Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochrona Juwentus

Pracowałeś w firmie Ochrona Juwentus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Okiem pracodawcy: JUWENTUS - 2014-05-27 11:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [potrzeba - 2014-05-27 09:17:26]:
Chcecie wiedzieć, czego u kandydatów do pracy szuka firma Juwentus? Zapytaliśmy o to osoby bezpośrednio odpowiedzialne za rekrutację. Poniżej publikujemy odpowiedzi:
1. Osoby, o jakich umiejętnościach mają największą szansę na pracę w Państwa firmie?

Wszystko zależy od tego, na jakie stanowisko aplikuje kandydat, ale generalnie najbardziej cenimy w firmie JUWENTUS osoby kreatywne i ambitne, które mają "pomysł na siebie". Tacy ludzie mają u nas szansę nawet pomimo czasem niezbyt niedużego doświadczenia zawodowego lub niższego od standardowo wymaganego wykształcenia. Zawsze oceniamy indywidualne predyspozycje kandydata w kontekście pracy i konkretnego stanowiska.

Ze względu na specyfikę branży ochrony mienia najczęściej poszukujemy osób posiadających określone umiejętności techniczne, a bezwzględnym warunkiem umożliwiającym podjęcie pracy jest udokumentowana niekaralność.

Oczywiście największe szanse na znalezienie zatrudnienia w firmie JUWENTUS mają kandydaci na agentów ochrony, ponieważ na to popularne stanowisko prowadzimy w zasadzie nabór ciągły.

W tym miejscu warto podkreślić, że istnieje duża różnorodność w ramach pozycji Agent Ochrony, od podstawowego pracownika ochrony po operatora centrum BMS, pracownika recepcji lub agenta administracyjnego (concierge). Różnorodny jest także system pracy (12/24, 12-tki, noce) oraz miejsce jej wykonywania (biurowiec, sklep, osiedle mieszkaniowe itp.).

W przypadku stanowiska Pracownika Ochrony od kandydatów oczekujemy po prostu określonych predyspozycji do wykonywania w/w zawodu, w pozostałych przypadkach może być potrzebna znajomość języka angielskiego, umiejętność obsługi komputera lub posiadanie licencji pracownika ochrony (szczegóły zawsze publikowane są na stronie firmy JUWENTUS w zakładce praca: http://www.juwentus.pl/pl/praca/aktualne-oferty-pracy).

Ze względu na niewielkie wymagania wstępne, możliwość znalezienia pracy w pobliżu swojego miejsca zamieszkania oraz dostosowania dogodnych godzin pracy, stanowisko agenta ochrony jest atrakcyjne zwłaszcza dla studentów studiów dziennych i zaocznych, emerytów

i rencistów oraz osób posiadających lekki stopień niepełnosprawności, a także aktualnie bezrobotnych lub poszukujących dodatkowego zatrudnienia.
2. Jak ważne, poza wiedzą i doświadczeniem są dla Państwa cechy osobowościowe i tzw. kompetencje miękkie kandydatów?

Doświadczenie zawodowe oraz określone kompetencje twarde (wiedza branżowa w dziedzinie ochrony, motoryzacji, GPS czy nowych technologii) są dla konkretnych stanowisk po prostu niezbędne ale to nie zawsze wystarcza. Dużą wagę przywiązujemy do kompetencji miękkich kandydatów, mam tu na myśli zwłaszcza umiejętności interpersonalne. Przykładowo :

- u kandydatów mających wykonywać prace biurowe kładziemy większy nacisk

na kompetencje związane z systematycznością, dokładnością, dobrym zarządzaniem czasem,

- w przypadku przedstawicieli handlowych kluczowa jest umiejętność nawiązywania relacji z innymi ludźmi, komunikatywność, kreatywność, przebojowość, determinacja w osiąganiu wyznaczonych celów, konsekwencja oraz umiejętność zdrowej rywalizacji,

- u kandydatek/kandydatów do pracy w recepcji bierzemy pod uwagę, oprócz znajomości języków obcych, umiejętność ustalania priorytetów, miłe usposobienie, skłonność do uśmiechu i empatię oraz zdolność profesjonalnego prowadzenia rozmowy zarówno osobistej jak i telefonicznej,

- w dziale obsługi klienta oczekujemy przede wszystkim umiejętności perswazji, uważnego słuchania, cierpliwości, podzielności uwagi, dobrej organizacji pracy oraz zdolności płynnego i rzeczowego komunikowania się w mowie i piśmie. Ważna jest także umiejętna współpraca z innymi działami wewnątrz firmy,

- od pracowników działów: technicznego czy GSM wymagamy analitycznego myślenia, dokładności, spostrzegawczości i umiejętności posługiwania się językiem branżowym, co ułatwia komunikację w zespole.

Wyjątkiem są stanowiska specjalistów z dziedziny informatyki, księgowości itp.

gdzie warunkiem podstawowym jest weryfikacja kandydatów pod kątem kompetencji twardych, a kompetencje miękkie odgrywają mniej istotną rolę, niemniej stanowią dodatkowy atut kandydata.

Oczywiście są pewne kompetencje miękkie, które w firmie JUWENTUS cenimy

u każdego pracownika, bez względu na jego miejsce w firmowej hierarchii i zakres obowiązków. Należy do nich cierpliwość, dokładność, zaangażowanie w pracę i lojalność wobec pracodawcy, a także elastyczność, komunikatywność i umiejętność pracy w zespole. W końcu większość swojego życia spędzamy w pracy, zatem każdy chce mieć obok siebie kompetentnego i wartościowego kolegę lub koleżankę w dziale.Dlatego ważne jest dla nas, aby rozwijać w pracownikach umiejętności miękkie,

zdjecie uzytkownika
nuras - 2014-05-27 13:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja mam takie podstawowe pytanie. Trzeba spełnić jakieś konkretne warunki, żeby pracować w ochronie w Juwentusie? czy sama chęć wystarcza?
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-05-29 18:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracować trzeba z połykiem czy bez?
zdjecie uzytkownika
osiedlowy ciec - 2014-06-16 22:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wam powiem że w juwentusie kiepsko raz poszedłem na obchod i frajer z piątego piętra na zygal metr odemnię przeciało i zadzwoniłem z ciekawości do koordynatora co on na to czy miejskie czy jak a ja usłyszałem wie pan to nasi klienci więc lepiej nic z tym nie róbmy . (usunięte przez administratora). Za gorącą stawkę zimnego ciecia .
zdjecie uzytkownika
inny cieć - 2014-06-17 07:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja ci odpowiem brachu,kazdy klient jest dla firmy strategiczny kazda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet ten ktory placi nedzne grosze to priorytet dla firmy,ja dostaje 4,50 klent placi firmie 6,50 ale to jest jak to mowi koordynator Wspanialy partner biznesowy :):):):) no coz jaka firma tacy klienci
zdjecie uzytkownika
osiedlowy cieć - 2014-06-17 14:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to mam trochę lepiej bo 5,50 ja mam kolegów na takich obiektach co 50 min odbijają 40 punktów na 8 piętrach za jedyne 5 zł to już trzeba być debilem a to wszystko wina tych starych dziadów 75+ co idą za 4,5 gdyby ludzie by się na takie stawki nie godzili byłoby inaczej a tak jesteśmy dla nich band [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 5 zł lub mniej .
zdjecie uzytkownika
Zbych - 2014-06-20 12:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiedz kolego a czy nawet te 5,5 to jest godziwa stawka? Jak dla mnie to jest poniżej pewnej granicy przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
osiedlowy ciec - 2014-06-24 12:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A teraz maja opuznienia z kasa
zdjecie uzytkownika
Zbych - 2014-06-30 18:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niebywałe jest to, że pomimo tak śmiesznych stawek nie potrafią jeszcze na czas wszystkiego wypłacić. Źle to o nich świadczy.
zdjecie uzytkownika
Jaromir - 2014-07-01 19:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem klientem tej chorej firmy i osobiście nie polecam, znam nawet kilka osób tam pracujących w patrolu i również narzekają na chory system tej firmy, cięcie kosztów na maxa, godzin ponad wszelkie normy, również z bronią z klientami się w ogóle nieliczną tylko opier…. jak się im zwróci uwagę w szczególności PANI DYREKTOR .
Pewnego razu na alarm ku mojemu zdziwieniu, przyjeżdża do mnie Juwentuso-Konsalnet i jacyś kolesie z napisem Konsalnet pakują mi się na posesje, więc jak już wspomniałem z ogromnym zdziwienie nie wspomnę o 45 minutowym oczekiwaniu, Pytam? kim są a oni że z Juwentusa i przyjechali na alarm ( chyba jechali przez Koluszki do warszawy) ;) !! mmm myślę sobie zadzwonię do tej firmy i spytam o co tu chodzi bo ktoś chyba mnie chce zrobić w jajo .
W słuchawce słyszę odpowiedz, że Juwentus połączył się jakimiś tam obiektami Konsalnetu ( co mnie to obchodzi) i wmawiają mi że mnie informowali pisemnie, no to już we mnie trafiło ! nie dostałem żadnego pisma, Kobitka na infolinii wraz z Kierownikiem a później PANIĄ DYREKTOR kłamią jak z nut, pismo rzekomo wysłali dwa miesiące temu co jest nie prawdą poprosiłem o skan potwierdzenia wysłania i nigdy się nie doczekałem, jak z płatnością się spóźniałem nie cały miesiąc to znali numer telefonu do mnie i adres do szybkich monitów.
Nie chce mi się już rozpisywać na temat tej dziwnej firmy na szczęście chroni mnie już inna i jak narazie dbają o klienta na BOk-u ludzie bardzo mili i tak trzymać!
zdjecie uzytkownika
samson - 2014-07-02 12:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie , mam pytanko do byłych pracowników tylko pytam poważnie i poproszę o odp ludzi którzy pracują lub pracowali.Mam komornika , pracuje w innej ochronie i niestety nie idzie sie z nimi dogadac co do umowy i ściągaj mi 50 % tych marnych groszy i tu pytanko Czy idzie w Juwe dogadać się zęby umowę zrobili na 100 zl zeby komornik se to sciagnola a zreszta wiadomo gdzie , poproszę o odpowiedz , bo murze zmienić prace ze względu na sytuacje życiowa i szukam wypłacalnej firmy!!!Niestety żyjemy w polsce!
zdjecie uzytkownika
jordan - 2014-07-03 08:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jesli macie wątpliwości co do czasu dojazdu to poproscie o wydruk z GPSa!!!! Poza tym w umowie postarajcie sie umiescic klauzulke że w razie opóźnionego czasu dojazdu należy się wam rekompensata
zdjecie uzytkownika
alone - 2014-07-03 08:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wlanie ja tez mam komornika i pracuje w innej firmie i niestety nie mogę się z nimi dogadać i pytanko jakie Sa umowy w juwe czy da rade na te sto zloty miec umowę a resztę wiadomo jak??
zdjecie uzytkownika
Zbych - 2014-07-08 09:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@jordan - serio myślisz, że podpisaliby coś takiego? Wybacz ale to nie Holandia tylko Polska, tutaj Twoja sprawa raczej pozytywnie nie byłaby rozpatrzona.
zdjecie uzytkownika
usty - 2014-07-11 11:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"a reszta wiadomo jak??"
co znaczy wiadomo jak?
w juwe nie ma czegoś takiego jak "wiadomo jak"
zamiast pisać pierdułki w wiadomym celu idź cieciu szlabanu pilnować !
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-07-12 07:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mają ruszyć zwolnienia w juwe oj trzeba będzie filmy powrzucac na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
endzi - 2014-07-12 21:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak można w tej firmie pracować ludzie obudzcie się tam wszyscy klamia bo maja za to placone to jest jedna klika wiem bo w tej firmie już nie pracuje i dziekuje bogu
zdjecie uzytkownika
były - 2014-07-13 13:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również zmieniłem barwy na Solid i jest dużo lepiej,nie dość że stawka wyższa to nie ma takiego podejścia do pracownika żeby TYLKO I WYŁĄCZNIE KARAĆ
zdjecie uzytkownika
smakosz - 2014-07-15 16:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zwolnienia najskuteczniejsze są wyroby z wieprzowinki swojsko zrobione powiem wiecej można szybko wrócić do łask
zdjecie uzytkownika
alex - 2014-07-19 19:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te wyroby z wieprzowinki to wy SŁOIKI wozicie z różnych wioch i psujecie stawki a kto pracował w tym syfie w juwentusie to może cos na ten temat powiedzieć a kto jeszcze zapie....a w tym syfie to nie ma godności a zdziwi się dopiero w tedy kiedy wejdzie ustawa o ZLECENIÓWCE to potraktują was jak ŻULI DAJE WAM SŁOWO A SOLID WTEDY WYPNIE NA WAS D..E I BĘDZIE MIAŁ RACJE
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Ochrona Juwentus zatrudni : OSOBY MŁODE ( DO 55 LAT ) do dozoru obiektów na terenie Wrocławia. Wymagany dobry stan zdrowia. Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie. Tel: 71/ 323 17 26
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
żul - 2014-07-20 12:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odbyło się ostatnio zebranie dowiedzieliśmy się że jesteśmy band [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy niczego nie potrafią dobrze zrobić, podwyzek nigdy nie będzie bo taki jest rynek i jesteśmy nierentowni do tego za nasze błędy powinniśmy być zwolnieni,prokurator,wiezienie a moze i kara smierci :):) nie ma to jak motywacja teraz aż rwe sie do swoich obowiązków :):(:):):)
zdjecie uzytkownika
żul - 2014-07-20 12:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać że przy wymianie argumentów oczywiscie na gdy racji nie mamy :) tylko przywódca i podnóżek maja świętą i jedyną racje nasze argumenty jakie by nie były to stek bzdur bo co my (usunięte przez administratora)możemy wiedzieć o pracy Przecież nie po to teoretyk napisał instrukcje żeby praktyka czy życie je zmieniala :):):):)
zdjecie uzytkownika
wiolanczela1995 - 2014-07-23 08:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora ) na kazdym kroku!!!
Wolę żebrać niż iśc do nich pracowć!
Na wypłate czekam juz od 3 miesięcy i na dal jej nie ma!
Lepiej przymierać głodem niż iść pracowac dla tych złodzieji i wyzyskiwaczy.
Stawka głodowa , wymagania jak za 100 zł/h.
Podejście do pracownika jak do śmiecia . Po zwolnieniu musiałem jechac do Katowic , zeby podpisać jeden śmieszny papierek , dzieki ,któremu mogłem otrzymać moją głodową wypłatę!
zdjecie uzytkownika
zeslonska - 2014-07-23 08:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli zrobimy za dużo kilometrów to z wielką łaską wypłacają ale trzeba udokumentować dokumenty :):) prowadzimy 3 (trzy) ewidencje do tego sa GPSy w samochodach ale jakis "bystrzak" uznal ze trzy ewidencje i gps to za mało wiec wprowadzil zeszyty zeby CZWARTY raz pisac to samo :):) co taki(usunięte przez administratora słowa niecenzuralne) ma w swoim pustym łbie??? Utrudniają jak tylko mogą żeby nie wypłacić tego co się nam należy. Taki (usuniete przez administratora słowa niecenzuralne) zbija na nas kokosy,piętra rozbudowują a podwyżek nie było od 7lat! (usuniete przez administratora słowa niecenzuralne)
zdjecie uzytkownika
elko - 2014-07-23 19:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracują w tej śmiesznej firmie tacy tylko co robią loda ja myślałem ze już się przekonaliście co to za firma dajcie sobie spokój z tą firmą i jej układami przecież powinniśce już wiedzieć że nasze państwo nic z tą jak i innymi tymi śmiesznymi firmami nie zrobią bo ciągną z nich korzyści tak jak z innych firm zamiecionych pod dywan do puki CIECIE BĘDĄ PRACOWAC ZA 3 ZŁ NA H to lepiej iść zbierać puszki i u tych śmieci nie być poniżanym
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Juwentus
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x