brak logo

Symbios Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Symbios Sp. z o.o.

oro 2012-04-13 15:51
Jak możesz polecać jeśli tam nie pracowałaś?
Pracodawca specyficzny,wymagający i skąpy.Kasa niestety marna.Właśnie stracił głównego dostawcę i z firmy odchodzą najlepsi pracownicy.
Generalnie nie polecam,chyba,że ktoś chce dorobić do kieszonkowego.
ofiara 2016-09-04 16:45
Odradzam to za mało powiedziane. Jak najdalej! Ta firma to jeden wielki chaos plus mobbing.
Za marne 1500 netto i parę groszy prowizji w ciasnej kupie, w jednym pokoju grupka ludzi pod surowym okiem pani prezes i jej siostry nerwowo wyrabia plan sprzedażowy, dzwoni, pisze, odpisuje, promuje, reklamuje, raportuje i od nowa. Pilnuje umów, przetargów, ofert, zamówień, kontaktów, przysyłek, wysyłek, odsyłek, reklamacji... I na tydzień w teren. Lecz za nadgodziny już nie płacą. O założeniu rodziny zapomnij.
A to wszystko na stanowisku "doradca merytoryczny", po tym gdzie? Do biura Orange?
Codziennie coś nowego. I wieczne pretensje, cedzenie przez zęby pani prezes, że dlaczego nie dzwonisz gdy piszesz, dlaczego nie piszesz gdy dzwonisz i że na każdego szukają już nowego. Chcą by w 8 godzin wyrabiać 2 etaty. I jeszcze są z tego dumne, że takie cwane. Jeszcze wspomnę o ciągłym podwyższaniu progów do wyrobienia, użeraniu się o prowizję i zmienianiu co chwilę wszystkiego co ustalono. I ta ciągła świadomość nagłego wypowiedzenia - bezcenne. Nie da się tam wytrzymać.
Inka wylinka 2016-10-26 13:50
Na podstawie tej firmy można pisać książki o zarządzaniu...................Naaaaaat! tzn można napisać podręcznik "1000 błędów do popełnienia w 1 firmie w 1 dzień". Gorąco nie polecam, nawet świażakom po studiach - będziecie zaciskać zęby żeby trawić te wszystkie absurdy za marketową pensję bez żadnych szkoleń?

Krótko mówiąc: zmarnowane pół roku, ale dobrze że tylko pół roku:)
Anonimowy anonim 2016-10-26 23:21
Czy można prosić o więcej szczegółów dotyczących pracy w tej firmie? Pytam bo dostałem od nich zaproszenie na rozmowę i chciałbym wiedzieć dokładnie na czym stoję. Widzę że opinie o firmie delikatnie mówiąc.....nie najlepsze. Przyznam się że trochę mnie to przeraża. W dodatku w przeciągu prawie 2 miesięcy dwa świeże komentarze od byłych pracowników. Widzę że coś jest nie halo. Firma z tego co widzę zatrudnia tylko kilka osób. Aż taka rotacja???
Bardzo prosiłbym o jakieś konkrety dotyczące samej pracy, atmosfery, wymagań i obowiązków, zarobków.
przeciwciało 2016-11-23 18:54
obawiam się to wszystko prawda, rotacja ogromna, ludzie uciekają a w branży biotechnologicznej firma słynie ze skąpstwa, kwadrans na obiad i ani sekundy dłużej, nawet przeszklone drzwi do ubikacji mają aby nie sikać za długo
unforgiven 2017-01-18 20:41
Zarobki ciut lepsze jak na kasie, roboty jak w kopalni. Tak bym to podsumowała. Taki staż dla absolwentów o mocnej psychice. A właścicielka Małgorzata "nie puszczę tego płazem" P. tzw "powódka z trójmiasta" jest przy tym bardzo cwana, umie tak wyciągać i wymyślać zajęcia że nawet nie zorientujesz się jak będziesz robić za dwóch no bo przecież nie zdążyłaś tego, tamtego i trzeba troszkę posiedzieć w weekendy, wieczorem. Samochód służbowy dostaniesz tylko na wyjazd, jeszcze wcześniej trzeba się o niego pobić,tak jak o laptopa. Acha, tygodniowy wyjazd w teren do klientów robisz zadarmo, nie są to nadgodziny. Zdarza się też, że niektórzy muszą pracować podczas urlopu, wyrabianie nierealnej normy i robienie za cyborga z 8 rękami to tu standarnd, no. Jeszcze jest jej siostra, która będzie Ci siedzieć nad głową i mówić "dlaczego pani nie dzwoni do klientów, co tam pani robi, śpi?" plus telefony w każdejchwili dnia i nocy, jak tam ktoś napisał, wszyscy na kupie. Przeszklony kibel też jest niezły. Pozdrawiam kibel - najmilej wspominam.
chimera 2017-01-24 16:15
Firma-krzak to fakt , na siłę próbuje sprzedać rzeczy których się nie da, atmosfera w firmie nie jest delikatnie mówiąc fajna, pracuje sie jakby jutro miała zbankrutować i jeszcze ta chimera to jestdopiero dziwadło nie z tej ziemi, aż strach podejść, siedzi na górze jak jakieś widomo i tylko nasłuchuje rozmów i co jakiś czas telefon, proszę przyjść z notatkami i się zaczyna -niektóre dziewczyny wracają z płaczem.


Agnieszka 2017-02-16 13:58
Pracuje w firmie od dwóch tygodni, atmosfera jest ok. Zespół zatrudnionych osób miły i pomocny. Firma daje możliwość rozwoju, a szefowa poszła mi na rękę przesuwając moje godziny pracy - dostosowane do komunikacji miejskiej.
Kasia 2017-02-21 13:36
Pracuję w firmie wiele lat. Satysfakcjonuje mnie moja praca. Lubię stanowisko, które obejmuję. Wynagrodzenie zawsze regularnie otrzymujemy.
Pani Prezes jest osobą wymagającą, ale wyrozumiałą. Zawsze pomaga swoim pracownikom w rozwiązywaniu problemów służbowych, ale jeżeli istnieje taka potrzeba również prywatnych. Zawsze można uzyskać kompromis. Firma oferuje regularne szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne, które ułatwiają pracę.
Myślę, że powyższe negatywne opinie wynikają z powodu zatrudniania się osób zaraz po skończeniu doktoratu na stanowisku przedstawiciela naukowego. Osoby te nie potrafią odnaleźć się na zajmowanym stanowisku ze względu na brak doświadczenia, często są specjalistami tylko w swojej dziedzinie. Ciężko im pracować, ponieważ nie rozumieją sposobu funkcjonowania firmy, przez co potrzebują więcej czasu na wdrożenie się.

Karolina 2017-02-22 20:01
Nie rozumiem opinii które się pojawiają na tej stronie. Pani Małgosia jest bardzo wymagającym człowiekiem - to jest jedyna rzecz z jaką mogę się zgodzić. Jednak w sytuacjach wyjątkowo kryzysowych jest wyrozumiała i słuchająca. Naprawdę zna się na tym co robi i wie jak zmniejszać piętrzące się problemy. Firmie jest ciężko, zwolniło się dużo pracowników ale z różnych powodów (właśnie rodzinnych, chorobowych...) i nie mogę uwierzyć, że ktoś jest w stanie pisać takie oszczerstwa - przecież żadnego zbiorowego zwolnienia nie było. Tak samo zbiorowych odejść. To można sprawdzić. Wszystko po prostu złożyło się w jednym i tym samym czasie, a Pani Prezes robi co może by kolejny problem pokonać, jednocześnie nie zatrudniając byle kogo. Wiadomo jaka pracę i obowiązki. Nie można porównać tej firmy to typowego corpo (chyba nikt z Was w korporacji nie pracował, to widać!) - to jakaś pomyłka. Jedyne co dodam to jak ktos nie chce jeździć samochodem troche starszym i pracować na sprzęcie bardzo dobrym ale nie wypaśnym to naprawdę ma problemy pierwszego świata - a takich ludzi troche tam pracowało. Przykro.
Katarzyna 2017-02-23 12:04
Witam,
Pracuję w firmie od ponad 3 lat. Potwierdzam, że Szefowa jest osobą wymagającą od nas wywiązywania się z podjętych obowiązków, ale jako pracodawca wywiązuje się ze swoich. Zawsze regularnie i w terminie wypłaca wynagrodzenia, na które, każdy z zatrudnionych wyraża przecież zgodę podpisując umowę. Nie mogę zatem zrozumieć skąd bierze się zdziwienie dotyczące wysokości zarobków. Czy to znaczy, że ktoś podpisał umowę o pracę i nie zapoznał się z jej treścią? Zastanawiające. Jeszcze bardziej zastanawiające jest oczekiwanie otrzymywania dodatkowego wynagrodzenia za wyjazdy służbowe. Ludzie, czytajcie kodeks pracy i związane z nim przepisy, będzie Wam się żyło łatwiej!
Po dwóch latach pracy otrzymałam podwyżkę. Nie pracowałam w Biedronce, ani w kopalni, ale jeśli takie jak w Symbios są zarobki w Biedronce - to zasuwajcie wszyscy do Biedronki :)
Najbardziej jednak zastanawiające jest to, że Ci dzielni komentatorzy nie mają odwagi podpisać się imieniem pod własnym komentarzem. Przecież zostali zwolnieni i już z nami nie pracują. Czego się boją? Pani Prezes? Własnej desperackiej odwagi? Gratuluję odwagi cywilnej!
Hania 2017-02-24 13:07
W Symbiosie pracuję od 10 lat. Szefowa jest wymagająca ale często idzie pracownikowi na rękę. Mimo pomyłek w zamówieniach nigdy nie obciąża pracownika finansowo za popełnione błędy, pensja zawsze wypłacana jest w terminie. Lubię swoją pracę i zespół w z którym pracuję.
Wstyd 2017-04-19 21:24
Kilka sztucznych postów na polecenie przełożonych, brawo!
I nie ma takiego stanowiska jak przedstawiciel naukowy tylko doradca merytoryczny, hmmm...kto to na prawdę pisał?
Mniejsza z tym, pogratulować pani vice-prezes wspomnianej podwyżki ,
faktycznie dobrze się widać Pani pracuje u siostry trzeba przyznać , tylko że to jest forum dla pracowników a nie dla ZARZĄDÓW i to niekompetentnych! Wstyd.
Kasia 2017-04-24 19:41
działania na szkodę pracownika to tutaj standard. w umowie nie znajdziecie pracy po godzinach, łamania praw pracowniczych i mobbingu a i prowizji nie dostaniecie takiej jak w umowie. to efekt coraz gorszej sprzedaży ale bez obaw już niedługo szefowa kończy specjalizację lekarską, szlifuje język i z tego co wiem wkrótce czmychnie za granicę prawdopodobnie zamykając firmę bo cyt. "dłużej tego g. nie da się ciągnąć"
Niedorost 2017-05-22 21:49
Jak się zrobiło z firmy g. to się g. ma. Taki już los ludzi którzy są zadufani w sobie do tego stopnia ze nie potrafią zarządzać firmą. Dziwię się że i tak ten twór jeszcze dycha.

PS. Te powyższe posty w klimacie "łubu dubu" i ze nasza pani prezes ciężko pracuje, wszystkiego dopilnuje, a jeszcze inni wtykają jej szpilki to czysta żenada. Jeśli ktoś każe tym ludziom to pisać to jest złe, jeszcze gorzej kiedy piszą to sami z siebie. Najbardziej zabawne są fragmenty o szkoleniach.

Pozdrawiam panią prezes, życzę dalszych sukcesów i niegasnącego zrozumienia rynku oraz jeszcze większego poszanowania pracowników! Jesteście na dobrej drodze do zasłużonego przeznaczenia:))))
Zostaw swoją opinię o Symbios Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Symbios Sp. z o.o.