brak logo

Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab

Tarnów

Opinie o Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab

klientka 2014-12-16 15:30
Opinia odnosi się piekarni w Rydułtowach(Kaufland) a dotyczy kierowniczki z porannej zmiany która bardzo nie miło traktuje ludzi,na sam widok odstrasza potencjalnych klientów.Sama byłam świadkiem dwóch nie miłych sytuacji z udziałem tej pani.Wielokrotnie odwiedzając inne stanowiska z tej firmy tylko tam jest takie nie ciekawe podejście do klienta.
BYŁA PRACOWNICA 2014-12-17 16:12
NA TEN TEMAT TO SZKODA GADAĆ JEŚLI CHODZI O PANIĄ KIEROWNICZKĘ Z RYDUŁTÓW.. PRACOWAŁAM TEŻ TAM I NIE POLECAM NIKOMU TAM PRACY,BO TA KOBIETA O WSZYSTKO MA PROBLEM WIECZNIE JEST NIE ZADOWOLONA I CIĄGLE MA PROBLEM DO PRACOWNIKÓW A JAK PRZYJEŻDŻA SZEFOSTWO TO POKAZUJE SIĘ Z NAJLEPSZEJ STRONY TO JEST ŻENADA TYLKO SZKODA ŻE W PORZĄDKU LUDZI SIĘ POZBYWA Z PRACY....
Pani Ja 2015-08-02 13:03
Pracowalam dosc dlugo...
Napewno nie jest tam tak jak opisy wyzej. Robota jest spokojna tylko wtedy jak sklep dobrze prosperuje. Jest dobra organizacja pracownikow to i dobrze sie pracuje :)
exs 2015-08-28 11:12
Ja właśnie zakończyłam współpracę z tą "cudowną" firmą. Nie jest tak źle jak w pierwszym poście bo zmieniła się pani pełniąca funkcje kierowniczki więc zespół w Żorach jest raczej ok choć stale się zmienia. Za to pani menedżer... ona daje w kość i psuje atmosferę i chęć do pracy. Traktuje pracowników jak niewolników i pomimo przedrostka "pani" którego używa nie ma krztyny szacunku w tym jak się zwraca do Ciebie. Z resztą jaka ma być menedżerka jak dla szefostwa nie liczą się ludzie tylko słupki... szkoda gadać.
Zawiedziona 2015-09-02 13:35
Pracowałam w firmie kilka lat i szczerze nie polecam nie będę sie rozpisywać bo nie ma sensu. Powiem tylk ze ludzie w tej firmie są nieważni,a szefostwo uważa sie za Boga.
pk 2015-10-09 19:22
pracuje w tej firmie wystarczająco żeby cos powiedzieć niema zle jak jest praca dobrze wykonywana to pieniądze sa dobre idzie się narobić ale wiem za co, nie prawda z ciastem i pierogami,a jak tak robilas to dlatego nie pracujesz a wiola nic do niej niemam
enza 2015-10-10 23:24
Praca w miarę ale ja pracowałam w gorszych warunkach wypłata na czas jest premia też a zapiepszać trzeba
zazenowana 2015-10-17 05:28
Dlaczego komentarze sa usuwane
karotka 2015-10-31 20:29
współpraca z tą firmą okazała się masakrą. Wiecznie jakieś problemy a to że zwroty za duże a to że mała sprzedaż. Zwalniają ludzi i nie myślą o tym żeby od razu zatrudnić nowych. Zostawiają na sklepie jedną dziewczynę po czym po kilku dniach zatrudniają nowe, które i tak rezygnują po paru dniach.
PREMIE wraz z nadgodzinami wypłacane z opóźnieniem ( nawet i do 1-2 miesięcy)
Jeżeli to w ogóle idzie nazwać nadgodzinami: za dodatkowy dzień (8godz) dają ok 55zł niezależnie czy to dzień w tygodniu czy weekend. Powinno być przynajmniej 100% kwoty podstawowej. Nie wspominając o dniu nadgodzin w weekend.
Kierownictwo powinno się zastanowić nad tym co robią i jak zarządzają,a nie że szef sklepu przyjeżdża raz na 5 lat i ma problemy że wszystko jest źle proponuję - więcej zainteresowania !
Jednym słowem nie polecam pracy w tej firmie
1
asaks 2015-11-06 09:37
Pracuję w tej firmie już jakiś czas i nie zgodzę się z większością opinii, tutaj wystawionych,widocznie osoby które to piszą nie nadają się do tej pracy bądz nie rozumieją poleceń szefostwa, bo na moim punkcie nie ma jakoś ciągłych telefonów z pretensjami a jeżeli nie umiecie przyjąć krytyki to sory zwolnijcie się bo nie jesteśmy ideałami robimy błędy i ktoś musi je wytknąć żeby już ich nie popełniać.Jedyno co mi się nie podoba w tej firmie to to iż szefostwo unika spotkania i poznania osobiście swoich pracowników.
mała 2016-02-04 19:08
Witam praca w tej firmie to jakas masakra człowiek sie stara dba o sklep pracuje ponad godziny urlopu zero dla nich liczy sie tylko kasa i kasa i kasa a pracownikto jest nic Szefowa jaszcze sie nażre tej kasy
trozxczarowana 2016-02-25 19:33
dzisiaj szefostwo wstapiła na sklep w chorzowie, jestem zwykla przechodnia a słyszalam jak grabcio sie darl na caly kaufland dziewczyna pracujaca nie potrafila dokladnie obsluzyc klientow z powodu stojacego za nia szefa ktory non stop cos do niej mowil i jak tu byc normalnym ?? przeciez podobno najwazniejszy jest klient ?? ale kiedy nawet szef nie rozumie i nie poczeka az ludzi nie bedzie zeby 'porozmawiac' jedna wielka tragednia
ho ho 2016-02-26 18:50
tam się nie chce nawet kupowac ciągłe zmiany personelu to chyba o czymś świadczy a tak na marginesie gdzie się podział stary zespół w Żorach gdzie sie tak dobrze kupowało
z 2016-03-03 05:20
Jestem ciekawa dlaczego usuwają wciąż wpisy które mówią prawdę o tej firmie?
mam nadzieję że już niedługo P. Grab będą cienko piszczec.
Nie polecam wchodzić w to bagno, atmosfera bardzo nerwowa, wszystkiemu jest winna ekspedientka, Za brak klientów,że chleb nie dojechał, że ich " dzieła sztuki" czyli cistka są połamane, szkoda gadać ...
kierownicy zwalniają się bo z tymi ludźmi nie da się pracować , tylko S.wiola daje radę bo jest taka sama, fałszywa, dwulicowa, bez uczuć .
kłos depcze im po piętach i ciśnienie jest na sprawdź, pozbywają się dobrych pracowników i chyba nie zdają sobie sprawy ile traci firma.
xx 2016-03-29 19:07
Po ogłoszeniach na portalach z pracą widać, że firma BARDZO ceni pracownika jeśli raz na dwa tygodnie zamieszczają nowe ogłoszenie o pracę !
Była pracownica 2016-04-22 07:26
Drogie Panie,

Poniżej prezentuję moją opinię związana z tą firmą, przy czym jest ona oparta na faktach, które mogę ewentualnie przedstawić w sądzie jeśli firma sobie tego zażyczy.

Mała uwaga i porada co do osób już zwolnionych. Niestety firma ta ma bardzo mocno zaniżone standardy zwalniania pracowników. O co chodzi?

Pamiętajcie drogie Panie że podczas wypowiedzenie firma musi wam dać 2 dni urlopu na poszukiwanie pracy (2 dni robocze w okresie dwutygodniowego i jednomiesięcznego wypowiedzenia)jest do dodatkowy urlop za który firma musi wam dodatkowo zapłacić!!!

Jeśli wam go nie dadzą do macie prawo go zażądać. Jak? Listem polecony, priorytetowym za potwierdzeniem odbioru wysyłacie wniosek o taki urlop - wystarczy w google wpisać "wniosek o urlop na poszukiwanie pracy wzór"

Dalej.

Firma na moim wypowiedzeniu - pomimo tego że jestem kobietą - traktuje mnie jak mężczyznę zwracając się do mnie przez "Pan", jest to zachowanie skandaliczne i mówiące o standardach w tej firmie. Tak, dobrze czytacie na tak ważnym dokumencie jak wypowiedzenie zwracają się do mnie przez Pan - do kobiety.

Bardzo zabawne.
konsument 2016-05-09 12:45
Smaczny chleb , który kupuję , "wilamowicki" i "leon" - to już koniec pozytywów . Obsługa zmieniana co parę miesięcy ,właśnie wtedy , kiedy jako tako już jest obeznana z "robotą " . Wiecznie uszkodzona lub nieostra krajalnica z której dostajesz "produkt" o grubości naprzemiennie 4 i 20 mm . To o chorzowskim sklepie na 3 maja
klient 2016-05-11 13:57
A propo sklepu w Chorzowie, popostu smiechu warte,nowe pracownice, jedna z poprzedniej zalogi, wszystko byłoby ok gdyby nie pewna Pani uwazajaca sie za kierowniczke, dziewczyny widac pracuja, lubia ta prace staraja sie, tylko ona jedna wiecznie ma cos innego do roboty,gdyby nie to ze bardzo lubie te mlode dziewczyny to dla tej jednej na pewno bym nie przychodzil. ogolnie sklep ok tylko z ta nieszczesna krajalnica maja problem.
Byla pracownica 2016-09-08 06:38
Witam mialam okazje tam pracowac jakis czas temu. Niechec do tego miejsca pozostala do dzis i z ciekawosci zajrzalam na strone. Powiem tak mam dzisiaj porownanie i wiem ze dajac wtedy wypowiedzenie podjelam najlepsza decyyzje w zyciu. Dzisiaj jestem zadowolonym,szczesliwym i wypoczetym czlowiekiem. Zmiana pracy uratowala moje zdrowie psychiczne.
Staly klient 2016-10-22 23:25
Witam. Juz sie udzielalem na temat sklepu w Chorzowie.. Dokladnie na temat ekspedientek, fakt sa zmiany ale brak tych osob co powinny byc, a zostaly niewlasciwe osoby na niewlasciwym miejscu tzn" osoba " wiecej nie ma sie co udzielac. Brak slow do czlowieka zarzadzajacego. Powodzenia...
przerazona 2016-12-26 13:30
Zgadzam sie maja nas za nic, a uwazaja sie za bogów.
Gosia 2016-12-29 21:43
Witam.
W Wigilię około godz 13:30 podeszłam do piekarni w Chorzowie
zadając pytanie czy zostanę jeszcze obsłużona usłyszałam od wysokiej Pani w
czarnych długich włosach cytuję " My też mamy rodziny i chcemy im również przygotować Święta" jak tak można traktować klienta,co to za kobieta przecież to jej praca.















Kient 2016-12-30 19:46
NIech sie Pani z nia zamieni lub jakimkolwiek sprzedawca kasjerem na kilka dni przed swietami ciekawe jak Pani bedzie wtedy podchodzila do tematu i czy bedzie taka obrzona.
1
zszokowana 2016-12-31 11:50
nie wiedzialam ze sa jeszcze tak beszczelni ludzie jak Pani przeciez, kobieta tez chciala jeszcze zdazyc cokolwiek w domu zrobic.. Jest Pani straszna i bez uczuc a jezeli bylo zamkniete to gdzie sie Pani pcha !!! Mam nadzieje ze spedzila Pani swieta spokojnie bo kobiety tam pracujace, z jezorem do kolan musialy jeszcze przygotowywac kolacje po 8 miu meczacych godzinach pracy !!!!!!
1
adam 2017-01-07 17:26
pracuje pracuje.
Krzysiek P. 2017-01-10 22:17
Jestem (a raczej byłem?) stałym klientem z Cieszyna i zauważyłem, że w ostatnim czasie i tam jakość usług znacznie się pogorszyła! Jak już ktoś podejdzie żeby cię obsłużyć, to z wielką łaską, jakby za karę tam stali. Nie zdążysz odejść od lady a słyszysz już szereg opinii na swój temat- normalnie brak kultury i poszanowania klienta. Już nie wspomnę o "świeżości" ciast, która pozostawia wiele do życzenia! Radzę ogarnąć ekipę i nieco ich podszkolić z uprzejmości i zachowania wobec klienta. Przeklinanie podczas obsługi klienta też nie jest zbyt profesjonalne a zdarza się to szczególnie pewnej wygadanej pani w okularach. Sprawdzę za jakiś czas, czy coś się zmieni, jak nie to niestety, ale stracicie stałego klienta. Życzę powodzenia
Anna/klient 2017-01-14 17:00
W Siemianowicach co tydzień jest nowa Pani za ladą, czy właściel nie szuka powodow zwolnień ?
Wspołczuję tym ludziom.
KLIENTKA 2017-01-16 21:59
Polecam nie polecam. Ludzie wolny wybor kazdu ma. Jezeli pracodawca mi nie odpowiada to sie zwalniam jezeli pani za lada sprzeda mi stare ciastko lub chleb drugi raz juz tam nie ide. Robicie problemy piszecie pierdoly. Trzeba sie zastanowic czy my jako klienci jestesmy mili .
Kkk 2017-01-17 11:02
Tym bardziej jak komus zalezy na pracy to jasne od razu sie zwolni. Niektorzy potrzebuja pieniedzy na zycie a takie pisanie to na poziomie 5 klasisty polecam nie polecam. Po to ta strona jest stworzona.
KLIENTKA 2017-01-17 13:31
Na rynku jest dosc pracy za te pieniadze. Wiec nie zalcie sie nad soba. Pozdrawiam
Ania 2017-01-22 11:15
Właścicielka sie nie interesuje sklepami, od tego ma ludzi, swoją drogą "jakich",
nie czyta też wpisow, bo jej nie na rękę, musiala by reagować, a to już przerasta ją !
Prcownica Mysłowice 2017-01-24 12:25
Zarobki nie są adekwatne do tego co człowiek ma robić, praca z samymi nadgodzinami w miesiącu średnio 30 godzin to nadgodziny to jest takie minimum, wiem powinno się czytać co człowiek podpisuje, ale nadgodziny nadgodzinami, gdyby jeszcze były płacone okej a nie po normalnej stawce i to jeszcze wypłacane z opóźnieniem, człowieka traktują nieludzko. Trzeba samemu się przekonać jak jest, ale nie polecam nikomu pracy w tej firmie
Jeszcze pracownica 2017-02-02 10:07
Szanowny Pracodawco i Pani Kierownik Regionalna wiemy że prawda boli ale proszę nie usuwać treści komentarzy, gdyż nie są one obraźliwe, tylko opisują prawdę co dzieje się w tej firmie. A poto przecież jest ta strona. A więc może napiszę jeszcze raz jak jest. Wypłata jest na czas, no może ze dwa razy się zdarzyło że było jeden dzień spóźnienia. Nadgodziny są wypłacane prawie wszystkie ale no właśnie parę jest do wypłaty a reszta jest do koperty pocichu żeby składek nie odprowadzać. Zawsze po 20-tym. Kierownik regionalna miesza ludzi z błotem, traktuje ich jak śmieci a szefostwo na to zezwala.
1
Hahaha 2017-02-27 18:16
Nie mogę się zgodzić z Pani opinią owszem tych ludzi to praca ale nie sama pracą człowiek żyje trzeba było wcześniej wstać!
Pracownica 2017-04-13 14:24
Pracuje u nich już kilka miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Fajna atmosfera, z wynagrodzeniem też się nigdy nie spóźniają. Naprawdę uczciwi ludzie.
Klient 2017-04-26 22:41
Jestem klientem Myslowic.Bardzo miła i przyjemna obsluga.Panie wiedzą co sprzedają, widać znają się na swojej pracy. Chodzę tam już bardzo długo i zawsze mam świeże i dobre pieczywo.
pracownik 2017-05-04 20:20
Pracuję w tej firmie już ponad rok i naprawdę jestem bardzo zadowolony. W pracy panuje miła atmosfera, jako pracownik jestem dobrze traktowany, wynagrodzenie też jak najbardziej mi odpowiada, także naprawdę nie mam co narzekać, bo robota jest fajna.
klientka 2017-05-08 22:14
Jestem klientką z Cieszyna ale zdarza mi się, coraz częściej, robić zakupy w Bielsku. Zarówno sprzedawane pieczywo, jak i ciasta są rewelacyjne i nie mają sobie równych! Jedynie co mogę się "doczepić" to obsługa w Cieszynie. W porównaniu z Bielskiem wypada blado... Panie ekspedientki są niemiłe wręcz aroganckie i opryskliwe w stosunku do klienta. Czasami aż strach zapytać się o skład danego chleba, bo nie wiesz czy nie wyskoczy na ciebie zza lady :) W Bielsku jest napewno dużo większa kultura sprzedaży, zupełnie inne podejście do klienta i co najważniejsze- robiąc zakupy w Bielsku czujesz się jak szanowany klient a nie jak intruz...
Zadowolony 2017-05-14 23:39
Jestem stałym klientem piekarni w Chorzowie,często kupuję tam ciasta i nigdy nie zdarzyło mi się abym kupil coś zielonego.
Dlatego nie rozumiem dlaczego była pracownica
która wypisuję bzdury na temat tej piekarni wspomina o kontroli PIP gdzie osobiście pracuję nie zdaję sobie sprawy że w ten sposób sama sobie szkodzi.
Z całym szacunkiem ale kierownictwo coś powinno z tym zrobić aby zostały wyciągnięte wnioski byłych pracownic.
była pracownica 2017-05-14 23:48
Przepraszam za wypisywanie bzdur.
Kamila 2017-05-25 19:51
Ciasteczka od nich są po prostu rewelacyjne. Moje dzieci mogłyby je jeść non stop :)
jaro 2017-05-29 20:33
Bardzo dobra piekarnia. Jedna z lepszych. Polecam serdecznie.
A..... 2017-06-15 00:26
Witam !
Pracować trzeba jak wszędzie!
Piszac te opinie nigdy chyba nie pracowalas w handlu, nie nosilas skrzynek z piwem i worków z ziemniakami po 30 kg. I to za najniższa krajowa.
Tam masz ciepło, podajesz jedynie bułeczki i jeszcze Ci źle .zachowuje się wszyscy jakbyście byli conajmniej po studiach.
Ja pracuje już drugi rok i naorawde uważam że jest dobrze. Więc zanim napiszesz kolejna opinie zostanów się dobrze czy nie jesteś leniwy i po prostu Ci się nie chce pracować ....
Jeśli szukasz pracy - zamiast czytać opinie przyjdź i przekonaj się sam !
Pozdrawiam
Była pracownica 2017-06-15 21:12
To proszę się cieszyć zakupami póki się da dla tej firmy pracownik nic nie znaczy jeżeli nie ma dużego obrotu to i tak zostanie zwolniony choćby był nie wiem jak miły.! Nie polecam tej pracy po ponad pięciu latach pracy w tej firmie i trzy letniej już przerwie nadal czuje ogromny niesmak.
2
Sprytnalola 2017-06-23 23:06
To prawda, torciki na dzień ojca przypadający w piątek, były na wystawie od wtorku. O tym czy się nadajesz do pracy ( po dwóch dniach próbnych !?), decyduje WIELKI BRAT, który obserwuje twoją pracę na kamerze. No i dostajesz pensję minimalną plus na rękę za nadgodziny 8 zł/godz. Jeszcze, żeby było ciekawiej,musisz się rozliczyć z każdego kawałka ciasta, którego nie sprzedasz, z każdej kromeczki chleba na wagę, która zostanie. Zważyć, zapakować, zrobić dowód zwrotu, podliczyć i oddać do piekarni.
2
Sprytnalola 2017-06-23 23:18
Chleby jak najbardziej świeże, chyba że są wczorajsze. Z ciastem jest różnie, ale coś musi być na rzeczy, bo prawie wszyscy klienci pytają czy świeże.
To prawda, torciki na dzień ojca przypadający w piątek, były na wystawie od wtorku. O tym czy się nadajesz do pracy ( po dwóch dniach próbnych !?), decyduje WIELKI BRAT, który obserwuje twoją pracę na kamerze. No i dostajesz pensję minimalną plus na rękę za nadgodziny 8 zł/godz. Jeszcze, żeby było ciekawiej,musisz się rozliczyć z każdego kawałka ciasta, którego nie sprzedasz, z każdej kromeczki chleba na wagę, która zostanie. Zważyć, zapakować, zrobić dowód zwrotu, podliczyć i oddać do piekarni. Byłam, widziałam, przeżyłam. To praca dla naiwnych. Mądry poszuka czegoś lepszego i nie da się wykorzystać.
3
Klient.... 2017-06-28 07:15
Odnośnie opinii w Żorach to jestem bardzo zadowolona z obsługi dziewczyny są bardzo miłe sympatyczne, wesołe i super doradzają.
Karolina 2017-06-28 15:18
Pieczywo mają idealne. Codziennie mąż przynosi mi od nich świeży chleb :)
Misia 2017-06-30 19:37
Drodzy klienci uważajcie co piszecie bo wypisywanie bzdur na temat kierowniczki i ludzi pracujących w ich piekarniach niema sensu,można narobić sobie tylko kłopotów, co wiem na ten temat.Chciałam ostrzec Was wszystkich a szczególnie Panią którą umieściła ostatni wpis bo łatwo narobić sobie problemów a teraz wiem że nie warto.
Sprytnalola 2017-07-04 21:19
Jakich bzdur? Misia, ja tego wszystkiego doświadczyłam na własnej skórze, mam kilkunastoletnie doświadczenie w handlu, a czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam. Problemy, to może mieć jedynie właściciel tego przybytku, a dowody są nagrane na monitoringu . Dzięki za ostrzeżenie, ale nie jestem małym dzieckiem. Mądry wyciągnie wnioski, a głupi pomyśli , że ktoś się mści, bo ma złe doświadczenia. Przykro tylko, że to człowiek człowiekowi robi takie świństwa , a w końcu i tak wszyscy pójdziemy do piachu. Nie ważne czy dyrektor, menadżer, kierownik czy sprzątaczka. Pozdrawiam wszystkich odważnych, o pracę dzisiaj nie trudno, to już nie te czasy kiedy trzeba było prosić się o robotę i dawać poniżać pracodawcy.
2
Zostaw swoją opinię o Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab