logo Zoeller Tech Sp. z o.o.

Zoeller Tech Sp. z o.o.

Rekowo Górne

Opinie o Zoeller Tech Sp. z o.o.

starszy 2017-05-27 20:11
@lol
Ty chyba edukacje na średniej albo zawodówce skończyłeś? Bo raczej nie wiesz jakie są realia pracy dla inżynierów w branży technologii.
inz 2017-05-27 22:17
@lol
Widzę, że komuś w życiu chyba nie wyszło. Co to znaczy, że rynek jest przesycony inżynierami? Możesz rozwinąć tą myśl? Co wobec tego mają robić młodzi ludzie, jaką ścieżkę wybrać? Proszę nie porównuj zarobków w Biedronkach i jej pochodnych z pensją dobrego inżyniera. Młody inżynier na start ma więcej niż w tych zakładach.
anty zoller 2017-05-27 22:18
Najlepiej zatrudniac umyslowych darmozjadow a fizyczny musi na nich zarabiac co za polityka tej firny
1
Franciszkanin 2017-05-27 23:21
Da się więcej zarobić niż w ''F'' food system jako spawacz ? (czyli pow 4000 brutto) i czy są nadgodziny bo u nas Ukraina zabiera.
1
Czarna hala 2017-05-28 09:34
Ty chyba nie masz pojecia o pracy inzyniera w zoeller tech. 80% zeczy zaprojektowanych w tej firmie to pomysly zwyklego pracownika a ci pseldo inzynierowie tylko jak ktos im nakarze zejsc i przerysowac i nakoniec chwali sie ze to on zaprojektowal. Bo to co oni narysuja to sie nie nadaje do niczego a na korekty w projektach trwaja po pol roku albo i dlozej bo konstruktorzy nie maja czasu sie tym zajac.
6
lol 2017-05-28 13:46
Właśnie takie są realia, bo zawsze znajdzie się student, który po 5 latach studiów zgodzi się na stawkę jak na kasie w markecie. A jak nie on, to Ukrainiec. Bo i jeden i drugi jakoś musi dożyć kolejnego miesiąca. Jest zbyt wielu ludzi z wykształceniem a zbyt mało przemysłu. To pracodawca dyktuje warunki a nie pracownik. Pracownik za mniejszą kwotę zawsze znajdzie się bez problemu, a polityka firm, ograniczając się do finansów, często nie bierze pod uwagę potencjału i tego, że zadowolony pracownik, którego stać na dalszy rozwój kwalifikacji, przyniesie również większy zysk. No i nie "tą" a "tę" myśl panie wykształcony. Gdybyś porządnie zarabiał, to by Cię tak nie zapiekło. Dobre zarobki zaczynają się od 10-15tys. netto na rękę. Trójkę czy czwórkę, to luźno robią ludzie świeżo po ekonomii czy innych studiach spod szyldu gier i zabaw zaliczając swój pierwszy open space, bo jest na nich popyt i mają większe pole manewru przy negocjacjach.

Co do wypowiedzi "inz", nie, nie ma więcej na start. Nie masz pomysłu na siebie, to chociaż sprawdź raporty płacowe, przejrzyj fora i przeanalizuj co jest opłacalne. Sam dyplom to tylko przepustka na rozmowę. Nie idzie z nim w parze zbyt wiele kwalifikacji, bo poziom nauczania od strony praktycznej jest niski.

Poza tym, obaj nie zrozumieliście wypowiedzi. Na starcie kasa może być nawet niższa niż w pizzeri, ale jest chociaż cień szansy na dalszy rozwój i poprawienie sytuacji w przeciwieństwie do pizzeri. To nie kasa jest priorytetem na starcie. Dobrze, jeśli w ogóle jest, bo ogrom studentów zgodzi się na bezpłatny 6-miesięczny lub roczny staż. Skoro rynek na to pozwala, pracodawcy z tego korzystają.

Kolego "anty zoeller" nikt nie zabronił Ci zdobywać wykształcenia. Tak działa wolny rynek, że wysokie kwalifikacje wiążą się z wyższymi zarobkami, przynajmniej w cywilizowanych krajach. Na edukację trzeba poświęcić czas, wykazać trochę chęci do nauki i jakoś w tym czasie się utrzymać. Chcesz, żeby ktoś zarabiał na Ciebie, to załóż działalność i przestań robić z siebie męczennika. Nie zrobisz tego, bo to ryzykowne a i trzeba do tego wiedzy z innych dziedzin. Kiedy Ty robiłeś swoje pierwsze pieniądze, inni siedzieli w książkach i biedowali. Poświęcili kilka lat słabszej sytuacji na rzecz dalszych możliwości.
5
inz 2017-05-28 18:57
@Czarna hala
Oczywiście, że nie mam pojęcia o pracy inżyniera w owej firmie. W swojej wypowiedzi nigdzie nawet nie poruszyłem tej kwestii. Mój komentarz odnosi się to bezargumentacyjnego stwierdzenia użytkownika @lol "rynek jest przesycony inżynierami". Proszę czytać ze zrozumieniem.
Czarna hala 2017-05-29 19:23
Jol. To co piszesz ze sie uczyles i ze my fizole tez mozemy sie uczyc jest super tylko ty niemasz pojecia o przemysle nawbiles sobie formulek do glowy i tylko tyle wiesz. Bo wy inzynierowie konstruktorzy narysujecie wam wszystko pasuje ale na kartce czy w komputerze tylko jest jedna zasade jak cos projektujesz to wciagasz ubranie robocze i budujesz to razem z nami a nie gajerek i stac sie wymadrzac bo ty masz racje tylko to ty nie masz racji bo papier to nie wszystko. W niemczech jak cos nie pasowalo to konstruktor schodzil na hale i bral miare a nawet flexa i poprawial a nastepnie szedl do biurka i nanosil poprawki a wy co cieszko wam ruszyc t...i bo takie sa fokty.
5
Co tu sie dzieje ??? 2017-05-29 21:57
Ledzie po co pracujecie w Zoeller Tech skoro tak wam zle. Jak Ci nie pasuje to się zwolnij i znajdź lepszą pracę. Ten Zoeller Tech to skupisko jakiś niespełnionych marzeń i roszczeń o wszystko i do wszystkich.
5
ttt 2017-05-30 15:47
Zoeller to skupisko durnych pomysłów i nieodpowiednich ludzi szczególnie z "biura". Jak nie wiesz jak jest to nie pisz. A że tam pracujemy to świadomy, ale to ze jest źle to już nie.
4
Anty Zoeller 2017-06-02 21:11
( usunięte przez administratora ). Kto mowi ze jest nam zle nam nie jest dobrze jak to jest mozliwe ze nic nie umiejacy ukraincy maja wiecej na godzine jak polak nawet jak stoi i nic nie robi przez dwie trzy godziny to mu nikt nie zwruci uwagi a polaka sie bluzga.
6
rozsadny 2017-06-04 11:58
Panowie może wyjdźmy na przeciw oczekiwaniom i napiszmy, ale z pełną kulturą i bez fali hejtu, co nam się nie podoba w stosunku do pracowników biurowych - mam tu na myśli dział inżynierów. Mi się nie podoba jedno, tak jak ktoś pisał wyżej, inżynier powinien zejść na dół, ubrać kask i zobaczyć jak wygląda robota, pomierzyć potrzebne rzeczy etc., a nie projektować z głowy. Czego jeszcze od nich oczekujecie? Myślę, że wymienienie uwag na pewno nie zaszkodzi, a może będzie cień nadziei, że ktoś to zauważy i wyciągnie odpowiednie wnioski.
4
Czarna hala 2017-06-04 18:33
Dokladnie wiedza jak czytaja oco chodzi niekture rzeczy sa im zglaszane od kilku lat jeden nawet potrafil powiedzec po dodaniu kolejnego elemetu do odwloka cytuje "tyle lat wam pasowalo a teraz wam nie pasuje" a dodany element kolidowal z innym dawniej zaprojektowanym. Wiec poco pisac wiecej na kartce czy w kompie wszystko pasuje tylko zaden znich nie bierze pod uwage istniejacych projektow. Ti co chcieli sie wykazac i przychodzili pytali sie czy cos nam nie pasuje czy cos zmienic to juz nie pracuja bo byli niewygodni.
5
gaz 2017-06-05 18:14
Coach nie podpuszczaj Nas.
7
barszcz biały 2017-06-10 22:35
A jak wygląda praca w Ekocel w kadrach???, zarobki atmosfera itp?
barszcz biały 2017-06-10 22:36
A jak wygląda praca w dziale kadr w Ekocel?? zarobki, atmosfera itp ??
k 2017-06-12 01:12
Kolego Ekocel nie ma kadr, kadry są wspólne. W ekocelu to robi parę osób,może 20 więc tam nie mają czym się zajmować.. jeśli chcesz pracować w kadrach to tylko w zoeller. Mówiąc w skrócie wredne i niekompetentne
6
RCV 2017-06-14 10:30
Jakie są widełki dla konstruktorów, ile może liczyć konstruktor z 5-letnim doświadczeniem?
Xxxxxxx 2017-06-15 12:22
Dno, liderzy, psełdo spawalnik bez szkoły w tym kierunku, masakra trzeba szukać pracy.
8
Kandydat 2017-06-18 16:41
Bylem na rozmowie kwalidikacyjnej z pania od rekrutacji i zaszokowala mnie swoja gadka. Po przedstawieniu warunkuw zatrudnienia (srednio kozystne) dodala praca jest w systemie dwu zmianowym po minimum 10 godz i trzeba przyjsc w wszystkie soboty i co najmniej w dwie niedzele. Szok.
13
bezradny 2017-06-20 17:17
Ludzie kiedy Wy to w końcu zrozumiecie? Temat, że jest to kołchoz i że tam się nie idzie do pracy, bo warunki, zarobki i atmosfera to dno jest poruszany od wielu miesięcy, ale Wy nadal nie wierzycie. Ile można powtarzać??? Chcesz zmarnować sobie życie idź, nawet pomogę Ci załatwić tam pracę, tylko jak potem Ci się odechcę to nie do mnie pretensję.
10
uratowany 2017-06-26 15:12
Panująca niemoc pracowników biurowych i totalne braki kompetencji większości konstruktorów i technologów sprawia że firma nie jest atrakcyjna dla inżynierów z doświadczeniem (chyba że ktoś chce być małpą do przerysowywania albo lizusem z planowania (usunięte przez administratora) :D). W początkowej fazie firma zachwyca budynki, systemy, czytniki, biura hale produkcyjne i magazyny ale czar pryska z biegiem czasu. Po 3 miesiącach jest szok a po kolejnych zaczynają się traumy :DDD Szanujący się konstruktor nie powinien przychodzić do tej firmy bo się uwsteczni - tak jak ja :D Dyktatura tu panująca sprawia że człowiek się zastanawia nad sensem dokształcania się i rozwoju - bo tutaj te pojęcia nie istnieją - i tutaj jest gigantyczny zawód :/// Tutaj potrzeba tylko i wyłącznie małp do kalkowania - i dlatego konstruktorzy odchodzą bo widzą że przyszłości w tej firmie A to wszystko dzieje ponieważ sa osoby robiące w firmie kariery i nie może podważyć ich kompetencji przed (usunięte przez administratora) który jest i tak zauroczony (usunięte przez administratora) :DDD Może postawi im mały ołtarzyk przy wejściu :D Chciałbym powiedzieć coś pozytywnego o firmie i jedyne co przychodzi mi do głowy to to że mimo takiej atmosfery (każdy na każdego doniesie) to jest tu kilka wspaniałych osób którym współczuję pracy w tym miejscu ale czasami życie nie rozpieszcza nikogo :DDD
11
Ciekawy 2017-06-27 21:29
Powiedz mi dlaczego nie ma rozwoju? Lepszą część pracy wykonują Niemcy?
wolf3333 2017-06-28 15:44
Widac jak kierownik bez pojecia zaczyna rzadzic tak sie dzieje jak sie dzieje firma upada na psy i te wszystkie kontrole na bramkach to jest smieszne przeciez nikt smieciarki nie wyniesie to jest chore i liderzy moze i odchodza ale jak nie maja pojecia to po co oni tam i prawde zawsze malo na psie pieniadze i raczej to sie nie zmieni nie polecam
2
Zainteresowany 2017-06-28 17:45
Ile proponują za pracę w dziale technologii/ planowania produkcji na początek ? Był ktoś na rozmowie i może się wypowiedzieć ??
SUZI77 2017-06-29 11:53
2200 brutto + premia
3
stefan 2017-06-29 14:40
teraz szukają szefa jakości?
Byly pracownik 2017-06-30 17:53
Jak ma byc rozwoj jak pseudo konstruktorzy nie potrafia nic dobrze zaprojektowac a jak juz cos zaprojektuja to i tak jest to niewypal. Niech mi kturys z gosci pokarze chociaz dwie identyczne smieciarki? Ja wiem nie ma takich. I jaka to jest jakosc. Jak byl jeden maister to robota szla dobrze teraz porobili kierownikow zmian i nic niewiedzacych liderow to stal sie totalny haos nie potrafia nic zalatwic na czas tylko ciagle pretesje do ludzi czemu nic nie robia a jak tu robic jak niema z czego. Wlaczcie myslenie i poslochajcie starych pracownikow panie prezesie bo jak tak dalej pujdze jak robicie to nie bedzie czym ani kim budowac tych smieciarek. Jest zle ze pracownicy z dlugim srarzem maja stawki mniejsze jak nowi pracownicy ktuzy nie maja pojecia co robia i nie potrafia czytac dokumetacji. Jedno szczescie ze ja sie juz uwolnilem od tego kolchozu bo inaczej nie mozna zoeller techu nazwac.
8
Kuźnia 2017-07-04 19:34
My jesteśmy zadowoleni, jest super.
5
Kuźnia 2017-07-07 19:02
Pracujesz tam z przymusu???? Wolny kraj człowieku, chyba że nic nie umiesz poza staniem za skrzyniami
2
Anty Zoeller 2017-07-09 20:32
Panie KUŹNIA ja za dlugo pracuje w tej firmie zeby sie chowac za skrzyniami i zeby sie nie znac na tym co robie w przeciwienstwie do panow pracujacych w dzale konstrukcyjnym juz pusalem ze tytul inzyniera to nie wszystko trzeba miec pojecie i praktyke a oni ani tego ani tamtego nie maja. Ludze na samym dole szczebla wasze bzdury wylapuja a itak nic z tym nie robicie.
6
transport 2017-07-11 13:57
witam, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat "działu transportu" o ile taki istnieje/ osobami zajmujące się transportem w firmie lub działem związanym z zakupami importem ogólną logistyką? jestem świeżo po studiach, posiadam 2 letnie doświadczenie w spedycji i zastanawiam się czy składać papiery do Rekowa??
sp 2017-07-17 15:12
A dla spawacza zarobki ktos wie?
Koala 2017-07-17 20:22
Jest liczący kilka osób dział zakupów, w którym jedna osoba zamawia tiry do transportu produktow gotowych - to jest wlasciwie caly transport. Pozostałe osoby kupują materiał. Dział ma fajnego i doswiadczonego szefa, ale z powodu złego planowania w firmie zadania działu zakupów w głównej mierze ograniczaja sie do przyspieszania dostaw pilnych materiałów. Jesli chcesz sie rozwijac i masz juz podstawowe doswiadczenie, to odradzam, bo niczego sie tam nie nauczysz.
2
Spawacz 2017-07-23 18:37
Wszedzie indzej dostaniesz wiecej.
7
Zawiedziony 2017-07-28 08:51
Witam,napiszę jak wygląda praca liderów na hali gdzie się składa śmieciarki.Marcin to osoba która unika pracy tzn.ktoś czegoś potrzebuje to odpowiedz jest taka cyt. zapytaj kogoś bo nie mam czasu,a jak są jakieś braki magazynowe to tego też nie załatwia wysyła pracownika aby to sam załatwił,a ten musi tam stać w kolejce bo tam stoi całe stado takich wypchniętych z hali. Adam to dzieciak który podlizuje się każdemu nic nie robi zażywa wszędzie tabakę i robotą się wcale nie interesuje po prostu jest i to chyba wszystkim pasuje. Zygmunt i Aleksander to są ludzie co mają chęci i chcą oni dają radę.
12
Praca. 2017-08-04 09:51
A ty tak obeznany jestes we wszystkim kto co robi wiec pewnie znajac zycie nic oprocz obserwowania ludzi nie robisz. Pewnie jestes lewusem do pracy. Ktos cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za to że nic nie robisz i teraz piszesz ze jestes zawiedziony. Haha A ty to chyba nie byles na zmianie Aleksandra. jak go prosisz o czesci to dostaniesz je za dwa dni albo wcale. A jak cos sie pytasz to z wielka łaska moze ci cos powie albo przyniesie rysunki.naprawde osoba co chce i daje rade. Weźcie sie pracownicy z produkcji za prace i kreatywnosc to na pewno nie bedziecie mieli czasu na pisanie. Jak komus zle to niech sie zwolni..
Praca. 2017-08-04 09:52
A ty tak obeznany jestes we wszystkim kto co robi wiec pewnie znajac zycie nic oprocz obserwowania ludzi nie robisz. Pewnie jestes lewusem do pracy. Ktos cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za to że nic nie robisz i teraz piszesz ze jestes zawiedziony. Haha A ty to chyba nie byles na zmianie Aleksandra. jak go prosisz o czesci to dostaniesz je za dwa dni albo wcale. A jak cos sie pytasz to z wielka łaska moze ci cos powie albo przyniesie rysunki.naprawde osoba co chce i daje rade. Weźcie sie pracownicy z produkcji za prace i kreatywnosc to na pewno nie bedziecie mieli czasu na pisanie. Jak komus zle to niech sie zwolni..
Ekspedycja 2017-08-04 18:15
Wy narzekacie? To zapraszam na pre. Do Grubego.albo na Lakiernie, tam przełożony to zachowuję sie jak gwiazda i nie pogada nawet z pracownikiem normalnie .
10
Ochroniarz 2017-08-25 21:54
Droga dyrekcjo ZOELER TECH to co robicie z kontrolami na wejscie i wyjscie z pracownikami produkcji to podlega pod mobing i jest karalne. To tez kontrolujcie waszych biurowcow bo oni to dopiero kradna i przychodza na gazie. Co oni sa swieci. Kolejna sprawa katering jest tylko dla biurowcow czy dla tych od czarnej roboty a o 10 dla nas juz nic niema. Ponoewaz biuro przychodzi do pracy godzine puzniej i godzine predzej ma przerwe bo sie napracowali.
8
Konstrukor 2017-08-31 12:33
Szary zwykły pracownik i dyskryminacja o czym wy mówicie gdybyś naprawdę miał dużo pracy to zamiast palić i biegać między palarnią a stołówka to zrozumialbys jeden z drugim co znaczy słowo dyskryminacja i praca pod presją ;) kto zabrania ci się uczyć podnosic kwalifikacje . Ale nie no lepiej jeczec marudzic i przychodzić pijanym do pracy na 2 zmianę . Czego tu oczekiwać nie podoba się polecam zamienić się z panami z bramy i tam popracować za psie pieniądze stając jak osiol w deszczu czy upale uzerac się z takimi nierobami . Coż Panie ochroniarzu z postu powyżej polecam słownik ortografi i prace w zoellerze a później wypowidać się ! Co za brak kompetencji szkoda słów ; ( pozdrawiam kumatych
2
Herod 2017-09-02 12:08
Witam panowie, jakie wynagrodzenie dla planisty produkcji zaproponowac - 2 letni staz pracy, jakie widelki? Ktos moze podpowiedzieć?
Ochroniarz 2017-09-06 19:21
Konstruktor pomysl zanim napiszesz cos. Na was my robole pracojemy bo zaden z was jeszcze nic nie narysowal dobrze czego my robole nie musielismy poprawiac. Jak nas nie bedzeto wy bedzecie steropian jesc i mieszkac w kartonie tyle ci dadza twoje szkoly. A co do nietrzezwych was tez wylapia bo rowniez przychodzicie na kacu.
3
Gilotyna 2017-09-07 05:19
Uwaga na grubego
3
spawacz 2017-09-07 14:49
Witam cienki temat po rozmowie wstępnej wybuchłem śmiechem chcą doświadczonego fachowca spawacz najlepiej z 5 letnim doświadczeniem za 8 zł netto ludzie co to za śmieszna firma jak wy się godzicie na takie stawki no i jeszcze usłyszałem tekst roku że po przepracowanych 10 latach dostał bym 11 zł netto a znajomy rozwozi tylko towar paleciakiem i ma 2500 tys życzę powodzenia ludzim co pracują w tej firmie
3
Ochroniarz 2017-09-11 22:41
Widze Konstruktor ze nie smakuje ci steropian moze zacznuesz nas roboli szanowac bo teoria to jest igla w stogu siana liczy sie praktyka a wy konstruktorzy macie tylko teorie bo wam jest cierzko rece sobie pobrodzic dla was komputer to jest caly swiat a to jest bzdura. Dla tego zapraszam was na hale czarna czy lakiernie a nawet na biala i popytajcie ludzi co jest nie tak. Bo wy wyzej s...ie niz d..e macie a pojecia zero.
1
Ochroniarz 2017-09-11 22:42
Widze Konstruktor ze nie smakuje ci steropian moze zacznuesz nas roboli szanowac bo teoria to jest igla w stogu siana liczy sie praktyka a wy konstruktorzy macie tylko teorie bo wam jest cierzko rece sobie pobrodzic dla was komputer to jest caly swiat a to jest bzdura. Dla tego zapraszam was na hale czarna czy lakiernie a nawet na biala i popytajcie ludzi co jest nie tak. Bo wy wyzej s...ie niz d..e macie a pojecia zero.
1
Szary kowalski 2017-09-12 16:53
Nareszcie kontrole dotyczą wszystkich pracowników. Brawo Derekcjo na 4 lat pracy chociaż jedno dobre zdanie mogę o was powiedzieć ;) ! Za dzisiejsze naprawdę wielki szcacubek
7
Pracownik 2017-09-18 19:45
Droga dyrekcio zoeller tech poczekam do konca miesiaca jesli wasze pieski z ochrony nie przestana nam kazac wyjmowac rzeczy z kieszeni co jest nie dozwolone bo tokie prawo ma tylko policja a nie ciec. To zawiadomie policje i prokurature o popelnieniu przestepstwa w formie przeszukania a pan przeszukujacy pujdze przez was na trzy lata do pudla.
1
xxxx 2017-09-19 18:18
Panie Sebastianie niech Pan coś zrobi z tym śmiesznym nowym liderem z v19_20 tam można jakiś kabaret nakręcić porządny spawacz jest wysyłany na szlifierke niby"SPAWACZE " udają ze sprawiają A jak się przesłuchać 30sek to słychać jak by ktoś z ck_emu strzelał A nie pracę spawacza .. A efektów nie widać?
1
Zostaw swoją opinię o Zoeller Tech Sp. z o.o. - Rekowo Górne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zoeller Tech Sp. z o.o.