brak logo

Tauron Polska Energia S.A.

Katowice

Opinie o Tauron Polska Energia S.A.

adamo 2012-03-08 21:06:55
Zarobki bywają dobre na niektórych stanowiskach, klimat nie ma nic wspólnego z koleżeństwem, a jedynie z korporacyjnością; ogólnie styl bizantyjski, pracownicy niższych szczebli są w roli ( usunięte przez administratora )a wyższe stanowiska to arystokracja,której czasem trzeba nawet czyścić buty... no i oczywiście niekończące się nadgodzinyktórych oficjalnie nie ma.
Do Doroty 2012-06-21 10:06:39
Lepiej nie ściemniaj, że masz z tą firmą coś wspólnego, takie wpisy są od ludzi wynajętych do dodawania tego typu komentarzy na forach, lepiej zmień treść opinii bo w stosunku do zbyt wielu firm już ich użyłaś
2013-10-12 15:17:06
Koleżanki i koledzy, a czy ktoś pracuje w Tauronie Dystrybucji w Open Space ? Jak tam jest, bo zastanawiam się nad podjęciem tam pracy ??
bartek 2013-12-21 19:20:34
Pzdrawiam zarzad firmy TAURON POLSKA ENERGIA że zatrudnia i pszygarneło stado (usunięte przez administratora)z byłego Telekom Dialog bo ,Netia ich delikatnie zwolniła
bartek 2013-12-21 19:44:31
Ludziska nie dajcie sie (usunięte przez administratora)firmie Tauron w tej chwili jest nacisk na klijenta indiwidualnego w taryfie G11 lub G12 wrobicie sobie opłate chandlowa , w tej chwili 1 megawatogodzina kosztuje 271 zł w Tauronie a jak weżmiecie super oferte z taurona to bedziecie płacic 275 za megawatogodzine i bedziecie zwiazani na 2 lata ,i jak nawet Urzad Regulacii energetykii obnizy ceny pradu to ci co sie zlojalizowali to zadnej obnizki nie dostana , teraz na rok 2014 energia czynna idzie w dól o 4% chociasz , dystrybucia czyli pszesył energii podniosa o 2% .NIE DAJCIE SIE LOJALIZOwać na 2 lata
yaro 2013-12-27 22:56:34
jak nie ciągniesz kabla kariery nie zrobisz
kariera 2014-08-06 13:47:59
Firma z branży energetycznej oferująca kompleksowe rozwiązania: produkcja, sprzedaż, fotowoltaika oraz doradztwo w zakresie dystrybucji energii poszukuje Doradcy oraz Managera. Oferujemy podstawę plus system prowizyjny. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie aplikacji na adres: kariera.energetyka@gmail.com
PRACA 2014-09-25 09:57:14
Firma z branży energetycznej oferująca kompleksowe rozwiązania: produkcje, sprzedaż, fotowoltaikę oraz doradztwo w zakresie dystrybucji energii poszukuje Doradcy/ Managera/ Zespoły Sprzedażowe.
Oferujemy podstawę + system prowizyjny + auto. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu (usunięte przez administratora)
kariera 2014-10-03 16:33:10
Firma z branży energetycznej zajmująca się produkcją energii elektrycznej oraz sprzedażą i wdrażaniem rozwiązań energetycznych dla przedsiębiorstw i klientów indywidualnych chętnie nawiąże współpracę z Grupami Sprzedażowymi, Managerami z zespołem, Przedstawicielami Handlowymi
Jeżeli posiadasz doświadczenie w sprzedaży oraz zbudowany zespół handlowców, pomysł na jego budowę , chęci do pracy w terenie? Zgłoś się do Nas, a przedstawimy Tobie naszą ofertę.
Proponujemy najwyższe stawki na rynku(podstawa, prowizje, auto), pomoc ze strony firmy, szkolenia i wsparcie doświadczonych handlowców. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu na adres mail: kariera@ecentrumhr.pl tak abyśmy mogli skontaktować się i przedstawić więcej szczegółów.
xyz 2015-02-26 19:06:50
Przy odpowienich znajomościach można zarobić i awansować. Pół grupy kapitałowej ma dziwnie takie same nazwiska. Poza ww znajomosciami pomaga urodzenie we właściwej miejscowości. W cenie jest Tarnów, Jaworzno, Tychy, Jelenia Góra. Działalność w lokalnych strukturach PO nie zaszkodzi. Bez żadnej z ww. cech możecie liczyć co najwyżej na średnio płatną pracę polegająca na tworzeniu papierów (d...chrony to podstawa, decyzje podjęte, pora zrobić podkładki i analizy). Większość dyrektorów (ale nie wszyscy - im młodszy tym gorzej, rocznik z końca lat 70 to porażka) to średnio kompetentni ludzie uważający, że konieczność obcowania ze specjalistą to dla nich ujma. Dyrektor jest mądry (bo już rozmawiał z doradcą) i nieomylny. Spora część szefów biur ma tak samo - w końcu widzą jak się zachowuje ich przełożony. Generalnie kadra kierownicza wszystkich szczebli nie lubi zadawać się z plebsem. Przez kilka lat pracy w Tauronie kogoś z zarządu na własne oczy było mi dane zobaczyć może raz na rok. Klasa.
Ale jak juz macie rodziców na stanowiskach w jakiejś spółce z grupy to pensja powyżej średniej gwarantowana a i czas na własny biznes na boku się znajdzie.
Oszukana przez firmę 2015-03-31 17:33:01
Szczerze odradzam pracę w firmie Tauron Obsługa Klienta Sp.zo.o. Podjęłam współpracę za namową szefowej biura, namówiła mnie do podjęcia współpracy oferując lepsze wynagrodzenie od dotychczasowego (za jej namową złożyłam wypowiedzenie u swojego dotychczasowego pracodawcy). Wyższe wynagrodzenie jednak miałam tylko 2 miesiące, następnie szefowa biura zmieniła mi stanowisko pracy, obniżyła wynagrodzenie, poszerzyła zakres obowiązków i zwiększając odpowiedzialność . W konsekwencji miałam niższe wynagrodzenie przy większej samodzielności w wykonywaniu obowiązków i większej odpowiedzialności. Do tego ciągłe polecenia pracy w nadgodzinach za które nie wypłacano wynagrodzenia. Pierwszy raz spotkałam się z takim nieuczciwym pracodawcą i takimi praktykami. Uważajcie na tą firmę.
56e 2015-04-03 01:03:02
To,do czego doprowadziło"kierownictwo"el.Łagisza (listy pracowników "do zwolnienia") w ramach PDO to CHAMSKI mobbing.Jakim kluczem kieruje się kier.(bo nie zasługuje na nazwę kierownik) wydziału WR?On nie chodzi na pasku "szefów" Taurona,jest zdecydowanie psiakiem w kagańcu.To brutalna prawda.Sądzę,że mądrale z Taurona powinny wiedzieć,że "ŚMIGŁA" są zawodne.Kto wie,o co chodzi....Ogranicza mnie regulamin.Łysa głowa nie oznacza mądrości.
ale 2015-05-08 12:55:50
na jakim stanowisku pracowałaś
Pracownik 2015-05-08 21:18:40
100% prawdy
Noob 2015-06-18 22:32:10
Dziękuje za rozwiązanie ze mną umowy zlecenia po pierwszym dniu. Tylko dla tego, że jestem osobą niepełnosprawną i według was nie jestem wstanie wykonywać powierzonych mi obowiązków po niecałych 8 godzinach pracy. Nowoczesna firma na miarę XXI wieku. Brawo!
dest 2015-07-23 11:47:27
Ile można wyciągnąć tam w IT ? Na pracuj.pl jest stanowisko specjalista ds. utrzymania systemów i jestem ciekaw ile płacą "na start"? Mogą być widełki.pozdrawiam
asdf 2015-11-02 10:56:52
taka prawda, która potwierdzam moja dwuletnia pracą w tauronie
xyz 2015-12-05 10:22:28
Witajcie!
Otrzymałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko specjalisty ds.rozliczeń.Czego spodziewać się na rozmowie rekrutacyjnej? Co trzeba umieć na tym stanowisku?
Jolka 2015-12-11 21:29:27
Czy pracownicy Tauronu mają telefony służbowe (komórkowe)? Czy mają (lub mieli) na nich jakies ograniczenia kwotowe?
2
berro 2016-01-19 09:21:57
Ktoś pracował / zna kogoś na stanowisku specjalisty ds. marketingu internetowego?? Ogłoszenie mają jakieś takie dziwne więc nie wiem czego się spodziewać.
jousi 2016-02-05 10:45:18
najgorsi w tauronie są teamliderzy, łaskę robią że żyją.W moim CC jako liderki były takie gwiazdy, miały swoje "pupilki" głównie z nimi żyły, cały czas w telefonach, a jak się podeszło z jakimś problemem trzeba było poczekać aż skończy pisać wiadomość na facebooku... odmalowane gwiazdy, które wyraźnie dawały znać że albo cię nie lubią albo po prostu jesteś gorszy. Pełno nadgodzin, nikt nie pyta kto może zostać dodatkowe godziny w pracy tylko wpisują cały tydzień w grafik nadgodziny, a jak się wyjdzie z pracy po standardowych 8 godzinach to telefony i wiadomości a w pracy opieprz czemu wyszedleś. Z ich strony zero pomocy czy zaangażowania, głęboko w d czy masz problem i potrzebujesz pomocy z czymś...
aabbcc 2016-02-18 14:05:07
I jak po rozmowie? Pamiętasz o co Cię pytali? bo jest znów oferta na to stanowisko
znamtefirmę 2016-04-01 15:40:29
teamliderzy nie pomogą Tobie w niczym bo sami nie potrafią, nie znają odpowiedzi na zadawane pytania. Jeśli zaangażowałyby się w pracę to zaraz widoczna byłaby niekompetencja tych osób. Lepiej nic nie robić i "strugać wariata" aniżeli ujawnić swój niski poziom kwalifikacji. o kulturze osobistej nie piszę, ponieważ takowej brak. Pracowałam w tej firmie, miałam styczność z tzw teamliderkami. Nigdy wcześniej takiego zacofania i ciemnoty nie widziałam. Nie wiem skąd taki magiel w korporacji. Zagadkowa firma. Podejmując tam współpracę przypuszczałam że trafiłam do korporacji a zastałam "warzywniak"
pracownik 2016-04-03 13:35:19
Zauważałam że Tauron Obsługa Klienta poszukuje pracowników poprzez agencję pracy tymczasowej WORK POINT. Procedura wygląda następująco, zatrudnia agencja na określonych warunkach finansowych, zazwyczaj jest to wynagrodzenie wyższe od najniższej krajowej, następnie po krótkim okresie współpracy pracownik zostaje wezwany do szefowej biura i otrzymuje propozycję nie do odrzucenia tj. zamianę umowy z agencją na umowę o pracę z firmą Tauron Obsługa Klienta, i wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt iż wynagrodzenie za pracę w firmie Tauron to najniższa krajowa a rozpoczęcie współpracy poprzez agencję pracy tymczasowej zawierane jest po to aby ściągnąć do pracy pracownika (wynagrodzenie agencji jest wyższe) a kiedy ten już rozpocznie współpracę wówczas obniża się wynagrodzenie do najniższej krajowej właśnie. To się nazywa oszustwo
1
poznałam te praktykę 2016-04-05 07:35:38
Aktualnie Tauron Obsługa Klienta poszukuje pracowników księgowości poprzez agencję WORK POINT. Zachęcają podjęciem współpracy oferując w miarę dobre wynagrodzenie, następnie max. po dwóch miesiącach zmieniają umowę o pracę z umowy agencyjnej na umowę o pracę z Tauron Obsługa Klienta i obniżają wynagrodzenie do najniższej krajowej. Tak więc sugeruję zachować szczególną ostrożność jeśli chodzi o podjęcie współpracy z w/w pracodawcami.
2
lidia 2016-04-27 08:18:10
Po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy mam bardzo mieszane uczucia..widziałam teraz ogłoszenie na spec. ds. rozwoju i szkoleń ale nigdzie nie ma, że zatrudnienie przez agencję ;/ dokładnie to sprawdziłam i bardzo dziwi mnie to, że jednak tak rzekomo jest.. @poznałam tę praktykę na pewno piszesz prawdę?
Micek 2016-05-17 16:50:06
Generalnie Tauron Polska Energia S.A. ma sie całkiem nieźle, polecam stuprocentowo to jak teraz firma wygląda, a jest naprawdę dość dobrze pod różnymi względami, dla mnie spoko bardzo i tyle, co powiem
NoweRetro 2016-05-23 17:45:41
Witam. Czy oprócz pensji, która wynika z umowy o pracę, Tauron oferuje również inne pozapłacowe benefity? (typu: prywatna opieka medyczna, karta multisport; dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, ubezpieczenie od NW, dopłata do wyprawki szkolnej dla dziecka?, "wczasy pod gruszą"?, finansowanie lub dopłata do prądu ??, dopłata do studiów, szkoleń czy języka obcego?...
NoweRetro 2016-05-23 17:59:03
Witaj Micek. Czy oprócz pensji, która wynika z umowy o pracę, Tauron oferuje również inne pozapłacowe benefity? (typu: prywatna opieka medyczna, karta multisport; dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, ubezpieczenie od NW, dopłata do wyprawki szkolnej dla dziecka?, "wczasy pod gruszą"?,dopłata do prądu ??, finansowanie lub dopłata do studiów, szkoleń czy języka obcego?... może coś innego. Czy płacą rzeczywiście najnizszą krajową? czy można negocjować stawkę. Może mógłbyś napisać jakie są "widełki płacowe" dla specjalista w biurze ;)
Marcel 2016-06-18 22:14:36
Spółka w grupie Tauron jest spółce nie równa. Niektóre spółki w grupie mają układ zbiorowy który zapewnia dodatkowe świadczenia (wczasy pod gruszą, dopłata do prądu, dzień energetyka). Prywatna opieka medyczna, karty czy ubezpieczenia są to rzeczy które możesz mieć, ale składki na nie potrącają Tobie z pensji. Co do pensji to są grupy wynagrodzenia. Wg mnie są dalekie od najniższej krajowej. Ale musisz pamiętać że spółka spółce nie równa. W jednej spółce mogą oferować najniższą krajową, a w drugiej płacą więcej niż średnia krajowa. Czytam właśnie komentarze o wymuszanych nadgodzinach za które nie płacą. W spółce w której ja pracuję jest to nie do pomyślenia. U mnie kodeks pracy jest przestrzegany.
wsdef 2016-06-30 18:31:30
hej hej widze ze pojawila sie od nich oferta na stanowisko starszego specjalsity do spraw ryzyka rynkowego w Katowicach oferuja trakcyjne warunki zatrudnienia i wynagrodzenia,możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego
tomek 2016-07-04 11:32:38
jest nowa oferta od nich jako Starszy Specjalista ds. Ryzyka Rynkowego.
Zostaw swoją opinię o Tauron Polska Energia S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Polska Energia S.A.