brak logo

Viking Canal Boats Sp. z o.o.

Ładzin

Opinie o Viking Canal Boats Sp. z o.o.

ttptek 2012-11-05 19:35
Obiecują zarobki do 4 tys netto. i zakwaterowanie. to niby fajnie, ale jak jest na prawde? Ktoś pracował w Viking Canal Boats Sp. z o.o. Kodrąbek ?
B. 2012-12-11 12:29
na biurowego - prowadzą nabór "non stop" od 2010r. , chyba tylko po to żeby wiedzieć kto jest na rynku. Stawiają wysokie wymagania, ale może niech zaczną od siebie. Zero profesjonalnego biura, biuro w mieszkaniu (widziałam przez uchylone drzwi sypialnię!!) Rozmowa prowadzona była w kuchni!!! Wszędzie było brudno, sofa się kleiła. Szef w dresie, traktujący rozmówcę z wyższością - bardzo fatalne wrażenie ze spotkania z tym niekulturalnym człowiekiem. Pan nie zna podstawowych zasad savoir-vivre. Zakres obowiązków niezbyt jasny. Obiecują miesięczną umowę na okres próbny 600 zł. Potem 2000-3000 netto. Szczerze wątpię czy jest to prawda !
Rose 2013-03-07 12:38
A ja byłam na rozmowie przed wczoraj i było całkiem spoko. Fakt odbywają się one w "mieszkaniu" ale pełni ono postać biura, jest czyste i fajnie urzadzone. A dla kandydatów to lepiej, że są w Świnoujściu bo nie umawiają rozmów w biurze głównym przy produkcji, tam trzeba jechać pociągiem aż koło Wolina.Szef również był kulturalny i na pewno nie miał na sobie dresów : ) Część rozmowy przebiegała w języku angielskim i znajmosc języka byla wyszczegolniona w ogloszeniu. Ogólne wrażenia pozytywne, czekam teraz tylko na jakiś telefon z ich strony : )
gość 2013-03-12 20:49
To zazdroszczę wrażeń, może rozmawiałaś z drugim szefem, bo jest dwóch. Chętnie poznam opinię osoby, która tam pracowała ... ale obawiam się, że ze strachu nikt nic nie napisze.
były pracownik 2013-08-15 14:26
Obaj szefowie podchodzą do pracy bardzo nieprofesjonalnie. Jeżeli chodzi o pracę biurową to bardzo nie polecam, chyba że ktoś lubi być poniżany - szczególnie ostrzegam tu Panie. Szansa na rozwój jest niewielka (brak jakichkolwiek szkoleń), płace nie są waloryzowane - dokładane jest tylko z czasem coraz więcej obowiązków - których zakres nie jest do końca jasny. Powszechną praktyką jest tworzenie "lipnych" umów - do ręki dostaje się więcej niż na umowie - ostrzegam że taka praktyka jest karalna i dotyczy to także pracowników, którzy w ten sposób oszukują US.
Pan Henio 2014-06-26 20:45
:) Ludzie uważajcie na tę "firmę" przez małe "f" bo pracodawca nie wywiązuje się z płatności. Praca na produkcji ciężka ale ok. W biurze dużo obowiązków kiepska kasa... (jw.) Wielka improwizacja cały czas, zachodzę w głowę jak "to" się jeszcze kręci.
Zarobki, jeśli można to tak nazwać,na wiejskie warunki ok. ale bardzo nie w terminie, 20PLN/h na własnej działalności. Co jakiś czas wyjazdy służbowe do UK, warto wtedy zabrać swoją wałówkę. Szkoda nerwów.
BYLY 2014-08-22 14:00
Banda kretynów z Waligorą na czele tam pracuje,oszukują nie płacą na czas a wymagają cudów jaka płaca taka praca panie W-wielki menadzer sie znalazł.
iw 2014-10-15 19:39
BANKRUT!!!!
STRÓŻ 2014-10-17 17:52
Dlaczego uważasz że bankrut ? przecież dalej buduja tam statki !
gosc 2014-10-23 17:51
a tak zle? to co? czas uciekać z tonącego statku? szukać sobie roboty?
gość 2014-11-30 23:48
A to ciekawe, czyżby pseudo menager z korporacyjnymi zapędami popełnił jakiś błąd?
pracownik 2015-02-10 21:20
Ten palant codziennie jak wstaje popełnia błąd .
qsl 2015-04-09 22:05
koszmar
qsl 2015-04-09 22:07
czas oczekiwania na pensje w obecnej sytuacji firmy ,PONAD DWA MIESIACE!!!!!
K. 2015-04-19 23:26
Czy "obłędny" menager nadal stosuje mobbing? Delikatnym przykładem takiego mobbingu jest ciągle wprowadzanie zmian w miejscu pracy, te zmiany maja niby usprawniać prace, pracownik po prostu zaszczuty jest zmianami ciągle musi przestawać się na coś innego co powoduje jego wyczerpanie i głęboką frustracje,te zmiany nie maja nic na celu tylko dręczenie ludzi ... i kolejnym ulubionym rodzajem to mobbing polegujący na tym że nieustawienie trzeba uzasadniać swoje działania w miejscu pracy, dlaczego zrobiłeś to lub tamto lub trzeba opisywać: co zrobisz by osiągnąć to lub tamto, traci się tylko czas.
obserwator 2015-04-21 11:22
Najpierw powinien usprawnić swoją własną pracę a w pierwszym rzędzie sprawy finansowe. Wypłaty dla pracowników i firmy zewnętrzne.
Potem niech pozer i pajac zajmie się pouczaniem innych.
lee 2015-05-17 09:06
Ta firma tonie pod każdym względem.
były 2015-07-05 11:34
pozakładali nowe firmy i mają wszystkich w d....!
Guru biznesu Waligóra i jego kompani ciągle szukają naiwnych pracowników i dostawców.
ja 2015-07-22 13:04
Na szczęście krętaczy i "specjalistów" od lakieru, gazu, elektryki odstrzelili i zapewnili reszcie pracę.
gosc 2015-07-24 14:05
najpierw powinni odstrzelić siebie!!
zbylo 2015-08-30 19:12
Do "lolita" - Ten Twój wpis jest przestępstwem pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczasz się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażasz się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku.A teraz żebyś miał świadomość jak ten Twój wpis się dla Ciebie zakończy Na początku wystąpimy do administratora strony internetowej o usunięcie z niej tej szkalującej treści, a następnie o udostępnienie numeru IP Twojego komputera. Mając ten Twój numer, ustalimy dane osobowe użytkownika tego wpisu - czyli Ciebie. Jeśli administrator nie ustosunkuje się pozytywnie do naszej prośby, pozostaje wniosek do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, który może nakazać udostępnienie tych danych. Jako uzasadnienie wskażemy, że przedmiotowe dane są niezbędne do wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów wnioskodawcy, w postaci wytoczenia powództwa, na przykład o ochronę dóbr osobistych.
zły 2015-09-11 11:08
A czym jest zamawianie towaru u dostawców z pełną świadomością, że zapłaty nie będzie bo szykowana jest upadłość?
Do prokuratury już się sporo zebrało!
gość 2015-09-15 06:55
W firmie jest nieźle. Ale jak się komuś robić niechce to tak pisze.
Gościu 2015-09-16 14:45
Jak ktoś chce pracować to będzie miał dobrze.
tre 2015-09-21 13:40
@ zły
Proponuję najpierw zapoznać się z faktami - uprzedzając kolejne brednie - wierzyciele są zabezpieczeni.
gosc 2015-09-27 14:53
Bardzo niezle skoro firma jest w upadłości likwidacyjnej!
gość 2015-09-27 15:03
Wierzyciele zabezpieczeni jak zwykle pustymi obietnicami? Spółka dłużnik w upadłości likwidacyjnej!
Nowe spółki przejęły wszystko?
Dymacie ludzi i firmy od dawna. Rachunek w drodze. Cierpliwości Panie Gorzkowicz i Waligóra!
k. 2015-09-30 23:34
O,widzę że ktoś wpadł tutaj się wozić. Ciekawe kiedy dobierze się do nich Skarbowy. Pewnie jakby wezwać pracowników a szczególnie byłych na zeznania to sporo się uzbiera.
gość 2015-10-01 07:46
Proponuję zebrać się razem i odpłacić się cwaniakom!! Są chętni?
Jeżeli tak to proszę o kontakt na marinepower@onet.pl
k. 2015-10-03 11:23
A co to da? Są w likwidacji. To zaproś US - muszą zweryfikować każdy donos.Najlepiej żeby zbadali powiązania spółki polskiej i angielskiej Ltd o tej samej nazwie. Dla wprawnego urzędnika wszystko będzie jasne.Trzeba zadać sobie pytanie gdzie lepiej płacić podatki w Polsce czy w Anglii- tyle.
Pytanie tylko czy będziesz mieć z tego satysfakcję?
gość 2015-10-03 13:46
Przez Ltd prowadzili sprzedaż na terenie GB i tak wyprowadzali kasę.
A Viking Yard? - gdzie wystawili swoje kobiety?
gość 2015-10-07 09:59

Dostpne ogólnie w sieci informacje.
Viking to popularna nazwa coraz to nowych spółek w PL i GB.
Wśród właścicieli i zarządu starzy znajomi z branży!!

http://www.companydirectorcheck.com/piotr-jerzy-waligora
gosc 2015-12-15 20:41
NEW VIKING CANAL BOATS LTD

Company number 09257616
Status Active
Company Type Private Limited Company
Home Country United Kingdom
Date Of Incorporation 9 October 2014
Principal Address UNIT 11C REEDS FARM ESTATE, ROXWELL ROAD, CHELMSFORD, UNITED KINGDOM, CM1 3ST
Phone, email, etc Get it in the report
On the map


NEW VIKING CANAL BOATS LTD Directors

Director Waligora Piotr Jerzy
Birthdate March 1953
Business owners Get it in the report
ja 2016-02-26 15:40
Firma działa czy nie, podobno szukają do pracy. Ma ktoś jakieś info
Świerk 2016-04-01 22:15
Syf w tym tygodniu 4 osoby odeszły
songo 2016-04-13 16:07
To jest ta sama firma co Viking Yard Kodrąbek ? 1772-518 ładzin ?
dhd 2016-04-22 19:52
Zgadza się .
Były 2016-07-28 18:54
Dla poszukujących pracy w tej firmie,omijajcie tą firmę szerokim łukiem, mobbing, szantaż są na porządku dziennym. Szef człowiek nie do końca poczytalny, wredny i nienawistny, gardzi ludźmi, są tylko robotami na każde zawołanie, praca po nocach w niedzielę pod presją. jeśli wyrazisz swoją opinię lub zglosisz problem już jesteś skreślony, szefu będzie jeździł po tobie aż sam zrezygnujesz albo sam cie wrzuci. Brak sprzętu podstawowego do wykonywania pracy, brak bhp trzeba uważać żeby nie zrobić sobie krzywdy, brak dokumentacji, obserwacja nieustanna przez donosicieli i kapusiow, totalny kołchoz!!! Nie uregulowane sprawy finansowe z pracownikami, zaległości w wyplatach. Brak odzieży roboczej, pracownicy jak obdartusy w dziurawej zuzytej odzieży, buty posklejane taśmą rozpadaja się straszne zeczy. dziwię się że jeszcze ten zakład nie jest zamknięty a właściciel nie siedzi za kratami. Byli pracownicy i obecni wiedzą co tam się dzieje. Zgroza
Były 2016-07-28 19:00
Pewnie ta opinia wystawiona jest przez samego szefa lub jego przydupasów
bylem tam 2016-07-28 21:31
Teraz ukraincy wypieraja miejscowych
Thegardian31 2016-08-14 20:39
Pracowałem Tam...
Było
Kiedyś Może I Fajnie...
Ale
Tak Szczerze To Firma Ta
Zatrudnia
Na
Lewe Zaniżone Umowy...
Pod
Stołem Dostaje Się Więcej...
Ja
Pracowałem Tam Na Czarno
Przez
Dwa Lata...
Zero Podwyżek Ciągły Stres...
Nagonka Na
Ludzi...
Praca Pod Presją...
Mobing Oczywiście... :)
Choć
Pieniądze Się Zawsze Zgadzały...
Krzysztof To
Mój
Stary Kolega...
Ale Nie Wiedziałem Że jego
Losy Się

Tak Potoczą...
Żle Mu Nie Rzyczyłem Ale..?
Myślałem
Że
Firma Urośnie w Siłę...
Brak
Zrozumienia Oraz Dobrego
Zarządu...
I Tak To Się Skończyło...
(el)
Zostaw swoją opinię o Viking Canal Boats Sp. z o.o. - Ładzin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Viking Canal Boats Sp. z o.o.