brak logo

Beryl

Bełchatów

Opinie o Beryl

hahahahaa 2016-04-24 16:04:01
Teresa czyli włascicielka hahahahah zalosna jestes
kkk 2016-05-02 13:52:34
Pani Teresa tam nie pracuje tylko podaja sie wlasciele chyba , ta pani teresa to jest naprawde smieszne bo nikt tM NIE PRACUJE TAKI
Patrycja 2016-05-04 11:28:35
Dziewczyny co za weksle? Po waszych opiniach chyba nawet nie składam tam cv.
Patrycja 2016-05-04 11:36:31
Chodzi mi o Bełchatów.
Teresa 2016-05-08 22:31:34
Wiem że wam to nie pasuje ale ja pracuje w firmie Beryl już 9 lat,na stoisku w galerii.Pozdrawiam serdecznie niezadowolone pracownice-zadowolona pracownica
Xxx 2016-05-09 20:43:58
Na pewno nie na stoisku, może konkretniej i prosto z mostu ze P.Teresa pracuje wewnątrz firmy a nie na stoisku. Bajeczki. Takie pisanie ze pracuje 9 lat i jestem zadowolona nie podniesie reputacji. Opinie mówią same za siebie...
Gosc 2016-05-10 15:15:22
Umierze w p.Terese i jej okres pracy jak sie ujawni i pokaze pity i dokumenty potwierdzajace jej takie oddanie firmie.
A ktos z was wie czy w tej firmie sa urlopy i jak one wygladaja jesli komus uda sie dostac umowe o prace?
Gość 2016-05-10 18:13:40
Jakie urlopy i jaka umowa o pracę? :D
A co do Pani Teresy to radzę zmienić leki,bo w tej firmie już nikt nie pracuje ze stażem dłuższym niż 2 lata
1
AM 2016-05-11 23:05:37
Czytam Wasze opinie i jem popcorn, takie emocjonujące te wpisy. Pracuje juz ponad 3 lata. Jak komuś sie nie chce pracować to i przeszkadzać będzie ze długopis pisze na niebiesko a nie na czarno. Może zastanówcie sie czy same zachowywałyście sie w porządku wobec firmy. W dzisiejszych czasach to pracownik sobie wybiera pracodawcę nie na odwrót. Weksel Wam nie odpowiada ? Dziwne, uczciwe osoby chyba nie powinna czuć niepokoju skoro nie maja złych zamiarów i rzetelnie i uczciwie wykonują swoją pracę. A praca nie jest zla, wystarczy troche wlasnej inicjatywy, bo chodzi o umiejętność organizowania czasu pracy. Jak przychodzi się z zamiarem odbębnienia tych kilku godzin i pójścia do domu to chyba mija się to z definicja pracy na caly etat. Siedzieć i blyszczec to kazda gwiazda potrafi. Powodzenia Wam życzę dziewczyny i nie pisze tego żeby Was obrazić, ale chyba wszystkie tak niepotrzebnie sie tu nakręcacie ze gdzies ten obiektywizm Wam umknął. A wiadomo, ze niemile opinie sie pisze szybko.
2
Gosc 2016-05-12 18:06:27
Ah.. czyli brak urlop, brak mozliwosci wyjscia na 5 minut, pretensje o niskie utargi, proszenie sie o wyplate po odejsciu i nie orzyskanie weksla to jest w porzadku i uczciwe? Kpina :)
lalala 2016-05-12 18:08:33
Ta osoba co to pisze to nie jest pracownikiem tej firmy , ja pracowalam tam dlugo i znam wszytsko od podstaw kto gdzie i jak i prosze nie opowiadac glupot , bo jak myslisz ze napisze jedna opinie to cos to zmieni? nie nic nie zmieni. Tylko tej osobie co to pisze i podaje sie za terese to nikt nie wierzy bo dziwczyny ktore tam pracowaly wiedza jak jest i kazdy kto tam pojdzie sam przekona sie a niby teresa niech sobie dalej pracuje hehehe I skoro tereso chcesz tak obiektywnej oceny to ci ja napisze strasznie sie staralam , pilnowalam wszytskiego , bylam na kazde zawolanie , klinetów namawialam dbalam o bizuterie i porzadek, a co w zamian jak bylam chora nie mial kto przyjsc , nie moglam wyjsc na sklep po jedzenie bo zaraz bylo dlavzego jest zamkniete , utargi wiecznie nie odpowiadaly jak przyszla wyplata to wlasciciel zanieral nam pieniadze, wydzwaniala wieczorami wlascieleka i sie darla ze nie umiemy sprzedawac, ze za malo itp to nie jest normalne i na tyle osob ktore sie tutaj wypowiadaja nie wierze ze zadna sie nie przykladala do pracy !!!! a to co piszesz jest zalosne i tak sie kazdy smieje i zna prawde wiec po co to ukrywac?
.... 2016-05-13 14:47:24
Śmieszy mnie fakt że nagle z lat doświadczenia z 9 przeszło na 3 lata imponujące.Tutaj nawet całego roku nikt nie przepracuje..Radzę wziąść się lepiej za ogarniecie swego syfu bo za niedługo brak będzie chętnych na stoiskach waszych pracować. Opinie same z siebie się nie wzięły.
Teresa 2016-06-03 12:42:32
Mój staż pracy w Berylu się nie zmienił,w sierpniu minie mi 9 lat pracy w tej firmie.Czytając te komentarze zastanawiam sie nad tym czy Administrator tej strony dodaje tylko złe komentarze A pozytywne znikają.Wszystkie dziewczyny które tu piszą zostały ponoć bardzo skrzywdzone przez firmę?Żądacie ode mnie pitów bym potwierdziła,że istnieję.OK.Pokażcie mi wasze świadectwa pracy,inwentaryzacje a wtedy może będę w stanie uwierzyć w wasza jakże rzetelną opinie o pracy w Berylu.Pozdrawiam Teresa
Gość 2016-06-03 22:28:21
Pozytywne są wystawiane przez mniemana Teresę rzenujace. Skąd te pozytywy mają się brać niby? ? Może Tereso wyjasnisz. Najpierw na początek w jakiej galerii, miejscu pracujesz to z pewnością większość z nas się przejedzie poznać Cię osobiście Tereso i te niby 9 lat pracy.
1111 2016-06-07 10:52:13
do Teresy, jakie inwentaryzacje jak tam nawet nie było protokołów inwentaryzacyjnych ani komisji?, świadectw pracy też nie ma bo Wszyscy pracują na umowę zlecenie i co do tego ma rzetelna opinia o firmie?.Powiedzmy sobie prawdę , że pani Teresa to jedna z właścicielek , która podszywa się pod to imię pragnąc ratować opinię o firmie
Gosc firmowy 2016-06-25 16:04:41
Na tyle dowodow dostaw ktore mialam na wyspie moze z jeden nie byl poprawiany przez jakas pracownice a to co przychodzilo nie bylo tym co zamawialysmy. Tez slyszalam o Teresie. Poprosze dane, wspolrzedne geograficzne, pojade, zobacze dokumenty potwierdzajace prace, uwierze. Dwie dziewczyny na wyspie? Tyle godzin? A zwolnienie chorobowe? A wypadek? I kto wtedy mial pracować? Na wiekszosci jesli nie na wszytkich wyspach 3 osoby to minimum.
Gość 2016-07-07 08:58:54
Nie wiem co za niestworzone historie opowiadacie ja pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i nigdy nie miałam problemów, pieniądze zawsze na czas i z urlopem też nie było problemu.
Gość 2016-07-14 07:59:18
Skoro istnieje to znaczy że jednak nie każdy ma takie problemy jak ty. Jeśli uczciwie się pracuje i stara się zapracować na swoją wypłatę to żadnych problemów nie ma. Gorzej jeśli ktoś ma duże wymagania a pracować się nie chce.
2
E. 2016-07-14 14:28:41
Zostawiałam już kiedyś swoją opinie nie jedną i chociaż minęło dużo czasu, na stronę odesłała mnie koleżanka która przypadkiem trafiła na ogłoszenie pracy gdzieś chyba w Bełchatowie czy Radomsku nie mam pojęcia. Jednak przypomniała mi się strona z opiniami o tej firmie i weszłam z ciekawości co się dzieje po takim czasie. "HA HA HA" mogę jedynie napisać bez wulgaryzmów. Więc tak, nie ma żadnej Pani Teresy ze stażem 9 lat jako pracownica, wiem to na 99,9 % :) Pani "Teresa" wypowiada się np na temat ze jakby bylo źle nikt by nie pracował, że nie byłoby doczepek ze strony wlascicieli jakby sprzedaz byla wysoka, ze to pracownik wybiera pracodawce, blabla. Powiedzmy sobie szczerze, pracowalam tam 10 miesiecy z poczatku bo praca byla ok, nie moge pwiedziec, alepotem sie zaczelo... sprzedaz spadla pusty sklep czy tam galeria powiedzmy, telefon po 21 z krzykiem wrecz co ja sobie wyobrazam, na co ja spokojnie w szoku ale o co chodzi? czegos zapomnialam? na to w sluchawce krzyk "co to za utarg! nie umiem sprzedawac?" ja oczywiscie grzecznie wystraszona tlumacze ze nawet ochroniarze chodzili mowili ze pustki swieca, pogadali z nudo nawet z nami, tlumacze ze jesli klientka przychodzi po wkretki za 26 zł powiedzmy to nie namowie ja na komplet ze zlota za 600 zł. Oczywiscie historia jest dluzsza ale chcialam tylko potiwredzic fakt jaki wypisywaly dziewczyny o telefonach. To prawda. Kolejna rzecz to nie prawda ze pracownik wybiera pracodawce, mamy ciezkie czasy, cięcia etatów, za duzo "humanistow" bez pracy, majac rodzine na przyklad, ciezko jest znalesc prace w miare dobrze platna wiec osoby zglaszajace sie na ochotnikow do pracy jakiejkolwiek nie mogą byc "jeba*e" ( przeraszam za domyslne wyrazenie ale w innych slowach trudno to ująć) za to że "jak sie nie poodoba to nikt do pracy nie zmuszal", no jak mozna tak powiedziec? Chetnych do pracy jest duzo, a ze trafia sie na takie warunki pracy to przykro mi ale nie jestes
Teresa 2016-07-17 00:50:22
Długo? czyli ile?A poza tym imiona piszemy z wielkiej litery.
1
Gość 2016-07-18 19:54:05
Czytając twój komentarz widać że jesteś mało rozgarnietą malolata. Nie rozumiem czemu wszystkie mądre jesteście tutaj w internecie gdzie jesteście anonimowe. Gdybyście pracowały a nie siedziały tylko w telefonach i internecie to pewnie nie byłoby takich problemów.
2
Ola 2016-07-20 21:54:17
Druga strona medalu... Rozmawiałam z koleżanką, która pracowała w tej firmie i jeździła na punkty rozmieszczone po kraju i opowiadała jak dziewczyny nie dbają o stoiska - czasami zamiast wracać tego czy następnego dnia musiała zostać kilka dni, bo jedna z drugą przez 12 godzin (co drugi dzień, a nie codziennie) nie miała czasu poświęcić się trochę i wyczyścić biżuterię lub poukładać na półkach...ale to nie wszystko...spóźniały się do pracy i wychodziły wcześniej...zamieniały się, że chodziły do pracy po 3-4 dni i w ten sposób miały 3-4 dni wolne nie informując pracodawcy o grafiku... Natomiast, jak przyszło przyjść do pracy na dwa lub góra trzy dni z rzędu jako polecenie służbowe - to tłumaczyły się, że nie mogą tyle "stać" na siedząco bo są zmęczone...
Nie pracowałam tam i nie wiem jak jest do końca...ale każdy kij ma dwa końce...
2
Justyna 2016-07-21 09:31:14
1. Pewnie dla niektórych stałych uczestników tej konwersacji, będzie to szok, ale Pani Teresa faktycznie istnieje i nie ma takich problemów jak Wy. Razem ze swoją koleżanką z pracy potrafią zadbać o czystość biżuterii oraz stoiska. Słuchają co się do nich mówi, jeśli jest kontrola zostają bez żadnych grymasów na buzi i pomagają ! Wszystko zależy od Waszego podejścia czy traktujecie tę pracę poważnie czy po prostu chcecie odbębnić 6h lub 12h i wyjść.
2. Co do godzin pracy, za każdym razem powtarzane jest, aby pracować po 6h/dzień, ale że firma nie ma kontroli co się faktycznie dzieje na stoisku, ponieważ siedziba jest w jednym mieście a punkty są rozmieszczone po całej Polsce, to trudno jest zapanować nad tym jak Panie pracują. Dopiero jak któraś się wkurzy, bo przychodzi 3 dni podrzad na 12h to zaczynają się telefony do firmy, a osoby po drugiej stronie sluchawki glowia się jak ten problem usunąć, żeby każdy był zadowolony, zamiast spełniać swoje faktycznie zadania. Same sobie nawzajem szkodzicie.
3. Co do dokumentów jedna rada - czytajcie ze zrozumieniem.
4. Co do PIT-ów - zawsze wychodzą na czas. Możecie to sprawdzić na stronie śledzenia przesyłek. Reszta leży po stronie poczty, a firma nie ma już na to wpływu. Z pretensjami dzwoncie na Pocztę Polską.
5. Polecem wziąć się do pracy, ponieważ patrzac w telefon, tablet etc. bizuteria się nie wyczysci, kurz opadnie, klienci nie podejda, utargi spadna, premii nie bedzie, a Panie nadal bedziecie dzwonic i tlumaczyc, ze nie ma ruchu w calej galerii.
A Panie z firmy na gwałt będą szykować towar i szybko do Was jechać, żeby doprowadzić stoisko do ładu i składu. One też mają Rodziny, a przede wszystkim CENNY CZAS!
4
Rozalia K. 2016-07-25 03:50:37
Założę się, że większość opini piszą osoby, które nie spełniły wymagań ze strony pracodawcy, bo jak wiadomo za siedzenie się nie płaci.
Wchodząc do jakiegokolwiek sklepu potencjalny klient zwraca uwagę na estetykę sklepu i czystość towaru, a następnie na to czy pani/pan nazywana/y "sprzedawcą" raczy do nas podejść i obsłużyć, czy może woli czytać książki, rozmawiać z koleżanką albo zajmować się innymi pierdołami... I czy w ogóle jest w pobliżu...
Narzekacie na pracodawcę a nie jesteście w stanie spełnić najprostrzych oczekiwań (widocznie Was przerosły).
Może kiedyś założycie własną firmę, ale wątpię, że którakolwiek z Was podjęłaby się tego, bo najzwyczajniej w świecie nie macie o tym "zielonego pojęcia".
3
Teresa 2016-07-25 13:42:12
Na stoisku gdzie pracuje przewinęło się może z 8 sztuk tak wspaniałych pracownic jak te które tu wypisują swoje żale.Każda podpisywała weksel i żadna nie miała z tym problemów jak odeszła czy ją zwolniono.Więc chyba macie jakieś urojenia co do tych weksli.Czego tak naprawdę się boicie ?Wiem czego- P R A C Y.
Współczuję każdemu pracodawcy i współpracownikom pracy z W A M I !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam zadowolona pracownica firmy BERYL Teresa.
4
Patrycja 2016-07-25 13:46:50
Witam wszystkie niezadowolone pracownice !! A raczej byłe pracownice ..!!
Chciałam oznajmić,że pracuje w tej firmie od 17 listopada 2014 r . wraz z Panią Terenia !!! :)
Dziwi mnie fakt ,że nie mamy takich problemów jakie wy opisujecie.
Wypłata jest na czas , premie otrzymujemy - bo w przeciwienstwie do was my staramy sie trzymac scisle okreslonych norm , trzymamy sie zasad i ich nie łamiemy. Nie spozniamy sie do pracy i zamykamy zgodnie z planem zamkniecia galerii handlowej , dbamy o czystosc bizuterii jak i o ich ekspozycje ,a jezeli Wam sie nie chciało, bo ktos " nie wyspal się " albo 12 h to zbyt duzo ,zeby robic cos na stoisku to ja bardzo serdecznie wspolczuje .. Umowy dostaje na czas , nikt w firmie na nas nie krzyczy . Panie ,ktore są nad nami ,dotowaruja nas i kontroluja stan stoiska jak i nasza prace ani razu nie podniosly na nas głosu , zawsze tłumaczą jak poprawić ekspozycje lub dana rzecz ,zeby wyglądało to jak najlepiej za co i My : Ja i pani Terenia jestesmy dozgonnie wdzieczna ,bo mozemy jeszcze lepiej pracować i udoskonalić sie w tym co nas interesuje . Niemniej jednak jeżeli zatrudniacie sie by " odbębnić " swoje pare godzin w pracy nie wywiązujac sie z obowiązków,ktore Was obowiązują- obowiązywały to niestety ,ale w każdej innej pracy będziecie wystawiać złe opinie na swoich pracodawców,bo tak jak wy traktujecie pracodawców tak samo moga traktowac was . Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie i nie wyobrażam sobie pracowac gdzie indziej.
PANIE NIEZADOWOLONE !! POLECAM !!!
Mniej gadania,czytania ,patrzenie w telefon czy tablet,a wiecej pracy :)
5
Lolo 585 2016-07-26 11:34:46
Do Patrycji , Teresy i Rozalii Kiepskiej , większych bzdur i farmazonów dawno nie czytałam. Szefostwo powinno was zatrudnić nie jakoś sprzedawczynie na stoiskach , tylko do działu reklamy i marketingu. Byście lepiej rozsławiły tą firmę niż dawny pracownik konkurencji , który odbierał im punkty jak grzyby po deszczu. Owszem mogły się trafiać jakieś dziewczyny które zle pracowały , ale sama wiem po sobie ze pracowalam tak jak należy , i mogę powiedzieć ze było tak , ze weksla nie otrzymałam do tej pory, wypłaty nie były na czas , bo właściciel potrafił przyjść dzień przed i zabrać cały utarg , a mówił nam żebyśmy sobie zarobiły ze sprzedaży na wypłatę , biżuteria jest kiepskiej jakości , wszystko ciągle trzeba było wrzucać do kwasu bo robiło sie żółte , rozlatywały się w ręce , wszytsko to nie wzieło sie z nikąd, skoro tyle osób o tym pisze , i watpie zeby te wszytskie osoby byly nieodpowiedzialne , nie pracowite , i nie chcialo im sie pracować , moze teraz tak jest bo jak właściciele sie pozbyli wszytkich starych i dobrych pracownikow nie ma im kto pracowac i zatrudniaja dziewczyny odrazu po szkole to sie nie dziwie ze nie maja doswiadczenia. Byc moze po takiej ilosc negatywnych komentarzy wlasciciele zdali sobie sprawe ze jest zle i nikt nie boi sie mowic o tym glosno , bo nie da sie wykorzystac. Prosba do moderatora strony , aby byl obiektywny i dodawał wszystkie opinie.
4
Mała Mi 2016-07-26 16:04:39
Kiepska to... Jeśli pracowałaś tak dobrze jak używasz języka polskiego to chyba trzeba znowu podjąć naukę a nie pracę.
3
marJolka 2016-07-28 11:40:29
żeś błysnęła........
2
LaLa52582 2016-07-29 10:46:00
Pracowałam bardzo dobrze, i język polski też znam bardzo dobrze. Pasuje ? Tak to jest jak już nie ma się argumentów i nie ma się o co doczepić. A szkołę, to zapewniam mam ukończoną lepszą niż ty.
3
Ola 2016-08-01 09:20:11
LaLa52582, można mieć ukończone różne szkoły, ale jak się nie chce pracować...to żadne studia nie pomogą :P
2
Marlena 2016-08-02 10:54:59
Daruj sobie proszę cię. Skoro tak stawiasz sprawę to jak ktoś nie umie być szefem, też może prowadzić sto stoisk i wiele innych rzeczy , ale nie widzi swoich błędów i nie wyciąga z nich konsekwencji oraz nie umie panować nad ludźmi i ogarniać tego wszystkiego , to też nim nigdy nie będzie. I przestań sama lajkować swoje odpowiedzi bo to jest śmieszne, nie ważne co tutaj napiszecie i tak wasza firma jest najgorsza i te osoby co tam pracowały dobrze wiedzą jak tam jest , a jak nie parowały to może zaczną i też się przekonają.
2
OLA 2016-08-04 12:45:25
Tak większość opinii piszą osoby które nie spełniały wymagań?????? Nie większość tylko wszystkie opinie i nie wierzę, że wszystkie osoby które się tu wypowiadają nie spełniały wymagań, czy nie były dobrymi pracownikami. Kilka rozumiem , zdarzają się , ale nie wszyscy.
2
Ola 2016-08-07 22:44:29
Mam nadzieję, że teraz pracuje się Wam już lepiej...skoro było tak źle...a może nie ma dla Was pracy z Waszym wykształceniem i siedzicie u mamusi na garnuszku???
2
Ola 2016-08-09 23:08:56
Nie chodzi o jakiś tam jad, a o życie - jak się nie chce pracować, albo się nie musi - to zawsze będzie coś nie tak...a jak Cię sytuacja życiowa zmusi kiedyś (oby nie), to słowem nie piśniesz...że Ci źle... Lepszego jutra życzę i sobie i wszystkim niezadowolonym :)
1
g 2016-08-10 10:25:46
Przestań chrzanić, tu nie chodzi o ambicje, chęci pracownika tylko o to jak jest traktowany, ja życzę aby klapki spadły z oczu i w końcu szefostwo zobaczyło coś więcej niż czubek własnego nosa.
2
Teresa 2016-08-20 22:28:56
Od 2007 roku pracuje w Berylu i nie słyszałam żeby tam pracowała pani E.Od kiedy firma informuje pracownika ile osób zatrudnia ,jak się nazywają i w jakim mieście pracują.Dane pracowników są pod ochroną.No ale widać ,że Ty byłaś na wyższym stopniu wtajemniczenia niż inni.Po 10 miesiącach pracy w firmie.Jesteś porostu brylantowym pracownikiem.
To ja wybrałam sobie pracę, a pracodawca wybrał mnie- chyba to był dobry wybór obu stron bo dalej współpracujemy.
W żadnej pracy nie spotkałam się z tym by pracodawca nie wymagał,żądał i oczekiwał-tak jest wszędzie.Skoro masz inne poglądy co do pracy u innych załóż własną firmę.
Potrafię przyznać się do błędów ,nie jestem nieomylna i nie jestem przecudownym pracownikiem jestem tylko człowiekiem.Ideały nie istnieją.Dlatego radzę czasami popatrzeć się w lustro i być szczerym przed samym sobą.
Życzę Ci powodzenia z samą sobą-jedyną ,doskonałą i nieomylną.Teresa
1
Były pracownik 2016-08-21 15:13:07
Żenujące są wypowiedzi Pani Teresy która jest taką idealną pracownicą. I cały czas jest wiecznie zadowolona i z takim stażem. Nic tylko dziewczyny powinnyśmy bić brawa chyba z tego zacnego tytułu jakim się mianuje. I sama pracę wybrała...no szok. Owszem w każdej pracy są zasady ale skoro pracodawca sam łamie prawo i opisuje bzdury że tak jest wszędzie to już duże przegięcie. Przede wszystkim zależy od tego jaki jest pracodawca. I skierowanie słów jakich Pani użyła " radzę czasami popatrzeć się w lustro i być szczerym przed samym sobą" zastosować je względem siebie.
1
Teresa? 2016-08-21 23:17:50
Żenujące jest to,że ukrywacie się wszystkie pod nickami.
Żenujące jest to,że jak się poczyta to stwierdzi się,że piszą je te same osoby tylko nick się zmienia.
Żenujące jest to,że nie potraficie zrozumieć tego,że ktoś może pracować tyle lat i być zadowolonym.
Żenujące jest to,że tak wszystkie byłyście pewne ,że nie istnieję-wszystkie na 99%.
I co teraz????
Ja codziennie patrzę w lustro,mi praca odpowiada a Wam nie-trudno.
Po co kogoś oczerniać,każdy ma własny rozum i zrobi co zechce.
Teresa
1
Były pracownik 2016-08-22 15:21:49
Żenujące jest to że imię jakim się szanowna Tereso posługujesz to nie Teresa. Więc ukrywanie pod nickami jak to ujęłaś zastosuj do siebie. Faktycznie żenujące są opinie o waszej jakże cudownej firmie. Prawda kole w oczy???... Gdyby pracodawca był w porządku opinie były by inne. Samo mówi za siebie.
Próbujecie na siłę ratować swój wizerunek i wam to nie idzie.

2
Zadowolona 2016-09-05 10:42:48
Pracuje w Berylu 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolona weźcie się baby ogarnijcie ... Na prawdę jest ciężko teraz o pracę a wy jeszcze tak narzekacie ... Jak wam tak źle to za granicę proszę sobie wyjechać . Tyle godzin tyle godzin ... tylko narzekacie a pieniążków byście chciały ...
2
Na szczęście były pracownik 2016-09-07 19:47:39
Ta firma to jedna wielka porażka, najgorszy pracodawca na jakiego trafiłam. Panie z biura nigdy nic nie wiedzą, bo aktualnie "nie ma nikogo innego w biurze ". A najgorsze jest to jak perfidnie wyśmiewają sie z nowo przyjmowanych pracowników. Jakość biżuteri fatalna, podczas czyszczenia rozpada sie w rękach, niekiedy nawet w dostawach była juz uszkodzona. Poprostu firma jedno wielkie dno. Z umowami kręcą, ze niby na umowie zarabiasz mniej niż dostajesz na reke, wszystko po to żeby obejść koszty zwiazane z zatrudnieniem pracowanika. A w czasie kiedy zatrudniają nową dziewczynę, ta druga musi robić ogromną ilość nadgodzin bo umawiają sie z pracownikami na 11 (oczywoscie obie muszą sie wstawić na godz 11) a same przyjeżdżają z hotelu o godzinie 16 i każą pracować do 2 nocy. Jednym słowem tragedia, ktos z inspekcji pracy powiniem wkoncu dobrac sie wam do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ania 2016-09-08 16:45:21
Do szanownej " Zadowolona 2016-09-05 10:42:48
Pracuje w Berylu 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolona weźcie się baby ogarnijcie ... Na prawdę jest ciężko teraz o pracę a wy jeszcze tak narzekacie ... Jak wam tak źle to za granicę proszę sobie wyjechać . Tyle godzin tyle godzin ... tylko narzekacie a pieniążków byście chciały ... "

O pracę nie jest ciężko to po pierwsze, po drugie radzę wziąć się za siebie i za firmę, po trzecie nie trzeba w wyjeżdżać aby mieć naprawdę fajną pracę w normalnej firmie i w porządku z właścicielem/właścicielką. To co proponujecie dziewczynom warunki przyjęcia to jest żenujące. Inspekcja pracy powinna nieźle przetrząsnąć waszą firmą. Za dużo macie na sumieniu, na konto nie przelewacie wypłat tylko telefonicznie powiadamiacie jaką mamy wsiąść z kasy same, zero mowy o wycinku wypłaty jak została policzona i na jakiej podstawie. To są oszustwa podatkowe!!!! Zero dnia wolnego, jedna osoba na zmianę na stoisku bo trzeciej być nie może tak w tłumaczeniu firmy. I zmuszenie przy umowie gdy ją się podpisze Weksel in blanko który jest pusty i nielegalny w takiej formie o której nikt z zatrudniających się pracownic nie ma pojęcia. Na paru portalach jest opisana firma jako "Najgorszy Pracodawca" na rynku i jak traktują pracowników na stoiskach.
Więc Zadowolona- "Tereso" pracuj sobie dalej w ukochanej Firmie i z takim stażem pracy. Wszyscy życzymy powodzenia!
1
ja 2016-09-11 16:28:17
To raczej wy się dorabiacie na rodzicach, bo sami do niczego nie doszlibyście nigdy bez ich kasy.
2
Tola 2016-09-11 16:34:47
No tak , znowu Teresa. Nie wiesz nie gadaj , w galerii w jednym z miast co chwila zmieniają się dziewczyny . A tak ogólnie to tutaj zawsze znajdzie się taka osoba co będzie pisać jak to jest super i tak dalej. Cała prawda jest w komentarzach i to co każdy powtarza jak jest w tej firmie i taka jest prawda nie zmieni tego Teresa i jej opinia , bo ten co tam pracował wie jak tam jest.
1
Katarzyna 2016-09-11 16:42:25
No i dobrze , skoro tam pracujesz i ci się tak podoba praca od 9 do 21 za 1300 zł , to super cieszymy się. Pracuj dalej życzymy wszyscy dalszych sukcesów zawodowych w tej firmie. I my będziemy tutaj sobie wszystkie pisać o tej firmie bzdury i oczerniać niesłusznie pracodawców . Ciekawi mnie jedynie dlaczego tylko 1 osoba tak broni tej firmy płaca ci za to Tereso? Wszyscy już wiemy i czytaliśmy to kilka razy ze super ci się pracuje i jesteś zadowolona, wiec pracuj dalej , nie wypisuj już tego samego po sto razy. I skoro jesteś tak świetnym pracownikiem to się k**w* zajmij ROBOTĄ!!!!! I błagam nie powtarzaj się już.
3
Kasia 2016-09-11 16:45:19
To forum jest po to żeby się wypowiadać a nie żebyś uciszała , co kto pisze o twojej firmie. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i tak będzie robił , a jak wam się tak super pracuje to pracujcie dalej .
1
Ania 2016-09-22 17:43:19
Niewygodne opinie już kasują....poziom ta firma ma niski....ta firma to jak Renatka z Azja Express. Na próbę usiłują zmienić wizerunek ale im nie wychodzi.
1
derrre 2016-10-17 11:38:15
Można pisać sobie tutaj co się chce. Ale jak to mówią..znajomych oszukasz, rodzinę oszukasz, ludzi pracujących tam kiedykolwiek NIE OSZUKASZ. Każdy wie jak jest :)
1
Rom 2016-10-17 20:29:22
W tej chwili już ktoś to powiedział, ale przypomnę, że Kierowca kat. C + E potrzebny jest do większości miast w Polsce, wydaje mi się to sensowne dość
Zostaw swoją opinię o Beryl - Bełchatów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beryl