logo Zoeller Tech Sp. z o.o.

Zoeller Tech Sp. z o.o.

Rekowo Górne

Opinie o Zoeller Tech Sp. z o.o.

Biurowy 2017-05-15 20:59
Rozchodzi się głównie o dział technologii technolog/inz procesu/ programista cnc oraz konstruktor. Doswiadczenie 2 lata. Po rocznym okresie umowy nie ma mowy o podwyżce podczas rozmowy dot. dalszej współpracy ? Trzeba już na rozmowie rekrutacyjnej określić stawę na następne x - lat ?
1
Bronq 2017-05-16 07:48
No właśnie - mam ten sam dylemat, chcę złożyć tam papiery ale jak widzę jak tu po nich jadą to się waham. W sumie to nigdzie nie jest idealnie i zawsze będą narzekać. Składam,..
1
Zainteresowany pracą 2017-05-17 08:12
Witam
Wie ktoś może jak wygląda sprawa z handlowcami? Mam propozycje pracy w tym zakładzie, ale czytając wypowiedzi zastanawiam się czy w ogóle podejmować temat.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację.
Pozdrawiam
Ekocel 2017-05-17 20:48
Handlowiec? To pewnie chodzi Ci o Ekocel? Bo Ekocel zajmuję się sprzedażą, a Zoeller produkcją. Firmy są w tym samym miejscu, ale w Ekocel nad Tobą jest Waldi. W porządku facet, oczywiście pewnie znajdą się osoby, które będą miału mu coś za złe, ale jak dla mnie jest on nieliczną osobą z zarządzający, którzy są ok. I w Ekocelu jest inaczej. Moim zdaniem możesz spróbować, chociaż o samym stanowisko to powinieneś spytać się jakiegoś handlowca, ale o to będzie ciężko. Poza tym plus tej pracy jest taki, że rzadko musisz do tego wariatkowa przyjeżdżać. Natomiast zoellera to szczerze odradzam, do póki szefowie się nie zmienią. Chyba, że chcesz zostać konstruktorem... oni to nic nie robią tylko 5 razy dziennie śniadania jedzą i zachowują się jak święte krowy w tej firmie. Tylko w zoellerze to nigdy nie wiesz, kiedy ktoś przyjdzie i Cie wywali bo się "nie sprawdziłeś", albo masz "własne - inne" zdanie.
7
wrzutnik 2017-05-17 21:09
Kolega to nie jest to że ktoś tu narzeka, bo lubi. Gdybym nie fakt, że tu pracuję i znam sprawę od środka to może bym nie uwierzył. Na szczęście długo tu już nie będę. Poczytaj sobie wypowiedzi, gdyby nie było tu tak źle chociaż 1 osoba by napisała, że jest fajnie? A widziałeś taki post, bo ja nie. Parę miesięcy temu Pani rekruterka wypowiadała się, bo myślała, że może zmienić wizerunek firmy, ale jak widać, po kilku wypowiedziach zrozumiała, że pracuję w obozie i nie da się ludzi oszukiwać. Tu nikt nie narzeka, tu ludzie po prostu uciekają i to nie jakiś tam szary pracownik, tylko kiero z prefabrykacji, manager produkcji etc. Z ludzi, którzy zarządzali produkcją w wiekszośći pozostały wspomnienia i to nie dlatego, że mieli kaprys, albo dostali więcej mieli poprostu dosyć tej schizofrenii zarządu.

Chcesz to przychodż załapiesz się na ten śmieszny piknik w lipcu i urlop wakacyjny, ale jak po paru miesiącach poznasz zarząd i te ich cyrki co wyrabiają to Ci odechcę. Tylko uważaj potem, żebyś nie poleciał z tej firmy w jeden dzień, bo ktoś Cię zaprosi na ważną rozmowę...
8
Inzynier 2017-05-18 15:27
Jak wygladaja praktyki w dziale projektowym ? Warunki pracy itp.
fyi 2017-05-18 22:09
Inżynier jak chcesz siedzieć na tyłku cały dzień i pić kawkę to wymarzona robota. Tylko pozatym nic się nie nauczysz praktycznego, oprócz obsługi programu.
Wrzutnik dobrze prawi...wszyscy ogarnieci liderzy uciekają..kierownik produkcji, później lider z prefabrykacji, niedawno lider z V19- to była dobra ekipa, którą chciała działać. A teraz...bzdurnych pomyslow bez liku...Tylko czekać aż beda następni, a naprawdę dobrych majstrow już wielu nie zostało...reszta to poziom dno.
10
Czarna hala 2017-05-20 14:44
Firma byla dobra do czasu az przyszla pani dyrektor i wprowadzila swoje rzady wszystko nam chce pozabierac niewie nawet czym ludze musza pracowac. Jak chcesz jakies narzedza zamuwic to najpierw wysyla bzdurne emaile poco to ludzom albo do czego tego uzywaja. Bhpowiec sciga o helmy a nie widzi innych warznych rzeczy. Karza nam robic dluzej a nie widza tego ze nie ma z czego budowac tych smieciarek bo zamiast dopilnowac zamuwien to mysla jak nas pracownikow ponizyc i upokorzyc.
9
Konstr 2017-05-22 23:37
Jesli nie masz doświadczenia to takie praktyki moga byc dobre na start. Zaczyna sie od prostych zadan. Jeśli bedzesz chcial zdobyc duzo dosw. to pewnie po jakims czasie odejdziesz, bo wiekszosc zadan jest nieciekawa. Jest tez drugi dzial konst., typowy dzial rozwoju, tam sa ciekawsze zadania i to chyba jedyny dzial w firmie, gdzie mozna sie mocno rozwinac. W innych dzialach rozwoj jest znikomy i nie ma praktycznie zadnych szkolen. Dodatkowo kilka waznych osob sieje atmosfere zlosliwosci, nieufnosci i obwiniania innych, co bardzo psuje klimat pracy. Moze ten coach pomoze. Na praktyki w dziale konstrukcyjnym mozna polecic. Co do innych dzialow chyba tylko tym, dla ktorych liczy sie jedynie wyplata na czas.
3
Udciwy 2017-05-22 23:40
(usunięte przez administratora) .
8
Zainteresowany 2017-05-23 08:20
Istnieje możliwość zmiany działu podczas praktyk ( lub gdy się już podejmie prace na stałe) np. z konstrukcyjnego na technologiczny lub w drugą stronę ? Czy tam gdzie zacząłeś już trzeba zostać ? W firmach w których byłem do tej pory była taka możliwość .
Trab 2017-05-23 19:47
Zainteresowany a Ty technolog czy konstruktor? A nie sory...ani to ani to, czyli jak wszyscy ktorzy tam pracuja, bez specjalizacji tylko gdzie się uda lub gdzie łatwiej. Takich mamy "panow" inzynierow w biurach, w sumie nadajesz się, będziesz jak wszyscy, czyli do niczego
5
banan 2017-05-24 08:39
Ktoś wie jakie zarobki na start w dziale konstruktorskim? Mowa o początkujących inżynierach, bez żadnego doświadczenia, czyli coś w rodzaju stażu.
1
Do Admina 2017-05-25 23:22
Panie Adminie czemu usunięto post kolegi, który pisał prawdę????

Wiemy, że Pani dyrektor pochodzi z US i całą prawdę znamy. Usunięcie tego postu nie zmieni prawdy!!!
6
lol 2017-05-27 00:37
Jeśli interesują Cię zarobki, wybierz McDonald's/LIDLa/Biedronkę/pizzerię. Rynek jest przesycony inżynierami.
4
starszy 2017-05-27 20:11
@lol
Ty chyba edukacje na średniej albo zawodówce skończyłeś? Bo raczej nie wiesz jakie są realia pracy dla inżynierów w branży technologii.
inz 2017-05-27 22:17
@lol
Widzę, że komuś w życiu chyba nie wyszło. Co to znaczy, że rynek jest przesycony inżynierami? Możesz rozwinąć tą myśl? Co wobec tego mają robić młodzi ludzie, jaką ścieżkę wybrać? Proszę nie porównuj zarobków w Biedronkach i jej pochodnych z pensją dobrego inżyniera. Młody inżynier na start ma więcej niż w tych zakładach.
anty zoller 2017-05-27 22:18
Najlepiej zatrudniac umyslowych darmozjadow a fizyczny musi na nich zarabiac co za polityka tej firny
Franciszkanin 2017-05-27 23:21
Da się więcej zarobić niż w ''F'' food system jako spawacz ? (czyli pow 4000 brutto) i czy są nadgodziny bo u nas Ukraina zabiera.
Czarna hala 2017-05-28 09:34
Ty chyba nie masz pojecia o pracy inzyniera w zoeller tech. 80% zeczy zaprojektowanych w tej firmie to pomysly zwyklego pracownika a ci pseldo inzynierowie tylko jak ktos im nakarze zejsc i przerysowac i nakoniec chwali sie ze to on zaprojektowal. Bo to co oni narysuja to sie nie nadaje do niczego a na korekty w projektach trwaja po pol roku albo i dlozej bo konstruktorzy nie maja czasu sie tym zajac.
5
lol 2017-05-28 13:46
Właśnie takie są realia, bo zawsze znajdzie się student, który po 5 latach studiów zgodzi się na stawkę jak na kasie w markecie. A jak nie on, to Ukrainiec. Bo i jeden i drugi jakoś musi dożyć kolejnego miesiąca. Jest zbyt wielu ludzi z wykształceniem a zbyt mało przemysłu. To pracodawca dyktuje warunki a nie pracownik. Pracownik za mniejszą kwotę zawsze znajdzie się bez problemu, a polityka firm, ograniczając się do finansów, często nie bierze pod uwagę potencjału i tego, że zadowolony pracownik, którego stać na dalszy rozwój kwalifikacji, przyniesie również większy zysk. No i nie "tą" a "tę" myśl panie wykształcony. Gdybyś porządnie zarabiał, to by Cię tak nie zapiekło. Dobre zarobki zaczynają się od 10-15tys. netto na rękę. Trójkę czy czwórkę, to luźno robią ludzie świeżo po ekonomii czy innych studiach spod szyldu gier i zabaw zaliczając swój pierwszy open space, bo jest na nich popyt i mają większe pole manewru przy negocjacjach.

Co do wypowiedzi "inz", nie, nie ma więcej na start. Nie masz pomysłu na siebie, to chociaż sprawdź raporty płacowe, przejrzyj fora i przeanalizuj co jest opłacalne. Sam dyplom to tylko przepustka na rozmowę. Nie idzie z nim w parze zbyt wiele kwalifikacji, bo poziom nauczania od strony praktycznej jest niski.

Poza tym, obaj nie zrozumieliście wypowiedzi. Na starcie kasa może być nawet niższa niż w pizzeri, ale jest chociaż cień szansy na dalszy rozwój i poprawienie sytuacji w przeciwieństwie do pizzeri. To nie kasa jest priorytetem na starcie. Dobrze, jeśli w ogóle jest, bo ogrom studentów zgodzi się na bezpłatny 6-miesięczny lub roczny staż. Skoro rynek na to pozwala, pracodawcy z tego korzystają.

Kolego "anty zoeller" nikt nie zabronił Ci zdobywać wykształcenia. Tak działa wolny rynek, że wysokie kwalifikacje wiążą się z wyższymi zarobkami, przynajmniej w cywilizowanych krajach. Na edukację trzeba poświęcić czas, wykazać trochę chęci do nauki i jakoś w tym czasie się utrzymać. Chcesz, żeby ktoś zarabiał na Ciebie, to załóż działalność i przestań robić z siebie męczennika. Nie zrobisz tego, bo to ryzykowne a i trzeba do tego wiedzy z innych dziedzin. Kiedy Ty robiłeś swoje pierwsze pieniądze, inni siedzieli w książkach i biedowali. Poświęcili kilka lat słabszej sytuacji na rzecz dalszych możliwości.
5
inz 2017-05-28 18:57
@Czarna hala
Oczywiście, że nie mam pojęcia o pracy inżyniera w owej firmie. W swojej wypowiedzi nigdzie nawet nie poruszyłem tej kwestii. Mój komentarz odnosi się to bezargumentacyjnego stwierdzenia użytkownika @lol "rynek jest przesycony inżynierami". Proszę czytać ze zrozumieniem.
Czarna hala 2017-05-29 19:23
Jol. To co piszesz ze sie uczyles i ze my fizole tez mozemy sie uczyc jest super tylko ty niemasz pojecia o przemysle nawbiles sobie formulek do glowy i tylko tyle wiesz. Bo wy inzynierowie konstruktorzy narysujecie wam wszystko pasuje ale na kartce czy w komputerze tylko jest jedna zasade jak cos projektujesz to wciagasz ubranie robocze i budujesz to razem z nami a nie gajerek i stac sie wymadrzac bo ty masz racje tylko to ty nie masz racji bo papier to nie wszystko. W niemczech jak cos nie pasowalo to konstruktor schodzil na hale i bral miare a nawet flexa i poprawial a nastepnie szedl do biurka i nanosil poprawki a wy co cieszko wam ruszyc t...i bo takie sa fokty.
4
Co tu sie dzieje ??? 2017-05-29 21:57
Ledzie po co pracujecie w Zoeller Tech skoro tak wam zle. Jak Ci nie pasuje to się zwolnij i znajdź lepszą pracę. Ten Zoeller Tech to skupisko jakiś niespełnionych marzeń i roszczeń o wszystko i do wszystkich.
4
ttt 2017-05-30 15:47
Zoeller to skupisko durnych pomysłów i nieodpowiednich ludzi szczególnie z "biura". Jak nie wiesz jak jest to nie pisz. A że tam pracujemy to świadomy, ale to ze jest źle to już nie.
4
Anty Zoeller 2017-06-02 21:11
( usunięte przez administratora ). Kto mowi ze jest nam zle nam nie jest dobrze jak to jest mozliwe ze nic nie umiejacy ukraincy maja wiecej na godzine jak polak nawet jak stoi i nic nie robi przez dwie trzy godziny to mu nikt nie zwruci uwagi a polaka sie bluzga.
5
rozsadny 2017-06-04 11:58
Panowie może wyjdźmy na przeciw oczekiwaniom i napiszmy, ale z pełną kulturą i bez fali hejtu, co nam się nie podoba w stosunku do pracowników biurowych - mam tu na myśli dział inżynierów. Mi się nie podoba jedno, tak jak ktoś pisał wyżej, inżynier powinien zejść na dół, ubrać kask i zobaczyć jak wygląda robota, pomierzyć potrzebne rzeczy etc., a nie projektować z głowy. Czego jeszcze od nich oczekujecie? Myślę, że wymienienie uwag na pewno nie zaszkodzi, a może będzie cień nadziei, że ktoś to zauważy i wyciągnie odpowiednie wnioski.
3
Czarna hala 2017-06-04 18:33
Dokladnie wiedza jak czytaja oco chodzi niekture rzeczy sa im zglaszane od kilku lat jeden nawet potrafil powiedzec po dodaniu kolejnego elemetu do odwloka cytuje "tyle lat wam pasowalo a teraz wam nie pasuje" a dodany element kolidowal z innym dawniej zaprojektowanym. Wiec poco pisac wiecej na kartce czy w kompie wszystko pasuje tylko zaden znich nie bierze pod uwage istniejacych projektow. Ti co chcieli sie wykazac i przychodzili pytali sie czy cos nam nie pasuje czy cos zmienic to juz nie pracuja bo byli niewygodni.
5
gaz 2017-06-05 18:14
Coach nie podpuszczaj Nas.
7
barszcz biały 2017-06-10 22:35
A jak wygląda praca w Ekocel w kadrach???, zarobki atmosfera itp?
barszcz biały 2017-06-10 22:36
A jak wygląda praca w dziale kadr w Ekocel?? zarobki, atmosfera itp ??
k 2017-06-12 01:12
Kolego Ekocel nie ma kadr, kadry są wspólne. W ekocelu to robi parę osób,może 20 więc tam nie mają czym się zajmować.. jeśli chcesz pracować w kadrach to tylko w zoeller. Mówiąc w skrócie wredne i niekompetentne
6
RCV 2017-06-14 10:30
Jakie są widełki dla konstruktorów, ile może liczyć konstruktor z 5-letnim doświadczeniem?
Xxxxxxx 2017-06-15 12:22
Dno, liderzy, psełdo spawalnik bez szkoły w tym kierunku, masakra trzeba szukać pracy.
8
Kandydat 2017-06-18 16:41
Bylem na rozmowie kwalidikacyjnej z pania od rekrutacji i zaszokowala mnie swoja gadka. Po przedstawieniu warunkuw zatrudnienia (srednio kozystne) dodala praca jest w systemie dwu zmianowym po minimum 10 godz i trzeba przyjsc w wszystkie soboty i co najmniej w dwie niedzele. Szok.
12
bezradny 2017-06-20 17:17
Ludzie kiedy Wy to w końcu zrozumiecie? Temat, że jest to kołchoz i że tam się nie idzie do pracy, bo warunki, zarobki i atmosfera to dno jest poruszany od wielu miesięcy, ale Wy nadal nie wierzycie. Ile można powtarzać??? Chcesz zmarnować sobie życie idź, nawet pomogę Ci załatwić tam pracę, tylko jak potem Ci się odechcę to nie do mnie pretensję.
10
uratowany 2017-06-26 15:12
Panująca niemoc pracowników biurowych i totalne braki kompetencji większości konstruktorów i technologów sprawia że firma nie jest atrakcyjna dla inżynierów z doświadczeniem (chyba że ktoś chce być małpą do przerysowywania albo lizusem z planowania (usunięte przez administratora) :D). W początkowej fazie firma zachwyca budynki, systemy, czytniki, biura hale produkcyjne i magazyny ale czar pryska z biegiem czasu. Po 3 miesiącach jest szok a po kolejnych zaczynają się traumy :DDD Szanujący się konstruktor nie powinien przychodzić do tej firmy bo się uwsteczni - tak jak ja :D Dyktatura tu panująca sprawia że człowiek się zastanawia nad sensem dokształcania się i rozwoju - bo tutaj te pojęcia nie istnieją - i tutaj jest gigantyczny zawód :/// Tutaj potrzeba tylko i wyłącznie małp do kalkowania - i dlatego konstruktorzy odchodzą bo widzą że przyszłości w tej firmie A to wszystko dzieje ponieważ sa osoby robiące w firmie kariery i nie może podważyć ich kompetencji przed (usunięte przez administratora) który jest i tak zauroczony (usunięte przez administratora) :DDD Może postawi im mały ołtarzyk przy wejściu :D Chciałbym powiedzieć coś pozytywnego o firmie i jedyne co przychodzi mi do głowy to to że mimo takiej atmosfery (każdy na każdego doniesie) to jest tu kilka wspaniałych osób którym współczuję pracy w tym miejscu ale czasami życie nie rozpieszcza nikogo :DDD
10
Ciekawy 2017-06-27 21:29
Powiedz mi dlaczego nie ma rozwoju? Lepszą część pracy wykonują Niemcy?
wolf3333 2017-06-28 15:44
Widac jak kierownik bez pojecia zaczyna rzadzic tak sie dzieje jak sie dzieje firma upada na psy i te wszystkie kontrole na bramkach to jest smieszne przeciez nikt smieciarki nie wyniesie to jest chore i liderzy moze i odchodza ale jak nie maja pojecia to po co oni tam i prawde zawsze malo na psie pieniadze i raczej to sie nie zmieni nie polecam
2
Zainteresowany 2017-06-28 17:45
Ile proponują za pracę w dziale technologii/ planowania produkcji na początek ? Był ktoś na rozmowie i może się wypowiedzieć ??
SUZI77 2017-06-29 11:53
2200 brutto + premia
1
stefan 2017-06-29 14:40
teraz szukają szefa jakości?
Byly pracownik 2017-06-30 17:53
Jak ma byc rozwoj jak pseudo konstruktorzy nie potrafia nic dobrze zaprojektowac a jak juz cos zaprojektuja to i tak jest to niewypal. Niech mi kturys z gosci pokarze chociaz dwie identyczne smieciarki? Ja wiem nie ma takich. I jaka to jest jakosc. Jak byl jeden maister to robota szla dobrze teraz porobili kierownikow zmian i nic niewiedzacych liderow to stal sie totalny haos nie potrafia nic zalatwic na czas tylko ciagle pretesje do ludzi czemu nic nie robia a jak tu robic jak niema z czego. Wlaczcie myslenie i poslochajcie starych pracownikow panie prezesie bo jak tak dalej pujdze jak robicie to nie bedzie czym ani kim budowac tych smieciarek. Jest zle ze pracownicy z dlugim srarzem maja stawki mniejsze jak nowi pracownicy ktuzy nie maja pojecia co robia i nie potrafia czytac dokumetacji. Jedno szczescie ze ja sie juz uwolnilem od tego kolchozu bo inaczej nie mozna zoeller techu nazwac.
3
Kuźnia 2017-07-04 19:34
My jesteśmy zadowoleni, jest super.
4
Kuźnia 2017-07-07 19:02
Pracujesz tam z przymusu???? Wolny kraj człowieku, chyba że nic nie umiesz poza staniem za skrzyniami
2
Anty Zoeller 2017-07-09 20:32
Panie KUŹNIA ja za dlugo pracuje w tej firmie zeby sie chowac za skrzyniami i zeby sie nie znac na tym co robie w przeciwienstwie do panow pracujacych w dzale konstrukcyjnym juz pusalem ze tytul inzyniera to nie wszystko trzeba miec pojecie i praktyke a oni ani tego ani tamtego nie maja. Ludze na samym dole szczebla wasze bzdury wylapuja a itak nic z tym nie robicie.
2
transport 2017-07-11 13:57
witam, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat "działu transportu" o ile taki istnieje/ osobami zajmujące się transportem w firmie lub działem związanym z zakupami importem ogólną logistyką? jestem świeżo po studiach, posiadam 2 letnie doświadczenie w spedycji i zastanawiam się czy składać papiery do Rekowa??
sp 2017-07-17 15:12
A dla spawacza zarobki ktos wie?
Koala 2017-07-17 20:22
Jest liczący kilka osób dział zakupów, w którym jedna osoba zamawia tiry do transportu produktow gotowych - to jest wlasciwie caly transport. Pozostałe osoby kupują materiał. Dział ma fajnego i doswiadczonego szefa, ale z powodu złego planowania w firmie zadania działu zakupów w głównej mierze ograniczaja sie do przyspieszania dostaw pilnych materiałów. Jesli chcesz sie rozwijac i masz juz podstawowe doswiadczenie, to odradzam, bo niczego sie tam nie nauczysz.
2
Spawacz 2017-07-23 18:37
Wszedzie indzej dostaniesz wiecej.
5
Zostaw swoją opinię o Zoeller Tech Sp. z o.o. - Rekowo Górne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zoeller Tech Sp. z o.o.