brak logo

Rk Trans Sp. z o.o.

Łomża

Opinie o Rk Trans Sp. z o.o.

wx 2015-07-10 14:29:09
ODRADZAM ZDECYDOWANIE! Poza całkowitą ignorancją na pytania pasażerów - czy to e-mailowo (brak odzewu) czy telefonicznie (osoba, która odebrała była nieżyczliwa, niechętna do udzielenia jakichkolwiek informacji) firma przed samym wyjazdem odmawia miejsca. Po rezerwacji tydzień przed datą odjazdu pracownik firmy polecił aby potwierdzić rezerwację dwa dni przed. Poinformowano mnie wtedy, że nie ma miejsc, mimo dokonanej rezerwacji. Kompletna nierzetelność.
niedoszly pasazer 2015-07-17 13:12:38
niekompetencja i bezczelnosc pana ktory odbiera telefony jest poprostu niedorzeczna!! dzwonie tydzien temu pytam o mozliwosc przejazdu grzecznie o wszystko pytam a facet odpowiada hamsko i niegrzecznie na koniec rzuca mi sluchawką. jakiez bylo moje zdziwienie gdy w dzien mojego wyjazdu dzowni ten sam facet z prosba o podanie namiarow - mowie ze nic nie zamawialem (bo jak moglem zamwoic bilet ukogos kto mi rzucil sluchawką!?) a facet mi z kur**** leci!!!!! jak nie chcecie sie denerwowac to lepiej unikac tej firmy!! NIE POLECAM!
Lukasz 2015-08-30 09:22:12
Bus nie przyjechał co to jest? Rezerwacja była i zapewnienia że będzie! Nie polecam
klaudia 2015-08-30 11:56:55
NIE polecam! Nie dali znać że nie przyjadą, sami musieliśmy do nich dzwonić. Ponoć była to awaria busa, ale nie raczyli zadzwownić! BEZNADZIEJA! Lekceważenie ludzi.
tenet 2015-09-04 06:56:40
Nie polecam.Lekceważenie pasażerów.Zachowanie kierowcy gorzej niż naganne.Dlaczego nie ma drugiego kierowcy?
anna 2015-09-07 19:13:25
Nie dajcie się wrobić Jest taniej i lepiej O tej firmie zapomnijcie....
Niezadowolony Klient 2015-09-25 10:10:55
Witam, z całego serca nie polecam tej "firmy" to banda niekulturalnych ludzi, paczkę odebrali z DE w poniedziałek. Pierw tłumaczyli zepsutym busem który jedzie na lawecie, następnie w środę i czwartek miała być po południu i mamy piątek 9.50 rano. Zadzwoniłem do nich około 7 nie udzielono mi żadnej informacji o paczce, gość zaczął mnie wyzywać i grozić, gdy zadzwoniłem później dostałem informacje że paczka wyjechała o 5rano i bedzie koło 10. Mam tak mówione codziennie a gdy dzwonię kolo południa to że będzie po południu, albo jutro rano i tak w kółko. Czekam dalej na paczkę, chociaż wątpię że do mnie dotrze. Jeśli do mnie dotrze to napisze po ilu dniach. JESZCZE RAZ NIE POLECAM Chętnie wystawił bym opinie ale niedostateczny nie jest adekwatna do tego co ci goście wyprawiają.
Pozdrawiam i NIE POLECAM!!!
Niezadowolony Klient 2015-09-25 14:21:50
Paczke otrzymałem, lecz zbyt późno.
Alicja 2015-10-04 13:01:27
Witam, Firma RKTRANS to jest jakiś żart! 28.09 zadzwoniłam do ej firmy w celu rezerwacji busa do Katowic pan oczywiście grzecznie poprosił oaby przedzwonić dzień przed i potwierdzić rezerwacje wstępnie było podane imie i nazwisko skąd dokąd. Dzień przed wyjazdem tj. 2.10.2015 dzwonie jeszcze raz aby potwierdzić wyjazd na co pan prosi aby wysłać sms-a z wszystkimi danymi ok wysłałam potwierdzenia zero więc po dwóch godzinach dzwonie zapytać czy potwierdzają dotarcie sms-a z danymi na co pan yyyy... prosze podać mi nazwisko i skąd dokąd podałam aaa to tak jest wszystko ok bedziemy sie jutro w dzień wyjazdu kontaktowac kolo 16 ok. OD godziny 16:00 czekałam na telefon, o godzinie 17 zaczełam dzwonic oczywiście zero odzewu. W końcu chłop odebrał i powiedział ze mam czekać na telefon od kierowcy. 17:00, 18:00 a tu nic. kilka telefonów W KOŃCU dzwoni kierowca i mówi ze zepsuł się mu alternator i wyjedzie MOŻE jutro tj. 4.10 koło 10-11. zapytałam czy jakiś inny transport możliwy jest bo bardzo zależało mi aby w niedziele być w polsce na co kierowca że do godziny da znać. CZEKAM JUZ 20 GODZIN I SMS-A ANI TELEFONU NI WIDU NI SŁYCHU! rano dzwoniłam do pana kierowcy i zero odzewu! CO to wogóla za firma! Jakiego kolwiek szacunku do ludzi zero jakiejś informacji! Jeden wieki żart! ODRADZAM!
KUCHARZ 2015-10-04 19:01:07
nie polecam tej firmy wogóle. robię ludzi w hu..... jak chcę dzwonią do ludzi i umawiają ich o tej samej godzinie w dwóch miejscach naraz jak to jest wogóle możliwe kłamcy i oszuści.. NIE POLECAM TEJ FIRMY WOGÓLE
Piekarz 2015-11-08 13:11:26
ODRADZAM!!!! Firma powinna zmienić nazwę na KOGUCIK. W dzień wyjazdu został odwołany wyjazd.Totalna Żenada !!!!
Zdzich 2015-11-19 10:48:56
Jedyny plus - kontakt telefoniczny ! milo i na wszelkie pytania odpowiedziane.

Minusy...
Kierowca - po wyjezdzie z domu okolo 100km jazdy kierowca zaczal zjezdzac ze swojego pasa i raptopnie skrecil na parking i powiedzial ze przerwa 30 minut... co sie okazalo przerwa trwala 3,5h !!!!! czy tak ciezko wziac drugiego kierowce?? zapytalem kierowce czy jest zmeczony... powiedzial ze jedzie juz okolo 8h... no ludzie gdzie jest jakas granica ?? maja znowu zginac ludzie??
Po 10h jazdy dopiero znalazlem sie na GRANICY !! to przeciez autobus Sindbad jezdzi szybciej !!

Nie polecam !! bardzo nie polecam !!
Marek 2015-11-19 15:21:58
Ile można ?? ludzie kochani !!!! na prawdę powinniście zmienić nazwę firmy na firma KRZAK !! 15h i jeszcze nie u celu !!! wiem wiem są inni ludzie do rozwożenia!! ale jeżeli się nie wyrabiacie to podzielcie to jakoś !!! AUTOBUS potrafi nadrobić na trasie !! a Wy ?? nie dość że cena kosmiczna a jakość usługi i czas pozostawia wiele do życzenia !!! OSTATNI RAZ !!!! NIE POLECAM !!!
wkurwieni 2015-12-06 14:51:42
Ludzie niedajcie sie wrobic na przewoz w tej firmie,zrobia wam wycieczke po calej europie i do domu dojedziesz po 24 godzinach kierwca byl piany i pali dzojty podczas jazdy,katastrofa totalna,jeden kierowca na tyle kilometrow,szok!!!!!!!
desu 2015-12-09 15:12:09
Co za podróż.. Od godziny 13tej po południu jechałam, a w Holandii byłam dopiero o 7 rano. Postoje w Polsce co godzinę. Czekanie na innego kierowce 1.5h na stacji to już przegięcie. Kierowca przysypiał za kierownicą, bałam się po prostu dalej jechać. Kuriozum było zapytanie czy ktoś z podróżnych aby nie ma prawda jazdy bo nasz kierowca jest zbyt zmęczony. Daje 2/10 bo przynajmniej bus przestronny był. NIGDY WIĘCEJ
Darek 2015-12-10 10:08:27
Ta banda hamów zostawiła mnie przed świętami. Telefon milczy do dziś . hamstwo tych o ile mogę nazwać ich ludzmi jest ogromne. I ludziom radze inne firmy które zabierają swoich klientów. Buraki z kresów
1
Ahoooój 2015-12-10 10:14:48
Zgadzam się z Darkiem firma widmo niby będą a ich nie ma . hamstwo nie zna granic .
Pasażerkark 2015-12-14 19:38:19
Ja wam powiem tak, jeżdżę juz długo i wiadomo że sami nie jedziemy tylko musimy jeszcze kogoś zabierać. Ja osobiście trafiam na miejsce po ok 20 godzinach. Ale jeżeli ktoś oczekuje wygody, to są samoloty... 2 godz i na miejscu.Osobiście polecam tą firmę. I jakby ktoś trafił na kierowcę Grzesia to ma szczęście bo w 100% jest odpowiedzialny i dba o pasażerów. Pozdrawiam
brak słów... 2016-03-18 12:18:39
N I E
P O L E C A M !!!
Paczkę zabrali, pieniądze wzięli i tyle było dobrego.
Pan który odbiera telefon jest gburem i prostakiem. Łaskę robi że udzieli jakiejkolwiek informacji i jeszcze podnosi głos, oburzony że ktoś mu "dupę zawraca". Paczka miała kosztować 20e, pan kierowca chce 35e. Według ustaleń miała być dostarczona następnego dnia około godz 15. Czekałem do godz 19, w końcu zadzwoniłem zapytać co z tą paczką, usłyszałam odpowiedź "powiedziałem że dostarczą to dostarczą! po co Pan do mnie dzwoni! stwarza pan zagrożenie dla ruchu bo ja jestem w trasie!" - NIE WIEM KTO JEST BARDZIEJ NIEODPOWIEDZIALNY ODBIERAJAC TELEFON PODCZAS JAZDY! ( na stronie podany nr do owego Pana że w razie pytań można dzwonić - po co? skoro wie że nie zawsze może swobodnie rozmawiać? ) chwile później dzwoni kierowca i mówi ze nie wie jak to się stało ale paczka została w biurze i nikt jej nie zabrał (nawet się nie wysilą żeby jedną wersję zdarzeń ustalić). Po kilku następnych telefonach wreszcie dostałem informacje że następnego dnia około godz 8 dostarczą paczkę. Dzwoniąc około godz 7 dostaje informacje że mają awarie busów i nie dowiozą paczki. Chciałem odebrać paczkę osobiście ( 150km w jedną str ), zaproponowałem by ktoś podwiózł ją chociaż kawałek w moim kierunku, dostałem odpowiedź że nikt się dzisiaj w tą stronę nie wybiera!
Hasła typu "słuchaj chłopcze" są raczej nie na miejscu. Kultury za grosz! Nie dość że zawalają sprawę to jeszcze nawet nie próbują w jakikolwiek sposób pomóc w odzyskaniu paczki! Pieniądze wzięli a Ty się martw jak odebrać swoją przesyłkę! Gdyby chociaż łaskawie od razu powiedzieli że mają problem z dostarczeniem przesyłki to można jeszcze szukać jakiegoś rozwiązania. Perfidnie kłamią, kręcą i kombinują! Koszt podania paczki + koszt kilkudziesięciu telefonów i przede wszystkim zjedzonych nerwów to po prostu jakaś masakra!
Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia!
Omijajcie szero
poirytowana 2016-03-18 12:36:36
w co drugim komentarzu problemem jest AWARIA BUSÓW :/
czy to nie jest dziwne?
albo mają taką flotę że strach jechać
albo nie wpadli jeszcze na to żeby zmienić w końcu wymówkę. Ta stała się już tak oczywista że niedługo ludzie przestaną pytać dlaczego nie przyjeżdżają po pasażerów
zbulwersowany 2016-03-19 15:32:15
Żenujące,dzwonię odbiera miły głos nagle... krzyczy, wyzywa, przeklina, NIE NIE NIE POLECAM Zamiast zachęcać tak jak jeden z jego pracowników, który za (chyba szefa) przeprasza,a tamten bez szacunku odzywa się do klienta.
bucu 2016-03-20 09:55:39
Chamski bezczelny! Wyzywa klienta,przeklina, rozłącza się, potem oddzwania inny pan miły uprzejmy, próbuje załagodzić sytuacje. Masakra. Nie polecam tej firmy, to my płacimy jemu a nie odwrotnie, są inne milsze firmy.
Mazi 2016-04-12 18:43:24
Totalna ignorancja i bezczelność. Zamówiłem busa w sobotę, w poniedziałek miałem telefon, że wszystko ładnie pięknie. Następnego dnia czekam wedle ustaleń na telefon od kierowcy między 14 -15. Cisza. Dzwonię do biura o 15.30, pan mówi, że zaraz sprawdzi i oddzwoni. Mija 20 minut. Cisza, dzwonię ja, pan mówi, że kierowca zaraz zadzwoni, już po mnie jadą. Godzina 19. Jestem w domu. Zadzwoniłem do innej firmy. Niestety szkoda, że tak późno. Naprawdę miałem jutro być w Niemczech.
Nawet nie dzwońcie. Szkoda czasu, nerwów i w ogóle wszystkiego.
Anna 2016-04-25 16:37:47
Nie polecam! Zamówiony bus na wyjazd w niedzielę okazał się nieaktualny, o czym nikt nie raczył mnie poinformować. Okazało się, na tej trasie busy w niedzielę nie jeżdżą a "kolega błędnie potwierdził ten wyjazd". No nic do dwóch razy sztuka - przekładam wyjazd na wtorek, czyli jutro. Rano ustalam szczegóły, proszę o mailowe potwierdzenie, którego się nie doczekałam. W zamian dostałam maila, że nie mają już miejsc. Brak słów! Moja firma zleca dużo takich przejazdów (20-30 tygodniowo), widać Rk Trans Sp. z o.o. nie jest zainteresowana profesjonalną współpracą - ich strata. NIE POLECAM!!!!!
Andrzej 2016-05-16 11:34:48
Firma RK Trans to chyba najgorsza z istniejących na rynku. STANOWCZO NIE POLECAM.
Zarezerwowane miejsce na powrót żony z Niemiec w sobotę - bus nie podjechał bo pracownik "chyba zapomniał wpisać na listę"... masakra jakaś. Powrót odbył się następnego dnia w niedzielę ale bumelka w pracy wyskoczyła bo KTO załatwi sobie urlop w niedzielę na poniedziałek? Poza tym słowna umowa opiewała na 70E a kierowca skasował 75E. Pracownicy pod telefonem niegrzeczni i niekompetentni. powtarzam; szukajcie innej firmy bo z TĄ dalego i naczas nie zajedziecie.
2016-06-19 06.00 Tomek 2016-06-26 06:35:19
Tydzień temu zamówiłem przejazd do Niemiec.Wczoraj wieczorem potwierdziłem.Zdziwił mnie fakt,że nikt podczas rozmowy nie zapytał o adres.Jest 06.00 rano a ja stoję przed domem i czekam-dzwonię-nikt nie odbiera.Jest 08.00-bez zmian.Jest 10.00-bez zmian.Pojechałem BLA-BLA CAR.Gdybym powiedział,że rosiński razem z tym swoim rk-trans to dno-dna,to byłby to dla nich komplement.Drodzy Podróżójący-proszę omijajcie tą pożal się Boże firmę.Dla własnego spokoju.
tomasz 2016-06-26 13:27:12
Nie polecam ! FIRMY RKTRANS
1 oczekiwanie za busem ( spoźniony 4h )
2 podróż trwała z Hollandi 10H gdzie powinna okkolo 7-8
3 Cena ustalona telefonicznie miala wynosić 55E kierowca stwierdził że 65E
4 zamówiłeb busa powrotnego 3 dni przed wyjazdem w dzień wyjadzu okazuje się
że owej rezerwacjy wcale nie było
Niezadowolony 2016-06-27 18:21:27
Rozmawiałem telefonicznie z przedstawicielem firmy rktrans, zdawał się być pijany więc zdecydowałem się zrezygnować z ich usługi. Po informacji o mojej rezygnacji zostałem zwyzywany od debili... Facet z, którym rozmawiałem strasznie też przeklinał i miał problemy z przyjmowaniem prostych komunikatów. Gorąco nie polecam.
Pasażerka 2016-07-13 16:20:12
Zastanawiam się jak długo jeszcze ta firma będzie prosperowała ? Myślę, że znajdzie się w końcu jakaś osoba, która wytoczy im jakiś proces w sądzie o branie większych pieniędzy niż było ustalone w biurze. Ja jako osoba, która jeździ już z nimi parę dobrych lat ( stały klient) jestem notorycznie robiona w BAMBUKO.
Zaczynając od właściciela Firmy ROSIŃSKIEGO, który siedzi ciągle w biurze i przyjmuje zlecenia:
-cham,
-prostak
-kretyn,
-burak,
-brak kultury osobistej...i można tu wymieniać w nieskończoność.
Dzwoniąc do biura parę minut przed 9 rano, odbiera i wyzywa mnie, że on to jest jeszcze w łóżku i sobie chyba kpię z niego, że mam czelność go budzić itp.
Parę dni temu została ustalona cena za przejazd po czym przyjeżdża bus z innej firmy i żąda 80 zł więcej niż było ustalone a w Smsie przewoźnika podkreślono, żeby mi przypadkiem wizytówki nie dawali. Od razu zadzwoniłam do firmy RkTrans i odebrał Burak Rosiński. Przedstawiając mu mój problem z kwotą przejazdu stwierdził, że zaraz to sprawdzi i za 2 minuty oddzwoni. Co dalej ? Po 10 minutach dzownię z powrotem a on bezczelnie mnie rozłącza.
Zdarzyło mi się 2 razy, że ustalony był przejazd danego dnia a w dzień wyjazdu forma w ogóle nie wie o żadnym zleceniu i danym adresie.
Niestety, ceny ustalone w biurze były niejednokrotnie zmieniane u przewoźników.
Z informacji jakie nieraz dostałam od kierowców wiem, że pracownicy ustalają pasażerom dane ceny a Rosiński chamsko je później przekreśla i zmienia na wyższe.

Spotkałam się wiele razy z przypadkiem takim jak:
czekając na Firmę Rktrans przyjeżdża po mnie inna firma ( bo RkTrans nie miał po drodze i nie zadzwonił nawet poinformować o innej firmie) i całe ponad 1000 km jadę z pasażerami gniotąc się wspólnie w małym trabancie.
Dziwić się, że RkTrans nie ma stałych klientów i wcale o to nie dba ( a bynajmniej niszczy to właściciel firmy).
Kierowcy, z
kkkkk 2016-07-18 11:05:04
Zdecydowane NIE dla tej "firmy"! Jeśli ktoś chce jechać 24h do Niemiec z kierowcami (oprócz tego że niezatrudnionymi w tej firmie, to ciągle piszących na komórce!!!!!!! ), z godzinnymi przystankami i w kiepskiej jakości busach ( zdecydowanie nie takie jak pokazują na swojej stronie), to powodzenia!!!!!
Oprócz tego kierowca powinien znać język niemiecki, albo angielski, żeby zadzwonić po pogotowie!!!! Radzę Panu Rosińskiemu otworzyć oczy i wziąć się ro roboty, jest to zmieniać.
kierowca 2016-07-21 10:10:39
Witam Panią serdecznie. Osobiście Panią wiozłem i mogę powiedzieć jedno, jeżeli ktoś dostaje PADACZKI po drodze i nie ma na to żadnych leków to raczej sama potrzebuje Pani pomocy a nie do pracy za granicę sie wybierać. Po drugie to ja nie pracuję u P. Krzyśka tylko zostałem wynajęty. Proszę więc nie pisać głupot i życzę Pani zdrowia oraz proszę się zastanowić zanim Pani pojedzie do pracy za granicę. Pozdrawiam
karolina 2016-07-24 15:55:22
Firma "Dziad"-niech Pan Szef w końcu przejrzy na oczy bo to nie on robi łaskę ludziom że ich zabiera tylko ludzie że z nim jadą bo to my płacimy ciężkie pieniądze i oczekujemy w zamian współpracy,a nie traktowania jak śmieci i jeszcze bluzgać i wyzywać przez telefon-za co????????że chce panu a nie innej firmie dać zarobić????
1
Pasazer 2016-07-24 22:42:46
Odradzam!!! Nie dowożą ludzi pod wskazany adres tak jak zapewniają potrafią zostawić kilkadziesiąt km od docelowego miejsca nie oddając ani grosza a ty sobie człowieku radz! TRAGEDIA!!!
Adam 2016-07-29 19:25:54
Witam wszystkich nie zadowolonych klientow ktorzy np. tak jak ja zamawiajac busa 3 dni wczesniej I otrzymujac potwierdzenie dzien przed wyjazdem zostali oszukani przez firme Rktrans.
Mam zamiar załozyc tej firme sprawe w sadzie w tym celu zwracam sie do was o pomoc jesli dysponujecie panstwo jakimis materialami obciazajacymi te firme prosze o kontakt . ( moga byc to nagrania rozmow telefonicznych lub sms od kierowcy . ) Im wiecej skarg I zazalen tym lepiej .mozemy pozbawic te firme koncesji przewoznika miedzynarodowego a nawet starac sie o odszkodowania oczywiscie tylko w uzasadnionych sytuacjach. Sprawa bedzie zalozona i prowadzona w Holandi . Prosze o kontakt meylowy. adamviva@interia.eu
Renata 2016-08-06 17:36:45
Z daleka od firmy RK trans.Nie polecam.W biurze sami chamscy i nie przyjemni,właściciel firmy kłamca,okłamuje klientów,nie zabierają ludzi i nie dowożą paczek na umówiony termin.
folik 2016-08-12 13:47:06
Cytuję: "RK Trans to firma przewozowa, specjalizująca się w transporcie osób za granicę...."
Raz jak z nimi jechałam oprócz kompletu osób w busie jechały z nami psy, koty i niespodzianka.......gołębie :) (chyba ze 20 szt), wszystko ok bo zwierzaki były w części bagażowej,dopóki psiaki nie zaczęły skamleć .
Typ z Lublina (bardzo arogancki)co podał pieski jako "paczkę" zażądał jeszcze od kierowcy żeby jechały z przodu razem z ludźmi bo jak nie to zadzwoni do szefa-sory koleś jeżeli płacisz jak za paczkę to jedzie paczka,a jeżeli chcesz żeby zwierzaki jechały jak ludzie to zapłać za miejscówkę lub sam zawieź je do Holandii swoim autem, a nie każesz jechać ludziom z ferajną zwierzaków-jak wspomniałam na poczatku- "transport osób"-i nikt nie zapyta czy może mam przypadkiem alergię np. na sierść zwierzat????? A co tam-Pan RK bierze wszystko aby starczyło miejsca i aby płacili
1
Kasia 2016-08-31 14:17:56
ŻENADA totalnie nie profesjonalna firma.najpierw potwierdzaja rezerwacje później nie przyjeżdżają a gosc w biurze zamiast przeprosic jest hamski,bezczelny.życzę szybkiej upadłości żeby nikogo już nie oszukiwali
NINA 2016-08-31 14:28:55
Hamstwo prostactwo bezczelność to w skrócie rk-trans PRZESTRZEGAM
FD 2016-09-04 21:17:06
NIE POLECAM!!!!!!!!!
NAWET NAJGORSZEMU WROGOWI :P Ta firma z Hrubieszowa to jedna z najgorszych firm przewozowych, a to miano zawdzięcza nikomu innemu jak właścicielowi. Komentarze mówią same za siebie, a konkurencja nie śpi. Ludzi traktuje jak bydło... dużo już zostało o nim napisane i nie chce się powtarzać. Jeszcze raz
NIE POLECAM!!!!!!
niezadowolony klient 2016-09-12 19:41:51
Nie polecam. Tydzień temu zarezerwowałem busa do Niemiec, dzień przed wyjazdem potwierdziłem. Bus miał być ok. godz 13. Po dwóch godzinach sam zadzwoniłem i usłyszałem, że awaria busu. Nikt już później się nie odezwał. Zamówiłem busa z innej firmy na kolejny dzień i byli punktualnie.
Odradzam korzystania z usług RK Trans
Misia5384 2016-09-13 11:36:26
Osobiście jeżdżę z tą firmą od kilku lat i jestem z niej bardzo zadowolona. Osoby przyjmujące rezerwacje w biurze są bardzo uprzejme i nie ma problemu kiedy zwracam się do nich z konkretną prośbą, a negatywne komentarze ludzi, którzy potrafią oczerniać firmę w internecie są żałosne. Moim zdaniem, jeżeli ktoś jasno i wyraźnie składa swoją rezerwacje, na pewno zostanie odebrany i dostarczony w wyznaczone miejsce bez problemu. A ludzie którzy nie potrafią sie określić lub zamawiają busy w kilku przewoźnikach na raz są sami sobie winni. Dlatego ludzie ogarnijcie się i nie róbcie świńst właścicielowi tej firmy. Tam też ciężko pracują ludzie!!!!!!!!!!!
2
Kamilooo15 2016-09-13 11:44:33
Ja również z całego serca polecam! Jechałem z tą firmą już 5 razy i nie zdarzyło się, żeby mnie zawiedli :) Bus co prawda był lekko opoźniony ale to chyba normalne, jak to w przewozach bywa.. Wiadomo nie wszystkie sytuacje da się przewidzieć
Annie 2016-09-15 12:03:56
Polecam. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej firmy
anonim 2016-09-16 08:28:05
Jak dla mnie porządna firma! :D
xxx 2016-09-17 10:54:36
Polecam!
Tex 2016-09-24 21:16:56
A ja powiem tak...Dosc punktualni,ale długie przerwy,częste..kierowcy buraki,obgadują kolegow przez telefon,nasmiewają ,chociaz sami debile..Naciągają klientów,zgarniają sobie kasę do kieszeni.Własciciel niezbyt miły..Firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
dranek 2016-10-13 22:21:58
No dobra, ale wiecie czy jest jakakolwiek szansa, żeby znaleźć zatrudnienie u nich? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza jak warunki finansowe są odpowiednie to nic dziwnego, że są tak popularni. A jak wypłata odpowiada to jeszcze lepiej o nich świadczy.
Michał M. 2016-11-01 20:30:23
o godzinę (z 22 przesunięcie na 23) oraz poprosiła o ponowne wysłanie niemieckiego adresu na jej numer telefonu, co po chwili uczyniłem. Pani poinformowała mnie, również, że kierowca busa zadzwoni do mnie ok. 15 minut przed przyjazdem pod mój adres. W dniu wyjazdu t.j. 15.10, do północy kierowca, ani nikt z firmy się nie odezwał toteż ponownie zadzwoniłem pod numer figurujący w sieci jako kontakt do Krzysztofa Rosińskiego z prośbą o wyjaśnienie. Dyspozytor stwierdził, że na trasie zdarzają się korki, ale za chwilę "odpali kompa", po czym skontaktuje się z kierowcą i oddzwoni do mnie za kwadrans z informacją o godzinie wyjazdu. Po pół godzinie od tej rozmowy dyspozytor nie oddzwonił do mnie, więc zadzwoniłem raz jeszcze, a wtedy stwierdził, że nic nie wie o żadnej rezerwacji, nie ma miejsc, udawał, że nie wie, skąd mam jechać chociaż sam pytał o to trzykrotnie podczas rozmowy wcześniejszej i zbył mnie mówiąc, że za chwile wyśle mi numer do kierowcy, czego oczywiście nie zrobił i więcej już tego wieczora telefonu ode mnie nie odebrał.
Po pięciu godzinach oczekiwania poddałem się i poszedłem spać. O godzinie 10 w niedzielę rano zadzwoniłem pod numer firmy celem wyjaśnienia sprawy i teraz zacytuję słowa, którymi posłużył się mężczyzna rozmawiający ze mną z telefonu należącego wg. danych internetowych do Krzysztofa Rosińskiego:
- Człowieku, spać mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dałeś wczoraj to chociaż od rana przesta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wydzwaniać! Spierdalaj!
Po tych słowach nastąpił rzut słuchawką. Reasumując, ponieważ nie zawarłem z firmą żadnej umowy, pieniędzy, które straciłem na rozmowy telefoniczne z firmą oraz na organizację uczciwego transportu przez bla bla car w dniu 16.10, jak również kosztów umówionej i opłaconej uprzednio w Warszawie prywatnej wizyty lekarskiej, na której z przyczyn oczywistych nie mogłem się zjawić raczej nie odzyskam, ale zależy mi na tym, aby Ciebie internauto, nigdy nie wydymała żadna polska "firma" przewozowa.
1
Michał M. 2016-11-01 20:40:08
UWAGA!!! ZOSTAŁEM OSZUKANY PRZEZ FIRMĘ RKTRANS!!!
Przedstawiam krótką historię swojej (niesfinalizowanej) współpracy z tą
"firmą" przewozową. W dniu 07.10 b.r. przebywając na terenie Niemiec zadzwoniłem
do Rktrans celem zarezerwowania prywatnego transportu do Polski w dniu 15.10, sugerując
się pochlebnymi opiniami pasażerów zamieszczonymi w internecie.
Dyspozytor przyjął ode mnie rezerwację i poprosił o wysłanie sms-em adresów – początku i końca trasy, co też zrobiłem. O godzinie 10.56 otrzymałem z numeru, pod którym na stronie firmy figuruje Krzysztof Rosiński, sms-a o treści: "Rezerwacja przyjęta". Następnie wymieniliśmy kilka smsów dotyczących kosztów, czasu przejazdu i innych spraw organizacyjnych.
W dniu 14.10. w godzinach okołopołudniowych z innego numeru telefonu zadzwoniła do mnie pani przedstawiająca się jako pracowniczka firmy z zapytaniem, czy z mojej strony wyjazd jest aktualny, a kiedy po raz kolejny potwierdziłem, poinformowała mnie, że wyjazd z Niemiec będzie opóźniony o godzinę ... (patrz wyżej)
2
xxx 2016-11-09 14:38:01
Zdecydowanie NIE POLECAM najgorszemu wrogowi tej niby "firmy". W kilku słowach mogę nazwać ich tylko KŁAMCAMI, ZŁODZIEJAMI i OSZUSTAMI. Bo sposób działania firmy RKTRANS czy tam EUROSPEED to jeden wielki blef i żart. Tak samo jak i ta firma jest jedną wielką pomyłką. Sugerując się opiniami jakie zostawili moi poprzednicy widzę iż nie tylko ja zostałem przez nich oszukany i przeglądając posty innych użytkowników widzę iż działają z każdym klientem w ten sam sposób. Podejmują się czegoś czemu nie są w stanie sprostać a po nie wywiązaniu się z umowy pozostaję im tylko w perfidny sposób okłamywać i straszyć klientów. Takie firmy nie powinny funkcjonować na polskim rynku i świadczyć żadnych usług gdyż są to tylko NACIĄGACZE. Ale mądry Polak po szkodzie więc przestrzegam wszystkich tych którzy chcieli skorzystać z ich usług by tego nie robili a wtedy zaoszczędzą sobie nerwów i mnóstwa straconego czasu na użeranie się z tymi gburami! Pan (chociaż określenie tej osoby w ten sposób jest zbyt kulturalne) który prowadzi rozmowy pod numerem widniejącym na ich stronie: 695 692 781 najprawdopodobniej to sam właściciel: Krzysztof Rosiński w kilku słowach to CHAM. GBUR i PROSTAK. Nie potrafi prowadzić rozmowy z klientem, kłamie jak to tylko możliwe a gdy wymyślanie to coraz nowszych bajeczek nie zbywa rozmówcy ucieka się do wulgaryzmów, bluzg i zastraszania. Kultury za grosz ogólnie żal mi tego człowieka.
Pokrótce opiszę moją przygodę z firmą rktrans. Paczka odebrana przez kierowcę z zagrnicy, na drugi dzień miała być dostarczona pod wskazany adres w Polsce. Opłacona z góry. Niby biorą 30 euro. Kierowca dostał więcej i rękę dał sobie uciąć że będzie szybko dostarczona. Przecież szczycą się na swojej stronie że CODZIENNIE jeżdżą w tą i z powrotem. No i zaczyna się film komediowy pod tytułem: RKTRANS JEDEN WIELKI ŻART!!! Paczki oczywiście nie było i nie ma do tej pory! A minął już ponad tydzień! Mnóstwo telefonów, nerwów, coraz to nowych bajeczek, wyzwisk i straszenia to podsumowanie rozmów z Biurem Obsługi Klienta firmy żęnadatrans! Analogicznie najpierw zepsuł się bus ok - zdarza się. Następnie kierowca zapomniał zabrać paczki jadąc na zachód - ok. Kolejny dzień - paczka do odebrania tylko i wyłącznie osobiście w biurze bo nie dowiozą bo pewnie nie mają po drodze - to po co się podejmowali dostarczenia. Później a to nie ma kolegi który zajmuje sie tym a to ten kolega nic nie wie na ten temat a to trzeba dzwonić do kierowcy. Zbywanie na każdym kroku i robienie z człowieka debila. A to kierowca był przecież u Pana z paczką ale nikogo w domu nie było. A to że tak wyślą dzisiaj jeszcze raz. Aj szkoda gadać. Wiadomo zdarzają się różne sytuacje, każdy jest człowiekiem i można zrozumieć niektóre rzeczy no ale kłamstwo ma krótkie nogi.
Podsumowując NIE POLECAM i radzę omijać szerokim łukiem. Oki dałem upust swoim nerwom i żalom a teraz pozostaje mi tylko złożenie doniesienia na policję oraz złożenie skargi do Rzecznika Praw Konsumenta.
2
Zostaw swoją opinię o Rk Trans Sp. z o.o. - Łomża
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rk Trans Sp. z o.o.