brak logo

Horton Kirby Poland Sp. z o.o.

Dobra

Opinie o Horton Kirby Poland Sp. z o.o.

XX 2011-03-07 21:49:58
Szkoda czasu na zabawę z tą firmą. Pozytywna opinia wystawiona przez kogoś z kierownictwa firmy.
anonim 2011-05-28 06:23:12
Ta firma to jakaś paranoja...
Potrącają premie za to, że ktoś z kimś rozmawiał podczas pracy...
Wykorzystują bezrobocie w Dobrej, zatrudniają na umowę zlecenie płacąc 6 zł za godzinę... to jakiś [usunięte przez administratora]!!!
Ale i tak najważniejszy jest [usunięte przez administratora]... on jest tzw.. Techniczny...haha...
Na wszystkim się zna, gdyby nie on, firma by padła... no i oczywiście caryca [usunięte przez administratora]... dobrana para...Technik amator ze statku i baba oderwana od garów, która rządzi produkcją... No i dodajcie sobie do tego stawkę 6 zł/h i macie obraz firmy...
Acha, no i oczywiście kombinują jak tu jak najwięcej uwalić pracownikom, którzy i tak zarabiają grosze...
1
Baśka 2011-07-07 08:08:49
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą...
Niedługo nad tą firmą wywieszą napis "Arbeit Macht Frei".
Wykorzystują ludzi, grosze płacą... i jeszcze potrącają i tak nędzną premię - za wszystko... Aby jak najwięcej nachapać dla siebie.
A [usunięte przez administratora] nie jest ze statku tylko tapicerem z Węgorzyna. Na meblach to on może się zna (choć nie widziałam) ale nie na rządzeniu ludźmi czy na produkcji... Jeszcze te jego zamszowe brązowe porozpinane buciki. Wygląda jak Mikołaj któremu uciekły renifery.
Omijajcie tą firmę z daleka.
obserwatorka 2011-09-09 13:56:44
ta firma niestety wykorzystuje ludzi,płaca marna,obiecują premie ,podwyżki a co miesiąc i tak je ucinają.Nie ma systemu nagradzań pracowników,nikt tu nie docenia ludzi i ich ciężkiej 3zmianowej pracy.
manadii 2011-09-12 14:06:10
Kilka lat temu pracowałam w tej firmie i jak czytam wasze wypowiedz nic się nie zmieniło!
Przytoczę wam przykład co się działo? Jedna z pracownic, poskarżyła
WŁADCOM PRODUKCJI, iż otrzymała anonim na adres domowy, od jednego ze współpracowników, o obraźliwej treści. Wiecie co zrobili?
Spędzili nas wszystkich [około 30 osób] do jednego pomieszczenia i kazali na kartce napisać lewą ręką, treść anonimu, który dyktowała Kasieńka, ponieważ, rzekomo pismo było koślawe. Pod groźbą utraty premii, wymuszono na nas tą żenującą czynność. Po całej imprezie Kasieńka oznajmiła, iż jest psychologiem i będzie wiedziała, kto to napisał. GÓWNO- zobaczyła i odczytała. Mieliśmy niezły ubaw z [usunięte przez administratora], bo miotali się jak lis w worku. Okazało się, że list napisały dzieci sąsiadów, owej pracownicy, a nas nikt nie przeprosił, bo po co. Profilaktycznie i tak potrącono nam premie, uzasadniając, iż nie powinniśmy komentować głośno zaangażowania zwierzchników w sprawy podwładnych [komentarze jednak nie umilkły]. Tylko pytam, czy zwierzchnik powinien zajmować się takimi pierdołami?
I dlaczego nie potrafili przyznać się do błędu? Wiem dlaczego, bo nadal w tej firmie panuje zasada starej nomenklatury- kolesiostwo, wyzysk ponad miarę i są nie do ruszenia. [usunięte przez administratora]SĄ
WIECZNI.
on 2012-12-03 12:22:20
Pracowałem jakis czas temu... Zal mi tej firmy, bo mogloby tam wszystko hulac az milo, gdyby nie persona osob wymienionych powyzej... To prawda, prezes nie ma niestety pojecia co i kto mowi o nim za jego plecami. I te lewe zlecenia... Tak to juz jest jak sie nie pilnuje biznesu w Polsce, niestety...
ona 2013-01-02 00:24:16
Duet K&K jest masakryczny, jak tylko ktos ma im cos do zarzucenia znika z firmy w nie wyjasnionych okolicznosciach lub jest tak poniewierany ze sam odchodzi... [usunięte przez administratora] ma wszystkich za nic a sama prezentuje wiedze podstawowkowa... [usunięte przez administratora] lata za prezesem jak jest na obiekcie a za plecami obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e jego rodzinie i tylko zeruje na ludziach z pomyslami i checia zmian... Pamietam ze w okresie letnim byl taki mlody chlopak, mial mega pomysly, nikt nie chcial go sluchac lub K&K korzystali z jego wiedzy i przypisywali sobie zaslugi... Mial leb na karku ale byl zbijany do parteru "bo mlody" - chyba sam zrezygnowal... Ogolnie nie polecam nikomu kto jest ambitny, jezeli ktos ma noz na gardle i chce sie godzic na ciagle jazdy i orke - to niech sprobuje, ale gwarantuje ze dlugo nie wytrzyma! Moim zdaniem szkoda czasu....
Garden Party 2013-05-26 19:08:07
Ten młody chłopak co niby miał takie genialne pomysły był młody to fakt ale jego pomysły były na tyle świetne że nikt z pracowników po miesiącu nie miał by pracy żenada.... jeśli nie wiesz do końca o co chodzi to nie pisz głupot skarbie. Znasz hasło "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" I proszę nie odpisuj że to post od K&K bo to dziecinada. Pozdrawiam
sb. 2013-05-28 19:01:48
Jestem przekonana, że komentarz chwalący "młodego chłopaka" jest właśnie od niego. Przecież on sobie kompletnie nie radził, nic nie robił, tylko większość czasu siedział na tyłku, a inni pracowali za siebie i za niego. Nie znam osoby, która by go chwaliła, wręcz przeciwnie, także ten komentarz jest absolutnie nieobiektywny.
Nie znał się na pracy, a kiedy ekipa próbowała go wdrożyć to się obrażał i musiał pokazać kto "rządzi".
Jeśli chodzi zaś o samą firmę to praca ma swoje plusy i minusy jak wszędzie. Wiadomo, że ludzie mają tendencję do narzekania, ale bez przesady - jakby było tak beznadziejnie to przecież byśmy tam nie pracowali.
Fakt, że jest parę rzeczy, które są niezbyt fajne ujmując delikatnie, ale porównując pracę w HK do dzisiejszego rynku pracy dla osób bez kwalifikacji (bo przecież żadnych tutaj nie wymagają) to nie jest źle.
pson 2013-06-03 18:05:29
A moze ktos cos napisac o pracy magazyniera tj zarobki , atmosfera ?
Maximum 2013-06-09 08:28:51
Powiem szczerze pracuję na innym dziale ale z tego co widzę to magazynierzy mają dużo pracy. Więc jeśli będziesz chciał pracować i pokażesz zaangażowanie to masz pewną i stabilną robotę. Jeżeli chodzi o kasę to wszystko zależy jakie masz papiery, na pewno finanse nie odbiegają w żaden sposób od średniej w innych firmach.
pson 2013-06-25 19:39:54
Z bukowego to w ogóle zapomnij , zniebuszewa jest jakies 10km i to w dodatku jak masz auto , bo tak to PKS i komunikacja z przesiadkami ,pozdr
pson 2013-07-07 11:22:19
wiesz ja tam nie pracuje ,lecz zamierzałem ,znam tylko lokalizacje , nie wiem jak z rowerem ,moze niech ktos sie wypowie co tam pracuje
1
koliber 2013-08-09 10:48:56
Zgadzam sie w całej pełni. gdyby nie ten duet, to firma jest jak najbardziej spoko... ciężko pracujący, w niej ludzie są naprawdę bardzo fajni, ale atmosfera, która wprowadza K&K powoduje to, że nikomu się nawet nie chce odzywać. Zastraszanie i nie szanowanie pracownika to w tej firmie norma. Wykorzystują bezczelnie sytuację bezrobocia, gdyż wiedzą, że ludzie będą się bali odezwać, bo chcą mieć na chleb.
Tak naprawdę, to liczy się tylko ile produkcji zejdzie i nie obchodzi ich jakim kosztem, gdyż mają z tego prowizyjne profity.
Przy okazji K&K kompletnie nie znają się na robocie. Boss Krzych uważa się za fachowca, a tak naprawdę to niedouczony baran, który dobrze gra pod publikę i błyszczy u szefostwa swoją pseudo doskonałością. Doskonale i przebiegle ukrywa swój idiotyzm. Udaję mu się to za sprawą Carycy Katarzyny, dla której ludzie to bydło, które batem w postaci tajnych zeszytów od zaganiaczy ( brygadzistów) gna do roboty.
Brygadziści- kapo z obozów. Za parę srebrników sprzedali zasady i zwykłą ludzką uczciwość. Zapisują w swoich tajnych kapownikach nawet to ile kto siusia, aby się tylko przypodobać Carycy. Koszmarna obozowa atmosfera nerwowości.
Nie można mieć w tej firmie rozumu, bo jak go masz to jużeś wróg największy Bossa Krzycha, gdyż on mądrych ludzi nie lubi, ponieważ cały jego kabotyzm wychodzi przy pierwszej rozmowie. Jedyną bronią tego "półmózga" jest darcie gęby na ludzi. Im głośniej się wydziera, tym gorszą bzdurę, którą wymyślił, chce zatuszować zwalając oczywiście ją na innych.
Każdemu, kto nie jest zdesperowany odradzam pracę w tej firmie, dopóki na czele stoją Boss i Caryca.
Gdyby tej dwójki nie było i dwóch zaganiaczy bydła, to firma jest spoko i robota dobra. Jeżeli macie inne możliwości, to z nich skorzystajcie, a Hortona zostawcie na koniec i tylko w akcie desperacji skorzystajcie z jego oferty pracy.
Nie dajcie się kupić na piękne słówka i obietnice niestworzone, gdyż to wszystko to tylko chwyt marketingowy by Was Ludzie dopaść i dołączyć do stada wyrobników obozowych
1
abc 2014-03-05 19:03:52
Warto zwrócić uwagę na fakt, że w firmie działa nie tylko produkcja, ale także biura, magazyn, dział handlowy, większość powyższych opinii dot. głównie produkcji... a przy ponad 100 osobach zatrudnionych w sezonie zawsze znajdzie się ktoś komu taki rodzaj pracy nie odpowiada. Nie ma chyba zakładu produkcyjnego, w którym kierownictwo produkcji cieszyło by się szczególną sympatią.

Praca jak to na produkcji, na zmiany, warunki finansowe nie odbiegają od innych tego typu firm, wynagrodzenie zależne od wyników pracy, a jeżeli ktoś się sprawdza dość szybko może otrzymać umowę o pracę. Wszystko legalnie płacone i zawsze na czas. To właśnie na produkcji w jest sporo osób pracujących po kilka, nawet kilkanaście lat, a to o czymś świadczy jednak...

Co do innych działów - jeżeli ktoś tylko chce uczciwie pracować, ma posadę na lata -z godziwym wynagrodzeniem i w całkiem niezłej atmosferze.

Dojazd też nie jest jakimś dramatem, dużo osób bez problemu ze Szczecina dojeżdża -PKS z Krzekowa jedzie 15 min pod firmę, a zawsze można się też z kimś dogadać. Parking pod firmą jest, stojak na rowery też -monitorowane w dodatku ;)
halina 2014-10-13 12:01:49
A jak praca w biurach?
majek 2015-01-13 14:31:18
ile pytań na raz, nie wiem czy na to wszystko kolego ktoś Ci odpisze, bo przecież to i z tego rozprawka mogłaby powstać całkiem spora.. mam nadzieje, że jednak ta firma jest w porządku, bo różne opinie tutaj widze, a sam kiedyś się z nimi kontaktowałem i wszystko było w porządku, mają i potencjał i jakiś pomysł.
onaaa 2015-02-07 11:55:30
Hej :) chciałabym się podpytać o pracę w biurze, ponieważ aplikowałam i w sumie bardzo chciałbym się tam dostać. Ktoś może mi coś podpowiedzieć? Bardzo mi zależy na stałej, stabilnej pracy.
dora 2015-02-15 16:22:07
onaa, przepracowałam tam kilka dni. Sama w sobie robota ok, ale ludzie tam pracujący fałszywi. Obecna kierowniczka odchodzi z biura i chyba do dzisiaj nie znaleźli nikogo na jej miejsce, tylko czekają aż zrobisz coś nie tak, żeby zwolnić. Nie polecam.
mk 2015-03-18 13:47:38
dora -nie będę pisać z imienia i nazwiska żeby Pani nie zaszkodzić, ale po trzech dniach sama się Pani zgodziła, że to praca nie dla Pani. Mimo dobrego cv to dopiero praktyka weryfikuje, czy ktoś się na dane stanowisko nadaje i się na nim dobrze czuje; Dzięki za troskę -pracownik znaleziony i co najważniejsze -mamy osobę kompetentną i pozytywnie nastawioną do pracy, o co dziś wcale nie tak łatwo
off 2015-03-18 14:24:21
A jak jest z praca aktualnie w Horton?
Aktualnie przyjmowane są osoby do pracy na produkcji: pracownicy produkcyjni, szwaczki, operatorzy maszyn

Polecacie? W biurach -jak najbardziej, co do produkcji trudno mi się wypowiadać.

Co powinienem wiedzieć o pracy w tej firmie z punktu widzenia pracownika?

Praca na produkcji- na hali (ew. magazyn) przy produkcji katalogów tapet. Firma zapewnia pełne przeszkolenie i przyuczenie do pracy na danym stanowisku. Wymagania praktycznie żadne -wystarczy chcieć, co w dzisiejszych czasach wcale nie jest takie oczywiste. Zarobki może nie powalają na kolana, ale nie różnią się od poziomu w tego typu zakładach w regionie. Po okresie próbnym dochodzi premia uznaniowa zależna od wyników pracy. Umowa o pracę, pensja zawsze na czas. Obowiązuje system zmianowy.

Jakie obowiązują godziny pracy na recepcji? Biura zarządu i produkcji pracują w godz. 08.00-16.00

Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Na produkcji obowiązuje podstawa plus premia uznaniowa, w biurach różnie, zależnie od stanowiska.

Jak można opisać kulturę organizacyjną firmy? Firmie zależy na długoterminowym zatrudnieniu, prawie wszyscy pracownicy biurowi oraz duża część pracowników produkcyjnych to pracownicy z wieloletnim stażem.

Komunikacja: pod samą firmą przystanek autobusowy komunikacji miejskiej, linia 105, dojazd z Krzekowa ok 15 min.
1
Bobo 2015-11-05 19:43:26
Witam Firma Żenada jeden wielki rodzinny układ pewne osoby są nietykalne i mogą robić co im dusza zapragnie, Pan Prezes nie wie co się dokładnie dzieje w jego firmie, zastraszanie ludzi to podstawa tej firmy nie polecam.
Orginalny 2016-04-24 18:41:02
Moim zdaniem atmosfera w pracy jest obecnie lepsza niż jeszcze pół roku temu. No ale zaszły pewne zmiany więc mam nadzieje że to na plus firmy.
2
Bobo 2016-06-15 21:31:08
A jak. Z kierownikiem magazynu w porządku gość czy da się z nim pracować
edf 2016-06-20 15:36:31
@puik na samym poczatku to raczej chyba moze byc ciezko tak sadze..ale z czasem podjrzewam ze to wyangrodzene bdzie wyzsze ni i pewnie beda jakies premie
Zostaw swoją opinię o Horton Kirby Poland Sp. z o.o. - Dobra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Horton Kirby Poland Sp. z o.o.