Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochrona Juwentus

Pracowałeś w firmie Ochrona Juwentus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Guru - 2014-11-17 09:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popyskuj sobie jeszcze Adasiu tyle ci juz tylko zostało a glupka to poszukaj sobie na nowym rejonie :)
zdjecie uzytkownika
Szczecin - 2014-11-17 12:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [guru - 2014-11-16 11:51:58]:
Jak tam chłopaki sytuacja w Szczecinie ? OTO ICH OGŁOSZENIE :
Agencja ochrony zatrudni:
Emerytów, rencistów, osoby niepełnosprawne, studentów i uczniów zaocznych w charakterze Agentów ochrony w Szczecinie (prawobrzeże i centrum).
wymagania :
Niekaralność
Prezencja
Doświadczenie w ochronie
Chęć do pracy
Aż się boje co tam za ludzie pracują .... Jakie stawki?i obiekty ?Odpowie mi ktoś ?
zdjecie uzytkownika
byku - 2014-11-18 09:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na nowym rejonie zaprzyjaźni sie na pewno z roge... , to ten sam poziom inteligencji
zdjecie uzytkownika
Pan Biały - 2014-11-18 10:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byku - 2014-11-18 09:25:06]:
Za to twój intelekt sięga zenitu z tego jak widać po twoich nędznych wpisach zatłuszczony niedowartościowany śmieciu
zdjecie uzytkownika
opamietajcie sie!! - 2014-11-19 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie co wy robicie!!!jestescie juz takimi debilami ze wypisujecie na siebie takie teksty!!myslicie ze biuro nie sledzi tego forum???sa na biezaco!!!i sie smieja z was debile i za debilow maja nas wszystkich!! A na patrolach są debile ale tez znajda sie normalni ludzie!!nawet nie trudno sie domyslec jakie rejony wpisy robia chcecie sobie popisac?to piszczie o tych sprawach co was bolą w firmie!!nie na siebie!!!w biurze nawet nazwiskami walą kto co napisał!!to byl moj pierwszy i ostatni wpis bo nie bede sie zblizał do waszego poziomu inteligencji.Ogarnijcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sie postawcie tym co maja was za idiotów!!robia a nami co chca straszą,zastraszają(MOBBING) a może tak do sądu wszyscy pójdziemy???nieeeee brak wam odwagi!!bawcie sie dalej i dostarczajcie dalej rozrywki tym na stołkach!!!
zdjecie uzytkownika
erghedgerg - 2014-11-19 21:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt ubaw mamy po pachy :)
zdjecie uzytkownika
smutny - 2014-11-20 09:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A o czym tu pisać? Że firma zwraca za badania ale zastępca powiedział że i tak nam to potrącą ze zlecenia? A może że zapowiedział pomieszac nas na różne patrole a później pozwalniac?
zdjecie uzytkownika
byłykoordynator - 2014-11-20 09:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opamietajcie sie!! - 2014-11-19 20:25:12]:
w końcu mogłaby się zainteresować warszawka swoim rejonem i wyjaśnić w czym tkwi sedno problemu,może w tym ,że koordynatorzy za bardzo uwkiłali się w niejasne interesy z patrolowcami ,a może w tym ,że już brakuje im członków w rodzinie na rozpisywanie "godzinek" ?i zaczeło się sypać ,bo jeden na drugiego ma "haka" a reszta głupków wypisuje tu na siebie bo najłatwiej jest zasiać ferment wśród debili by odwrócic uwagę od prawdziwych aferzystów tej firmy :)
zdjecie uzytkownika
iydf; - 2014-11-20 10:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Pawelec zajmie sie pan w końcu pracą? A możę chce pan zostać dziennikarzem śledzczym?Podobno w panidomu są wolne wakaty.
zdjecie uzytkownika
byku - 2014-11-20 18:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [erghedgerg - 2014-11-19 21:24:35]:
nie warto pisać o tych z biura , bo szkoda na nich klawiatury , nasze biuro to jedna wielka żenada , a juwe to nie jest ogólnopolską firmą tylko kogucik , chyba już wszyscy się o tym przekonali , a patrolowcy to tylko pionki które odwalają czarną robotę
zdjecie uzytkownika
czytajacy - 2014-11-20 18:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to bym chciał nie których z biura zobaczyć w akcji na patrolu, jak by szybko spierdzielali gdzie pieprz rośnie bo z za biurka to łatwo się mówi i wydaje polecenia, nie wiem czy wszyscy pamiętają lub wiedzą o tym jak jeden dostał po ryjku i uciekł za biurko bo się bał jeździć na patrolu
zdjecie uzytkownika
byku - 2014-11-20 23:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez o tym pamietam , mowa oczywiście o J.P.
zdjecie uzytkownika
miron - 2014-11-21 20:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może ktoś napisze o POZNANIU bo słyszałem że tam to dopiero kręcą lody starzy pracownicy z dyrektorkami a oni są nietykalni tak podobno o nich mówią dzięki i pozdro
zdjecie uzytkownika
szreder - 2014-11-24 11:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedługo wszystko się zmieni gruby wieprz wyleci z rejonu i skończy się sianie fermentu
zdjecie uzytkownika
odwet - 2014-11-24 16:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórzy nigdy się nie nauczą........ Owiń swoją słonice firanką i się w końcu hajtnij może wydoroślejesz
zdjecie uzytkownika
remo - 2014-11-27 02:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemka szukam pracy aby dorobić, posture mam świętną więc myślę że ochrona to coś dla mnie, wyształcenie moje to matura i egzamin zawodowy ale myśle ze tylko powinno styknąc by stac na bramce lub w jakims sklepie. no ale wlasnie czy trzeba miec doswiadcznie zeby się ty zaciągnąć czy biorą każdego z ulicyyy
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-11-27 02:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie, branża ochroniarska jest dość specyficzna. To ani nie jest jakas super płatna robota, ani bardzo łatwa (no zależy od obiektu, czasem to lajt), ani nie wymaga wysokich kwalifikacji (nie liczę tu licencji ochroniarskich obu stopni ani pozwolenia na broń, bo można robić bez). Takze trzeba wiedzieć na co człowiek sie pisze aplikując do juwentus.
zdjecie uzytkownika
byku - 2014-11-30 09:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za ptak co pieje rano ?????? JUWENTUS
zdjecie uzytkownika
karolincia - 2014-12-01 01:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem bardzo zadowolona z ochrony juwentus. Gdy mam napad u siebie w salonie sa od 3 do 5 minut i wszystko przebiega pomyslnie. Chlopaki sa super mozna z nimi pogadac chwile posmiac sie. Naprawde najlepsza ochrona jaka znam :)
zdjecie uzytkownika
Nio - 2014-12-01 19:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolincia - 2014-12-01 01:35:28]:
Często masz napady w salonie? Z tego wynika że chłopaki w bonusie dokładają jeszcze jedną usługę :P
zdjecie uzytkownika
ines - 2014-12-07 21:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy mają specjalizację od padaczki ale zaczną po twojej wypowiedzi wozić kawtan bezpieczeństwa
zdjecie uzytkownika
stomil - 2014-12-08 14:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farba jakos milczy nic nie wypisuje czyżby żoneczko córeczka dowiedziała się jakie wałki wycina z tą małolatą :) może do niej ucieka czasami paekbrzed czasem zostawiając kierowce samego
zdjecie uzytkownika
Stylas - 2014-12-11 08:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozytywnie można myśleć czytając takie opinie jednak zastanawiam się czy rzeczywiście można stwierdzić, że praca u nich jest adekwatna do kasy jaką się otrzymuje? Domyślam się, że pieniądze wcale do najwyższych nie należą, znam trochę branżę ochroniarską i stawki panujące w środowisku - mało jest osób zadowolonych. Również z Juwentusu...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
Pytania: Witam,
Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
zdjecie uzytkownika
agent - 2014-12-15 17:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, że w tym roku będą talony na święta ?
Mój zmiennik mówi, że co rok są.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-12-20 20:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak będą w biurze a dla chołoty niema nic tylko zleceniówka i najlepiej 300h w miesiącu żeby mieli z czego urwać koordynatorzy i to jest fakt
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Juwentus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Ochrona Juwentus?
Zadaj pytanie
x