Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochrona Juwentus

Pracowałeś w firmie Ochrona Juwentus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ochtenerwy - 2015-01-04 12:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos pracowal w ochronie Juwentus? Jak wygląda sprawa z zarobkami? W święta jest tyle samo placone co za zwykły dzień czy więcej? Moze ktos pracowal to wie
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-01-05 10:17:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostrzegam przed podejmowaniem tam jakiejkolwiek pracy
Na rozmowie rekrutacyjnej oferują inna stawkę,nagle przed podpisaniem umowy stawka się zmniejsza bo kontrahent obniżył ,Po podpisaniu Umowy nagle zrobił Aneks,Takie kity wciskają,na obiekcie co godzinę należy się meldować,odbić czujkę z reguły w miejscu siedzenia agenta,obchód w zależności od obiektu co godzinne lub co 3,kary za wszytko,Robią z człowieka niewolnika za marne grosze,OSTRZEGAM PRZED PODJĘCIEM PRACY W WARSZAWIE na obiektach,KARYGODNA PRAKTYKI OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-01-05 11:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2015-01-05 10:17:24]:
Kary za wszystko ???? proszę nie wierzyć w to !!! Koordynatorzy podkreślam nie wszyscy ale nawet dowożą pracowników na obiekt, pomagają a stawki cóż różne 5 do 9 zł netto.Koordynator to też człowiek zależy mu na dobrej współpracy. Jak nie ma człowieka ma problem więc gdzie tu niewolnicy nikt nikogo do pracy nie zmusza ... a ludzi idealnych ani po jednej ani po drugiej stronie nie ma ... choleryków czy pijaczków do pierwszego razu nie brakuje. Pracuje w Juwentusie kilka lat i przewinąłem się przez kilku koordynatorów ale za to nie narzekam mam młodego szefa i to mądrego
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-01-05 13:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary pracownik - 2015-01-05 11:43:03]:
dodaj jest młody i jest nam dobrze geju a gdzie masz 9na h a tak przy przelewie 4.5 h tu jest portal dla roboli a nie dla biurowców i nie ściemniaj i miej troszkę godności przecież tak w tej pseudo firmie jest i może to tylko zmienić państwo i prokuratura
zdjecie uzytkownika
ochtenerwy - 2015-01-05 16:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos pracowal w ochronie Juwentus? Jak wygląda sprawa z zarobkami? W święta jest tyle samo placone co za zwykły dzień czy więcej? Moze ktos pracowal to wie
zdjecie uzytkownika
Żaba - 2015-01-06 18:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W moim przypadku bylo zajebiscie. Zadzwonilam w spr. pracy, zaoferowali fajny obiekt i kazali przyjechac do biura, pojechalam do biura potem na obiekt, nastepnego dnia zawiozlam niekaralnośc i podpisalam umowe i dostalam nowa garsonke, inspektor który wydawal się normalny mlody facet, mial oddzwonic na drugi dzień kiedy mam zaczac, dzwonilam doniego co 2 dzien i piepszyl to samo, to po huj pisza ze ludzi szukaja, od tego czasu minelo juz 3 tyg.i nadal cisza.debile.czy ktos byl tak samo zalatwiony?
zdjecie uzytkownika
Żaba - 2015-01-06 18:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W moim przypadku bylo zajebiscie. Zadzwonilam w spr. pracy, zaoferowali fajny obiekt i kazali przyjechac do biura, pojechalam do biura potem na obiekt, nastepnego dnia zawiozlam niekaralnośc i podpisalam umowe i dostalam nowa garsonke, inspektor który wydawal się normalny mlody facet, mial oddzwonic na drugi dzień kiedy mam zaczac, dzwonilam doniego co 2 dzien i piepszyl to samo, to po huj pisza ze ludzi szukaja, od tego czasu minelo juz 3 tyg.i nadal cisza.debile.czy ktos byl tak samo zalatwiony?
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-01-08 10:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O co ty pytosz kaj w ochronie płacą więcej za święta kaj ty żyjesz
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK OCHRONY JUWNTUS - 2015-01-08 13:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SIEMKA PRACUJE W FIRMIE JUWENTUS I NE JEST TAK JAK WSZYSCY PISZĄ PRAUJE SIE W ŚWIĘTA TAK JAK W KAŻDEJ FIRMIE OCHRANIARSKIEJ,ALE JAK KTOS ZAMIAST WZIĄSC SIĘ DO PRACY SIEDZI W NECIE I TYKO WYPISUJE SAME BZDURY TO JUZ JEGO PROBLEM A KOORDYNATORZY FIRMY NA SAMYM POCZĄTKU JAK JEST SIĘ NA ROZMOWIE O PRACE TO WYJASNIĄ JAK PRACA MAWYGLADAC I NACZYM POLEGA PRZECHODZI SIĘ SZKOLENIE I DOPIERO PO SKOLENIU PRCOWNIK JEST PRZYJĘTY DO PRACY NADANY OBIEKT LUB OBSZAR POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
butan - 2015-01-14 22:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej koles z mazdy kablu jeden kto polecial z filmem do biura ico ty nie jests kablem
zdjecie uzytkownika
Oskar - 2015-01-19 11:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ochrona juwentus Miechowity 1 Wrocław ostrzegam przed praca z firma która zajmuje sie lichwiarstwem w sposób nielegalny oszukiwanie pracownikow na wynagrodzenie derektorku juwentusa mowię o tobie oszuście ty ubeku sam robisz krzywdę ludziom co idą za chlebem a ty im zabierasz może ktoś z tobą zrobi porządek i z ta lichwiarska firma
zdjecie uzytkownika
jola 22 PL WP - 2015-01-20 19:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRACA W TEJ FIRMIE TO ZWYKLA HAROWKA OBCHODY A KOORDYNATORZY TO CHAMSTWO TO JEST TAK WE WROCLAWIU TAKI PAN H PRZYJEDZIE ZEBY OD PRACOWNIKA POZYCZYC PIENIADZE I NIE ODDAC BO INACZEJ ZWOLNI JAK POZYCZY TO SIE NIE POKAZE GRAfik przywiezie jak pracownika nie ma w pracy chami chastwo sie szerzy we wroclawiu
zdjecie uzytkownika
misio - 2015-01-24 10:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem w głębokim szoku ,czytając te wpisy !Pracuję w tej firmie od dobrych kilku lat zaczołem od pracy na obiekcie ze stawką 7,90 brutto do moich obowiązków należało obejrzeć kilka filmów,napić się wódki czasem wina i zdac służbę ,koordynator to swój chłop ,czasem napił się ze mną.zrobiłem kurs ochroniarza i za 7 razem zdałem egzamin, mojemu szczęściu nie było końca moja kariera zawodowa nabrała rozpędu ,po rozmowie z szefem szefów czyli dyrektorem ochrony ,przekonałem go ,że nadaję się do GI,to nic ,że jestem mizernej postury najważniejsze ,że mam serce do tej pracy.trafiłem do radiowozu prawdziwego ochroniarza: 2 m ,100kg brzuch na kolanach ,śmierdział,pocił się i puszczał bąki byłem w 7 niebie.od 7 do 7 stalismy w gotowości bojowej czekając na alarm ,czekałem i czekałem ,kierowca żarł ,spał i puszczał bąki,doczekałem się !z predkością 40 /h pedziliśmy na alarm włamaniowy,po 22 min dojechaliśmy na miejsce ,wyskoczyłem z radiowozu przeskoczyłem bramę obleciałem dom nie było złodzei ,był za to pies ,duży i warczący ... 12 szwów na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po tym zdarzeniu zrozumiałem ,że praca w GI nie jest dla mnie uwierzyłem w siebie i ponownie uderzyłem do dyrektora by awansował mnie na koordynatora,wiedziałem ,że w tej roli sprawdzę się najlepiej i tak się stało jestem już nim 2 lata .jestem zadowolony z mej pracy ,szef może mniej ale to jego problem moje aspiracje nie kończą sie na koordynowaniu zamierzam zostać SZEFEM bo jednak szef to szef ,tylko kaj te kwity ..... .
zdjecie uzytkownika
żaba - 2015-01-24 10:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

"W mojej firmie brama jeszcze jest :) a tak na serio, to na razie jestem zadowolony z ich ochrony. Patrole robią podjazdy regularnie, jak dzwonię do koordynatora to zawsze jest uprzejmy i zorientowany w moim temacie. Oby tak trzymali to będzie ok!"
~Sebek
lista.e-sieci.pl

"Poznałem tę firmę jakiś rok temu, kiedy ich handlowiec zgłosił się do mnie z ofertą ochrony mojej firmy. Po kilku rzeczowych! rozmowach dopasowałem ofertę, doradzono mi kilka fajnych rozwiązań i do dziś bardzo dobrze współpracuje mi się z nim!"

~Kamil
e-sieci.pl

"jak na razie wszystko działa jak powinno! Juwentus czuwa :) Raz pracownicy zapomnieli zamknąć okno i na szczęście załączył się alarm, patrol przyjechał i zgłosił problem. Całe szczęście, bo mogło w nocy dojść przecież do włamania. Firma bardzo rzetelna!"
Jarek
najlepsifachowcy.pl

"Mam dobre wrażenia ze współpracy z Juwentusem. Dwa razy próbowano mi wynieść towar z terenu firmy i zawsze przyjechali na czas. Monitoring też się przydał, bo kamerki zarejestrowały co trzeba i dowód w sądzie, że tak powiem podany był na tacy. Koordynatorzy regularnie sprawdzają pracowników na obiektach, więc wewnętrznie też wszystko u nich gra. Dla mnie ok."
buzz-astral
kafeteria.pl

"Monitoring mogę polecić z juwentusa, ochraniają nasze osiedle i do tej pory obsługa jest fachowa, instalacje cctv, które montowali ich instalatorzy działają bez zarzutów, namiary telefoniczne znajdziesz u nich na stronie."
~darek
planowo.pl


"Według mnie to całkiem dobry pomysł, żeby wiaty przystankowe powierzać firmom ochroniarskim. Zastrzeżeń nie mam, bo patrole widać dość często jak przejeżdżają a przystanki utrzymują się naprawdę w dobrym stanie. W każdym mieście powinni brać takie firmy do ochrony!"
~ Grzesiu
forum.trojmiasto.pl


"Działają szybko, mają wypasione centrum monitorowania, jakby co serwis jest całodobowy, a wiadomo, że na początku zawsze oferują ochroną w promocyjnych cenach, żeby klient mógł się przekonać, że dobrze wybrał. Domek mam jednorodzinny na osiedlu przy lesie, wiec ochrona się przydaje."
~ Ochrona się przydaje
kafeteria.pl


"Panowie z Juwentusu już od 2 lat pilnują mojego dobytku (firma i dom) i robią to bardzo dobrze. Ostatnio wprowadzili takie urządzenie przypominające trochę telefon, trochę pilota, które na bieżąco informują mnie o ich kontrolach. Wszystko kontroluje za pomocą strony. Bardzo sprytnie to wszystko rozegrane jest."
~Prostariposta
kafeteria.pl

"Mieszkam pod miastem i też korzystam z usług firmy, w moim przypadku Juwentus. Wziąłem ich jak jeszcze trwała budowa, bo tyle się słyszy o kradzieży materiałów budowlanych, że wolałem spać spokojnie."
~fachowiec
spytajfachowca.pl


"moim zdaniem kluczem do sukcesu jest dostęp do logów, jeżeli możesz monitorować swój system, kiedy jest uzbrojony, kiedy wysłał zawiadomienie o interwencji... itp wtedy rozmowy z agencją są znacznie prostsze i nie ma niedomówień. Generalnie nie powinno być z tym problemów, skoro juwentus, używa active guarda który jest podobnym uwierzytelnianiem ich pracy przed klientem to i tu nie powinno być problemu z dostępem :)"
~matosh
ochrona.info.pl
zdjecie uzytkownika
raba - 2015-01-24 10:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

"Jako klient Juwentusa mogę potwierdzić, że firma rzetelna, alarm od nich się sprawdza :) Podziękowania dla instalatorów! Panowie dobra robota!
MatiMati
dom.pl

"Obsługa posprzedażowa super. Pani która siedzi w sekretariacie zawsze pomoże doradzi podaje swój numer tel . i zawsze się dodzoni z problemem. Nawet o 22:00. Także polecam."
edvina
kafeteria.pl

"Osobiście korzystam z usług firmy Juwentus, bo jak wprowadzałem się do nowego domu przedstawili mi wtedy najkorzystniejszą ofertę spośród firm, które brałem pod uwagę. Sprawdzają się! W zeszłym roku rozszerzyliśmy jeszcze system o kolejne funkcje;) Polecam wziąć powiadomienia sms i podgląd sygnałów z systemu online!"

~ząbek
planowo.pl



„Każdy dom ma inny układ i każdy oczekuje czegoś innego od systemu, więc polecam najpierw poprzechodzić sobie różne konfiguratory, żeby mieć pogląd co nas w ogóle interesuje w tym temacie. Dość dobry i łatwy w obsłudze jest na stronce juwentusa, ale można znaleźć też inne.”
~puchatek
ekspert.pl

„Co do Juwentusa, to firmę znam, bo w zakładzie montowali alarmy i kamery. Rzeczywiście mają swój serwis i instalatorów, co na pewno plusuje”
~Włodek
planowo.pl

„Pamiętaj też o wybraniu dobrego montera. Większość agencji korzysta niestety z podwykonawców. Z tego co się orientuję, juwentus zatrudnia etatowych instalatorów, mają też własny dział serwisowy. Powinieneś być z nich zadowolony.”
~mario
planowo.pl

zdjecie uzytkownika
baba - 2015-01-24 10:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Jestem zadowolonym klientem, ochraniaja mi biuro w Krakowie i dom w Zabierzowie. Patrol widzę często a na alarmy przjeżdżają szybko "
~Tomasz Jabłoński
e-sieci.pl

"według mnie jedna z lepszych firm ochroniarskich w kraju, porządnie zorganizowani, patrole zawsze na czas, obszerna oferta, stała kontrola, więcej chyba nie trzeba zachwalać. bardzo pozytywnie oceniam współpracę z nimi, polecam "
~kaszor
lista.e-sieci.pl

"W czasie gdy byliśmy na weselu do naszego mieszkania włamało się dwóch gówniarzy. Na szczęście Juwentus złapał ich gdy wychodzili z mieszania, czekali na nas aż wrócimy a policja zabrała drani. :) "
~Artur
e-sieci.pl

"Juwentus jest ok, jak w nocy zacznie ci wyć alarm na pewno szybko zareagują ;) i nie będziesz musiał czekać 3 dni, aż ktoś się zlituje nad tobą i twoimi sąsiadami, ja tam sobie ich chwalę"
papaj
forum.gk24.pl

"Gdyby mi przyszło zdecydować postawiłbym na Juwentusa. Kiedyś widziałem jak pomogli obsłudze restauracji złapać sprawców rozboju, po czym oddali ich w ręce policji. Od razu widać, że rzetelna firma, pomocna i dobrych pracowników mają."
~ Ceberka
forummuratordom.pl


"Juwentus to porządne chłopaki! zawsze na czas przyjeżdżają z patrolem, jak potrzebujesz pomocy to są, a o system serwisanci sami dopytują czy działa i czy wszystko gra."
~ Papa-smerf
kafeteria.pl
zdjecie uzytkownika
graba - 2015-01-24 10:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

"W mojej firmie brama jeszcze jest :) a tak na serio, to na razie jestem zadowolony z ich ochrony. Patrole robią podjazdy regularnie, jak dzwonię do koordynatora to zawsze jest uprzejmy i zorientowany w moim temacie. Oby tak trzymali to będzie ok!"
~Sebek
lista.e-sieci.pl

"Poznałem tę firmę jakiś rok temu, kiedy ich handlowiec zgłosił się do mnie z ofertą ochrony mojej firmy. Po kilku rzeczowych! rozmowach dopasowałem ofertę, doradzono mi kilka fajnych rozwiązań i do dziś bardzo dobrze współpracuje mi się z nim!"

~Kamil
e-sieci.pl

"jak na razie wszystko działa jak powinno! Juwentus czuwa :) Raz pracownicy zapomnieli zamknąć okno i na szczęście załączył się alarm, patrol przyjechał i zgłosił problem. Całe szczęście, bo mogło w nocy dojść przecież do włamania. Firma bardzo rzetelna!"
Jarek
najlepsifachowcy.pl

"Mam dobre wrażenia ze współpracy z Juwentusem. Dwa razy próbowano mi wynieść towar z terenu firmy i zawsze przyjechali na czas. Monitoring też się przydał, bo kamerki zarejestrowały co trzeba i dowód w sądzie, że tak powiem podany był na tacy. Koordynatorzy regularnie sprawdzają pracowników na obiektach, więc wewnętrznie też wszystko u nich gra. Dla mnie ok."
buzz-astral
kafeteria.pl

"Monitoring mogę polecić z juwentusa, ochraniają nasze osiedle i do tej pory obsługa jest fachowa, instalacje cctv, które montowali ich instalatorzy działają bez zarzutów, namiary telefoniczne znajdziesz u nich na stronie."
~darek
planowo.pl


"Według mnie to całkiem dobry pomysł, żeby wiaty przystankowe powierzać firmom ochroniarskim. Zastrzeżeń nie mam, bo patrole widać dość często jak przejeżdżają a przystanki utrzymują się naprawdę w dobrym stanie. W każdym mieście powinni brać takie firmy do ochrony!"
~ Grzesiu
forum.trojmiasto.pl


"Działają szybko, mają wypasione centrum monitorowania, jakby co serwis jest całodobowy, a wiadomo, że na początku zawsze oferują ochroną w promocyjnych cenach, żeby klient mógł się przekonać, że dobrze wybrał. Domek mam jednorodzinny na osiedlu przy lesie, wiec ochrona się przydaje."
~ Ochrona się przydaje
kafeteria.pl


"Mieszkam pod miastem i też korzystam z usług firmy, w moim przypadku Juwentus. Wziąłem ich jak jeszcze trwała budowa, bo tyle się słyszy o kradzieży materiałów budowlanych, że wolałem spać spokojnie."
~fachowiec
spytajfachowca.pl


"Panowie z Juwentusu już od 2 lat pilnują mojego dobytku (firma i dom) i robią to bardzo dobrze. Ostatnio wprowadzili takie urządzenie przypominające trochę telefon, trochę pilota, które na bieżąco informują mnie o ich kontrolach. Wszystko kontroluje za pomocą strony. Bardzo sprytnie to wszystko rozegrane jest."
~Prostariposta
kafeteria.pl

"moim zdaniem kluczem do sukcesu jest dostęp do logów, jeżeli możesz monitorować swój system, kiedy jest uzbrojony, kiedy wysłał zawiadomienie o interwencji... itp wtedy rozmowy z agencją są znacznie prostsze i nie ma niedomówień. Generalnie nie powinno być z tym problemów, skoro juwentus, używa active guarda który jest podobnym uwierzytelnianiem ich pracy przed klientem to i tu nie powinno być problemu z dostępem :)"
~matosh
ochrona.info.pl

zdjecie uzytkownika
pusi - 2015-01-24 10:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
My posiadamy Juwentusa GPS, to nie tylko monitoring ale i ochrona pojazdów poniewaz jest to to firma typowo ochroniarska.
to co udało mi sie zaueważyc prze sokres 3 miesiecy to:

Pierwszy przypadek:

Nadajnik stracił łacznośc z bazą (sam odłaczyłem akumulatory specjalnie aby sprawdzic) - po nie całych 45 minutach musiałem ostro sie tłumaczyc co sie stało z samochodem, gdzie jest kto prowadzi itp.... ochroniarzowi dyzurnemu.

Przypadek drugi

Po kilku dniach specjalnie naciakaem pływak w zbiorniku aby sprawdzic czy zeczywiscie ochrona działa - po nie spełna 20 minutach dzwoni do mnie ochroniacrz i pyta czy wyrazam zgode na to abym wezwac policje pod samochod bo najprawdopodobniej ktos kradnie paliwo."
~FHU Chudzik
forum.trans.org

"W sumie nie wiem jak z ich ochroną, ale współpracuje z nimi poprzez monitoring gps. Cały system zdaje egzamin!"
~momiN
kafeteria.pl

"korzystam z usługi lokalizacji firmy Juwenus, urządzenia zostały zamontowane należycie, instalatorzy bardzo w porządku, chętni do pomocy. Raporty z monitoringu są czytelne. Uczciwa firma, dla mnie ok "
~Robert
e-sieci.pl

"polecałbym ci Juwentusa, kolega ma z nimi podpisaną umowę i opłaciło mu się, bo tylko dzięki lokalizatorowi gps odnaleziono na Śląsku jego skradzione auto!"
Daniel
motoSOS.pl

„Ostatnio znajomemu z pracy auto sprzed bloku nad ranem ukradli, ale ci z centrum monitorowania zauważyli i powiadomili go, wysłali patrol i wezwali policję. Samochodzik odzyskany :D”
~Gość
motosos.pl

„Jak jeszcze się nie zdecydowałeś, to bierz juwentusa! sprawdzona firma :) Sam zakładałem u nich lokalizatory gps, ale w większej ilości aut, no i do tego służbowych.”

~subway
motosos.pl

"Korzystam w juwentusie z usługi lokalizacji gps. Urządzenie mam w 14 samochodach firmowych, którymi dysponują handlowcy. Koszt montażu już się zwrócił :) Polecam firmom, bo to fajne rozwiązanie, można handlowcom zaplanować trasy, wiedzieć gdzie w danej chwili są i np. gdzie mogliby jeszcze po drodze wjechać."
~klient juwentusa
pstro.pl

"Jak jeszcze się nie zdecydowałeś, to bierz juwentusa! sprawdzona firma :) Sam zakładałem u nich lokalizatory gps, ale w większej ilości aut, no i do tego służbowych. Dużym atutem jest to, że mają całodobowe centrum monitorowania!"
~subway
motosos.pl


"Mam firmę dostawczą i zakładałem monitoring w firmie Juwentus. Polecam wszystkim. Solidna robota i dogodne warunki."
~ Karolus
expert.pl


"Ja tam sobie chwalę ten system. Wiem przynajmniej za co płacę i mogę wszystko sobie rozegrać, który kierowca gdzie ma po ładunek jechać. Monitoring pojazdów mamy z juwentusa. spoko firma, swój serwis mają, jest ok."
~ Audiczka
expert.pl
„Witam, ja podobnie jak kolega dostałem zniżkę w pzu po założeniu monitoringu w Juwentusie. Urządzonko zamontowali bardzo szybko i starannie”
~caro
forumleasing.pl

"Współpracuję z nimi poprzez monitoring gps. Cały system zdaje egzamin!"
~MomiN
kafeteria.pl


"Ja ze swojego doświadczenia polecam monitoring gps od juwentusa. Duży plus za zarządzanie/planowanie tras i dobrze rozwiązany system raportowania działań."
~Leo
transport.pl
zdjecie uzytkownika
satan - 2015-01-25 07:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"W imię Boga Jedynego w Trójcy Przenajświętszej,
w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego uciekajcie
złe duchy z tego miejsca, nie patrzcie,
nie słuchajcie, nie niszczcie i nie
wprowadzajcie zamieszania do naszej pracy
i naszych planów, które poddajemy zbawczemu
projektowi Boga. Nasz Bóg jest waszym Panem
i rozkazuje wam: Oddalajcie się i nie wracajcie
więcej tutaj. Amen."

* * *

"Boże, Najwyższy nasz Panie, Twoją boską mocą uczyń nas
niewidzialnymi dla naszych wrogów".
zdjecie uzytkownika
devil - 2015-01-25 07:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Święty Michale Archaniele,
broń nas w walce. Przeciw niegodziwości
i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną.
Niech go Bóg poskromi, pokornie błagamy,
a Ty, Książę Zastępów niebieskich mocą
Bożą strąć do piekła szatana
i inne duchy złe, które na zgubę
dusz krążą po świecie. Dostojna Królowo Niebios i Pani Aniołów!
Ty otrzymałaś od Boga moc i posłannictwo
starcia głowy szatana, pokornie Cię prosimy,
ześlij zastępy Aniołów, aby pod Twoimi rozkazami
ścigały szatanów, zwalczały ich wszędzie,
ukróciły ich zuchwalstwo i strąciły w
przepaść piekielną.Światłem niech będzie mi Krzyż Święty,
a nigdy wodzem smok przeklęty.
Idź precz, szatanie, duchu złości,
nigdy mnie nie kuś do marności.
Złe to, co proponujesz mi.
Sam swoją truciznę pij!
zdjecie uzytkownika
koza - 2015-01-25 07:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowiek opętany przez demony, gdy przekracza próg świątyni, poci się, traci przytomność i ma napady lęku. Nie może patrzeć na święte obrazy. Medalik z Matką Boską wywołuje jego agresję. Parzy go woda święcona. Widzi diabelskie twarze, nękają go obsesyjne myśli. Rozmawiamy z ks. Andrzejem Grefkowiczem – egzorcystą w diecezji warszawsko-praskiej.
Widział ksiądz kiedyś szatana?
Szatan to byt duchowy. To upadły anioł. Jeden z tych, które nie poddały się Bogu i wybrały zło. Złego ducha nie da się zbadać, zmierzyć, dotknąć, bo on nie ma ciała. Może jedynie ujawnić swoją obecność wcielając się w jakąś postać.
Kiedy się ujawnia?
Przy zetknięciu z egzorcystą zły duch, który stara się ukrywać swoją obecność, jest zwykle zmuszony do jej zamanifestowania.
I co wtedy się dzieje?
Różne rzeczy się dzieją. Osoba opętana, czyli taka, w której ciele zamieszkał demon, podczas egzorcyzmu może tarzać się po podłodze, krzyczeć, warczeć, zgrzytać zębami, przeklinać, bluźnić, walić głową w ścianę, wyrywać się, atakować krzyże, święte obrazy. Diabeł może też przemawiać przez osobę opętaną w nieznanych jej językach i wykazywać nadnaturalną siłę. Zdarzyło się, że ktoś, kto nie był w stanie samodzielnie chodzić, podczas rytuału biegał po całej sali, a po zakończeniu egzorcyzmu znów nie mógł zrobić kroku. Obecna przy tym lekarka była w szoku.
ImagePodczas egzorcyzmu złe duchy mówią coś do księdza?
Zdarza się. Reagują zwłaszcza na kierowane do nich w imię Jezusa egzorcyzmy rozkazujące. Grożą, przeklinają, rzucają obelgi. Krzyczą: "jest moja", "nic mi nie zrobisz", "wy nic nie możecie"! Kilka razy zostałem opluty przez opętanego.
A demony ujawniają swoją tożsamość? Na nagraniach z egzorcyzmów Anneliese Michel, na podstawie których powstał znany film "Egorcyzmy Emily Rose", wyraźnie słychać, jak młoda Niemka mówi sześcioma różnymi głosami męskimi, a każdy z nich określał siebie innym imieniem. Demony przedstawiały się jako: Lucyfer, Judasz, Kain, Neron, Hitler i Fleischmann.
Mam duży dystans, do tego co mówią złe duchy. Nie wiem, czy te imiona były zgodne z prawdą. Szatan jest ojcem kłamstwa i nie wiadomo, kiedy zdarza mu się powiedzieć prawdę. Ja nie mówię do demonów i nie słucham ich. Wolę słuchać Boga.
Anneliese Michel piła mocz, jadła pająki, odgryzała ptakom głowy, bez przerwy biegała po domu, rozbierała się do naga i skakała jak kozioł po ścianach. Tak zwykle zachowuje się osoba opętana?
To nie jest standard. Osoba opętana może funkcjonować z pozoru zupełnie normalnie. Czasami ktoś nieswojo czuje się w jej towarzystwie czy zwróci uwagę na "złe oczy". Opętanie najłatwiej rozpoznać po awersji do wszelkiego rodzaju sacrum. Szatan nienawidzi Boga, Jezusa, Maryi, Pisma Świętego. Zdarza się, że człowiek, którym włada demon, nie może wejść do kościoła. Gdy przekracza próg świątyni poci się, traci przytomność, ma ataki duszności, napady lęku. Bywa, że nie może patrzeć na święte obrazy. Medalik z Matką Boską wywołuje jego agresję. Parzy go woda święcona. Źle reaguje na modlitwę. Czasami widzi diabelskie twarze, nękają go obsesyjne myśli – także samobójcze. Bywa też tak, że szatan za wszelką cenę stara się nie dopuścić do egzorcyzmów.
To znaczy?
Podczas opętania to nie człowiek decyduje o swoim zachowaniu. Spotykałem się z przypadkami, że osoby, która miały poddać się egzorcyzmowi, wychodziły z domu i udawały się w zupełnie inne miejsce, na drugi koniec Warszawy. Gdy odzyskiwały świadomość nie wiedziały, gdzie się znajdują. Jedna z kobiet, której pomagałem, wyjechała do USA. Kiedyś zadzwoniła mówiąc, że trafiła do świątyni Szatana. Nie wiedziała, że takie miejsca w ogóle istnieją, nie miała pojęcia, gdzie ich szukać. To diabeł ją tam zaprowadził.
Według księdza szatan to realny byt, a nie tylko symbol, metafora zła?
ImageSzatanowi zależy na tym, by go nie dostrzegać, bo wtedy może swobodniej dokonywać dzieła niszczenia ludzi i świata. A dzisiejszy świat z jednej strony odwraca się od życia duchowego, a z drugiej strony odwołuje się do niezliczonej ilości pseudo-duchowych bzdur. Ludzie pod znakiem zapytania stawiają istnienie Boga, Szatana, aniołów i demonów, a jednocześnie chodzą do bioenergoterapeutów i wróżek, ładują się "energią kosmiczną", noszą talizmany, czytają horoskopy. To wszystko z naukowego punktu widzenia jest kompletną bzdurą, a co gorsza – rozwija niebezpieczną duchowość. Te praktyki otwierają furtki, przez które demony trafiają do ludzkich dusz. Szatan to nie metafora. To duch, który jest złem i pragnie tylko zła. Zło jest bowiem sensem jego istnienia i jego jedynym przeznaczeniem. Biblia w tej kwestii nie pozostawia żadnych wątpliwości: jasno mówi o istnieniu wielu istot duchowych, powołanych przez Boga do istnienia. Są one obdarzone możliwością poznawania i wolną wolą. Wśród tych duchów są takie, które sprzeniewierzyły się Bogu i swojemu powołaniu z Lucyf
zdjecie uzytkownika
patriota - 2015-01-25 07:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wolałbym się nie urodzić, niż budować na grobach zmarłych karierę polityczną - mówił w Sejmie premier Donald Tusk, 3 dni po rocznicy Smoleńska kierując to do Jarosława Kaczyńskiego. - Ponosicie całkowitą odpowiedzialność za katastrofę, będziecie na polskiej liście hańby - mówił chwilę potem z mównicy prezes PiS. To było pierwsze od wielu miesięcy sejmowe starcie liderów dwóch największych partii i pierwsze od lat tak ostre.

Donald Tusk opisywał z mównicy II rocznicę Smoleńska zorganizowaną przez PiS: Krzyki, wrzaski, przekleństwa. Jego zdaniem "na naszych oczach powstaje wspólnota polityczna, której celem jest wykluczenie innych". Wielkie smoleńskie kłamstwo, to zdaniem Tuska kłamstwo o zamachu i morderstwie. Obywatele - stwierdził premier - mają dość zarzutów o kłamstwie i zdradzie.

Donald Tusk przypomniał, że "katastrofa dotknęła wszystkich Polaków". PiS - owi, który forsuje uchwałę o zwrócenia się do Moskwy o zwrot wraku, Tusk powiedział, że historii Polski takie listy na Kreml nazywane były narodową zdradą. Polityków PiS nazwał Tusk "ludźmi ogarniętą nienawiścią". Lider Platformy uważa, że Polsce grozi na razie zimna, ale w przyszłości także gorąca wojna domowa, z której satysfakcję będzie miał tylko Kreml.

PiS zdaniem Tuska niszczy polską wspólnotę narodową
zdjecie uzytkownika
zdrajca - 2015-01-25 07:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tusk ocenił, że zaproponowana przez PiS uchwała to kolejny krok dla tych, dla których państwo polskie w obecnej postaci jest nie do zaakceptowania. Jak mówił, w tej uchwale czytamy, że Sejm RP zwraca się do władz Federacji Rosyjskiej, ponieważ polskie władze nie podejmują zdecydowanych kroków prawnych.

W historii Polski tego typu działania przeszły do historii zdrady narodowej, tylko ludzie opętani nienawiścią do własnego państwa, pogardą do swoich oponentów, pozbawieni naturalnego szacunku do ojczyzny, w której żyją tu i teraz, dzisiaj, są gotowi wnosić projekt uchwały, adres do władz Federacji Rosyjskiej, adres do Dumy, adres do cara, po to, by stwierdzić, że państwo polskie źle działa - oświadczył Tusk.

Premier zarzuca opozycji, że na tragedii smoleńskiej buduje swój polityczny kapitał.

Wolałbym się nie urodzić, niż na grobach budować karierę polityczną - grzmiał premier.

Dziś prawdziwy problem polega na tym, że w imię prawdy o Smoleńsku buduje się polityczne kłamstwo. Tak, rzeczywiście, mamy dziś w Polsce do czynienia z wielkim kłamstwem smoleńskim. Tym kłamstwem smoleńskim jest codziennie formułowany zarzut pod adresem władz Rzeczpospolitej, państwa polskiego, obywateli, którzy mają dosyć tej agresji, zarzutu o zdradę i o kłamstwo. To jest to kłamstwo - ostro ocenił szef rządu.

W opinii premiera jedyną drogą dla Polaków, aby Polska nie wyszła osłabiona z katastrofy smoleńskiej, jest rzetelna i uczciwa budowa wspólnoty wokół tej katastrofy.

Tusk podkreślił, że rozumie cierpienie tych, którzy w katastrofie utracili najbliższych. Ale na tej sali swoich najbliższych utracili i ci z prawej, i z lewej, i ci w centrum. 10, 11, 12 kwietnia 2010 roku nikt nie miał wątpliwości, że ta katastrofa dotknęła wszystkich Polaków niezależnie od tego, jakie poglądy polityczne prezentują - powiedział.

Wystąpienie premiera przerywane było okrzykami z ław PiS: Chcemy prawdy o Smoleńsku!

Tej prawdy o Smoleńsku nie zagłuszy ani skandowanie pod Pałacem Prezydenckim, nie zagłuszy krzyk PiS, ani innych radykalnych polityków, którzy z tej katastrofy robią machinę polityczną. Możecie krzyczeć 10 kwietnia, 11 kwietnia, przez cały rok, nie zakrzyczycie prawdy - odpowiedział Tusk.

Dzisiaj najprawdziwszym, najgłębszym problemem smoleńskim jest to, że powstaje na naszych oczach wspólnota polityczna, której celem jest wykluczenie większości Polaków z tej wspólnoty. Nie można zbudować szacunku do zmarłych, nie można kultywować dobrej pamięci o naszych zmarłych na fundamencie kłamstwa, czy politycznej agresji - dodał premier.

Chcę przypomnieć państwu, że było to przedmiotem rozmów, także publicznych, nawet na tak wysokim szczeblu jak rozmowa polskiego premiera z rosyjskim prezydentem w grudniu 2010 - powiedział. Jak dodał, Dmitrij Miedwiediew publicznie zadeklarował wtedy, że wciągu kilku miesięcy wrak wróci do Polski.

Szef rządu przyznał, że mamy do czynienia z partnerem, który w tej sprawie - delikatnie mówiąc - nie jest konsekwentny.

Podejmujemy na poziomie prokuratury, ministra spraw zagranicznych, rządu, prezydenta Rzeczypospolitej, podejmujemy te inicjatywy ze świadomością, że odpowiedź rosyjska, że wrak musi pozostać w Rosji do czasu zakończenia śledztwa, jest odpowiedzią, z której dla Polski niewiele wynika - powiedział szef rządu.

Zdaniem Tuska, trzeba mieć bardzo dużo dobrej woli, żeby uznać, że zapowiedź władz rosyjskich sprzed kilkunastu godzin, że są gotowi podjąć właściwie natychmiast rozmowy o technicznych warunkach przekazania wraku (...)., żeby potraktować to jako zapowiedź szybkich decyzji ze strony Moskwy.

Ale my nie ustąpimy. Wiem, że ci, którzy chcą wygrać wybory na katastrofie smoleńskiej potrzebują atrakcyjnych haseł, potrzebują "zdrady", "kłamstwa", potrzebują krzyku. Państwo polskie potrzebuje skutecznego, cierpliwego, które będzie prawdopodobnie trwało latami, wyjaśniania każdego szczegółu katastrofy - powiedział szef rządu.

Przyznał, że w dość powszechnym przekonaniu, nie wszystkie elementy, nie wszystkie przyczyny katastrofy zostały wyjaśnione a niektóre tajemnice być może ofiary smoleńskie wzięły ze sobą do grobu. Jak zaznaczył, choć sam ma poczucie, że kilka spraw być może nie będzie nigdy do końca wyjaśnionych, to jednak z tego powodu nie formułuje politycznej intrygi, żeby uderzyć w politycznego oponenta.

Przed chwilą wysłuchaliśmy wystąpienia prezesa rady ministrów, które przypominało mi wystąpienia z bardzo niedobrych czasów - odpowiedział Jarosław Kaczyński.

Kaczyński mówił, że zastępcą Tuska w PO był Janusz Palikot, który w sposób zupełnie niebywały obrażał najpierw żyjącego prezydenta, a później zmarłego prezydenta.

Przypomnę "kaczkę po smoleńsku" i "krwawą Mary". To jest pańska wina. To wszystko
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
Pytania: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-25 07:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie

Czy zaglądaliście już na stronkę http://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422

Są to aukcje bez ceny minimalnej jak wygrasz tj przelicytujesz innego użytkownika wygrywasz

Serwis bardzo szybko urasta w siłę coraz więcej użytkowników aktywnych

Przedmioty na aukcjach rewelacyjne ceny również!

Aby licytować trzeba wykupić kredyty ceny za pakiety są różne od 6 do 200zł

jeden kredyty podbija cenę o 10 groszy:)

Teraz trochę ciężej się walczy jest więcej ludzi chętnych i ciężej wygrać za drobne wiem to po sobie:) hhihiih

Spytacie czemu za takie ceny schodzą przedmioty i czy to realne?

Wg analityków serwis ma już 8 tys aktywnych użytkowników którzy w miesiącu wpłacają minimum 100zł na aukcje

daje to 800tyś :shock:

Na nagrody wydaja średnio 200tyś

Więc zysk maja ładny :shock:

Pozdrawiam ktoś może skorzysta i zechce powalczyć o sprzęcik :)

uprzedzam nie jest łatwo czasem aukcja trwa nawet 8godzin hihihihih :evil:
zdjecie uzytkownika
ciec - 2015-01-25 07:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę. Czy twoim zdaniem praca w ochronie powinna być lepiej wynagradzana? tak, obecne stawki są śmieszne 45% tak, ale powinno być też większe zróżnicowanie stawek między faktycznym ochroniarzem a stróżem 39% tak, ale tylko stawki dla pracowników, których praca jest niebezpieczna 8% nie, obecne stawki są adekwatne do obowiązków 8% ZAKOŃCZONA łącznie głosów: 723 Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i mienia. I nie jest to odosobniony przypadek, a raczej, coraz częściej standard w tej branży. Chcieliśmy zapytać owych ogłoszeniodawców o to, jak można połączyć licencję pracownika ochrony i znaczny stopień niepełnosprawności, i który z tych wymogów ma wyższy priorytet. Niestety, agencje ochrony, które mają takie wymagania, mają również dużą niechęć dzielenia się swoimi przemyśleniami z dziennikarzami. Ale zastanówmy się. Dlaczego firmy posuwają się do umieszczania ogłoszeń, które tak właściwie dyskryminują zdrowych pracowników? Ta branża jest zdominowana przez zakłady pracy chronionej, w których za zatrudnianie pracowników niepełnosprawnych pracodawca otrzymuje spore udogodnienia, między innymi dofinansowanie do pensji pracowników niepełnosprawnych w wysokości 75 proc. najniższego wynagrodzenia. To już wystarczający argument, żeby na stanowisko potencjalnie niebezpieczne i wymagające sprawności fizycznej szukać głównie pracowników niepełnosprawnych. - Niekiedy jedna sprawa wyklucza drugą. Stan zdrowia rencisty z orzeczeniem o niepełnosprawności często nie pozwala na wykonywanie obowiązków agenta ochrony - mówi Andrzej Oleśkiewicz z Agencji Ochrony Juwentus. Ochroniarzy możemy podzielić na dwie grupy: tych z licencją I lub II stopnia i tych, do których trafniej pasuje nazwa stróża. Co ciekawe, zarobki jednych i drugich nie różnią się znacznie od siebie. - Generalnie stawki dla ochroniarzy są niewielkie. Mieszczą się w granicach 5-6 złotych za godzinę, lepsze są dla pracowników z licencją, tu zaczynają się od ok. 7,50 zł na godzinę - informuje nas Andrzej Oleśkiewicz. Na nasze pytanie, czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy, Oleśkiewicz stwierdza krótko: - Myślę, że nie. Ale sytuacja nas do tego zmusza, bo kontrakty, jakie firma podpisuje mają przełożenie na zarobki pracowników, także tych z licencją - dodaje. Pracownicy ochrony bardzo często zatrudniani są na podstawie umów cywilnoprawnych lub umów o pracę za najniższą krajową. Taka sytuacja irytuje przede wszystkim doświadczonych agentów ochrony. - Posiadam pozwolenie na broń, ciągle podnoszę swoje kwalifikacje przez różnego rodzaju kursy strzeleckie, samoobrony, technik interwencyjnych oraz szkolenia w zakresie zabezpieczenia technicznego budynków i obiektów - pisze nasz czytelnik. - Propozycja pracy za 50 złotych dziennie mnie poniża. Coś tu jest nie tak. - Licencja pracownika ochrony się w ogóle nie liczy, tylko grupa inwalidzka albo stopień niepełnosprawności - pisze na naszym forum max w wątku Parodia ochroniarska. To wszystko sprawia, że do ochrony trafiają często przypadkowe osoby (szczególnie, gdy licencja nie jest wymagana), które w sytuacjach kryzysowych nie potrafią odpowiednio zareagować. - Nie trzeba wielkiej wyobraźni, aby dostrzec, że taki sposób funkcjonowania agencji ochrony nie zapewnia bezpieczeństwa chronionych osób np. podczas imprez masowych - mówi Marek Lewandowski, rzecznik Komisji Krajowej Solidarność. - Ale problem jest także ze źle skonstruowaną ustawą o zamówieniach publicznych. Wykorzystywanie przede wszystkim kryterium ceny sprawia, że firmy schodzą ze stawek, na czym tracą pracownicy. Zobacz wszystkie agencje ochrony w Trójmieście

Czytaj więcej na:
http://praca.trojmiasto.pl/Praca-w-ochronie-Niskie-stawki-i-dyskryminacja-zdrowych-kandydatow-n64857.html#tri
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Juwentus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Ochrona Juwentus?
Zadaj pytanie
x