brak logo

Eurofins Scientific Services

Katowice

Opinie o Eurofins Scientific Services

344 2016-08-06 23:08
Dobrze, żę atmosfera u nich dopisuje, to zdecydowanie dobry znak.
10
Kkkk 2016-11-10 15:35
W jakich godz. Pracują?
7
ehhh 2016-11-26 17:08
Jakie warunki pranuja? Czy takie same jak w Marlborku?
2
eee 2016-11-29 21:13
Jakie warunki panują?
luk 2016-11-29 22:34
Mógłby ktoś napisać o warunkach pracy? Czy są takie jak w Malborku?
19
Zainteresowany 2016-12-14 09:50
A jakie warunki są w Malborku?
nnn 2016-12-25 12:14
Nie zachęcające do podjęcia tam pracy?
Chętny 2017-01-08 09:29
Czy aplikował ostatnio ktoś do dzialu finansowego i został zaproszony na rozmowę?
11
farmer 2017-02-06 21:26
radze omijac szerokim lukiem
5
zap 2017-02-07 18:07
Dlaczego? Masz na myśli konkretny dział?
Mikrobiolog 2017-02-08 15:39
Odnośnie pracy w laboratorium - niskie wynagrodzenie; częste nadgodziny płacone po 4 miesiącach (wskazane kontrolowanie ilości własnych godzin przy zapłacie); szkolenia wewnętrzne -o ile takowe się pojawi, prowadzone w oparciu o Wikipedie,która jakby nie była nie jest dobrym źródłem informacji; brak konkretnej osoby która wprowadza Cię na początku do pracy – każdy uczy każdego przez co rodzi się momentami chaos. Najlepiej nie mieć własnego zdania i po prostu robić to, co ktoś mówi.
Eurofins Polska Sp. z o. o., najgorszym pracodawcą 2011 – tendencja dalej się utrzymuje
10
ooo 2017-02-10 22:56
Właśnie od kilku miesięcy co jakiś czas pojawia się ogłoszenie,ze poszukują mikrobiologa.. albo nikt nie aplikuje albo ludzie odchodzą
Mikrobiolog 2017-02-11 10:33
I jedno i drugie
yyy 2017-02-13 16:56
Czyli nie polecacie tutaj pracy nawet by zdobyć doswiadczenie odrazu po studiach?
Mikrobiolog 2017-02-13 19:45
Polecam, nie polecam to zależy czego oczekujesz. W laboratorium jest zapieprz, ale w dużej mierze chodzi o samą atmosferę i podejście do Ciebie jako pracownika, niemożność zaplanowania sobie własnego czasu po 8h pracy bo zazwyczaj coś przychodzi w ostatniej chwili, co trzeba zrobić. Jeżeli zamierzasz aplikować do tej firmy i zostaniesz zaproszon(y)a na rozmowę to proponuję dowiedzieć się od razu jakie są Twoje dokładne obowiązki żeby później nie było zdziwienia gdy po 5 latach studiów wylądujesz na n-miesięcy na pożywkarni jako pomoc techniczna tudzież rejestracji ...
4
yyy 2017-02-14 16:43
Czyli większość pewnie zdobywa doswiadczenie i ucieka ?
BYŁY PRACOWNIK 2017-05-10 17:35
Radzę omijać z daleka.Okropna atmosfera w laboratorium . Kierownik pracowni pozbawiona kompletnie wiedzy mikrobiologicznej . Jeżeli chodzi o szkolenia to w pierwszym rzędzie należy przeszkolić Panią Kierownik ,która potrafi jedynie generować tabelki w Excellu. Atmosfera beznadziejna.
1
ja 2017-05-11 10:36
Zgadzam się w 100% z poprzednikami/poprzedniczkami. Moja ocena odnosi się do czasu mojego przebywania w firmie, może obecnie uległa zmianie.
Minusy:
1.praca w weekendy i większość świąt w roku, które oczywiście nie są dodatkowo płatne, pracownikowi należą się jedynie dni wolne w tygodniu. Zwykle wolne dni świąteczne to drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia oraz drugi dzień Świąt Wielkanocnych,
2. zbyt niskie zarobki, jak na ilość pracy,
3. brak możliwości zaplanowania sobie swojego czasu wolnego - nigdy nie wiadomo o której godzinie spłyną ostatnie próbki i kiedy opuści się pracę,
4. nadgodziny są normą,
5. słaba atmosfera pomiędzy pracownikami a kierownictwem,
6. Team leader zwykle wychodzi o godz. 16, bez względu na to, czy reszta pracowników potrzebuje pomocy czy też nie,
7. nowy pracownik błyskawicznie wrzucany jest na głęboką wodę, bez dokładnego przygotowania - wynika to ze zbyt małej ilości pracowników,
8. ciągła rotacja pracowników
Plusy:
1. Atmosfera panującą między pracownikami na najniższym szczeblu w laboratorium - umożliwia przetrwanie ciężkich momentów
2. Nadgodziny są wypłacane - chociaŻ od stawek tam panujących nie są to oszałamiające kwoty
Jeśli ktoś uważa, iż zamieszczone tu opinie wynikają jedynie z niezadowolenia byłych pracowników to są w błędzie. Tego typu myślenie doprowadziło mnie do podjęcia mimo wszystko pracy w tej firmie. Reasumując odradzam firmę ludziom młodym, pełnym energii i zapału do pracy.
3
Zuzanna 2017-06-12 13:31
@ja dziękuję za takie szczegółowe przedstawienie warunków pracy w Eurofins Scientific Services. Rozumiem, że opinia ta dotyczy pracy w laboratorium. Wspominasz o ciągłej rotacji pracowników. Jak dużą skale ma ta rotacja? Ile osób odeszło z firmy np. w ciągu ostatnich kilku miesięcy? Czy rotacja dotyczy całej firmy, czy też jest skupiona w jednym jej dziale?
ela 2017-06-17 01:37
mógłby ktoś udzielić informacji jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko laboranta?
Biotech 2017-07-04 14:07
@Zuzanna rozmowa dotyczy pracy w laboratorium chociaż atmosfera ma również związek z osobami pracującymi w biurze na przeciwko laboratorium. Co do rotacji to w tamtym roku były ~ 4 osoby, a w 2015 niektórzy zwalniali się po nieskończonym okresie próbnym / bezpłatnych praktykach "na start".

@Ela odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej wygląda bardzo różnie jak to w każdym zakładzie . Od standardowych pytań "opowiedz kilka słów o sobie", po doświadczenie zawodowe czy trochę irracjonalne odnośnie dzielenie 20/3 :D
ogar 2017-07-21 11:37
Witam, czy aplikował ktoś na stanowisko "master of data"? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i te całe testy numeryczne?
Zuzanna 2017-08-22 09:58
@Biotech - a czy możesz jeszcze napisać, na jakie stanowiska aktualnie są poszukiwani nowi pracownicy? Masz może jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Eurofins Scientific Services.
a 2017-08-30 14:16
Głównie atmosfera ciężka. Duża rotacja pracowników wynikająca z ich zniechęcenia. Dwie zmiany z których ta wieczorna zawsze z nadgodzinami. Płaca nieodpowiadająca ilości pracy. Kierownik niekompetentna Nie polecam
En 2017-09-14 20:26
A jak jest w Kostrzynie? Szukają teraz kogoś do labo?
Pracownik nie z działu logistyki 2017-10-02 21:01
Podoba mi się stwierdzenie "do wykonywanej pracy nie było zażaleń", poważnie?
Jakość wykonanej pracy pozostawiała jednak wiele do życzenia, a i postawa powiedzmy sobie szczerze nie była raczej odpowiednia ...
Fakt praca na pracowni mikrobiologicznej jest dość specyficzna i przydałoby się tam trochę zmian oraz docenienie pracowników.
Nie można jednak oceniać pracy całego Laboratorium na podstawie jednej z pracowni.
W dziale logistyki o, którym tak szeroko piszesz na przestrzeni ostatnich kilku lat zaszły duże zmiany. Gdybyś zaczęła pracę jakieś 3-4 lata temu nie wytrzymałabyś miesiąca.
Pamiętajmy, że jakość pracy, atmosfera i współpraca pomiędzy pracownikami zależy tylko od nas, jeżeli w zespole pojawi się ktoś kto swoich obowiązków nie szanuje i nie wywiązuje się z nich tak jak należy no to wybacz jeżeli pojawia się pretensje od współpracowników, nikt nie będzie wykonywał pracy za ciebie.
2
Zostaw swoją opinię o Eurofins Scientific Services - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurofins Scientific Services