brak logo

Agro Sieć sp. zo.o.

Chełmno

Opinie o Agro Sieć sp. zo.o.

anonim 2010-02-26 07:54:40
Praca w tej firmie zbliża się do wzorców zachodnich. na 10 pracowników przypada 1 dyrektor. A do tego jeszcze ciagła inwigilacja bo pana (usunięte przez moderatora), chcą wszyscy okraść. tak to jest jak (usunięte przez moderatora), do kasy się dorwie. Praca w tej firmie jest coraz gorsza z roku na rok. Firma zmierza do samozagłady. Nie polecam nikomu. Podczas rekrutacji obiecują kokosy a potem sprytnie to się jakoś zapomina. jeśli chcecie pracować w dobrej firmie to nie tu, chcecie dobrze zarobić to nie tu.....
anonim 2010-05-19 14:40:50
anonim - 2010-02-26 07:54:40

Praca w tej firmie zbliża się do wzorców zachodnich. na 10 pracowników przypada 1 dyrektor. A do tego jeszcze ciagła inwigilacja bo pana (usunięte przez moderatora), chcą wszyscy okraść. tak to jest jak (usunięte przez moderatora), do kasy się dorwie. Praca w tej firmie jest coraz gorsza z roku na rok. Firma zmierza do samozagłady. Nie polecam nikomu. Podczas rekrutacji obiecują kokosy a potem sprytnie to się jakoś zapomina. jeśli chcecie pracować w dobrej firmie to nie tu, chcecie dobrze zarobić to nie tu.....

zgadzam się w 100%
1
były pracownik 2010-08-23 19:36:39
Rozstałem się z firmą na własne życzenie. Ale nie żałuje. Żałują ci co zostali. Jeśli chcecie pracować w normalnych warunkach to z dala od Agro Śmieci. Pan(usunięte przez moderatora), to marionetka, piesek z bujającą głową który sam nie potrafi decyzji podjąc. nie polecam nikomu. PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ. NATOMIAST RESZTA FIRMY JEST JESZCZE GORSZA A W SZCZEGÓLNOŚCI dZIAŁ TRANSPORTU. kIEROWCA MOŻE WYLECIEĆ Z PRACY ZA NIEWYKONANIE POLECENIA (usunięte przez moderatora), KIEROWNIKA KTÓRY NIE MA POJĘCIA O TYM CO ROBI. JESZCZE KILKU WARTOŚCIOWYCH LUDZI ODEJDZIE TO (usunięte przez moderatora),MOŻE ZAMYKAĆ FIRMĘ. PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ PANIE(usunięte przez moderatora),NAD TYMI SŁOWAMI
anomim 2013-06-02 11:41:57
widzę, że nikt się nie wypowiadał na temat agro od dość dawna, może i nie ma o czym. znam tą firmę dobrze i wiele mógłbym o niej powiedzieć.z perspektywy czasu widzę, że odkąd(usunięte przez moderatora), został dyrektorem "generalnym" tak ładnie nazywa się to stanowisko, to zaczęły się zmiany. z poziomu zarządu i właściciela rozumiem, że te zmiany mają usprawnić pracę firmy ale z poziomu pracownika to te zmiany do niczego dobrego nie prowadzą. Od pewnego czasu chcemy być jak Chemirol (usunięte przez moderatora),wzoruje sie na rozwiązaniach u nich wprowadzanych tylko u nich było to stopniowo i z czasem wprowadzane u nas chce sie to zrobić bardzo szybko. co wiecej napisac...czas na zmiane firmy.
Pracownik 2014-04-09 22:27:48
Jeżeli chodzi o firmę Agro Siec Maszyny bo tak teraz nazywa sie dział sprzedaży maszyn to niestety ale nie polecam nikomu podjęcia tam pracy!!!!! Sam poznalem tzw. Pana Dyrektora Zarządzającego heh tak ma koleś na wizytówce ale poza tym to nie potrafi ogarnąć i dobrze zarządzać zespołem. Ciągła inwigilacja, zajmowanie sie pierdolami to mu wychodzi najlepiej prócz tego stresuje ludzi, nie płaci premii, prowizji za rzetelna prace. Sama firma jest ok. Ale to ten osobnik wszystko psuje pan M.K.
Serwis :kierownik i najlepsi serwisanci juz odeszli podziękowali panu K. Tydzień temu
Świetni handlowcy rownież musieli odejść
Pan K. Został sam na polu walki i to przed sezonem ale to JEGO zasługa szkoda mi klientów którzy bedą czekać na serwis a on nie przybędzie.
Atmosfera w firmie nie pozwala na spokojna prace i zajęcie sie swoimi obowiązkami.
Zastanówcie sie przed pójściem tam nawet na rozmowę
gosc 2014-05-11 21:11:46
Witam. Ja zaś mogę wypowiedzieć się trochę o tej drugiej połowie firmy, czyli o dziale chemicznym w którym z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Zatrudnia się po znajomościach rodzinę i sąsiadów którzy nie mają pojęcia o pracy w danych dziedzinach. Kolejnym absurdem jest nowy vice prezes firmy który zajmuje się wszystkim tylko nie tym co powinien, z dobrych źródeł wiem ze ludzie którzy tam pracują (jeszcze) chcą odchodzić i to nie ludzie pracujący miesiąc, dwa tylko kilka lat. Więc jak ktoś nie przejrzy na oczy to nie wiem jak ta firma skończy.
2
pracownik 2014-07-06 02:19:31
To prawda potwierdzam nie polecam szkoda slow
1
Wojtunio 2014-07-06 21:52:55
jesli chodzi o Pana "prezesa"S.K.
to człowiek ktory nie ma pojecia o pracy w zespole.Jesli on pozostanie w tej firmie to handlowcy bedą uciekali do konkurencji.Wszystko było OK dopóki on nie przyszedł do tej firmy.
1
pracownik 2014-07-08 11:27:41
Nie warto w tej firmie nic kupowac (usunięte przez administratora)zawsze jest tanio a jak przyjdzie faktura to czlowiek nie wierzy wlasnym oczom!!!!!!
pracownik 2014-07-08 11:35:45
Osobiscie odradzam pracy i handlu z dzialem maszyn jak i chemii molo fachowcow!!!!! Wszyscy fachowcy pracuja w firmach konkurencyjnych lub pozakladali wlasny biznes i tam trzeba szukac pomocy, bo w sieci jej nie znajdziecie. Tu tylko szkola jak oskubac rolnika do konca z ostatniej zlotowki.
2
byly pracownik 2014-07-08 14:17:21
Ja sam osobiscie mialem mozliwosc poswiecic sie pracy w tej firmie. Dzis zaluje bardzo ze to zrobilem , jest to na dzien dzisiejszy najwieksza porazka mojego zycia. Nerwy stres ciagly brak czasu dla rodziny tak wyglada praca w dziale maszyn. Nie polecam nikomu. Dopuki bedzie tam pracowal pan (usunięte przez administratora)na tym stanowisku jakie pelni teraz to bedzie tylko z kazdym dniem gorzej.Praca i handel z tym dzialem to pewna porazka zyciowa.
byly pracownik 2014-07-12 17:25:18
Widze ze administrator tej strony takze ma cos wspolnego z ta firma!!!! Dzial maszyn jest bardzo niekompetentny w tym calym tworze. Dopuki klient nie wplaci kasy jest klientem a po tym fakcie staje sie problemem. System gwarancyjny nie funkcjonuje poprawnie. Przed zakupem gwarancjajak cos sie stanie pewna jak w banku obejmuje wszystko. Po zakupie i problemie w maszynie klienci pozostaja sami sobie. Prosze administratora zeby nie ukrywal prawdy o tej firmie bo w skali od 1 do 10 zasluguja na minus 10 .
obecny ph 2014-07-31 17:21:25
..dziwi mnie że jednak jest grono ludzi co COŚ robią , spinają plany, wkładają własny wysiłek w rozwój firmy ( mowa o dziale maszyn ) i jakoś nie mają problemów pokroju "BYŁYCH PRACOWNIKÓW" którzy wypisują się wyżej. Pracuje od 3 Lat i nie narzekam , firma ponad wszystko stawia na relacje z klientem , najbardziej w tych niewygodnych sytuacjach.. Handlowiec złotoustny naobiecał i ktoś to musi ugryźć.
Dziwi mnie , i nawet szkoda że nikt z byłych się nie wypowiedział Uczciwie, czemu stracił pracę, za co poleciał , jak Pracował i czy tak naprawdę Sam nie oszukiwał klientów , żeby tylko klepnąć umowę , potem już niech martwi się Firma. Szczerze pracuje się dobrze, a dla Ściemniaczy i Gwiazdorów nigdzie nie ma miejsca , jeśli ktoś jest LESEREM to sorry Najłatwiej OBSMAROWAĆ DUP__Ę pracodawcy i obrąbać wszystkich od dyrekcji przez zarząd po serwis etc..
Powiem TAK , nie ma kontrolingu , nie ma crm-u , gps-ów, chorych raportów i innych koncernowych gowie_n - mimo że dyr. pochodzi z koncerny JD
SZCZERZE POLECAM PRACĘ i spokojnie Aplikować , chyba że nie chcę się pracować , to na A1 bądź inne drogowe zakątki..
OPINIE wypisane wyżej nie są Adekwatne do osób co mają w tej firmie Staże po 5-8 lat i sobie Chwalą - problemy ??? są wszędzie , zawszę są zgrzyty i spójności każdy ma inny charakter i docieranie jest nie wykluczone - ŻYCIE !
2
Klient 2014-08-04 11:14:23
Panie obecny ph każdy ma inny charakter i czasem dochodzi do zgrzytów w firmie ale tu nie o to chodzi z wypowiedzi pracownikow wyraźnie wynika ze jest problem z zarządem. Jako klient wieloletni miałem do czynienia z różnymi handlowcami , serwisantami i dyrektorami a nawet synem właściciela.mialem okazje poznać ich poglądy i podejście do pracy. Było kilku rewelacyjnych przedstawicieli i serwisantów ale juz ich nie ma dlaczego? Dbali o firmę , nigdy złego słowa mi jako klientowi nie powiedzieli , rzetelnie wykonywali powierzone zadania nawet w weekendy kiedy dzwoniłem byli uchwytni. Sam mam kilku pracownikow i wiem jak cieżko jest o dobrego pracownika . A ci z Pszczolek byli naprawdę rewelacyjni. Myśle ze był to ogromny błąd zwalniać tak doświadczonych ludzi, nie tylko firma ale my klienci sporo tracimy. Dealer nie gwarantuje obecnie serwisu,przyjeżdżają młodzi niedoswiadczeni serwisanci juz nie mowię o czasie dojazdu. Serwis zamawiam u innego dealera polozonego 130 km dalej.A dział sprzedaży no cóż tu nie ma juz nikogo z kim mozna by pohandlowac i tu tez maszyn juz nie kupuje w AG tylko u konkurencji.
I panie przedstawicielu niech pan nie wypisuje takich bzdur ze wszystko dobrze , znam tych ludzi od kilku lat i wiem ile serca , czasu i pomysłów włożyli żeby ta firma wogule zaistniała na rynku patrząc na to ile ludzi zaczynało, jak byli usprzetowieni, i jak wyglądały budynki biurowe i serwisowe.
byly pracownik 2014-08-15 10:53:04
Pracowniku ph to co piszesz to totalna bzdura. Na dzien dzisiejszy w firmie ktorej pracujesz zostaly tylko osoby ktore probuja cos robic ale nie maja zielonego pojecia co sprzedaja i co beda musieli naprawiac trzon i wiedza porzadnej firmy i renomy ag jest juz calkowicie gdzie indziej. Ta firma jest na zakrecie klienci szukaja pomocy z zepsutymi maszynami u osciennych dealerow lub zostaja z problemem sami sobie. To co dzis zostalo po dobrej Agro sieci to tylko wspomnienia porzadnego serwisu i fachowej kadry.
1
xxxx 2014-10-22 20:59:52
Nie polecam tej firmy dużo złego!!!
1
yyyy 2014-10-29 15:36:57
Złodzieje i papudraki omijać szerokim łukiem to najgorszy dealer john deere dziwię się że są jeszcze w sieci tak poważnego koncernu?
1
rol 2014-10-30 10:10:11
jakieś ogłoszenia tam są, ale oni sobie w ch..a lecą i nikogo nie zatrudnią, no chyba, że po znajomości, jak to wszędzie bywa.
2
yyyyy 2014-11-07 01:14:24
U złodzieja chcesz pracować??? Dajcie sobie ludzie spokój z tymi papudrakami!!!! Ja to z podwórka pedze tą cholote żeby mnie do końca nie okradli!!!!!!
2
olek 2015-01-28 14:31:37
pewnie jak się dogadasz tak mas jak to w większości firm bywa, ale jednak dobrze jest spełniać wszystkie wymogi z ogłoszenia tak naprawdę, bo wie sie wtedy przynajmniej, że można jakkolwiek negocjować to wynagrodzenia, bo jest sie wartościwoym kandydatem z tego wynika. Dajcie znac jak ktoś będzie u nich na rozmowie.
aneta 2015-02-02 12:16:36
w żniwa zamiast przelać na męża konto pieniądze za skup rzepaku przelali na konto teścia no jak twierdzieli pomyłka...ok.no niedawno sprzedalismy pszenice auta po 23t dostalismy zapłate a fakture pózniej :) ok a po miesiaću przyszla faktura korygująca ze mamy oddac część pieniędzy bo powstała pomyłka bo na samochodzie było o wiele niby mniej pszenicy.poprostu oszukuja ludzi masakra bralismy duzo nawoazów od tej firmyale juz podziekujemy a jeszcze cos do nawozów spóźnilismy sie ze splata faktury za nawozy a nakaz zapł odsetek przyszedł po pół roku z pieczątka windykacji(przez te pół roku cisza co do odsetek) MASAKRA
obecni pracownicy 2015-02-02 15:11:02
wszystkich nie zadowolonych i "oszukanych" zapraszamy do nas. Jeśli macie odwagę wyjść z poza kompa i hejtu i chcecie rozmawiać na argumenty zapraszamy.
obecny 2016-04-26 20:28:36
handlowcy którzy duzo sprzedają, uczciwie traktują rolników długo pracują w tej firmie. Reszta jest tu, na forum
zyczliwy kwidzyn 2016-09-13 18:41:39
dobrze to rozwaz bo jak przestaniesz byc potrzebny to tylek zaboli cie od tego kopniaka
1
Pracownik - teraz , nie były 2016-10-17 21:55:19
A czy ktoś zastanowił się dlaczego wszyscy byli są niezadowoleni i że tak długo trwało im sprawdzenie pracując w tej firmie parę lat, że firma nagle jest beznadziejna. Klienci nagle piszą że teraz to masakra.
Może najpierw zadajcie sobie pytanie, dlaczego Panom podziękowano , może dlatego że robiąc dobrze klientom , oszukiwali firmę , a może ile numerów naodpier..., że im w końcu podziękowano , albo za co nowe domy pobudowali - przecież w agro się nie zarabia , to jak zarobili, i tu sobie sami odpowiedzieć powinniście. Tylu klientów niby narzekało i narzeka na serwis, ale dlaczego, przecież ci sami ludzie-co na nich narzekaliście - dalej- teraz do was przyjeżdżają , teraz są dobrzy , powiem wam dlaczego , bo teraz robią na siebie , dla siebie , i nie muszą utrzymywać 4-5-6 oddziałów , płacić za ogrzewanie , prąd , itp.. , , może niech zatrudnią kilku pracowników i zapłacą za nich zus i podatki ;-) Ciekawy czy przyjeżdżają na czas ??, bo znam osoby które czekają na nich po kilka tygodni, ale co , robota mała , to się nie opłaca przyjeżdżać , pisać książki o byłych można.
Do miłego , teraźniejszy pracownik
1
gfhj 2016-10-17 22:28:14
@ Pracownik - teraz , nie były - sluchaj, twoja wypowiedź jest tak chaotyczna że w koncu serio - nie wiem - czy to jest pozytywna czy tez negatywna opinia? bo raz odebrałam, ze pozytywnie, raz że negatywnie, wiec może napisz krótko co chcesz pwoeidzieć
Zostaw swoją opinię o Agro Sieć sp. zo.o. - Chełmno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agro Sieć sp. zo.o.