brak logo

MB Serwis

Gdynia

Opinie o MB Serwis

ELOMECH 2014-07-19 08:51
WITAM -Sprawa świeża , dotyczy wysokości wypłaty za miesiąc czerwiec 2014 r.
w dniu 17 lipca przelano za 47 h kwotę 250 EURO ,po przeliczeniu stawki wyszło iż 1 godzina pracy to 7,95 euro !!! tak czy tak około 100 euro zostało nie wypłacone .
Aktualnie czekam juz tylko na dokument potwierdzający wypłatę za w/w miesiąc aby w nadchodzącym tygodniu na umówionym juz spotkaniu w referacie prawnym Konsulatu niemieckiego w Opolu przedłożyć kopie cetli godzinowych , wyciąg z niemieckiego konta bankowego oraz abrachnung za w/w miesiąc w celu złozenia oficjalnej skargi za pośrednictwem w/w referatu do słuzb finansowych oraz instytucji stojacych na straży praw pracowniczych w niemczech.
Ponadto skany cetli godzinowych zostana wysłane do firmy Elomech z informacją o nie rzetelności firmy MB - SERWIS .
Co do jakości mieszkań potwierdzam ZGROZA I SYF !!!
p.s w/w sprawy firma nie dostarcza pracownikowi w dniu wyjazdu kopi umowy o pracę , zaświadczenia o ubezpieczeniu ORAZ CO WAŻNE WSZELKIE DOKUMENTY NIE SĄ WYDAWANE W 2 EGZEMPLARZACH T/J W języku polskim i niemieckim co stanowi poważne naruszenie prawa niemieckiego.
REASUMUJĄC - WYSŁANIE PRACOWNIKA BEZ DOKUMENTÓW POTWIERDZAJĄCYCH JEGO ZATRUDNIENIE I UBEZPIECZENIA ( które do dnia dzisiejszego nie otrzymałem !!)

JEST ZŁAMANIEM PRAWA !! W NIEMCZECH

sprawę opiszę dalej w przyszłym tygodniu jako kontynuację tej notki ...

PONADTO JEŚLI W/W PRACODAWCA NIE SKORYGUJE KWOTY PRZELEWU SPRAWĘ BĘDZIE MOZNA OBSERWOWAĆ W NIEMIECKIEJ PRASIE PAPIEROWEJ I WYDANIU NETOWYM W JĘZYKU POLSKIM I NIEMIECKIM "INFO & TIPS"

pps.

POLECAM WAM TĄ STRONĘ JEŚLI MACIE JAKIEŚ PROBLEMY Z PRACODAWCAMI

(usunięte przez administratora)
zgroza 2014-08-24 18:25
Byłem,pracowałem...... i uciekłem.W Opolu w biurze wszystko ładnie pięknie.Miła rozmowa,wszystko obgadane.Mieszkanie spoko będzie,jest miejsce parkingowe dla samochodu.Dodatkowo miałem dostać 200e amortyzacji na swoje auto.Zajeżdżam na miejsce.Mieszkanie było w centrum Sztudgardu.Miejsce parkingowe za 8 euro dziennie.Mieszkanie tragedia.Pokoik 4x2 i 4 osoby w nim.Ja u góry mieszkałem a kuchnia w piwnicy a w kuchni 40 ryja żarcie robi.A wszystko tam mieszkało,każda ludzka rasa.Dzwonię do biura co to ma być?Inni tam mieszkają i nie narzekają.Tak tylko najstarszy tam pracownik robił 3 tygodnie.Oceniam to za moją osobistą porażkę i firma też jest porażka
binok1 2015-01-12 17:11
Miala byc ciaglosc pracy ,a tu lipa czekam od swiat moze ktos jest w temacie kontakt(usunięte przez administratora)
hwd mb 2015-02-01 08:33
Z tego co się ostatnio dowiedziałem to kierownictwo z mb service to są byli pracownicy Zeitkraftu.Zostali wywaleni z biura za przekręty.Działali na nie korzyść firmy.A teraz sami sobie szkodzą hahaha
Nick 2015-03-24 11:41
Czekan też od Bożego Narodzeńia i tesz lipa ta Firma to wielka ściema
Kris24 2015-08-11 21:36
Witam. Nie polecam tej firmy. W biurze wszystko ładnie pięknie pierwszy mój wyjazd na dwa tygodnie było ok pojechałem drugi raz brak mieszkania spac przebierać się itd. w samochodzie kiedy zrezygnowaliśmy z takich warunków na drugie dzień zjechaliśmy do domu szef mowil nasz wybor ale nie wypalci nam kasy. powinienem dostać 644 euro. Mam pytanie czy ktoś może mi pomoc jak mogę o to zawalczyć? Czy jest jakas szansa żeby je odzyskac? Umowy nic w reku nie miałem wszystko poszlo na Niemcy. PROSZE O POMOC Mam tylko ich godziny
sierok 2015-10-11 14:48
tak to wszystko prawda jesli ci obiecaja 8 to bedziesz mial 7,02 tak jest wmb wiem durzo o nich kantuja swoich pracownikow notoycznie na 90-150 euro a zebrania nie chca zrobic bo sie wszystko wyda
Miły Gość 2015-10-27 21:09
Wszystkim odradzam tą firme........!!!!!!!!!!!! sa niezetelni, podczas przyjecia do pracy strasznie mili a pozniej strasznie nieuprzejmi, na budowie za byle co odpisuja godziny, podpisane umowy otrzymujecie dopiero po ponad miesiacu. jak zrezygnujecie z pracu przez pierwszy miesiac ( a macie takie prawo zgodnie ustawa ze do miesiaca czasu mozecie zrezygnowac z pracy z dnia na dzien bez podania przyczyny ) nie wyplacaja wynagrodzenia za przepracowane godziny........ NAPRAWDE NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY...........
Miły Gość 2015-10-27 21:23
aha i zapomniałem dodac ze za przetrzymywania dokumentu tozsamosci przez firme MBServis sprawe oddalem juz do mojego adwokata i prawnika i bedzie im wytaczał sprawe, a za to ze nie otrzymalem wynagrodzenia sprawe oddaje w rece niemieckiego AK w ofenbach bo nie bede mnie polskie swinie okradac i mam nadzieje ze wkoncu wezma ich za dupe tak ze zamkna ta kretacka firme...................................
karpiu 2016-01-18 15:47
Uwaga na ten kram dwóch braciszków z opolskiej wiochy. Byłem tam z kolegą ostatnio w celu podpisania umowy i wyjazdu do niemiec jako elektryk. Problemy od samego wejścia, zmiana miejsca budowy ale to pomijam. Kwatera miała być opłacona przez firmę ale szef wyjechał, panie w biurze nie mają pieniędzy, i wobec tego musze sobie sam zapłacić a firma może odda. Wkońcu wyszło na to że mieli dać pieniądze po drodze. Umowe z kolegą podpisaliśmy ale jak się okazało umowa musi zostać wysłana do niemiec i dostaniemy ją podpisaną za miesiąc !!. Obiecanych ubrań roboczych brak, jakieś narzędzia w pudełku kartonowym się znalazły, bo skrzynki również brak.. No ale ok zdecydowaliśmy się mimo wszystko spróbować, zgodziliśmy się na wyjazd. Miłe pożegnanie, wyszliśmy z biura, zapakowaliśmy się do samochodu służbowego, i nagle dogoniła nas na parkingu jedna z pań, twierdząc że wyjazd odwołany, budowa przesunięta niewiadomo na kiedy. Zdecydowaliśmy jednak podziękować za współpracę. Straciłem cały dzień, kolega całą noc i cały dzień, ponieważ mieszka ok 200 km dalej, no i ja około 120 zł a kolega około 200 zł.. Oczywiście powrót pociągiem, a z ust pań nawet nie padło słowo przepraszam. Odradzam wszystkim pracę w tej firmie, jak sie okazało niemiecka owa firma należy do jednego braciszka, a polska do drugiego braciszka. Sprawa oczywiście już zgłoszona do odpowiednich służb Niemieckich, jak i krajowych. Powodzenia życzę bracia wróbel.
chetny elektry 2016-01-28 19:36
Witam chce wyjechac do pracy z tej firmy. Jak wyglada sprawa premi swiatecznych i urlopowych jest tam cos takiego wyplacane? aaa jak wyglada stawki dla elektrykow??
snake 2016-08-21 17:46
Witam mam podobny problem też nie wypłacili mi za 2 tyg daj znać jak to się zakonczyła ta sprawa też chcę dopiec tym złodziejom może grupowo będzie łatwiej mój e-mail snake1974@o2.pl pozdrawiam
Zbys 2017-01-23 14:47
Napisałem prawdziwą opinię o Mb-servis,w ubiegłym tygodniu-ale już znikła.Wróbelki ją usuneły. Ja jestem jednak uparty i dopóki nie odzyskam pieniędzy od tych złodzieji będę regularnie się Wam przypominał. Ludzie firma MB-service (Diecenbach,Opole) to są złodzieje-pracowałem u nich ponad rok,gdy się upomniałem o należną mi kasę(godziny nadliczbowe,urlop,zaległe wynagrodzenie) to dostałem zwolnienie. Dając mi zwolnienie sami złodziejaszki strzelili sobie w stopę(wypowiedzenie do stycznia 2017 a zapłacone podatki do Finanzamtu do końca pażdziernika i jeszcze inne przekręty. Będą mieć duże problemy już niebawem. Niedługo Was poinformuję. Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć więcej o tych oszustach,to podaję mój e-mail zbyszek.b@onet.eu. Nie pracujcie u tych oszustów z MB service. Co tydzień będziecie mogli czytać nowości.
Donek 2017-05-29 16:39
Pracuję w tej firmie już kupę czasu i nie wiem skąd te negatywne wpisy... wypłaty zawsze na czas, godziny są, mieszkania opłacone, samochód dają i można sobie jeździć do domu na weekendy kiedy się chce i samochód zabieram do domu. Ekipę do pracy mam fajną to i się fajnie robi, pozdrawiam
FILIP 2017-06-21 08:09
MB WYSYŁA CIE DO NIEMIEC TAM PRZEJMUJE CIĘ NIEMIECKA AGENCJA PRACY I WRACASZ DO DOMU BEZ PIENIĘDZY ODRADZAM WSZYSTKIM
1
kolo 2017-06-22 15:07
Może byś opisał sytuacje w ktorej Cie oszukano a nie przedstawiasz jakies swoje wlasne opinie nie poparte faktami. kazdy moze sobie wejsc i napisac ze oszusci, moze jestes z konkurencji?
Zostaw swoją opinię o MB Serwis - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Serwis