brak logo

Ceremonia Ewa Humerczyk

Poznań

Opinie o Ceremonia Ewa Humerczyk

viki655 2016-04-07 17:39:43
Panin Ewo proszę o wypowiedzenie się na temat pracy w Pani firmie,a nie usuwanie wpisów na temat Ceremoni wszyscy dokładnie wiemy jaka jest prawda.
16
czytelniczka 2016-04-07 18:18:58
Zaznaczam, ze będziemy pisac tyle razy opinie, ile trzeba będzie.
Praca w Ceremonii to najciekawsza rzecz jaka wydarzyła się w całym moim stażu pracy. W zyciu nie sądziłam, ze można miec taki brak szacunku do pracownika. Pani Ewa traktuje Cie jak chwilowe ręce do pracy - bez umowy trzeba często zmieniać pracowników bo jeszcze ktos sie zorientuje ze w firmie cos nie gra. Ze nie ma badan lekarskich, szkoleń bhp, zgody na wykonywanie tego wszystkiego, co dzieje sie z tylu. Masz pieniadze i masz zamknąć buzie. Cos bardzo mocnego zwiazalo kiedys panią Ewę z Violka ktora teraz rozpoczela zatapianie potężnego Titanica. A szkoda. Bo to byloby calkiem fajne miejsce gdyby nie pijaństwo, poniżanie ludzi, brak umiejętności zwolnienia, zapewnienia ludzkich warunków pracy. Zastanawiacie sie czemu wszystko znika ? Ktos tu uważa ze jesli sie szambo zakryje to nikt nie poczuje smrodu - niestety. Uświadamiam Pani Ewo - nie będzie tak :)
15
byłypracownik 2016-04-08 22:14:55
ŻENADA!!!!!!!!!!!!!! PO RAZ CZWARTY!!!!!!!!!!!!!SKASOWANE WSZYSTKIE opinie o firmie,w tym moja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyli nie jest tak do końca,że można pisać opinie o pracodawcach, bo jak widać można je skasować!!! Zastanawia mnie tylko jakie trzeba mieć przebicie żeby portal sie na to zgodził. Może lepiej niech wypowie się szefowa na portalu dlaczego "zatrudnia" dziewczyny bez umowy o prace i tak faworyzuje pijaczkę. Inne dziewczyny sa chętne do pracy, ale na cywilizowanych warunkach. Po to jest ten portal żeby przestrzec inne dziewczyny szukające pracy. Droga administracjo i tak opinie będą się pojawiać mimo waszego SKASOWANIA, bo to co się dzieje jeszcze bardziej motywuje mnie do pisania!!!!!!!!Pracowałam w tej firmie, starałam się i na końcu potraktowano mnie jak dosłownie śmiecia, dosyć że BRAK UMOWY to jeszcze poniżanie. Dziewczyny pracują na czarno, rotacja niewyobrażalna, non stop ogłoszenia o prace na konkretne stanowisko, a i tak robicie tam wszystko. BRAK ZESPOŁU, pijana pani W. ma wiele do powiedzenia i tylko z nią sie liczy szefowa, reszta dziewczyn absolutnie się nie liczy-zero! Pani W. o wszystkim informuje szefową i to tak naprawdę jak będziesz jej odpowiadać to może troszkę dłużej popracujesz a jeśli nie to .. to następna i tak dalej....Brak szacunku dla pracowników. Pracujesz na okrągło, "świątki piątki" a pensja marna! A szefowa ślizga się i nie daje dziewczynom umowy o prace, tylko dwie osoby maja umowę, które pracują tam najdłużej, w tym pani W. Dla mnie masakra, szkoda czasu, piękne miejsce ale tylko z zewnątrz, jak jest naprawdę wiedzą tylko osoby które tam pracowały. BAŁAGAN!!!
15
ByłyPracownikTeamuDreamu 2016-04-09 20:01:04
Pozwalacie na to, żeby wykorzystywano tam ludzi! Zastanówcie się nad tym co robicie?! Czy płacone wam pieniądze za usuwanie tych opinii pozwalają wam czuć się lepiej? Nie macie wyrzutów sumienia! Ludzie chcą legalnie, uczciwie pracować a gdzie trafiają ?? Do ceremonii! NIE USUWAJCIE TYCH OPINII!!!!Niech się dowie przyszły potencjalny pracownik żeby tam nie szedł, omijał to jak najdalej! Przez wasze usuwanie ludzie myślą że to dobra praca i dają się nabierać na te sztuczne i OBŁUDNE uśmiechy szefowej!! Też chcielibyście tak pracować i mieć takiego szefa????? NA PEWNO NIE!!! Więc dajcie innym ludziom szanse by mogli się dowiedzieć co dzieje się w tym buszu! Nie bądźcie tak jak ona. Trochę szacunku!
13
ByłyPracownikTeamuDreamu 2016-04-09 20:08:06
"Dziękujemy za dodanie twojej opinii" ten tekst już byście mogli sobie darować hehehhe. Dlaczego tego nie skasujecie? Czy to nie brzmi śmiesznie???????????!!!!!!!!!!!! JEDNA WIELKA PORAŻKA CEREMONIADY I GOWORKU!!! RĘKA RĘKĘ MYJE?? JEDEN WIELKI WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!! DO USŁYSZENIA. A kiedy skasujecie następne żebym wiedziała kiedy ponownie wejść. Czy to jest co parę dni, dwa, trzy??? :D:D:D:D ŚMIECH PRZEZ ŁZY!!! OCENA JAK NAJBARDZIEJ NEGATYWNA!!!
15
viki655 2016-04-11 10:15:19
ZNIESMACZONA!!!Jakiś czas temu umieściłam swoją opinię o pracy w tej firmie,mimo że opinia była w 100% prawdziwa i mogła pomóc ludziom który chcą się zatrudnić w tej pseudo firmie została usunięta, tak jak pozostałe opinie umieszczone na tej stronie.Zupełnie nie rozumiem serwisu który ma pomagać działa wręcz odwrotnie,administratorze zanim usuniesz jakiś komentarz sugeruje sprawdzić jak jest na prawdę w tej firmie, usuwając komentarze byłych pracowników dajesz pole do popisu i ciche zezwolenie właścicielce na dalsze wykorzystywanie ludzi.Pracowałam tam kilka miesięcy i nie jest to tylko moja opinia lecz ludzi którzy tam pracowali, mało tego co niektórzy jeszcze pracują.Wyzysk ludzi praca za nadgodziny nie zapłacona, praca na czarno bez umowy o prace na 15 osób które tam pracują 2 maja umowę o pracę, rotacja pracowników nie wyobrażalna, fochy szefowej która traktuje ludzi jak przysłowiowe zero na porządku dziennym, obiecane złote klamki przez właścicielkę Panią Ewe to farsa!!!Zapomnijcie o umowie o pracę, o wynagrodzeniu za nadgodziny i pracę w delegacjach, ludzie tam są od wszystkiego zatrudniona jesteś na jednym stanowisku lecz po tygodniu okazuję się że jesteś od wszystkiego, mimo że masz określone obowiązki "szefowa" każe ci robić dosłownie wszystko.Proponuje obserwować profil FB ceremoni i galerii, można zobaczyć jak często zmieniają się twarze ludzi tam pracujących,dziwie się że do dziś dnia nie było żadnej kontroli z PIP.Nie polecam tam pracy,a wręcz odradzam praca tam kosztowała mnie dużo zdrowia i nerwów, znam osobiście kilka naście osób które maja takie samo doświadczenie z właścicielką i firmą!!!UNIKAĆ TEJ FIRMY I UCIEKAĆ JAK NAJDALEJ!!!
13
"Murzyn" (nie obrażając nikogo) 2016-04-12 11:47:14
Warunki pracy straszne, pieniądze mizerne, żadnej premii (mimo że była obiecywana), żadnej umowy nawet zlecenie, żadnego ubezpieczenia, nadgodziny nie płatne. W zamian pracownik dostaje: niekończące się niezadowolenie szefowej, wieczne naburmuszenie, humory zmieniające się w ciągu dnia kilkanaście razy,zero poszanowania dla człowieka, dla współpracowników,traktowanie ludzi jak jedno wielkie GÓ**O, upodlanie, zmieniające się zadania zupełnie bez sensu i nie na temat, każdy jest od wszystkiego, nie ma jednego stanowiska, trzeba robić wszystko. Najlepiej jeśli podlizujesz się i wchodzisz w d**ę szefowej, prym w tym wiedzie pani magiel/magazynier W. co jest żałosne, pracuje wtedy gdy tylko wchodzi szefowa, resztę dnia spędza na siedzeniu, jedzeniu, graniu na magazynie na telefonie (przyłapana wielokrotnie przez innych pracowników), obserwowaniu innych, podsłuchiwaniu wręcz bezczelnemu co jej nie dotyczy, wszystkim mówi co mają robić, wiecznie rozkazuje i wtrąca się w pracę, nie zna się na niczym a mimo to udaję że jest "specjalistą", donosi na innych więc trzeba uważać co się mówi, każe innym robić swoją pracę. Jeden wielki bałagan i chaos. Szkoda bo miejsce mogłoby być fajne gdyby nie kierownictwo. Brak doceniania, szacunku, traktowanie jak psa z tym nie można się pogodzić. Nie dziwne, że ludzie tak szybko stamtąd odchodzą, zmieniają się dziewczyny tak szybko że idzie się gubić w imionach. Nikt nie chce tam pracować. To był najgorszy czas i najgorsza praca w moim życiu. Szczerze nie polecam. Szkoda zdrowia psychicznego. Dbajcie o swoje dobro i zdrowie. To miejsce natomiast omijać szerokim łukiem, nie dajcie się zwieść obłudnym uśmiechom szefowej. Do tego obgadywanie przed innym nie świadczy najlepiej. Wstyd się przyznać do pracy w tym miejscu. Takie życie niestety i dlatego piszę opinię na tym portalu, który temu służy żeby (podobno) do wyrażanie swojej opinii na temat pracodawcy. Ocena może być tylko jedna: NEGATYWNA. Najgorsze jest to że przez tak długi okres czasu nie było żadnej poprawy, żadnej!
13
murzyn 2 2016-04-12 12:13:17
Kasowanie opinii na temat pracodawcy na portalu o pracodawcach mija się z celem. Czy może ja się mylę???!! Przytoczę nagłówek na państwa stronie "Pracowałeś w firmie Ceremonia(usunięte przez administratora) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji." To właśnie się dzielę moją opinią i inne osoby jak widzę również. Piszę jak wygląda sytuacja, zarobki, atmosfera, rządy i inne rzeczy. Dlaczego państwo to usuwają ???to po co ten portal jest w takim razie? Do byłego pracodawcy: usuwanie opinii nic nie da, każdy i tak pamięta jak było, to zostaje w pamięci osób. Braku szacunku nie da się wymazać jak w komputerze. Współczuję naprawdę. Ludzie nie są tacy głupi i naiwni jak pani cały czas myśli! Firma dobre sobie na niezapłaconych zusach pracowników i nadgodzinach, pracę w weekendy (za co jest oddawany dzień- gdzie tak jeszcze jest? żenujący poziom płacy!) Wstyd się przyznać do pracy w tym miejscu i do tego, że dało się oszukać! Nigdy więcej takiego upodlenia, wyzywania, wiecznego niezadowolenia z pracy. Humory to zostawia się w domu a nie obarcza pracowników. Do kolejnych pracowników: nie życzę nikomu takiego traktowania, szczerze odradzam, nie ma tam ani pieniędzy, ani wolnego, ani premii. Tylko żale i pretensje, poganianie jak na jakimś magazynie. Bardzo mi przykro, że tam trafiłam. Po zmazaniu opinii wyślę ją ponownie. A z administracją skontaktuje się w inny sposób. Może kierownictwo nie wie o tym co tu się wyprawia. Do usłyszenia drogi pracodawco, który nie może przeżyć, że jest jakaś rysa, a także redakcjo, która nie wiem za kim stoi. Nie cofajmy się! Po to jest wolność słowa i wypowiedzi!
13
pracownica 2016-04-12 20:25:03
Pracowałam tam jakis czas i zgadzam sie z powyższymi wypowiedziami. Dopowiem jeszcze tyle, że przez cały ten czas pracy w ceremonii wiecznie nie zgadzały się pieniądze, dla mnie dziwna sprawa przy tak małych utargach. Szefowa niby chce wyjaśnić ale i tak na drugi dzień juz wszystko cudem sie zgadzało. Ja, jak i poprzednie dziewczyny domyślałyśmy sie o co tu chodzi. Dziewczyny! odradzam podjęcia pracy w tej firmie, uwaga na Panią W.,która powinna popracować nad swoim uzależnieniem, bo to tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany". Nigdy tam nie będzie dobrze dopóki istnieje ten problem!!!
13
Były pracownik 2016-04-13 13:23:12
Odradzam pracę w tej firmie. Nie zarobisz, nie ubezpieczą cię, o umowie to możesz sobie pomarzyć (i zapewnienia że to księgowej wina że jej nie wysyła, bardzo dużo kłamstw połączonych z brakiem szacunku wobec osoby, będą cię poganiać, wyzywać, obgadywać. Żałosna firma, jakiś cyrk się tam dzieje, wieczny bałagan i brak jasno określonych zasad pracy. Masz robić to za chwilę coś innego a w rezultacie zostajesz skrzyczany że to zrobiłeś. Jakaś farsa bo przecież ci kazano. Sam już się gubisz w tym co masz najpierw robić. Ciągły stres i zastanawianie się co powie właściciel. Brak przeszkolenia bhp (pozostawia wiele do życzenia). I ważne że nie można nic powiedzieć bo wtedy jesteś zgubiony, nie możesz mieć własnego zdania tylko musisz się dopasować. Śmieszne, klient chce inaczej a wprowadzana jest inna wizja. Klient wychodzi nie zadowolony i oszukany z wiązanką niemiłych słów których trzeba wysłuchać. Nie polecę tej firmy jako miejsca do pracy. Lepiej pracować na magazynie niż w sztucznie ładnym miejscu. Jednak powiedzenie się sprawdza, że pozory mylą. Nie polecam a wręcz odradzam.
13
viki655 2016-04-15 11:42:19
Gssi oczywiście nie ma umowy i jak ktoś się łudzi że ja dostanie to jest w wielkim błędzie.Choć na początku przyjmuję cie do pracy Pani Ewa obiecuję umowę i zapewnia że księgowa ja wypiszę i podpiszemy za kilka dni,lecz po tym czasie cisza, jak tylko zapytasz kiedy będzie umowa dostajesz info. że księgowa wypisała już ale musi ją wydrukować i znów cisza.Pytasz po raz trzeci czy jest gotowa i się zaczyna że nie masz jej głowy zawracać i jak się nie podoba to na twoje miejsce jest sznur kandydatów.Pytasz w końcu kolejny to kiedy możesz liczyć na umowę i jakiego typu wtedy zaczyna się mobbing taka gra psychologiczna prowadzona przez szefową,jesteś beznadziejnym pracownikiem jak cie zatrudniałam miała inne wrażenie o tobie, brak profesjonalizmu itp.oczywiście wszystko wśród innych pracowników.Po jakimś czasie albo sam odchodzisz albo zostajesz "zwolniony"(choć tak naprawdę umowy brak)styl zwolnienia też pozostawia wiele do życzenia bo dostajesz sms lub telefonicznie, jest tez trzecia możliwość szefowa nie odbiera telefonów.W trakcie mojej pracy w tej firmie dziewczyny zmieniały się co 2tyg.rotacja nie wyobrażalna, a te wytrwałe które jeszcze się łudziły co do uczciwość szefowej wytrzymały od 1 do 3 miesięcy. Tak w skrócie to wygląda, więc jak ktoś myśli że coś się zmieni to jest w wielkim błędzie, taka praktyka stosowana jest tam od lat.
13
cere.... 2016-04-15 18:09:40
Nie ma i nie będzie umowy! Tam się wyzyskuje ludzi! Najlepiej jak się nie odzywasz, nie dyskutujesz , po prostu siedź cicho i rób za trzech! Dostaniesz najniższą krajową z wielką łaską, bez żadnych ubezpieczeń, nawet podstawowego ZLECENIA! Żenada! To nie pracodawca, dorabianie się na zusach pracowników! Najgorszy pracodawca jakiegokolwiek mogłam spotkać w życiu!! Jak ktoś nie wie co to znaczy być wyzyskiwanym i oszukiwanym każdego dnia w pracy to ceremoniada stoi otworem (ludzie zmieniają się jak rękawiczki) zobaczcie i przekonajcie się sami.
12
niezadowolona 2016-04-17 18:32:25
Pracowałam tam i nie mam żadnych pozytywnych odczuć, na szczęście szybko przejrzałam na oczy i odeszłam stamtąd. Nie dostałam żadnej umowy! Wypłata - najniższa krajowa. Atmosfera stresująca, ogólnie kiepska. A wchodzenie w d... szefowej to nie dla mnie, sory.
13
moja opinia 2016-04-20 21:55:23
Praca w pseudo firmie to największy koszmar jaki mi się kiedykolwiek przydarzył. Szefowa niestety nie nadaje się do zarządzania ludźmi, nie wie co to jest umowa, przepisy bhp, urlop, dzień wolny, płaca za weekend itd. Podobnie jak poprzednie osoby wszyscy dają się nabrać na obietnice. Pierwszy dzień to jedno wielkie ciucianie jak do dziecka, zastanawiasz się czy nie jesteś w przedszkolu, i czemu ona tak do ciebie mówi jak do debila. Umowa tak tak będzie no wiadomo już cię od progu zgłosiła do zusu. Kolejny dzień to zrób mi to, tamto, potem to albo w tej samej chwili jeszcze to i dlaczego się nie wyrabiasz. Zrób porządek którego nie było jak przyszłaś, gdzie wszędzie w każdym kącie jest jakiś syf, bałagan, jakby sprzed kilku lat. I ty masz to sprzątać bo za to odpowiadasz. Mega dziwne że nikt wcześniej tego nie ogarnął. Co się dotknie to się lepi, mydła brak, klapa się rozpada, płyn jaki płyn, worki na śmieci? a kto o tym słyszał. Mijają kolejne dni i nie możesz zapytać się o umowę bo szefowa nie ma nastroju, ma tyle na głowie, teraz nie ma czasu, potem też nie ma, i w ogóle co ty chcesz, a to to, a to sro i ciągle jakieś wymówki. Dostajesz wypłatę i uśmiech od szefowej. Brak obiecanej premii i umowy. Potem mija kolejne dni i jesteś gnębiony, traktowany jak ścierwo, podejrzewam że specjalnie żebyś nie śmiał iść się pytać o umowę, bo przecież to powinien być zaszczyt że dla niej pracujesz i jak możesz mieć czelność pytać się o umowę czy cokolwiek mieć prawo do zusu. Najlepiej jeszcze jakbyś wyjął z koperty 500 zł i jej oddał i zostanie ci 1000 zł to by była przeszczęśliwa. No słów brak na to co się tam dzieje, a to co piszę to tylko kropla w morzu. Kierownik wiola to dopiero agent, tajny szpieg który dopiero ci obrobi d.. od pierwszego dnia po następne. Szczyt wszystkiego chodzenie i węszenie. Co tu polecać jak nie ma co. Żadnego pozytywu ani atmosfery, zespołu czegokolwiek, mogę powiedzieć że żałuję że poznałam tą panią i w ogóle tam pracowałam. Nie równe traktowanie tak się rzuca w oczy że aż przykro się robi. Myślę że tam nigdy nie będzie dobrze, każdy bo oblaniu błotem odchodzi. Ocena 1/10. Można by książkę napisać o tym co się tam wyprawia:) Ale to już na kolejny raz.. Pozdrawiam
12
Lula 2016-04-23 20:30:45
Okropna praca, tak niskiego poziomu nie widziałam. Więcej do rządzenia i obserwacji niż do pracy. Pfff!!!! I najważniejsze: BRAK UMOWY!!!!!!!! JAKIEJKOLWIEK !!!! MAM NADZIEJĘ, ŻE NAJADŁA SIĘ pani ZA NASZE ZUSY!!!!!! Pfffff!!!!!!! pracodawca roku!!!!!!!!!!!!!
13
pracownikEKS 2016-04-26 20:58:02
Moja opinia jest taka: jedno wielkie śmierdzące gó... Z pozoru tylko ładnie a w rzeczywistości padaka. Jak ktoś lubi pracę w syfiastych warunkach to ok, ja nie. Też nie miałam umowy tylko wielkie obiecywanie no cóż byłam głupia i naiwna. Mam nadzieję, że moje pieniądze na składki się przydały na prywatne pierdoły szefowej. Hmmm nie mam do emerytury ale ważne że szefowa sobie je przywłaszczyła i kupiła sobie coś. Bezczelność ludzka nie zna granic. Wykorzystywać to sobie można ...ale nie mnie. Pozdrowienia dla "kierowniczki-prezesowej"
13
pracowałam tam 2016-04-26 23:41:12
Sodoma i Gomora!!!! Nie polecam absolutnie nikomu, wykorzystywanie dziewczyn do pracy, chyba głupich szukają!
12
eksflorysta 2016-05-05 17:26:11
Hm... Tez tam pracowałam... Wszystkie powyższe opinie, to szczera prawda! A tych złych wrażeń jest dużo więcej! Na początku szefowa pokazuje nowemu pracownikowi, jak dziecku, jak wszystko robić krok po kroku. Potem wychwala, jak świetnie sobie radzisz samodzielnie, jaka jesteś wszechstronnie zdolna (i z dumą pracujesz za trzy stanowiska pracy). Następnie jesteś najlepszym pracownikiem - wszystko robisz pięknie i, jak wspaniale, że się bierzesz za porządek, którego nikt inny nie robił, te opinie wyraża szefowa w obecności innych pracowników i rumienisz się z dumy, by po chwili czuć zażenowanie, bo jednocześnie Twoja koleżanka, która właśnie kończy układać piękną kompozycję dokładnie wg wskazówek szefowej, jest przez nią je..na, że nie potrafi prostej rzeczy wykonać!, że to nie miało być tak!, że koleżanka g..no wie o florystyce!... Za jakiś czas pojawia się nowa koleżanka za tę poprzednią i... Scenariusz się powtarza: nowa jest cudowna, tak czuje i rozumie idee szefowej, a ty... robisz niewłaściwie, zeszłaś poniżej poziomu, nie dosięgasz maglującej wiolce do pięt!!! Mimo intensywnych prób wykonywania wszystkiego dokładnie wg polecenia szefowej i tak robisz źle - szefowa wmawia ci, że wydała inne polecenie! Co do umowy, to już powyżej temat ten został wyczerpany. A co do maglującej wiolki, to magluje, gdy widzi szefowa, a poza tymi chwilami, obserwuje cię i demotywuje mówiąc, że się nie wyrobisz, że nie tak to miałaś zrobić itp. i dowala ci obrusy do prasowania, bo ona ma tyle pracy, a one muszą być już gotowe! Za to ona spokojnie dzwoni do córeczki, czy już wstała i mówi jej, że ma w lodówce szyneczkę, na stole bułeczkę, w garderobie wypraną sukieneczkę!!(córeczka jest dorosła...) Żenada! Jednak wiolka jest ulubienicą szefowej i nie zadzieraj z nią! A, no i uwaga, bo ma "lepkie rączki" (te dziwne manka w kasie??) i nie stroni od trunków... Przykre, że zamiast pomóc pupilce, szefowa jawnie się na to godzi i kamufluje jej postępki... Żartem jakimś jest też twój czas pracy - nigdy nie wiesz, o której skończysz, o tym, czy masz przyjść następnego dnia, dowiadujesz się koło 22 z sms'a od szefowej. Jak pytasz o jeden dzień wolny, to dosłownie dzień przed dostajesz odpowiedź, że tak , masz wolne i nawet kolejne trzy dni też sobie odpocznij, a jak faktycznie sobie zaplanujesz coś na te cztery dni, to nagle drugiego lub trzeciego jesteś pilnie potrzebna, bo jakieś nagłe zlecenie się pojawiło... Wystarczy... już dość nerwów mi ta pani e napsuła! A szkoda, bo praca bardzo ciekawa i twórcza :( Strzeżcie się, Dziewczyny!
11
OKRADZIONA Z ZUSU!!!!! 2016-05-14 21:57:59
Mogę wystawić najgorszą opinię jaką tylko można! Co za okropne miejsce pracy, to się w głowie nie mieści! Jak opowiedziałam rodzinie i znajomym co pani szefowa z kierowniczką robią ludziom, swoim pracownikom to nie mogli uwierzyć, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sobie stworzyły. Pogardzanie pracownikiem do takiego stopnia że włosy stają na głowie, wykorzystywanie do granic możliwości, nie możesz nic zrobić bez zgody szefowej i kierowniczki wioli bo dostaniesz takie gadanie że nie będziesz wiedziała jak się nazywasz. O przerwie to zapomnij! no chyba że jesteś jakąś znajomą kogoś z rodzinny to wtedy możesz nic nie robić cały dzień, cały czas siedzieć w telefonie i popijać kawki a reszta pracowników do roboty. Tak nie równego traktowania w pracy nie widziałam nigdy!! i jeszcze taka osoba jest chwalona i uwielbiana za nic nie robienie, ale jak ma się plecy to wszystko wolno! PORAŻKA!! Brakuje tam łańcucha przyczepionego do nogi. Dostawanie zjeby to dzień powszedni! Odeszłam i to było najlepsze co można było zrobić!! Nikomu nie życzę takiej pracy! a kierowniczka powinna się wziąć wreszcie do roboty a nie ściemniać na magazynie czy jak nie ma szefowej!! A niech ktoś powie coś złego na nią to szefowa powie że jesteś psychicznie chora albo popaprana i że taka o to wiola nie dorasta wam do pięt! Stosowanie mobingu nigdy się tam nie skończy! Władze siebie warte! Okradziona do tego z zusu! kłamstwo popychało kolejne kłamstwo! wyzysk człowieka, poniżanie jego godności! Ta pani powinna przesłać mi pieniądze za nie płacony zus, a nie oszukiwać że go płaci, BEZCZELNIE! nie dziwie się że stamtąd wszyscy odchodzą i nikt nie chce tam pracować, naprawdę nikt, oprócz przemądrzałej kierowniczki, której brakuje tylko bata na innych pracowników. "Rób szybciej, szybciej no szybciej bo się nie wyrobisz, no rób za mnie żebym miała mniej a ty rób żebym ja nie musiała a i tak nie ty dostaniesz pochwałę tylko ja" takie słowa non stop. NIE CHCĘ ZNAĆ TYCH OSÓB KTÓRE TAK GARDZĄ INNYMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
KOLEJNY PRACWONIK 2016-05-15 12:35:20
Wstyd mi się teraz przyznać, ale również tam pracowałam. Niestety tak jest jak w powyższych opiniach. Nic dodać nic ująć, chociaż w sumie można by dodawać ale same negatywne rzeczy. Nie rozumiem co szefowa ma na uwadze zatrudniając dziewczyny, żeby je przyjąć i się na nich wyżywać? Czy pokazać że jest "lepsza" bo otworzyła swój biznes? Że prosta dziewczyna nie ma prawa się odezwać? Chce podnieść swoją samoocenę? Musi być wychwalana przez innych,bo inaczej czuje się fatalnie! Jak z małym dzieckiem, musisz mówić że wszystko jest przepiękne, śliczne, urocze bo wtedy podbudowujesz szefową. To chyba jakieś zaburzenia co jest przykre. Naprawdę byłam zszokowana zachowaniem, postepowaniem szefowej. Jak w jakimś psychiatryku tam się czułam. Żadnej wdzięczności za pracę i włożony wysiłek! Ciągle za mało i za mało, trzeba by nieustannie być dupolizem jak wiotta! Już tam nie pracuję i nawet do tego sklepu nie pójdę nic kupić. Nie chcę żeby jakaś dziewczyna musiała nade mną latać i mi usługiwać jakbym tam nie wiadomo co chciała kupić, żeby chodziła za mną jak cień i musiała mnie głupio zagadywać. I tak jak inni pracownicy nie miałam żadnej umowy, ubezpieczenia, premii, pieniądze jakieś minimalne. Dziwne bo wymagania jakby się tam miało zarabiać 3000 zł, a tu za 1500 zł masz stawać na rzęsach i być dyspozycyjna w weeekendy, święta, najlepsze dni w roku. Gdybym wcześniej czytała opinię na temat pracodawcy to nigdy bym nie wysłała do tego miejsca swojego cv i nie traciła czasu na takiego człowieka, straciłam czas, zdrowie, nerwy dla jakichś ochłapów. Omijam to miejsce szerokim łukiem!! Dlatego uważam że taki portal jest bardzo potrzebny żeby dowiedzieć się jak naprawdę jest w danej firmie, jakie panują warunki. Czytajcie opinie i dzielcie się z innymi bo naprawdę szkoda czasu na pracowanie dla kogoś kto ma cię za niewolnika. Podobnie jak inni pracownicy o zusie mogłam sobie pomarzyć. A jak dostałam pit to się przeżegnałam, dosyć że nie było tam napisane 100 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OCENA 1 !!!!!!
11
dziewczyna 2016-05-17 08:45:48
fiak...dobrzy pracownicy???żart, nie ma tam juz nikogo,żadnego pracownika, została sama szefowa i jej wieloletnia "kierowniczka" wiolla i "jeszcze" zmęczona ta całą sytuacja w firmie -krawcowa. Do tej sytuacji szefowa sama doprowadziła swoim aroganckim i lekceważącym zachowaniem do dziewczyn! Chcesz sie dowiedziec więcej? chcesz robic wszystko?, pracowac non stop bez wolneg?, nie miec zapłacone za godziny? chcesz być nieszanowany? i nie miec żadnego zatrudnienia? ....tak właśnie wygląda prawda o Ceremonii i Galerii&Targ!
10
flor 2016-05-17 17:50:58
Widzę fika że zaczyna się ktoś tu bronić,lecz to i tak nie zmienia faktu że wszyscy uciekają z tej firmy i nie ma tam zadowolonych pracowników!!!Sama pracowałam tam jakiś czas temu i wiem doskonale że to co tu piszą dziewczyny pokrywa się w 100% z prawdą.Brak umów,fochy szefowej ciągłe poniżanie i tak można wyliczać bez końca.Jacy zadowoleni pracownicy ja pytam?Z tego co osobiście doświadczyłam i inne dziewczyny szybko uciekały z tego bagna i nie znam osoby która była by zadowolona.Zresztą kto był by zadowolony jak by pracował bez umowy i czekał na sms od szefowej kiedy może przyjść do pracy.
12
pracownica.... 2016-05-21 22:26:58
W tej firmie nie ma zadowolonych pracowników oprócz prezesowej, reszta jest traktowana jak popychadła. Każdy ma opinię taką na jaką sobie zasłużył, proste! Gdybym była zadowolona z tej firmy to napisałabym jak najbardziej pozytywną opinię i chętnie poleciła ją innym. Jednak zaistniała taka sytuacja że nie da się tam pracować to moja opinia jest negatywna. Wielka łaska że grafik się pojawi- zazwyczaj w połowie miesiąca albo tydzień przed końcem miesiąca, nie otrzymywanie dodatkowej obiecanej premii, oraz najważniejsze nie otrzymanie umowy, okłamywanie pracowników co do umów - że niby najpierw zlecenie a potem na stałe. Najlepsze chwile jakie mnie tam spotkały to te w których wracałam do domu i nie musiałam oglądać i słuchać właścicielki! Karma wraca i to prędzej niż nam się wydaję, więc oszukiwanie ludzi nie wyjdzie pani na dobre, a na ubezpieczeniach się pani nie dorobi, chyba że to świadomy cel by tylko wyzyskiwać ludzi dla swoich korzyści. Jak widać nie tylko ja zostałam tak źle potraktowana i oszukana!
10
bez umowy 2016-05-22 22:11:02
Pracowałam tam bez umowy, właścicielka tkwiła w przekonaniu że moja umowa jest u księgowej i nie ma czasu mi jej przesłać. ŻENADA! Myślała że głupia jestem i będę tam tyrać bez umowy heheh. Niech się .... Stawka płacy bardzo niska, a wymagań co nie miara. Mam nadzieję że nikt mądry nie będzie tam pracował, bo naprawdę szkoda by było. Właścicielka chyba myli pracę ludzi z jakimś całkowitym oddaniem królowej i uwielbieniem do niej samej to jakaś farsa ! Ludzie tam się nie da pracować bo raz że nie ma warunków a dwa że szefowej & wtt zależy żebyś czuła się nikim i okazywała wdzięczność że możesz tam pracować! Dobrze, że odeszłam teraz mam normalne warunki pracy o których tam nie mogłam nawet pomarzyć! I do tego jeszcze względy mają tylko znajomi...przykre ale prawdziwe!
11
jUsta 2016-05-27 12:19:28
Wielka zazdrość tam panuje. Nawet nie można rozmawiać między sobą bo właścicielka jest nie zadowolona i w momencie gdy to widzi to rozdziela te osoby i wtedy nie robi się tej pracy wspólnie, którą wcześniej zleciła. Można rozmawiać z panią magazynowo-maglową, tylko i wyłącznie i za to nie ma problemu, bo wiadomo, że doniesie gdzie trzeba. Dla mnie ta praca była wielkim zdziwieniem, taki krzyk za rozmowę - właścicielka była zła że do niej nikt się nie odzywał. Nie rozumiem skąd się brało takie podejście do pracownic. Za wszelką cenę pokazanie swojej wyższości tylko dlatego że prowadzi działalność. Obiecywane złote góry, a po czasie szara rzeczywistość która szybko pokazała prawdziwe podejście właścicielki do pracownic. Nie szło wytrzymać tam dlatego odeszłam bez chwili zastanowienia. Inne dziewczyny pracowały dłużej i strasznie im współczułam ale mam nadzieję, że się odważą i odejdą, bo naprawdę można znaleźć fajną, ciekawą pracę. Umowy nie dostałam żadnej, wynagrodzenie za pracę bardzo przeciętne nie idzie tam zarobić, nie ma się dnia wolnego bo nie chce dawać.
10
W&N 2016-06-06 19:19:36
Uciekać, uciekać, uciekać x100! Nic dobrego was tam nie czeka! Bardzo trafne wcześniejsze opinie, nic dodać nic ująć! Z czystym sumieniem mogę dać ocenę: 1!!! Bardzo niski poziom firmy!!!
C - Cwaniactwo
E - Egoizm
R - Rozdwojenie
E - Ekscentryczna
M - Maglownica
O - Obłuda
N - Niesprawiedliwość
I - Irytująca
A - Arogancja
9
Aldone 2016-06-09 20:01:17
Świetne opinie na temat pracodawcy! Jak to wszystko wraca i na szczęście nie ginie. Sama nas oszukiwała, wyzywała, poganiała, pogardzała to teraz każdy wystawia opinię. Nie mam już nic wspólnego z tą firmą i na moje szczęście zdążyłam odejść w samą porę, bo im dłużej się tam pracowało (czyli do odebrania pensji i zwiania) tym było gorzej. Co to za cyrk się tam wyprawia to ktoś by nie uwierzył, ale to trzeba pracować żeby się przekonać jak nisko może upaść pracodawca gdy nie ma klientów, ruchu. Żal żal i jeszcze raz żal wszystkich dziewczyn które tam poznałam, nikt z ręką na sercu nie chciał tam pracować, jedynie pieniądze które każdemu są potrzebne tam trzymają ale i tak na krótko bo nie idzie wytrzymać psychicznie. I najważniejsze - faworyta jest jedna!!!Prawda laski??:D:D:D:D:D:D hehehehehehehhe Beznadzieja!! Dorabianie się na młodych dziewczynach jest tak żałosne i podłe, że nie ma na to wytłumaczenia. Wg mnie to najgorsze miejsce do pracy, nie ma warunków! Odeszłam bo nie pozwoliłam sobie żeby szefowa na mnie krzyczała bez powodu codziennie i mówiła że jestem głupia i nie myślę kreatywnie i nie wyprzedzam jej myśli. A co to ja jestem ? Wielkie udawanie miłej przed innymi!! Już nawet pisać się nie chce na ten temat... ZERO
8
paf 2016-06-15 19:35:15
Co ja tu widzę? Nareście ktoś się nie bał napisać prawdy!!!Pracowałam tam jako florystka i wiem co to za bagno, opinie zgadzają się w 100% dodam od siebie że szefowa nie miała odwagi mnie zwolnić osobiście i posłużyła się swoim mężem oczywiści zwolnienie było ustne bo też nie miałam umowy,więc dziewczyny nie liczcie na umowę o prace w tej firmie.Jeśli ktoś ma skłonności masochistyczne i po przeczytaniu tylu opinij zastanawia się czy podjąć tam pracę to niech spróbuję haha....ale długo tam i tak nie wytrzyma.ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!
6
pracownik25 2016-06-22 19:20:51
Beznadziejna robota za najniższą krajową i do tego nie daje umowy-żadnej! Robić trzeba 7 dni w tygodniu dostaje się wolny dzień po jakimś czasie! niepłacone weekendy! żenada ! krzyczy co chwilę, wymyśla jakieś pierdoły, śmiech na sali! zachowuje się jak 5 letnie dziecko które trzeba co chwilę chwalić bo jak nie to nie będzie miała humoru! trzeba lizać żeby cię lubiła, tylko jedna osoba tak robiła - wioletka! jak nie jesteś dupolizem to nie masz czego tam szukać ! niszczy ludzi tyle mam do powiedzenia! nigdy więcej takich ludzi na swojej drodze! powinna się leczyć! wykorzystuje biedne dziewczyny. żal pisać co się tam dzieje! uciekłam tak szybko jak się dało! dziękuję innym dziewczynom że mi powiedziały co się tam wyprawia! potem wiem że wprowadziła zakaz mowienia na temat dziewczyn które się zwalniają bo nikt już nie chciał tam robić! wszystkie florystki zwiewały, dziewczyny co były na galerii! została tylko magazynierka i krawcowa zaszczuta i bojąca się słowem odezwać że coś jest nie tak! masakra jakaś ! ludzie mają po tyle lat a zastraszeni jak nie wiem co. Tylko ktoś naiwny może tam pracować! każdy normalny człowiek rezygnuję z tego syfu i ucieka! zero szacunku dla ludzi! ocena ogólna to minus 100!!!!! totalna poniewierka!
6
marylka 2016-07-24 22:16:04
Hej Dyplom...pewnie jak byś wysłała CV lub poszła osobiście do firmy Ceremonia to myśle że odrazu dostaniesz prace, bo tam dziewczyny zmieniają się jak rękawiczki!.....ale najpierw dzień próbny, potem może zostaniesz jakiś czas, no może miesiąc (bo jest czas ślubów, a wtedy jest najwięcej pracy), no ale jeśli nikogo nie znajda to jeszcze popracujesz kolejny miesiąć a potem szefowa napisze Ci sms-a że juz nie musisz przychodzić bo już nie maja tyle pracy! Oczywiście bez jakiejkolwiek umowy! Nie polecam, wręcz odradzam.
4
stara muffina=premia 2016-08-09 23:04:51
Witam wszystkich zainteresowanych, którzy chcieliby tam pracować. Nie ma gorszej "szefowej" niż w tym miejscu, odradzam szczerze pracę w ceremonii. Płaci z wielką łaską, nie wypłaca żadnej premii nigdy za nic, niczym nie motywuje, możesz zjeść starą 3-4 dniową muffine i to jest twój dodatek do pensji. Wykorzystuje cię tam nie tylko szefowa ale fiolka która jest wtyczką i donosicielem. Dziewczyny rozmawiają tylko wtedy gdy jej nie ma, natomiast gdy jest w pobliżu to zapada cisza, jednak nie idzie zawsze nad tym zapanować i po jakimś czasie szefowa schodzi z wieży i w sposób perfidny powtarza to o czym rozmawiały dziewczyny między sobą , dogaduję albo zaraz rozdziela żeby tylko nie rozmawiać. Można rozmawiać tylko z fiolką! Innych przyjaźni tam zabrania. Zabrania również mówienia na temat byłych pracowników dlaczego nie pracują, jakie były powody. Popracujesz trochę i czujesz się jak jakaś niedołęga, bo wszystko robisz źle. Umowa o pracę/zlecenie to nie istnieje w słowniku szefowej! Tak cię zmanipuluje że nie będziesz chciał przyjść odebrać pensji, robi tak specjalnie pod koniec miesiąca, nawyzywa cię, skrzyczy, ośmieszy wśród pracowników, klientów! Mówi że nie ma czasu, że nie teraz, że jest zajęta.Potem czujesz się tak fatalnie że nie chcesz już oglądać takiej osoby ani mieć z nią nic wspólnego i dziewczyny po prostu boją się powiedzieć że chcą swoje pieniądze! Jakbyś się nie odezwała że chcesz pensję to byś nie dostała, bo mówi że zapomniała i że tak dużo ma na głowie. Nie wiem dlaczego tacy ludzie mają potem odwagę patrzeć w oczy i z obłudą się uśmiechać. Nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym żeby tam pracował. Wszystko wszystkim ale takie podejście do pracownika jakie prezentuje ta pani to jest godne uwagi Urzędu Skarbowego, Inspekcji Pracy, Sanepidu, Sądu Pracy. Ciekawe ile jeszcze potrwa oszukiwanie Państwa i ludzi-dziewczyn które tam pracują, współczuję wszystkim którzy tam pracowali ale tez podziwiam że odważyły się odejść. Brawo dziewczyny, że również wysłałyście smsa że nie przyjdziecie i już!
4
Iwona 2016-08-10 19:12:20
Jak upominasz się o umowę zbyt często to zwalnia ludzi bez podawania powodu albo mówi że się na niczym nie znasz i nie tego się po tobie spodziewała! Albo wysyła smsa że masz nie przychodzić, wysyła inną osobę żeby Cię zwolniła bo boi się nawet spojrzeć ci w oczy!!!!! Jak się kogoś okrada to ucieka przed Tobą! Takie rzeczy żeby się działy w takim miejscu to by nikt nie uwierzył!!! Dziewczyny nie chcą mieć z nią nic wspólnego dlatego jej to uchodzi na sucho!!!!
3
Grażyna 2016-08-14 01:39:39
Czytając te opinie odnoszę wrażenie,że pisze je jedna i ta sama osoba.Nie wiem o co tu chodzi ?Ktoś chce namieszać tej pani,albo to jest stalting .
Była pracownica 2016-08-17 08:23:55
W ceremonii niestety w pewnym momencie Pani Ewa przyjęła zbyt wiele zawistnych osób. Pracowałam tam w tym samym czasie, co dwie Panie, które wprowadziły niezłe zamieszanie i prawdopodobnie one pisza w kółko te opinie. Zaczynajac od swojej pracy, było okej, duzo obowiązków, duzo pracy, jednak wypłata na koniec ciekawa, Pani Ewa zawsze wypłacała na górkę. Jednak nie dla każdego, i tu jest problem. Ja znalazłam inna prace, miedzy innymi dlatego, ze z powodu dwóch pracownic nie dało sie tam przychodzić. Ciagle plotki, nagabywanie (przede wszystkim na jedna Panią), oskarżanie o rożne dziwne rzeczy, bez jakichkolwiek dowodów. Pani Ewa najwidoczniej nie zatrzymała juz tych dwóch zabitych jabłek, stad ta złość.

Jako praca, ok. Dla ludzi, którzy lubią pracować, weekendy w sezonie zajęte, ale jednak efekt pięknych dekoracji na koniec jest naprawde wspaniały. Nie rozumiem tych wszystkich opini, jak każde miejsce, ma swoje plusy i minusy, ale dzięki Pani Ewie i jej życzliwości naprawde powstaje super atmosfera. Pracuje teraz w o wiele mniejszej firmie, w większym spokoju, ale bede dobrze wspominać prace tam. Szkoda, ze dobrych ludzi zawsze sie wykorzystuje - współczuje naprawde pani Ewie.
Dorota 2016-08-21 16:31:04
To jest forum do przedstawiania opinii na temat pracodawcy, a nie jakis prywatnych sentymentow. Ja tam pracowałam i sama odeszłam, dla mnie liczy się dobra wypłata i umowa, atmosfera, współpraca. Tam tego nie znalazłam więc odeszłam, proste. Nie miała nic konkretnego do zaoferowania więc dowiedzenia. A to jaka jest ta pani to mnie średnio obchodzi. I przestańcie pisać tu o jakiejś zawiści, bo to nikogo nie interesuje. Zastanówcie się - pracownik zawistny bo pracodawca ma pieniądze??? Pierwsze słyszę ktoś chyba nie rozumie po co idzie się do pracy. Ja po to żeby zarobić a nie zazdrościć szefowej. Z tym wykorzystaniem dobrych ludzi to naprawdę szkoda wszystkich dziewczyn które się tam przewinęły. Ja tam w życiu bym nie wróciła. Najlepiej niech każdy sam spróbuje i się wypowie. Jako pracodawca wypada bardzo słabo a jako przedsiębiorca niech się wiedzie jak najlepiej, jako osoba - nic mnie to nie obchodzi!!!!!!!!!
2
obiektywna 2016-09-07 14:13:51
ewidentnie widać działanie nieuczciwej konkurencji... ale chyba w ceremonii i tak to nie robi różnicy, nie ma chyba lepszej firmy na rynku wielkopolski. zazdrość zżera tych, którym się nie chce robić, mimo że nic nie mają ;) tyłki ruszyć do roboty, a nie siedzieć w chacie i wypisywać takie durne komentarze i socjal tylko z państwa ciągnąć
obiektywna 2016-09-07 14:14:29
ewidentnie widać działanie nieuczciwej konkurencji... ale chyba w ceremonii i tak to nie robi różnicy, nie ma chyba lepszej firmy na rynku wielkopolski. zazdrość zżera tych, którym się nie chce robić, mimo że nic nie mają ;) tyłki ruszyć do roboty, a nie siedzieć w chacie i wypisywać takie durne komentarze i socjal tylko z państwa ciągnąć
pracownica (obecna) 2016-09-07 14:27:40
pracuje w ceremonii już drugi rok i jakoś nie zauważyłam nic z tego co tu "kulturalne" panie piszą. ale nic dziwnego, najpierw upozorowały włamanie, potem próbowały otworzyć taką samą firmę, nic im nie wyszło, siedzą w fotelach w domu na bezrobociu, to dlaczego nie obsmarować pani Ewy? na umowach jakoś wszyscy pracują, kolejny rok ten sam skład pracowników, premie co miesiąc, ale jak ktoś ma więcej, to ludzie zawsze będą gadać.. serio, weźcie się do uczciwej pracy dziewczny (chociaż zaczęłabym od szkoły), bo poziom wypowiedzi świadczy o marginesie społecznym jaki sobą reprezentujecie :)
werf 2016-09-07 20:48:01
no coz tak na prawde to przeiez nigdy wszytkim się nie dogdzi zawsze będzie ktoś komu się cos nie spodoba
Zostaw swoją opinię o Ceremonia Ewa Humerczyk - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceremonia Ewa Humerczyk