brak logo

Tauron Polska Energia S.A.

Katowice

Opinie o Tauron Polska Energia S.A.

bartek 2013-12-21 19:20
Pzdrawiam zarzad firmy TAURON POLSKA ENERGIA że zatrudnia i pszygarneło stado (usunięte przez administratora)z byłego Telekom Dialog bo ,Netia ich delikatnie zwolniła
4
bartek 2013-12-21 19:44
Ludziska nie dajcie sie (usunięte przez administratora)firmie Tauron w tej chwili jest nacisk na klijenta indiwidualnego w taryfie G11 lub G12 wrobicie sobie opłate chandlowa , w tej chwili 1 megawatogodzina kosztuje 271 zł w Tauronie a jak weżmiecie super oferte z taurona to bedziecie płacic 275 za megawatogodzine i bedziecie zwiazani na 2 lata ,i jak nawet Urzad Regulacii energetykii obnizy ceny pradu to ci co sie zlojalizowali to zadnej obnizki nie dostana , teraz na rok 2014 energia czynna idzie w dól o 4% chociasz , dystrybucia czyli pszesył energii podniosa o 2% .NIE DAJCIE SIE LOJALIZOwać na 2 lata
2
yaro 2013-12-27 22:56
jak nie ciągniesz kabla kariery nie zrobisz
6
kariera 2014-08-06 13:47
Firma z branży energetycznej oferująca kompleksowe rozwiązania: produkcja, sprzedaż, fotowoltaika oraz doradztwo w zakresie dystrybucji energii poszukuje Doradcy oraz Managera. Oferujemy podstawę plus system prowizyjny. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie aplikacji na adres: kariera.energetyka@gmail.com
PRACA 2014-09-25 09:57
Firma z branży energetycznej oferująca kompleksowe rozwiązania: produkcje, sprzedaż, fotowoltaikę oraz doradztwo w zakresie dystrybucji energii poszukuje Doradcy/ Managera/ Zespoły Sprzedażowe.
Oferujemy podstawę + system prowizyjny + auto. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu (usunięte przez administratora)
kariera 2014-10-03 16:33
Firma z branży energetycznej zajmująca się produkcją energii elektrycznej oraz sprzedażą i wdrażaniem rozwiązań energetycznych dla przedsiębiorstw i klientów indywidualnych chętnie nawiąże współpracę z Grupami Sprzedażowymi, Managerami z zespołem, Przedstawicielami Handlowymi
Jeżeli posiadasz doświadczenie w sprzedaży oraz zbudowany zespół handlowców, pomysł na jego budowę , chęci do pracy w terenie? Zgłoś się do Nas, a przedstawimy Tobie naszą ofertę.
Proponujemy najwyższe stawki na rynku(podstawa, prowizje, auto), pomoc ze strony firmy, szkolenia i wsparcie doświadczonych handlowców. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu na adres mail: kariera@ecentrumhr.pl tak abyśmy mogli skontaktować się i przedstawić więcej szczegółów.
xyz 2015-02-26 19:06
Przy odpowienich znajomościach można zarobić i awansować. Pół grupy kapitałowej ma dziwnie takie same nazwiska. Poza ww znajomosciami pomaga urodzenie we właściwej miejscowości. W cenie jest Tarnów, Jaworzno, Tychy, Jelenia Góra. Działalność w lokalnych strukturach PO nie zaszkodzi. Bez żadnej z ww. cech możecie liczyć co najwyżej na średnio płatną pracę polegająca na tworzeniu papierów (d...chrony to podstawa, decyzje podjęte, pora zrobić podkładki i analizy). Większość dyrektorów (ale nie wszyscy - im młodszy tym gorzej, rocznik z końca lat 70 to porażka) to średnio kompetentni ludzie uważający, że konieczność obcowania ze specjalistą to dla nich ujma. Dyrektor jest mądry (bo już rozmawiał z doradcą) i nieomylny. Spora część szefów biur ma tak samo - w końcu widzą jak się zachowuje ich przełożony. Generalnie kadra kierownicza wszystkich szczebli nie lubi zadawać się z plebsem. Przez kilka lat pracy w Tauronie kogoś z zarządu na własne oczy było mi dane zobaczyć może raz na rok. Klasa.
Ale jak juz macie rodziców na stanowiskach w jakiejś spółce z grupy to pensja powyżej średniej gwarantowana a i czas na własny biznes na boku się znajdzie.
14
Oszukana przez firmę 2015-03-31 17:33
Szczerze odradzam pracę w firmie Tauron Obsługa Klienta Sp.zo.o. Podjęłam współpracę za namową szefowej biura, namówiła mnie do podjęcia współpracy oferując lepsze wynagrodzenie od dotychczasowego (za jej namową złożyłam wypowiedzenie u swojego dotychczasowego pracodawcy). Wyższe wynagrodzenie jednak miałam tylko 2 miesiące, następnie szefowa biura zmieniła mi stanowisko pracy, obniżyła wynagrodzenie, poszerzyła zakres obowiązków i zwiększając odpowiedzialność . W konsekwencji miałam niższe wynagrodzenie przy większej samodzielności w wykonywaniu obowiązków i większej odpowiedzialności. Do tego ciągłe polecenia pracy w nadgodzinach za które nie wypłacano wynagrodzenia. Pierwszy raz spotkałam się z takim nieuczciwym pracodawcą i takimi praktykami. Uważajcie na tą firmę.
13
56e 2015-04-03 01:03
To,do czego doprowadziło"kierownictwo"el.Łagisza (listy pracowników "do zwolnienia") w ramach PDO to CHAMSKI mobbing.Jakim kluczem kieruje się kier.(bo nie zasługuje na nazwę kierownik) wydziału WR?On nie chodzi na pasku "szefów" Taurona,jest zdecydowanie psiakiem w kagańcu.To brutalna prawda.Sądzę,że mądrale z Taurona powinny wiedzieć,że "ŚMIGŁA" są zawodne.Kto wie,o co chodzi....Ogranicza mnie regulamin.Łysa głowa nie oznacza mądrości.
4
ale 2015-05-08 12:55
na jakim stanowisku pracowałaś
Pracownik 2015-05-08 21:18
100% prawdy
1
Noob 2015-06-18 22:32
Dziękuje za rozwiązanie ze mną umowy zlecenia po pierwszym dniu. Tylko dla tego, że jestem osobą niepełnosprawną i według was nie jestem wstanie wykonywać powierzonych mi obowiązków po niecałych 8 godzinach pracy. Nowoczesna firma na miarę XXI wieku. Brawo!
4
dest 2015-07-23 11:47
Ile można wyciągnąć tam w IT ? Na pracuj.pl jest stanowisko specjalista ds. utrzymania systemów i jestem ciekaw ile płacą "na start"? Mogą być widełki.pozdrawiam
asdf 2015-11-02 10:56
taka prawda, która potwierdzam moja dwuletnia pracą w tauronie
3
xyz 2015-12-05 10:22
Witajcie!
Otrzymałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko specjalisty ds.rozliczeń.Czego spodziewać się na rozmowie rekrutacyjnej? Co trzeba umieć na tym stanowisku?
23
Jolka 2015-12-11 21:29
Czy pracownicy Tauronu mają telefony służbowe (komórkowe)? Czy mają (lub mieli) na nich jakies ograniczenia kwotowe?
8
berro 2016-01-19 09:21
Ktoś pracował / zna kogoś na stanowisku specjalisty ds. marketingu internetowego?? Ogłoszenie mają jakieś takie dziwne więc nie wiem czego się spodziewać.
2
jousi 2016-02-05 10:45
najgorsi w tauronie są teamliderzy, łaskę robią że żyją.W moim CC jako liderki były takie gwiazdy, miały swoje "pupilki" głównie z nimi żyły, cały czas w telefonach, a jak się podeszło z jakimś problemem trzeba było poczekać aż skończy pisać wiadomość na facebooku... odmalowane gwiazdy, które wyraźnie dawały znać że albo cię nie lubią albo po prostu jesteś gorszy. Pełno nadgodzin, nikt nie pyta kto może zostać dodatkowe godziny w pracy tylko wpisują cały tydzień w grafik nadgodziny, a jak się wyjdzie z pracy po standardowych 8 godzinach to telefony i wiadomości a w pracy opieprz czemu wyszedleś. Z ich strony zero pomocy czy zaangażowania, głęboko w d czy masz problem i potrzebujesz pomocy z czymś...
3
aabbcc 2016-02-18 14:05
I jak po rozmowie? Pamiętasz o co Cię pytali? bo jest znów oferta na to stanowisko
4
znamtefirmę 2016-04-01 15:40
teamliderzy nie pomogą Tobie w niczym bo sami nie potrafią, nie znają odpowiedzi na zadawane pytania. Jeśli zaangażowałyby się w pracę to zaraz widoczna byłaby niekompetencja tych osób. Lepiej nic nie robić i "strugać wariata" aniżeli ujawnić swój niski poziom kwalifikacji. o kulturze osobistej nie piszę, ponieważ takowej brak. Pracowałam w tej firmie, miałam styczność z tzw teamliderkami. Nigdy wcześniej takiego zacofania i ciemnoty nie widziałam. Nie wiem skąd taki magiel w korporacji. Zagadkowa firma. Podejmując tam współpracę przypuszczałam że trafiłam do korporacji a zastałam "warzywniak"
4
pracownik 2016-04-03 13:35
Zauważałam że Tauron Obsługa Klienta poszukuje pracowników poprzez agencję pracy tymczasowej WORK POINT. Procedura wygląda następująco, zatrudnia agencja na określonych warunkach finansowych, zazwyczaj jest to wynagrodzenie wyższe od najniższej krajowej, następnie po krótkim okresie współpracy pracownik zostaje wezwany do szefowej biura i otrzymuje propozycję nie do odrzucenia tj. zamianę umowy z agencją na umowę o pracę z firmą Tauron Obsługa Klienta, i wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt iż wynagrodzenie za pracę w firmie Tauron to najniższa krajowa a rozpoczęcie współpracy poprzez agencję pracy tymczasowej zawierane jest po to aby ściągnąć do pracy pracownika (wynagrodzenie agencji jest wyższe) a kiedy ten już rozpocznie współpracę wówczas obniża się wynagrodzenie do najniższej krajowej właśnie. To się nazywa oszustwo
6
poznałam te praktykę 2016-04-05 07:35
Aktualnie Tauron Obsługa Klienta poszukuje pracowników księgowości poprzez agencję WORK POINT. Zachęcają podjęciem współpracy oferując w miarę dobre wynagrodzenie, następnie max. po dwóch miesiącach zmieniają umowę o pracę z umowy agencyjnej na umowę o pracę z Tauron Obsługa Klienta i obniżają wynagrodzenie do najniższej krajowej. Tak więc sugeruję zachować szczególną ostrożność jeśli chodzi o podjęcie współpracy z w/w pracodawcami.
8
NoweRetro 2016-05-23 17:45
Witam. Czy oprócz pensji, która wynika z umowy o pracę, Tauron oferuje również inne pozapłacowe benefity? (typu: prywatna opieka medyczna, karta multisport; dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, ubezpieczenie od NW, dopłata do wyprawki szkolnej dla dziecka?, "wczasy pod gruszą"?, finansowanie lub dopłata do prądu ??, dopłata do studiów, szkoleń czy języka obcego?...
8
NoweRetro 2016-05-23 17:59
Witaj Micek. Czy oprócz pensji, która wynika z umowy o pracę, Tauron oferuje również inne pozapłacowe benefity? (typu: prywatna opieka medyczna, karta multisport; dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, ubezpieczenie od NW, dopłata do wyprawki szkolnej dla dziecka?, "wczasy pod gruszą"?,dopłata do prądu ??, finansowanie lub dopłata do studiów, szkoleń czy języka obcego?... może coś innego. Czy płacą rzeczywiście najnizszą krajową? czy można negocjować stawkę. Może mógłbyś napisać jakie są "widełki płacowe" dla specjalista w biurze ;)
Marcel 2016-06-18 22:14
Spółka w grupie Tauron jest spółce nie równa. Niektóre spółki w grupie mają układ zbiorowy który zapewnia dodatkowe świadczenia (wczasy pod gruszą, dopłata do prądu, dzień energetyka). Prywatna opieka medyczna, karty czy ubezpieczenia są to rzeczy które możesz mieć, ale składki na nie potrącają Tobie z pensji. Co do pensji to są grupy wynagrodzenia. Wg mnie są dalekie od najniższej krajowej. Ale musisz pamiętać że spółka spółce nie równa. W jednej spółce mogą oferować najniższą krajową, a w drugiej płacą więcej niż średnia krajowa. Czytam właśnie komentarze o wymuszanych nadgodzinach za które nie płacą. W spółce w której ja pracuję jest to nie do pomyślenia. U mnie kodeks pracy jest przestrzegany.
Nemon 2016-08-16 09:43
Zachowujcie szczególną ostrożność przed podjęciem pracy w Taurom,bo wam mogą wcisnąć kit ze po 2 lub 3 miesiącach musisz podpisać następną umowę z minimalną krajowa i nie masz nic do powieszenia,mnie nic nie pozostało tylko szukać jak najszybciej innej pracy.A odnośnie specjalistów to poszukują ich bez przerwy,bo warunki nie są takie jak mówią ,trzeba być ostrożnym.
1
olala 2016-08-18 08:39
Idę jutro na rozmowę na stanowisko Analityka ryzyka kredytowego. ktoś coś wie? Jakie warunki zatrudnienia? Co na rozmowie pytają?
3
olala 2016-08-18 08:39
Idę jutro na rozmowę na stanowisko Analityka ryzyka kredytowego. ktoś coś wie? Jakie warunki zatrudnienia? Co na rozmowie pytają?
2
viv 2016-08-23 22:33
W Katowicach na back office zatrudniają przez firmę pośredniczącą WORK POINT na umowę zlecenie i wynagrodzenie nie sięga najniższej krajowej, jest to niecałe 8 zł na rękę za godzinę pracy, dodatkowo wymagają pracy po 10 godzin dziennie i "mile widziane" są jeszcze soboty.
2
tak_jest 2016-09-24 21:37
Placa raczej słabo nawet na specjalistycznych wysoko kwalifikowanych stanowiskach. Rynek placi lepiej. Poziom plac nie odpowiada poziomom wskazywanym przez podstawowe firmy rekrutacyjne publikujace raporty placowe.
Szkoda, bo Slask, energetyka, centrala grupy kapitalowej, gieldowka i firma prowadzaca operacje na miejscu a nie jakies gowienko w strefce ekonomicznej produkujace na export.
8
Stefan 2016-10-05 12:55
@Karol I jak poszło? Udało się? O co pytali? Podali widełki?
tomek 2016-10-05 13:04
no właśnie ja też jestem ciekawy wrażeń po rozmowie, daj znać jak było! Też mają oferte jako Starszy Specjalista ds. Planowania Działalności Handlowej.
3
zzzzz 2016-12-21 20:27
praca w tauron wytwarzanie jest praca jedynie dla osób z wąskiego grona znajomych, jeśli masz dyplom, to wybitni specjaliści po maturze zrobią z ciebie osobę umysłowo chorą, sklerotyka, bałaganiarza itd.... będą kazali robić ci tyle wersji obliczeń aż się pomylisz,a jezeli sam sie nie pomylisz, to będą ci w tym pomagać podając błędne dane, przekręcone informacje......., a potem będą cię ośmieszać publicznie i wydzwaniać do współpracowników z negatywnymi i często wymyślonymi opowieściami na twój temat. A koniec historii jest zawsze taki sam...... zwolnisz się, czyli odejdziesz bez prawa do odprawy, a na twoje miejsce przyjdzie ktoś z rodziny albo znajomy przełożonego (bo przecież, to szef grupy wybiera z kim chce pracować a z kim nie chce). No ale nie zapomnij, że zanim pozwolą ci się zwolnić to będziesz musiał przygotować stanowisko dla tego znajomego, czyli wszystkie schematy, procedury, pliki, wykresy obliczenia. A nowa osoba przyjdzie na gotowe i nagle będzie miała wszystko idealnie prowadzone i uporządkowane
4
x 2016-12-23 22:21
aaaa, wydaje mi się że wiem o kogo chodzi , tam jest taka starsza ambitna pani XX która zawsze powtarza że wszyscy dyrektorzy są słabi, bo bez jej podpisu niczego nie zatwierdzą.
sfinks 2017-01-12 17:49
Zarobki nędzne które różnią kolegów co miało na celu chyba sklucic ludzi miedzy sobą. Bardzo duza roznica na stawkach jezeli ktos ma takie same uprawnienia (jak tak dalej pójdzie to się zwolnię) bo pracując od 12 lat mam stawkę 3156 a ktos jak przeszedł z innego dzialu i ma doświadczenia 1rok ma stawkę 3267 nie ma doświadczenia i on więcej ma zarabiać niz ja to mam gdzies taka polityke firmy i nie ma zlituj się nad tym co ma mniejszy staż w brygadach tauron to firma ktora nie dba o pracownika. Niech oni dadzą ludziom pieniadze anie ciągle sponsorują albo kupują kopalnie ktora ma miliony dlugow szkoda kodac.
4
Jagoda 2017-01-31 12:04
[Dział marketingu internetowego]
Rozmowy kwalifikacyjne to jakaś paranoja. Siedzą tam typowe babki z marketingu, które najchętniej nic by nie robiły i wszystko wiedzą najlepiej, więc jak masz ambicje i aspiracje to szkoda czasu. Same przygotowanie do rozmowy to zrobienie im - UWAGA - makiety podstrony, zrobienie kosztorysu na jakąś usługę internetowej promocji i przygotowanie treści na stronę. W sumie jak chcesz iść na rozmowę, sprawdzić czy coś cię w pracy zainteresuje i nie jesteś zdesperowany to więcej czasu spędzisz na przygotowanie niż jest to cokolwiek warte.
4
carmen 2017-02-25 16:03
jaką stawkę proponuje agencja? czy można przez dłuższy czas pracować przez agencję?
korona 2017-03-01 08:32
oszukują ludzi wysyłają powiadomienia do tych co nie mają o tej firmie żadnego pojęcia i żądają kasy za niby jakieś zaległości UWAŻAJCIE na tą firmę
Weronika 2017-03-10 15:23
@korona, spotkała Cię taka sytuacja?
qwerty 2017-03-16 10:48
Najniższa krajowa, w jednej agencji do 18 miesięcy.
// 2017-04-19 14:41
czyli co widzę ze nie warto zatrudniać sie przez Agencję????Chodzi mi o Szopienice na ul. Lwowskiej???

Aż tak mało płacą???
nnn 2017-04-24 13:10
w dziale ksiegowosci stawka 3000 brutto lub 3200 brutto nie wiem czy dobrze zrobiłam zatrudniając sie hmmm oczywiscie przez agencje...
Ariel 2017-04-28 13:32
Rekrutacja do Tauron Cieplo Katowice. Po około dobie od wysłania dokumentów przyszedł mail mówiący o zakończeniu procesu rekrutacyjnego kierowany do kobiety. Jestem mężczyzną więc cały proces oceniam negatywnie
Andrew 2017-05-06 20:52
Co do rekrutacji do Tauron Ciepło . Ja miałem wiadomość od wtajemniczonych z firmy, że po pierwszej selekcji zostali tylko .... swoi !!!
Basia 2017-06-08 14:35
UWAGA - indywidualni odbiorcy nie dajcie się namówić konsultantom Tauron na zmianę dostawcy

w trakcie rozmowy oferują obniżkę opłat za energię lub gaz i że można w każdej chwili rozwiązać umowę
to kłamstwo po otrzymaniu umowy okazuje się że są kary za wcześniejsze rozwiązanie umowy.

Pozdrawiam Oszukana klientka
Kris 2017-07-11 13:51
Praca w Tauron Polska Energia SA jest przyjemna chyba tylko dla znajomych dyrektorów i prezesów. Cała reszta pracowników to zwykli wyrobnicy. Nie dajcie się oszukać, że coś osiągnięcie w tej spółce bez koneksji. Pracuję już ponad pięć lat, ani razu nie dostałem podwyżki, pomimo że słucham pochwał na temat swojej pracy. O awansie mogę zapomnieć-nie mam znajomości. Nadgodziny nie są płatne, atmosfera jest napięta i nieprzyjazna.
2
Kim 2017-07-12 18:54
Nie polecam pracy w tej firmie. Podwyżkę i awans dostaja osoby z dużymi plecami, pozostali to robole za troche wiecej niz najniższa krajowa. Pracuja tam cale klany rodzin, jeden drugiego wciąga do pracy, nie ważne kompetencje, ważne nazwisko. Kiepski system wynagradzania, mie liczy się efekt pracy, tylko ilość lat przepracowanych, tak wiec najwięcej zarabiają najstarsi jednocześnie najmniej efektywni oczywiście trzeba za nich pracować, bo coraz wieksza ilość obowiązków musi być zrealizowana. Kierownictwo niekompetentne, po co sie wysilac, szkolić, jak ciepła posadka zapewniona. Ogólnie przez złe zarzadzanie atmosfera w pracy kiepska. Nie polecam!!!!
1
Kim 2017-07-12 18:59
To jeszcze super stawka, ja po 14 latach 2700 brutto, żenada, od 10 lat zadnej sensownej podwyżki.
2
Weronika 2017-08-09 11:41
Można znaleźć ofertę pracy na stanowisko Starszego Specjalisty ds. Badań i Rozwoju. Co możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w tym dziale firmy? Może ktoś z Was już jest w trakcie procesu rekrutacji? Na co warto być przygotowanym przed rozmową kwalifikacyjną?
Kamil 2017-09-08 18:28
Mam pytanie szukam pracy w księgowości w Tauronie w Katowicach, mam pytanie do jakiej agencji składa się CV?
Zostaw swoją opinię o Tauron Polska Energia S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tauron Polska Energia S.A.