brak logo

STEPCLOSER S.A

Śląskie

Opinie o STEPCLOSER S.A

Jace 2016-09-23 12:39:25
Byłem promotorem ich marki. Praca nie była wymagająca, lecz ze względu na różnych przełożonych, dostawaliśmy sprzeczne informacje, lub byliśmy niedoinformowani. Gdy odszedłem z Stepcloser powstały problemy z przelewem pieniędzy. w Połowie września dostałem dopiero wypłatę za lipiec, a za sierpień czeka do dnia dzisiejszego. Miło by było gdyby przynajmniej odpowiadali na maile...
Szczerze nie polecam
3
Jace 2016-09-23 12:40:00
Byłem promotorem ich marki. Praca nie była wymagająca, lecz ze względu na różnych przełożonych, dostawaliśmy sprzeczne informacje, lub byliśmy niedoinformowani. Gdy odszedłem z Stepcloser powstały problemy z przelewem pieniędzy. w Połowie września dostałem dopiero wypłatę za lipiec, a za sierpień czeka do dnia dzisiejszego. Miło by było gdyby przynajmniej odpowiadali na maile...
Szczerze nie polecam
4
pio# 2016-10-12 11:00:06
NIestety firma zwolniła już prawie wszystkich swoich pracownikow. Jeden wielki niewypal. Sart up się nie udał. Szkoda gadac. Problemy sa z wyplatami. Pracownicy mozliwe, że ich wogóle nie zobaczą.
1
Wkurzona 2016-10-19 21:17:06
Dokładnie tak jak pisał Jace, to jest jedna wielka prowizorka, nikt nie wie co ma robić, co chwilę dostajesz sprzeczne informacje, albo wcale ich nie dostajesz, często musieliśmy robić rzeczy za przełożonych, gdzie mieliśmy tylko promować karty. Wypłaty to jest jakaś porażka. Okres wypłacenia pieniędzy to niby 2 tygodnie. ja zobaczyłam swoje po miesiącu. Na liczne wiadomości odpisywali ze maja "problemy" ale wyplacenie pieniędzy dla normalnych pracowników nie było dla nich problemem, tylko dla tych którzy już u nich nie pracowali i mieli ich gdzieś. I nie pisze tu tylko osobie. Telefon do Pani "prezes" też nic nie dał bo też miała to w poważaniu. Wszyscy tam wszystko mają gdzieś, nikt się nie potrafi pozadnie zająć swoją pracą i wypełnić właściwie obowiązków. Nie polecam, wręcz stanowczo odradzam!
5
JeszczeSięRozliczymy 2016-10-19 21:52:37
Rownież pracowałem jako promotor w Stepcloser
Krótko mówiąc...
Co do kadry zarządzającej? Nieodpowiedzialni ludzie na nieodpowiednich miejscach!
Brak kontaktu z przełożonymi! Nie dotrzymywanie podstawowych warunków umowy ze strony zleceniodawcy!
Swojej wypłaty nadal nie widzę na koncie, pomimo że termin dawno minął!
Stanowczo mówię STOP wykorzystywania pracowników!
Nie polecam tej firmy!
Nie dajcie się nabrać tej bandzie OSZUSTÓW!!!

6
Socialmenaghi 2016-10-20 22:13:45
A kto tam w ogóle jest prezesem? Z kim był problem w kontakcie? Kogo unikać, a z kim rozmawiać?
Ymca 2016-10-21 21:15:24
Widzę, że wszystkie opinie sa identyczne z moją, którą w skrócie przedstawię!
Pani Innocencie chciałabym zaproponować kurs zarządzania, a Panu Romanowi powrót do edukacji, żeby zapoznać się chociaż z częścią obowiązków księgowego!
Prezesowo! Mówi coś Pani wyrażenie powszechny ekwiwalent?
W procesie transakcji udział biora 2 strony (sprzedawcy i nabywcy, a w tym wypadku zleceniodawca i zleceniobiorca)! Finalizacja procesu polega na uregulowaniu finansów! Może Pani wraz ze swoja ekipa tego nie wie, skoro nie wypłacacie należności pracownikom?
Gorąco NIE pozdrawiam!
7
Socialmenaghi 2016-10-22 16:08:53
Dziękuję wszystkim za te informacje. Przynajmniej wiem gdzie nie warto słać cyfałki, a Wam życzę powodzenia.
#pio 2016-10-24 10:17:13
Nie pakuj się w tą firmę, bo możesz nie dostać kasy. Wszyscy pracownicy zostali na "lodzie".
5
#mar 2016-10-25 11:38:18
a kasy jak nie bylo tak nie ma ....
1
Plucky 2016-10-26 20:45:46
Marcin, skąd takie informacje? Mi ta firma wisi kasę za niezapłacone fv z lipca. Obietnice, kasy brak.
Może jakiś wspólny pozew sądowy? Może jak ich komornik czy syndyk zlicytuje to co mają to nam coś przynajmniej skapnie...
3
Stepku**** 2016-10-26 22:06:10
Plucky!
Od kilku dni proponuje się z nimi skontaktować, ale nadzwyczajnie mnie zlewaja jak i Was!
Wspólny pozew sądowy to wg mnie dobry pomysł, lecz wątpię, że realizacja sie powiedzie :/
Również nie otrzymalem swojej wypłaty i juz nie wiem co robić
Jutro wyślę skargę do PIP-u, ale to i tak nie wiele zdziała :/
Sowa 2016-11-01 18:22:32
Dzień dobry!
Czy wszyscy czekacie jeszcze na wypłatę?
Mr 2016-11-01 23:34:15
Tak
1
Anonim 2016-11-02 12:36:06
Wypłaty za wrzesień wciąż nie widać...
1
Pracownik 2016-11-02 12:58:05
Proszę admina, aby nie usuwał tego komentarza po raz kolejny!
Jeśli ktoś nie otrzymał należnego wynagrodzenia od Stepcloser zapraszam do dołączenia do grupy!
Mamy nadzieję, że grupowo coś zdziałamy i pokażemy tym oszustom, że z ludźmi się tak nie postepuje!
https://www.facebook.com/groups/1103280759791798/?fref=ts
2
Jj25 2016-11-02 22:14:45
Wie ktoś czy tylko pracownicy są poszkodowani czy jeszcze ktoś? Podwykonawcy czy współpracujące firmy czy coś?
poszkodowany 2016-11-02 23:04:52
W zasadzie wszyscy. Dostawcy, pracownicy, zleceniobiorcy. Tylko prezes Innocenta i jej kuzyneczka Oliwia afiszują się drogimi zakupami. Oczywiście, zakupy zasponsorowały sobie pracą innych ludzi. Bo przecież nie swoją!
5
Wroc_PG 2016-11-03 16:02:12
Podwykonawcy też nie otrzymali zapłaty , nawet czynsze za wynajem powierzchni nie są uregulowane
producent 2016-11-04 12:24:26
Firmy informatyczne które wykonywały projekt także nie otrzymały pieniędzy. Oj będzie się działo Pani Innocento! ;)
2
#anonim 2016-11-04 14:33:01
Oo czyli firma informatycznym tez nie zapłaciła ? A jaka przyczynę problemów podaje nie wykonanie przez producenta oprogramowania... to kto się zajmował w takim razie tym oprogramowaniem ???
Pracownik 2016-11-04 15:14:37
No właśnie tak jak sugeruje #anonim... pani Innocenta tłumaczy problemy finansowe spółki stepcloser tym, że producent oprogramowania podobno nie wywiązał się z umowy co doprowadziło do konieczności ogłoszenia upadłości.... i ma zamiar żądać odszkodowania od tej firmy..... czy producent może się do tego odnieść?
Wydymany 2016-11-04 22:14:31
To jest dalszy ciąg słodkiego pierdzenia ze strony pani niewinnej. Z tego co wiem, już we wrześniu wiedząc w jak głębokiej są d*pie, sukcesywnie i z premedytacją powiększała tylko długi. Przez to wiele firm, które z na współpracowało ma problemy. Oprogramowanie nic by nie zmieniło bo ona położyła tą firmę dużo wcześniej. Aktualnie sytuacja wygląda tak, że firm, pracowników oszukanych na różne kwoty jest nie do zliczenia, a kwoty nie są małe, 190tyś, 40tyś itd, itd.... Ponoć z dniem 31.10 firma rozpoczęła proces ogłaszania upadłości.
4
Realista 2016-11-05 14:13:46
Firma padła już na samym starcie, co pokazywały zmiany profilu firmy (najpierw pomoc w aklimatyzacji obcokrajowców i rzeczy z tym związane, a potem już po całośći pójście w stronę lojalnościówki (której notabene już na rynku jest przesyt). Jak można tworzyć niemałą sieć sprzedaży, przygotowywać wysokiej jakości materiały marketingowe, stawiać mobilne biura w naprawdę dobrych (ale i na pewno cholernie drogich) lokalizacjach itd. nie posiadająć tego co najważniejsze czyli: pełnego produktu.
Jego najważniejsza część (owe oprogramowanie/aplikacja) było jedyną sensowną opcją konkurowania z mocnymi już na ten moment graczami oferującymi zbliżone usługi.
Z chęcią bym przeczytał biznes plan (o ile istniał), bo nie wiem jaka skala pozyskanych klientów pozwalałaby na dalsze funkcjonowanie firmy i nie przynoszenie strat.
Brak koncepcji, brak realnego określenia celów, falstart i brak właściwej komunikacji.
Niestety teraz możemy sobie strzępić języki i na nic się to nie zda. W obecnej sytuacji odzyskanie czegokolwiek graniczy z cudem, a ostrzec też raczej nikogo nie ostrzeżemy bo firma zwyczajnie się zawinęła, a osoby stojące na czele już pewnie wizytówkami żadnych swoich przedsięwźięć nigdy nie będą.
2
smutna 2016-11-06 00:09:52
Masz rację, to były chaotyczne działania od początku bo zabrakło koordynacji, wiedzy i doświadczenia osób zarządzających. Natomiast co do tego, że te same osoby które tą firmę prowadziły nie będą robiły innych biznesów pod swoim nazwiskiem to nie jestem pewna, bo zobacz jak się lansuje pani Innocenta d. podczas gdy jej firma upada.... a ona już pewnie snuje plany kolejnych biznesów....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1345539915486066&set=a.203471469692922.57488.100000902107269&type=3&theater
1
032 2016-11-06 12:38:05
Czy ja dobrze rozumiem, że przez StepCloser zostały wydymane dziesiątki osób i firm w CAŁEJ POLSCE?
1
Michał 2016-11-07 11:17:46
Sprawa wygląda tak, że kierownictwo firmy przejadło 2 mln złotych na projekt. Wysokie wynagrodzenia i brak kompetencji doprowadziło do utraty płynności. Podwykonawcy oraz pracownicy zostali na lodzie. Radzę każdemu jak najszybciej udać się do prawnika i nagłaśniać sprawę w mediach społecznościowych, na stronach WWW żeby ostrzec innych przed tymi ludźmi. Chociaż to można zrobić, niech w sieci zostanie znak. Pani Innocenta już jedna oszustwo ma na koncie https://www.dlugi.info/wierzytelnosc/616955/DZWIERZYNSKA-INNOCENTA-EWA
1
ocochodzi 2016-11-07 11:45:55
(usunięte przez administratora)a może to ma jakiś związek ze sprawą? Może tu są ulokowane nasze wypłaty? Ktoś coś wie na ten temat?
znawca 2016-11-07 12:10:11
Pan January Ciszewski już opędzlował swoje udziały w StepCloser, pytanie komu? http://biznes.onet.pl/gielda/komunikaty-espi-ebi/jr-holding-sa-sprzedaz-przez-emitenta-akcji-spolki,342972,komunikaty-detal.html
StepCloser była spółką celową JR Holding co oznacza że nikt kasy już nie zobaczy. Biznes był ale się nie udał, zarząd wynagrodzenie wziął a reszta niech się buja. Tak się dorabiają ludzie kasy w Polsce.
1
ocochodzi 2016-11-07 12:22:37
hmmmm nie do końca wiem co o tym myśleć, ale może pan J. zanim sprzedał udziały powinien wypłacic nam pieniądze?
Znawca 2016-11-07 12:27:41
@ocochodzi - obudź się człowieku, to są ludzie bez skrupułów. Pierwsze co to wyciągają swoją kasę. Ciebie mają daleko w nosie. Nie zdziw się jeśli Akcje kupiła sama spółka StepCloser za ostatnie pieniądze co było sposobem przez Cieszewskiego na odzyskanie kasy spowrotem. Ludzie obudźcie się i nie czekajcie na kasę. Jedyne co możecie zrobić to opisywać sprawę w gazetach i na forach.
1
Lajkonik 2016-11-07 12:38:27
@znawca - takim sposobem na pewno nic nie zdziałamy a ja jednak mam nadzieje na odzyskanie swoich pieniedzy!!!!
@ocochodzi - masz jakieś namiary na pana Januarego? bo jesli dobrze rozumiem i spółka stepcloser byla spółką celową innej firmy to chyba tamci tez za to odpowiadają tak? poza tym prokurent też odpowiada za firmę!
Prawnik 2016-11-07 12:54:22
W KRS spółki masz osoby z zarządu i osoby decyzyjne. W internecie wszystko jest, zadzwoń do jednej ze spółek Januarego Ciszewskiego lub Pani Innoecenty Dźwierzyńskiej i poproś sekretarkę  o telefon :D. Niestety @Jajkoniku muszę Cię zmartwić ale swoich pieniędzy juz nie odzyskasz bo nie ma z czego spółka jest bankrutem, upada, nie ma majątku który w postępowaniu upadłościowym mógłby pokryć zobowiązania wierzycieli. Nikt ze stepcloser nie poniesie nawet złotówki straty. Zapłacicie za to wy pracownicy, wynajemcy powierzchni, podwykonawcy. Sorry takie mamy prawo. :(
http://krs-pobierz.pl/stepcloser-i6001522
Lajkonik 2016-11-07 13:03:47
@Prawnik czyli co innego zarząd a co innego osoby decyzyjne? Zarząd czyli Pani Innocenta, a osoby decyzyjne to kto? Prokurent? w takim razie faktycznie trzebaby uderzyć gdzie indziej i pociągnąc kogo innego do odpowiedzialnści? Jego spółki nie są w upadłości....
ocochodzi 2016-11-07 14:18:39
@Lajkonik możesz mieć rację.
Nie znam się na tym dokładnie ale z tego co można wyczytać na internecie to rzeczywiście co innego zarząd a co innego osoba odpowiedzialna za firmę (czyli np. za finanse). moze trzeba do tego podejsc od innej strony?!
meggi 2016-11-07 22:11:10
Słuchajcie... przecież za zobowiązania spółki odpowiada zarząd także swoim majątkiem, trzeba to sprawdzić u prawników. Skoro zarząd te zobowiązania zaciągał to niech za to teraz odpowie! Pensja pani prezes na pewno była nie mała to ją stać
ktos 2016-11-07 22:57:41
no właśnie jak pisze w KRSie zrząd nie odpowiada jednoosobowo za zobowiązania spółki...
doprawnika! 2016-11-07 23:15:25
słuchajcie zbieram ekipę do prawnika - portzrebuję każdej informacji, jak możecie to pomóżcie - pokrzywdzenistepcloser@gmail.com ! Koniec żartów.
inkakawazbozowa 2016-11-17 11:40:33
To jak w końcu działamy bo trochę cicho tutaj :/
1
kris 2016-11-25 22:54:19
Ludzie róbcie coś z tym Pani Inocenta w kalendarzu biznesłumen ;) przeciez to śmiech...
4
Zostaw swoją opinię o STEPCLOSER S.A - Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STEPCLOSER S.A