Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochrona Juwentus

Pracowałeś w firmie Ochrona Juwentus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Barbara - 2016-01-07 08:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogólnie to nieciekawa firma, tylko jeden szczegół bardzo słabo płaci , ja już odpuściłem tę komedię w pracy , ale chłopaki są załamani
zdjecie uzytkownika
Zdziszek - 2016-01-07 14:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli tylko się potwierdza ze pieniądze małe dzięki Basia za info zresztą to w tych opiniach nie nowosc
zdjecie uzytkownika
Basia1 - 2016-01-08 11:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barbara - 2016-01-07 08:37:07]:
bzdury.... jedna właśnie z ciekawszych firm bo chociaż płaci i to nie oszukuje. Zobaczycie za dwa miesiące. Inne firmy ochrony obiecują kokosy a potem nie płacą albo ucinają pensje.
zdjecie uzytkownika
misio - 2016-01-08 11:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej śmiesznej firmie ok.1,5roku i piszę tę opinię,nie po to aby usprawiedliwć siebie,tylko przestrzec przyszłych ewentualnych pracowników.Koordynatorzy tej firmy są ludżmi bez honoru i ambicji,ponieważ nie potrafią nawet uczciwie zwolnić człowieka,który jest zatrudniony w owej firmie na umowę o pracę na czas określony, w dalszym ciągu czekam na świadectwo pracy i ewentualne wypowiedzenie warunków pracy.Pozdrawiam koordynatorów z rejonu Helinów.
zdjecie uzytkownika
kAMIL - 2016-01-08 14:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [misio - 2016-01-08 11:53:35]:
JA TEŻ SIĘ ZWOLNIŁEM I MAM SPOKÓJ !!
zdjecie uzytkownika
janek - 2016-01-08 20:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, widzę, że wypowiadacie się o stanowiskach ochroniarzy w Juwentusie, a może ktoś pracuje jako Handlowiec Dział Sprzedaży Usług Porządkowych i mógłby polecić to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Ketman - 2016-01-09 07:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rambo - 2016-01-02 15:34:50]:
Masz rację dobrze już było ! teraz będzie tylko gorzej !!
zdjecie uzytkownika
obiekt - 2016-01-09 20:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie wiadomo coś więcej o tym że zlecenie ma być wypłacane co dwa miesiące? I czy też to dotyczy ludzi co są w patrolach?
zdjecie uzytkownika
Rower - 2016-01-10 03:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to zmienia inne firmy to samo robią wypłaty co 2 miesiące
zdjecie uzytkownika
Tax - 2016-01-10 06:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rower - 2016-01-10 03:46:35]:
A niby jakie inne firmy płacą co dwa miesiące !!!
zdjecie uzytkownika
Komo - 2016-01-10 12:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Rower - 2016-01-10 03:46:35]:
Co ty piszesz za głupoty jesteś z kierownictwa czy z kadr ? które firmy płacą co 2 miesiące ? a opłaty za gaz,prąd,mieszkanie itp masz też co 2 miesiące ? i masz funkcję ustawiania żołądka żeby jeść i pić co 2 miesiące ? chyba mózg ci się włącza co 2 miesiąca i z wypowiedzi widzę że na krótko i z małym rezultatem.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-01-11 00:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej no ja wlasnie sam sie zastanwiam jaka tam jest atmosfera u nich w pracy bo mysle nad aplikowaciem jako konsultant klienta u nich w Warsszawie..
zdjecie uzytkownika
Luksa - 2016-01-12 04:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1234 - 2016-01-11 00:43:27]:
Luksa jest atmosfera co miesiąc tysiak premii nie normowane godziny firmowe obiadki nikt nikogo nie podpir....la bajka po prostu już wiesz jak jest dawaj z jakiej wsi byś nie był w W-wie karjere zrobisz od razu jak pojedziesz do dom w firmowym garniaku to córa sołtysa twoja bez kitu wal tu do nas swojaku
zdjecie uzytkownika
prawo - dotyczy umowy zlecenia - 2016-01-12 14:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wnioskuję ,że wykonujecie w firmie pracę w określonym czasie i określonym miejscu .Pytanie czy jesteście zatrudnieni na umowie o pracę czy tzw. śmieciówce -umowa zlecenie???
Poniżej podstawa prawna wynikająca z polskiego prawa ,a więc Kodeksu Pracy dotycząca umów o pracę :
Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.

§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.

§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w § 1.

Czy w tym przypadku jest naruszone prawo ?
W tej kwestii powinna się wypowiedzieć Państwowa Inspekcja Pracy!!!
zdjecie uzytkownika
Azer - 2016-01-12 15:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co to dowodzi ze niby CO. Bo wobec mnie NIC
zdjecie uzytkownika
Krezus - 2016-01-13 00:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [prawo - dotyczy umowy zlecenia - 2016-01-12 14:15:22]:
To tylko paragrafy w których zawsze można się doszukać luk prawnych oczywiście prawnicy firm ochroniarskich są przygotowani na ustawę o pełnym ozusowaniu umów-zleceń,na razie wypłaty ze zlecenia mają być co dwa miesiące spytacie dlaczego ? bo już znalezli luki prawne jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.Co wymyślą dalej aż strach pomyśleć..............
zdjecie uzytkownika
hibou - 2016-01-13 15:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Krezus, jestem przeciwny tym rzeczom, o których piszesz. Z drugiej jednak strony, zobacz jak wiele firm teraz omija luki prawne i dobrze na tym wychodzą. A Juventus to chyba firma normalna, nie jakaś tragedia.
zdjecie uzytkownika
Krezus - 2016-01-14 16:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [hibou - 2016-01-13 15:05:04]:
cytuję - "wiele firm teraz omija luki prawne i dobrze na tym wychodzą" ale nigdy dobrze nie wychodzą na tym pracownicy !
zdjecie uzytkownika
Dobosz - 2016-01-14 17:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inaczej skoro firma robi ludzi w jajo to omijac szerokim łukiem jest wiele firm które tak nie robią !!!
zdjecie uzytkownika
Dobosz - 2016-01-14 17:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inaczej skoro firma robi ludzi w jajo to omijac szerokim łukiem jest wiele firm które tak nie robią !!!
zdjecie uzytkownika
Alfred - 2016-01-15 00:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam 20 lat, i chciałbym podjąć pracę w juwentusie w Warszawie. W ogłoszeniu nie mają zbyt wielu wymagań sumienność, punktualność itp. Za to oni gwarantują umowa o dzieło, i szkolenia. I ja właśnie w sprawie tych szkoleń. Jakie to są konkretnie szkolenia wie ktoś?
zdjecie uzytkownika
Krezus - 2016-01-15 20:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Alfred - 2016-01-15 00:55:50]:
umowa o dzieło no i się zaczęło !!!
zdjecie uzytkownika
Alfred - 2016-01-16 13:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poprawka umowa zlecenie bo właśnie do nich dzwoniłem. A co z tymi szkoleniami, kursami? Ktoś wie coś na ten Temat?
zdjecie uzytkownika
Krezus - 2016-01-16 13:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Alfred - 2016-01-16 13:19:37]:
Kursy i szkolenia - nie spać !,stać w pionie !,nie pytać o podwyżki !,nie pytać o pieniądze ! i po szkleniu i po kursie ciuchy kopa w wiadomo co i do roboty !
zdjecie uzytkownika
czuwaj - 2016-01-16 16:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szkolenie obejmuje też naukę srania do butelki by nie schodzić z posterunku.
zdjecie uzytkownika
panio - 2016-01-16 19:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napawde niczego nie doceniacie? Skoro oferuja szkolenia to bardzo dobrze, malo takich firm ochroniarski jest gdzie chca szkolic pracownikow! Poza tym w zadnej ochronie nie maja tak korzystnego zatrudnienia jak u nich
zdjecie uzytkownika
Irek - 2016-01-17 09:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty panio co ty p.....sz kim ty jestes wszystkie firmy robią szkolenia jak masz zamiar wybielac tą firm€ na siłe to lepiej stul pysk ! Poczytaj miernoto ogłoszenia innych firm i wtedy zobaczysz kto jest dobry finansowo i z umowami dla pracownika nie jestesmy debilami oszołomie
zdjecie uzytkownika
ANTYJUWE - 2016-01-17 18:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SZKOLENIA W JUWENTUSIE TO TYLKO SIĘ TAK NAZYWA TAK JAK UMOWA O PRACĘ ALE DLA OSÓB Z GRUPĄ TA FIRMA TO JEDNO WIELKIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I DLATEGO PRACUJĘ JUŻ W KONKURENCJI I TERAZ NIE NAŻEKAM I WAM WSZYSTKIM TEŻ TEGO ŻYCZĘ I NIEMA CZEGO SIĘ OBAWIAĆ TYLKO UWIERZYĆ W SIEBIE
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-01-18 20:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty gadasz @AntyJuwe daj spokój, nie od dziś wiadomo ze to jedna z najlepszych firm na rynku i że szkolenia oraz umowa o prace to codzienność przecież jest
zdjecie uzytkownika
panorama - 2016-01-18 22:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Jacek - 2016-01-18 20:17:21]:
DO JACKA - PATRZYSZ CZASEM W GÓRĘ ? PATRZ CZĘSTO NA PEWNO PO CIEBIE WRÓCĄ !!!
zdjecie uzytkownika
wert - 2016-01-20 20:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@panormal a kto wróci, masz kogoś na myśli? dziwna sprawa, bo widze z ejako pracownik ochrony to stawki sa niznane, ale zwykle to jest 6,7 zł na godzine.
zdjecie uzytkownika
do wert - 2016-01-22 06:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wert - 2016-01-20 20:21:35]:
kto wróci kogo masz na myśli ha ha ha ciężkie myślenie a jak myślisz ?
zdjecie uzytkownika
zuza - 2016-01-24 09:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal trzeba pracować z połykiem?
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2016-01-25 10:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja zacząłem prace w tej śmiesznej firmie juwentus i odradzam każdemu tej pracy u nich zaczne od umów umowy zleceniowe w dodatku nie dostaniecie kopi umów podpisz i zapomnij dat w umowie nie każą wpisywać czyli to wielka ściema podkładka dla urzędnika w razie kontroli powpisują daty jak kontrol a tak to robisz na czarnucha pracuje na obiekcie na mrozie a ciuchy dostaliśmy jak do biura zal gdy któryś z kolegów zapyta o kopie umowy żeby przywieźli to mydlenie oczu ze zapomniał kierownik ze nie ma stepla i tp. żadnego ładu i składu w tej firmie a co do obchodu ciągle problemy ci kontrolerzy co bez szkoły i kultury w trakcie obchodu dzwoni ze punkty nie odbite jak jestem 2 min na obchodzie śmieszne ludzie powiem tak nie polecam tej firmy jak jesteś inwalido bez reki to oni ciebie przyjmą z otwartymi rękoma ja nie polecam nikomu tej firmy kupa ludzi bez szkoły na kierowniczym stanowisku a płace tragedia
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-01-25 17:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zuza a ty połykasz to daj namiar koniecznie
zdjecie uzytkownika
dkr - 2016-01-26 22:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SIMPLY SERVICE przecież to spółka założona przez Juwentus do zatrudniania inwalidów żeby nie kojarzyć z Juwe
zdjecie uzytkownika
Szymon - 2016-01-28 19:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dkr - 2016-01-26 22:00:53]:
Czy jeszcze kogoś morze dziwić poczynanie juwentusu dno i tyle w temacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik poznan - 2016-01-30 16:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam pracuję w tej firmie , na początek umowa zlecenie w umowie 2.58zł brutto aż odrazu chce się im w gębę ją wcisnąć by zjadli sobie , ale koordynator zarzeka sie że będzie o wiele większa stawka jak co do czego robisz za 5 zł na rękę . jeśli na tobie nie zarobią to zapomnij o umowie o pracę ,musisz miec grupę i schorzenia specjalne wtedy ci dadzą lub emeryt rencista co w wc nie potrafi się obslużyć a co dopiero zapewnic bezpieczeństwo innym. wtedy stawka etat podstawowe minimum i za nadgodziny 7 zł na rękę eraz od nowego roku niby 8,20 zł zobaczymy czy znajomi dostaną. Obecnie przełożeni to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie znające się na zarządaniu i obsłudze klientów wszystko jest na głowie zwykłego pracownika który jest kochany gdy koordynator go na gwałt potrzebuje lecz gdy pracownik chce nadgodziny to go wyzwą i powiedzą ze jak dla mnie to ty możesz już teraz niepracować . Jeśli chodzi o samą firmę juwentus to jest to spoko firma lecz jełopy których solid i inna konkurencja wywaliła z naganą w aktach pracuje w juwe . Podsumowanie firma jest spoko wynagrodzenie ok na czas tylko przełożeni powinni iść do przedszkola bo nie nadają się jak Jędrzejewski , lub ten nowy co jest od niedawna dutkiewicz ,był dobrym koordynatorem Kordowski to jest teraz ich przełożonym.
zdjecie uzytkownika
Madry - 2016-01-31 00:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie te smieszne firmy to zero i nul pod kazdym wzgledem.Ochrony to potrzebuja pracownicy ochrony.
zdjecie uzytkownika
pracownikowiec - 2016-01-31 20:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dziwne ja jestem w Juwe pracownikiem i nir mialem szkolenia od prawie 2 lat (tyle ile pracuje)
na poprzednim obiekcie nialem 8 zl brutto obecnie mam 5 brutto (bo inny obiekt)
tabforma jest chora...
Robimy tu wszystko nawet za zlota raczke.
DNO
zdjecie uzytkownika
ale kicha - 2016-02-01 19:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
5zł brutto ale dno ja na pewno będe omijał tą firme szerokim łukiem tradedia jakas
zdjecie uzytkownika
tsubasa - 2016-02-02 21:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogrodzone osiedle.4 bloki,około 150 mieszkań.80 punktów do odbicia (szkoda że nie przy każdym mieszkaniu).Pracownicy mówią że często się zdaża brak odbicia ale niestety nikt nie raczy poinformować którego czyli ponad godzinna wycieczka od nowa.Średnia wieku 60+.Stawka 4.50 podobno netto.Juwentus zapomniał panom dać tylko białych opasek ze słońcem na czoło "Kamikadze-boski wiatr".Ku radości bo i takie tu są w jednym bloku można się ubezpieczyć a w drugim jest zakład pogrzebowy.Polecam wszystkim co kochają pisze wycieczki i pielgrzymki donikąd.
zdjecie uzytkownika
kaska - 2016-02-03 10:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie daja kopii umow,od nowego roku wyplaty co 2 miesiace!!!!!porzy rezygnacji z pracy trzeba oddawac za buty uwazajcie na ta firme!!
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2016-02-04 08:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kaska - 2016-02-03 10:42:21]:
Kwiczycie żalicie się dodrze wam tak po ch....ja pracujecie w tej firmie kazał wam ktoś na siłę was trzyma NIE... to mordy w kubeł i do roboty !!!! A nie biadolić !!!! Nie słyszałem żeby z jakiegoś obiektu ludzie zeszli to co pier....cie głupoty i oczerniacie firmę godzicie się na coś to to robić !!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-05 19:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Tadek - 2016-02-04 08:19:39]:
Właśnie biadolicie tu skomlicie narzekacie a robicie w tej firmie a jak kierownik przyjedzie to macie czarne języki w ustach po butach od kierowników lizusy.Same czopki zrobią wszystko żeby tylko pracować i za 4 zł na godzinę netto i wołacie po 240-300 godzin,jeden na drugiego gadacie żałosne ,zawistne małe ludziki.Kto was trzyma w tej formie ? macie kule u nogi z łańcuchem ?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2016-02-05 20:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś pracował w centrum monitoringu na Poloneza? jesli tak to niech da znac jak tam jest:.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jony - 2016-02-07 10:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jaką stawkę macie na zalogach w tej firmie ? Szczecin ma 9.20 netto kierowca pracy coś koło 8.20
zdjecie uzytkownika
Jony - 2016-02-07 10:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miało być prawy coś około 8.20
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
Pytania: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2016-02-10 15:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i za 8,20 żulicie się ZWYKŁE ŻULE ZA TAKĄ STAWKĘ NIE CHCĄ PRACOWAĆ PANOWIE SZANUJCIE SIĘ I POZWULCIE SIĘ WYKORZYSTYWAĆ BO ZA CHWILĘ WAS JAK DZIWKI NA ULICĘ WYSTAWIA BO UW JUWE LICZY SIĘ TYLKO KASA A LUDZIE W DU..E MAJA
zdjecie uzytkownika
Parówa - 2016-02-11 12:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie stawki daje juwentus na patrolach w Warszawie i okolicach? Jakie warunki są na tym stanowisku, da rade wytrzymac?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Ochrona Juwentus!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Juwentus

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert