logo GROT Marek Dobrzyński

GROT Marek Dobrzyński

Macierzysz

Opinie o GROT Marek Dobrzyński

Maja 2017-03-07 09:00
@Lipa dlaczego tak sądzisz? Pracujesz w firmie GROT Marek Dobrzyński? Chętnie poznamy Twoją opinię.
Kamil 2017-03-15 21:14
żadnych zmian od lat..... było źle, jest źle i będzie .
20
Natalia 2017-03-18 09:38
Uważam, że GROT Marek Dobrzyński to dobra firma a jeśli komuś nie odpowiada tu praca zawsze może ją zmienić. Jeśli to nie nasza bajka trzeba iść dalej, może będzie lepiej?
Gregor 2017-03-21 18:29
Czy dowiem się coś więcej o nowej ofercie pracy dla operatora lasera CNC? Zależy mi na tej robocie bo słyszałem wiele dobrego ale nie chcę iść w ciemno. Jakie zarobki dają na początek? Jaka atmosfera?
Darek 2017-03-26 11:11
Rysownik, kreślarz, technolog Autocad lub Inventor taką ofertę znalazłem na stronie firmy GROT Marek Dobrzyński. Czy trochę więcej informacji o samej firmie, warunkach pracy, atmosferze w pracy dowiem sie na tym forum?
Maja 2017-04-06 08:42
@murek co sprawia, że masz taką opinię na temat firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w GROT Marek Dobrzyński.
Kola 2017-04-09 20:54
Czy naprawdę jest tak źle czy to nie jest przypadkiem przesada? Wierzyć mi się nie chce żeby było prawdą to co piszecie o firmie.Są osoby które lubią hejt?
Maja 2017-04-11 09:12
@Nick co sprawia, że tak odbierasz firmę jako pracodawcę? Masz na myśli konkretne sytuacje?
Maja 2017-04-14 09:02
@Naiwna dlaczego tak uważasz? Czy masz na myśli jakieś konkretne sytuacje? Jeśli nastąpiło opóźnienie w wypłacie wynagrodzenia skontaktuj się z firmą, by wyjaśnić sytuacje.
Były 2017-04-25 14:57
Co słychać w firmie GROT Marek Dobrzyński, byłem kiedyś pracownikiem i ciągnie mnie do firmy. Czy firma sie powiększa? Jaka macie atmosferę, kiedyś było fajnie.
brrr 2017-04-26 09:48
Jeśli chcecie przetestowac na wlasnej skorze to zatrudniajcie
sie tam- i tak przyjmuja kazdego bo nikt normalny nie bedzie
w tym miejscu pracowal - a no i stojac w kolejce po pieniadze
gdy bedziecie slyszec ze "w tym momencie tylko pół
wypłaty" - wspomnicie moje slowa
10
Maja 2017-04-26 09:56
@brrr kiedy miała miejsce taka sytuacja? Czy zdarzyło się to jednorazowo, czy też zdarzają się częściej takie niepełne wypłaty?
kris 2017-04-27 22:23
prawo do połowy wypłaty mają nowi pracownicy. reszta dostaje max 500zł. takia sytuacja panuje od wielu lat.
12
Wanda 2017-05-07 09:31
Czy pisząc komentarze możecie być bardziej odpowiedzialni? Jeśli nawet są w firmie problemy to nie znaczy, że firma jest zła. Wszędzie są różne sytuacje ale tyle jadu i zawiści nie spotkałam a mam swoje lata.
nieznajomy 2017-05-12 10:26
piszesz jak wlasciciel albo przydupas wlasciciela
4
Zly 2017-05-13 09:20
Chciałbym ostrzec wszystkich zainteresowanych pracą w GROT Marek Dobrzyński nie wypłacają pensji na czas tylko w ratach po 500 zł i stoi się w kolejce po pieniądze żeby usłyszeć że dziś nie ma dla ciebie wynagrodzenia. Ogólnie trzeba cały czas chodzić i prosić się o swoje nie interesuje ich że nie masz na życie i rachunki. Tak właśnie pracuję się w tej niby firmie. Po prostu porażka!!!!!
9
Kuba 2017-05-15 09:44
@nieznajomy Czy Twoim motto życiowym jest obrażanie ludzi? Może Tobie nie chce się pracować a chciałby dostawać przyzwoitą kasę i dlatego tak jątrzysz? Jeśli ktoś ma w firmie dobrze to nie znaczy , że na to nie zasłużył, a Ty powinieneś zmienić pracę.
1
grrr 2017-05-15 23:58
Ostrzegam przed pracą w firmie GROT Marek Dobrzyński po pierwsze nie szanują ludzi a po drugie nie wypłacają pensji na czas omijać z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
brrr 2017-05-16 09:46
Heh śmieszy mnie to jak ktoś pisze tutaj że byli pracownicy uprawiają tutaj hejt- jeśli pracodawca jest
nieuczciwy to uważam że obywatelskim obowiązkiem jest ostrzeganie innych - może komuś to
zaoszczędzić nerwów i pieniędzy - kolejki to klasyk i umawianie się np na kwotę 3000 i wypłacanie 1500 i teksty w stylu "ciesz się że chociaż tyle" - po prostu jakaś padaka i oczywiśćie cały czas od kilku lat
szukają nowych naiwniaków śmiać mi się z tego chce na szczeście w Polsce są tez normalni pracodawcy ale od tego trzymajcie się jak najdalej
11
Naiwna 2017-05-17 01:11
Ja też uważam że powinniśmy ostrzegać przed podjeciem pracy w Grot Marek Dobrzyński może w końcu nikt nie będzie chciał pracować u tych wyzyskiwaczy i państwo Dobrzyńscy zaczną szanować swoich pracowników oraz wypłacać pensje na czas. To jakie praktyki są stosowane w tej pseudo firmie to szok aż się dziwię że wogóle jeszcze ktos tam pracuje po prostu dno!!!
12
Lala 2017-05-17 01:33
Mnie też śmieszy że pisze się o hejcie byłych pracowników a prawda jest taka że właściciele firmy Grot są nieuczciwymi pracodawcami którzy dorabiają się na krzywdzie ludzkiej,może wystawiając negatywne opinie nauczymy ich rozumu i zmienią swoje podłe praktyki.


11
Kamil 2017-05-20 08:54
Najgorsze jest to, że nic ich nie nauczy.
grrr 2017-05-20 12:06
Nauczy zobaczysz zła karma wraca podwójnie a firma GROT to i tak BANKRUT!!! Wszędzie są winni bardzo duże pieniądze i tak się kredytują na pracownikach i innych firmach ale to się w końcu skończy.
7
jacek 2017-05-21 22:46
witam, zatrudnienie opiera się na umowie o pracę na najniższą krajową, a reszta uczciwie pod stołem, a po pytaniu, dlaczego tak jest usłyszałem odpowiedz...taka jest budowlanka...nie polecam, bo warunki tam panujące są tragiczne
8
bolo 2017-05-22 22:18
Szkoda czasu, zdrowia , nerwów i straconych pieniędzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
Gryzik 2017-05-23 18:10
Czy rzeczywiście nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Trudne sytuacja zdarzają się wszędzie i to nie jest powód do dobijania firmy. Tu pracują ludzie, którzy zarabiają na życie i robimy im krzywdę,
grrr 2017-05-23 23:52
No właśnie tu pracują ludzie którzy zarabiają na życie swoje i swoich rodzin a firma GROT nie wypłaca pensji!!!!!!!!!!
Więc kto komu wyrządza krzywdę pracujesz ciężko cały miesiąc żeby usłyszeć że nie ma dla ciebie pensji.
Przestań wypisywać głupoty o odbijaniu firmy tylko zanim coś napiszesz zastanów się ze 3 razy.
7
brrr 2017-05-24 13:08
Mam nadzieję tylko że negatywne komentarze nie znikną z tej strony jak to zwykle bywało
(bo po to własnie są portale tego typu żeby ostrzegać przed nieuczciwymi pracodawcami)
Praktyki które zachodzą w tej firmie wołąją o pomstę do nieba- każdy kto podejmie się
pracy tam powinien się z tym liczyć warto nowych adeptów o tym uświadomić
7
Zly 2017-05-25 10:25
Ja też apeluje do moderatorów go work.pl aby nie usuwali negatywnych komentarzy ponieważ firma Grot nie liczy się z nikim i z niczym to nie jest tak że ludzie się uwzieli na firmę tylko przynajmniej 30 osób które poznałem zostali oszukani i odprawieni z kwitkiem. Teraz znów szukają nowych naiwnych żeby popracowali za grosze albo za darmo.TRZEBA SKOŃCZYĆ IM TEN PROCEDER!!!! a właśnie dzięki takim portalom jak go work możemy ostrzec ludzi przed pracą u takich pracodawców.
4
Bolo 2017-05-25 10:35
Wy dobrze wiecie kiedy są takie sytuacje i zdarza się to notorycznie od 8 lat nie wypłacacie ludziom ciężko zarobionych pieniędzy
6
pewien ktoś 2017-05-25 21:49
UWAGA!!! Firma GROT Marek Dobrzyńscy to OSZUŚCI grubymi nićmi szyci!!!! OMIJAĆ!!! OMIJAĆ i jeszcze raz OMIJAĆ. INFORMUJCIE ludzi na pozostałych portalach dotyczących ofert pracy. Zgłaszajcie gdzie się da by podobna krzywda nie przytrafiła się innym, którzy szukają uczciwej pracy.
Praca za darmo, z ledwością i to z opóźnieniami wypłacają najniższe krajowe, a obowiązków milion dwieście!!!! Właściciel to stary dziadek, który drze japę na każdego, potrafi zwyzywać i poniżyć, jego synowie pod pantoflem starego wyuczeni sztuczek. Przemiał młodych technologów co kilka dni NOWY, jak już wyczują co jest grane to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czym prędzej.
Obrali politykę na tzw. tanią siłę roboczą. Jak wyżej ktoś przyjdzie im porysuje puśći kilka zleceń za kilkadziesiąt tysięcy kontrakt a dostanie za to jałmużnę. To zakrawa o sąd, niestety wiele prawnie nie można im zrobić bo formalnie są czyści. Polecam nagrywać rozmowy kwalifikacyjne, kiedy wprost proponują kasę na czarno i zgłaszać do odpowiednich organów! Może niewiele to da, ale zawsze jakiś straszak na tych CWANIAKÓW.




































7
Bolo 2017-05-29 20:47
To przestańcie kombinować i oszukiwać ludzi to nie będzie negatywnych komentarzy
2
Maja 2017-05-30 08:33
@Bolo mylisz mnie z pracownikiem GROT Marek Dobrzyński. Nie jestem związana z tą firmą. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom.
Bolo 2017-05-30 11:58
To w takim razie proszę poczytać komentarze od samego początku tam jest wszystko opisane taka jest niestety prawda i mam nadzieję że nie będą usuwane komentarze bo trzeba ostrzegać inne osoby przed firmą Grot. Wyrządzają ludziom krzywdę nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Część osób skierowała już sprawy do sądu a drugą opcją jest internet tylko tak możemy z nimi Walczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Maja 2017-05-30 14:46
@Bolo oczywiście warto zapoznać się ze wszystkimi komentarzami, jednak sytuacja w firmie może też ulegać zmianie. Na wątku pojawiają się również nowe osoby, zarówno pracownicy jak i te szukające aktualnych opinii na temat pracy w GROT Marek Dobrzyński. Ty również dopiero niedawno zacząłeś brać udział w dyskusji na wątku. Dlatego też uważam, że warto jest na bieżąco dopytywać o to co w firmie się dzieje.
1
O co tu chodzi 2017-05-30 15:13
Rysowałem dla nich projekt balustrady ale zapłaty nie otrzymałem, tylko pytanie Pana Adama czy mogę przyjść w sobotę do pracy a ja kiedy umowa, odpowiedział - teraz nie mogę o tym rozmawiać, już nie poszedłem. Poza tym nasłuchałem się tylko kłótni, które dochodziły z czeluści korytarza co bardzo utrudniało pracę. Czasem komicznie czasem tragicznie a czasem im współczułem. Nie wiem co ten pracodawca sobie myśli (zmysł techniczny posiada, ale poza tym szukanie osób do ciężkiej pracy a wypłata, jakoś to będzie). Jaką ci ludzie posiadają moralność, może uważają że tak wygląda prawdziwe życie...?. Może jakiś psycholog by się na ten temat wypowiedział, albo popracował z nimi nad ich charakterem, na ich koszt.
Pozdrawiam.
7
Bolo 2017-05-31 09:21
Nic nie ulega zmianie jest tylko coraz gorzej dlatego o tym wspominam w komentarzach żeby nowe osoby szukające pracy tam nie wylądowały bo zostaną wykorzystane i oszukane na pieniądze. Podsune 1 przykład 3 Ukraińców chcę wyjechać na święta do swoich rodzin a jednemu z nich urodziło się dziecko i umawiają się z szefostwem na jakąś tam sume pieniędzy prawie 2 miesiące wcześniej w chwili wyjazdu dowiadują się że nie ma dla nich pieniążków. Przez 3 dni przesiadują z torbami spakowanymi na wyjazd na stołówce pracowniczej bo szefostwo dalej czeka niby na przelew na sam koniec dostają marne grosze żeby się odczepili ze łzami w oczach oddają swoje pieniądze koledze który został swieżo upieczonym ojcem i tylko on wyjeżdża na święta a oni zostają w Polsce i odchodzą z pracy ( pieniędzy już nie zobaczyli ) WŁAŚNIE TAK TA NIBY FIRMA GROT MAREK DOBRZYŃSKI TRAKTUJE SWOICH PRACOWNIKÓW !!!!!!!!!!! Podałem tylko 1 przykład a sytuacji tego typu jest bardzo dużo. Dlatego jest tyle negatywnych komentarzy tak państwo Dobrzyński żerują na ludziach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem ciekawy jak długo by pani popracowała w takiej firmie proszę poczytać komentarze jest coraz gorzej znaleźli sobie sposób na prowadzenie firmy i trzeba im to skończyć raz na zawsze.
7
brrr 2017-05-31 13:19
No niestety aż szkoda tych Ukraińców bo przyjechać z zagranicy i trafić na taką padakę to jakaś masakra- zgadzam się że tego typu oszustów trzeba tępić kwoty jakie są winni pracownikom są czasem zatrważające - zdażało się po 6-8 tysięcy i ludzie mając kredyty, rodzinę nie mogli się doprosić kasy po prostu dramat ludzie totalnie bez empatii i jakiejkolwiek moralnosci byle by utrzymywać ten tonący okręt jakos na powierzchni
7
Sec 2017-06-10 08:36
Zgadzam się z poprzednimi opiniami .Mają dobrych fachowców i niestety ich nie doceniają . Mogę śmiało powiedzieć , że wręcz ich wykorzystują . Mój mąż pracował dniami i nocami po 18 h a czasami i dłużej . Kiedy upominał się o wynagrodzenie szefowa żona właściciela odpowiadał , że nie mają pieniędzy .Czasami na odczepnego dała 100 zł . Z wypłatami zalegają od pół roku co przekracza niejednokrotnie kwotę rzędu 7000 , 8000 tyś zł . Może ktoś zapytać dlaczego tak długo tam pracuje i nie zmieni pracy ? Tak ale co z wynagrodzeniem zaległym .Pozew zbiorowy ? Też będzie się ciągnął . Firma obraca takimi kwotami ,że się w głowie nie mieści a pracownicy muszą prosić o pieniądze na chleb .Z tego co wiem zatrudniają ludzi na czarno więc nic dziwnego że im tak płacą a właściwie nie płacą bo 50 zł czy 100 to czysta kpina . Ludzie się starają aby zamówienia były wykonywane na czas siedzą nocami a na koniec zero pieniędzy .Przy takich obrotach to skandal. Najczęściej są to zamówienia zagraniczne . Ktoś musi zainteresować się tą firmą mimo iż mają szerokie znajomości np urząd skarbowy . Mój mąż nie wytrzymał tego fizycznie i psychicznie więc odszedł na moją prośbę . Ciągle nie było go w domu a pieniędzy zero . Synowie , którzy również są współwłaścicielami budują sobie domy a pracownicy klepią bidę .Zapewniam ,że jeśli to się nie zmieni zgłoszę ten fakt do odpowiedniego urzędu .
10
Lovearai 2017-06-10 19:38
Dzięki za opinie. Chciałem pracować w tej firmie, ale pragnienie zniknęło.
5
Maja 2017-06-12 11:49
@Magik chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie oraz jakim pracodawcą jest GROT Marek Dobrzyński, jednak nie jest to miejsce na ocenę konkretnych pracowników firmy. Szczególnie w przypadku podawania ich danych osobowych. Przypominam, że komentarze muszą spełniać warunki regulaminu portalu.
Rozumiem, że dla Ciebie praca wiązała się z licznymi obowiązkami, często nie związanymi z zajmowanym stanowiskiem. Czy inni pracownicy firmy, którzy obserwują wątek również mają takie doświadczenia?
brrr 2017-06-12 15:49
Odczucia wszyscy byli pracownicy mają jedno- przestrzegać wszędzie
wszystkich o tej firmie to jedna wielka mina az szkoda tych ludzi
którzy tam pracują i wieżą w zapewnienia ze kasa bedzie oszukanych
ludzi jest mnóstwo a im dluzej sie pracuje tym na wyzsza kwote czlowiek
jest oszukany dla mnie jest to nauczka zeby nigdy nigdzie nie brac umowy
,,na gębę" (wiadomo ze czesc firm robi tak zeby obnizyc koszty pracy a
czesc tak jak ta zeby moc nie wyplacac kasy pracownikom - robic sobie
z ludzi niewolnikow (czyli takich ktorym sie nie oplaca odejsc bo zyją nadzieja
ze ktos im wyplaci zalegle pieniadze).
10
Loluś 2017-06-19 09:36
Czy z całą pewnością nie można napisać dobrze o firmie?
Dociekliwy 2017-06-19 11:43
Czy Pani mąż ostatecznie otrzymał zaległe wynagrodzenie czy nie?
niezadowolony pracownik 2017-06-19 18:08
Witam chciałem powiedzieć o firmie Grot Marek Dobrzyński na wstępie otrzymałem mnóstwo obowiązków nie adekwatnych do zaproponowanej pensji.
Brak dobrego sprzętu kontroli i przestrzegania warunków BHP
zmusiło mnie do rezygnacji po 1 dniu pracy.
6
Bolo 2017-06-19 21:52
Proszę zapoznać się ze wcześniejszymi opiniami to zrozumiesz że nie można napisać nic dobrego o tej firmie.Jak nie wierzysz to proszę iść na 1 dzień do pracy w firmie Grot i sam się przekonasz!!!
7
Gołąb 2017-06-22 09:20
W życiu nie pracowałem w takim KOŁCHOZIE!!!!!!!!
Wymagań i obowiązków że doby nie starcza a kasy dla ciebie nie ma!!!!!!!!!!!!
OMIJAĆ Z DALEKA JEDNA WIELKA MINA!!!!!!!!
4
Loluś 2017-06-22 11:24
Jestem zainteresowany pracą kierownika zakładu, koordynatora produkcji do firmy ślusarskiej to oferta najświeższa. Może mi ktoś podpowie więcej szczegółów.? Jakie wymagania stawia firma i czy da się tam zarobić?
hero 2017-06-22 18:32
100 iles opinii a ten sie pyta... czyli człowiek na miare tej firmy.
3
grrr 2017-06-23 02:00
Naucz się czytać!!!!!!!!! PRZEDE WSZYSTKIM ZE ZROZUMIENIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Zostaw swoją opinię o GROT Marek Dobrzyński - Macierzysz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GROT Marek Dobrzyński