brak logo

LIRECO Krzysztof Komajda

Gdynia

Opinie o LIRECO Krzysztof Komajda

domi gdańsk 2015-07-27 20:10
bardzo dobra, profesjonalna firma...zawsze są dostepne środki czystości do pracy, uprzejme kierownictwo służące zawsze pomocą pracownikom...
7
vivi 2016-01-19 14:11
To teraz się wypowiedz na temat płacy, bo za 1400 na pełen etat to se może pracować ten kto w firmie jest odpowiedzialny za nabór lucdzi
7
surfer 2016-01-26 22:29
ŻółwLądowy a ty sam się zwolniłeś czy nie ogarniałeś tematu a może dlatego, że nie czytałeś w myślach szefa ? A po drugie myślisz, że skoro tak jak piszesz jest taki groźny to pisałby takie rzeczy na swój temat, może są ludzie (pracownicy) dla których właśnie szef jest dobry, mają wypłatę na czas i środki czystości itp. każdy ma inne priorytety a krzyczeć każdy może szczególnie szef który ma oczekiwania wobec swoich pracowników. Widocznie nie byłeś jednym z nich ;-)
7
dianna 2016-03-14 23:05
Dlaczego Piszesz: "od szefa po księgową"? O szefie się wypowiadacie - to rozumiem, choć nie znam firmy, ale co do tego ma księgowa?
1
rokokoko 2016-04-04 10:09
Bardzo słaba płaca. Nie chcą dawać umowy o pracę. Nie warto się interesować.
11
Lipak23 2016-04-04 14:34
mizerne zarobki, przez co ludzie sami odchodzą
8
Max 2016-06-01 10:43
racja, żałosna firma i nie polecam
10
andzia 2016-06-15 23:08
wykorzystują jak mogą w zusie W gansku jest koordynator tak ostra jak nie wiem wszystkiego się czepia lubi zadzic ciekawe czy w domu ma tak czysto i sterylnie a nie komus uwagi zwraca jeszcze okna mamy myc bez badan to nie dopuszczalne normalny tyran
5
Don Pedro 2016-06-16 18:29
Ciekawe bo ja dostałem umowę o pracę pierwszego dnia.
5
antek 2016-06-26 20:10
nawet wody latem nie daja sprzataczka która się należy niech sprawdzi pip
8
Łoś 2016-07-14 20:57
Współpracownicy ok. Szef wymagający aczkolwiek uczciwy człowiek. Główna kierowniczka biura godna zaufania. Duża rotacja że względu na specyfikę pracy. Dużo różnorodnych zajęć pod presja czasu. Praca dla wytrwałych i silnych psychicznie. Dla szukających mocnych wrażeń i aktywnych. Jeśli ktoś szuka cieplej posadki za siedzenie i dłubanie w nosie niech od razu sobie odpuści. Zarobki mogłyby być lepsze aczkolwiek życie w tym kraju nie rozpieszcza - nie da najgorsze. Ogólnie polecam ze względu na ludzkie podejście do pracownika, dobra atmosferę i możliwość czynnego uczestniczenia w rozwoju firmy, oraz rozmaitośc zajęć.
7
aaaa 2016-07-23 10:02
vivi 1350 zl to jest norma wszedzie prawie tak zarobisz bo to najnizsza krajowa chcesz wiecej zarabiac to jedz se zarob zagranice i tyle jak dla mnie praca super niezamienilabym jej na zadna inna!
5
aaaa 2016-07-23 10:07
ty wogle masz pojecie co to tyran? hahahahaha nikt ci nie kaze myc okien
4
Sx 2016-08-01 14:26
Z tego co ja wiem, to nie ma co tutaj poruszać takich spraw, lepiej byśmy się skupili na tym w jaki sposób praca się układa, jakie są zarobki, a nie na takich bzdurach o niczym, bardzo bym prosił, wiadomo, że w Gdyni jest dużo do roboty, skupmy się na tym
3
ryby 2017-01-07 19:20
Racja...
1
ryby 2017-01-07 19:35
Firma godna uwagi. Kierownictwo miłe,zawsze wysłucha personelu sprzątającego,nie unosi głosu,kiedy coś jest niezbyt dobrze wykonane,raczej zwróci uwagę z prośbą o poprawienie na przyszłość. Gorzej jest z osobami prowadzącymi w firmach, do których trafiają pracownicy - personel sprzątający. Tu jest bardzo różnie,wymaga się wręcz aptekarskiej czystości,a zatrudnieni tam pracownicy pozostawiają po sobie nieporządek i gdyby nie personel sprzątający zarośliby brudem.
4
wodnik 2017-01-16 20:35
Mam wrażenie, że ten post to napisał sam właściciel. Kto zna firmę i choć przez chwilę w niej pracował, to wie że rotacja jest na poziomie nie spotykanym nigdzie indziej. Zarobki minimalne, wyzysk, brak poszanowania dla pracowników, itd. można wymieniać. Pracują tylko Ci co nie mogą znaleźć nic innego, lub są tam tymczasowo.
11
klocmen 2017-02-28 15:32
robota dobra atmosfera tylko wiecej hajsu by mogli placic
4
Ssman 2017-03-08 16:10
Tragedia . A kierownictwo to już bez komentarza
11
byłem tam 2017-03-23 10:09
Ssman ujął kwintesencję firmy. nic dodac nic ująć. A ''Łoś''... to od razu widać, że to kierowniczka biura pisała, Monika. Nikt inny tak nie ściemnia.
Płaca żenada, umowa żenada, omijać szerokim łukiem, kto się szanuje...
9
Łoś 2017-03-28 17:36
Barbara
Pozdrawiam ;)
5
Joanna 2017-04-18 14:02
@Ssman co sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają relacje pracowników z kierownictwem.
1
andzia 2017-04-18 20:11
pracowalam w tej firmie dobrze sie pracowalo tylko zle zrobili ze z dnia na dzien mialam isc na gorszy obiekt bez uprzedzenia wiec sie zwolnilam
Łosiu 2017-04-29 09:27
Tyle opinii ile pracowników. Po co sugerować się czyjąś opinią? Przyjdź i sprawdź, o ile się dostaniesz. Dzisiaj przyszedł taki czas na rynku pracy że ciężko o dobrego pracownika, bo jest więcej pracy niż chętnych. Urząd pracy, portale, gazety są upchane ofertami po brzegi, wynagrodzenia idą cały czas w górę, przebierać w ofertach, a nie żalić się na byłych pracodawców. Koniec końców pracujemy na takich warunkach jakie sobie wynegocjujemy.
4
Misio 2017-04-29 17:48
Pracowałem dla tej firmy jako inkasent gazowy we Wrocławiu cóż mogę powiedzieć tragedia wymagania z kosmosu płaca żenada za wszystko kary a o pomyłkę bardzo łatwo koordynatorka wciska bardzo trudne rejony już od samego początku świeżym pracownikom stanowczo nie polecam omijajcie pracę inkasenta oferowaną przez tą firmę
2
aaa 2017-06-24 20:36
Czytam i nie wierze ze takie bzdury sa tu wy[isywane!!! minimalna płaca hmmm a w sklepie to ile zarobicie?? kurcze najnizsza krajowa tak pretensje miejcie do rzadu a nie na firme nażekacie! Chcecie zarabiac kokosy? kto was tu trzyma? mozecie przeciez wyjechac zagranice...Brak poszanowania dla pracownikow? od kogo od kierownikow czy pracownikow biurowych gdzie akurat wasza praca byla wykonywana? bo to akurat ma znaczenie bo jesli twierdzicie ze kierownicy firmy Lireco traktuja was bez poszanowania to sory w głowach wam sie poprzewracało...nigdy nie spotkalam tak zainteresowanych kierownikow swoimi pracownikami jak tam! Tak jak napisał ryby "Kierownictwo miłe,zawsze wysłucha personelu sprzątającego,nie unosi głosu,kiedy coś jest niezbyt dobrze wykonane,raczej zwróci uwagę z prośbą o poprawienie na przyszłość. " dokładnie tak samo uwazam jak ty...Pracowałam tam dosyc czasu i mam nadzieje ze jeszcze popracuje i bardzo milo wspominam tam prace. A ci co wypisuja takie zmyslone historie ze jak to oni zle ludzi traktuja i malo placa to niech sie walna w glowe Amen.
2
Joanna 2017-06-26 12:56
@aaa czyli jeśli dobrze rozumiem uważasz, że firma LIRECO jest godna polecenia jako pracodawca. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca? Czy jest to praca zmianowa, w weekendy? Kto według Ciebie dobrze sprawdzi się w podobnej roli? Chętnie też dowiemy się co uważasz za plusy pracy właśnie w tej firmie.
1
Aaa 2017-06-27 10:33
Tak jaknajbardziej. Praca wygląda tak że pracuje się od poniedziałku do piątku jeśli pracę wykonuje się w biurach a zmianowa to zależy od danego obiektu ja akurat pracowałam na popołudniowych. Plusy w tej pracy są takie że wszystko da się załatwić potrzebujesz wolne w tyg dostaniesz są jakieś problemy np z innymi pracownikami kierownik przyjeżdża i rozmawia starają się poprostu załagodzić sprawę i co najważniejsze zawsze u nich dostaje się druga szanse nie słuchają tylko jednej ze stron ale także i ciebie wysłuchają . Jeżeli pracę wykonujesz sumiennie nie ma żadnych problemów z wypełnianiem obowiązków o pracę nie ma się co martwić z całego serca polecam i co ważne są wypłacania i dają umowy o pracę a to że najniższa krajowa to już ludzie powinni mieć pretensje do rządu a nie do firmy tyle się w sklepie zarobi również a wiadomo w sklepach piątku świątki i niedzielę a tu święta i weekendy wolne
2
LAKI 2017-08-05 13:39
Do bani , zmarnowane kilkanaście miesięcy !!!
3
Ania 2017-08-10 15:45
Zdecydowanie odradzam. Współpraca z pracownikami super, ale cała reszta to tragedia. Do Lireco trafiłam z zamiarem zmiany na lepsze, chociaż i tak miałam dobrą pracę. Zależało mi jednak na pracy od poniedziałku do piątku, dlatego się zdecydowałam. Dodam, że nie jestem typem leniwca, który chce tylko siedzieć przy biurku i dłubać w nosie, wolę jak coś się dzieje. Decyzja o zmianie pracodawcy była najgorszą decyzją jaką mogłabym podjąć i chętnie cofnęłabym czas, ponieważ trochę odchorowałam pracę w tej firmie. Przez stres pojawiła się nerwica(a zawsze byłam osobą zrównoważoną), migotanie serca, jak nigdy nie chodziłam do lekarza, tak przez trzy miesiące odwiedziłam go kilka razy. Aktualnie wykonuję dużo bardziej odpowiedzialną pracę i mam więcej obowiązków i super sobie radzę, więc nie sądzę że niechęć do firmy może być spowodowana tym, że ktoś jest "nieogarnięty". Jeśli nie chcecie być traktowani dosłownie jak kretyni i wolelibyście zarabiać trochę więcej niż minimalną krajową, to poszukajcie gdzie indziej.
3
andzia75 2017-08-10 18:01
prawda moja mama pracowala tam na czarno to za 4 dni pracy jej do tej pory nie zaplacili zlodzieje teraz jest w firmie semering i lepiej jej placa za dniowke maja zysk na tych bez umowy
2
aaa 2017-08-22 10:34
andzia i ania nie wiem co za glupoty wypisujecie semerling lepszy?? wogule pracownikami sie nie interesuje naszczescie przegral nowy przetarg :P
1
aaa 2017-08-22 10:37
nie wiem co wy macie do lireco ja jestem bardzo zadowolona z pracy u nich znaczy sie byłam...lireco zawsze wyplacalo nawet osobom ktore pracowaly jeden dzien bez umow zawszebyly umowy za semerlinga powinny byc umowy o prAace a dawał zleceniowki zobaczymy jak wykaze sie ta nowa firma co wygrala przetarg na dwa lata
1
Joanna 2017-08-22 14:24
@Aaa - bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Piszesz, że pracodawca umożliwia zawarcie umowy o pracę - to bardzo cenna informacja. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia LIRECO zapewnia pracownikom dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego?
Aaa 2017-08-22 20:24
A tego to nie wiem niestety nie mogę się o tym wypowiedzieć ale co do umów to bzdura dają umowy o pracę i płacą
1
Ktoś 2017-09-09 14:37
Wszystko zależy od placówki, gdzie się trafi,ale są też wyjątki dla niektórych osób /praca lżejsza o mniejszym zasięgu powierzchni i pomieszczeń,a ogarnięte - do domu./ Jest dużo niesprawiedliwości w godzinach pracy za te same pieniądze i to jest chyba największy mankament tej firmy - niewiedza o godzinach pracy pracowników.
Mimo wszystko polecam firmę,wypłaty na czas.
1
Ktoś 2017-09-09 14:43
Popieram... Ale zawsze i wszędzie znajdzie się coś, co należałoby poprawić i w tej firmie również i szefostwo o tym wie.
1
Basia 2017-09-09 14:57
Nie, nie zapewnia.Tylko wynagrodzenie za pracę.
1
Ryby 2017-09-09 15:03
To prawda co piszesz.
2
Ba...ka 2017-09-10 10:50
Szefostwo - rozczarowanie
Personel administracyjny - brak profesjonalności
Koordynator - masakra
Zaopatrzenie w środki czystości - bardzo dobre, ale w zależności od firmy dostarczającej
Praca - ponad możliwości ogarnięcia w czasie
Ogólnie ocena - 4-
Pracuję, bo muszę.Nie jestem zaskoczona przegranym przetargiem.
Ba...ka 2017-09-10 11:54
Kierownictwo - rozczarowanie /mimo spokojnej,ciepłej rozmowy bezpośredniej/
Personel - brak profesjonalizmu
Koordynator - masakra
Zaopatrzenie w środki czystości - bardzo dobre,jednak jakość, w zależności od firmy dostarczającej
Płaca - w miarę terminowa
Ogólna moja ocena - 4-
Pracuję tu bo muszę, mimo trudności w ogarnięciu przydzielonych zadań /zbyt duży zasięg/.
Mam nadzieję, że jeszcze podołam przydzielonej mi pracy, ale jak długo? Wszystko zależy od obiektu.
Nie dziwię się przegranego przetargu, mimo to, życzę owocnych planów, dużych osiągnięć w przetargach i wspaniałej współpracy z nami pracownikami - personelem sprzątającym.

Borowik 2017-09-10 12:09
Szefostwo czyli kto Właściciel czy Kierownik działu? Personel administracyjny czyli kto księgowa, kadrowa czy sekretarka ? Jeżeli to możliwe napisz dlaczego będzie to dobra opinia dla innych którzy chcieliby zatrudnić się w tej firmie.
1
M 2017-09-11 01:30
Hehe. Ale wam napisze. Dzial techniczny-miałem przyjemnosc. Z racji bądź co bądź obeznania i doświadczenia w prowadzeniu tego rodzaju biznesu, najpierw wygrywają przetargi z cholernie poważnymi instytucjami, a później szukają w jaki sposób sprostać wymaganią.troche od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony. Często opiera się to o doświadczenie i udokumentowane kwalifikacje jednej osoby.tylko bałagan u zleceniodawców i niska egzekwowalosc wymogów przetargu utrzymuje ten dział przy życiu. brak podziału na specjalizacje,do elektryki jedzie hydraulik i odwrotnie, a jak nie ma komu to i często wysyła się ludzi od łopaty i kilofa. A jak się wydarzy katastrofa to oczywiście wielkie halo od szefa, bo trzeba było zrobić tak czy siak. Oczywiście po fakcie..brak inwestycji w rozwój pracownika. Od samego początku po realizacje umowy, kombinacji co nie miara..szef jest dobrym człowiekiem i wiele mu zarzucić nie moge, natomiast najlepiej czytać w jego myślach, inaczej jest tzw. bicie piany, prawienie morałów życiowych, drapanie do upadłego , a w ekstremalnych przypadkach czapka z daszkiem. Poranne odprawy z szefem to praktycznie jak miesiecznicza od Jarosława. To nie jest praca gdzie możesz przyjść zaplanować dzień i poprostu wykonywać swoje obowiązki. Nie ma zakresu obowiązków. Codziennie szarpanina, kupa stresu, wysłuchiwanie pretensji i kłamanie zleceniodawca.Telefon pogotowia technicznego (całodobowy) to jest dopiero max. Na kogo wypadnie na tego bęc.nalezy się liczyć z faktem ze każdemu nowemu pracownikowi dzialu zostaniem nalepiony jak nakleja z gumy balonowej.nie ma nic lepszego jak odebrać telefon w środku nocy i wysłuchiwać rozżalonego typa ze mu kaloryfer kapie gdzieś np w Krakowie. szef twierdzi ze to w celu tzw. utaplania się, ja twierdze ze w celu zaoszczędzenia pieniędzy co skutkuje całkowitym brakiem profesjonalizmu ze strony firmy,oraz zatruwanie życia prywatnego osobą których stanowisko nie ma nic wspólnego ze stanowiskiem dyspozytora. wynagrodzenie- powiesz za mało to skrzywdzisz siebie ale dostaniesz prace, powiesz za dużo - pracy nie dostaniesz).jak zaczniesz od niskiej kwoty to zajmie ci wieki i osiwiejesz zanim dorobisz się rozsądniej wypłaty.pracowalem krótko ale z tego co wiem to podwyżek nie ma ,a jak są to za te kwotę możesz pójść sobie kupić m&msy.Plusem są bardzo dobre warunki biurowe,nowe auta , umowa o prace(bez dodatków),dogodne godziny,dobra lokalizacja, wyrozumiałość oraz przemili współpracownicy których pozdrawiam. Jesteście dzielni.
5
Ania 2017-09-11 14:12
@M 2017-09-11 01:30

100 % racji.
Co do poprzednich komentarzy odnośnie wypłat - tutaj Pan Krzysztof jest człowiekiem uczciwym. Zawsze zapłacił za przepracowane godziny.
1
Zostaw swoją opinię o LIRECO Krzysztof Komajda - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIRECO Krzysztof Komajda