logo Zakłady Mięsne

Zakłady Mięsne" Viando"

Bydgoszcz

Opinie o Zakłady Mięsne" Viando"

ktoś 2010-02-11 12:18:08
Pensje są do bani 1400 złotych nieraz zostaje się po 12 godzin żadnych nadgodzin płatnych tylko pretensje jak tak dalej będą robić to ludzie do pracy nie będzie!!!! powinna inspekcja pracy się tym zająć!!!!!!!!!
anonim 2010-02-26 21:23:26
No chciaż ktoś coś pozytywnego napisał heh.............
1
klijetka 2010-03-01 22:23:01
ja z obsługi na podwalu jestem bardzo zadowolona i sie nie zawodłam sie na ich obsłudze dziewczyny sa bardzo miłe i serdeczne doradza przy kakupie a ta osoba co na ich temat pisała to niech zwruci uwage tez sa ludzmi i moga sie pomylić sa tylko ludzmi a nie konputerami badzmi ludzmi pozdrawiam ta osobe i zapraszam do zakupów
mała a 2010-07-29 13:55:52
Co wy ludzie gadacie!!!! Viando na Grunwaldzkiej to mój najlepszy sklep Panie są tam zawsze miłe,a towar świeży.Że wam drogie Panie zawsze trzeba paluszek prosto trzymać i coś wam nie pasuje u pań ekspedientek to nie znaczy żeby od razu wypisywać takie brednie.Ja tam nigdy nie zostałam oszukana!!!!!Stare mochery nie mają co robić tylko afery i brednie w internecie wypisywać do kościoła i modlić się jak wam się nudzi
nina 2010-07-30 20:38:59
kochani ,,,, panie w sklepie przy Grunwaldzkiej sa bardzo miłe...nie to co poprzedni personel,,,,
antoni 2010-08-19 21:02:50
ok jest dobrze więc o co wa chodzi
witek 2010-10-06 16:53:48
ja nadal robie zakupy na FOCHA i mimo ze personel sie zmienia lubie robić tam zakupy PANIE serdecznie POZDRAWIAM
:) 2010-10-07 13:33:36
A będzie jeszcze mniej niż 1400....
klientka 2010-10-10 19:16:47
co do obsługi zależy na jaki sklep się trafi :/ robiłam w kilku i uwierzcie mi ze pracują tam tez fajni ludzie .
Ostatnio panie nie naklejają etykiet tych z wag . A wiecie dlaczego? bo oszukują ... tak .
Wagi maja jakos zablokowane i recznie nic nie wduszą...
przykład ? na Osowej kupiłam zakupy w sobote za 123zl z malymi groszami... zero etykiet nic... poszłam do warzywniaka pani napisała mi wagi na kazdym opakowaniu foliowym /czarnym pisakiem/ i poszło jakies 20zł :/ bo zamiast np. polędwicy sopockiej 0,200 miałam 0,275 niby nie wiele ale policzyc zakupy wszystkie ....
poszłam do sklepu... chciałam zrobic awanture ale pani zaraz mnie zawołała i zaczeła sama tłumaczyc ze wage nie miała starowaną... ze przeprasza i oddała 30zł :P a ja mimo to zadzwoniłam i zgłosiłam sprawe do ich firmy.
nie bede kupowac u oszustów.
także uwazajcie kobietki czy macie drukowane etykiety , jak tak to musi byc wszystko ok.
oooo 2010-10-10 20:36:14
bardzo dobrze Pani zrobiła,bo oszukały PAnią,Pracowałam w jednym ze sklepów i waga zawsze wydaje kody z ceną
Ania 2010-10-27 15:19:56
witam dziś byłam na sklepie na osowej górze robiłam zakupy na 98zł nie otrzymała paragonu i zostałam oszukana na 24,35złtam trza zrobic porzadek bo nie jestem pierwsza i nie ostatnia a jak nie to zgłosze tam gdzie trzeba pozdrawiam forum
stala klientka 2010-10-31 12:01:41
Ja jestem stałą klientka na grunwaldzkiej zauważyłam ze zmienil sie personel i bardzo dobrze panie sa mile i potrafia bardzo dobrze polecic a twoar zawsze swiezutki to nie to samo jak predzej pracowala tam ta stara czarna zolza.Teraz naprawde az chce sie tam przychodzic.Dziewczyny z grunwaldziej tak trzymac!!!
anonim 2010-10-31 18:32:42
>Stałyklient - 2010-02-01 20:32:29

To same bzdury!!!Jestem stałym klientem Z.M.
Jestem stałą klientką sklepu viando na Kapuściskach.Jest to mały,przytulny i czysty sklep, towar zawsze pierwszej klasy.Ekspedientki bardzo miłe,polecą, poradzą zawsze z uśmiechem.Bardzo lubię robić tam zakupy ,choć w koło jest więcej sklepów mięsnych.Oby tak było wszędzie.
Pozdrawiam Panie ,które tam pracują

Ekspedientki są miłe niektóre to fakt inne za kare jakby pracowaly/a towar .....uważajcie dalej że jest świezy....
ola 2010-11-04 13:56:26
witam byłam pracownikiem viando jak czytam te wszystkie opinie to piszecie takie bzdury to tylko i wyłoncznie pisza pracownicy którzy pracuja lub pracowali ja nie moge złego słowa powiedziec co do firmy trza wyrabiac limity to nie bedziecie narzekac na pensje trza sie przyłożyc do sprzedarzy nie jest nigdzie żle pozdrawiam wszystkie sklepy
.....nnnnn.... 2010-11-05 18:58:48
P.[usunięte przez moderatora]to kierowniczka a jej prawa ręka to [usunięte przez moderatora] każą dziewczynom oszukiwac a same spijają śmietanke i wynoszą w soboty pełne siaty zakupów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iiiiiiiiiiiiiiiiiiihaha 2010-11-09 14:23:54
sprawdzajcie paragony i wagi.
anonim 2010-11-14 18:40:16

sprawdzajcie paragony i wagi.

nawet jak mam etykiety??? to nie maja prawa was oszukac.... chyba ze etykiet brak
sss 2010-11-20 12:32:53
jestem tego samego zdania popieram
klientka z Osowej 2010-11-20 13:12:56
Wszelkie negatywne opinie dotyczące p. Grażynki i Justyny są całkowicie zgodne z prawdą, ktoś pownien się nimi zająć, zrobić tam porządek. Byłam świadkiem rozmowy tych dwóch pań, jak szkalowały panią Halinę, przypuszczam, że chodzi o panią w blond włosach, ale nie tylko tą panią, bo padały też inne imiona. Padały epitety w postaci: "stara kur*a", "musimy ją pogonić bardziej niech zapier*ala". Dziwię się, kto kogoś takiego dopuścił do stanowiska kierowniczego, takie osoby nadają się wyłącznie do sprzątania toalet publicznych. Również nie dziwię się innym paniom, które po krótkim czasie odchodzą z pracy. Ja na ich miejscu nie wytrzymałabym psychicznie. Podziwiam pozostały personel, który tam pracuje. Moja sąsiadka opowiadała mi, że widziała jak panie J. i G. wynoszą pełne siatki, zapewne z produktami ze sklepu. Jak mawia stare przysłowie kłamstwo i kradzież ma krótkie nogi. Liczę na to, że przyjdzie ktoś rozsądny kto przejmie nad p. Grażynką i Justyną władzę i doprowadzi je do należytego porządku. Według zasad moralności powinna zająć się tym Państwowa Inspekcja Pracy. Liczę na aprobatę ze strony innych internautów.
anonim 2010-11-20 16:32:43
klientka z Osowej - 2010-11-20 13:12:56

Wszelkie negatywne opinie dotyczące p. [usunięte przez moderatora] są całkowicie zgodne z prawdą, ktoś pownien się nimi zająć, zrobić tam porządek. Byłam świadkiem rozmowy tych dwóch pań, jak szkalowały panią [usunięte przez moderatora] przypuszczam, że chodzi o panią w blond włosach, ale nie tylko tą panią, bo padały też inne imiona. Padały epitety w postaci:
ZGADZAM się wszystko jest prawda
anonim 2010-11-20 21:54:54
mała a - 2010-07-29 13:55:52

Co wy ludzie gadacie!!!! Viando na Grunwaldzkiej to mój najlepszy sklep Panie są tam zawsze miłe,a towar świeży.Że wam drogie Panie zawsze trzeba paluszek prosto trzymać i coś wam nie pasuje u pań ekspedientek to nie znaczy żeby od razu wypisywać takie brednie.Ja tam nigdy nie zostałam oszukana!!!!!Stare mochery nie mają co robić tylko afery i brednie w internecie wypisywać do kościoła i modlić się jak wam się nudzi

Kochaniutka musisz zrobiÄ? zakupy na Osowej tam ekspedientki sÄ? okropne,oszukujÄ?.Personel do wymiany,kierowniczki nie powinny tam pracowaÄ? wyka??czajÄ? ludzi psychicznie.Viando na Grunwaldzkiej jest OK przyznaje racje.
anonim 2010-11-21 17:04:41
??ADEN ZE SKLEP??W VIANDO NIE JEST WPORZÄ?DKU WSZÄ?DZIE OSZUKUJÄ? NA MOJE POWINNA SIÄ? TYM ZAJÄ?Ä? INSPEKCJA HANDLOWA SANEPID I PA??STWOWA INSPEKCJA PRACY TA FIRMA TO JEST JEDNO WIELKIE OSZUSTWO A KLIENCI NIEPOWINNI ROBIÄ? TAM ZAKUP??W BO NAWET OSZUKUJÄ? Z TYMI KARTAMI DLA STA??YCH KLIENT??W LUDZIE UWA??AJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
kobitka 2010-11-22 11:24:04
dziewczyny zastanówcie sie jezeli nie chcecie nie pracujcie mozna przeciez odejsc ale po co tyle afery co to schow viando czemu psujecie opinie ty co jeszcze pracuja a jezeki dzieje sie zle na sklepie to od tego jest PANI [usunięte przez moderatora] czyli koordynator tam powinnyscie zgłaszac problemy a nie na forum a to co tu robicie to jest niesmaczne i zachowujecie sie jak gówniary takie jestescie odwazne a zamiast załatwic to po dorosłemu to wy sie tu ukrywacie spiskujecie ok macie prawo ale uszanujcie tych co jeszcze pracują
klient viando osowa góra 2010-12-04 15:32:18
nie zgadzam sie z opiniami wygłaszanymi tutaj. obsługa sklepu viando na osowej górze jest bardzo miła i rzetelna. a odnosnie [usunięte przez moderatora] to bzdury,nie znaja ich osobiscie a piszecie o nich same brednie.Sa to bardzo miłe,uprzejme i uczciwe panie. Nie spotkałem sie z takim hamstwem i obłudą. Jak można wypisywac takie pomówinia,które są błache oraz karalne.
Z poważaniem klient Viando
była pracownica Viando 2010-12-06 19:01:20
Ludzie jak szukacie pracy to jak najdalej od firmy Viando. [usunięte przez moderatora]. Za każdy grosz trzeba się upominać i tylko płacić manka. Uważajcie na firmę Viando.
Była pracownica
pani 2011-01-13 15:43:23
ludzie przestańcie pisac bzdury na temat pracownikow i sklepow bo tego nie chce sie czytac ja pracuje lub pracowałam w jednym ze sklepów na osowj i nie jest tak jak piszecie szefowa [usunięte przez moderatora] jest osoba bardzo porządna tak jak kazdy człowiek a wy to ci to tak opisuja jestescie [usunięte przez moderatora] w cudzysłowiu jak wam cos sie nie podoba to sie zwolnijcie nik wam nie karze pracowac w tej firmie pozdrawiam
ryniu 2012-08-26 18:33:15
Jestem 66 letnim staruszkiem.W sobotę dnia 25.08.2012r.kupiłem w sklepie \"Viando\"przy ul.Planu 6 letniego ok.40 dag.świeżej słoniny po bagatela 7,99 zł.za kg.Po przyjściu do domu okazało się że słonina ta jest obślizgła i strasznie śmierdzi.Udałem się do sklepu i oddałem słoninę.Ekspedientka nawet jej nie powąchała,dając mi z innego kawałka takiej samej wagi kawałek słoniny .Słonina ta była naprawdę świeża.próbowała mi wmówić że tamta słonina pochodziła z rannej sobotniej dostawy.Nie usłyszałem słowa \"przepraszam\"Zaznaczam że w niektóre dni w tym sklepie strasznie śmierdzi popsutym mięsem.Odradzam wszystkim robienia zakupów w danym sklepie.
grazyna 2012-10-06 16:50:35
witam jestem stała klientka p.Doroty i nie wiem czemu ludzie sa tak beszczelnie zawsze jestem dobrze obsłozona personel jest jest bardzo miły sklep czysty i estetyczny jak mozna tak oczerniac ludzi wstydzcie sie
1
janusz 2012-10-06 17:02:59
witam dziewczyny nie martwcie sie z wyzyn jestem stałym klientem i bede zawsze lubie u was kupowac pozdrawiam janusz
storczyk37 2012-10-13 20:32:43
jestem zbulwersowana zachowniem nie jakiej [usunięte przez moderatora] niby koordynatorki .w sobote 13 pazdziernika bylam na ul.sniaddeckich w firmowym sklepie viando,,pracuja tam naprawde bardzo mile panie ktore potrafia dobrze doradzic .to jak ta baba je potraktowala to jest szczyt glupty i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesli jej sie podobalo wylozenienie niby lady to takie sprawy zalatwia sie jak sklep jest pusty anie przy klientach,jak mozna tak poniewierac ludzmi [usunięte przez moderatora].
klient34 2012-10-13 20:57:56
jestem stalym klientem viando na ul.Sniadeckich.ale to co dzis zobaczylem to przechodzi ludzkie pojecie,wpada za lade wielka big dama,robi awanture tym przemilym pania ,co ona prezentuje swoim zachowaniem ????bo napewno nie firme viando,.iech rekawy zakasa i sama sie roboty wezmie,ja tego tak nie zostawie i zglosze to w odpowiednim organom,a jak bedzie trzeba to sam sie przejade do Szefostwa tej firmy,opowiem co widzialem i co slyszalem,bo ktos musi pomuc tym biednym kobietom,skoro sie same boja to ja zrobie to za nie. POZDROWIENIA DLA EKSPEDIENTEK TEGO SKLEPU
edit 2013-06-30 19:02:07
dlaczego nikt z pracowników nie odważy sie napisać lub zgłosić do właściciela sieci sklepów VIANDO w jaki sposób sa traktowani ekspedientki to nie ich wina ze sprzedasz spada w końcu mamy kryzys w Polsce to nie wina ekspedientek ze firma VIANDO daje zlej jakości czyli (stare) produkty mięso i wędliny
a koordynator o wszystko obwiniaj sprzedawce obradzając w bardzo nie ludzki sposób byłam nawet światkiem takiego zdarzenia w sklepie viando w Mogilnie I NA PEWNO TEJ SPRAWY TAK NIE ZOSTAWIĘ
klientka
1
edit 2013-06-30 19:21:00
ZADOWALANA NA PEWNO PANI JEST BO EKSPEDIENTKI SA BARDZO MILE I SYMPATYCZNE I BARDZO STARAJĄ SIE ZĘBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY ALE NIECH PANI SIE ZAPYTA W JAKI SPOSÓB SA TRAKTOWANE I JAKICH SLOW UŻYWA SIE ŻEBY OBRAZIĆ SPRZEDAWCE I ILE GODZIN MUSZĄ STAĆ ZA LADA I ZA JAKIE WYNAGRODZENIE NA PEWNO PANI BY NIE CHCIAŁ PRACOWAĆ W TAKICH WARUNKACH
samson 2013-07-13 21:56:12
Nikt ich do tego nie zmusza jak się nie chciało nosić teczki trzeba.... . a teraz niech nie wybredzają i się cieszą że w ogóle ktoś ich zatrudnił do pracy zarabiają po 1400 netto + towar z mięsnego dla rodzinki gratis.
sonia 2013-07-14 21:50:37
praca jest ciezka i niedoceniana od rana do wieczora sie zapiepsza.godziny pracy masakryczne.mialam dosc i musialam odejsc. teraz az milo popracowac.potrzeba kontroli w tej firmie.albo zmiany personelu we wszystkich sklepach.
PAN EDZIU 2014-02-06 16:52:24
witam i ostrzegam ludzi ktorzy robia zakupy na grzymały siedleckiego w sklepie viando jestem stałym klientem lecz przykro mi stwierdzic ze byłem tam ostatni raz(usunięte przez administratora)
6
Marek Kawka 2014-04-18 18:45:59
Zwracam sie do Ludzi odpowiedzialnych za produkcje w zadladzie miesnym <<Viando''- dzisiaj kupilismy golonke w siatce gotowa do pieczenia lub gotowania , czy wy tam chcenie na potruc? jest tak slona , gorzka w smaku ze nawet pies nie chcial tego ruszyc - powaznie!, wszystko musielismy wyrzucic.
Juz nie chodzi o kase ale jak mozna takie cos dopuscic do sprzedazy? kto to zbadal ? czy szanowni panowie nakarmia swoje dzieci ta padlina? Wstyd , wcale sie nie dziwie Ruskim ze nie chca takiego miesa , afrykanski syf.
1
kryśka 2014-07-09 17:02:39
ludzie nie kupujcie w sklepie przy Grzymały-siedleckiego w bydgoszczy tam oszukują waga pokazuje co innego a na paragonie waga towaru jest większa jak panie to robią to zajmie się tym PIP zostałam tam oszukana dwa razy nie dziwię się ze panie tak ochoczo reklamują towar mają zapewne drugą pensję/ ostrzegam że z mojej strony to jeszcze nie koniec sprawy/
1
Alina Kasprzak 2015-01-07 19:20:14
witam serdecznie jestem oburzona obsługa na Błoniu w sklepie firmowym Pani Dorota która oszukuje beszczelnie na wadze do tego nie potrafi się do tego przyznać smarkula jak obliczyłam oszukała mnie na 12,38,zł na 4 pozycjach mięsa to na ilu pozycjach oszukują zgłoszę do do inspekcji pracy i handlu urzędu skarbowego i innych urzedów ja tego tak nie zostawie bo ludzie nie maja kasy a laski dorabiaja sobie dodatkowe pieniądze bo słyszałam na sklepie ze liczymy sie bo jak wejdzie inwentura to będzie dużo na plusie tak wygląda praca we Viando ze dorabia sie po za kasa bo paragony tez sa nie wydawane na bieżąco oszustki z Błonia z Viando
1
xxx 2015-01-08 14:36:08
zajmijcie sie swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skad wiesz ze nie placa za towar... temat tabu stare dewoty nie maja co robic tylko bzdurami sie zajmuja...
stały klient 2015-01-09 16:54:52
Witam i tu sie zgodze p.dorota nagminnie oszukuje klientow jak tylko mozna,nie bylo tu takich scen skąd ja wytrzasneli.Napewno sie utargi zmniejsza jak dalej bedzie taka osoba pracowala.BO ludzie niebeda kupowac.
2
monika 2015-01-28 17:58:45
witam zarobki sa male jak na ta firme.nieradzilabym sie przyjmowac....:(bo bedzie jeszcze gorzej....
1
sadelko 2015-01-31 19:41:03
ula ty wiesz ile masz za uszami
Danek 2015-02-08 21:13:14
Co koordynator z Viando czuje smród koło tyłka? TO JEST SPRAWA DLA PIP !!!! Przecież bardzo często się zdaża, że bezmyślnie wciskacie do sklepów to co nie schodzi, zwrotów zakład nie chce przyjmować. Mrożenie i rozmrażanie mięsa mięsa oraz zmuszanie pracowników do przepakowywania starych wędlin to standart w Viando.
1
Danek 2015-02-08 21:18:23
Jeżeli lubisz pracować za minimalne wynagrodzenie i wyrabiać dodatkowo od 50 - 100 nadgodzin w miesiącu za które ani myślą Ci zapłacić, w towarzystwie donosicieli i krętaczy - to praca w sam raz dla Ciebie.
1
maniek 2015-03-25 14:08:49
naprawde mozna tam zaorbić tylko najniższa krajowa, to ile to jest i skąd to wiesz @Ikej ja nigdzie nie widze komentarza z takimi danymi, wiec może to jest po prostu tak, ze coś źle zrozumiałeś, a ktoś napisał po prostu, że zarabia się mało jak na poczatek. Zawsze kojarzyłem branże z miare wysokimi stawkami.
kasia gd 2015-03-29 20:05:33
Osobo z Twojej wypowiedzi można wnioskować,że sam do noszenia teczki mało się przykładałeś!Szacunek należy się wszystkim!!! Niezależnie od poziomu wykształcenia bądz statusu społecznego!!!!
tomtom 2016-03-06 18:40:07
uważajcie na tą firmę, na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują umowę o pracę i dobrą stawkę a w rzeczywistości umowa-zlecenie bez wpisanej stawki na umowie, niby najniższa, szefowa nie ma pojęcie o zarządzaniu, ale wie za to jak oszukiwać pracowników, sporo osób z tej firmy uciekło i jest na wypowiedzeniu, za badani lekarskie nie oddają z nadgodziny nie płacą, czas powiadomić inspekcję pracy...
olo 2016-05-12 11:14:39
szukają obecnie Przedstawiciela Handlowego do Wrocławia, spoko warunki bo masz auto służbowe, laptopa i teefon.
topsecret 2016-11-05 15:43:30
Niedługo się tą firmą z........słyszeliśmy już dużo skarg o traktowaniu ekspedientek w tej firmie szczególnie na sklepach ,podobno też zaczynają panie oszukiwać .
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne" Viando" - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne" Viando"