brak logo

F.S.E. Tamel S.A.

Tarnów

Opinie o F.S.E. Tamel S.A.

uprzejmy 2017-06-19 22:33
Hffvh , odnośnie Twojego wpisu, zostało to opisane w liście do właściciela Fabryki Silników Elektrycznych Tamel Wolong Holding Group. Ale nie jest to temat przewodni tego listu ,tylko taka mała wzmianka.Innych propozycji , sugestii ,nie było , teraz za późno już na umieszczanie jakichkolwiek. List już został napisany.
Poniżej fragment listu dotyczący tych z Tamelu szkolących tych z Taapu.

Należy też wspomnieć o pracownikach i pracownicach Fabryki Silników Elektrycznych Tamel , którzy posiadają dużą wiedzę i doświadczenie i tą wiedzę umiejętnie potrafią przekazać osobom zatrudnianym przez Agencję Pracy Taap i wykonujących pracę w fabryce Tamel Chętnie służą radą i pomocą, jak ktoś z tych zatrudnionych przez Agencję Pracy Taap tej pomocy w danej chwili potrzebuje, z czymś sobie nie radzi na stanowisku pracy, na którym pracuję I te ich działania idą na marne ,bo każdy co się czegoś od nich nauczy z tych osób zatrudnionych w Agencji Pracy Taap odchodzi po jakimś czasie z tymi umiejętnościami do innych pracodawców którzy czerpią z tego korzyści potem. Muszą uczyć następnych, którzy też odejdą po jakimś czasie, dla nich to też jest dodatkowy wysiłek, niejednokrotnie dodatkowy poświęcony czas który idzie na marne. Należy zrozumieć te osoby z zatrudnione w fabryce Tamel dla nich to jest krzywdzące i to bardzo. Nikt tego nie docenia, osoby te przecież to robią bezinteresownie można powiedzieć ,gdyby tylko chciały, to każda z tych osób zatrudniona bezpośrednio w fabryce Tamel zajęła by się tylko swoją pracą, na swoim stanowisku pracy i nie interesowała się tym co się dzieje w około, na innych stanowiskach pracy. Warto by było ich może czasem w jakiś sposób nagrodzić za ten trud i wysiłek który wkładają w szkolenie nowych pracowników z Agencji Taap ,którzy tak jak pisałem wyżej i tak szybko odejdą z pracy do innych firm i już kto inny będzie czerpał z tego korzyści.

8
uprzejmy 2017-06-20 19:38
Dla wszystkich niedowiarków , którzy twierdzą ,ze adresy e-mail tutaj kiedyś podane są fikcyjne ,nie ma żadnego listu,żaden list nie zostanie wysłany itd. Ktoś tak może komentować tą całą sytuację ,nie dajcie sobie zamydlić oczów.
I nie wierzcie też w to ,że ok 150 osób do zwolnienia. I nie wierzcie też w to co Wam teraz będą mówić kierownicy , mistrzowie , brygadziści i liderzy. I proponuję ,żeby osoby zatrudnione w fabryce Tamel i w Agencji Pracy Taap połączyły swoje siły. Kiedyś pisałem do tych z Agencji Taap, że w "kupie siła"Teraz piszę to samo do Was z fabryki Tamel. Wystarczy,że będziecie rozmawiać w pracy na ten temat!!! Informujcie każdego ,kto może nie wie jeszcze,ze istnieje to forum. Może się boicie głośno mówić o tym w pracy, rozumiem.Więc mówcie "po cichu"Wystarczy,że będziecie klikać w tą "łapkę" z podniesionym kciukiem do góry pod każdą moją wypowiedzią. Zobaczę, że jest reakcja,czytacie to i popieracie,zostaną podjęte kolejne kroki. Chyba,że rzeczywiście Wam teraz jest dobrze tak jak jest,tym z fabryki Tamel to moje działanie skupi się tylko na pracownikach Agencji Pracy Tymczasowej TAAP
Odnośnie tego listu, tak , jest napisany ale jeszcze nie wysłany,czekam na Waszą reakcję czyt. klikanie w "łapke" Tylko tyle!!! To nie nie jest przecież czynione dla mojego dobra tylko Waszego,pracowników produkcji i pracowników administracji! I jak ktoś kiedyś zostanie zwolniony z pracy,to na pewno nie Wy, Ci na dole ale Ci wyżej od mistrzów wzwyż ,zwolnieni albo zdegradowani ! Bo jak zrobi się szum to dla niektórych może być potem " bum' ! W zależności co Wam teraz będą starali się wmówić itp. Codziennie się spotykają i debatują o godz. 9-tej prawda?
Więc jeśli leży Wam na sercu los Was samych i Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie to do boju !!!!

Dla niedowiarków,że adresy e-mail są fikcyjne, poniżej kolejny adres:

NO.1801 WEST RENMING RD
SHANGYU DISTRICT
SHAOXING CITY
ZHEJIANG PROVINCE
P.R. CHINA
Są też inne formy kontaktu przecież , nie tylko listowne, ale to na tą chwilę nie jest temat do dyskusji.
Pożyjemy, zobaczymy...


A ktoś wie co oznacza skrót OZI ??? odsyłam do Wikipedii ,"wujka" (wyszukiwarki) google
Zaznaczam, że czasy PRL-u, czasy komunizmu dawno za nami.

Przez jakiś czas nie będę się udzielał na tym forum ale czy jest jakaś reakcja z Waszej strony ,będę na bieżąco informowany.
8
uprzejmy 2017-06-20 21:01
I zapomniałem napisać jeszcze ,że ktoś w moim imieniu umieści tutaj ten list.
1
w imieniu uprzejmego 2017-06-23 18:14
Teraz to już bez znaczenia - mam na myśli klikanie w " łapki ", dłonie z kciukiem do góry pod wypowiedziami uprzejmego.
1
w imieniu uprzejmego 2017-06-23 19:30
Poniżej kolejny fragment listu

Prezes Agencji Pracy Taap a zarazem Dyrektor personalny, od spraw pracowniczych w fabryce Tamel Pan ........ ,nigdy nie wyraża zgody, żeby wyróżniających się pracowników zatrudnionych w Agencji Taap zatrudnić potem bezpośrednio w fabryce Tamel mimo próśb kierowników poszczególnych wydziałów ,którzy wiedzą jak Ci ludzie pracują, jak dużo umieją, jak szybko się uczą nowych rzeczy i są bardzo przydatni dla fabryki Tamel. Ci ludzie po jakimś czasie odchodzą z pracy ,bo nie mają już nadziei że zostaną kiedyś zatrudnieni w fabryce Tamel.
7
uprzejmy 2017-06-25 06:41
Przykre jest to,że ani prezes Agencji Pracy Taap ani prezes Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie nie zareagowali na to co tutaj się pisze, kiedy już dosyć dawno przesłałem im na służbowe adresy e-mail link do tego serwisu,wystarczyło kliknąć tylko i już. Wiedząc jakie jest niezadowolenie ludzi,nie zrobili z tym nic.Wniosek,ludzi mają za nic!!! Po jakimś czasie skopiowałem tylko kilka wpisów,takich najbardziej istotnych i wysłałem jeszcze raz do dwóch panów prezesów,Fabryki Tamel i Agencji Pracy Taap i dodatkowo do PANA DYREKTORA PRODUKCJI w tejże fabryce.I ten PAN mimo zajmowanego wysokiego stanowiska zechciał odpisać do mnie myśląc pewnie wtedy może że to przesłał anonimowo jakiś niezadowolony pracownik tymczasowy Tamelu albo zatrudniony bezpośrednio w fabryce Tamel.
Zapraszał nawet do siebie na rozmowę.To się ceni w takich ludziach.
Ten PAN DYREKTOR PRODUKCJI w fabryce Tamel nie czerpie żadnych korzyści z działalności Agencji Pracy Taap !!!! To już wiem !

Moja sugestia jest taka albo inaczej napiszę...Zwracam się teraz do wszystkich kierowników wydziałów/działów,wytypujcie wyróżniających się pracowników zatrudnionych w Agencji Taap,przydatnych dla fabryki Tamel do podwyżki.Konsultujcie to z mistrzami,brygadzistami.I żeby to nie było jakieś śmieszne 100 zł brutto przy tej najniższej stawce obowiązującej w kraju 2000 zł brutto. Potem wiecie do kogo o poparcie? do PANA DYREKTORA PRODUKCJI.
Ludzie mają różne charaktery,ktoś się może krępuje poprosić o podwyżkę,może nie wie jak umotywować,może myśli że i tak nic z tego znając charakter i postępowanie prezesa Agencji Taap.

I dobrze by było żeby prezesi,prezes fabryki Tamel i prezes Agencji Pracy Taap staneli nawet na głowie i takie podwyżki zostały przyznane !!!!!

PAN DYREKTOR PRODUKCJI i kierownicy wydziałów/działów zastanówcie się teraz dobrze,czy jesteście z ludźmi pracującymi w fabryce Tamel,zatrudnionymi w niej bezpośrednio jak i tymi przez pośrednika Agencje Pracy Taap którzy pod WAS podlegają czy przeciwko tym ludziom...??????
Ci ludzie mogą mieć różną sytuację życiową,czasem może nawet brakować pieniędzy na przysłowiowy chleb,różne problemy,może osobiste tragedie za sobą itp

Jesteście choć trochę empatyczni??? Empatia wiecie co to takiego???

2
TAAPowiec 2017-06-26 14:55
Popieram uprzejmego ze wszystkich sił, działaj dalej.Sam myślałem o wysłaniu maili do Austrii i Chin, może się zdecyduję.
1
?? 2017-06-26 21:59
A ty to pracujesz dla tej fabryki czy nie? Bo z tego co napisałeś to trudno wywnioskować.. w sumie jak byś pracował to może by ci ktoś powiedział, że w biurowcu pracuje pewnie z 30% ludzi przez TAAP i nie wiem kogo chcesz obrazić swoim wpisem o smrodzie... A wpisy o których wspomniałeś były odpowiedzą na inne obraźliwe, które ktoś usunął i dobrze. Swoją drogą ciekawi mnie czy działania "uprzejmego" bardziej poprawią czy pogorszą sytuację. Wygląda to dziwnie: człowiek spoza zakładu, bardzo angażuje się w sprawy kadrowe firmy pro bono(?????), dobrze zna strukturę firmy, ma swojego agenta "w imieniu uprzejmego", chce działać z ludźmi i dla ludzi.... Miło z jego strony! Żeby była jasność- pochwalam każdą formę pomocy ludziom pod warunkiem, że nie jest podszyta i faktycznie ma służyć ludziom! W przypadku uprzejmego mam pewne wątpliwości- obym się mylił..
2
uprzejmy 2017-06-27 16:22
Moim " AGENTEM " niebawem będzie cały Tamel i Taap !!!Oprócz dwóch prezesów,jeden Tamelu a drugi Taapu. Jeden że nie wyrażał zgody nigdy na przyjęcie kogoś do fabryki Tamel a drugi,że to popierał.Dąże do tego sukcesywnie i na to potrzeba trochę czasu jeszcze.PAN DYREKTOR PRODUKCJI i kierownicy wydziałów/działów już wiedzą co mają robić.
Teraz WY, wierne sługi swoich panów "niemców'' jednego z imienia a drugiego z nazwiska,będący na każde ich zawołanie macie czas na zastanowienie czy jesteście POLAKAMI czy może ''niemcami''???
I po której chcecie stanąć stronie??? Ich będzie wtedy tylko dwóch, Was cały tłum ludzi pracujących w fabryce Tamel.

A ci dwaj prezesi też niech się już zastanawiają, co by mogli zrobić dobrego dla ludzi na tą chwilę...???

Ciekawe czy by się na tą chwilę odważyli przejść we dwóch po halach produkcyjnych i spojrzeć na ludzi jak się z nich teraz śmieją...???

Pewne fakty nigdy nie ujrzą światła dziennego na tym forum.Wszelkie pytania jakie ktoś zada,odpowiedź na nie co najwyżej mogą uzyskać od kolegi z...........I niech każdy sobie dokończy po swojemu.jedni mogą mieć kolegów na gałęzi,inni gdzie indziej,mało ważne.

Myślę,że każdy zrozumiał?????

Ja się wyciszam teraz,nie udzielam się już teraz na tym forum,czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

w imieniu uprzejmego 2017-06-28 05:07
"...zawsze iść , rozkaz który mam we krwi , małą wojnę w sobie mieć..."
Lubicie Zespół LADY PANK ?? Odsyłam do ich jednej z piosenek pt ."MAŁA WOJNA"
Wsłuchajcie się w jej słowa uważnie od początku do końca.
Może coś zrozumiecie, może nie.
w imieniu uprzejmego 2017-06-28 05:11
"Mała Wojna" chociażby na bardzo popularnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wystarczy tylko wpisać w wyszukiwarkę i już !
szczery 2017-06-28 08:28
Drogi Uprzejmy,

Z tym Panem Dyrektorem Produkcji to bym na Twoim miejscu uważał. Jest jest żagiel, nie jest szczery, świetny strateg. Czyli reasumując dba o swój tyłek, no może jeszcze o tyłki swoich dwóch kolegów.
2
uprzejmy 2017-06-30 16:32
szczery,


dyrektor produkcji zdradził !!!A ja zdrady nie wybaczam, nigdy!!!!!! Ale to było do przewidzenia.Dwa razy go ostrzegałem,wyrażając się wystarczająco jasno. Nie dostosował się.
Dołączył do dwójki swoich kolegów "prezesów" Tamelu i Taapu.


Moimi "AGENTAMI" w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie są...Chcecie wiedzieć kto??????
WY WSZYSCY, KTÓRZY POPIERALI TO CO TUTAJ PISZĘ, UWIERZYLI, JEDNI MOŻE WCZEŚNIEJ, INNI PÓŹNIEJ.
Kolejni "AGENCI" mile widziani !!!

Z racji tego,że mam ważniejsze sprawy na głowie i dużo do nadrobienia...Nie będę się już udzielał na tym forum ,ale poczytać czasem poczytam z ciekawości.

Co mogę zaproponować Wam jeszcze? Piosenkę w wykonaniu ARTYSTÓW POLSKICH "Pokonamy falę" (wpisać w google i ją macie)
Wsłuchajcie się dokładnie w słowa tej piosenki,może coś zrozumiecie,może nie. Może wyciągniecie jakieś wnioski,dojdziecie do jakiegoś wniosku...????

POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH SWOICH ''AGENTÓW'', TYCH CO JUŻ SĄ W FABRYCE TAMEL I TYCH KTÓRZY ZDECYDUJĄ SIĘ DOŁĄCZYĆ JESZCZE !!!!

I SZANUJCIE SIĘ NAWZAJEM !!!!!!!!


Dziękuję wszystkim za uwagę !!!
1
uprzejmy 2017-07-02 07:02
P.S. Reszta mnie po prostu już nie interesuje co się dzieje w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie,co się będzie teraz działo...
Nie interesują mnie ani kierownicy poszczególnych działów/wydziałów, ludzie że tak się wyrażę " nad nimi",nie interesuje mnie nikt pracujący w budynku administracyjnym,nie interesują mnie żadni mistrzowie pracujący na produkcji,żadni brygadziści/liderzy,nie interesują mnie żadni pracownicy produkcji!!!!W sensie,ze chciałbym komuś zaszkodzić,o to mi chodzi!!!
Myślę,ze każdy zrozumiał???

Mnie interesowały tylko dwie osoby,dwaj "niemcy" o których pisałem wyżej i dołączył do nich trzeci,dyrektor produkcji, bo zdradził!!!Podzielił się z nimi informacjami,które mu przekazywałem,ostrzegałem go, żeby jak to się mówi "nie puścił nigdy pary z ust" i że to co do niego mówię,zostanie tylko między nim a mną!!!

Dla wszystkich z fabryki Tamel którzy są teraz "niżej" kiedyś może będą w przyszłości "wyżej" czyt. awanse.

"""Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę ,bo możesz ich spotkać,kiedy będziesz spadał w dół !!!"""

Warto pomagać nie tylko innym,ale także dla siebie!!! I ja pomagając innym,pomagam też sobie !!!!

I to już naprawdę ostatni mój wpis!!!

POZDRAWIAM SERDECZNIE !!!!!
2
ssss 2017-07-05 15:58
Ludzie co to za pierdoły wypisujecie ? Jakie podwyżki kierownik daje ? 200 brutto, śmiech na sali bez przesady ale dostając tą magiczną pensje 2000 brutto i ktoś komuś proponuje 100, 200 brutto podwyżki no to nie róbmy sobie jaj zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy, co z tego że ludzie, którzy robią po 30 lat mają 3000 brutto to im dać 4000 brutto a nowym 3000 brutto żeby Ci ludzie mieli za co żyć ! a nie takie głodowe pensje. W tym tempie co ludzie odchodzą na emerytury i trzeba nowego zatrudnienia, to wybaczcie ale nie zachęcicie młodych pensją 2000 brutto do pracy i tak czy to teraz czy później się nastanie to tylko kwestia czasu aż żadni ludzie nie będą przychodzić i robić na takich śmiesznych pensjach i umowach. To tylko kwestia czasu i Tarnów jest mały nie wdzięczny ani tu ludzi a jak już są to za grosze robić nie będą wiec zakład i tak będzie musiał podejmować inne decyzje bo im kiedyś produkcja całkiem stanie :)
1
dym 2017-07-05 19:53
O to chodzi, że do pracy za minimum zawsze się ktoś znajdzie. Chwile porobi, zobaczy jakie są perspektywy i ucieknie. Nie ma się co dziwić. Na jego miejsce następny i następny i jeszcze ktoś. Niestety fabryka nie pociągnie długo na takich zasadach. Bardziej opłaca się pracować w markecie- lepsze pieniądze, czysto, klimatyzacja, promocje, miejsce parkingowe...
5
ssss 2017-07-05 21:48
a nie no zgadza się chwile gość porobi bo wysyp co roku nowych absolwentów szkół jest i się znajdzie taki klient za 2000 brutto ale to błędne koło, szkolenie co chwile nowego raczej nie bardzo się opłaca, ciuchy robocze za nim on zacznie wykonywać swoją prace też mija sporo czasu a do tego czasu co on się wyszkoli już się żegna z firmą :)
1
w imieniu uprzejmego 2017-07-13 17:14
Ludzie zatrudnieni w Fabryce Tamel przez Agencję Pracy Taap to są ludzie bardziej wartościowi,bardziej odważni niż Ci zatrudnieni w Fabryce Tamel bezpośrednio. Ci ludzie z Agencji Taap potrafią się świetnie zorganizować w słusznym celu o czym pisał uprzejmy kiedyś a Ci z Tamelu to takie trzęsityłki .Boją się tych pseudo prezesików , tego pseudodyrektorka produkcji -zdrajcy ! pseudo kierowniczków, pseudo mistrzów , pseudo brygadzistów czy tam liderów. Lider , kto to wymyślił w ogóle? takie określenie?

A jak kiedyś "polecą" ci dwaj prezesiki Tamelu i Taapu, dyrektorek produkcji- zdrajca to i polecą niektórzy kierownicy ,mistrzowie ,brygadziści czy tam liderzy i nawet niektórzy pracownicy produkcji czy administracji. Ja nie mówię ,że wszyscy ale uprzejmy się dowie ,którzy to by mogli być.

Bo niczego nie zrozumieli co niektórzy!!! Jeszcze że tak się wyrażę jakieś podchody robią w stosunku do tych z Agencji Taap bojąc się o swoje tyłki chyba ??!

Wydaję się im,ze skoro z Agencji Taap są Ci ludzie, to znaczy że są jacyś "ułomni" strachliwi, wystraszą się śmiesznych prezesików, kierowników, mistrzów, brygadzistów, liderów.

Niejeden zatrudniony w fabryce Tamel przez Agencję Pracy Taap jest bardziej rozgarnięty od niejednego kierownika czy mistrza czy brygadzisty czy lidera !!!
Puenta - nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach !!

Tak to bywa , że na układy nie ma rady !!

Ale to się kiedyś zmieni !!!

Wywiad działa !!!
Bieda to stan umysłu - wypłata tego nie zmieni 2017-07-14 14:14
Szanowni Państwo,

Jako były pracownik Tamelu od kilkunastu miesięcy z zainteresowaniem śledzę dyskusję w tym wątku i nasuwa mi się tutaj jeden wniosek - ze swoją kulturą osobistą, słownictwem oraz spostrzeżeniami i pomysłami jesteście Państwo właściwymi osobami na właściwych miejsach.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów zawodowych.
1
intelektualny pustak 2017-07-14 18:09
To mógł napisać tylko ktoś , kto nie zaznał nigdy w życiu biedy ! Ale może akurat ,kiedyś....?
uprzejmy 2017-07-14 19:58
Masz na myśli każdą osobę tu się wypowiadającą w tym mnie ??? A chciałbyś się może spotkać ze mną i powiedzieć mi to prosto w twarz???Jesteś na tyle odważny??? Od poniedziałku będziemy w Tarnowie,możemy się gdzieś tam spotkać.Nawet w pobliżu fabryki Tamel jak chcesz.Nawet w fabryce Tamel bo tam też wejdę i możesz wejść razem ze mną. Odwiedzisz starych znajomych...
do tych z Agencji Pracy Taap 2017-07-15 04:52
Wiecie już , kto Was godnie reprezentuje w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie ? Wielu już pewnie wie , jak ktoś nie wie jeszcze która to osoba , gdzie ja można spotkać , na którym wydziale to niech się dowie od tych co już wiedzą !
Jest jednym z Was ! Zatrudnionym w Agencji Pracy Taap ! Jesteście pod jego ochroną ! Jak ktoś nie wie jeszcze która to osoba, albo gdzie go można spotkać, na którym wydziale to niech się dowie !
On dopiero teraz pokaże wszystkim w tej fabryce , na co go tak naprawdę stać !!!!!
OBYWATEL RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ 2017-07-15 10:08
Do tych wszystkich z Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie od prezesa na sam dół :
Cała POLSKA się z was śmieje teraz !!!!!!!!!!!
obrażony 2017-07-16 13:48
Znam ludzi, którzy się nie śmieją! kłamco!!
6
zmartwiony 2017-07-17 18:07
Ja czytając to co tutaj się dzieje teraz obawiam się najgorszego , ale zaznaczam , że to jest tylko takie moje odczucie i że wcale tak przecież nie musi się stać , mianowicie - Fabryka Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie może przestać istnieć. Pomyślcie sami ,dla Wolong Holding Group taka mała fabryka , żadna strata chyba?
Szkoda by było tych wszystkich ludzi w niej pracujących , co się z nimi potem stanie ? Ci młodzi to sobie poradzą jakoś a Ci starsi ?
Jak myślicie ? Czyja by była w tym zasługa ?Ano dwóch Prezesów o których była mowa wcześniej i Dyrektora Produkcji. Po prostu pewne sprawy zaszły za daleko ale o tym tu nie napiszę przecież .
Więc cała reszta , zróbcie coś w końcu jeżeli los Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie nie jest Wam obojętny , jakby nie było wiec i los Was samych !
Ci trzej wymienieni wyżej za wszelką cenę chcą ocalić Agencję Pracy Taap teraz.
Wy wszyscy pozostali , postarajcie się ocalić Fabrykę Silników Elektrycznych Tamel nie zważając na dwóch Prezesów i Dyrektora Produkcji .
No chyba ,że bardziej się przejmujecie teraz ich losem , niż losem Was samych i fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie ?
Wasz wybór ! Żebyście tylko tego kiedyś nie pożałowali potem ! Wtedy już będzie za późno !
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-17 19:49
Mnie też nie jest do śmiechu wcale. Chciałbym dobrze i dla tych zatrudnionych przez Agencję Taap czyli dla siebie też jak i do tych zatrudnionych bezpośrednio w Fabryce Tamel .
Cytuję
" On dopiero teraz pokaże wszystkim w tej fabryce , na co go tak naprawdę stać !!! "
Tak , chciałbym pokazać , ale w sensie pozytywnym , a nie żeby zaszkodzić komukolwiek ! Bardziej pomóc !
Zżyłem się z tymi ludźmi , z jednymi może więcej , z innymi mniej . Do nikogo nie mam o nic pretensji !
Do Pana Kierownika M.S. też nie mam ! Tak po prostu trzeba ! Myślę ,że to zrozumie?? Każdy ma jakąś rolę do odegrania. Ja jestem tylko takim małym elementem tej całej układanki .
A wszystko to w słusznym celu - BY LUDZIOM PRACUJĄCYM W FABRYCE SILNIKÓW ELEKTRYCZNYCH TAMEL W TARNOWIE ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-18 20:16
By ludziom pracującym w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie żyło się lepiej ,
SZCZEGÓLNIE TYM NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM !

Różna sytuacja życiowa , różne problemy , może osobiste tragedie za sobą...

Tutaj pole do popisu pozostawiamy tym "na górze" w których teraz wierzą Ci "na dole"!

Bo to nie należy do NAS przecież ! MY się będziemy tylko przyglądać temu wszystkiemu i będziemy na bieżąco informowani !

I myślę ,że się rozumiemy ?!!


Hmmm 2017-07-18 21:23
Czyżby w Tamelu to znaczy w TAAP tworzyła się jakaś "podziemna" organizacja wyzwoleńcza?...
JANOSIK 2017-07-19 03:21
???? Zabrać tym bogatszym i rozdać tym biedniejszym ????
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-21 17:09
Tak ! Już się utworzyła i ja stanąłem na jej czele ! Nikt nie był przeciwny , nikt się nie wstrzymał ,wszyscy są za !
Panowie Prezesi Tamelu i Taapu i Dyrektor Produkcji , chcielibyście kiedyś ze mną porozmawiać ?? Jak tak to myślę ,że mógłbym znaleźć dla Was trochę czasu . Zobaczę w kalendarz i wpiszę Was w pierwszy wolny termin jaki mam .

W ogóle , skoro już o mnie wiecie od jakiegoś czasu to dlaczego do tej pory nie otrzymałem wypowiedzenia umowy o pracę zawartej z Agencją Pracy Taap ??
Strach nie pozwala czy co ??
Jak myślicie , kto ma więcej do stracenia , ja czy Wy ??
Ja tracę pracę za marne wynagrodzenie , na której mi nie zależy , bo jak może mi zależeć na pracy w Agencji Pracy Tymczasowej.
Wy możecie stracić dużo więcej !! Ale zawsze możecie zaryzykować !!
I nie wiążę swojej przyszłości z Fabryką Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie !!
Póki co pracuję , jeszcze.


Hmmm 2017-07-21 22:35
Jej, człowieku, co ty bierzesz? To co piszesz brzmi bardzo niepoważnie! Ale tak trzymaj, to znaczy trzymaj cały ten zakład w garści! Jesteś gość i mają się ciebie słuchać! W przeciwnym wypadku zrobisz co trzeba !?!? Co nie ?? W tobie cała nadzieja!! Ave "Ten z Agencji Pracy Taap"!!! Może kiedyś zostaniesz prezydentem a nawet Prezesem ....
5
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-22 16:07
Drogi/Droga Hmmm,

PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ nie chciał bym być , czy też PREMIEREM , w ogóle POLITYKA to nie moja bajka .
Czy prezesem ?? Raczej też nie , na pewno nie w tym " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; jakim jest Fabryka Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie w której to widoczny jest brak jakiejkolwiek organizacji i zaangażowania ze strony LUDZI w niej pracujących !! Zresztą pisałem już , że nie wiążę swojej przyszłości z tą Fabryką . Jeżeli CI LUDZIE zrozumieją , wszyscy oprócz tych trzech o których mowa jest tutaj cały czas , ze od nich teraz bardzo wiele zależy to będzie bardzo dobrze , jeżeli nie zrozumieją , to może być bardzo źle !!
I pretensje mogą mieć potem do samych siebie.
I ja w WAS wierzę !! Jestem też przecież jednym z WAS !!

Miłego weekendu wszystkim życzę !!
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-22 18:05
P . S.
"...Nie pytam dlaczego i dla kogo tylko kiedy mogę pomóc aby zanieść szczęście do któregoś z domów..."
uprzejmy 2017-07-23 10:50
Jak myślicie teraz,wy wszyscy ludzie z Fabryki Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie,kto miał cały czas większy ubaw,wy wszyscy z NIEGO, "Tego z Agencji Pracy Taap"czy ON z was???!!!
Mali ludzie jesteście i tyle i do pięt MU nawet nie dorastacie!!!!!!
HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!

Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-24 13:18
Pragnę poinformować , że rozwiązano ze mną umowę o pracę za wypowiedzeniem którą miałem zawartą z Agencją Pracy Taap. W okresie wypowiedzenia mam wykorzystać urlop ,tyle dni ile mi przysługiwało na tą chwilę.
Czy mi jest teraz żal , ogarnął mnie jakiś smutek , przygnębienie z tego powodu ?? W ogóle !!
Wypowiedzenie wręczył mi osobiście prezes Agencji Pracy Taap. Nie musiano po mnie dzwonić w ogóle , sam poszedłem , bo już wiedziałem że prezes Agencji Pracy Taap jest akurat w biurze tej Agencji. Później jakby po mnie zadzwoniono to już by go pewnie tam nie było.
panie N.e..ec , jak pan myśli ,skąd wiedziałem że pan tam jest ??panie N.e..ec , w trakcie tego urlopu mam prawo się pokazywać w Fabryce czy nie mam takiego prawa ??! Zastanowię się jeszcze , ale już chyba raczej się tam nie pokaże . Muszę się teraz skupić na szukaniu nowej pracy !!

Pragnę serdecznie pozdrowić w pierwszej kolejności swoje koleżanki i kolegów z Agencji Pracy Taap na których losie zależy mi najbardziej.
W szczególności pozdrawiam cały Wydział Montażu , Pana Kierownika ,Panów Mistrzów , Panią Lider , Panów Liderów ,Panów Kontrolerów jakości pracujących na tym wydziale i całą Resztę pracującą na tym Wydziale.
I pozdrawiam też Wszystkich Pozostałych pracujących w tej Fabryce .
Ja w WAS nadal wierzę !!
Powodzenia

Nie pozdrawiam tych trzech o których tu mowa jest cały czas !!

P . S.
Tak jak już pisałem kiedyś , ja jestem tylko takim małym elementem tej całej układanki , są też INNI jeszcze , mocniejsi ode mnie !!
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-24 18:07
" ZAWSZE IŚĆ ,ROZKAZ KTÓRY MAM WE KRWI ,MAŁĄ WOJNĘ W SOBIE MIEĆ "
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-25 05:02
panie N.e..ec ,zobaczyłem wczoraj w pańskich oczach strach. I skoro pan się teraz boi to tamci dwaj też.
CAŁA RESZTA LUDZI pracujących w Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie się teraz cieszy i z was śmieje !! Ja razem z nimi !!
HA HA HA HA HA !!
Tak było do tej pory ,że ONI WSZYSCY bali się was , teraz wy będziecie się bali ICH !!
I to tyle już z mojej strony !!

Przypominam ,są też inni , mocniejsi ode mnie !!
5
uprzejmy 2017-07-26 15:03
Nie mam już po co przyglądać się tej dyskusji tutaj,w tym Serwisie Pracy GOWORK ,dyskusji o Fabryce Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie.
A jak się znajdzie jakaś "Czarna Owca" w tym stadzie Tamelowsko-Taapowskim to podzieli los tych trzech!!!!!!
Nie zawiedźcie GO, "Tego z Agencji Pracy Taap" !!!!!!!!
Pozdrawiam :)
w imieniu Tego z Agencji Pracy Taap 2017-07-28 07:47
BÓG , HONOR , OJCZYZNA !
CI co służyli w wojsku , w porządnym wojsku a nie w przedszkolu , zrozumieją o co chodzi .
A ktoś wie jaka jest różnica , jakie są różnice między SŁUŻBĄ a pracą ?
w imieniu Tego z Agencji Pracy Taap 2017-07-28 08:55
Panie Administratorze tego Serwisu Pracy Gowork , proszę nie blokować czyichś wpisów !
Ten z Agencji Pracy Taap chętnie by poczytał co teraz ludzie mają do powiedzenia ale w dyskusję z nimi i tak by się nie wdał i tak .
Może ci " trzej niemcy " z Fabryki Tamel mieli by też coś ciekawego do powiedzenia teraz ?
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-29 13:53
Mimo wszystko , ja lubiłem zapier...ać fizycznie za dwóch w tej fabryce ,niejednokrotnie w pocie czoła ,mimo tego wynagrodzenia jakie otrzymywałem za pracę .Nie musiałem tego robić wcale ale chciałem .Bo dla mnie praca w tej fabryce to był taki sport zastępczy !!Z racji pewnych problemów zdrowotnych ,przebytych operacji ,co niektórzy będą wiedzieć o co chodzi. Bo jak się człowiek zmęczy fizycznie to się potem lepiej czuje psychicznie .Wydzielają się endorfiny podczas wysiłku fizycznego potocznie zwane hormonami szczęścia . Ktoś ,kto nigdy nie miał w swoim życiu ze sportem do czynienia to tego nigdy nie odczuł pewnie .
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-07-30 07:50
Przez te wszystkie miesiące spędzone w Fabryce Tamel z tej marnej pensyjki jaką otrzymywałem od Agencji Pracy Taap nie udało mi się odłożyć ani grosza ,żeby teraz na tym urlopie , na którym jestem gdzieś sobie odpocząć chociaż kilka dni . A że nie mam nic ciekawego do roboty teraz to będę się kręcił po tej Fabryce ,wokół tej Fabryki .Podobno wzmocniono teraz w tej Fabryce linię obrony (ochrony),wiec MY wzmocnimy linie ataku .Wejdziemy i pokażemy wszystkim w tej Fabryce jak się działa w ramach akcji doskonałej organizacji .Wszystko będzie tam chodziło jak w szwajcarskim zegarku i każdy będzie znał swoje miejsce w szeregu !!
1
sprawiedliwy 2017-08-02 14:16
Te osoby , które wypowiadały się kiedyś tutaj , na tym forum negatywnie na temat Pana Kierownika Filipa, Kierownika Magazynu , ktoś tu nazwał go nawet TW Bolkiem XXI wieku niech się teraz zapoznają dokładnie z Art. 212 Kodeksu Karnego.Z tego Art. zostaniecie pociągnięci do odpowiedzialności karnej.
Jeżeli ładnie tego Pana teraz przeprosicie na łamach tego forum ,to może zostanie wam to wybaczone ,zaznaczam ,może..
MY wiemy ,które to osoby od dawna.
xyz 2017-08-03 15:30
Witam. W owych wątkach nikt o tym Panu nie wspominał. Prosimy teraz na siłę nie włączać w przeszłe wątki osób trzecich. Jeżeli te opinie kogoś uraziły to tę osobę oczywicie przepraszamy.
sprawiedliwy 2017-08-04 16:34
Podpisz się kolego czy koleżanko xyz z imienia i nazwiska i wtedy ja coś o tobie napisze nieprzyjemnego dla ciebie co przeczytają nie tylko ludzie pracujący w Fabryce Tamel ale może i nawet cała Polska.
Dlaczego wypowiadasz się też za innych teraz którzy wypowiadali się negatywnie tutaj na temat tego Pana, Kierownika Magazynu? Mów za siebie ! Czekam nadal na kolejne przeprosiny pozostałych osób !
Co mają teraz do tego te owe wątki , na temat których już nikt nie ma tutaj nic do napisania?
Dlatego zostały włączone wątki przeszłe osób trzecich koleżanko czy kolego xyz .Może teraz coś ciekawego ktoś jeszcze napisze oprócz ciebie xyz?
Ja czekam !!!
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-08-05 15:09
Daj spokój "sprawiedliwy" , nie warto.
Zwracam się teraz z wielką prośbą do ADMINISTRATORA tego serwisu.
Proszę usunąć jeszcze wpisy osoby o pseudonimie "ciekawy" z dnia 2016.01.18 godz. 14:23 i z dnia 2016.03.14 godz. 15:24 ,osoby o pseudonimie "pracownica" z dnia 2016.01.29 godz. 08:55 , osoby o pseudonimie "No name" z dnia 2017.03.07 godz. 14:17 i osoby o pseudonimie "sprawiedliwy" z dnia 2017.08.02 godz. 14:16 a ten drugi wpis osoby o pseudonimie "sprawiedliwy" z dnia 2017.08.04 godz. 16:34 niech pozostanie ,proszę go nie usuwać.
Byłbym bardzo wdzięczny !
Pozdrawiam
1
w imieniu rozumu 2017-08-06 22:36
Ale smuty na tym forum! Obrażeni, obrażający i "Ten z TAAP". Czyli jest aż tak dobrze czy aż tak tak źle? Każdy wie jak jest ale.. zacytujmy jakąś pieśń zagrzewającą do walki/wyzwolenia, nawtykajmy temu czy innemu, zróbmy hałas, postraszmy "okupanta"... Ogólne wolność rządzi!! Ale za kilka wpisów ktoś powinien dostać po łapach-to fakt.
Patriota z Fabryki Tamel 2017-08-07 08:06
A dlaczego by nie jakaś pieśń zagrzewająca do walki.
Nie chcemy niemców w Fabryce. Mamy ich wszyscy serdecznie dosyć !!!Wszyscy !!! I my z Tamelu i ci z agencji Taap pracujący z nami !!!

ZWYCIĘŻY ORZEŁ BIAŁY

Jak długo w sercach naszych
Choć kropla polskiej krwi
Jak długo w ręku naszym
Ognista szabla lśni

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo z Gór Karpackich
Brzmi polskiej pieśni ton
Jak długo na Wawelu
Zygmunta bije dzwon

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo święta wiara
Ożywia polską krew
Stać będzie Polska stara
Bo każdy Polak lew

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo w żyłach naszych
Choć kropla polskiej krwi
Jak sługo w sercach naszych
Ojczysta miłość tkwi

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo Wisła wody
Pod Bałtyk będzie słać
Tak długo polskie grody
Nad Wisłą będą stać

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród
Jak długo w sercach naszych
Choć kropla polskiej krwi
Jak długo w ręku naszym
Ognista szabla lśni

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo z Gór Karpackich
Brzmi polskiej pieśni ton
Jak długo na Wawelu
Zygmunta bije dzwon

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo święta wiara
Ożywia polską krew
Stać będzie Polska stara
Bo każdy Polak lew

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo w żyłach naszych
Choć kropla polskiej krwi
Jak sługo w sercach naszych
Ojczysta miłość tkwi

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

Jak długo Wisła wody
Pod Bałtyk będzie słać
Tak długo polskie grody
Nad Wisłą będą stać

Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży orzeł biały
Zwycięży polski ród

TERAZ POLSKA !!!

WARSZAWA 2017-08-07 10:55
Ale jaja hehe
Pracownik tymczasowy pogrywał sobie z Prezesami i Dyrektorem a oni ze strachu przed nim albo dla świętego spokoju zadecydowali, żeby rozwiązać z nim umowę o pracę.
Strach minął, spokój powrócił? Nie wydaje mi się hehe
Trzeba było zrobić tak jak tu pisał ,zechcieć z nim porozmawiać ,wpisał by Was w jakiś pierwszy wolny termin jaki miał i może byłoby po problemie hehe .Albo samemu dojść do takiego wniosku i już nie mówię,że zaprosić go na rozmowę, wezwać na rozmowę! Zbyt płytkie myślenie jak na Prezesów i Dyrektora hehe
Poszliście na łatwiznę tylko czy to było dobre wyjście dla Was ? Zastanawiam się.
Takie rzeczy to się chyba tylko w tym Tarnowie dzieją buhahahahaha
1
Ten z Agencji Pracy Taap 2017-08-12 10:38
No może sobie pogrywałem na sam koniec swojej przygody z Fabryką Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie.Nic nie miałem do stracenia , pracę za 1459 zł netto w Agencji Pracy Tymczasowej ??
Jedni może pracują przez tą Agencję za takie pieniądze jakie ta Agencja oferuje bo zmusza ich do tego sytuacja na rynku pracy w Polsce ,inni może mają jakieś inne,dodatkowe źródła dochodów,kombinują ile się da żeby przeżyć ,może inaczej ,żeby pieniędzy starczyło na podstawowe rzeczy typu opłaty , jedzenie ,ubiór...jeszcze inni może z przyzwyczajenia ?? Ja też przyznam ,że się przyzwyczaiłem . Jakoś zawsze byłem tam normalnie traktowany przez Kierownika ,Mistrzów ,Liderów , współpracowników .Nikt nigdy do mnie nie miał o nic pretensji ,nie powiedział mi nic nie miłego prosto w twarz,nawet gdyby to miałbym to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Więc ja tak samo nigdy nikomu nic przykrego nie powiedziałem.
Nawet jak gdzieś tam na boku , za moimi plecami ktoś rozmawiał na mój temat ,że tak się wyrażę "obrabiał tyłek" to to też mam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zawsze miałem !! Nigdy się nie przejmowałem , nie przejmuje kto co o mnie mówi lub myśli !!
No ale przyszedł ten czas ,że w końcu trzeba było się odzwyczaić i zakończyć swoja przygodę z Fabryką Silników Elektrycznych Tamel w Tarnowie.
Pozostało tylko miłe wspomnienie.
Pozdrawiam ludzi pracujących w tej Fabryce
1
Zostaw swoją opinię o F.S.E. Tamel S.A. - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.S.E. Tamel S.A.