brak logo

Zbach Sp. z o.o. Zakład Budowy Aparatury Chemicznej

Tarnów

Opinie o Zbach Sp. z o.o. Zakład Budowy Aparatury Chemicznej

Roch Kowalski 2016-10-11 21:37
Widzę , że Gaździna wkręca tu i to nie jedną osobę ?? !!!! Podszywa się pod inne osoby
Szkoda tu czasu tracić na bzdury.

Żegnam
XYZ 2016-10-12 19:07
może jedynie mimo wszystko zamieńmy... półtorakilowy młotek
... na coś bardziej humanitarnego ;)))
Cowboy 2016-10-12 21:06
Oczywiście że sugestia o "...wyrwanie chwasta.." była skierowana do Pana Kujawiaka!!! Tylko on może zmienić wizerunek naszego zakladu! Od dłuższego juz czasu na oficjalnej stronie ZBACH-u zniknęła fotka i kontakt do naszego "Wodza"!!! Czy ktoś mi to wytłumaczy? Ten gość wstydzi się "swojego" przepraszam naszego zakładu? Zapewniam że wszyscy prawdziwi Cowboye gotowi są bronić dobrego imienia ZBACH-u!!!!
Cowboy 2016-10-14 19:25
Czy ktoś mi powie kiedy nareszcie będzie 10 październik? Może obowiązuje nas jakiś indiański kalendarz?
XYZ 2016-10-14 20:00
Wygląda na to , że jak w "Dniu świstaka " pętla czasu zamknęła się przed wypłatą drugiej części naszych ciężko zarobionych pieniędzy ... czas ruszy z miejsca dopiero gdy pan Kujawiak dotrzyma danego słowa ... no chyba, że ujrzał już swój cień a wtedy ... wypłata nieprędko i z dnia świstaka zrobi nam się dzień świra ( może być , że już w poniedziałek )
Serdeczny 2016-10-15 22:55
Panie Kędzior proszę nie bronić byłego Pana Prezesa, który sam doprowadził do takiej, a nie innej sytuacji.
Niestety ale mamonna przysłoniła oczy i przyćmiła mózgi kilku panom , którzy myślą, że mogą robić co im się podoba, ale nie tędy droga. Możecie sobie przygrywać z kim chcecie tylko , że ktoś się w końcu wkur.. i wam dojeb.. jak Wy Innym Pamiętajcie o tym!!!
KUTERNOGA 2016-10-16 11:18
Ma Pan tu zupełną rację i nie tylko on , ale i jemu podobni Pan Romario , A. , A. i wielu innych,
o których zresztą wiemy i nie trzeba ich tu nawet przypominać. Zresztą tego człowieka cechuje już od wielu lat bandyckie podejście do wszystkich ludzi , a przytoczę tu to co już wiemy - Kobiet , które dosłownie sponiewierał i jeszcze się cieszył z tego; to już dało do myślenia , a gdzie tam zadość uczynienie , sumienie , On ich chyba nie ma . Mam nadzieję , że z czasem sprawy te zostaną opisane
w lokalnych gazetach i zobaczymy , jak się Ten człowiek zachowa.
Krzywdy należy wynagradzać Panie Prezesie ,a nie tylko siedzieć na Mszy Św. w pierwszych ławkach kościoła parafialnego.
Od zarania dziejów dbał o własną kieszeń. Są i tacy , którzy sprzedali z-d i pracowników za stanowiska i many, many . KIEDY SPRAWIEDLIWOŚĆ NASTANIE , A PRAWO ICH POGNA ?

Cowboy 2016-10-16 22:17
Apacz jak małe dziecko schował się za Harry Poterra i myśli że go nie widać! Czerwony chyba lubi czytać prawdę o sobie! Czy to jakaś nowa nieuleczalna dewiacja? Apacz na co Ty czekasz aż dojdzie do tragedii?
UWAGA doszły mnie słuchy że nasz "bohater" miałby ochotę w nie do końca legalny sposób dopaść swoich wielbicieli!!!
Cowboy 2016-10-17 22:28
Dzień dzisiejszy potwierdził moje obawy!!! Kujawiak nie dotrzymał słowa!!! Czyli jest człowiekiem bez honoru!!! Apacz z szyderczym czerwonym uśmiechem siedzi cichutko!!! On kerwa jedwabny jest niewinny!!! (chyba cos mi sie pomyliły literki???) Harry Poterr zdradził nam że pracuje za darmo??? Kim on jest?? Wolontariuszem??? Po prostu dziki zachód!!!
Cowboy 2016-10-18 22:28
Morale pracowników z dnia na dzień jest coraz niższe! Wodzowie nie wiedzą jak bez kasy pobudzić ludzi do pozytywnego myślenia!!! Harry Potter błądzi w swoim magicznym świecie. Apacz robi swoje siedzi na Harrym jak kogut na kurze!!! Harry obudź się to Ty chyba jesteś w tej firmie kogutem???
Kłapouchy 2016-10-23 22:13
Nie chcę tego zaznaczać, ale muszę to zaznaczyć... to już nie jest firma ! od paru lat to już tylko burdel na kółkach !!!
Dezyderiusz 2016-10-27 20:35
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ? co dzieje się z Harrym , który obiecał w tym tygodniu wypłatę zaległych pieniędzy ?
Cowboy 2016-10-27 23:18
Już jutro kończy się kolejny tydzień a my zamiast obiecanych pieniędzy zobaczymy zapewnie środkowy palec! Pytamy się po raz kolejny!!! Apaczu ty krętaczu gdzie są nasze pieniądze??? Nadal zgrywasz cwaniaka!!! Nie zwalaj odpowiedzialności na nowego Koguta!!! Albo jest się człowiekiem honoru albo zwykłą szmatą!!!
Somebody 2016-10-28 21:35
Stało się ... zamiast eldorado kolejny tydzień bidy z nędzą a Apacz nie poczuwa się do odpowiedzialności za swój " sukces " , swoją drogą bycie prezesem to jednak trudniejsze niż się wydaje ... często trzeba uszanować odmienny od własnego punkt widzenia!!! Jeszcze tylko mnie zastanawia , dlaczego taki geniusz dalej marnuje się na Zbachu ?
ona 2016-10-29 19:53
Ja natomiast zastanawiam sie gdzie są te nasze silne związki zawodowe które nie potrafią tego grajka weselnego wywiez na taczkach czy mało jest argumentów i haków na tego beznadzieję .
___MEMENTO ___+ 2016-11-01 18:33
CYTAT Z INTERNETU :
" Inwestor branżowy nabył 100% (107.700) udziałów w spółce zależnej Azotów Tarnów. Nabywcą Zakładów Budowy Aparatury Chemicznej ZBACh sp.z o.o. jest płocka grupa kapitałowa
Petro Mechanika SA.
- Sprzedaż udziałów w ZBACh została dokonana na drodze pisemnego zaproszenia do rokowań, skierowanego do inwestorów finansowych, branżowych i pracowników spółki. Najbardziej korzystną ofertę złożyła Spółka Petro Mechanika SA., działająca w imieniu własnym oraz spółek
Petro Eltech Sp. z o.o. i Petro Remont Sp. z o.o. Podczas negocjacji firma ta potwierdziła warunki oferty, które szczegółowo zostały przeniesione do umowy sprzedaży udziałów - wyjaśnia Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Azotów Tarnów.
-------MEMENTO______ 2016-11-01 18:36
C.D.
W zależności od tego, jakie zarząd ZBACh-u będzie miał pomysły, będziemy próbować wspólnie realizować pakiet inwestycyjny dla przyszłości firmy i jej pracowników - powiedział Tomasz Mazur, Prezes Zarządu Petro Mechanika S.A.
Nowy właściciel ZBACh sp.zo.o. zobowiązał się do realizacji pakietu socjalnego i programu inwestycyjnego na warunkach uzgodnionych z zakładowymi organizacjami związkowymi.
- Wynegocjowaliśmy dobry pakiet, okres gwarancyjny to 3 lata. W tym czasie są pewne gwarancje zatrudnieniowe. Okres gwarancyjny rozciąga się na płace, tzn. nie mogą one być niższe niż w dniu podpisania umowy. Co ważne, wynegocjowaliśmy przeniesienie korzystnych zapisów z pakietu socjalnego do zakładowego układu zbiorowego pracy oraz szereg zabezpieczeń natury socjalnej. Wydaje mi się, że pakiet inwestycyjny, który został również ustalony w umowie, daje jakieś gwarancje rozwoju tej firmy - powiedział Andrzej Sikora, przewodniczący NSZZ "Solidarność" Azotów Tarnów. "
ona 2016-11-03 09:00
Ryba zawsze psuję się od głowy mam za tym pytanie co nasze prężne związki zawodowe zrobiły w tym kierunku żeby podziękować temu panu który się nie sprawdził i doprowadził do sytuacji w jakiej znajduje się ZBACH. Jako finansowy i były prezes nie powinien już tu pracować z uwagi na ogromny bagaż zła jaki na nim ciąży chyba że są inne więzi między stronami to przepraszam.
___MEMENTO ___+ 2016-11-03 17:07
Od lat chodziły słuchy ,że związki nasze kochane nic nie mogą , a tak na marginesie , to co zrobiły
chodzi mi o to , czy dzięki nim pracownicy coś zyskali , ponad na co pozwalali im prezesi ?
Co z przynależności do tych organizacji miały DZIEWCZYNY wtoczone do "podziemi" ?
Na okrągło chodziły słuchy, że będą tu i tam przekazane ? Jak wówczas działali pan Endriu i Romario?
Co zyskali ? Przejęli się ich losem i nie tylko ich ? Więc o jakich związkach my tu mówimy ?
Komu pomogły ? Chyba tylko sobie. samym. Nie ma obecnie na Z-chu Związkowców z krwi i z kości, DZIAŁAJĄCYCH NA KORZYŚĆ PRACOWNIKÓW !!!! podobno nic już nie mogą zdziałać ponieważ jesteśmy firmą PRYWATNĄ, a wiec taką w której nikt już nie będzie się (podobno) liczyć ze związkami. I na koniec pytanie : taka jest prawda , czy taką prawdę mamy zaakceptować ?
Pozdrawiam .
GRAJEK/A 2016-11-04 13:44
Taka prawda Ci panowie związkowcy mają się świetnie i razem z byłym nieudacznikiem piastują nadal szczytne stanowiska bo korytko jest dla wybrańców .
Cowboy 2016-11-04 23:42
Czy mi ktoś potwierdzi wiadomość że dnia 25.10.2016 Harry Potter złożył rezygnacje? Czyżby Kujawiak znów nas oszukał??? Niemożliwe ((( Potwierdził kolejny raz że nie zależy mu na naszej przyszłości!!! Czerwony przydupas Kujawiaka robi swoje!!! Pomiata ludźmi ba prowadzi mobbing na każdym spotkaniu!!! Ty czerwony "rządzący impotencie" gdzie są nasze pieniądze??? Pamiętaj że ludzie dużo wiedzą i mają dobrą pamięć!!! Czerwony konusie jak to czytasz to się czerwienisz choć troszkę )))
-------MEMENTO______ 2016-11-05 10:55
Z wikipedi
Apacze (N'de lub Dine'é („Ludzie”)) – zespół grup etnicznych Indian Ameryki Północnej, spokrewnionych prawdopodobnie z Atabaskami, zamieszkujący rezerwaty w stanach Arizona, Nowy Meksyk i Oklahoma.
Nazwa Apacze obejmuje co najmniej osiem szczepów, spośród których najbardziej znanymi były szczepy Kiowa, Mescalero, Jicarilla i Chiricahua. Kilka z nich, w tym Chiricahua, określano jako Apaczów z White Mountain. W zachodnim Teksasie mieszkali Apacze Lipan, którzy po walkach z Meksykiem i z napierającymi na nich osadnikami amerykańskimi zostali wyparci do Nowego Meksyku.
Znamienny był ich styl osiedlania. Kiedy budowali wickiup, zazwyczaj ustawiali je w centrum obozowiska i przeznaczali dla kobiet, dzieci i starców. Wojownicy swoje szałasy stawiali wokół obozu, tworząc niejako „mur obronny” dla całej społeczności. Apacze przez dziesięciolecia stawiali zbrojny opór białym kolonialistom, najsławniejszy z wodzów plemienia, Geronimo poddał się w 1886 roku. Niemniej jednak do wczesnych lat 20. XX wieku zdarzały się przypadki zbrojnego oporu wobec kolonizacji prowadzonej przez Stany Zjednoczone Ameryki a następnie Meksyk[1].
Benjamin 2016-11-05 16:06
po co to wklejać takie pierdoły, przecież wszyscy wiedzą , ze nie chodzi o genezę słowa !!! tylko o skojarzenie , które trafia w punkt zarówno kolorem skóry jak i sposobem traktowania ludzi !!!
Cowboy 2016-11-05 19:46
Jeżeli Apaczu jesteś gorliwym czytelnikiem "opinie ZBACH" to może coś napiszesz? Tylko co? Może jakie masz osiągnięcia w sprawnym kierowaniem firmą? Pamiętaj nie bądź skromny i pisz o wszystkich sukcesach!!! Czekam cierpliwie z paczką chusteczek w ręku!!!
Benjamin 2016-11-05 20:41
co do tych "sukcesów" to nasuwa się porównanie : Napoleon z "Folwarku zwierzęcego" ... skutki równie opłakane
Cowboy 2016-11-05 22:14
Wybitnie trafne porownanie))) Ale czy przypadkiem mnie się nie obrazi???
Cowboy 2016-11-05 22:18
Wybitnie trafne porównanie))) Ale czy przypadkiem knur się nie obrazi???
Serdeczny 2016-11-07 21:28
Apacz Frajerze skończ swoje zagrywki bo po cienkim lodzie stąpasz!!! Słyszałem, że postawiono Cię trochę dzisiaj do pionu he he :) Nie Miałeś odwagi nawet wyjść do ludzi!!! WSTYD!!!
Cowboy 2016-11-07 23:02
Czy Apacz jest frajerem??? On jest przekonany że my jesteśmy frajerami!!! Czerwony konusie my mamy umowę z tobą że co mięsiac za naszą sumienną pracę otrzymamy wynagrodzenie!!! Obecnie czekamy na "grusze"!!! Gdzie są nasze pieniądze z funduszu socjalnego? Czerwony nieudaczniku oddaj nam pieniądze!!!
Cowboy 2016-11-08 21:19
...jutro przyjedzie chłop z motyką by wykopać chwasta?... Co zrobi Kujawiak chyba sam Apacz nie wie! Może w końcu dla dobra ZBACH-u i nas wszystkich Kujawiak posłucha zwykłych ciemnych ludzi???
Cowboy 2016-11-09 19:24
...no niestety wieśniak dziś nie wyrwał chwasta!!!... Czy ktoś jest w stanie zrozumieć co ten Kujawiak kombinuje? Przecież w jego postępowaniu nie ma żadnej logiki! Chyba że się boi Apacza? Ponowie pytanie!!! Czerwony co ty prezentujesz swoją osobą? JESTEŚ PO PROSTU "...MNIEJ NIŻ ZEREO..."!!!
Cowboy 2016-11-13 21:23
Apacz jak zwykle spaceruje z syderczym uśmiechem! Przecież zarabia tylko około 20 tyś. zł miesiecznie!!! Czerwony spokojnie!!! Zobaczymy co przyniosą nam najbliższe dni! Może być mocna zawierucha???
strażak SAM 2016-11-16 17:28
I takim oto sposobem portal PINIE umarł Śmiercią naturalną.
NA KONIEC 2016-11-16 17:42
Oto nadchodzi dzień palący jak piec, a wszyscy pyszni i wszyscy wyrządzający krzywdę będą słomą,
więc spali ich ten nadchodzący dzień, tak , że nie pozostawi po nich ani korzenia, ani gałązki.
Serdeczny 2016-11-17 20:47
Czekam na tą chwilę :) Koniec to tak naprawdę początek. Czego??? Być może dowiemy się już niebawem!!!
Pozdrawiam Zawistnych
NA KONIEC 2016-11-18 19:48
Zawistnych ? ! A czego lub co komuś tu zazdrościć ? Nie ma czego.
Cowboyka 2016-11-22 18:14
Tyle się tu piszę ciekawego o tym wodzu APACZU człowieku inteligentnym , uczciwym wrażliwym na krzywdę każdego pracownika , dbającego o dobro firmy bo tak wynika z tych wpisów to ciekaw jestem kiedy zostanie uhonorowany przez załogę i wywieziony na taczkach dla dobra dalszego rozwoju firmy.
Serdeczna 2016-11-22 18:31
Niestety, ale Wielki Wódz Apacz jest człowiekiem, któremu brak EMPATII.
Więcej nie pisze bo byłyby to same wulgaryzmy.
grajek/a 2016-12-04 14:32
Coś tu parę wpisów znikło dosadnych na temat wielkiego wodza czyż aby zabolało - prawda za kuła w oczy i ingerencja długich rąk zadziałała / tylko że te ręce są spaprane klejem i nie da się tego niczym zmyć dokąd ten pan będzie na świeczniku /
NOWY ROK 2016-12-31 18:11
Chciałbym, żeby jutro się okazało, że taki " #Petru i #Nowoczesna " to był tylko sen, w pijanym sylwestrowym widzie. ( od widzenia) - przez analogię do ...
PAN 2017-01-08 19:37
Nara idzie chyba wszystko w dobrym kierunku nadeszła tak czekana stabilizacja światełko w tunelu coraz jaśniejsze a i atmosfera w firmie się stabilizuje NIC tylko klaskać jednak ta zmiana powrotna zrobiła swoje jak odpowiedni ludzie na swoich stołkach to i owoc widać i robić się chce.
PANI 2017-01-11 22:12
No i co zatkało kakao pesymistów trzeba wierzyć w szefa nawet w tych ciężkich chwilach jakie były bo przed nami lepsze jutro
-0- 2017-01-13 18:41
NIKT NIE JEST zASkoCZONY i NIKOGO NIC NIE ZATKAŁO.
yola 2017-02-11 06:40
Nareszcie lokomotywa się rozpędza zwłaszcza atmosfera wśród załogi coraz lepsza akcję byłego prezesa poszybowały w górę a teraz po następnej reorganizacji w biurach będą wyniki i wskażniki na zielono.
hyhyhy 2017-02-20 18:52
co się stało z waszym Apaczem ? pytam bo na Tamelu też jest taki Apacz Niemiec , który trwoni pieniądze ktore powinny należeć sę pracownkom ,a nie jego lichwiarskiemu procederowi.
ROZWAŻANIA NAD ŻYCIEM. 2017-03-02 16:51
Przypomnę, że moralność katolicka każe upatrywać bliźniego w każdym człowieku, mimo jego grzechów czy błędów.
Także w przeciwniku każe nam szanować dobrą wolę, uczciwość, zacność, zasługę.
A miłować każe Chrystus wszystkich bez wyjątku:
„A ja wam powiadam: Miłujcie nieprzyjacioły wasze, dobrze czyńcie tym, którzy was mają w nienawiści,
a módlcie się za prześladujących i potwarzających was, abyście byli synami Ojca waszego, który jest w niebiesiech, który każe słońcu swemu wschodzić na dobrych i złych i spuszcza deszcz na sprawiedliwych
i niesprawiedliwych” (Mt 5,44-45).
gowork 2017-03-04 22:06
Majster ty tam kładź pachwiny i stawej piony, a nie kontempluj na rusztowaniu
*COWBOY* 2017-03-14 19:13
CZEKAMY NA TACZKI skoro tak fajnie jest już ...
fizol 2017-04-04 11:54
Nie ma grosza nawet na taczki a na stanie zużyte stare rupiecie.
BENJAMIN 2017-07-16 18:15
Szczęśliwy kto kocha Ciebie, przyjaciela w Tobie, a nieprzyjaciela ze względu na Ciebie.

Jeśli chcesz być wielki zaczynaj od rzeczy małych . Zakładaj głęboki fundament na pokory, skoro zamierzasz budować wysoko.

Przyjacielowi chwalącemu i nieprzyjacielowi ganiącemu NIE NALEŻY WE WSZYSTKO WIERZYĆ.

JEŚLI by Nas nikt nie oczerniał, jakimi byśmy byli .
Zostaw swoją opinię o Zbach Sp. z o.o. Zakład Budowy Aparatury Chemicznej - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zbach Sp. z o.o. Zakład Budowy Aparatury Chemicznej