brak logo

Polish Assembly Centre Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Polish Assembly Centre Sp. z o.o.

nieznajoma 2017-06-06 20:13
Jak widać po Latach nadal bez zmian w tej firmie, najniższe zarobki, robić 200% produkcji a premii 0 .... a jak ci się nie podoba to wyjazd... a kierownicy powinni dostać najniższą krajową i ciekawe jakby z tego opłacili rachunki itp. no i śmiech na sali....umowy tygodniowe, nawet jak rok się pracuje...
1
vvvv 2017-06-07 08:12
Ludzie odchodzą i będą odchodzić jak nic z tym nie zrobią. Oczy im się otworzą jak nie będzie miał kto dla nich pracować! Przypuszczam , że jeszcze kilka tygodni.
aaaaa 2017-06-07 08:21
Ludzie powinni zrobić strajk i nie przyjść w jakiś dzień do pracy ! Pisanie tu opinii ic nie da.
Hahahaha 2017-06-07 17:05
Zwalnianie osób , albo wysyłanie na inne działy a później przyjmowania nowych . Proszę was. O podwyżce nie ma mowy . Najlepiej robić nadgodziny i soboty za najnizsza . Dawać z siebie 100% zawsze , bo przecież wysyłka. Dział (plissy) jedna wielka żenada . Na stanowiskach osoby które rzekomo mają zarządzać malo co wiedzą o produkcji tylko siedza za biurkiem i nic nie robią ☺ , ale nie ma się co dziwić jak taką osoba zostaje ktoś kto przyszedł z ulicy i na produkcji pracował 2 tygodnie ☺☺
pracownik PAC 2017-06-07 20:02
Pomysł strajku jest bardzo dobrym pomysłem, trzeba im pokazać że ludzie mają dosyć wyzysku i traktowania jak śmieci które są wywożone wózkiem widłowym na dwór. Łysy ocknij się. Przetłumacz to sobie w gogle translator a dowiesz się że ludzie mają Cie dosyć.
Trenday 2017-06-08 10:07
Hmmm przeważnie piszecie o działach plisy i logistyka a nikt nie wspomni o dziale TRENDAY tam dopiero się dzieje : liderka bardzo wspaniała ale reszta to porażka jej zastępczyni ma takie fochy że lepiej do niej nie podchodzić , a niektóre osoby to są tak fałszywe ,zakłamane . napracujesz się jak wół a i tak nie jesteś doceniany . Normy wciąż podnoszone masakra. Nikomu nie radzę tam się dostać .
1
nick 2017-06-08 11:24
On pewnie Nie wie o istnieniu takiej strony. Ludzie powinni się zgadac i pokazać , że to koniec takiego traktowania! - ale to zależy tylko od chęci pracowników! Uciekać gdzie popadnie
Magdalena Gessler 2017-06-08 14:36
Dla osób które, chcą się czegoś dowiedzieć o tej firmie wypisze wady i zalety. Do zalet na pewno należy dobre zaplecze socjalne (ławki, kubki, herbata, kawa, mleko). No i na tym można skończyć z zaletami; wady to niekompetentne zarządzanie, najniższa krajowa ( 100 w soboty ale nie zawsze), oprócz tego, że kierownicy są niekompetentni to jeszcze mydlą oczy podwyżkami najbardziej łysy, regularna rotacja. Po prostu większość ludzi traktuje PAC jako przystanek do lepszej pracy. Dodatkowo można napisać o dziwnych sytuacjach, układach i faworyzacji o których się słyszy i później samemu widzi w tej firmie ale po co? Skoro i tak by miejsca nie starczyło. Reasumując jeśli mieszkasz w okolicy i wystarczy Ci 12 brutto możesz składać CV.

Teraz opiszę historyjkę, która mi się przydarzyła ostatnio. W czwartkowe popołudnie jak przyjechałem z pracy chciałem sobie usiąść na fotelu ale gdy tylko dotknąłem siedzenia poczułem ból pupy i zdałem sb. sprawę, że już od dłuższego czasu nie mogę znaleźć sb. wygodnego miejsca do siedzenia a śpi mi się też dużo gorzej. Postanowiłem więc pojechać do doktora w sprawie mojej pupy i wywiedzieć się co mogę z tym fantem zrobić. Okazało się, że fizycznych uszkodzeń nie ma i po dłuższym wywiadzie doktor doszedł do wniosku, że choruję na tzw. "gwałt mentalny". Przez prace w PAC i wypłatę =/= obowiązki, mój mózg daje sygnały, że jestem wykorzystywany i zaleca mi zmianę orientacji albo pracy
Pozdrawiam Magdalena Gessler
pampam 2017-06-08 14:58
No ja myślę, że zdecydowanie łatwiej zmienić pracę niż orientację. :D A dla PACa nie warto się za bardzo poświęcać. Wszyscy w biurach zarabiają po 2000zł, niektórzy liderzy mają tam z 2300zł. Co to za pieniądze jeśli firma działa dzięki Tobie, masz mnóstwo obowiązków, posługujesz się językiem angielskim w codziennych kontaktach z Holandią, spowiadasz się z każdego gó*na, ogarniasz żeby się nic nie wy*ebało przy 200 pracownikach produkcyjnych i tysiącach zamówień dziennie, a pensja jak za bycie sekretarką jakiegoś Zbycha dyrektora ubojni i parzenie mu kawy?
Rozgoryczony na maxa 2017-06-08 21:47
Widzieliście ile nowych Skód stoi pod firmą? Ostatnio chyba kolejna biała dołączyła... Na to są pieniądze tak? Musimy im się postawić i może strajk włoski tak aby Stila nie wyszła na czas...
pssssss 2017-06-11 12:50
ojjj prawda!!!!
Mobing 2017-06-13 16:00
Przymusowe Nadgodziny i pracyjace soboty. Najlepszym wytlumaczeniem gdy nie mozesz isc do pracy w sobote jest Twoj wlasny pogrzeb po chapaniu na nadgodzinach. O rodzinie zapomnij a o wakacjach nawet nie mysl pracujac w PACu. A TWOJA PREMIE MOTYWACYJNA KTORA CI SIE NALEZY JAK PSU KOSC zgarnia Integra.!!!!
Nick 2017-06-14 13:27
Opinia jak opinia, kązdy ma własną.
Onona 2017-06-15 00:17
Najbardziej podoba mi się pomysł ze strajkiem! Popieram. A dla osób, które chciałyby złożyć do tej firmy CV- ODRADZAM! Serio! Wyzysk, brak możliwości rozwoju, brak premii. W tej firmie osoby pracujące na dwie zmiany zarabiają tyle samo co Ci jednozmianowi. Żenada! Jeden mądrzejszy od drugiego.
rgm 2017-06-16 15:37
Jeszcze trochę i nie będzie miał kto w biurach pracować, 2tysiace czasem trochę ponad i siedź cicho i zapierdalaj ha! Śmiech na sali ... Ciekawe co zrobią jak zaraz wszyscy odejdą , kto to wszystko będzie ogarnial. Bez ludzi nie ma firmy , ale dla nich to nic nie znaczy. Ludzi już szybko nie znajdą , opinie sobie wyrobili . Na produkcji porażka w biurach porażka- cała firma porażka. Tylko kierownicy zadowoleni . Niby holenderska firma. U nas na rgm to jest dopiero porazka , atmosfera straszna , płacą straszna . Tylko pospieszaja bo zlecenia muszą wyjechać...
krystyna z gazowni 2017-06-19 21:56
to nie tylko na rgm jest porażka na plisach również... zamiast docenić pracowników którzy wypychają te wysyłki to mają to gdzieś... i wciąż mądrości Magdy które niczego nie wnoszą... wręcz przeciwnie... i jeszcze ta Integra... żal dupę ściska... soboty obowiązkowe bo bufor nie ogarnia i to za marne grosze... niech ogarną się do góry bo dobrzy pracownicy odejdą a agencja doświadczonych ludzi nie da bo skąd...
niezadowolony pracownik. 2017-06-23 16:24
Nie polecam pracy w PAC z kilku powodów. Po pierwsze w firmie nie ma żadnych ale to żadnych perspektyw rozwoju, zero możliwości jakiegokolwiek awansu, jeżeli nie masz w tej firmie znajomości, krótko mówiąc nie liżesz dupy osobom posadzonym wyżej to niczego tutaj nie osiągniesz. Jesteś traktowany jak gówno za przeproszeniem, Pani menadżer chodzi po dziale i klaszcząc w dłonie pogania mówiąc „ruszamy z kopyta albo bierzemy się dziewczęta”, zero poszanowania drugiego człowieka. Firma chce wycisnąć z ciebie wszystko, a płaci najniższą krajową, temat jakichkolwiek podwyżek zawsze jest ignorowany. Ludzie przychodząc do PAC mogą pomarzyć o jakiejkolwiek umowie o prace. Na wstępie dostają umowę przez agencje, które są jednodniowe, tygodniowe a jeżeli posiadasz umowę przez agencje miesięczną to serio ale możesz czuć się wielki. Zatrudniają ludzi na kilka dni, a gdy nie ma pracy to z dnia na dzień dostajesz wypowiedzenie, po czym za kilka dni rusza praca i znowu werbują ludzi tylko po to, aby za jakiś czas znowu potraktować ich jak śmieci i zwolnić. Dziwie się, że w ogóle ludzie chcą tutaj pracować i to, że żadna inspekcja pracy tego nie skontrolowała.
Jeżeli chodzi o osoby pełniące funkcje osób zarządzających typu: dyrektor, kierownik, menadżer to osoby w ogóle nie mające pojęcia na temat produkcji i pracy wykonywanej przez ludzi. Są to osoby bez żadnego wykształcenia, które dostały tę posadę po znajomości. Zatrudniają tylko ludzi z zewnątrz ze stoperami, którzy stoją nad tobą i odmierzają czas, bo przecież liczy się ilość a nie jakość. Serio ale po tym co przez rok czasu widziałam w tej firmie to nie kupiłabym żadnego z produktów PAC- haha śmiech na sali. Nie będę się zagłębiać w te tematy bo dużo by tutaj pisać ;)
Dział plissy to dział którego nie polecam, zarządzany w niewłaściwy sposób, przez osoby, które nie znają się na produktach tworzonych na tym dziale. Zarządzany przez osoby mało inteligentne, które wymyślają sobie zasady na poczekaniu a ty masz się
niezadowolony pracownik cz. II 2017-06-23 16:27
dostosować bo inaczej wypadasz z gry- zwalniają cię, bez powodu jeżeli podpadniesz lub nie spodobasz się dwóm paniom (z jedną z nich nikt nie chce pracować bo strasznie od niej śmierdzi, wszyscy o tym wiedzą i wszystkim strasznie przeszkadza ten fetor ale nikt nic nie powie bo wszyscy się boją). Zazwyczaj chcą one współpracować z osobami uległymi, którymi mogą rozkazywać, osoby nie wygodne są po prostu usuwane.
W tej firmie jesteś zmuszany do nadgodzin!!! Mimo ze zapierdalasz od poniedziałku do piątku po 9 godzin to jeszcze jak przychodzisz w sobotę i chcesz być do 12 to mają wielki problem, że tak wcześnie wychodzisz. Helloł, drogie panie, przypominam Wam, że sobota nie jest dniem pracy obowiązkowym więc szanujcie ze ludzie w ogóle chcą przychodzić na te kilka godzin bo oni też mają swoje rodziny i chcą im poświęcić swój czas a nie tylko robić na Wasze bogactwo.
Jedyny plus tej firmy to ten, że dają dodatkowe wynagrodzenie na gwiazdkę hahah nieźle się komponuje ten jeden plusik na tle tych wszystkich minusów. Stawiam tej firmie mocne 0,5/ 10 pktów.
pssss 2017-06-23 16:32
sama prawda!!!!!
blaaaa 2017-06-23 16:45
Pani menadżer powinna być usunięta ze swojego stanowiska bo rozmawiając z wieloma osobami pracującymi i będącymi pod rządami p. Magdy, czują oni dyskomfort psychiczny, którego powodem jest właśnie ta kobieta.
Sama prawda 2017-06-23 16:46
Jestem jak najbardziej za tym co piszesz niezadowolony pracowniku
qwerty 2017-06-23 20:02
Pani Magda i tak skasuje te opinie o plissach bo tylko jej opinia się liczy. Pracowników ma w dupie, traktuje ich bez szacunku, a swoje codzienne "dzień dobry" wsadz sobie p. madziu w d.. bo my pracownicy mamy je właśnie tam!!!!!!! a ul... cebula i tak sie nie umyje hmmm może nie wie co to mydło? ciekawe czy prywatnie nikomu to nie przeszkadza... czy tam tez ludzie uciekają od niej gdzie pieprz rośnie...
Niezadowolenie 2017-06-23 20:28
Lider główny działu powinien być: wykształcony, mieć aparycję i kulturę osobistą, a przede wszystkim znać się na swojej pracy i pracy swoich podwładnych !!! a tutaj na dziale plissy niestety brakuje wszystkiego.... p. Magdzie również, bo samo "dzień dobry" nie świadczy o niczym kiedy za plecami pracownikow mowi o nich zle.
Zapraszamy na produkcje do pracy, zmieni pani swoje głupie pomysły z buforami itp. Panie Witku niech pan wraca, z panem się świetnie pracowało, szanował pan zdanie pracownika, wszystko szło z panem załatwić, odnosił się pan z szacunkiem, a nie stroil fochy i głupie miny na zebraniach jak p. Magda.
assdgh 2017-06-24 10:50
Mobbing w tej firmie jest na porządku dziennym, oczywiście nie na wszystkich działach, wszystko zależy od Team Leadera w dużej mierze, są działy w których pracuje się dobrze (tak było do niedawna przynamniej). Ja pracuje na dziale gdzie managerem jest p.W i też wesoło nie jest, on też ma swoje za uszami...
Niezadowolona233 2017-06-24 19:28
Tez nie polecam pracy w tej firmie a juz napewno na dziale plisse. Brak organizacji i niekompletna wiedza liderow w istotych kwestiach. Poganianie do pracy i zwracanie uwagi jesli na chwile oderwiesz sie od pracy. Zmuszanie do nadgodzin i sobot pod haslem "jestesmy zespolem i liczymy na pomoc z waszej strony". My odwalamy kawal dobrej roboty za ktora nikt nie jest doceniany i nikt nie liczy sie sie z tym ze niby dobre wyniki osiagane sa kosztem zdrowia i zlej atmosfery na dziale. Kazdy widzi i slyszy co sie dzieje ale i tak z naszym Zdaniem nikt sie nie liczy. Najwazniejsza jest p. Magda i integra.
CZEMUNIE 2017-06-26 16:43
Powstała tzw. GÓWNOBURZA- żadnych opinii nie wnosicie tylko hejtujecie. Nie pasują wam zarobki? To zmieńcie prace, a nie swoją frustracje wyładowujecie na innych. Idźcie do innych prac a zobaczycie ze trzeba sie narobić, a jak ściemniasz to wylatujesz-wszędzie tak jest, nie tylko w PAC-u. Na produkcjach zazwyczaj jest najniższa wiec nie potrzebnie sie czepiacie. Niewykształceni liderzy? To dlaczego nie zgłosicie swojej kandydatury na to stanowisko? Przeciez macie wrota otwarte, a P. Magda z pewnością rozważyłaby każde zgłoszenie. Tylko ze z wykształceniem i inteligencja niektórych ludzi pracujących na produkcji(to wlasnie Ci co najmniej wiedza a najwiecej kłapią) to obawiam sie iż w przyszłym roku firma by nie istniała. Jeżeli macie cos jeszcze do powiedzenia wielkie panie to dlaczego nie powiecie tego na spotkaniach? Trzęsiecie dupa bo nie chcecie stracić pracy? A po co wam taka praca skoro tylko ja krytykujecie? Zastanówcie sie troche nad tym co piszecie :)
Zadowolony 2017-06-26 17:46
Proponuję spróbować pracy w innych firmach to wtedy zobaczycie co to znaczy praca w trudnych warunkach i mobbing. Droga wolna.... Poza tym tak wam źle a nadal są chętni do pracy i tacy, ktorzy chcą się związać z firmą na dłużej.
CZEMUNIE 2017-06-26 18:12
Czemutak - Bo dla ludzi takich jak wy, którzy obrażają innych ludzi publicznie na stronach internetowych, nie można mieć szacunku ;)
adwpraw 2017-06-26 19:04
Znając prawo jestem świadom ze firma postara o adress IT ponieważ bo są zawarte dane osobowe .
Zapewne nazwiska tych "autorów " będą niebawem znane całej firmie jak i miastu . Współczuję nadawca tych opinii bo zapewne niektórzy jeszcze tam pracują .(a raczej już pracowali )
kulawa Nikita 2017-06-26 21:13
Adwpraw chyba IP a nie IT hahaha ;) Taaak bo całe miasto obchodzi co ludzie wypisują na temat Pac ;) buhahahahaha
hugo 2017-06-26 21:52
Ludzie piszecie o wlanej firmie , która daje wam możliwość zarobienia na chleb . Jeśli wam zle to po co tam pracujecie . Zawsze możecie złożyć CV do H&M czy innej firmy ,wtedy poznacie smak pracy dwu lub trzy zmianowej . Zobaczycie co to być poza domem 12 godzin . Wszedzie są jakieś normy więc pracować trzeba a nie bąki zbijac .
Pracownik 2017-06-26 22:09
Praca jak praca, normy trzeba zrobic , szkoda ze zapominaja,ze efektywny pracownik to pracownik odpowiednio zmotywowany . W tej firmie motywacja kuleje i to bardzo .
Gajor 2017-06-26 22:26
Zwykła literówka .
kulawa czikita 2017-06-26 23:12
"P" jest daleko od literki "T" na klawiaturze :)
Harens 2017-06-27 00:24
Czepiasz sie dziewczyno szczegółów, równie dobrze mogła być to autokorekta w słowniku, jeżeli ta osoba używa często tego skrótu. Jeżeli juz czepiasz sie pisowni i jestes taka aktywna w mediach, że na każdą opinię odpisujesz, to radzę Ci nauczyć sie jak wyglada cudzysłowie, bo na pewno nie tak "..." .
„POZDRAWIAM”
aaaaaaaaahaaaaaaaaaaa 2017-06-27 12:58
chętni do pracy ?
no chyba nie- hahah .
to lepiej do SPOL produkcji albo dutronu ;)
Rala 2017-06-27 14:16
Jak widać sa chętni, bo co chwile ktoś nowy przychodzi. Nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Nie widzisz to otwórz oczy.
zadowolona 2 2017-06-27 17:31
Dutron ? No tam to uczą prawdziwej pracy . Kto tam pracował to umie docenić prace w tej firmie . Zamiast pisać bzdury to lepiej będzie jak się tam przeniesiecie.
Halil. 2017-06-27 17:50
Zadowolona 2 , masz rację . Tymi wpisami to tylko niszczycie atmosferę . Dajcie pracować innym w spokoju. Dutron czeka .
Ahaaaaa 2017-06-27 18:08
Ta przychodza na tydzien, bo pozniej sa zwalniani ;d podwyzke dostalee,as , ze nagle tak bronisz firmy haha! Otworz oczy , chcesz cale zycie pracowac za 1500?_ na podwyzke nie licz xd
nieznajoma 2017-06-27 19:28
Przymują nowych ludzi którzy nie nadawają się do niczego,przerzucają ich z działu na dział a potem zwalniają.... bo nikt normalny nie chce pracować ,.........Aha a dodatek 1.30 brutto za godziny popołudniowe to śmiech..... minimum 2tys na rękę powinno się zarabiać w tej firmie plus premie,w Holandii jedna roleta potrafi kosztować 400-500 Euro a my dostajemy 3/4 wartości tej rolety na miesiąc... i Jaki z tego Morał??????niech każdy sobie sam odpowie na to...pozdrawiam..
Rico 2017-06-28 05:26
Hela . Piszą to osoby które są najbardziej leniwe i najmniej inteligetne . . Niech założą własną firmę zatrudnia paru pracowników a wtedy zobaczą co to wydajność i terminowość . . .
Nie pracują charytatywnie ani pod przymusem . Idźcie do Amazonu - przyjmują , wrocicie na kolanach aby was w PAC przyjęli .
Kapiszi 2017-06-28 05:51
@nieznajoma Ale była mowa o chętnych do pracy, a nie o tym jak długo tam pracują, a chętni jednak sa. Czytać ze zrozumieniem nie umiecie? Nie dostalam podwyżki, ale uważam ze jesli chcesz zarobić wiecej to czas zmienić prace, bo w pacu na podwyżki sie nie zanosi. Użalanie na forum Ci nic nie da...
gość 2017-06-28 15:28
DroGa Pani wyższa, teraz wszyscy zrozumieją że pracowników macie za wieśniaków...Brawo TY
1
hela 2017-06-28 15:57
Inteligentni ludzie problemy rozwiązują rozmową, a nie wypisują w internecie co im nie pasuje, bo myślą, że są anonimowi.
xyz 2017-06-29 11:30
Pani uważa się za inteligentną, a robi tak banalne błędy ortograficzne jak "wziąść"? Pokazuje Pani tym jak bardzo "wykształceni" ludzie pracują w tej pożal się Boże ... "firmie". Sami pracujecie na swoją opinię.
Bez przesady 2017-06-30 21:40
Ludzie nie macie co robić weźcie sie za prace a nie kłapiecie mordami czy to wam coś pomoże ze piszecie same pierdoły jak się chcę pracować to się pracuję nie tu to w innej pracy ,kto bedzie chciał to będzie pracował a nie pieprzył głupoty i ubliżał innym
Były pracownik. 2017-07-06 20:23
TE co na spotkaniach odważył się odezwać już w PACu nie pracują więc sam się zamknij i nie właź w d... kierownictwu.
Czemunie 2017-07-08 15:52
W PACu jest ciągła rotacja ludzi, dlatego nie rzucalabym oskarżeń, że nie pracują bo odważyły odezwać sie na spotkaniach.
A czy ja włażę w dupę kierownictwu, ze mam przestać? Nikomu w dupę nie włażę, nie właziłam i włazić nie bede, aczkolwiek bardziej niż to nietrafione hasełko z kierownictwem, martwi mnie Twoja umiejetność uważnego czytania, bo nigdzie nie napisałam ze ktokolwiek ma sie zamknąć- dlatego nie rozumiem dlaczego uzylas wyrażenia "sam sie zamknij". Poćwicz chociaż to czytanie :)
1
Anonim 2017-07-15 20:14
Magazynierzy niby tacy zapracowani , dodatki do wózków widłowych dostali a ewidentnie niektórzy z nich sie nudzą i udostępniają to jeszcze w miejscach publicznych.. za nich sie lepiej wezcie , bo osoby które dają z siebie 100% nie sa nigdy doceniani..
3
Zostaw swoją opinię o Polish Assembly Centre Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polish Assembly Centre Sp. z o.o.