brak logo

AXENCE Sp. z o.o. Sp. k.

Kraków

Opinie o AXENCE Sp. z o.o. Sp. k.

ahy 2016-08-06 15:18
Zawsze warto się załapać, ale czy atmosfera dopisuje?
6
Wero 2017-01-23 14:12
Dobre miejsce dla osób samodzielnych i chcących się rozwijać. Plus widok na cały Kraków. :)
7
Joyce 2017-04-28 21:03
Firma obiecuje, że da odpowiedź po rozmowie bez względu na wynik w ciągu dwóch tygodni, ale jest to pusta obietnica - po dwóch miesiącach nadal cisza. Zapytanie o pewne rzeczy umieszczone w ofercie pracy skwitowano żartem "a co ten nasz marketing tam wymyślił". Nie można więc ofert traktować do końca poważnie, ponieważ nie są tworzone przez osoby pracujące na danym stanowisku bądź mające o nim rzetelne pojęcie.
5
Były pracownik 2017-05-10 19:37
Zakładam, że firma płaci za usuwanie opinii, ponieważ swego wydaje mi się, że były tu negatywne opinie. Więc postanowiłem dodać by przypomnieć, że w firmie nie jest różowo. Niestety ciężko polecić firmę. Atmosfera w firmie niestety przeciętna. Wiele osób odeszło lub podziękowano im nagle za współpracę. Wprowadzanie nerwowej atmosfery po przez dziwne decyzje dyrekcji. Firma nie dotrzymuje tego co się ustala i zapowiada (min. brak podwyżek lub premii mimo wcześniejszych ustaleń) jak i wiele rzeczy jest przekładane co bardzo zniechęca pracowników. Mimo małej grupy pracowników (30os) dyrekcja próbuje na silę wprowadzić korporacyjne zasady, zamiast równego traktowania i wzajemnego szacunku co było przedtem.

Z pozytywnych aspektów. W firmie pracują bardzo mili i ambitni pracownicy, z którymi chce się współpracować. Fajna atmosfera wśród pracowników jak i wynagrodzenia są w porządku. Biuro w fajnym miejscu z ładnym widokiem. Warunki do pracy są na dobrym poziomie (ani zły, ani wybitny). Komputery niestety nie są najwyższych lotów, ale działają.

Czy warto się załapać? Jeżeli komuś nie przeszkadzają drobiazgi i chce zrobić swoje i zarobić to myślę, że tak. Osoby, które oczekują coś więcej od warunków współpracy i pracy, myślę że powinni się zastanowić.
12
Ky 2017-07-10 16:16
W firmie panuje naprawdę przyjemna atmosfera, pracuje się w młodym, ale doświadczonym zespole. Dodatkowe benefity do pensji są zdecydowanie fajniejsze niż w innych firmach (no może nie porównujmy tego do korpo, ale myślę, że firma jakoś nie odstaje). Pojawiła się nawet darmowa pizza J Zadania są ambitne, nie można narzekać na nudę, no i nie pracuje się w nadgodzinach. Duży plus za lokalizację biura i widok z okna na cały Kraków.

4
Axence 2017-07-20 08:40
Dziękujemy za opinię, wszystkie są dla nas cenną informacją. Wciąż dokładamy starań, aby Axence było przyjaznym miejscem do pracy, gdzie można się rozwijać. Zachęcamy naszych pracowników do bezpośrednich rozmów z nami, staramy się wtedy wyjaśniać motywy naszych decyzji.
3
Axence 2017-07-20 08:41
Bardzo dziękujemy za opinię, jest ona dla nas niezwykle istotna. Staramy się kontaktować ze wszystkimi kandydatami, z którymi mieliśmy okazję się spotkać. Przepraszamy za brak informacji z naszej strony i prosimy o kontakt, udzielimy rzetelnej informacji o wyniku spotkania.
PS: nasz dział marketingu nie pisze ogłoszeń o prace, dba jedynie, aby dobrze wyglądały i nie zawierały błędów :)
3
NC 2017-08-31 09:13
Niestety firma ładnie wyglada jedynie z zewnątrz no i ma biuro z pięknym widokiem - to właściwie jedyne plusy.
Z minusów:
- to firma IT a produkt od dłuższego czasu się zupełnie nie rozwija - konkurencja jest znacznie na przodzie
( usunięte przez administratora )
- firma nie dotrzymuje obietnic - tych np. danych na rozmowę kwalifikacyjnej
W Krakowie jest wiele firm w tej konkretnej branży i Axence nie należy do grupy perspektywicznej wiec odrazam.
8
Pracowałam tam 2017-09-01 11:55
Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu i miło wspominam ten czas.

Największe plusy z mojego punktu widzenia:
- realny wpływ na to jak rozwijam się jako pracownik,
- możliwość kształtowania tego co robię i szansa wdrażania własnych pomysłów,
- możliwość częstych wyjazdów służbowych, co lubię,
- praca z prawdziwym zespołem specjalistów (bardzo wielkie zasoby profesjonalizmu w dziale wsparcia technicznego, marketingu i zespole programistów oraz w dziale testów - choć wśród programistów chyba były jakieś zmiany),
- atrakcyjne wynagrodzenie, które jest powiązane z wynikami,
- częsta integracja ;)

Dlaczego już nie pracuję?
Zdecydowałam się na całkowitą zmianę mojego profilu zawodowego i spróbowania czegoś nowego.

Czy zostałabym na dłużej?
Pewnie tak :)

Warto przyjść na rozmowę i zobaczyć czy to miejsce jest dla Ciebie.
3
Grażka 2017-09-09 20:19
Firma na początku mailowo informuje o zaproszeniu do kolejnego spotkania rekrutacyjnego po czym telefonicznie dzwoni i oznajmia, że nie są w stanie spełnić wymogów i życzą powodzenia w dalszej karierze. Brałam udział w rozmowie i nie było najgorzej
Programer 2017-09-13 07:26
Od ponad roku atmosfera w firmie nieciekawa.
Ciagle obietnice i plany, które się nie realizują.
Brak opcji rozwoju i frajdy z tego co się tworzy.
Jeśli ktoś się już zdecyduje na prace u nich niech dopilnuje zawarcia wszystkich warunków w umówie, bo obecny szef nie należy do honorowych ludzi.
6
Pracownik 2017-09-14 17:50
W jakich działach jest taka zła atmosfera? Co takiego się dzieje, że nie możecie pracować? Ja nie narzekam. Sami frustraci ?
Michalina 2017-09-15 16:32
W poprzednich wpisach, pisaliscie o zlej sytuacji w firmie, czy na forum jest osoba która moze potwierdzic, ze tak jest? Co dokladnie rozumiecie piszac takie stwierdzenia? Na co warto zwrócic uwage w umowie? Zespól zostal wymieniony na nowy? Jak obecnie wyglada sytuacja? Nie tylko ja chcialabym sie dowiedziec ale takie informacje beda przydatne dla osób poszukujacych pracy i wchodzacych na forum.
1
Axence 2017-09-28 09:19
Dziękujemy za pytania. Axence to dojrzała firma z przyszłością, ma w historii wiele sukcesów oraz zarówno ambicje jak i potencjał na dalszy rozwój. Świetny zespół, jaki ją tworzy stanowi o przewadze naszej organizacji. Nieustannie pracujemy nad tym, aby wraz z poprawieniem naszej efektywności, zapewniać naszym pracownikom jak najlepszy komfort pracy. Zawsze istnieją obszary do rozwoju, a pożądaną cechą pracodawcy jest umiejętność słuchania. Dlatego zachęcamy naszych pracowników do dzielenia się z nami swoją opinią. Wewnętrzna, anonimowa ankieta pokazuje, że to dobry krok, nasi pracownicy dzielą się z nami swoimi opiniami, a my staramy się wszędzie tam gdzie to tylko możliwe uwzględniać głos naszego Zespołu. Nie istnieją firmy idealne; wierzymy, że warto wybierać te, które stale ulepszają swój sposób działania.
1
Zostaw swoją opinię o AXENCE Sp. z o.o. Sp. k. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXENCE Sp. z o.o. Sp. k.