brak logo

TPG KATOWICE Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o TPG KATOWICE Sp. z o.o.

tl 2016-04-26 09:20
am szukają cały czas, ale ten "elastyczny" grafik jest tylko na poczatku, kiedy chcą za wszelką cenę zrekrutować osobę.
Potem jest już inaczej i trzeba się dopasować, aby nie zostać zwolnionym.
Ogólnie odradzam wszystkim prace w tej "firmie". Osoby zarządzające nie mają odpowiednich kwalifikacji do zajmowanych stanowisk, a Pani Ania z HR jest największą manipulantka, która tylko udaje Matkę Teresę - nie wierzcie w ani jedno jej słowo.
Ogólnie chaos i brak wdzięczności dla pracowników niższych rangą.
20
henry 2016-04-27 14:16
Stanowczo odradzam prace w firmie. Zero rozwoju, samo klepanie. Zgadzam się z powyższa opinia
12
mm 2016-04-27 14:22
tak elastyczny grafik tylko na rozmowie kwalifikacyjnej. Rzeczywistosc wygląda inaczej. Benefity i cala reszta tak samo
10
gabi 2016-05-04 13:06
Odradzam!!!!
16
Olka 2016-05-19 06:46
Ogromna rotacja, wciąż się oglaszaja. Zatrudniaja potem ludzie sami odchodzą lub sa zwalniani. Zero benefitów, slabe zarobki u umowa
10
szaramyszka4 2016-06-09 22:03
Zdecydowanie popieram, to co zostało wyżej powiedziane i zdecydowanie odradzam składania papierów do tej firmy...
12
guys 2016-09-18 23:06
Chyba zartujesz
11
hello 2016-09-30 14:02
Haha najwięcej mówi ten, co tu nie pracuje.
Benefity socjalne? Albo wybierasz multisport, albo opiekę medyxzna. O premii mozesz pomarzyć. Atmosfera gorzej niż srednia. Szkoda czasu :-)
11
kzy 2016-10-22 15:15
Nadzieja matka głupich ... nie ma szans. Dopóki niektóre osoby będą na niektórych stanowiskach to nigdy sie nic nie zmieni. Nie warto próbować, bo normalny człowiek wyjdzie stamtąd ze zryta psychika. Niby wszystko takie super, jak opowiadają na rozmowie kwalifikacyjnej, a jak juz zaczniesz pracować, daj sobie chwile, żeby się przekonać, jak tam jest"cudownie"... Po dwóch miesiącach max. wymiekniesz. Firma "przyszła" do Katowic 2 lata temu, a opinie sa takie, ze aż szkoda czytać. To chyba daje do myślenia?
10
zenada 2016-10-29 10:53
bardzo mnie ciekawi ile teleperformance zaplacilo za usuniecie opinii bo widze, ze niektore zniknely...
gowork to jest strona do wyrazania prawdziwych opinii o pracodawcach czy o tym zeby nie pisac zlych opinii bo i tak zostana usuniete? nie wiedzialem ze tak mozna, ale widac tak.
prawda w oczy kole.
8
Swiadek 2016-11-12 02:12
Bylem, widzialem, przezylem. Mnostwo obietnic, zero pokrycia. Zgadzam sie, ze to marnowanie czasu.
Byc moze dobre na poerwsza robote, zeby zdobyc jakies doswiadczenia, ale nic oprocz tego.
9
Jaśmin 2016-11-24 21:27
Powiem tak- jeżeli ktoś myśli, że warunki z rozmowy rekrutacyjnej obowiązują- myli się. Dopiero po trzech miesiącach pracy jest opieka medyczna, godziny pracy nie są przestrzegane- często trzeba wychodzić nawet godzinę po czasie pracy i nawet w chwili zakończenia pracy przesyłają "kejsy", a bez ich opracowania nie można zamknąć systemu. Kontakt z kadrami jest tragiczny, traktują jak człowieka drugiej kategorii. Jeżeli chodzi o język- często zdarzają sytuację, gdzie nie płacą za drugi język a przesyłają kontakt z jego klientem, pomimo że osoby z wyższym stażem, którym się płaci za dwa języki, nic nie robią. Moim zdaniem to wykorzystywanie na każdym kroku i robienie z człowieka cymbała. Nie polecam. Mądrzejsi szybko odchodzą, stąd rotacja.
10
asg201 2017-02-13 20:32
smutne, ze ludzie w tej firemce sa tak traktowani, ze nawet najstarsi pracownicy sa po czasie nikim. zaden elastyczny grafik nie obowiazuje, nawet nie dajcie sie nabrac. wytrzymalam tam ok. 2 miesiecy. grafik masz zalozmy 8-16, a z pracy wychodzisz 16:25 i pracujesz pol godziny za darmo, bo doprosic sie nie mozesz, zeby ktos sprawdzil ci kejsa... nie mowiac juz o osobie, ktora uklada grafiki, z ktora dogadac mozesz sie tylko po angielsku. dodatek za angielski dostaja tylko wybrani. Osoby z HR to juz w ogole porazka, jestem w szoku, jak dwulicowy moze byc czlowiek i jak czlowiek moze nie liczyc sie z drugim czlowiekiem... szkoda czasu na ta firme.
7
Ula 2017-02-17 18:10
Im dalej od tej firmy tym lepiej! Zmarnujecie tylko czas!przedmiotowe traktowanie,kłamstwa ,brak rozwoju. Dramat!zreszta szukają desperaci caly rok chetnych
7
Michelle55 2017-03-04 23:24
Byłam, zobaczyłam i zdecydowanie odradzam każdemu pracy w tej firmie. Oszukują na każdym kroku. Nie ma żadnego elastycznego grafiku. Zarobki żenująco niskie, brak perspektyw na awans, ciągłe klepanie tego samego. Zdecydowanie odradzam. Jest wiele ciekawszych ofert na rynku.
6
Maja 2017-04-18 14:12
@Michelle55 co rozumiesz mówiąc, że firma oszukuje? Czy informacje, które uzyskałaś podczas procesu rekrutacji okazały się niezgodne z rzeczywistością?
Pantera1 2017-04-22 19:12
Popieram, im dalej od tej firmy tym lepiej
4
pocahontas 2017-05-19 18:43
@Maja Oczywiście, że są niezgodne z rzeczywistością. Chociażby półgodzinna przerwa obiadowa wliczona w czas pracy, którą chwalicie się na każdym kroku. W istocie przerwa faktycznie jest i trwa 30 minut, tyle że z tej amazońskiej dżungli chyba nikt jeszcze nie wyszedł punktualnie po 8 godzinach pracy; a w najlepszym wypadku wyszedł po 8 godzinach i 30 minutach, toteż ta przerwa jest tak samo wliczona w czas pracy jak premia za nadgodziny w wynagrodzenie pracownicze ;-))) Buziaki ;-)
3
Maja 2017-05-26 16:29
@pocahontas mam wrażenie, że myślisz że jestem pracownikiem TPG KATOWICE. Nie jestem związana z tą firmą. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym opiniom. To że godziny pracy nie odpowiadają tym na rozmowie kwalifikacyjnej to bardzo cenna informacja. Czy dotyczy to wszystkich pracowników firmy, czy też tylko niektórych jej działów? Co jeszcze wygląda inaczej niż przedstawione na rozmowie o pracę?
niezadowolona 2017-08-21 00:59
zgadzam sie z ta opinia. na projekcie na 6 pietrze jest tragedia. grafik to jedna wielka tragedia, juz pomijajac to, ze zamiast siedziec w pracy 8h, siedzi sie wiecej, bo "kejsy" czekac nie moga. nie zdarzylo sie jeszcze tak, zebym wyszla punktualnie po 8h pracy...
1
Maja 2017-08-21 06:31
@niezadowolona ale czy w takim razie istnieje jakiś system zapisu nadgodzin, które następnie będzie można w jakiś sposób odzyskać? Jeżeli firmy nie wypłacają dodatkowych godzin pracy, to najcześciej innego dnia można te godziny po prostu odebrać. Jak to tutaj wygląda?
zadowolony 2017-09-06 13:54
wszytskie nadgodziny sa wyplacane badz jesli wolisz - mozna je odebrac. Wiem, po tam pracuje. Ja tam nadgodziny sobie chwale bo mozna sporo dorobic do wyplaty, ktora zreszta ostatnio wzrosla o prawie 1000 pln... Moze tez ponarzekam jak zmienie na konkurencje, ale poki co jestem zadowolony.
Maja 2017-09-06 15:20
A więc jak widać każdy ma inne podejście do nadgodzin @zadowolony, ale dziękuję za informacje w tym temacie - bo to ważne, że można przede wszystkim dostać pieniądze za te godziny, to duży plus dla TPG KATOWICE Sp. z o.o. Odnośnie pensji, czy zmienia się polityka firmy w tym zakresie?
hejjestokej 2017-09-14 15:25
wszyscy dostali ostatnio podwyzki... teraz minimalne wynagrodzenie to 4200, wiec jak na agenta to niezle chyba. Ja juz jestem na 4500 po 3 miesiacach i jeszcze nie zdarzylo mi sie nie wyrobic premii. Niedawno wprowadzili nawet dodatkowa kase za weekendy, wiec mi pasuje ;)
Zostaw swoją opinię o TPG KATOWICE Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPG KATOWICE Sp. z o.o.