brak logo

WYDAWNICTWO m

Kraków

Opinie o WYDAWNICTWO m

wasz korektor 2010-09-01 09:03
To jest nieprawdą co tu wypisują miektórzy! Niestforzone historie?! Jaki mobbing? ,( usunięte przez administratora )Tylko osoby niepoważne piszom takie kalumnje. Fstyd!
Poinformowana Mi 2010-09-07 14:18
Wydawnictwo ma przestać istnieć do końca tego roku. Powody są oczywiste. Co z niego zostanie, kupi zapewne dystrybucja.
Pogromca ściemniaczy 2011-07-31 21:12
A są jeszcze jakieś wydawnictwa, które płacą??? Sczezgólnie w Krakowie?
była 2013-05-20 18:07
przeczytaj to, co powyżej, to sam sobie odpowiesz na te pytania:(
miki 2013-10-25 02:25
Robiłem jako korektor. Ogólnie, jak tematyka komuś pasuje, to przyjemny zespół, było ok.
Miszkin 2013-10-25 16:56
Nie najgorsi są, to fakt. Ja właśnie dlatego zrezygnowałem, bo nie lubie religijnych tematów, to była główna przyczyna, bo oprócz tego nie było źle.
1
Czytelnik 2013-10-28 02:24
Co do samych książek to wydania mają na poziomie, papier jakości dość dobrej. Grafika mi się podoba, chociaz tutaj to pewnie kwestia gustu.
Bono 2013-11-05 01:36
Jak ktoś chce, to da radę, zarobki mogą być.
1
Newman 2013-11-05 18:50
Słyszałem,że atmosfera jest okej? To prawda?
Bono 2013-11-06 18:35
Jak pracowałem tam, to była okej :) Warto spróbować według mnie.
Nerdi 2013-11-08 18:06
A ja miałem umowe o pracę :p więc szansa jak najbardziej jest.
pioter 2013-11-18 12:59
Kokosów moze nie ma, ale gdzie teraz sa? Wazne, ze atmosfera jest przyzwoita i nie ma wielkiej presji, jak to w niektorych wielkich wydawnictwach, nazw wspominal nie bede.
Huxley 2013-11-20 13:32
właśnie, zupełnie inny rodzaj pracy :p zarobić da się w miarę, ale największa zaleta to właśnie ludzie, z którymi można pracować.
1
Pioter 2013-11-26 19:55
I o to chodzi :) Dlatego właśnie mi się podobało
bła cha cha 2013-11-28 19:40
No proszę, jak się nagle w wydawnictwie M poprawiło - wszyscy zachwyceni! czy wy uważacie ludzi za idiotów? jakiegoś "speca" od PR zatrudnili czy był prikaz: jak się nie wpiszesz, pensji nie dostaniesz?
3
Nowa 2013-11-29 08:49
Pracuję w wydawnictwie od niedawna. Nie wiem, jak było wcześniej, ale opinie, które pojawiały się tu, były dla mnie niepokojące. Teraz mogę stwierdzić, że mocno rozmijają się z prawdą i jeśli rzeczywiście wcześniej było kiepsko, teraz jest naprawdę w porządku. Pracujemy bardzo dużo nad nowymi projektami, które są wyzwaniem i szansą rozwoju.
huxley 2013-12-05 01:05
A może przez 3 lata się po prostu pozmieniało trochę? Ciężko czasem jest się pogodzić z tym niektórym osobom. Poza tym jest nowa krew, nowe pomysły, jest dobrze.
pioter 2013-12-11 13:45
Dokładnie, może nie którzy nie rozumieją pewnych rzeczy :p Zresztą, nigdzie teraz nie jest do końca różowo, ja się cieszę z tego, co mam :p
Rostewska 2013-12-23 12:41
Rzetelna, konkretna firma. Polecam
Gość 2013-12-27 18:08
Jak w Wydawnictwie pracuje się w sezonie?
Obiektywny 2013-12-29 17:15
Czyżby to była bezinteresowna zawiść ?
Twoje informacje o Wydawnictwie M to właśnie ten trzeci rodzaj Tischnerowskiej prawdy.
W 2013 roku Wydawnictwo M zwiększyło sprzedaż o prawie 100% ( porównaj ten wynik z innymi wydawnictwami).
Uruchomiliśmy ( tak piszę bo pracuję w Wydawnictwie M) dwa nowe portale : czasnabiblie i klubpdp.
Mam dla ciebie dobrą radę : kup sobie chusteczki do nosa !
xxx 2014-01-01 16:51
Za tego posta masz plusa u prezesa ale nie licz na nic więcej. Jako przodujący pracownik tego padołu rozpaczy możesz co najwyżej wypowiadać się subiektywnie a i tak robisz to nieudolnie - ja się nie nabrałam. Jeśli chodzi o zawiść, to nie rozumiem czego miałabym zazdrościć. Atmosfery? Zarobków? Mam takie samo zdanie o "m" jak gość który cie tak nakręcił. Zawiść i to nieuzasadniona cechuje głównie katolików, rozejrzyj się wokół, najlepiej w pracy. Portale może i nowe ale zawartość mierna i to copy and paste; ale jakoś te swoje arcydzieła promować musicie.
5
Obiektywny 2014-01-02 12:07

... to właśnie jest zawiść, czyli deprecjonowanie pozytywnych zmian . Nie oceniaj pochopnie, zwłaszcza jeśli nie masz aktualnej wiedzy . Spróbuj uwierzyć, że pozytywne zmiany są możliwe i nawet w tym zakłamanym świecie wiele zależy od nas samych i determinacji aby uczyć się na błędach. W nowym roku życzę aby świat w tobie i wokół ciebie zmienił się na lepsze a co do Wydawnictwa M to Biblia mówi, że " po owocach poznacie..."
Zosia 2014-01-07 18:38
Panie obiektywny - Zawsze znajdą się jacyś niedocenieni pracownicy, którzy swoje żale muszą wylać na łamach internetu, pod anonimowymi nazwami szkalują i opluwają a takim tylko poklaskać i życzyć szerokiej drogi w szukaniu należytego stanowiska w Państwowej placówce.
Fraer 2014-01-30 11:12
WydawnictwoM znacznie się poprawiło. Pracuję tam od początku roku.
opop 2014-07-23 10:05
Prawdopodobnie tak, tym bardziej, że wszystko dodane na przestrzeni kilku tygodni. Gdzie się te stare posty sprzed kilku lat podziały?? Oj nie ładnie, na to pieniążki się znalazły.
6
jaypitoo 2014-10-18 18:16
co byście wydawali bidole jakbyście tego swojego kremówkowego bóstwa nie mieli?
4
batonik 2015-02-05 16:10
a jak wyglada praca w tym Wydawnictwie jaka jest atmosfera i czy istnieje szansa rozwoju zawodowego i jak wlasnie z tym wynafrodzeniem czy wypłacaja na czas czy sa mozliwe opoznienia ktoś doswiadczony podpwie coś wiecęj poszukuje pracy i nie wiem czy aplikowac do nich czy się wstrzymać i poszukać czegoś innego....
1
Aaa 2015-02-20 16:26
szans na rozwój żadnych, pensje wiecznie spóźnione. Zdecydowanie nie polecam
8
Nick 2015-02-27 09:40
"były pracowniku" może warto zastanowić się nad sobą dlaczego znowu jesteś "byłym pracownikiem" ?

Ta 'tragiczna sytuacja" Wydawnictwa M trwa już ponad 25 lat i mamy nadzieję, że z Bożą pomocą jeszcze trochę potrwa. Tobie życzymy sukcesów w nowej pracy i ... współczujemy twojemu kolejnemu pracodawcy.

A nie myślałeś o założeniu własnej firmy ?
były pracownik 2015-03-02 18:12
Gdybym założyła własną firmę, to na pewno bardziej interesowałabym się co się w niej dzieje :) Po drugie nie kasowałabym negatywnych opinii byłych pracowników, bo to ociera się o śmieszność, tylko sprawdziłabym dlaczego takie opinie się pojawiają :) Po trzecie Wydawnictwo to spółka z o.o. i każdy może iść do krsu zajrzeć w papiery i sprawdzić czy rację mają byli pracownicy, których opinie są regularnie kasowane, czy osoba odpowiedzialna za robienie dobrej miny do złej gry w internecie :) I po co te złośliwości o współczuciu mojemu pracodawcy? Ja wydawnictwu nie życzę źle, ale obecną sytuację ciężko inaczej skomentować ;) Niestety.
4
Hehehe 2015-12-10 00:16
Tak, są benefity. Obcięta pensja na święta. Jeśli to prawda, to tym razem polecieli po całości. Może gdyby zamiast robienia za wszelką cenę pustych obrotów, pomyśleli jak przekuć je w realny zysk dla firmy, to nie trzeba byłoby stosować takich zagrywek. Życzę wydawnictwu jak najlepiej, ale przykro czyta się o czymś takim. Zaoszczędzone pare tysięcy, które jest kroplą w morzu potrzeb, w zamian za zniechęcenie i wkurzenie pracowników. Ktoś nie rozumie że można to przeliczyć na pieniądze. Pracownik zniechęcony, to pracownik mniej wydajny.
7
past 2015-12-21 14:29
"dział public relations" hahahahaha, a o dobre. Pracownicy prawdopodobnie przymuszani do wypisywania pochlebnych opinii, także tutaj, oraz wymazywanie niekorzystnych, także na gowork.
5
past 2016-01-05 16:23
ja tak nie uważam, ja to wiem
1
ypaoa 2016-01-06 00:22
oczywiście, że sa plusy pracy u nich, bo na pewno mozesz mieć jakieś doswiadczenie jeśli wczesniej nie pracowałeś w wydawnictwie, wiec chociażby to jednak.
2
Marian 2017-01-20 08:35
Nie podoba mi się tam. Nie chcę nawet mówić dlaczego.
3
Olala. 2017-01-23 10:39
Z plusów jest to, że masz jakąś pracę. A to jaka ona jest i że jesteś w niej traktowany tak jak jesteś to już inna sprawa.
3
Pankracy 2017-02-07 13:16
Jak wysiedzisz na tych stołkach 8 godzin to będzie dobrze :)
2
Kamil 2017-02-10 11:24
@Olala. Jest tam aż tak źle?
Agata 2017-07-21 06:46
@Olala a możesz podac kilka pełniejszych informacji o tym, w jaki sposób pracownicy są traktowani w firmie? Kilka konkretnych sytuacji pomoże wszystkim na lepsze zrozumienie twojej opinii.
Zostaw swoją opinię o WYDAWNICTWO m - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WYDAWNICTWO m