brak logo

UDS Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o UDS Sp. z o.o.

ahas 2010-06-04 15:43
Malo ciekawa praca - kadra zarzadzajaca z poprzedniego stulecia. NIE polcam profesjonalistom...
3
tak 2010-06-25 20:52
faktycznie - firma beznadziejna - kadra zarządzająca z ubiegłego stulecia
2
___ 2012-06-17 14:45
pracuję w tej firmie kilka lat, nie moge liczyć na podwyżkę bo firma utrzymuje innego pracownika który pół dnia spędza na FB i tym podobnych, ciekawa polityka
2
IGI 2013-06-24 08:09
Opinie osób z którymi jakakolwiek firma się rozstała zazwyczaj nie są pozytywne. O tego rodzaju spostrzeżenia, żeby były bardziej obiektywne powinniśmy zapytać miej więcej po roku od rozstania z firmą.
Moim zdaniem firma bardzo rozsądnie prowadzona i bardzo dobrze poukładana, zawsze jednak można do czegoś się przyczepić. Z perspektywy czasu uważam, że to dobry choć bardzo wymagający pracodawca. Nie ma u nich miejsca dla słabych pracowników, szukają wyłącznie osób zaangażowanych.
Słabszym zawsze dają kilka szans na skorygowanie swoich zachowań, niestety nie każdy z nich słucha tych rad i skorzystał włącznie ze mną.

IGI.
4
gość 2015-01-12 19:31
Na rozmowie jest mówiono ,że po miesiącu pracy na umowę zlecenie będzie umowa o pracę a tak nie jest. Dają umowę na 3miesiące i po tych 3miesiącach decydują kto zostaję umowę o pracę a kto dalej pracuje na umowie zlecenie lub zwalniają. Praca jest na godziny ale i tak trzeba pisać ile sztuk się zrobiło wiadomo jeden robi szybciej a drugi wolniej żeby się nie pomylić żeby nie miał odliczonych godzin za poprawianie czy zostawał po godzinach to jak ma wyrobić ten akord przecież nikt robotem nie jest zwłaszcza przez te 8godz. To nic dziwnego, że są takie złe opinie na temat tej pracy.
2
pracownik 2015-03-29 22:54
Jest ciężko. Cały czas pracuje się po 12 godzin. Rzadko kiedy pracuje sie 8 godz. A niestety nie da sie funkcjonowac kiedy cały czas sie pracuje 12 godz. Masakra. A w kadrach jak sie przyjmowałam mówiono ze praca po 8 godz, tylko od czasu do czasu bedą 12stki. Więc dlaczego kłamią ? Najgorsze własnie jest pisanie ile sztuk sie zrobiło itd. Pracuje tam krótko i juz szukam innej pracy.
1
gość 2015-04-17 16:22
A może ktoś napisać jakie są zarobki? Czy płacą za nadgodziny?
Praownik 2016-02-29 15:10
Witam, pracuję w tej firmie już jakiś czas. Nie polecam nikomu. Praca pełna stresu, brak poszanowania pracownika. Kultura w tej firmie nie istnieje. Większość osób jest nie miła i myśli że jest pępkiem świata. Brak komunikacji między działami. Ciągły bałagan i ciągle zmieniające się procedury nad którymi nikt nie panuje. Zarobki średnie.
9
informatyk 2016-04-19 15:28
Jest ogłoszenie dla informatyka do Nowego Kawęczyna, już kiedyś chyba widziałem (w zeszłym roku). Ni znaleźli, czy ktoś był ale zrezygnował bo jest nie fajnie?
eva 2016-05-10 23:16
już tej ofety raczej nie ma ztego co wiedzę. ale za to jest baardzo atrakcyjna oferta na specjalistę ds. zakupów bo można fajny pakiet socjalny dostać
Gość 2016-12-27 13:50
Jaki pakiet socjalny? Opieka medyczna, z której nie można skorzystać bo człowiek nostop w robocie siedzi. A moze woda w kranie jest w tym pakiecie?, bo herbata i kawa jest tylko dla wybranych.
1
Były Pracownik 2017-01-04 16:01
Nie polecam pracy w tej firmie, kiedy byłam na rozmowie o pracę firma uzgodniła ze mną inne warunki finansowe po czym przy podpisaniu umowy były inne ( trochę gorsze) już wtedy zastanawiałam się czy podpisywać umowę ale jednak dałam szanse tej firmie i to był błąd. Premia tyle ile kot napłakał, czasem była 100 zł brutto czasem niższa rzadko kiedy wyższa. Nadgodziny płatne jak za normalne godziny żadnych 50% czy 100 % w dodatku nie były płacone w wynagrodzeniu tylko pod stołem w kopercie, wielokrotnie nie zgadzające się pieniądze z tym co rzeczywiście było wypracowane. Przerwa typowo 15 minut nie ma więcej, jeśli przełożony widział że wychodzisz zapalić w czasie niewyznaczonej przerwy sypały się upomnienia, ale kierownictwo widziane było na papierosie wraz ze swoimi pupilami ( zwykłymi pracownikami ) co godzinę. Pakiet socjalny o którym mowa wyżej rzeczywiście tylko pakiet medyczny, bo kiedy pytasz o szkolenia to nie ma na nie pieniędzy dla szeregowego pracownika. Kawa czy herbata tylko dla nielicznych pracowników i żeby Cię derekcja nie widziała przy biurku że pijesz kawę bo na pewno będzie zwrócona uwaga.
Serdecznie nie polecam pracy w UDS ani w siedzibie w Nowym Kawęczynie ani w Warszawie :-)

Pozdrawiam serdecznie
Były Pracownik
2
G-a 2017-01-06 16:49
Strata czasu. Pieniadze marne.
Plus tylko taki ze daja umowe o prace na poczatku na 3miesiace.
Ciagla nagonka aby wyrabiac normy, ktore z dnia na dzien sa podwyzszane to jeden wielki smiech. Liderki uwazaja sie co to nie one i maja wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamiast zajac sie praca ciagle zajmuja sie plotkmi. Stare pracownice sie wywyzszaja,
wychodza na przerwy kiedy chca i maja przywileje u liderek,nie szanuja nowych pracownikow wrecz przeciwnie traktuja je z pogarda (nie wspomne juz o podpierdalaniu).
Pierwszy dzien w pracy od razu jednym slowem musialam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy. Kazdy tam robi wszystko zamiast to co tak na prawde powinien i co ma napisane na umowie.

Nikomu nie polecam tam pracy. Straszny przemial ludzmi,wiekszosc teraz zatrudnionych osob to Ukraincow.
3
Gość 2017-01-31 19:40
Plusy:
-jest praca
-często jest umowa o pracę
-pensje płacone w terminie
-opieka medyczna dla stałych pracowników

Minusy:
-wynagrodzenie mniejsze niż umówione na rozmowie
-zakres obowiązków nieadekwatny do umówionego
-dowolny sposób naliczania nadgodzin, brak „50”i „100” a tak w kopercie się nie zgadza
-pracownicy biurowi nie są w ogóle rozliczani z nadgodzin
- praca w nocy, soboty, niedziele jak i po 12-14h
-mobing to podstawa zarządzania ludźmi i jedyny sposób aby zmusić do nadprogramowej pracy
-zbieranie haków na pracowników
-weksle na wysokie kwoty są gwarancją posłuszności pracownika

Kierownicy maja wolna rękę w postępowaniu z podwładnymi. Firma posiada bardzo złą opinię w okolicach Skierniewic ja i nie lepszą w Warszawie. Klopoty w pozyskaniu pracowników zasila przybyszami ze wschodu. Praca jedynie dla ludzi o silnych nerwach i nieposiadajacych zobowiązań
4
ThomassWA 2017-03-08 21:14
Zgraja oszustów,
Wycisną z ciebie wszystko, za nadgodziny nie płacą , BARDZO nieprzyjemna i chamska kadra menadżerska, atmosfera jest tragiczna, nawet na kawę krzywo patrzą .
3
Zuzanna 2017-04-04 11:27
Obecnie firma szuka osoby na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży. Co możecie powiedzieć o pracy w UDS w tym charakterze? Czego mogą się spodziewać aplikujący?
Marta 2017-05-10 13:05
Tez widziałam kilka ogłoszeń, uważam że zawsze warto spróbować i przesłać cv, byłam ostatnio na targach ASP i oferta baaardzo ciekawa.
Mel 2017-06-23 16:49
Kiedyś tam pracowałem, w centrali w Warszawie. Obiecywali cuda, a jak przyszło co do czego to się okazywało, że premii nie ma, za to są pretensje nie wiadomo o co. Kierownictwo tragiczne, mniemanie o sobie wygórowane i tyle. Od jakichś 3 lat non stop szukają konstruktora na wszystkich portalach ogłoszeniowych, chyba nikt tam nie chce iść. Kierowniczka działu konstrukcyjnego totalna porażka! Nie polecam, tylko obiecanki cacanki, a głupiemu radość!!!
1
Paula 2017-07-13 22:35
z mojego doświadczenia: jeśli chodzi o wypłaty to zawsze jest to co się umawiasz, oczywiście jeśli mowa o premii uznaniowej to jak sama nazwa wskazuje albo jest albo jej nie ma dlatego tak ważne jest wynegocjowanie dobrej zadowalającej podstawy. Co do ogłoszeń to pewne rekrutacje są stałe i przez caly rok ogłoszenia wiszą, wie chyba tez nie ma czym się ekscytować
Zuzanna 2017-07-18 10:06
@Mel
piszesz, że kiedyś pracowałeś w firmie. Jak dawno temu to było? Możliwe, że niektóre z kwestii jakie poruszasz uległy zmianie.
Ktoś z Was aktualnie pracuje w centrali i mógłby powiedzieć coś więcej o swojej pracy? Jakim pracodawcą jest obecnie UDS?
Zostaw swoją opinię o UDS Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UDS Sp. z o.o.