak najszybciej wystawić.
porto 2017-07-09 10:11
W opocznie na chwile obecna zwalniaja sie cztery osoby brak ludzi do pracy jak tak dalej bedzie to padnie mila z braku pracownikow bo jedna osoba popoludniami nie da rady ogarnac caly sklep i jeszcze ludzi obslugiwac tak zle to jeszcze nie bylo w opocznie
Pracownik 2017-07-09 14:41
Złóżmy petycje o podwyżki powinny byc dodatki za stażowy ,za pracę bez chorobowego i premię wyższą.Na chwilę obecną nasze zarobki są śmieszne w porównaniu z innymi sieciami....a nie tylko gadki szmatki.Każdy sklep pisemko podpisy i do góry.Przecież te zwolnienia to nic innego jak ciezka praca za marne grosze...
blr 2017-07-09 16:53
Ale problem jest taki ze np u nas ludzie nie są zgrani i nie złącza się razem aby tego dokonać. Każdy sobie, obgadywajie za plecami, podlizywanie się głównemu kierownikowi, a nóż lepszy grafik i to skutkuje!@!!@@ itp. Nikt za nikim nie stanie. Tylko gadają a jak przyjdzie co do czego to tchórza.
Ann 2017-07-09 20:35
Dobrze napisała o ch.. Ci chodzi ?tez sie zwolniłam jakiś czas temu i dobrze wiem jakie walki ida.Pierwszy przykład który mi przychodzi na myśl -dziewczyny które maja po 50 dni urlopu czemu Az tym nie pójdziecie do PiP-u?A no tak lepiej po katach pieprzyc jak to sie nie pojdzie do inspekcji itp a jak przyjdzie co do czego to cisza i nie było tematu.Tak nigdy nie będzie lepiej w tym gownie ale mnie to juz przynajmniej nie dotyczy..
Pracownik 2017-07-09 22:40
Najlepiej to niech zamkną ten cyrk na kółkach albo oddadza komuś mądremu.Ludzi tylko męczą psychicznie i fizycznie za marny grosz....
.... 2017-07-10 22:19
Jak co chwila ktos chodzi na l4 to jest problem. W ktorym sklepie robisz tak dobrze grafik?
załamana 2017-07-10 22:39
Ale piep.... bo na l4 to się chodzi bo się chce. Egoisci. Myślicie że czemu ludzie na l4 chodzą? Bo może są juz na tyle wycieczeni ze od tego chorują. Ale zapomniałam ze w mili musza pracowac ludzie niezniszczalni. I oczywiście pretensje do tych co na l4 są. ZASTANÓWCIE SIĘ PRZEZ CHWILĘ. Czy to aby nie jest wina kierownika który nie umie ułożyć grafiku nawet jak ma pełną obsadę, a co dopiero przy braku ludzi? Bo czy ludzie są czy ich nie ma to i tak zmiany po 3 osoby. TO WIEC SIĘ PYTAM O CO TU CHODZI.?
.... 2017-07-11 11:32
No wlasnie nie wiesz to po co sie odzywasz? Wszyscy wycienczeni to na emetyture tyle lat pracy jeszcze przed wami. A najbardziej wycienczona Edytka z Sosnowca co ciagle na l4 a potem odeszla bo jej grafuk nie pasowal.Jak wychodza wolne z etatu i jeszcze urlopy no to faktycznie szal cial. A najlepsze jest w tym to ze wypowiaja sie osoby ktore nie maja o tym zielonego pojecia bo sa kasjerkami....
załamana 2017-07-11 12:39
I tu jest problem bo myślisz ze jesteś najlepszym z pracowników kierowniku. I WŁAŚNIE O TO TU CHODZI I tu jest problem bo to głównie przez ciebie ludzie się zwalniają bo taki kierownik to d.... a nie kierownik który nie potrafi ludzi w firmie zatrzymać. Będąc na tym stanowisku naprawdę można dużo zdziałać i załatwić dla ludzi ze sklepu. TYLKO TRZEBA CHCIEĆ. Popatrz na ludzi a nie tylko na swoją wypłatę. A z regionalnym pogadać jakie macie problemy a nie tylko o włosach paznokciach i ciuchach.
załamana 2017-07-11 12:44
P.S KASJER TO TEZ CZŁOWIEK I NIE OZNACZA TO ZE MASZ GO NIESZANOWAĆ.
ACHA I NAJLEPSZE W TYM WSZYSTKIM ZE NIE JESTEM KASJEREM CHOCIAŻ JAK TRZEBA TO I TO POTRAFIĘ.
.... 2017-07-11 19:25
No i tu musze cie wyprowadzic z bledu...nie jestem kierownikiem. A po drugie skoro jestes taka idealna to czemu nie startowalas na w stanowisko kierownika? Ty z pewnoscia bys wiele zdzialala, podnioslabys wyplaty( twoj sklep jako jedyny z prawie 200 mialby wieksza podstawe) no i premie bylyby wieksze ( zwlaszcza dla leserow) audytami i planem sprzedazy bys sie nie przejmowala( no bo pieniadze na premie biora sie z kosmosu- pewnie nawet nie wiedzialas ze to jest czynnik na premie) wszyscy mieli by na rano i wolne weekendy( a popoludniami sklep bylby zamkniety no bo komu byloby sprzedawac), no i ludzi bys pewnie sklonowala zeby bylo po 15 osob na zmiane- normalnie kierownik marzenie. Dziewczyno przestan bujac w oblokach i zejdz na ziemie. Prawda jest taka ze kierownicy sa tylko i pionkami w tym wszystkim, nie maja wplywu na to ile docelowo pracownik dostanie premii bo przechodzi to przez regionalnych ktorzy moga zwiekszyc lub zmniejszyc ich wartosc, maja odgorny nacisk na sprzedaz, straty itp. A pracownikow najwiecej odeszlo za czasow poprzedniego kierownika, a za tego tylko jedna osoba.A co do wyplaty moja droga to tu szalu tez nie ma nie jest adekwatna do pracy. Mozesz sobie wpisac na internecie ile powinien zarabiac kierownik sklepu malo i srednio powierzchniowego uwierz ze zarobki w Mila sie znacznie roznia.Wiec jesli juz musisz wyladowywac swoja frustracje i wylewac wiadro pomyj to zmien obiekt.No ale tak ty wiesz lepiej bo pozjadalas wszelkie rozumy, dlatego nie bede juz z toba polemizowac . Zegnam ozieble.
załamana 2017-07-11 20:16
A skąd wiesz ze nim nie jestem. I tak się składa że bardzo dobrze wiem jak funkcjonuje sklep i od czego zależy premia (zapomnialas dodac ze ma na to wplyw rowniez aktywna)Problem nie tkwi w 2 zmianach tylko jak sie je uklada. I jeszcze sie nie zdążyło żeby regionalny obciął premie poprostu trzeba wiedzieć jaki budżet wypracowany został w danym miesiącu i ile możesz jej dac . Co do wyplaty dobrze wszyscy wiemy ile kasy mozna zarobic i nie sa to wcale kokosy, ale i na sklepie mozesz wyciagnac 1600. A nie sadzisz ze gdyby ludzie wspolpracowali ze soba to kazdy mialby lzej? Wiec sie nie oburzaj tylko sie zastanow prsez chwile. Kobito przeciez ja do ciebie nic nie mam.
Naiwnie pracujacy w mila s.a 2017-07-12 11:47
Hmm no moze to ze te pol godziny jest na posprzatanie po syfiazach zwanych dalej klientami
Pracownik 2017-07-12 19:45
Mam do Was pytanie. Ile dostajecie za nadgodziny? 130 zł? Niedawno dostaliśmy informacje, ze jak przychodzimy na nadgodziny to mamy być 10 h w pracy. Pytam się Was bo u nas niestety niczego nie da się dowiedzieć
N. 2017-07-13 08:38
Tak jest bo sobie dajecie.Co to za problem iść do PiP-u i zgłosić ze ma sie tyle urlopu?Czego tu sie bać jak prawo pracy jest po waszej stronie?Lepiej wylewać tu swoje żale niż działać tak to będą was dalej je...A co do dyrektorki przecież to jest jeszcze gorsza baba niż niektóre regionalne.Królowa która wszystko wie najlepiej i jej giermek zapewnię wiecie dobrze kto.
Kate 2017-07-13 08:40
W tej firmie nie oplaca isc na nadgodziny .Upieprza Ci premie do zera i wyjdziesz tyle samo ,moze troszke wiecej.Ja juz to przerabiałam.
Gabi 2017-07-16 17:34
K. Irek - No to dobre zapytanie..
Wzięli ją na regionalną bo nie było innych chętnych (podobno ktoś zrezygnował i byli w D... I ją z musu wzięli) wiesniara z jakieś dziury, karierowiczka i uważa się za wielką Panią kierownik hahaha, najpierw trzeba słomę z butów ukryć A potem próbować wtopic się w Kraków.
1
@. 2017-07-16 17:39
Dokładnie tak!!!
Na dyrektorke w tej firmie nie ma co liczyć ! Powiesz swoje zdanie - i już mi pracujesz !!!
Wiadomo przecież kto jej du.. utrzymuje w tej firmie!
xyz 2017-07-16 23:03
Czytałam post "Była sobie nabiałowa" hmm dokładnie tak samo jest w moim sklepie. Coś tak czuje że po moim wpisie zaleje mnie fala hejtu ale trudno. Z przykrością muszę przyznać, że rekrutacja kuleje. Dawno nie zatrudniono tu SPRYTNEJ, ZARADNEJ osoby. Moje ,,koleżanki" są nie poradne. Monopol=ciągłe dzwonki. Sama sobie ciasta nie wyłoży, tak samo jest z alkoholem. P. monopolowa nie da nam nic zrobić na sklepie, nudzi się jej samej. Nie rozumnie, że my mamy również swoje działy i MUSIMY się wyrobić z robotą. Jej stanowisko jest najważniejsze pomimo to iż nie ma zbyt wielkiego pojęcia o swojej pracy. Potrafi pół dnia jechać na nie wytarowanej wadze. A gdy ktoś jej zwróci uwagę od razu wielki problem i foch. Kasjerki? Chyba prowadzą strajk włoski. Wieczny problem, klienci się denerwują na wieczne kolejki. Może zamiast prowadzić dyskusje ze znajomymi w końcu by się wzięły za robotę. Klienci przychodzą do naszego sklepu głównie na plotki są to starsze osoby które lubią pogadać a zakupy drobne zrobią przy okazji. Większe zakupy robią w Auchan. Dziewczyny się nie zwolnią z pracy w mili. Mogły by pójść pracować ulicę dalej do Auchan lub Lidla jednak tam po 3 miesiącach by je zwolniono. Tam nikt się nie cacka jak u nas z pracownikami. Nie nadajesz się,nie dajesz rady. Do widzenia.
SOSNOWIEC 2017-07-17 20:05
Mmmm w Mili pracujesz? Jak tak to jesteś pracownikiem roku i obskoczysz wszystkie działy.Gratuluję,premie masz na pewno :-) I awans zasięgu ręki :-)
były pracownik 2017-07-17 21:41
Mam wrażenie że chodzi o Milę w Sosnowcu, niestety sprytne i zaradne się pozwalniały .......
Xyz???? 2017-07-17 22:35
Praca tam to masakra !!! Jestem tam sama ale pracujesz za dwie lub trzy osoby.OBSADA TO 4 góra 5 OSÓB NA ZMIANIE. JAKA PŁACA TAKA PRACA . A TY SZANOWNY KLIENCIE NIE MYŚL ŻE MOŻESZ TRAKTOWAĆ EKSPEDIENTKI JAK CZŁOWIEKA DRUGIEJ KATEGORII. NIE O PODOBA SIĘ CZEKANIE W KOLEJCE 2 -3 osobowej to JEST tyle innych sklepów gdzie się CZEKA w większych kolejkach. Trochę szacunku dla naszej pracy
pracownik 2017-07-18 07:33
Sklepy mila to porazka praca tam to masakra wykanczalnia ludzi piedziadze najnizsza krajowa a premia to tylko mozna pomazyc dostaja tylko lizusy kierowniczki ci najgorsi opierdalacze co w tylek wchodza kierownikowi i donosza ploty na pozostalych pracownikow kto by chcial podjac prace w mili to niech sie dobrze zastanowi tam sie pracuje za piec osob jak osiol naprawde jest ciezko nie polecam tam pracy
Zz 2017-07-18 17:22
Sosnowiec jak i wszystkie sklepy niedorosnietej Aldony to porażka.. caly Śląsk pod jej rządami to syf...????
2
Reni 2017-07-18 17:25
A ja myślałam że tylko w sklepach pod rządami Pani Lucyny taki syf, gnòj i ubóstwo. A to jak czytam to nie tylko u niej.. hahaha - ułożyło mi.
1
xyz 2017-07-18 19:52
likwidacja mili lub zmiana nazwy to totalna bzdura. Wątpię żeby coś takiego nastało.
Sss 2017-07-18 22:17
A ja kiedyś słyszałam jak nasza regionalna rozmawiała z kimś przez telefon i mówiła że na tą Irek to wszyscy muszą uważać bo ona za utrzymywanie się przy korycie jest w stanie zrobić wsxystko i ciągle napierd...do dyrektorki na innych regionalnych ???? swoją drogą nie złe tam mają układy ????
1
klient 2017-07-19 08:02
A co się dzieje na Krościenku? Z takiego ładnego sklepu zrobił się taki syf!!! Szkoda! boteraz się aż zakupów tam nie chce robić.
2
Xxx 2017-07-20 11:37
To samo było w Krzeszowicach. Piękny sklep , pierwszy miesiąc jeszcze było ok a potemni do teraz to syf kiła i mogiła...
Nie wiem kto tam rządzi Ale to porażka jest! Strach tam wchodzić a co dopiero kupić coś do domu !!!
1
Freza 2017-07-20 19:46
A jak myślisz? Przecież trzeba rozliczyć kasę, i zrobić porządek na sklepie, przed wyjściem do domu. Nigdzie nie ma tak, że tak jak od razu sklep się zamyka tak i od razu pracownicy też wychodzą..
Zostaw swoją opinię o Mila Sklep Wielobranżowy - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mila Sklep Wielobranżowy