brak logo

F.S.E. Tamel S.A.

Tarnów

Opinie o F.S.E. Tamel S.A.

Icek 2017-05-31 16:15
No i co z tego że pojechał z jakąś młodą atrakcyjną panną?Takie to dziwne?Stać go na sponsorowanie młodych atrakcyjnych panienek to sponsoruje.Bezinteresownie to żadna młoda atrakcyjna panna nie pojechała by nigdzie z takim kalafiorem.
Icek 2017-06-03 16:35
Czyli najogólniej rzecz ujmując przepracujesz w Taapie 18 miesiecy nieważne czy na umowie o pracę tymczasową czy na umowie cywilno- prawnej i potem przyjmą kogoś innego w na Twoje miejsce bo na pewno nie zatrudnią Cię po tym okresie w Tamelu.Taki wymóg, półtora roku tylko będzie można przepracować w ciągu trzech lat.Także żadnych korzyści ja nie widzę.To samo teraz jest,jedni odchodzą,w ich miejsce przychodzą następni i tak to się kręci.Nabór do Tamelu przez agencje Taap jest przez cały rok.Ciągle brakuje ludzi.Co któryś się przyjmie,popracuje pewien okres,zobaczy co jest jak jest i się potem zwalnia.W sumie nic w tym dziwnego skoro wymaga się od pracownika z Taapu zeby wykonywał pracę za 1459 zł taką samą jak pracownik zatrudniony w Tamelu za min. 2200 zł w porywach nawet 3000 zł i wiecej.
Mówię tu o kwotach netto(na rękę).Rozumiem staż pracy pracowników Tamelu,wysługa lat ale mimo wszystko,za duża różnica w wynagrodzeniach.
o 2017-06-07 22:52
jest wiele ludzi zatrudnionych od 5 lat przez taap , niby niemożliwe a jednak .
Icek 2017-06-09 09:21
5 lat to ten Taap nie istnieje nawet więc bez przesady.A jak są zatrudnieni dłuższy okres czasu to pewnie na umowę o pracę a nie na umowę o pracę tymczasową.Początkowo dostawali tymczasówki pewnie ,wyczerpał się limit,to potem już umowy o pracę.
Taki sobie 2017-06-09 13:10
Widzę,że niektóre wpisy,które mogą być niewygodne dla niektórych osób z Tamelu są usuwane.Ciekawe,czy administrator tego serwisu sam od siebie je usuwa czy po interwencji tychże właśnie osób?Więc piszcie,zawsze kilka dni wpisy będą widnieć.Ludzie pracujący w Tamelu to czytają,komentują w pracy,dyskutują na ten temat jak "szlachta" się bawi itd.Temat agencji Taap.Wiele osób nie wiedziało nawet,że jest taka strona gdzie mozna wyrażać opinie na temat Tamelu,swoje zadowolenie z pracy,badz nie.Teraz już wiedzą.Drukuja wpisy,kseruja dają ludziom na produkcji do poczytania.
Potencjalne osoby zainteresowane pracą w Tamelu czyt. Taapie bo o pracy w Tamelu mogą zapomnieć niech też sobie poczytają i się zastanowią czy warto się zatrudnić i pracować na darmozjadów i pasozytów,których ludzi mają za nic.Piszę o tych ludziach zatrudnionych przez Taap,ci z Tamelu mają duzo lepiej,w porównaniu do tych z Taapu to ogromna różnica,a jedni i drudzy pracują tak samo.
1
hh 2017-06-12 10:49
No - mnie cenzurują. Jasne że admin sam od siebie by niczego nie usuwał. Wierchuszka zwyczajnie nie chce aby prawda świeciła jak słońce. Mali ludzie i tyle. Już nawet ruszył wywiad aby znaleźć "źródło przecieku". Mnie mogą wywalić - mam w to w.j.b.n.e Ale przeciek jest blisko serca firmy :)
1
zorientowany w temacie 2017-06-15 12:30
Widać że już nie ma chętnych się zatrudnić do pracy w Tamelu przez pośrednika-agencję pracy Taap za te stawki miesięczne brutto,które agencja pracy oferuje skoro pojawiają się już ogłoszenia o pracę w internecie,prasie za stawki miesięczne kilkaset złotych większe w zależności od stanowiska.Jaki w tym cel?Żeby zachęcić wiekszą grupę ludzi do składania podań o przyjęcie do pracy?Żeby było w kim wybierać?Bo już teraz nie ma w kim?Więcej wolnych etatów niż kandydatów?
Czyli co?Ktoś kto nie był do tej pory zainteresowany pracą za dajmy na to 2000 zł brutto i zobaczy teraz ogłoszenie za 2500-2800 zł brutto i złozy podanie i agencja Taap zechce go zatrudnić a potem da mu umowę do podpisania za wynagrodzenie 2000 zł brutto a nie tak jak było w ogłoszeniu dajmy na to 2500 zł brutto i taka osoba zgodzi się pracować za 2000 zł brutto skoro wcześniej bynajmniej nie miała nigdy takiego zamiaru?
Czy tej osobie która to wymyśliła wydaje się ,że ludzie są większymi debilami od niej samej???
No chyba,ze rzeczywiście nowo przyjętym da się teraz większe stawki miesięczne a Ci którzy już pracują pozostaną dalej na tych stawkach co maja teraz,no bo skoro teraz godzą się pracować za takie pieniądze to niech pracują sobie dalej.
Bo na pewno nie będzie tak,ze Ci nowo przyjęci wszyscy dostaną większe stawki i Ci wszyscy którzy juz pracują tak samo!!!Wystarczyło,ze jedna czy dwie osoby co już pracuje zobaczyły ogłoszenie w internecie czy prasie i niebawem wiedział o tym cały Tamel.
Więc powtórzę się jeszcze raz,czy osobie która to wymyśliła wydaję się ,że te osoby które już pracują są debilami większymi od niej samej???I nowo zatrudnieni pracownicy dostaną większe stawki a Ci którzy już pracują będą się godzić pracować za stawki mniejsze?W dodatku Ci co juz pracują jakis czas to juz coś tam wiedzą,na czymś się znają,wiele umieją itd.Wiec to takim osobom powinno się zaoferować podwyżkę,żeby pozostali a nie odeszli,jakby nie było dla dobra całego zakładu Tamel a nie nowo przyjętym,którzy nie umieją jeszcze nic,wszystkiego dopiero bedą musieli się uczyć itd.Potem im też podnieść jak się wykażą w pracy,no ale cóż....Tak to jest praktykowane w zakładach pracy gdzie ludzie na stanowiskach,zarządzający tymi zakładami to ludzie trzezwo myslacy,logicznie myslący,no ale cóż...
Coż mogę jeszcze napisać?Tylko tyle,że debilizm co niektórych mnie boli i to bardzo!!!
3
Pro Szon 2017-06-15 16:20
Podobno dwie koleżanki z budynku frontowego zaliczone zostały do rasy Szon. Ale wiadomo że jak koleżanka jest rasy Szon to może zarobić więcej. Ale nie przez taap :) Szony zatrudnia się zawsze na etacie. Więcej o rasie Szon w filmie "Pitbull niebezpieczne kobiety".
2
uprzejmy 2017-06-16 20:47
Dzień dobry
Doskonale zdaję sobie sprawę z sytuacji w jakiej znajdują się Pracownicy tymczasowi. Jeżeli chciałby Pan porozmawiać o konkretach to nie anonimowo. Cóż to za rozmowa jeżeli jedna strona się boi ? Myślę, że po poznaniu prawdziwych informacji a nie domysłów, Pana spojrzenie uległoby zmianie.
Zapraszam, wie Pan jak i gdzie mnie znaleźć

Dzień dobry
Proszę Pana,ale mnie ta sytuacja w jakiej znajdują się pracownicy tymczasowi nie dotyczy więc niby po co ja mam się z Panem spotkać i o czym rozmawiać???Zawodowo zajmuję się zupełnie czym innym,nie mającym nic wspólnego z produkcją silników elektrycznych.Czy moje spojrzenie na tą całą sytuację uległo by zmianie po rozmowie z Panem???Wątpię.Proszę Pana,fakty!Faktem jest,ze od lat nie zatrudnia się nikogo w fabryce Tamel tylko przez firmę zewnętrzną agencję pracy Taap,a ludzie przecież odchodzą na emerytury prawda?Rozumiem jest zapotrzebowanie w danej chwili,zwiększenie produkcji to mozna zatrudnić kogoś tymczasowo,no ale od lat nikogo nie zatrudniać bezpośrednio w fabryce Tamel?Z tego co wiem ludzie latami tak pracują,przez agencję Taap,to jest kolejny fakt.Kolejny fakt jest taki,że ludzie zatrudnieni przez Taap wykonują taką samą pracę co ludzie zatrudnieni w w fabryce Tamel i Ci zatrudnieni przez Taap zarabiają z reguły tą najniższą pensje obowiązującą w tym krajową 2000 zł brutto.Ci zatrudnieni przez Tamel z reguły od 3000 zł brutto wzwyż w zależności od stanowiska.Jedni i drudzy pracują tak samo, różnica w zarobkach ogromna.Tu nie chodzi o to zeby zarabiali Ci z Taapu tyle samo co np. pracownicy Tamelu z 30-letnim stażem pracy,wiadomo,wysługa lat,to też się bierze pod uwagę pewnie.Ale mimo wszystko...za duża róznica w zarobkach.Dodatkowo Ci z Tamelu mają jakiś pakiet socjalny,jakieś bony czy pieniądze z z racji Świąt np.Przecież Ci z Taapu,ze tak się wyraże nie są tylko od podawania kluczy mechanikom,elektrykom,operatorom maszyn i od sprzątania stanowisk pracy na koniec zmiany,żeby nie można im podnieść chociaż trochę wynagrodzeń?Co który co już dłużej pracuje poprosi o podwyzkę jest odsyłany z kwitkiem przez prezesa Taapu który notabene jest w fabryce Tamel,dyrektorem czy kierownikiem od spraw personalnych wiec nie ma się w sumie co dziwić że nie wyraża zgody na zatrudnianie ludzi bezposrednio w firmie Tamel.Funkcję prezesa Taap,nawet jak sprawuje społecznie to faktem jest,że ta Agencja Taap to nie jest instytucja charytatywna działająca na rynku bezinteresownie i wyszukająca i dostarczająca pracowników do fabryki Tamel bezinteresownie.Ktoś ma z tego jakieś korzyści,zyski.
Po prostu znam kilka osób pracujących w Taap,pracujących też w Tamelu to jak czasem w różnych okolicznościach się spotkamy,rozmawiamy to porusza się też czasem tematy zawodowe,chociazby nawet przy przysłowiowym piwku,ale to jest mało ważne w jakich okolicznościach.Dowiedziałem się ,ze jest taka strona w internecie,taki serwis,gdzie można wyrażać opinie o różnych pracodawcach,poczytałem z ciekawości.Co do wpisów na tej stronie,to co przesłałem w załączniku do Pana,to piszą różni ludzie którzy pracują w Tamelu/Taapie badz pracowali.Ja tylko skopiowałem kilka,moj wpis był tylko ten ostatni,pod nickiem "zorientowany w temacie" albo zatytułowany "zorientowany w temacie"jak zwał tak zwał,wiadomo w każdym razie o co chodzi.
Podsumowując,jeżeli to co napisałem teraz,co dla mnie jest faktem i kiedyś nadejdzie taki czas,że to juz będzie tylko mitem to wtedy na pewno moje spojrzenie ulegnie zmianie.
I nie widzę już sensu prowadzenia dyskusji meilowej,udawadniania swoich racji itp.
Miło,ze zechciał Pan odpisać,na co nie liczyłem w ogóle przecież więc mi wypadało napisać parę słów jeszcze.

Pozdrawiam

Szanowny Panie
Faktem jest to, że Fabryka realizuje oczekiwania właściciela w sferze polityki kadrowej. (Czy uważam ją za słuszną czy nie to już inna sprawa)

Drugim faktem jest to, iż nie jest prawdą, że Pracownicy tymczasowi nie otrzymują podwyżek. Kilkunastokrotnie na wniosek Kierowników Wydziałów przyznane zostały takie podwyżki.

Co do firmy TAAP się nie wypowiadam.
Nie znam żadnych okoliczności związanych z organizacją i strukturą tej firmy.


Rozumiem...Jak to jest z tą polityką kadrową właściciela to może się dowiem kiedyś a może nie.W każdym razie postaram się opisać całą sytuację,to co do Pana pisałem,to co tam na forum ludzie piszą,może jeszcze ktoś z Tamelu mi podpowie co napisać,będący blisko pewnych osób,wiedzący coś...Ktoś kiedyś juz jakis czas temu podał na forum adresy e-mail do Wolong w Chinach i ATB w Austrii.Ktoś inny zasugerował żeby napisać i dowiedzieć się jakie jest stanowisko właścicieli w tej sprawie.Troche czasu juz minęło.Nie wiem czy ktoś pisał czy nie w każdym razie ja napiszę w języku angielskim i do Wolong i do ATB.Wyślę też listy Pocztą Polską,to już tak trochę mniej anonimowo wydaję s
2
uprzejmy 2017-06-16 20:52
Rozumiem...Jak to jest z tą polityką kadrową właściciela to może się dowiem kiedyś a może nie.W każdym razie postaram się opisać całą sytuację,to co do Pana pisałem,to co tam na forum ludzie piszą,może jeszcze ktoś z Tamelu mi podpowie co napisać,będący blisko pewnych osób,wiedzący coś...Ktoś kiedyś juz jakis czas temu podał na forum adresy e-mail do Wolong w Chinach i ATB w Austrii.Ktoś inny zasugerował żeby napisać i dowiedzieć się jakie jest stanowisko właścicieli w tej sprawie.Troche czasu juz minęło.Nie wiem czy ktoś pisał czy nie w każdym razie ja napiszę w języku angielskim i do Wolong i do ATB.Wyślę też listy Pocztą Polską,to już tak trochę mniej anonimowo wydaję się być.Adresy znajdę w sieci albo uzyskam w inny sposób.Nie liczę że ktoś mi odpisze potem ale liczę że przeczyta na pewno.I się zainteresuje moze tą całą sytuacją skoro brakuje cały czas ludzi do pracy,za takie wynagrodzenie.I to zjawisko będzie się nasilać,kolejne osoby będą odchodzić na emerytury,nie będzie miał kto ich zastąpić.
Przecież mozna czasem zrobić coś bezinteresownie prawda,działając w dobrej wierze,nikomu nie grożąc,nikomu nie szkodząc nawet jak końcowy efekt tych działań okaże się żaden.Można mieć potem ogromną satysfakcję,że zrobiło się coś pożytecznego dla ludzi,całkiem bezinteresownie,w jakiś sposób im pomogło...Mam na myśli tych ludzi pracujących w Tamelu przez pośrednika-Agencję pracy Taap.No bo skoro pracują rok,dwa i dłużej to znaczy że są przydatni dla zakładu,inaczej to by nie pracowali,nie przedłużało by się umów o pracę z takimi osobami.
Później poczekam jakiś czas,jak nic się nie zmieni to sie znajdzie jakieś inne rozwiązanie może ,działając cały czas w dobrej wierze.
4
uprzejmy 2017-06-18 12:54
Pragnę poinformować, że od jutra w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie"wywiadowcy" pracujący w tej fabryce będą się orientować ile osób czyta to forum ,to co tutaj się pisze teraz,czy w ogóle ktoś rozmawia na ten temat, na halach produkcyjnych,szatniach,stołówkach w trakcie przerwy,w budynku administracyjnym.Będą działać anonimowo.Jeżeli się okaże że jest zainteresowanie tym tematem wśród ludzi pracujących w Fabryce Tamel i tych zatrudnionych w Fabryce Tamel przez firmę pośredniczącą Agencję Pracy Tymczasowej TAAP jest duże to dobrze. Powiedzmy, to jest taka ankieta, ile osób zagląda na tą stronę ,jest zainteresowana tematem itd. Jeżeli się okaże ,że dużo ludzi to czyta, rozmawia na ten temat, popiera pomysł wysłania listu do właścicieli Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie Wolong Holding Group w Chinach na temat polityki kadrowej,całej tej sytuacji, ze brakuje już chętnych zatrudnić się w tej fabryce za pośrednictwem Agencji Pracy TAAP i różne takie... to treść tego listu zostanie opublikowana na łamach tego forum , w języku polskim oczywiście.Temat szczególnie powinien dotyczyć tych zatrudnionych w Agencji Taap więc jeśli tylko czytacie to forum to "paplajcie" na ten temat w pracy.
No bo jeśli Was to nie obchodzi nawet nie wiem czy jest sens robić coś dla Was...????
Osoby czytające to forum niech też napiszą tutaj czy popierają taki pomysł czy nie.
Tak jak pisałem wyżej,taki rodzaj ankiety to jest,takie małe rozeznanie.
I Wy zatrudnieni w Agencji Pracy TAAP a wykonujący prace w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel zapamiętajcie sobie , ŻE W KUPIE SIŁA !!!!
6
pomocny 2017-06-18 19:58
Wy z Taap-u i Tamel-u ,jak czytacie to forum, popieracie to co napisała osoba o pseudonimie "uprzejmy" wystarczy , że klikniecie w tą widoczną łapkę z kciukiem do góry pod jego wypowiedzią. Nie musicie umieszczać wcale żadnych swoich wpisów , bo być może ktoś nie jest zorientowany, po co w ogóle taka łapka jest pod wypowiedzią każdego kto się wypowiada tutaj.
Hffvh 2017-06-18 23:23
Szkoda mi tych co szkolą ludzi sprowadzanych przez taap ciekawe czy oprócz dobrego słowa cos jeszcze z tego maja
3
uprzejmy 2017-06-19 22:33
Hffvh , odnośnie Twojego wpisu, zostało to opisane w liście do właściciela Fabryki Silników Elektrycznych Tamel Wolong Holding Group. Ale nie jest to temat przewodni tego listu ,tylko taka mała wzmianka.Innych propozycji , sugestii ,nie było , teraz za późno już na umieszczanie jakichkolwiek. List już został napisany.
Poniżej fragment listu dotyczący tych z Tamelu szkolących tych z Taapu.

Należy też wspomnieć o pracownikach i pracownicach Fabryki Silników Elektrycznych Tamel , którzy posiadają dużą wiedzę i doświadczenie i tą wiedzę umiejętnie potrafią przekazać osobom zatrudnianym przez Agencję Pracy Taap i wykonujących pracę w fabryce Tamel Chętnie służą radą i pomocą, jak ktoś z tych zatrudnionych przez Agencję Pracy Taap tej pomocy w danej chwili potrzebuje, z czymś sobie nie radzi na stanowisku pracy, na którym pracuję I te ich działania idą na marne ,bo każdy co się czegoś od nich nauczy z tych osób zatrudnionych w Agencji Pracy Taap odchodzi po jakimś czasie z tymi umiejętnościami do innych pracodawców którzy czerpią z tego korzyści potem. Muszą uczyć następnych, którzy też odejdą po jakimś czasie, dla nich to też jest dodatkowy wysiłek, niejednokrotnie dodatkowy poświęcony czas który idzie na marne. Należy zrozumieć te osoby z zatrudnione w fabryce Tamel dla nich to jest krzywdzące i to bardzo. Nikt tego nie docenia, osoby te przecież to robią bezinteresownie można powiedzieć ,gdyby tylko chciały, to każda z tych osób zatrudniona bezpośrednio w fabryce Tamel zajęła by się tylko swoją pracą, na swoim stanowisku pracy i nie interesowała się tym co się dzieje w około, na innych stanowiskach pracy. Warto by było ich może czasem w jakiś sposób nagrodzić za ten trud i wysiłek który wkładają w szkolenie nowych pracowników z Agencji Taap ,którzy tak jak pisałem wyżej i tak szybko odejdą z pracy do innych firm i już kto inny będzie czerpał z tego korzyści.

7
uprzejmy 2017-06-20 19:38
Dla wszystkich niedowiarków , którzy twierdzą ,ze adresy e-mail tutaj kiedyś podane są fikcyjne ,nie ma żadnego listu,żaden list nie zostanie wysłany itd. Ktoś tak może komentować tą całą sytuację ,nie dajcie sobie zamydlić oczów.
I nie wierzcie też w to ,że ok 150 osób do zwolnienia. I nie wierzcie też w to co Wam teraz będą mówić kierownicy , mistrzowie , brygadziści i liderzy. I proponuję ,żeby osoby zatrudnione w fabryce Tamel i w Agencji Pracy Taap połączyły swoje siły. Kiedyś pisałem do tych z Agencji Taap, że w "kupie siła"Teraz piszę to samo do Was z fabryki Tamel. Wystarczy,że będziecie rozmawiać w pracy na ten temat!!! Informujcie każdego ,kto może nie wie jeszcze,ze istnieje to forum. Może się boicie głośno mówić o tym w pracy, rozumiem.Więc mówcie "po cichu"Wystarczy,że będziecie klikać w tą "łapkę" z podniesionym kciukiem do góry pod każdą moją wypowiedzią. Zobaczę, że jest reakcja,czytacie to i popieracie,zostaną podjęte kolejne kroki. Chyba,że rzeczywiście Wam teraz jest dobrze tak jak jest,tym z fabryki Tamel to moje działanie skupi się tylko na pracownikach Agencji Pracy Tymczasowej TAAP
Odnośnie tego listu, tak , jest napisany ale jeszcze nie wysłany,czekam na Waszą reakcję czyt. klikanie w "łapke" Tylko tyle!!! To nie nie jest przecież czynione dla mojego dobra tylko Waszego,pracowników produkcji i pracowników administracji! I jak ktoś kiedyś zostanie zwolniony z pracy,to na pewno nie Wy, Ci na dole ale Ci wyżej od mistrzów wzwyż ,zwolnieni albo zdegradowani ! Bo jak zrobi się szum to dla niektórych może być potem " bum' ! W zależności co Wam teraz będą starali się wmówić itp. Codziennie się spotykają i debatują o godz. 9-tej prawda?
Więc jeśli leży Wam na sercu los Was samych i Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie to do boju !!!!

Dla niedowiarków,że adresy e-mail są fikcyjne, poniżej kolejny adres:

NO.1801 WEST RENMING RD
SHANGYU DISTRICT
SHAOXING CITY
ZHEJIANG PROVINCE
P.R. CHINA
Są też inne formy kontaktu przecież , nie tylko listowne, ale to na tą chwilę nie jest temat do dyskusji.
Pożyjemy, zobaczymy...


A ktoś wie co oznacza skrót OZI ??? odsyłam do Wikipedii ,"wujka" (wyszukiwarki) google
Zaznaczam, że czasy PRL-u, czasy komunizmu dawno za nami.

Przez jakiś czas nie będę się udzielał na tym forum ale czy jest jakaś reakcja z Waszej strony ,będę na bieżąco informowany.
5
uprzejmy 2017-06-20 21:01
I zapomniałem napisać jeszcze ,że ktoś w moim imieniu umieści tutaj ten list.
1
w imieniu uprzejmego 2017-06-23 18:14
Teraz to już bez znaczenia - mam na myśli klikanie w " łapki ", dłonie z kciukiem do góry pod wypowiedziami uprzejmego.
1
w imieniu uprzejmego 2017-06-23 19:30
Poniżej kolejny fragment listu

Prezes Agencji Pracy Taap a zarazem Dyrektor personalny, od spraw pracowniczych w fabryce Tamel Pan ........ ,nigdy nie wyraża zgody, żeby wyróżniających się pracowników zatrudnionych w Agencji Taap zatrudnić potem bezpośrednio w fabryce Tamel mimo próśb kierowników poszczególnych wydziałów ,którzy wiedzą jak Ci ludzie pracują, jak dużo umieją, jak szybko się uczą nowych rzeczy i są bardzo przydatni dla fabryki Tamel. Ci ludzie po jakimś czasie odchodzą z pracy ,bo nie mają już nadziei że zostaną kiedyś zatrudnieni w fabryce Tamel.
4
uprzejmy 2017-06-25 06:41
Przykre jest to,że ani prezes Agencji Pracy Taap ani prezes Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie nie zareagowali na to co tutaj się pisze, kiedy już dosyć dawno przesłałem im na służbowe adresy e-mail link do tego serwisu,wystarczyło kliknąć tylko i już. Wiedząc jakie jest niezadowolenie ludzi,nie zrobili z tym nic.Wniosek,ludzi mają za nic!!! Po jakimś czasie skopiowałem tylko kilka wpisów,takich najbardziej istotnych i wysłałem jeszcze raz do dwóch panów prezesów,Fabryki Tamel i Agencji Pracy Taap i dodatkowo do PANA DYREKTORA PRODUKCJI w tejże fabryce.I ten PAN mimo zajmowanego wysokiego stanowiska zechciał odpisać do mnie myśląc pewnie wtedy może że to przesłał anonimowo jakiś niezadowolony pracownik tymczasowy Tamelu albo zatrudniony bezpośrednio w fabryce Tamel.
Zapraszał nawet do siebie na rozmowę.To się ceni w takich ludziach.
Ten PAN DYREKTOR PRODUKCJI w fabryce Tamel nie czerpie żadnych korzyści z działalności Agencji Pracy Taap !!!! To już wiem !

Moja sugestia jest taka albo inaczej napiszę...Zwracam się teraz do wszystkich kierowników wydziałów/działów,wytypujcie wyróżniających się pracowników zatrudnionych w Agencji Taap,przydatnych dla fabryki Tamel do podwyżki.Konsultujcie to z mistrzami,brygadzistami.I żeby to nie było jakieś śmieszne 100 zł brutto przy tej najniższej stawce obowiązującej w kraju 2000 zł brutto. Potem wiecie do kogo o poparcie? do PANA DYREKTORA PRODUKCJI.
Ludzie mają różne charaktery,ktoś się może krępuje poprosić o podwyżkę,może nie wie jak umotywować,może myśli że i tak nic z tego znając charakter i postępowanie prezesa Agencji Taap.

I dobrze by było żeby prezesi,prezes fabryki Tamel i prezes Agencji Pracy Taap staneli nawet na głowie i takie podwyżki zostały przyznane !!!!!

PAN DYREKTOR PRODUKCJI i kierownicy wydziałów/działów zastanówcie się teraz dobrze,czy jesteście z ludźmi pracującymi w fabryce Tamel,zatrudnionymi w niej bezpośrednio jak i tymi przez pośrednika Agencje Pracy Taap którzy pod WAS podlegają czy przeciwko tym ludziom...??????
Ci ludzie mogą mieć różną sytuację życiową,czasem może nawet brakować pieniędzy na przysłowiowy chleb,różne problemy,może osobiste tragedie za sobą itp

Jesteście choć trochę empatyczni??? Empatia wiecie co to takiego???

1
TAAPowiec 2017-06-26 14:55
Popieram uprzejmego ze wszystkich sił, działaj dalej.Sam myślałem o wysłaniu maili do Austrii i Chin, może się zdecyduję.
1
?? 2017-06-26 21:59
A ty to pracujesz dla tej fabryki czy nie? Bo z tego co napisałeś to trudno wywnioskować.. w sumie jak byś pracował to może by ci ktoś powiedział, że w biurowcu pracuje pewnie z 30% ludzi przez TAAP i nie wiem kogo chcesz obrazić swoim wpisem o smrodzie... A wpisy o których wspomniałeś były odpowiedzą na inne obraźliwe, które ktoś usunął i dobrze. Swoją drogą ciekawi mnie czy działania "uprzejmego" bardziej poprawią czy pogorszą sytuację. Wygląda to dziwnie: człowiek spoza zakładu, bardzo angażuje się w sprawy kadrowe firmy pro bono(?????), dobrze zna strukturę firmy, ma swojego agenta "w imieniu uprzejmego", chce działać z ludźmi i dla ludzi.... Miło z jego strony! Żeby była jasność- pochwalam każdą formę pomocy ludziom pod warunkiem, że nie jest podszyta i faktycznie ma służyć ludziom! W przypadku uprzejmego mam pewne wątpliwości- obym się mylił..
2
uprzejmy 2017-06-27 16:22
Moim " AGENTEM " niebawem będzie cały Tamel i Taap !!!Oprócz dwóch prezesów,jeden Tamelu a drugi Taapu. Jeden że nie wyrażał zgody nigdy na przyjęcie kogoś do fabryki Tamel a drugi,że to popierał.Dąże do tego sukcesywnie i na to potrzeba trochę czasu jeszcze.PAN DYREKTOR PRODUKCJI i kierownicy wydziałów/działów już wiedzą co mają robić.
Teraz WY, wierne sługi swoich panów "niemców'' jednego z imienia a drugiego z nazwiska,będący na każde ich zawołanie macie czas na zastanowienie czy jesteście POLAKAMI czy może ''niemcami''???
I po której chcecie stanąć stronie??? Ich będzie wtedy tylko dwóch, Was cały tłum ludzi pracujących w fabryce Tamel.

A ci dwaj prezesi też niech się już zastanawiają, co by mogli zrobić dobrego dla ludzi na tą chwilę...???

Ciekawe czy by się na tą chwilę odważyli przejść we dwóch po halach produkcyjnych i spojrzeć na ludzi jak się z nich teraz śmieją...???

Pewne fakty nigdy nie ujrzą światła dziennego na tym forum.Wszelkie pytania jakie ktoś zada,odpowiedź na nie co najwyżej mogą uzyskać od kolegi z...........I niech każdy sobie dokończy po swojemu.jedni mogą mieć kolegów na gałęzi,inni gdzie indziej,mało ważne.

Myślę,że każdy zrozumiał?????

Ja się wyciszam teraz,nie udzielam się już teraz na tym forum,czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

w imieniu uprzejmego 2017-06-28 05:07
"...zawsze iść , rozkaz który mam we krwi , małą wojnę w sobie mieć..."
Lubicie Zespół LADY PANK ?? Odsyłam do ich jednej z piosenek pt ."MAŁA WOJNA"
Wsłuchajcie się w jej słowa uważnie od początku do końca.
Może coś zrozumiecie, może nie.
w imieniu uprzejmego 2017-06-28 05:11
"Mała Wojna" chociażby na bardzo popularnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wystarczy tylko wpisać w wyszukiwarkę i już !
szczery 2017-06-28 08:28
Drogi Uprzejmy,

Z tym Panem Dyrektorem Produkcji to bym na Twoim miejscu uważał. Jest jest żagiel, nie jest szczery, świetny strateg. Czyli reasumując dba o swój tyłek, no może jeszcze o tyłki swoich dwóch kolegów.
1
uprzejmy 2017-06-30 16:32
szczery,


dyrektor produkcji zdradził !!!A ja zdrady nie wybaczam, nigdy!!!!!! Ale to było do przewidzenia.Dwa razy go ostrzegałem,wyrażając się wystarczająco jasno. Nie dostosował się.
Dołączył do dwójki swoich kolegów "prezesów" Tamelu i Taapu.


Moimi "AGENTAMI" w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie są...Chcecie wiedzieć kto??????
WY WSZYSCY, KTÓRZY POPIERALI TO CO TUTAJ PISZĘ, UWIERZYLI, JEDNI MOŻE WCZEŚNIEJ, INNI PÓŹNIEJ.
Kolejni "AGENCI" mile widziani !!!

Z racji tego,że mam ważniejsze sprawy na głowie i dużo do nadrobienia...Nie będę się już udzielał na tym forum ,ale poczytać czasem poczytam z ciekawości.

Co mogę zaproponować Wam jeszcze? Piosenkę w wykonaniu ARTYSTÓW POLSKICH "Pokonamy falę" (wpisać w google i ją macie)
Wsłuchajcie się dokładnie w słowa tej piosenki,może coś zrozumiecie,może nie. Może wyciągniecie jakieś wnioski,dojdziecie do jakiegoś wniosku...????

POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH SWOICH ''AGENTÓW'', TYCH CO JUŻ SĄ W FABRYCE TAMEL I TYCH KTÓRZY ZDECYDUJĄ SIĘ DOŁĄCZYĆ JESZCZE !!!!

I SZANUJCIE SIĘ NAWZAJEM !!!!!!!!


Dziękuję wszystkim za uwagę !!!
1
uprzejmy 2017-07-02 07:02
P.S. Reszta mnie po prostu już nie interesuje co się dzieje w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie,co się będzie teraz działo...
Nie interesują mnie ani kierownicy poszczególnych działów/wydziałów, ludzie że tak się wyrażę " nad nimi",nie interesuje mnie nikt pracujący w budynku administracyjnym,nie interesują mnie żadni mistrzowie pracujący na produkcji,żadni brygadziści/liderzy,nie interesują mnie żadni pracownicy produkcji!!!!W sensie,ze chciałbym komuś zaszkodzić,o to mi chodzi!!!
Myślę,ze każdy zrozumiał???

Mnie interesowały tylko dwie osoby,dwaj "niemcy" o których pisałem wyżej i dołączył do nich trzeci,dyrektor produkcji, bo zdradził!!!Podzielił się z nimi informacjami,które mu przekazywałem,ostrzegałem go, żeby jak to się mówi "nie puścił nigdy pary z ust" i że to co do niego mówię,zostanie tylko między nim a mną!!!

Dla wszystkich z fabryki Tamel którzy są teraz "niżej" kiedyś może będą w przyszłości "wyżej" czyt. awanse.

"""Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę ,bo możesz ich spotkać,kiedy będziesz spadał w dół !!!"""

Warto pomagać nie tylko innym,ale także dla siebie!!! I ja pomagając innym,pomagam też sobie !!!!

I to już naprawdę ostatni mój wpis!!!

POZDRAWIAM SERDECZNIE !!!!!
1
ssss 2017-07-05 15:58
Ludzie co to za pierdoły wypisujecie ? Jakie podwyżki kierownik daje ? 200 brutto, śmiech na sali bez przesady ale dostając tą magiczną pensje 2000 brutto i ktoś komuś proponuje 100, 200 brutto podwyżki no to nie róbmy sobie jaj zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy, co z tego że ludzie, którzy robią po 30 lat mają 3000 brutto to im dać 4000 brutto a nowym 3000 brutto żeby Ci ludzie mieli za co żyć ! a nie takie głodowe pensje. W tym tempie co ludzie odchodzą na emerytury i trzeba nowego zatrudnienia, to wybaczcie ale nie zachęcicie młodych pensją 2000 brutto do pracy i tak czy to teraz czy później się nastanie to tylko kwestia czasu aż żadni ludzie nie będą przychodzić i robić na takich śmiesznych pensjach i umowach. To tylko kwestia czasu i Tarnów jest mały nie wdzięczny ani tu ludzi a jak już są to za grosze robić nie będą wiec zakład i tak będzie musiał podejmować inne decyzje bo im kiedyś produkcja całkiem stanie :)
1
dym 2017-07-05 19:53
O to chodzi, że do pracy za minimum zawsze się ktoś znajdzie. Chwile porobi, zobaczy jakie są perspektywy i ucieknie. Nie ma się co dziwić. Na jego miejsce następny i następny i jeszcze ktoś. Niestety fabryka nie pociągnie długo na takich zasadach. Bardziej opłaca się pracować w markecie- lepsze pieniądze, czysto, klimatyzacja, promocje, miejsce parkingowe...
4
ssss 2017-07-05 21:48
a nie no zgadza się chwile gość porobi bo wysyp co roku nowych absolwentów szkół jest i się znajdzie taki klient za 2000 brutto ale to błędne koło, szkolenie co chwile nowego raczej nie bardzo się opłaca, ciuchy robocze za nim on zacznie wykonywać swoją prace też mija sporo czasu a do tego czasu co on się wyszkoli już się żegna z firmą :)
1
w imieniu uprzejmego 2017-07-13 17:14
Ludzie zatrudnieni w Fabryce Tamel przez Agencję Pracy Taap to są ludzie bardziej wartościowi,bardziej odważni niż Ci zatrudnieni w Fabryce Tamel bezpośrednio. Ci ludzie z Agencji Taap potrafią się świetnie zorganizować w słusznym celu o czym pisał uprzejmy kiedyś a Ci z Tamelu to takie trzęsityłki .Boją się tych pseudo prezesików , tego pseudodyrektorka produkcji -zdrajcy ! pseudo kierowniczków, pseudo mistrzów , pseudo brygadzistów czy tam liderów. Lider , kto to wymyślił w ogóle? takie określenie?

A jak kiedyś "polecą" ci dwaj prezesiki Tamelu i Taapu, dyrektorek produkcji- zdrajca to i polecą niektórzy kierownicy ,mistrzowie ,brygadziści czy tam liderzy i nawet niektórzy pracownicy produkcji czy administracji. Ja nie mówię ,że wszyscy ale uprzejmy się dowie ,którzy to by mogli być.

Bo niczego nie zrozumieli co niektórzy!!! Jeszcze że tak się wyrażę jakieś podchody robią w stosunku do tych z Agencji Taap bojąc się o swoje tyłki chyba ??!

Wydaję się im,ze skoro z Agencji Taap są Ci ludzie, to znaczy że są jacyś "ułomni" strachliwi, wystraszą się śmiesznych prezesików, kierowników, mistrzów, brygadzistów, liderów.

Niejeden zatrudniony w fabryce Tamel przez Agencję Pracy Taap jest bardziej rozgarnięty od niejednego kierownika czy mistrza czy brygadzisty czy lidera !!!
Puenta - nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach !!

Tak to bywa , że na układy nie ma rady !!

Ale to się kiedyś zmieni !!!

Wywiad działa !!!
Bieda to stan umysłu - wypłata tego nie zmieni 2017-07-14 14:14
Szanowni Państwo,

Jako były pracownik Tamelu od kilkunastu miesięcy z zainteresowaniem śledzę dyskusję w tym wątku i nasuwa mi się tutaj jeden wniosek - ze swoją kulturą osobistą, słownictwem oraz spostrzeżeniami i pomysłami jesteście Państwo właściwymi osobami na właściwych miejsach.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów zawodowych.
1
intelektualny pustak 2017-07-14 18:09
To mógł napisać tylko ktoś , kto nie zaznał nigdy w życiu biedy ! Ale może akurat ,kiedyś....?
uprzejmy 2017-07-14 19:58
Masz na myśli każdą osobę tu się wypowiadającą w tym mnie ??? A chciałbyś się może spotkać ze mną i powiedzieć mi to prosto w twarz???Jesteś na tyle odważny??? Od poniedziałku będziemy w Tarnowie,możemy się gdzieś tam spotkać.Nawet w pobliżu fabryki Tamel jak chcesz.Nawet w fabryce Tamel bo tam też wejdę i możesz wejść razem ze mną. Odwiedzisz starych znajomych...
do tych z Agencji Pracy Taap 2017-07-15 04:52
Wiecie już , kto Was godnie reprezentuje w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie ? Wielu już pewnie wie , jak ktoś nie wie jeszcze która to osoba , gdzie ja można spotkać , na którym wydziale to niech się dowie od tych co już wiedzą !
Jest jednym z Was ! Zatrudnionym w Agencji Pracy Taap ! Jesteście pod jego ochroną ! Jak ktoś nie wie jeszcze która to osoba, albo gdzie go można spotkać, na którym wydziale to niech się dowie !
On dopiero teraz pokaże wszystkim w tej fabryce , na co go tak naprawdę stać !!!!!
OBYWATEL RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ 2017-07-15 10:08
Do tych wszystkich z Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie od prezesa na sam dół :
Cała POLSKA się z was śmieje teraz !!!!!!!!!!!
obrażony 2017-07-16 13:48
Znam ludzi, którzy się nie śmieją! kłamco!!
5
zmartwiony 2017-07-17 18:07
Ja czytając to co tutaj się dzieje teraz obawiam się najgorszego , ale zaznaczam , że to jest tylko takie moje odczucie i że wcale tak przecież nie musi się stać , mianowicie - Fabryka Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie może przestać istnieć. Pomyślcie sami ,dla Wolong Holding Group taka mała fabryka , żadna strata chyba?
Szkoda by było tych wszystkich ludzi w niej pracujących , co się z nimi potem stanie ? Ci młodzi to sobie poradzą jakoś a Ci starsi ?
Jak myślicie ? Czyja by była w tym zasługa ?Ano dwóch Prezesów o których była mowa wcześniej i Dyrektora Produkcji. Po prostu pewne sprawy zaszły za daleko ale o tym tu nie napiszę przecież .
Więc cała reszta , zróbcie coś w końcu jeżeli los Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie nie jest Wam obojętny , jakby nie było wiec i los Was samych !
Ci trzej wymienieni wyżej za wszelką cenę chcą ocalić Agencję Pracy Taap teraz.
Wy wszyscy pozostali , postarajcie się ocalić Fabrykę Silników Elektrycznych Tamel nie zważając na dwóch Prezesów i Dyrektora Produkcji .
No chyba ,że bardziej się przejmujecie teraz ich losem , niż losem Was samych i fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie ?
Wasz wybór ! Żebyście tylko tego kiedyś nie pożałowali potem ! Wtedy już będzie za późno !
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-17 19:49
Mnie też nie jest do śmiechu wcale. Chciałbym dobrze i dla tych zatrudnionych przez Agencję Taap czyli dla siebie też jak i do tych zatrudnionych bezpośrednio w Fabryce Tamel .
Cytuję
" On dopiero teraz pokaże wszystkim w tej fabryce , na co go tak naprawdę stać !!! "
Tak , chciałbym pokazać , ale w sensie pozytywnym , a nie żeby zaszkodzić komukolwiek ! Bardziej pomóc !
Zżyłem się z tymi ludźmi , z jednymi może więcej , z innymi mniej . Do nikogo nie mam o nic pretensji !
Do Pana Kierownika M.S. też nie mam ! Tak po prostu trzeba ! Myślę ,że to zrozumie?? Każdy ma jakąś rolę do odegrania. Ja jestem tylko takim małym elementem tej całej układanki .
A wszystko to w słusznym celu - BY LUDZIOM PRACUJĄCYM W FABRYCE SILNIKÓW ELEKTRYCZNYCH TAMEL W TARNOWIE ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-18 20:16
By ludziom pracującym w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie żyło się lepiej ,
SZCZEGÓLNIE TYM NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM !

Różna sytuacja życiowa , różne problemy , może osobiste tragedie za sobą...

Tutaj pole do popisu pozostawiamy tym "na górze" w których teraz wierzą Ci "na dole"!

Bo to nie należy do NAS przecież ! MY się będziemy tylko przyglądać temu wszystkiemu i będziemy na bieżąco informowani !

I myślę ,że się rozumiemy ?!!


Hmmm 2017-07-18 21:23
Czyżby w Tamelu to znaczy w TAAP tworzyła się jakaś "podziemna" organizacja wyzwoleńcza?...
JANOSIK 2017-07-19 03:21
???? Zabrać tym bogatszym i rozdać tym biedniejszym ????
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-21 17:09
Tak ! Już się utworzyła i ja stanąłem na jej czele ! Nikt nie był przeciwny , nikt się nie wstrzymał ,wszyscy są za !
Panowie Prezesi Tamelu i Taapu i Dyrektor Produkcji , chcielibyście kiedyś ze mną porozmawiać ?? Jak tak to myślę ,że mógłbym znaleźć dla Was trochę czasu . Zobaczę w kalendarz i wpiszę Was w pierwszy wolny termin jaki mam .

W ogóle , skoro już o mnie wiecie od jakiegoś czasu to dlaczego do tej pory nie otrzymałem wypowiedzenia umowy o pracę zawartej z Agencją Pracy Taap ??
Strach nie pozwala czy co ??
Jak myślicie , kto ma więcej do stracenia , ja czy Wy ??
Ja tracę pracę za marne wynagrodzenie , na której mi nie zależy , bo jak może mi zależeć na pracy w Agencji Pracy Tymczasowej.
Wy możecie stracić dużo więcej !! Ale zawsze możecie zaryzykować !!
I nie wiążę swojej przyszłości z Fabryką Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie !!
Póki co pracuję , jeszcze.


Hmmm 2017-07-21 22:35
Jej, człowieku, co ty bierzesz? To co piszesz brzmi bardzo niepoważnie! Ale tak trzymaj, to znaczy trzymaj cały ten zakład w garści! Jesteś gość i mają się ciebie słuchać! W przeciwnym wypadku zrobisz co trzeba !?!? Co nie ?? W tobie cała nadzieja!! Ave "Ten z Agencji Pracy Taap"!!! Może kiedyś zostaniesz prezydentem a nawet Prezesem ....
3
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-22 16:07
Drogi/Droga Hmmm,

PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ nie chciał bym być , czy też PREMIEREM , w ogóle POLITYKA to nie moja bajka .
Czy prezesem ?? Raczej też nie , na pewno nie w tym " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; jakim jest Fabryka Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie w której to widoczny jest brak jakiejkolwiek organizacji i zaangażowania ze strony LUDZI w niej pracujących !! Zresztą pisałem już , że nie wiążę swojej przyszłości z tą Fabryką . Jeżeli CI LUDZIE zrozumieją , wszyscy oprócz tych trzech o których mowa jest tutaj cały czas , ze od nich teraz bardzo wiele zależy to będzie bardzo dobrze , jeżeli nie zrozumieją , to może być bardzo źle !!
I pretensje mogą mieć potem do samych siebie.
I ja w WAS wierzę !! Jestem też przecież jednym z WAS !!

Miłego weekendu wszystkim życzę !!
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-22 18:05
P . S.
"...Nie pytam dlaczego i dla kogo tylko kiedy mogę pomóc aby zanieść szczęście do któregoś z domów..."
uprzejmy 2017-07-23 10:50
Jak myślicie teraz,wy wszyscy ludzie z Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie,kto miał cały czas większy ubaw,wy wszyscy z NIEGO, "Tego z Agencji Pracy Taap"czy ON z was???!!!
Mali ludzie jesteście i tyle i do pięt MU nawet nie dorastacie!!!!!!
HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!

Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-24 13:18
Pragnę poinformować , że rozwiązano ze mną umowę o pracę za wypowiedzeniem którą miałem zawartą z Agencją Pracy Taap. W okresie wypowiedzenia mam wykorzystać urlop ,tyle dni ile mi przysługiwało na tą chwilę.
Czy mi jest teraz żal , ogarnął mnie jakiś smutek , przygnębienie z tego powodu ?? W ogóle !!
Wypowiedzenie wręczył mi osobiście prezes Agencji Pracy Taap. Nie musiano po mnie dzwonić w ogóle , sam poszedłem , bo już wiedziałem że prezes Agencji Pracy Taap jest akurat w biurze tej Agencji. Później jakby po mnie zadzwoniono to już by go pewnie tam nie było.
panie N.e..ec , jak pan myśli ,skąd wiedziałem że pan tam jest ??panie N.e..ec , w trakcie tego urlopu mam prawo się pokazywać w Fabryce czy nie mam takiego prawa ??! Zastanowię się jeszcze , ale już chyba raczej się tam nie pokaże . Muszę się teraz skupić na szukaniu nowej pracy !!

Pragnę serdecznie pozdrowić w pierwszej kolejności swoje koleżanki i kolegów z Agencji Pracy Taap na których losie zależy mi najbardziej.
W szczególności pozdrawiam cały Wydział Montażu , Pana Kierownika ,Panów Mistrzów , Panią Lider , Panów Liderów ,Panów Kontrolerów jakości pracujących na tym wydziale i całą Resztę pracującą na tym Wydziale.
I pozdrawiam też Wszystkich Pozostałych pracujących w tej Fabryce .
Ja w WAS nadal wierzę !!
Powodzenia

Nie pozdrawiam tych trzech o których tu mowa jest cały czas !!

P . S.
Tak jak już pisałem kiedyś , ja jestem tylko takim małym elementem tej całej układanki , są też INNI jeszcze , mocniejsi ode mnie !!
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-24 18:07
" ZAWSZE IŚĆ ,ROZKAZ KTÓRY MAM WE KRWI ,MAŁĄ WOJNĘ W SOBIE MIEĆ "
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-25 05:02
panie N.e..ec ,zobaczyłem wczoraj w pańskich oczach strach. I skoro pan się teraz boi to tamci dwaj też.
CAŁA RESZTA LUDZI pracujących w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie się teraz cieszy i z was śmieje !! Ja razem z nimi !!
HA HA HA HA HA !!
Tak było do tej pory ,że ONI WSZYSCY bali się was , teraz wy będziecie się bali ICH !!
I to tyle już z mojej strony !!

Przypominam ,są też inni , mocniejsi ode mnie !!
Zostaw swoją opinię o F.S.E. Tamel S.A. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.S.E. Tamel S.A.