brak logo

Telekomunikacja Cyfrowa Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Telekomunikacja Cyfrowa Sp. z o.o.

qe 2016-08-06 23:00
Pewnie, że oferty mają ciekawe, a mnie najbardziej zainteresowało ogłoszenie na doradcę ds. obsługi klienta. Oczekują znajomości niemieckiego, ale może jest szansa na odpowiednie szkolenia czy kursy jeszcze.
Mario 2017-01-11 13:05
Jest szansa na pracę po 12 godzin za małe pieniądze. Szansa na ochrzanianie za byle co, również. Na pewno nie można liczyć na umowę o pracę i szacunek.
Ryszard 2017-01-27 11:24
Z daleka od tych oszustów, na razie oddałem sprawę za oszustwo do sądu, spółeczka jest g...o warta, jedna z wielu przekrętnych spółek
4
qwerty 2017-02-09 15:52
Pracowałem w tej firmie. Mają bardzo normalne podejście. Jak wykonujesz swoją pracę , jesteś kreatywny i starasz się usprawniać pracę i sobie i innym to i możesz liczyć na większe pieniądze. Jak ktoś chce tylko klepać to co było opisane na rozmowie kwalifikacyjnej to zarabia tyle ile było powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej. Na prawdę zdrowe, normalne podejście do pracy. Zdarzają się dni, kiedy trzeba docisnąć i zostać dłużej w pracy (nawet raz do 23:00), ale wtedy zawsze załatwiają transport do domu (taksówka) i na koniec miesiąca też jest to uwzględniane. Polecam dla tych, co chcą trochę więcej od pracy niż odklepać i wyjść.
gość 2017-02-13 14:06
też skierowałem sprawę do prokuratora
Rafik 2017-02-13 15:46
Zlodzieje i naciagacze. Wysylaja telefony a pozniej nakazuja zwrotu na wlasny koszt. Nie oddajesz przychodzi faktura na 360zl. Piszesz donich o kopie umowy odpisuja glupoty.. Tez zglosilem do uke i do konsumentow bede jutro zglaszam.
3
k 2017-03-14 22:45
I pasuje Ci praca dla oszustów i oszukiwanie innych, czy po prostu jesteś jednym z nich??? Przecież podstępem i oszustwem zdobywają najczęściej starszych klientów, to fair?
1
Szorstki44 2017-03-23 21:55
Naciągacze!
Dzisiaj podpisali umowę z moim tatą (88 lat) który "nota bene" nie jest właścicielem aktualnej usługi telekomunikacyjnej na numerze telefonicznym na który spisali umowę - właścicielem jestem ja więc wyrzucę umowę "do kosza" ale zastrzegłem u obecnego operatora aby informował mnie o próbach zmiany obecnej umowy.
Naciągają ludzi starszych i gdybym nie przeniósł praw do tego numeru na siebie po identycznym numerze jaki wycięła parę lat temu TPSA to pewnie zdziwiłbym się jak by przyszła faktura od Telekomunikacji Cyfrowej a nie od obecnego operatora.
5
TCFSpZoo 2017-04-10 19:17
hahahaha uwzględniane na koniec miesiąca i taksówka?? Dobre żarty!!
Banda oszustów! Praca po 12-18 h/dzień za najniższą krajową... Zero pomocy, uwagi i szacunku. Przemiał pracowników ogromny! Szaf to duży rozpieszczony bachor, który myśli że wszystko może. Ludzi wybiera się za urodę, a nie za umiejętności ;/ Odradzam tą firmę zarówno do pracy jak i do współpracy, każdego rolują (klientów, pracowników, firmy współpracujące), rachunków nie płacą, z wypłatą się zawsze spóźniają "zapominają że trzeba wypłacić".
1
ARW 2017-04-23 15:32
Ostrzegam przed tą "firmą". Naciągają głównie emerytów. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów otrzymał ponad 200 skarg na działania Telekomunikacji Cyfrowej Sp. z o.o. Przeciw firmie toczą się postępowania prokuratorskie. Jest nadzieja, że prezesika w końcu posadzą. I oby na jak najdłużej. Pozdrawiam wszystkich przyzwoitych, a na pohybel wszystkim draniom.
1
Ewa 2017-06-05 20:44
Moja mama też została oszukana przez tą firmę teraz spłacamy zerwanie umowy w kwocie 475 zł na raty i dzisiaj przyszlo pismo w którym strasza nas sądem jeśli nie splacimy całej kwoty w ciągu siedmiu dni zostało nam do spłaty 300 zł
1
Stan 2017-06-08 17:17
Również ostrzegam przed tą bandą oszustów - podrobili umowę z ponad 80-o letnią
ciężko chorą, sparaliżowaną osobą, która rzekomo z nimi zawarła umowę.
Na dodatek nawet nie świadczą żadnych usługi - telefon od ponad dwóch miesięcy nie jest
podłączony do sieci. A przecież z powodu stanu zdrowia musi być zapewniony kontakt,
chociażby z pogotowiem ratunkowym.
Telefon nie jest podłączony co im nie przeszkadza wystawiać sowite rachunki.
Na zgłoszenia absolutnie nie reagują.
Anonim 2017-07-02 23:25
Oszuści uwaga!
Moja mama podpisała umowę ponieważ została wprowadzona w błąd.
Firma nie respektuje żadnych zasad!
Na stronie uokik jest ostrzeżenie.
Stanowczo nie polecam!
KATARZYNA 2017-07-07 21:31
Wygrałam z nimi ponad pół roczną batalię.
Było bardzo ciężko.
Jeśli ktoś szuka pomocy prawnika proszę o kontakt przez tę stronkę.
Pozdrawiam serdecznie!
4
Krzysztof66 2017-07-24 06:08
Witam Pani Katarzyno. Właśnie przeczytałem Pani wpis, a stoję przed takim samym problemem - moja mama podpisała na początku roku umowę z tą "firmą" przekonana , że to umowa z dotychczasowym operatorem. Niestety zapłaciła już pierwszą fakturę. Prosiłem by już nie płaciła tym oszustom, wysłałem też do nich pismo o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli uzyskanego w wyniku oszustwa, oczywiście odpisali jakieś głupoty, więc stwierdziłem, że nie ma sensu z nimi wymieniać się pismami i zamierzam złożyć skargę do UKE i z ich pomocą zmusić oszustów do anulowania umowy. Nie wiem czy dobrze myślę. Bardzo proszę o Pani opinie, jak Pani poradziła sobie z tymi gnojkami. Pozdrawiam Krzysztof
Joanna 2017-07-25 19:34
Pani Katarzyno- jak się Pani udało wygrać batalię z firmą Telekomunikacja Cyfrowa? Ofiarą oszustwa padła moja mama- starsza osoba. T. C. podszyła się pod dotychczasowego operatora i skłoniła mamę do podpisania " korzystniejszej umowy ". Umowa niestety została przez mamę podpisana i nie ma sposobu, żeby się wycofać. Grożą karą w wysokości 550 zł., co dla samotnej osoby, utrzymującej się z emerytury jest ogromną kwotą. Rzecznik Praw Konsumenta i radca prawny twierdzą, że nie ma większych szans na wycofanie się z umowy / która przecież została podpisana w wyniku oszustwa/- bez konsekwencji finansowych.
Jak pomóc mamie, która nie chce współpracować z oszustami?
Edyra 2017-07-25 20:47
Proszę o pomoc! Moi rodzice również padli ofiarą ich oszustwa. Podobny sposób postępowania jak na stronie UOKiK. Rodzice wogóle nie korzystają z internetu, tata to nawet nie posiada komórki. Kiedy zorientowałam się, że coś jest nie tak ( mama poprzez kuriera z Orange bo mieli podpisać nową umowę) okazało się że to TC okazało się że kurier wpisał datę zawarcia umowy na styczeń, był w lutym to nie mogłam zerwać umowy bo dawno minęło 14 dni
Byłam u radcy prawnego urzędzie miasta - koszmar pani brakowało tylko kuli do wróżenia, Orange wyparło zarzuty jakie im stawiałam że nie walczyli o swojego klienta wieloletniego skończyło się że straciłam 200 zł za coś co sama napisałam ale pomyślałam ze radca to radca. Telefon nie został odebrany bo rodziców nie było. Brak kontaktu spowodował że musiałam założyć tacie konto e-mail (w Orange byłam pełnomocnikiem a w TC usłyszałam że muszę mieć pełnomocnictwo notarialne) korespondowałam z nimi i wiecznie 30 dni na odpowiedź
Dzisiaj wysłałam e-mail z wypowiedzeniem od razu dostałam odpowiedz że przyjęli ale 9 zł muszę zapłacić bo windykacjawindykacja zajmie się sprawą mimo że powolywalam się na paragraf umowy i pisałam do nich o braku tel i karty sim uzyskałam odpowiedz że to moja wina. Rodzice zapłacą karę za zerwanie umowy ale proszę o radę czy mogę coś zrobić dla nich chodzi o ich straty psychiczne o to że ktoś może być taki podły a może chodzi o zasadę ja dam radę w porównaniu z tymi łatwowiernymi i uczciwymi ludźmi. Serce mi pęka jak rodzice niemogą wybaczyć sobie łatwowiernosci.
bob 2017-07-31 12:09
Twoja Telekomunikacja... "Firma" zajmująca się oszukiwaniem starszych ludzi a dodatkowo pracowników.
Pracowałem w oddziale w Rzeszowie, umowa zlecenia a po trzech miesiącach umowa o prace. Hehe śmieszne, w tym szmelcu nie masz możliwości na taki rodzaj zatrudnienia a dodatkowo nikłe szanse na służbowy samochód, choć będą zapewniać na rozmowie ze po miesiącu pracy takowy dostaniesz. Prawda jednak jest taka ze firma ma strategie (zatrudnić, wykorzystać ile się da , zwolnić) a co do zwolnienia to, nie ma możliwości odejść polubownie. Kierownik Aneta B. otwarcie to mówi i jedyna opcja to praca 10 dni bez wynagrodzenia, lub jak w moim i kolegów przypadku śmieszne pismo 20.000zł kary za dzień nie wykonywania dla nich zlecenia. Firma szuka pracowników za pośrednictwem np OLX w ofercie pisząc o jedynie dostarczaniu umów i telefonów do klientów, nikt nie mówi, że aby zarobić choć 20 zł to trzeba oszukiwać ludzi i wciskać im umowy na 24 miesiące. Cały dział Call Center zajmuje się podszywaniem pod znanych operatorów jak np. Orange. Ta firma to kpina której prezes Piotr G. powinien pójść siedzieć.
Zostaw swoją opinię o Telekomunikacja Cyfrowa Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telekomunikacja Cyfrowa Sp. z o.o.