brak logo

Beryl

Bełchatów

Opinie o Beryl

Xxx 2016-04-21 16:27
Wiadomo kim jest Pani Teresa która
nadal pracuje w Berylu....
hahahahaa 2016-04-24 16:04
Teresa czyli włascicielka hahahahah zalosna jestes
kkk 2016-05-02 13:52
Pani Teresa tam nie pracuje tylko podaja sie wlasciele chyba , ta pani teresa to jest naprawde smieszne bo nikt tM NIE PRACUJE TAKI
Patrycja 2016-05-04 11:28
Dziewczyny co za weksle? Po waszych opiniach chyba nawet nie składam tam cv.
Patrycja 2016-05-04 11:36
Chodzi mi o Bełchatów.
Teresa 2016-05-08 22:31
Wiem że wam to nie pasuje ale ja pracuje w firmie Beryl już 9 lat,na stoisku w galerii.Pozdrawiam serdecznie niezadowolone pracownice-zadowolona pracownica
Xxx 2016-05-09 20:43
Na pewno nie na stoisku, może konkretniej i prosto z mostu ze P.Teresa pracuje wewnątrz firmy a nie na stoisku. Bajeczki. Takie pisanie ze pracuje 9 lat i jestem zadowolona nie podniesie reputacji. Opinie mówią same za siebie...
Gosc 2016-05-10 15:15
Umierze w p.Terese i jej okres pracy jak sie ujawni i pokaze pity i dokumenty potwierdzajace jej takie oddanie firmie.
A ktos z was wie czy w tej firmie sa urlopy i jak one wygladaja jesli komus uda sie dostac umowe o prace?
Gość 2016-05-10 18:13
Jakie urlopy i jaka umowa o pracę? :D
A co do Pani Teresy to radzę zmienić leki,bo w tej firmie już nikt nie pracuje ze stażem dłuższym niż 2 lata
1
AM 2016-05-11 23:05
Czytam Wasze opinie i jem popcorn, takie emocjonujące te wpisy. Pracuje juz ponad 3 lata. Jak komuś sie nie chce pracować to i przeszkadzać będzie ze długopis pisze na niebiesko a nie na czarno. Może zastanówcie sie czy same zachowywałyście sie w porządku wobec firmy. W dzisiejszych czasach to pracownik sobie wybiera pracodawcę nie na odwrót. Weksel Wam nie odpowiada ? Dziwne, uczciwe osoby chyba nie powinna czuć niepokoju skoro nie maja złych zamiarów i rzetelnie i uczciwie wykonują swoją pracę. A praca nie jest zla, wystarczy troche wlasnej inicjatywy, bo chodzi o umiejętność organizowania czasu pracy. Jak przychodzi się z zamiarem odbębnienia tych kilku godzin i pójścia do domu to chyba mija się to z definicja pracy na caly etat. Siedzieć i blyszczec to kazda gwiazda potrafi. Powodzenia Wam życzę dziewczyny i nie pisze tego żeby Was obrazić, ale chyba wszystkie tak niepotrzebnie sie tu nakręcacie ze gdzies ten obiektywizm Wam umknął. A wiadomo, ze niemile opinie sie pisze szybko.
4
Gosc 2016-05-12 18:06
Ah.. czyli brak urlop, brak mozliwosci wyjscia na 5 minut, pretensje o niskie utargi, proszenie sie o wyplate po odejsciu i nie orzyskanie weksla to jest w porzadku i uczciwe? Kpina :)
.... 2016-05-13 14:47
Śmieszy mnie fakt że nagle z lat doświadczenia z 9 przeszło na 3 lata imponujące.Tutaj nawet całego roku nikt nie przepracuje..Radzę wziąść się lepiej za ogarniecie swego syfu bo za niedługo brak będzie chętnych na stoiskach waszych pracować. Opinie same z siebie się nie wzięły.
Teresa 2016-06-03 12:42
Mój staż pracy w Berylu się nie zmienił,w sierpniu minie mi 9 lat pracy w tej firmie.Czytając te komentarze zastanawiam sie nad tym czy Administrator tej strony dodaje tylko złe komentarze A pozytywne znikają.Wszystkie dziewczyny które tu piszą zostały ponoć bardzo skrzywdzone przez firmę?Żądacie ode mnie pitów bym potwierdziła,że istnieję.OK.Pokażcie mi wasze świadectwa pracy,inwentaryzacje a wtedy może będę w stanie uwierzyć w wasza jakże rzetelną opinie o pracy w Berylu.Pozdrawiam Teresa
Gość 2016-06-03 22:28
Pozytywne są wystawiane przez mniemana Teresę rzenujace. Skąd te pozytywy mają się brać niby? ? Może Tereso wyjasnisz. Najpierw na początek w jakiej galerii, miejscu pracujesz to z pewnością większość z nas się przejedzie poznać Cię osobiście Tereso i te niby 9 lat pracy.
Gość 2016-07-07 08:58
Nie wiem co za niestworzone historie opowiadacie ja pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i nigdy nie miałam problemów, pieniądze zawsze na czas i z urlopem też nie było problemu.
Gość 2016-07-14 07:59
Skoro istnieje to znaczy że jednak nie każdy ma takie problemy jak ty. Jeśli uczciwie się pracuje i stara się zapracować na swoją wypłatę to żadnych problemów nie ma. Gorzej jeśli ktoś ma duże wymagania a pracować się nie chce.
2
Teresa 2016-07-17 00:50
Długo? czyli ile?A poza tym imiona piszemy z wielkiej litery.
1
Gość 2016-07-18 19:54
Czytając twój komentarz widać że jesteś mało rozgarnietą malolata. Nie rozumiem czemu wszystkie mądre jesteście tutaj w internecie gdzie jesteście anonimowe. Gdybyście pracowały a nie siedziały tylko w telefonach i internecie to pewnie nie byłoby takich problemów.
2
Ola 2016-07-20 21:54
Druga strona medalu... Rozmawiałam z koleżanką, która pracowała w tej firmie i jeździła na punkty rozmieszczone po kraju i opowiadała jak dziewczyny nie dbają o stoiska - czasami zamiast wracać tego czy następnego dnia musiała zostać kilka dni, bo jedna z drugą przez 12 godzin (co drugi dzień, a nie codziennie) nie miała czasu poświęcić się trochę i wyczyścić biżuterię lub poukładać na półkach...ale to nie wszystko...spóźniały się do pracy i wychodziły wcześniej...zamieniały się, że chodziły do pracy po 3-4 dni i w ten sposób miały 3-4 dni wolne nie informując pracodawcy o grafiku... Natomiast, jak przyszło przyjść do pracy na dwa lub góra trzy dni z rzędu jako polecenie służbowe - to tłumaczyły się, że nie mogą tyle "stać" na siedząco bo są zmęczone...
Nie pracowałam tam i nie wiem jak jest do końca...ale każdy kij ma dwa końce...
2
Justyna 2016-07-21 09:31
1. Pewnie dla niektórych stałych uczestników tej konwersacji, będzie to szok, ale Pani Teresa faktycznie istnieje i nie ma takich problemów jak Wy. Razem ze swoją koleżanką z pracy potrafią zadbać o czystość biżuterii oraz stoiska. Słuchają co się do nich mówi, jeśli jest kontrola zostają bez żadnych grymasów na buzi i pomagają ! Wszystko zależy od Waszego podejścia czy traktujecie tę pracę poważnie czy po prostu chcecie odbębnić 6h lub 12h i wyjść.
2. Co do godzin pracy, za każdym razem powtarzane jest, aby pracować po 6h/dzień, ale że firma nie ma kontroli co się faktycznie dzieje na stoisku, ponieważ siedziba jest w jednym mieście a punkty są rozmieszczone po całej Polsce, to trudno jest zapanować nad tym jak Panie pracują. Dopiero jak któraś się wkurzy, bo przychodzi 3 dni podrzad na 12h to zaczynają się telefony do firmy, a osoby po drugiej stronie sluchawki glowia się jak ten problem usunąć, żeby każdy był zadowolony, zamiast spełniać swoje faktycznie zadania. Same sobie nawzajem szkodzicie.
3. Co do dokumentów jedna rada - czytajcie ze zrozumieniem.
4. Co do PIT-ów - zawsze wychodzą na czas. Możecie to sprawdzić na stronie śledzenia przesyłek. Reszta leży po stronie poczty, a firma nie ma już na to wpływu. Z pretensjami dzwoncie na Pocztę Polską.
5. Polecem wziąć się do pracy, ponieważ patrzac w telefon, tablet etc. bizuteria się nie wyczysci, kurz opadnie, klienci nie podejda, utargi spadna, premii nie bedzie, a Panie nadal bedziecie dzwonic i tlumaczyc, ze nie ma ruchu w calej galerii.
A Panie z firmy na gwałt będą szykować towar i szybko do Was jechać, żeby doprowadzić stoisko do ładu i składu. One też mają Rodziny, a przede wszystkim CENNY CZAS!
4
Rozalia K. 2016-07-25 03:50
Założę się, że większość opini piszą osoby, które nie spełniły wymagań ze strony pracodawcy, bo jak wiadomo za siedzenie się nie płaci.
Wchodząc do jakiegokolwiek sklepu potencjalny klient zwraca uwagę na estetykę sklepu i czystość towaru, a następnie na to czy pani/pan nazywana/y "sprzedawcą" raczy do nas podejść i obsłużyć, czy może woli czytać książki, rozmawiać z koleżanką albo zajmować się innymi pierdołami... I czy w ogóle jest w pobliżu...
Narzekacie na pracodawcę a nie jesteście w stanie spełnić najprostrzych oczekiwań (widocznie Was przerosły).
Może kiedyś założycie własną firmę, ale wątpię, że którakolwiek z Was podjęłaby się tego, bo najzwyczajniej w świecie nie macie o tym "zielonego pojęcia".
3
Teresa 2016-07-25 13:42
Na stoisku gdzie pracuje przewinęło się może z 8 sztuk tak wspaniałych pracownic jak te które tu wypisują swoje żale.Każda podpisywała weksel i żadna nie miała z tym problemów jak odeszła czy ją zwolniono.Więc chyba macie jakieś urojenia co do tych weksli.Czego tak naprawdę się boicie ?Wiem czego- P R A C Y.
Współczuję każdemu pracodawcy i współpracownikom pracy z W A M I !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam zadowolona pracownica firmy BERYL Teresa.
4
Patrycja 2016-07-25 13:46
Witam wszystkie niezadowolone pracownice !! A raczej byłe pracownice ..!!
Chciałam oznajmić,że pracuje w tej firmie od 17 listopada 2014 r . wraz z Panią Terenia !!! :)
Dziwi mnie fakt ,że nie mamy takich problemów jakie wy opisujecie.
Wypłata jest na czas , premie otrzymujemy - bo w przeciwienstwie do was my staramy sie trzymac scisle okreslonych norm , trzymamy sie zasad i ich nie łamiemy. Nie spozniamy sie do pracy i zamykamy zgodnie z planem zamkniecia galerii handlowej , dbamy o czystosc bizuterii jak i o ich ekspozycje ,a jezeli Wam sie nie chciało, bo ktos " nie wyspal się " albo 12 h to zbyt duzo ,zeby robic cos na stoisku to ja bardzo serdecznie wspolczuje .. Umowy dostaje na czas , nikt w firmie na nas nie krzyczy . Panie ,ktore są nad nami ,dotowaruja nas i kontroluja stan stoiska jak i nasza prace ani razu nie podniosly na nas głosu , zawsze tłumaczą jak poprawić ekspozycje lub dana rzecz ,zeby wyglądało to jak najlepiej za co i My : Ja i pani Terenia jestesmy dozgonnie wdzieczna ,bo mozemy jeszcze lepiej pracować i udoskonalić sie w tym co nas interesuje . Niemniej jednak jeżeli zatrudniacie sie by " odbębnić " swoje pare godzin w pracy nie wywiązujac sie z obowiązków,ktore Was obowiązują- obowiązywały to niestety ,ale w każdej innej pracy będziecie wystawiać złe opinie na swoich pracodawców,bo tak jak wy traktujecie pracodawców tak samo moga traktowac was . Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie i nie wyobrażam sobie pracowac gdzie indziej.
PANIE NIEZADOWOLONE !! POLECAM !!!
Mniej gadania,czytania ,patrzenie w telefon czy tablet,a wiecej pracy :)
5
Mała Mi 2016-07-26 16:04
Kiepska to... Jeśli pracowałaś tak dobrze jak używasz języka polskiego to chyba trzeba znowu podjąć naukę a nie pracę.
3
marJolka 2016-07-28 11:40
żeś błysnęła........
2
LaLa52582 2016-07-29 10:46
Pracowałam bardzo dobrze, i język polski też znam bardzo dobrze. Pasuje ? Tak to jest jak już nie ma się argumentów i nie ma się o co doczepić. A szkołę, to zapewniam mam ukończoną lepszą niż ty.
3
Ola 2016-08-01 09:20
LaLa52582, można mieć ukończone różne szkoły, ale jak się nie chce pracować...to żadne studia nie pomogą :P
2
OLA 2016-08-04 12:45
Tak większość opinii piszą osoby które nie spełniały wymagań?????? Nie większość tylko wszystkie opinie i nie wierzę, że wszystkie osoby które się tu wypowiadają nie spełniały wymagań, czy nie były dobrymi pracownikami. Kilka rozumiem , zdarzają się , ale nie wszyscy.
2
Ola 2016-08-07 22:44
Mam nadzieję, że teraz pracuje się Wam już lepiej...skoro było tak źle...a może nie ma dla Was pracy z Waszym wykształceniem i siedzicie u mamusi na garnuszku???
2
Ola 2016-08-09 23:08
Nie chodzi o jakiś tam jad, a o życie - jak się nie chce pracować, albo się nie musi - to zawsze będzie coś nie tak...a jak Cię sytuacja życiowa zmusi kiedyś (oby nie), to słowem nie piśniesz...że Ci źle... Lepszego jutra życzę i sobie i wszystkim niezadowolonym :)
1
g 2016-08-10 10:25
Przestań chrzanić, tu nie chodzi o ambicje, chęci pracownika tylko o to jak jest traktowany, ja życzę aby klapki spadły z oczu i w końcu szefostwo zobaczyło coś więcej niż czubek własnego nosa.
2
Teresa 2016-08-20 22:28
Od 2007 roku pracuje w Berylu i nie słyszałam żeby tam pracowała pani E.Od kiedy firma informuje pracownika ile osób zatrudnia ,jak się nazywają i w jakim mieście pracują.Dane pracowników są pod ochroną.No ale widać ,że Ty byłaś na wyższym stopniu wtajemniczenia niż inni.Po 10 miesiącach pracy w firmie.Jesteś porostu brylantowym pracownikiem.
To ja wybrałam sobie pracę, a pracodawca wybrał mnie- chyba to był dobry wybór obu stron bo dalej współpracujemy.
W żadnej pracy nie spotkałam się z tym by pracodawca nie wymagał,żądał i oczekiwał-tak jest wszędzie.Skoro masz inne poglądy co do pracy u innych załóż własną firmę.
Potrafię przyznać się do błędów ,nie jestem nieomylna i nie jestem przecudownym pracownikiem jestem tylko człowiekiem.Ideały nie istnieją.Dlatego radzę czasami popatrzeć się w lustro i być szczerym przed samym sobą.
Życzę Ci powodzenia z samą sobą-jedyną ,doskonałą i nieomylną.Teresa
1
Teresa? 2016-08-21 23:17
Żenujące jest to,że ukrywacie się wszystkie pod nickami.
Żenujące jest to,że jak się poczyta to stwierdzi się,że piszą je te same osoby tylko nick się zmienia.
Żenujące jest to,że nie potraficie zrozumieć tego,że ktoś może pracować tyle lat i być zadowolonym.
Żenujące jest to,że tak wszystkie byłyście pewne ,że nie istnieję-wszystkie na 99%.
I co teraz????
Ja codziennie patrzę w lustro,mi praca odpowiada a Wam nie-trudno.
Po co kogoś oczerniać,każdy ma własny rozum i zrobi co zechce.
Teresa
1
Były pracownik 2016-08-22 15:21
Żenujące jest to że imię jakim się szanowna Tereso posługujesz to nie Teresa. Więc ukrywanie pod nickami jak to ujęłaś zastosuj do siebie. Faktycznie żenujące są opinie o waszej jakże cudownej firmie. Prawda kole w oczy???... Gdyby pracodawca był w porządku opinie były by inne. Samo mówi za siebie.
Próbujecie na siłę ratować swój wizerunek i wam to nie idzie.

2
Zadowolona 2016-09-05 10:42
Pracuje w Berylu 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolona weźcie się baby ogarnijcie ... Na prawdę jest ciężko teraz o pracę a wy jeszcze tak narzekacie ... Jak wam tak źle to za granicę proszę sobie wyjechać . Tyle godzin tyle godzin ... tylko narzekacie a pieniążków byście chciały ...
2
Ania 2016-09-08 16:45
Do szanownej " Zadowolona 2016-09-05 10:42:48
Pracuje w Berylu 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolona weźcie się baby ogarnijcie ... Na prawdę jest ciężko teraz o pracę a wy jeszcze tak narzekacie ... Jak wam tak źle to za granicę proszę sobie wyjechać . Tyle godzin tyle godzin ... tylko narzekacie a pieniążków byście chciały ... "

O pracę nie jest ciężko to po pierwsze, po drugie radzę wziąć się za siebie i za firmę, po trzecie nie trzeba w wyjeżdżać aby mieć naprawdę fajną pracę w normalnej firmie i w porządku z właścicielem/właścicielką. To co proponujecie dziewczynom warunki przyjęcia to jest żenujące. Inspekcja pracy powinna nieźle przetrząsnąć waszą firmą. Za dużo macie na sumieniu, na konto nie przelewacie wypłat tylko telefonicznie powiadamiacie jaką mamy wsiąść z kasy same, zero mowy o wycinku wypłaty jak została policzona i na jakiej podstawie. To są oszustwa podatkowe!!!! Zero dnia wolnego, jedna osoba na zmianę na stoisku bo trzeciej być nie może tak w tłumaczeniu firmy. I zmuszenie przy umowie gdy ją się podpisze Weksel in blanko który jest pusty i nielegalny w takiej formie o której nikt z zatrudniających się pracownic nie ma pojęcia. Na paru portalach jest opisana firma jako "Najgorszy Pracodawca" na rynku i jak traktują pracowników na stoiskach.
Więc Zadowolona- "Tereso" pracuj sobie dalej w ukochanej Firmie i z takim stażem pracy. Wszyscy życzymy powodzenia!
1
ja 2016-09-11 16:28
To raczej wy się dorabiacie na rodzicach, bo sami do niczego nie doszlibyście nigdy bez ich kasy.
2
Tola 2016-09-11 16:34
No tak , znowu Teresa. Nie wiesz nie gadaj , w galerii w jednym z miast co chwila zmieniają się dziewczyny . A tak ogólnie to tutaj zawsze znajdzie się taka osoba co będzie pisać jak to jest super i tak dalej. Cała prawda jest w komentarzach i to co każdy powtarza jak jest w tej firmie i taka jest prawda nie zmieni tego (usunięte przez administratora)i jej opinia , bo ten co tam pracował wie jak tam jest.
1
Kasia 2016-09-11 16:45
To forum jest po to żeby się wypowiadać a nie żebyś uciszała , co kto pisze o twojej firmie. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i tak będzie robił , a jak wam się tak super pracuje to pracujcie dalej .
1
Ania 2016-09-22 17:43
Niewygodne opinie już kasują....poziom ta firma ma niski....ta firma to jak Renatka z Azja Express. Na próbę usiłują zmienić wizerunek ale im nie wychodzi.
1
derrre 2016-10-17 11:38
Można pisać sobie tutaj co się chce. Ale jak to mówią..znajomych oszukasz, rodzinę oszukasz, ludzi pracujących tam kiedykolwiek NIE OSZUKASZ. Każdy wie jak jest :)
1
Rom 2016-10-17 20:29
W tej chwili już ktoś to powiedział, ale przypomnę, że Kierowca kat. C + E potrzebny jest do większości miast w Polsce, wydaje mi się to sensowne dość
Pracownik 2016-12-10 21:08
"one też mają rodziny" szkoda że dziewczyny pracując na wyspach nie mogą spędzić czasu z rodziną . Tylko świątek piątek i niedziela w pracy. Z zapaleniem plic , bo l4 nie przyjmują chyba że chcą żeby druga dziewczyna pracowala przez tydzien albo 2 tygodnie po 12h . Jedna wielka tragedia nie firma. Urząd skarbowy niech zajrzy w ten syf
Pracownik 2016-12-10 21:09
"one też mają rodziny" szkoda że dziewczyny pracując na wyspach nie mogą spędzić czasu z rodziną . Tylko świątek piątek i niedziela w pracy. Z zapaleniem plic , bo l4 nie przyjmują chyba że chcą żeby druga dziewczyna pracowala przez tydzien albo 2 tygodnie po 12h . Jedna wielka tragedia nie firma. Urząd skarbowy niech zajrzy w ten syf
Pracownik 2016-12-10 21:15
"one też mają rodziny" szkoda że dziewczyny pracując na wyspach nie mogą spędzić czasu z rodziną . Tylko świątek piątek i niedziela w pracy. Z zapaleniem plic , bo l4 nie przyjmują chyba że chcą żeby druga dziewczyna pracowala przez tydzien albo 2 tygodnie po 12h . Jedna wielka tragedia nie firma. Urząd skarbowy niech zajrzy w ten syf

Hahahah za 1300 zł? W Gorzowie dawały 1100 nowym albo 1200 na umowie oczywiscie napisane było 1000zl
Alexa 2017-05-10 12:31
Ola mozesz powiedziec cos wiecej o pracy kierownika jezdzenia po punktach wlasnie aplikowalam chcialabym cos wiecej wiedziec dzieki
1
Aga 2017-05-17 12:43
Alexa dostałaś tą pracę? A jakie warunki finansowe Ci zaproponowali?
Ciekawa 2017-05-24 17:22
Ja jestem tylko ciekawa czy osoby , które już się nie uczą mogą pracowac w tej firmie ? czy wymagany jest status ucznia ?...
Była pracownica 2017-06-20 19:14
Nie polecam pracy w tej firmie. A warunki i płacą są tragiczne. Radzilabym abyś przeczytała komentarze od początku ze zrozumieniem.
1
haha 2017-07-25 10:18
Firma Beryl to ajkieś nieporozumienie, pracowałam na stoisku w Zielonej Górze. Właścicelka chyba nie ukończyła matury, bo poziom jaki reporezentuje jest poniżej krytyki. Zawsze wychodziła z koelżanką z zalożenia, że z głupim się poprostu nie dyskutuje bo sprowadzi do swojego poziomu. Prawde mówiąc chyba wybiorę się do jakieś instytucji która dokłądnie przejrzy tą firmę i na pewno znajdzie mnóstwo przykłądów złamania prawa. Właścicelka w okresie światecznym nie jednokrotnie dzowniła na stoisko infomując by nie nabijać na kasę rzeczy i nie wystawiać klientom paragonu hahhaah i że jeżeli trafimy na jakaś kontrole "ona weżmie to an siebie" ;) biżuteria okropnej jakości, Panie w biurze zastraszane wydzwaniały wypytywały o utargi, zero urlopów, zatrudnione na umowe zlecenie 2 dzieczyny któte musiały być do dyspozycji cały czas, pensje strasznie niskie, premie nie porozumienie.
2
Zostaw swoją opinię o Beryl - Bełchatów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beryl