brak logo

Kelton S.A.

Brzesko

Opinie o Kelton S.A.

gienek 2014-07-16 16:18:29
(usunięte przez administratora) a opinie pracowników niestety są obiektywne...
czesio pisze tu też o jakości i bardzo ważne zdanie dobrze świadczące o załodze
a Ty heniek czy naprawdę Wojtek G.?
2
klient 2014-07-23 21:22:50
Sprzet maja dobry?. Wizualnie jest dobry ale technicznie to prawie ze "chinczyk"Zobacz jaka grubosc jest profila w lawce lub maszynie.To sie zdziwisz ze ten super sprzet sie trzyma.Nie jestem pracownikiem tylko klientem ktory kupil nic nie warty sprzet na domowa silownie.Oddalem w ramach przyslugujacego prawu do zwrotu towaru
1
anonim 2016-01-08 14:19:49
W tej firmie nie ma żadnego socjalu dla pracowników !!! Wiem co mówię bo tam pracowałem w okresie letnim przez bardzo krótki okres !!!!
3
były pracownik 2016-02-08 20:23:14
sito tam wystarczy pracować miesiąc żeby wiedzieć że tam nie ma socjalu. Czego ja jestem przykładem i reszta pracowników. Przeczytaj mój wpis DOKŁADNIE z dnia 2016-01-07 to się dowiesz o tym że tam nie ma socjalu a tylko wymyślone KARY dla pracowników !
2
anonim 2016-02-09 19:17:50
sito a niby jak można wg. ciebie "nie załapać" się na socjal w lecie czyli na wodę którą ma OBOWIĄZEK pracodawca zapewnić pracownikom ? Możesz mnie oświecić jak jednym pracownikom woda może przysługiwać a innym z racji krótkiej pracy już nie ?
Czy może ty nie jesteś sito tylko Wojtuś G. lub Łukaszek Ż. ???
2
anonim 2016-02-09 19:35:25
sito poza tym w keltonie a obecnie w Luewo nie ma pracowników z długim stażem - oprócz Wojtusia G. właściciela oraz Łukaszka Ż. czyli kierownika oboje kumple - ponieważ w tej firmie nikt nie pracuje dłużej jak pół roku. Sami się zwalniają lub wylatują za byle co.
2
Byly spawacz w kelton 2016-04-18 15:43:00
Szanuje mój zawód i nie będę pracował za 30 zł netto za dniowke.Tyle wychodzi płaca w keltonie.Spawam pod rentgen jak i ultradźwięki.Obecnie w delegacji na budowie elektrowni w Opolu.Moja stawka 38 zł brutto godzina.Szukając pracy w okolicach Brzeska proponowano mi stawke w Bochni 16zl brutto.Niepołomice 16-20 zl brutto.Takie tu są realia.Dlatego dla spawacza który potrafi spawac a nie smarkac jak jest w keltonie czy na tzw plotach pozostaje pracować w delegacjach czy za granicą.Pracy jest dużo.Wystarczy poszukać po branżowych stronach internetowych.
2
byly pracownik 2016-07-12 16:09:12
A ty skąd masz informacje odnośnie tego że się mylę ? A może ty nie jesteś gbvfbb tylko Wojtek G. czyli szef bo widzę że wszystkie osoby które piszą pozytywnie o keltonie przez resztę ludzi są uznawane - myślę że słusznie za jakiegoś opłaconego pracownika keltona lub za samego szefa co by mnie nie dziwiło gdyż ludzie którzy tam pracowali w 100% mają negatywne zdanie o tej firmie. Tak bardzo dobrze rozumiesz że chodzi o najniższą krajową a myślałeś że średnią krajową ?
Starzy ludzie na produkcji pozatrudniani na czarno albo na pół etatu.
1
qwerty 2016-07-25 21:42:42
Panie Andrzeju jak Pan chce zachwalać sprzęt jaki on nie jest boski i pisać o promocjach to proszę to robić gdzie indziej i na stronach do tego przeznaczonych a nie na portalu na którym OCENIA się PRACODAWCĘ ! Pisze o zaletach pracy oraz wadach pracy w danej firmie oraz o tym czy przestrzega on prawa czy nie. Takie wpisy jak Pana powinny być usuwane automatycznie !!!!!
1
maciek 2016-07-29 22:21:55
Z ciebie taki "Pan Andżej" jak ze mnie papież Franciszek. Jesteś pewnie jakąś panną z biura obsługi klienta keltona i piszesz jakieś farmazony o promocji sprzętu bo tak kazał ci szef he he he he.

1
byly spawacz w kelton 2016-08-03 21:23:03
Dostaniesz marny grosz,Lepiej idz do Biedronki zarabiaja tam 2 razy wiecej niz w Keltonie .Druga sprawa nie jestes ukraincem wiec marne masz szanse na i tak marny zarobek w keltonie...A jak jestes dobrym spawaczem to napisz,Dam ci namiar na firme w polsce ktora placi dobrze
1
1234 2016-08-04 14:31:38
Przed rozpoczęciem pracy w Luewo naczytałem się tutaj różnych rzeczy, szczególnie "byłego pracownika" i postanowiłem być uczciwy w swoim osądzie na temat mojego miejsca pracy. Niestety tak jak wszędzie u prywaciarza trzeba zapierdzielać, nie ma zmiłuj. Pracowałem w kilku miejscach i na prawdę nie jest źle. Fakt, często zostaje po godzinach albo przychodzę w soboty ale chcę więcej zarobić i to moja sprawa. Nie wiem jak było kiedyś, od kilku miesięcy jest nowy kierownik (starszy facet który zwalnia osoby nie trzymające norm ale bardzo dba o dobrych pracowników). Szanuje ludzi, sam zapieprza po godzinach, żeby produkcja szła. Nikt tutaj nikogo do niczego nie zmusza, ludzie pracują bo chcą. Jak komuś nie pasują stawki to nie pracuje. Ja wolę być blisko rodziny, mieć robotę na miejscu niż włóczyć się po świecie za lepszym groszem ale żeby dzieci nie nie miały ojca. W poprzednich robotach musiałem na polecenie szefa robić byle jak i nieraz się zastanawiałem czy ktoś kiedyś życia przeze mnie nie straci. Dziwi mnie fakt, że ludzie nie pracujący w firmie od dawna, dalej wiedzą lepiej co się w niej dzieje. Plują jadem nie wiadomo po co. Chyba są po prostu niezadowoleni ze swojego życia albo nigdy dobrze i uczciwie nie pracowali. Jakby mi się coś nie podobało, to bym tu nie pracował.
2
Piotr 2016-08-04 15:05:46
Szybkie pytanko do 1234, czy szukają kogoś do roboty? Słyszałem, 2 miesiące temu, że potrzebują magazyniera czy zaopatrzeniowca. Był kolega po technikum na rozmowie u jakiegoś pana Bogdana, ale ie dostał tej roboty. Czy kogoś przyjęli i jakie trzeba mieć doświadczenie. Czy zatrudniają na umowę, czy muszę mieć działalność?
1234 2016-08-04 15:20:07
Chyba dalej szukają magazyniera ale z tego co słyszałem trzeba dobrze znać się na komputerze bo są jakieś programy do obsługiwania i ostatni facio zatrudniony na okres próbny nie radził sobie z exelem. Kumpel rozmawiał na pewno z kierownikiem, panem Bogdanem. Facet jest ok. wymagający ale jak robisz co trzeba to bardzo ludzi szanuje. Ja go lubię bo mówi w oczy o co chodzi, nie owija w bawełnę, jak coś spieprzysz to opierdzieli równo, ale też widzi jak zapieprzasz. Ostatnio dostałem premię za dobrą robotę. Pierwszy raz!!! Jak szukasz roboty to przyjdź i pogadaj, nie wiem na pewno ale z moich kolegów wszyscy są na umowach. Na pewno nie dostaniesz stałej roboty tylko na okres próbny. No i musisz umieć dogadywać się dobrze z innymi bo to ważne na produkcji jak nieraz iskry lecą :)
1
Piotr 2016-08-04 15:30:18
Ostatnie pytanko do 1234 :a jakie macie teraz stawki, da się wyżyć?Słyszałem, że to brudna robota. Dostajecie ciuchy służbowe? Czy dalej pracuje tylu Ukraińców? Idzie się dogadać?
1234 2016-08-04 15:41:20
Stawkę każdy ma inną, zależy co i jak robi. Ja muszę przyjść w 2 soboty miesięcznie, żeby przynieść sensowne pieniądze do domu. Ale jak wykona się "plan" to jest premia. Robota czysta nie jest, to nie produkcja żywności, jest produkcja, lekiernia ... Nie dostajemy ubrań służbowych. Ja nigdy nie dostałem od żadnego pracodawcy ciuchów. To chyba funkcjonuje w zakładach państwowych. Ukraińcy pracują ale to normalni, fajni ludzie. Zapieprzają na okrągło ile mogą bo przyjeżdżają tutaj , żeby zarobić jak najwięcej i wysłać kasę rodzinie. Ale kierownik wszystkich traktuje tak samo, robisz dobrze, nie ma reklamacji jest ok., pierdzielisz robotę to się przygląda, upomina cię a po jakimś czasie zwalnia. I wszystko jedno czy to Polak czy Ukrainiec. I to jest ok. Oni mówią po ukraińsku ale idzie się dogadać. Angielskiego nie znają, ja tez nie :)
2
kilo 2016-08-05 21:52:46
1. sensowne pieniądze jak piszesz tzn ile ?
2. Ile godzin dziennie pracujesz od poniedziałku do piątku i ile w soboty ?
3. Ja w obecnej pracy mam od 1800 do 1900 a pracuje od pon do piątku po 8h i nie mam sobót pracujących.
1234 2016-08-06 14:26:31
@kilo
Jak jesteś dobrym specjalistą to weźmiesz zdecydowanie więcej. W okresie próbnym kiedy cię sprawdzają zarobisz trochę mniej niż masz teraz bo bez premi. Z tego co wiem, w tym momencie jest nas stała ekipa i nie szukają pracowników oprócz magazyniera. Ja pracuję 8 godzin dziennie, teraz jest w cholerę roboty to pracujemy i po 10 godzin. ale kierownik zawsze pyta czy możesz i chcesz zostać. Ja potrzebuje kasy to zostaję.
Byly spawacz w kelton 2016-08-07 14:23:52
Proszę Cię 1234 nie pisz ze w Keltonie są specjalności spawacze.Wy tam spoiny pod rentgen czy ultradźwięki nie robicie a nie pisząc o spawaniu w przymusach.Zwykli płociarze czytaj paprochy pracujące za marne grosze.Już w Rzezawie oferują 3 tys netto a nawet i 4 tys netto po godzinach się wyciągnie.Ale to praca dla kumatych a nie płociarzy.Najwidoczniej wpis osoby 1234 jest zwykłą propagandą.Czyżby kierownik?
1
htqyy3 2016-08-07 20:48:58
Też mnie to dziwi że ukraińców nazywają specjalistami, chyba że są to "specjaliści" za 1900zł netto to się zgodzę. Bo polaków spawaczy tam już nie ma od chyba pół roku i żaden z nich nie był specjalistą tylko zwykłym spawaczem. Też mi się wydaje że osoba 1234 musi być albo kierownikiem w keltonie albo jakąś osobą z biura bo normalny robol z produkcji by takich rzeczy nie wypisywał.
1
żenada po prostu żenada !!!! 2016-08-08 01:58:10
A to w Polsce nie ma dobrych spawaczy specjalistów tylko trzeba ściągać tanich ukraińskich banderowców z UPA ? Polak to nie specjalista ? Wytłumacz mi babo z keltona czy w Polsce nie ma dobrych spawaczy tylko trzeba ukraińców ściągać ? Ja ci to wytłumaczę. Po prostu ukrainiec z donbasu będzie pracował za 1200zł brutto i na 1/2 etatu a polakowi trzeba było by dać pełny etat i minimum 3000 tyś zł netto !!
Gdyby keltona był polską patriotyczną firmą zatrudniałby tylko polaków by dać im pieniądze za które utrzymają żonę w raz z dziećmi !! A tak kelton zatrudnia ukraińców za śmieszne pieniądze !!!!
I masz czelność mówić o tym że ukrainiec jest w czymś lepszy od polaka ?
Zatrudniacie ukraińców bo żaden Polak nie chce robić u was za takie pieniądze !!!!! I jeszcze ich nazywacie specjalistami !!! Wstyd babo wstyd !!!! Bo inaczej takiego podejscia nie da się nazwać !!!
A co będziesz mówić gdy na wasze miejsce z biura szefa znajdzie tanie UKRAINKI a was pozwalnia ?
Też będziesz pisać jak super pracują ?? Czy będziesz pomstować na to że ciebie zwolnili a zatrudnili ukrainkę za 1200zł brutto ?
1
krzysiek 2016-08-08 18:09:55
Witam.
Podobno szukają tam kogoś na magazyn czy oferta jest jeszcze aktualna ? Na jakiego maila wysłać im CV ?
Byly spawacz w kelton 2016-08-09 19:55:58
Pięknie post znikł.Prawda w oczy kole
1
ma5r 2016-08-09 22:06:05
Ciekawe co tam tak zabolało szefa ze kazał usunąć twój post o rodzajach i typach spawania przecież nie napisałeś nic co nie było prawdą. Chyba zabolało kogoś stwierdzenie iż tam by pracować wystarczy poprostu spawać płoty.
1
Piotr 2016-08-10 22:11:57
Ludzie, chyba coś jest nie halo z tymi złymi opiniami! Orientowałem się wśród znajomych co w Keltonie piszczy i to co piszą niby byli pracownicy, a szczególnie "były spawacz w Kelton" to obecnie bzdury. Plujesz facet jadem na odległość zamiast zarabiać te fortune w innej robocie. Chyba jesteś sfrustrowany na maksa i masz nieudane życie. Byłem w Rzezawie i perd...lisz głupoty o tych 3-4 tysiącach. W Keltonie byłem i gadałem z kierownikiem, spoko facet, ale teraz nie potrzebują. Mogę złapać jakiś kontrakt na wyjeździe, ale ze stałą robotą jest kiepsko, a człowiek by jakiś kredyt wziął. Może dasz namiar na jakąś dobrą robotę, tylko nie pisz bajek !
1
Byly spawacz w kelton 2016-08-11 10:42:07
Czesc.W rzezawie firma na A dzwonila do mnie bo kiedys wyslalem im cv.Odezwali sie po okolo 6-8 mc.Kobieta ktora dzwonilaś mowila o 3 tys netto a z wszystkimi sobotami niby pod 4 tys można podejść.Co do kontraktów.Ja robię na budowie elektrowni Opole.Widziałem ogłoszenia na azoty do Tarnowa za 24 netto h.Czy na elektrownie Kozienice też za przyzwoite pieniądze.Na stronce spawalnictwo com pl masz zakladke praca.Zobacz ile jest kontraktów...tak samo na stoczniowiec pl .A kelton to plociarze i nic tego nie zmieni
Piotr 2016-08-11 14:56:07
Jak dzwonili do ciebie z firmy na A(kończy się na M) to tam byłem, jak przyszło co do czego żebym podpisał umowę to wyszło na ręke max 2600 z co drugą sobotą!!! i żadnych dodatków co obiecują w ogłoszeniach. Ja robiłem w Rubsam u Niemca i co, że zarobiłem jak raz w miesiącu to wszystko jak mogłem wpaść do domu. Byłem w Tarnowie w SP....R, ale potrzebują tylko na wyjazd do Niemca. Nie chce całe życie za robotą jeździć po świecie, już sie najeździłem, wole mniej a na miejscu. Teraz robie w Krakowie ale trace ze 3 godziny na dojazdy i ch.... zarobki, jak odliczysz droge to śmiech na sali.
ja 2016-08-12 11:53:46
czy faktycznie Lukasz Z juz tam nie pracuje?
Byly spawacz w kelton 2016-08-12 13:44:05
Trzeba robić poza domem.Też zjezdzilem pół świata za pieniądzem.Na jesień lece do Norwegii na kontrakt.Taki to jest właśnie zawód spawacza.Musisz robić całe życie na kontraktach żeby godnie zarobić.Jest opcja na Francję ale za 1700 e do ręki przez Polską agenture.Jak chcesz dam namiar.Spawanie wagonów
asd 2016-08-12 22:27:46
Ja słyszałem z 2-ch sprawdzonych źródeł że Łukasz Ż już tam nie pracuje.
1
koreq 2016-08-12 22:36:50
A co masz na myśli pisząc solidna ? Solidna w tym co produkuje czy solidna w wymianie pracowników i płacach na poziomie poniżej żenującego ? Poczytaj opinie o firmie byłych pracowników to sobie pogląd wyrobisz.
vvv 2016-08-29 21:42:05
Dziękujemy za opinię na pewno będzie przydatna przy wyborze sprzętu lub pracodawcy.
Darek 2016-09-12 16:16:29
A ja powiem tak, jakiś czas temu wysłałem CV na stanowisko magazyniera. Nowy kierownik po kilku dniach oddzwonił do mnie i miałem już 2 rozmowy w sprawie pracy na ww stanowisku. Widać że nowy kierownik ma dalekowzroczną wizję firmy, rzeczy które by tam chciał zmienić na lepsze oraz wprowadzić zmiany. Jak dla mnie człowiek z dużym doświadczeniem na rynku pracy, konkretny i rzeczowy. Na ten czas czekam na telefon czy będę przyjęty.
1
Darek 2016-09-12 17:02:07
Dzięki. Tak to ten Kelton w Brzesku.
Darek 2016-09-13 15:51:57
Wpisz w GOOGLE nazwę KELTON wyskoczy ci ich oficjalna strona i tam poszukaj zakłądki kontakt, wyślij CV i tyle, może się odezwą.
1
Darek 2016-09-17 19:09:41
Powiem tak, jak jesteś leniem i szkoda ci poświęcić 5 minut żeby wysłać CV na maila do firmy która teoretycznie nie poszukuje pracowników, to tak nie warto wysyłać CV.
Ja nie rozumiem podejścia takie jak twoje, że musisz aplikować na konkretne stanowisko i tylko wtedy jak widzisz ogłoszenie danej firmy.
Osobiście jak szukam pracy i wiem czym się firma zajmuje to wysyłam w ciemno CV i czekam, jak się odezwą to dobrze jadę na rozmowę i dowiaduję się jaką pracę oferują na jakim stanowisku i za jakie pieniądze.

2
Darek 2016-10-19 16:00:45
Nie wiem jaka obecnie panuje atmosfera. Jak jesteś ciekawa/ciekaw złóż podanie jak cię przyjmą to popracujesz i sie przekonasz jak ci atmosfera sie nie spodoba to nikt tam na siłę człowieka nie trzyma i możesz sie zwolnić jak z każdej innej pracy :)
1
JJ 2016-10-19 17:29:38
To ja Ci na to pytanie chętnie odpowiem, Atmosfera panuje bardzo dobra, ludzie są bardzo w porządku i nie można im zarzucić niczego, kierownictwu tez nie, moim zdaniem to naprawdę wszystko jest tutaj na swoim miejscu, co nie powinno nikogo dziwić za mocno
człowiek z pasją 2016-11-03 19:52:27
Boże ludzie ile jadu... może się zastanówcie przez chwile. Może nikt im nic nie karze.. przyjechali, żeby zarobić. Nikt z was nie był nigdy za granicą i nie wie jak to jest? Łapie się każdą złotówkę bo po to się za granicę wyjeżdża do pracy. Wiadomo, że taki pracownik jest lepszy bo zalezy mu na zarobkach i co w tym zlego? A jeżeli faktycznie mieszkają nad keltonem to chyba mają wygodnie bo praca na miejscu? Mogę się założyć że jesteście bandą nierobów, którzy nic nie mają bo nie chce wam sie ruszyć z miejsca czterech liter a plujecie jadem z zazdrosci, zwłaszcza ty "obserwator z ul starowiejskiej". Na pewno nie masz swojego życia, dziewczyny/chłopaka ani żadnego wartościowego hobby co jest przykre. A może jak już nie możesz bez tej wiedzy żyć to popytaj pracowników??? Jak oni to widzą?
człowiek z pasją 2016-11-03 20:08:14
I zastanawiam się... jak by było tak jak piszecie to były by oferty pracy bo wszyscy by spieprzali od nich a nie ma..
Obserwator z Starowiejskiej 2016-11-07 08:22:28
Tak to prawda.Wystarczy się przejść pod Kelton w niedziele lub dzień wolny od pracy i się przekonać.Wszystko słuchać na ulicy.Prace szlifierki czy spawarki.
1
ert 2016-11-18 16:50:01
Dlaczego i na jakiej podstawie są kasowane komentarze które piszą o kodeksie oraz opisujące to co w firmie się działo ?
1
Zostaw swoją opinię o Kelton S.A. - Brzesko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kelton S.A.