logo Ochrona Juwentus

Ochrona Juwentus

Warszawa

Opinie o Ochrona Juwentus

tsta 2016-06-02 23:11:06
potrzebują
Do Kwiczoła 2016-06-12 05:14:53
Bardzo dobrze że ktoś nie pozwala sobie aby obrażano niepełnosprawnych a nic tak nie boli jak dostać po kieszenie życzę ci abyś zapłacił za obrażanie jak najwięcej na cele charytatywne !!!
7
ha ha ha 2016-06-30 06:02:27
jaka firma takie wpisy :)))))
6
patrol 2016-07-06 12:31:05
Witam.Chodza słuchy że od stycznia kiedy wejdzie stawka ustawowo wyższa to juwentus szykuje masowe zwolnienia patrolowców, zmniejszanie ilości rejonów a nawet patrole pojedyncze.czy ktoś coś o tym wie??jakie rozwiązania wchodzą w grę?
Damian 2016-07-06 17:26:24
Wchodzi w grę to,ze ta ustawę bedzie można z palcem w czterech literach obejść,podobnie jak tą o uzusowieniu skladek.Takze kto jak kto,ale kazda "porządna" firma ochrony zawczasu jest na to przygotowana.Także na to że więcej zarobisz nie licz
1
Wrocław 2016-07-07 10:31:25
Witam.cos sie dzieje słyszałem że w poznaniu poleciał dyrektor od patroli
Kopernik 2016-07-11 03:42:04
Niestety od 1 stycznia 2016 roku wchodzi ustawa że na umowie zleceniu nie może być mniej niż 12 zł netto jeśli będzie mniej to pracodawca płaci karę 50 tyś. zł i nikt powtarzam nikt nie przeszkodzi ani też nie obejdzie tego .Umowa o dzieło jest w ochronie nie legalna gdyż umowę o dzieło stosuje się tylko i wyłącznie na zlecenie wykonania usługi czyli naprawy kranu lub położenia tapety a nigdy nie uważa się jej jako umowy o pracę która mogłaby zastąpić umowę-zlecenie.Firmy mają trzy wyjścia.1.Przyjmowanie ludzi na umowę o pracę gdyż na zlecenie będzie drożej.2Umowa o pracę na 1/2 etatu i trzecia najbardziej prawdopodobna to zwalnianie ludzi zdrowych i zastępowanie ludzmi z grupami inwalidzkimi gdyż z tego tytułu mają same ulgi z pfron oraz dofinansowania.Żaden najlepszy prawnik tego kraju nie ominie tego przepisu bo od stycznia ludzie bardzo uważnie będą patrzeć na to co podpisują !!
7
Damien 2016-07-12 11:00:18
Kopernik ,albo Ty naiwny,albo z księżyca się urwałeś.Wiesz jak możną tę ustawę nazwać? Ustawą "o wpisaniu na umowie 13 brutto".A ominąć ją jest łatwiej niż Tobie się wydaje.Podać Ci przykład? Proszę bardzo.Wpisują Ci 13 brutto na umowie i nawet Ci tyle zapłacą,lecz niestety kolego.W świetle prawa mają prawo pobrać od Ciebie opłatę za wynajęcie np. radia.I może to być ujęte w jednej umowie.Na razie jeden przykład.Jak naiwniaki się będą upierać dalej to chętnie podam kilka innych sposobów.Pozdrawiam wszystkich naiwnych.
P.S. Nie jestem koordynatorem ,ani żadnym kierownikiem.Po prostu nie jestem naiwny.Jak mój znajomy przeczytał tą ustawę to ze śmiechu padł tyle ma dziur.Także chłopaku ciesz się z 13 brutto zobaczysz ją owszem ,alr tylko na umowie co najwyżej
1
Damian 2016-07-12 11:07:23
Czekam na dalszą dyskusje.Dla wszystkich zadowolonych z przyszłych podwyżek z chęcią podam kilka innych przykładów jak w świetle prawa obejść tą wspaniałą ustawę.Wiecie kiedy podniosą stawki? Jak nie znajdą głupich do pracy za te pieniądze.A tak to sobie mogą wpisywać ile chcą ,a PO koniec końców dostanie tyle samo.
Damian 2016-07-12 11:23:33
Aha jeszcze coś drodzy koledzy ochroniarze.Wiecie że w Polskim prawie dopuszczalne jest bezpłatna Umowa Zlecenie?Albo Umowa Zlecenie bez podawania kwoty? No to wszystkich czekających na kolejne przykłady sposobów ominięcia ustawy daję to do przemyślenia.A na razie cóż cieszymy się :D
czaja 2016-07-15 10:33:50
Ja pracuję w małej miejscowości na Podlasiu na Grupie Interwencyjnej pracujemy pojedynczo.W każdym miesiącu wyrabiam po 252godz. Moja stawka to 9,50 brutto za godz. Wejście na stawkę 12zł od 1 stycznia 2017r. dla mnie osobiście byłoby sporym skokiem dużo więcej bym zarobił przy 252godz. jak do tej pory. Obecnie na czysto wychodzi 1742zł na rękę. A po 1 stycznia brałbym 2200zł. wyszło by więcej o 460zł
3
Raul 2016-07-17 15:10:23
Poszukaj sobie lepiej normalnej pracy jak jesteś zdrowy na umyśle i fizycznie, ( usunięte przez administratora ) Co innego ludzie starsi wiekiem, albo niepełnosprawni, którzy za bardzo nie mają wiele możliwości znalezienia pracy w miarę dobrze płatnej.
8
Łódź 2016-07-20 19:51:36
Witam.Patrolowcy proszę o opinię.
Czy to prawda że ostatnio w Warszawie zwolniono z pobocznych rejonów prawych i jeżdżą kierowcy w pojedynkę??? Co się dzieje w tej formie- ogólnopolski kolos zdaje się mieć gliniane nogi.We wcześniejszych opiniach ktoś pisał że dyrektor patrolowcow w poznaniu poleciał z dnia na dzień...czy w innych miastach są jakieś wieści o dyżurach pojedynczych i stawce 12 zł???
Znajomy z Wrocławia mówił że u nich też jakieś zmiany się szykują odnośnie prawych. Podobno sieć monitoringu Juwe jest wystawiona na sprzedaż.a w poznaniu sprzedali podobno rejon miasta Środa Wielkopolska jakiejś podrzednej firemce to pewnie chłopaków pozwalniaja....
4
Lucyfer 2016-07-21 09:28:59
To ta firma ma reputację?
3
Wrocław 2016-07-22 10:16:42
Witam.a co z monitoringiem w Warszawie? Jest wystawiony na sprzedaż? A prawi polecili wszyscy czy jak to wyglada?a co z bronią? U nas we Wrocławiu ma zostać tylko jeden patrol uzbrojony a reszta sami kierowcy służby pojedyncze.wiec trochę prawych poleci na L4.
Już potwierdzone info- w poznaniu nowy dyrektor i nowe zmiany i redukcję etatów....
3
Pelikan 2016-08-09 01:53:33
Jaki talent w omijaniu prawa się marnuje.Piszesz bo masz załamanie że świat ci się wali że trzeba ludzi szukać i nowe obiekty załatwiać odpuść sobie nikt cię nie żałuje wreszcie PIS się wziął za takich którzy bogacili się na krzywdzie ludzkiej ,którzy pracowali za 4-5 zł na godzinę po 200-300 godzin żeby utrzymać rodzinę !


Aha jeszcze coś drodzy koledzy ochroniarze.Wiecie że w Polskim prawie dopuszczalne jest bezpłatna Umowa Zlecenie?Albo Umowa Zlecenie bez podawania kwoty? No to wszystkich czekających na kolejne przykłady sposobów ominięcia ustawy daję to do przemyślenia.A na razie cóż cieszymy się :D

Kopernik ,albo Ty naiwny,albo z księżyca się urwałeś.Wiesz jak możną tę ustawę nazwać? Ustawą "o wpisaniu na umowie 13 brutto".A ominąć ją jest łatwiej niż Tobie się wydaje.Podać Ci przykład? Proszę bardzo.Wpisują Ci 13 brutto na umowie i nawet Ci tyle zapłacą,lecz niestety kolego.W świetle prawa mają prawo pobrać od Ciebie opłatę za wynajęcie np. radia.I może to być ujęte w jednej umowie.Na razie jeden przykład.Jak naiwniaki się będą upierać dalej to chętnie podam kilka innych sposobów.Pozdrawiam wszystkich naiwnych.
P.S. Nie jestem koordynatorem ,ani żadnym kierownikiem.Po prostu nie jestem naiwny.Jak mój znajomy przeczytał tą ustawę to ze śmiechu padł tyle ma dziur.Także chłopaku ciesz się z 13 brutto zobaczysz ją owszem ,alr tylko na umowie co najwyżej

opłaty za wynajęcie radia !! ha ha ha ha gościu jesteś zabawny !! nazywasz ludzi naiwniakami co grunt pod nogami się pali od 1 stycznia nie przyjmiesz już emeryta za 3 zł na godzinę skończył się dziki kapitalizm Panie kierowniku lub Koordynatorze żałosne te twoje opinie zresztą jak ty sam !
10
Damian 2016-08-09 17:49:22
Szkoda mi Ciebie kolego.W każdym razie już licz pieniążki z tej podwyżki.Nie jestem kierownikiem ,ani koordynatorem.Z ochroną skończyłem 2 lata temu.Szkoda mi zresztą wszystkich was, tak po ludzku po prostu.Trzymajcie się.Aha pamiętajcie od nowego roku 13 brutto i ani grosza mniej.Hahahahaha.
1
RADEK 2016-08-13 06:01:25
NIE PRACUJESZ W OCHRONIE OD DWÓCH LAT TO PO CO WYPOWIADASZ SIĘ NA FORUM FIRMY OCHRONIARSKIEJ ? PISZESZ ŻE CI NAS SZKODA PO PROSTU NIE MOŻESZ SIĘ POGODZIĆ Z TYM ,ŻE SKOŃCZĄ SIĘ JUŻ PREMIE ITP. DLA KIEROWNIKÓW ,KOORDYNATORÓW,MENAGERÓW I INNYCH.NIESTETY ZOBACZYCIE JAK TO JEST ŻYĆ NA DUŻO NIŻSZEJ STOPIE ŻYCIOWEJ I BARDZO DOBRZE I NIE MARTW SIĘ O NAS DAMY SOBIE RADĘ JESTEŚMY PRZYZWYCZAJENI DO PODWYŻEK W PRZECIWIEŃSTWIE DO WAS KTÓRZY BĘDĄ MUSIELI NIE ZLE SIĘ NAGŁOWIĆ ABY UTRZYMAĆ PRACOWNIKÓW I OBIEKTY BO OD 1 STYCZNIA 2017 TO PRACOWNICY BĘDĄ DYKTOWAĆ WARUNKI A NIE PRACODAWCY.

Aha pamiętajcie od nowego roku 13 brutto i ani grosza mniej.Hahahahaha. NO ŚMIEJ SIĘ OD STYCZNIA BĘDZIEMY CZĘŚCIEJ WIDZIEĆ WAS W BIEDRONCE NA DZIALE TANICH PARÓWEK HA HA HA !
13
były pracownik 2016-08-25 14:00:18
jeśli już to MOŻE a nie morze
zadziwiony 2016-09-12 11:25:24
Tą swoją odezwą zachęcił mnie Pan do podzielenia się uwagami dot. wykonywania umowy-zlecenia w ochronie ruchomej obiektu. Otóż zakład posiada kilka własnych środków transportu , które w godzinach pracy zakładu codziennie wyjeżdżają dziesiątki razy za bramę z towarem lub po towar. Każdy z ciężarowych i osobowych śr. transportowych jest kontrolowany poprzez ważenie , kartę pracy kierowcy , gps , kamery zakładowe i przez nas jako ochroniarzy . Wpisujemy codziennie dziesiątki wpisów w ewidencję ruchu samochodowego, bo taka jest umowa między firmami. Tutaj kłania się " Bareja" . Zrozumiałe jest prowadzenie ewidencji obcych środków transportu. W/g mnie wykonywanie tej pracy jest nikomu nie potrzebne. Ale tak dziwnie są sporządzane umowy.
1
adamus 2016-09-20 11:07:12
posłuchaj mały (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!! ja jestem niepełnosprawny bez prawa do renty i musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 360 godzi i nie siędzę w kanciapie jak ty tylko muszę odśnieżać zamiatać myć okna więc nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e wszyscy niepełnosprawni to stękające trupy bo my często pracujemy ciężej niż nie jeden cieć albo rambocieć-to taki cięć z licencją
Kollo 2016-09-26 03:13:35
Dokładnie masz rację gościu robi to co do niego nie należy i ma pretensje nie wiadomo do kogo.Jak mnie biją to uciekam,jak każą robic co do mnie nie należy to się zwalniam i pracuję gdzie indziej proste !!!
2
Stan 2016-09-26 16:56:58
W dużych miastach można tak robić, ale są pipidówki gdzie za bardzo nie ma gdzie pójść, bo największym pracodawcą jest powiatowy szpital i urząd miasta. Jak gościu ma grupę niepełnosprawności to go tak szybko nie zwolnią.
Swoją drogą dziwię się, że są młodzi, zdrowi ludzie i pracują w takich ( usunięte przez administratora ) inne tego typu. Co innego jak ludzie którzy mają głodowe renty (lub w ogóle nie mają), albo im wiek już nie pozwala pracować przy cięższych i bardziej wymagających pracach.
4
ochroniarzjuwentus 2016-10-03 11:53:48
Ludzie jakie opłaty za radio ,mundur itp ? firma musi zapewnić wam narzędzia niezbędne do pracy!!! więc nie piszcie głupot o opłatach za sprzęt!
7
pimpek 2016-10-06 04:57:15
panowie kiedy będą podwyżki i wypłaty co miesiąc
1
patrol 2016-10-12 10:29:38
Jak to jest że tyle się dzieje w Juwentusie a nikt nic nie pisze? Przecież prawie w całej Polsce zrobili pojedyńcze służby a prawych zwolnili.Bo oszczędności, już widzę co to będzie od stycznia jak stawki się zmienią. Juwentus jest przerażony stratą obiektów ochrony fizycznej jak będzie musiał klientom stawki podnieść a wiadomo że cześć zrezygnuje jak dostanie podwyżke 100%więc może to wszystko się skończyć sprzedażą firmy. Ogólnie to śmiech na sali tak duża firma i nie umie sobie poradzić z tą sytuacją..
5
AAA 2016-10-12 11:35:58
Jak to jest z bonami i paczkami dla dzieci na święta w tej firmie?
cieć 2016-10-12 14:29:36
paczki na święta - zapomnij ....., nawet nikt nie przyjdzie i nie powie wesołych świąt...
3
NIkoś 2016-10-12 15:09:39
Możesz dostać garba na święta tylko i ( usunięte przez administratora ) zł za godzinę
3
molo 2016-10-13 10:12:55
Czy w Warszawie i okolicach patrole interwencyjne są pojedyncze ?
monte 2016-10-13 23:04:10
nie można sie z wami skontaktować..nie odpisujecie na emaile...złożyłem skarge na koordynatora to nic sobie z tego nie zrobiliście ..
2
Tosia 2016-10-14 09:46:37
Złóż skargę do PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY wtedy będą inaczej rozmawiać Z szacunkiem!!!!
1
Zdziwiony 2016-10-14 13:01:50
Krzyżyk słyszałem że znowu kupujesz na kolegów z pracy
psychol 2016-10-16 17:44:54
Masz rację. Firma powinna jednakowo traktować zdrowych bez dopłaty jak i tych z opłatami. Jednym kryterium powinna być chęć i zaangażowanie w prcy
monte 2016-10-18 15:39:23
znacie koordynatora z laskowca starego?
Leszek 2016-10-18 21:06:33
Tragedia
2
monte 2016-10-20 13:13:30
człowiek chce pracować to go wyrzucą bez powodu
2
balon 2016-10-25 00:37:35
no i zegar tyka nieubłąganie...wreszcie. Już niedługo od 1 stycznia muszą zapłacić 13 zł brutto i choćby nie wiem jak kombinowali to mogą się tylko pocałować w d.... Jedna próba ominięcia tego i kara 50 tys, kilka takich numerów, zgłaszasz gdzie trzeba i firmy nie ma /traci licencję MSW/ Kończy się czas dorabiania się na krzywdzie ludzkiej i mniejmy nadzieję już nie wróci, chyba że ludzie za 3 lata zagłosują na inną partię niż PIS.
10
nick 2016-11-11 15:51:38
co za osły. już się cieszą i wydają te legendarne 13 zł za godzinę. zdziwią się jak kaliński policzy im np. 2 zł za godzinę za wynajęcie munduru albo 3 zł za godzinę za udostęnienie krótkofalówki.......
1
Aldona 2016-11-13 22:58:04
Jak ktoś się daje wykorzystywać to tak będzie. Teraz jest rynek pracownika a nie pracodawcy. Jak nie zaczniecie odchodzić to grube ryby będą jeść was az do szkieletu ze z was nic nie zostanie!!!!!!!
3
Kaja 2016-11-16 10:41:52
Panowie i Panie, dyskusja o osobach z grupą zmierza w złą stronę i wszyscy powinniśmy zrozumieć jedno:
Osoby takie poradzą sobie świetnie na mniej uciążliwych obiektach typy bramy, kontrola ruchu osobowo-towarowego itp. Jednak niestety nie wszędzie powinny pracować osoby niepełnosprawne.
Nadzorowałam przez kilka lat różne obiekty min. dużą galerię gdzie pracodawca wymagał 25% zatrudnienia osób z co najmniej ,,2,, i uwierzcie że panowie z grupą po kilku godzinach chodzenia (galeria garaże, klatki ewakuacyjne) porostu zaczynali ściemniać. Nie wspomnę o interwencjach z pijanymi małolatami i tym podobnymi zdarzeniami gdzie w większości potrzebowali wsparcia tych pełnosprawnych.Rozumiem rozgoryczenie obu grup, bo niepełnosprawni muszą pracować, a pełnosprawni najczęściej wykonują na obiektach swoją prace i częściowo za kolegę z grupą Jednak dla firmy liczy się tylko zysk. czytaj dotacja a nie pracownik, więc chociaż my szanujmy siebie.
1
don kojote 2016-11-16 16:41:32
no nieładnie ublirzac niepełnosprawnym-bylismy zdrowymi tylko los dał nam jeszcze cos -zycie i chorobe-tobie człeku co piszesz o inwaldidach niedał nic-
1
Paweł 2016-11-17 20:22:44
czy wie ktoś coś o wypłatach na święta czy zostaniemy bez kasy
1
Pracownik Juwentus 2016-11-26 14:04:43
Juwentus sprzedał się do Konsalnetu !
5
patrol 2016-11-27 10:53:02
To jest pewne info czy plotka?
Pracownik Juwentus 2016-11-27 15:38:43
Info pewne na 100% zreszta niedlugo wszyscy i tak sie dowiedza.
Szary pracownik 2016-11-27 18:40:44
Co teraz? Będziemy mieli pracę czy 31 grudnia powiedzą narazie dziękujemy...
W Łodzi już wiedzą co i jak ale jeszcze żadna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyżej postawiona się nie przyzna i patrole w kropce...
A co z poznaniem taki prężny oddział juwentus?!?!?
Poznaniak 2016-11-28 13:15:45
Witam.a orientuje się ktoś czy konsalnet jako nowy właściciel utrzyma patrole interwencyjne i załogi czy da podwykonawstwo innej firmie???
Jak to ma wyglądać???
monte 2016-11-29 13:40:17
a ktoś powie co z pracownikami teraz i koordymatorami?
Antek 2016-11-30 17:13:27
Co ma być wiesz coś czego ludzie nie wiedzą?
1
Zostaw swoją opinię o Ochrona Juwentus - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Juwentus