brak logo

Skamex Company Sp. z o.o. Sp.k.

Piotrków Trybunalski

Opinie o Skamex Company Sp. z o.o. Sp.k.

d 2015-09-21 16:50:11
Czy stanowisko Specjalisty ds. Produktu to to samo co przedstawiciela handlowego?
Rekruter 2015-09-22 10:46:04
Odpowiadając na Twoje pytanie nie to nie to samo - Specjalista ds. produktu - w tym przypadku praca dotyczy pracownika do siedziby Firmy / biura, który będzie odpowiedzialny za grupę produktów, można przyjąć dla ułatwienia, że to funkcja w dużej mierze pokrewna z Junior Product Manager / Product Manager. A jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości najlepiej zadzwoń do Firmy i porozmawiaj z kimś kto się zajmuje rekrutacjami na pewno uzyskasz odpowiedź. Pozdrawiam
magazynier 2015-10-15 16:50:04
A jak wygląda praca w magazynie? Wózki widłowe są? Można wyjść na papierosa?
Zmieszana 2015-11-04 08:24:52
hej... juz sama nie wiem czytajac opinie czy isc na rozmowe. Chce zmienic pracę na branże medyczną. Czy w tym zakresie znacie inne firmy, ktore można polecić a są na Śląsku? Lepsze są farmaceutyczne?
worker 2015-11-09 22:50:35
praca w magazynie - można sprzedawać swoje rzeczy na olx siedzisz w internecie ile dusza zapragnie - robotę odwali kto inny, obiad też możesz ugotować przygotowując wszystko na miejscu... luzik
Martyna 2015-11-15 19:26:17
Pracowałam biurze tworząc oferty przetargowe. Sama praca nawet była całkiem znośna ale pani prezes oraz osoby z managmentu to chorzy psychicznie ludzie i tylko z tego powodu nie warto tam pracować.
Normą jest zostawanie po godzinach a pieniądze są żenujące.
Marzenka 2015-11-15 20:29:50
Ja pracuję w skamexie. Czasem wchodzę tutaj poczytać co ludzie piszą. Z przykrością ale muszę potwierdzić negatywne opinie. Nie ma tutaj miejsca na awans, zdobycie premii. Nie ma szans na rozwój zawodowy. Atmosfera w pracy nie jest najlepsza. Wyżywanie się na pracownikach to właściwie norma ale tak będzie wszędzie. Jeśli ktoś naprawdę chce tutaj pracować to nich wynegocjuje dobre warunki finansowe.
Z mojej strony odradzę aplikowanie do tutaj.
1
Alex 2015-11-15 23:58:47
Hej. Ja pracuję w skamexie i powiem tak w każdej opinii jest cos z prawdy ale z drugiej strony kto sie pozytywnie wypowiada o swojej firmie? Zazwyczaj narzeka sie na cos lub kogos. Jesli chcecie tu pracowac, to fakt- trzeba pracowac i nie ma czasu na prywate ale firma jest stabilna, kobiety rodza dzieci i wracaja jak chca. Jak szukasz pracy to wszedzie warto sprobowac. Tu tez.
Przemysław z Łodzi 2015-11-17 15:22:45
Jestem pewien , że pozytywne opinie o skamexie piszą ludzie chcący się przypodobać pani prezes. Ta firma to na prawdę beznadzieja pod każdym względem.
Jest złodziejska dla klientów i dla pracownika. Nie warto myśleć o pracy w takiej instytucji.
XXX 2015-11-18 08:26:33
Nie sądzę zeby pani prezes czytala te opinie. Zakladam ze wszyscy pisza pod nickiem a nie ujawniaja swojego prawdziwego ja wiec jakie przypodobanie? Zastanawiam sie czemu ludzie tylko narzekaja a nie rzucaja pracy w ktorej zle sie czuja. Typowo polskie.
Ona 2015-11-22 10:03:44
Niestety pracowałam w tej firmie. Pomiatają tam ludźmi, zastraszają, traktują jak głupka. Wszystko jest bez ładu i składy, bez określonych ram działania. Szczerze odradzam pracy w tej psełdofirmie.
Mariusz 2015-11-26 18:06:49
Ta firma to beznadzieja pod każdym względem. Znają się tylko na oszukiwaniu.
Kandydat 2015-11-27 11:48:41
Ludzie piszecie beznadzieja..., pomiatają...., chorzy psychicznie...,same lizusy a może ktoś się odważy i napisze coś konkretnego, jakieś dowody, przykłady, fakty. Chcę aplikować do tej firmy, z rynku mam pozytywne informację, dobry partner, dobry produkt, na czas towar. Wchodzę i czytam kalumie któe nic nie wnoszą. Może ktoś z firmy napisze coś konkretnego jak wygląda praca, jaka wysokość pensji, jakie samochody dla przedstawiciela co to za umowa o zakazie konkurencji, ile produktów do aktywnej sprzedaży. A jak ktoś jest niezadowolony to zapraszam go do firm spożywczych niech pogania z po sklepach, wtedy niech się wypowiada.
Tt 2015-12-01 09:35:48
Skamex działa na rynku szpitalnym. Wystarczy kontakt z działem zamówień publicznych szpitala żeby zweryfikować skamex i mieć potwierdzenie jaka to beznadziejna firma.
1
Nim 2015-12-01 10:12:18
Jeśli odzew z rynku o skameksie jest taki: dobry partner , dobry produkt a towar na czas to nie są to informacji na temat firmy skamex mieszącej się w Łodzi na ul. Częstochowskiej. Skamex z Łodzi to spóźniony i pomylony towar dla odbiorcy. Walka z klientem wysyłając pisma, groźby. Nie wierzcie w pozytywne opinie o tej firmie.
3
optymista 2015-12-01 16:42:11
a moim zdaniem opinie negatywne są przerysowane i przekłamane.. pytanie tylko kto je pisze? Nigdy nie jest aż tak źle. Ja tu pracuję i oczywiście, zdarzaja się przypadki jak wszędzie róznych zachowań i relacji ale to juz wybór ludzi którzy szukaja pracy - przekonać się czy wierzyć w opinie. Ja polecam wyrobić własne zdanie.
Kandydat 2015-12-03 15:49:17
Do Tt i Nim. Nie wiem o jakich szpitalach mówicie. pewnie jak w każdej branży są zadowoleni i niezadowoleni. rozmawiałem za waszą radą z 8 szpitalami w Polsce. 7 opinii pozytywnych, 1 opinia - cyt. trudna Firma, ciągle walczy, a sprzęt mają dobry i drogi Tak więc zaryzykowałem i aplikowałem. Dla ciekawych dodam że mają na profilu Firmy na stronach pracuj.pl kontakt, jeżeli ktoś się chce coś dowiedzieć niech pisze, ze mną się skontaktowali i odpowiedzieli na moje pytania, a czy powiedział prawdę to się okaże, choć wątpię żeby kłamali, wszystko było jasno powiedziane i niczego nie ukrywał.
Pracownik 2015-12-08 13:24:01
Ta firma to ludzie, którzy tu pracują i ją tworzą, i nie życzą sobie aby ktoś ich nazywał bandą oszustów. Jeżeli tu pracujesz odejdź i nie obrażaj innych, jeżeli już nie pracujesz to super bo widać nie warto było z tobą współpracować. A na przyszłość licz się ze słowami, bo te słowa nie wystawiają dobrej opinie ale właśnie Tobie.
1
Nie!! 2015-12-12 11:33:20
Pozwolę włączyć sie do dyskusji bo mnie jako pracownika skamexu zaczyna to wszystko trochę irytować. Skoro jest tak złe i sa oszustami to czemu kilkadziesiąt osób w firmie pracuje tu od kilkunastu lat. Banda hejterow pier...
Mariusz Smol 2015-12-17 10:33:51
Częsta rotacja pracowników i zła opinia to powody dla których nie warto brać pod uwagę pracy w tej firmie. Brak perspektyw dla pracownika, pomiatanie nim czy wreszcie słuchanie lizusów prezesowej to cały skamex.
Pracownik 2015-12-17 11:20:38
Podszywanie się pod osoby wypowiedziami (do niby Mariusza Smol) za to jest nieetyczne i widać, że osoba, która pisze sama nie chce ujawnić swojego nazwiska. Ciekawe dlaczego. Łatwo hejtować anonimowo, nie? Można być z konkurencji, można wyżywać się na pracodawcy jeśli się z jakiś powodów odeszło lub tkwi bo nie może się znaleźć "lepszej"pracy. Życzę udanych poszukiwań i spełnienia zawodowego.
1
Mariusz Smolczewski 2015-12-17 16:17:03
Wszystkim zaglądającym na tę stronę, wszystkim piszącym opinie, wszystkim byłym pracownikom i obecnym, tym niezadowolonym, rozgoryczonym i tym, którzy pracują w Firmie i nie narzekają chcę życzyć:
DUŻO OPTYMIZMU I UŚMIECHU
DUŻO WIARY W SIEBIE I LEPSZE JUTRO
REFLEKSJI NAD TYM CO BYŁO I BĘDZIE
RADOŚCI Z ŻYCIA BO JEST KRÓTKIE I NIEPRZEWIDYWALNE
A PRZEDE WSZYSTKIM ABYŚCIE NIE OCENIALI ABY NIE BYĆ OCENIANYM
Spokojnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku :))))))))))))
1
Przemek z Łodźi ten prawdziwy 2015-12-17 16:24:06
Czasami w poniedziałek brakuje mleka do kawy - nie dopuszczalne
1
maciejo 2015-12-22 09:32:14
Witam, a ja zamierzam aplikować na stanowisko specjalisty ds. serwisu.
Może ktoś się na ten temat wypowie czy warto...bo prawie wszystkie opinie tutaj są o stanowiskach biurowych itp.....Może ktoś z serwisantów coś napisze..
Pozdrawiam
były 2016-01-21 14:56:10
powiem tak - 3 miesiące i ani sekundy dłużej - nigdy, nikomu, nawet najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tej poje..nej firmie
zainteresowany 2016-01-26 10:54:42
Ludzie piszcie coś kontretnie, a nie wywalacie jakieś żale bo ktoś was opierdol....nie życzę nawet największemu wrogowi, 3 miesiące i takie bla bla... Ja chcę do tej Firmy się dostać i zależy mi na konkrecie. Portal zamiast dawać informacje to jest tablicą dla frustratów, tak może napisać każdy o każdej firmie. Ludzie konkret co jest źle, co dobrze, ile płacą. Podpisujesz się były ale co sam rzuciłeś papierami czy cię po prostu wywalili bo jesteś cienki.
wenus 2016-02-18 22:31:44
Nie nauczył się donosić na współpracowników i dlatego został wyrzucony. A może chciał zająć czyjeś miejsce może twoje? Odpowiedz sobie na to pytanie sam, przecież tam pracujesz a zadajesz pytania na"portalu" żeby się podlizać. Umyj język... niestety sam się zwolnił.
Emila 2016-04-02 15:13:31
Składałam aplikację do tej firmy i po trzech etapach rozmowy zrezygnowałam. Wszystkim tym, którzy się zastanawiają, co to za firma, szczerze odradzam. Pierwsza rozmowa (na stanowisko pracownika w dziale zamówień publicznych) była ok, miły pan, wyjaśnił wszystko co i jak. Doszliśmy do zarobków - bardzo niskie, niewiele większe niż najniższa krajowa. Kasjerki w Biedronce mają więcej. Praca z opisu bardzo odpowiedzialna, pod ogromną presją, częste zostawanie po godzinach. Początkowo mnie to nie zraziło, pomyślałam, że przesadza. Kolejny etap rozmowy w dwa tygodnie później z panią prezes. Bardzo nieprzyjemna pani, traktuje ludzi z góry, jakby byli jej sługusami. Pytania dokładnie takie same jak na pierwszej rozmowie (nie wiem, dlaczego nie połączyli tych dwóch etapów w jeden, strata mojego czasu). Po kolejnych dwóch tygodniach zaproszenie na kolejny etap rozmowy - dzień próbny w firmie. Poszłam tam z ciekawości, bo przy tych zarobkach i tak bym się nie zdecydowała, ale chciałam zobaczyć czy będzie jakiś test, czy co. No i spędziłam tam prawie cały dzień - test z samego Excela trwał 2,5 godziny, po prostu chcieli, żebym im dane przerzucała do systemu, bo pracownicy nie mają czasu, taki jest zapieprz. Potem jakieś testy "na inteligencję", czyli czy umiesz znaleźć informację w dokumentach itp. Po tyn dniu próbnym zrezygnowałam i kiedy znów zadzwonili, od razu powiedziałam, że im dziękuję. Atmosfera w firmie kiepska. Ludzie tak zachrzaniają, że nie mają czasu się napić kawy, a do tego byłam świadkiem mobbingu ze strony przełożonego (w innym dziale, jak przechodziłam do toalety). Ogłoszenia widzę do tej pory na portalu z pracą, więc pewnie za taką kasę nie mogą nikogo rozsądnego znaleźć, bo kto za tyle przyjdzie pracować? Odradzam.
"Miły pan" z Działu HR 2016-04-04 14:36:49
Dziękuję za ocenę sytuacji i zwrócenie uwagi na kilka aspektów.
Od pierwszej rozmowy staramy się informować kandydata o wszystkich aspektach pracy, tych przyjemnych i tych które mogą wywoływać u nowego pracownika pewne obawy. Trzymamy się zasady szczerość za szczerość (co często umyka kandydatom). Co do zarobków; je kształtuje rynek, doświadczenie na danym stanowisku, dopasowanie do organizacji. Pojęcie niska, wysoka kwota jest zawsze względne i zależy od oczekiwań osoby szukającej pracy. Jednocześnie chciałbym dodać, że już podczas pierwszej rozmowy przedstawiane są warunki zatrudnienia i płacy (pensji na okresie próbnym (2200 – 2500 brutto czy tyle jest na próbnym w Biedronce na kasie nie wiem), po okresie próbnym i w trakcie rozwoju w strukturach firmy). Owszem, praca jest odpowiedzialna, ale każda taka jest. Rekrutacje w różnych organizacja są odmienne, łączy je wspólny mianownik etapowość. U nas są dwie rozmowy i tzw. „Test”, który daje możliwość poznania kandydata w środowisku rzeczywistym, ale jednocześnie kandydatowi daje możliwość sprawdzenia, czy ta praca mu odpowiada, czy może się w niej realizować i sprawdzić? Opracowane zadania na dzień „Testowym”, oddają rzeczywiste sytuacje, z którymi na co dzień może stykać się pracownik. Poza tym weryfikuję często nie do końca szczere deklaracje kandydatów (b. dobra znajomość Excela, łatwość nawiązywanie relacji, umiejętność zadawania pytań, komunikatywny angielski…).
Swoje przerwy na posiłek, kawę kształtują sobie sami pracownicy, nie ma w tym zakresie żadnych twardych regulacji. Podsumowując - Firma zatrudnia ok. 130 pracowników, gdzie ok.70% osób pracuje z nami od 3 do 23 lat. Jestem przekonany, że te liczby bardziej przemawiają jakim pracodawcą jest Firma. A cóż,że szukamy pracowników - tak szukamy, ponieważ to między innymi dzięki dobrze dobranemu zespołowi Firma rozwija się i dzięki temu jest pracodawcą stabilnym. Pozdrawiam i zachęcam do aplikowania, a w przypadku wątpliwości do zadawania pyt
2
OP 2016-04-12 18:33:03
Po co pakować się w bagno żeby wyrobić sobie zdanie że nie było warto. Ja odradzam i współczuję tym którzy tam pracują.
OP 2016-04-12 18:39:02
Nikomu nie życzę pracy w tej firmie. Najgorsze co można zrobić to podpisać umowę, bo wtedy jakiekolwiek pozory normalności się końsczą. Praca po godzinach, zastraszanie, wyzwiska, obcinanie pensji i ciągła nerwówka. Praca jak praca, nic nadzwyczajnego, ale nie w takich warunkach i za taką płacę. Jak czytam jakiekolwiek pozytywne opinie to od razu wiem kto to pisze. Ale konkrety dlaczego nie Skamex:
- płaca (czy na miejscu czy w terenie -słabo)
- obcinanie pensji -jak coś się nie spodoba, albo zwyczajnie dla zasady pensja może być w danym miesiącu mniejsza nawet 500 zł
- umowa -jest tak skonstruowana że osoby które tam jeszcze pracują siedzą tam tylko po to żeby uniknąć pozwu, bo Skamex sądzi się nie tylko ze szpitalami ale tez z pracownikami
- atmosfera -szczególnie na miejscu to jakaś psychoza, tylko dlatego że ludzie nie mają siły sądzić się latami, kilka osób z zarządu tej firmy nie poszło jeszcze siedzieć za mobbing i naruszenie nietykalności cielesnej
- klienci -firma ma złą opinie w szpitalach, dlatego klienci często negtywnie podchodzą współpracy -kojarzy się z opóźnieniami i pozwami szpitali
OP2 2016-04-22 11:01:37
Każdemu polecam pracę w tej firmie Warto podpisać umowę po ona jest. nikt na rozmowie nie czaruje że jest kolorowo, pracy jest dużo, czasem jest nerwowo nie obcinają pensji jak coś to premie uznaniowe, za nadgodziny płacą premią . Praca jak praca, można zdobyć doświadczenie, i mieć stałe zatrudnienie, za całkiem przyzwoite pieniądze. Jak czytam jakiekolwiek negatywne opinie to od razu wiem kto to pisze. Ale konkrety dlaczego Skamex:
- płaca na miejscu 1800 - 5000 (zależy jaki staż pracy i stanowisko) teren 3 - 8 (zależy jaki staż, sprzedaż)
- Pensja stała + premie uznaniowe, sprzedażowe, nagrodowe, zabieranie nie, no chyba że ktoś opłatę/ potrącenie za używanie samochodu do celów prywatnych uważa za zabieranie - na bzdury nie ma komentarza
umowa o zakazie konkurencji jest, i nikt tego nie ukrywa już na pierwszej rozmowie (tak było w moim przypadku)- a jak chcesz odejść to odchodzisz (ja znam kilka osób które po prostu zmieniły pracę - więc nie wiem po co ta PIANA, a jeżeli łamiesz umowę o zakazie konkurencji - to czemu się dziwisz - dorośnij.
-atmosfera- dużo ludzi, dużo pracy to i są napięcia, ale jakoś ponad 100 osób tu pracuje, najpierw zapoznaj się z definicją mobbingu bo pier... koleżanko
- klienci- firma ma bardzo dobrą opinie w szpitalach, o czym świadczą referencję, podziękowania,i długoletnia ponad 25 lat współpraca
Tak więc czytelniku opinię wyrób sobie sam :))))))))))))
2
ZSUIRAM 2016-04-22 11:21:17
w imieniu pracowników, którzy pracują "dłużej" - nie trzyma nas umowa o zakazie konkurencji, bo tak każdy musiałby do końca życia pracować w Skamex. Jak ktoś chce odejść, odchodzi. Nie musi do konkurencji przecież. I zakaz nie działa przez całe życie ;).
1
biuro na Ostrobramskiej w Łodzi 2016-06-13 18:05:37
Ta firma to jawni oszu...ći. Nie wierzcie w piękne frazesy napisane przez lizusów najjaśniejszej pani prezes.
Nie ma miejsca na rozwój kariery ani ludzkie traktowanie. W każdej firmie jest presja na wyniki ale w skameksie będą gnębić i traktować jak osła bo na pewno nie jak człowieka.
OP2 2016-06-14 06:12:18
Proszę nie pisać negatywnych komentarzy. Jeśli takie zobaczę to zgłoszę do gowork do usunięcia.
Dziękuję. Mariusz Smolczewski
Mariusz Smolczewski 2016-06-14 10:22:32
Podpisujesz się moim imieniem i nazwiskiem tym samym mogę rozumieć, że mnie znasz, ewentualnie chcesz mnie poznać. Po pierwsze jest to niegrzeczne, po drugie świadczy o twoim tchórzostwie, ale temu się akurat nie dziwię. Miej cywilną odwagę i podpisuj się własnymi danymi. Co - łatwiej być anonimowym, obrażać ludzi, sugerować co myślą… Chcesz POROZMAWIAĆ po prostu zadzwoń, napisz maila. Pracuję w Firmie Skamex i jak widzisz odpowiadam na Twój komentarz – jestem lizusem? Moim zdaniem Nie, czy ktoś mnie oszukał nie, ja też pełniąc swoją funkcję w Firmie nikogo nie oszukałem. A odpowiadając na Twój komentarz: Przeczytaj regulamin Gowork, usuwane są komentarze np. takie jak Twój, który sugeruje PODPISEM, innego autora wpisu, usuwane są również komentarze obraźliwe. I w tym punkcie masz rację droga koleżanko, bądź drogi kolego. Możesz wyrażać swoją opinię, jednak rób to z klasą i odwagę. Pozdrawiam wszystkich czytelników tego Forum.
3
Ewelina 2016-06-22 11:17:13
Niedawno byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Pozornie miła atmosfera. Czekając w holu słyszałam jak ludzie wzajemnie sobą pomiatają. Nie spodziewałam się tego. Przykro było tego słuchać. Sama rozmowa była średnia. Jeśli macie ambicje na zarobi 2000-2300 to możecie próbować ja podziękowałam.
Ela 2016-07-03 10:34:06
Witam. Chciałabym podzielić się swoimi wrażeniami z rozmów rekrutacyjnych w firmie Skamex, w których miałam przyjemność uczestniczyć. Kiedy zapoznałam się z treścią opinii, zamieszczonych na łamach forum, często bardzo negatywnych, miałam mieszane odczucia udając się na spotkanie rekrutacyjne. Opinie z gowork mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości niestety. Rozmowa odbyła się z 30 min opóźnieniem. Gdy czekałam w holu słyszałam jak ludzie z za biurek niegrzecznie odzywają się do siebie. Przykro było w tym uczestniczyć. Co więcej, z tego co zauważyłam atmosfera w firmie jest bardzo napięta. Biuro stare, sypiący się magazyn, pracownicy nieprzyjemni, brak uśmiechów, przygnebiająca aura. Pomimo, że nie przeszłam 3 etapu rekrutacji (przegrałam z silniejszą konkurentką, której poniekąd serdecznie gratuluję), nieciekawie wspominam poświęcony pobyt w firmie.

KONKURENCJA FIRMY SKAMEX 2016-07-18 16:02:58
Witam wszystkich obecnych i przyszłych czytelników oraz " pożal się Boże" KRYTYKÓW .PRACUJĘ W FIRMIE KONKURENCYJNEJ i dla wszystkich chcem powiedzieć - że jeśli chcesz mieć dobrą pozycję na rynku w dzisiejszych czasach - musisz orać . Dlaczego SKAMEX ma tak dobra pozycję na rynku - bo LUDZIE ciężko pracują na swój sukces i sukces swojej FIRMY.
DOŚĆ JUŻ PIEPRZENIA NA SKAMEX - ja pomomo faktu że jest to moja konkurecja - NIE ZGADZAM się z tym szczekaniem - BO FIRMA JEST NAPRAWDĘ SOLIDNA i Życzyłbym sobie aby wiekszość konkurencji taka była : RZECZOWI - KONKRETNI LUDZIE Z BARDZO DOBRA OPINIĄ NA RYNKU SZPITALNYM. POZDROWIENIA.
Ania 2016-07-20 14:24:55
Nie wiem w jakim biurze byłaś ale ja dzisiaj byłam na rozmowie i było to najładniejsze biuro w jakim byłam, a ludzie byli uśmiechnięci. Nie rozumiem....
2
Zadowolony z poprzedniej pracy 2016-08-08 11:19:52
Sprzedaż firma Skamex zawdzięcza dobrej jakości produktom i ciężkiej pracy ludzi. Większość firm funkcjonujących na tym rynku jeżeli jest to uzasadnione walczy o swoje i wtedy często kończy się w KiO. Już w poprzednich postach było to wielokrotnie poruszane. Ponad 130 osób pracujących w firmie, wieloletni pracownicy, pozycja firmy na rynku. Daje do myślenia nad negatywnymi komentarzami i nad tym - kto je pisze. Oczywiście każdy ma prawo do opinii, JEDNAK NIE do obrażania, szkalowania i wprowadzania w błąd zaglądających na to forum. Prawda że w taki sposób można o każdej firmie napisać, że jest zła, można podważyć każdą pozytywną opinię.
2
Ewelina 2016-08-16 07:48:57
skamex podaje notorycznie do KiO i do sądów w wyniku czego szpitale go nienawidzą!
3
Basia 2016-09-01 12:43:05
Mam nadzieje, że wszyscy widzą, które wpisy są prawdziwe a które wpisywane przez Osobę z firmy na czyjeś polecenie :). Nie zmienia to faktu, że trzeba się zdala trzymać od tej firmy !! Dobra rada. Przestrzegam jeszcze raz !!
2
Marek 2016-09-01 15:57:29
Mam nadzieję że wszyscy widzą, które wpisy są prawdziwe a które wpisywane przez Osobę z ?????, której zadaniem jest szerzyć ferment, wprowadzać w błąd, rzucać kalumnie, zamiast zająć się czymś pożytecznym np Swoją osobą. Nie zmienia to faktu, że można spokojnie przyjść do tej firmy, "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :))))))"!!! Dobra rada. Jeżeli chcesz pracować, to w tej firmie będziesz mógł.
2
Maryla 2016-09-12 21:06:04
Nie ma firm idealnych, w każdej jest coś ale skamex to tragedia kompletna. Ludzie pełni obłudy, arogancji i menelstwa. Cała ta firma propaguje beznadzieję u kontrahentów a potem Ty chodzisz i świecisz oczami za firmę. W Łodzi może dziadostwa nikt nie widzi ale w innych częściach kraju ciągnie się tylko wstyd i pogarda dla meneli.
4
Operator 2016-09-23 14:55:28
Drogi użytkowniku narażasz się na konsekwencje prawne umieszczając niezgodnie z regulaminem treści obraźliwe i szkalujące.
„…społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę.”
Menel to osoba z marginesu społecznego budząca lęk lub odrazę swoim zachowaniem i niechlujnym wyglądem (Słownik Języka Polskiego PWN)
3
po rozmowach 2016-10-20 09:29:51
Z rozmowy rekrutacyjnej do biura wiem że ubezpieczenie grupowe, multi sport z dopłatą, są też wyjścia na koncerty, do teatru.
1
świeżaczek 2016-10-30 19:42:01
byłam na rozmowach do biura w Łodzi i odbyłam już 4 rozmowy. pierwsza z samym rekruterem, druga to była rozmowa z prezesową i dwie osoby się przysłuchiwały. trzecie spotkanie było prezentacją na zadany temat O.O (dostałam wcześniej podpowiedź od życzliwego mi rekrutera, że prezentacja musi był super szczegółowa i żeby ich czymś zaskoczyć :/ ) potem miałam rozmowę z bezpośrednim przełożonym.
ogólne spostrzeżenia - póki co wszyscy mili poza prezesową która ma cały czas startową minę nr 5 - ta twarz nic nie wyraża poza ewentualną dezaprobatą - to mnie trochę przeraża
1
Wiola 2016-11-16 11:39:11
Czy warto zostać pracownikiem skamex? Jeśli lubisz świecić oczami za firmę u klienta, jeśli nie przeszkadza ci traktowanie jak osła, jeśli lubisz być zastraszana, jeśli chcesz popracować do pół roku to twoje miejsce jest w skamex.
Za nim złożysz aplikację poczytaj, porozmawiaj z ludźmi czy warto poświęcać swój czas dla takiej firmy.

kandydatka 2016-11-25 14:53:08
Ja ostatnio byłam na rozmowie w firmie Skamex i szczerze powiem, że niektóre złe opinie nieco wzbudziły moją czujność, ale postanowiłam się przekonać sama. Ogólne wrażenia – w miarę ok. Biuro zaskakująco ładne (piszę zaskakująco, bo budynek, wejście oraz stosy pudeł przy windzie na to nie wskazują), w formie open space, ale podzielone na sektory, wiec na szczęście nie wszyscy siedzą razem. Spytałam o te dodatki socjalne, bo ktoś tu o niech wspominał i faktycznie powiedziano mi, że są, więc plus. Sama rozmowa wyglądała dość profesjonalnie, nie była zbyt długa. Wypytano mnie o moje doświadczenie zawodowe, o moje obowiązki itp. Obiecano mi, że oddzwonią, więc czekam...
1
Zostaw swoją opinię o Skamex Company Sp. z o.o. Sp.k. - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skamex Company Sp. z o.o. Sp.k.