MEDISFARM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Warszawa

Opinie o MEDISFARM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Miechu 2016-09-16 23:31
Powiedzcie mi proszę czy suplementy firmy są już w aptekach czy prace zaczynamy od zera tzn pozyskiwanie klientów itp
Proszę mniej więcej zilustrować dzień ile wizyt itp
Oraz czy duże są plany sprzedażowe jak się sprzedają produkty?

kalina 2016-10-06 17:30
Byłam na rozmowie na I etapie, zostałam zaproszona na II etap. Podpowie ktoś czym się różni I etap od II? Proszę o podpowiedz bo bardzo mi zależy na tej pracy.
Mario 2016-10-06 19:05
Na I etapie co było?
Mario 2016-10-06 19:15
A co na 1 etapie?
kalina 2016-10-07 07:52
Pytania o mocne, słabe strony. Kilka zadań z matematyki, zainteresowania, historia pracy, czego chciałabym się nauczyć. z góry dzięki Mario za pomoc. Dzisiaj mam rozmowę
ninq 2016-10-07 16:14
i jak na II etapie? co bylo?
Ona 2016-10-07 20:16
i jak na II etapie? co było? Ja ide w srode
Tomek 2016-10-09 16:29
Nikt nie zarobi tam więcej niż 3-4 tys zł na rękę. Plany są tak zrobione że trzeba włożyć w to dużo wysiłku.
9
Misio 2016-11-23 22:05
Pracuję od dłuższego czasu. Nie jest idealnie. Ale. Można zarobić 3-4 na rękę jeśli człowiek chce i ma troszkę szczęścia. Atmosfera spoko. Koledzy i koleżanki bardzo mili . Jak się starasz to szefostwo się nie czepia co ważne. Jeśli chodzi o auto to można. Jest to dość ograniczone. Ogółem dobra firma dla początkujących osób więc można zdobyć dobre doświadczenie, sprawdzić się i fajnie pobawić :)
7
martynka 2016-12-07 22:54
W ogłoszeniu jest:
niezbędne narzędzia pracy - samochód (standard powyżej rynkowego), tablet, telefon

To ta Skoda Rapid czy Toyota Auris to jest powyżej standardu rynkowego? Bo widziałam w innych firmach lepsze auta..

Ktoś wie może jaką podstawę można wynegocjować?
2
Kamil 2017-01-10 00:07
Szukają kogoś na Śląsk? Jeśli tak to z kim trzeba się skontaktować? Mam dośw w sprzedaży i szukam pracy w farmacji.
Zainteresowany pracą 2017-01-17 18:55
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Farmaceutyczny w firmie MEDISFARM (region kujawsko-pomorskie).
Mam kilka pytań:
1. Czy 3500zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma MEDISFARM na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PA?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
Zainteresowany pracą 2017-01-17 19:14
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Farmaceutyczny w firmie MEDISFARM (region kujawsko-pomorskie).
Mam kilka pytań:
1. Czy 3500zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma MEDISFARM na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PF?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
Zainteresowany łódzkie 2017-01-22 00:16
Bardzo dobre pytania, czekam z niecierpliwością na odpowiedzi
Robert 2017-01-22 15:43
Cześć tez jestem zainteresowany tylko ja na pomorskie. A co już Cię zaprosili na rozmowę czy dopiero złożyłeś CV?
Tiger 2017-01-23 12:06
Kolego według mojej oceny cały etap zatrudnienia, szkolenia do pracy oraz komunikacja jest na dobrym poziomie. Co do planów to chyba indywidualna sprawa kto ile potrzebuje czasu bo zależy to tez od Twoich umiejętności i tego jak szybko sie uczysz. Kasa wiem ze do indywidualnych negocjacji - o premie walczysz od pierwszego miesiąca pracy, ale mało realne żebyś w pierwszym miesiącu wziął kasę za bonus- szybciej za konkurs.
Generalnie jest niezła ekipa ale pracy duzo- szczególnie jak zaczynasz
Zainteresowany pracą 2017-01-23 18:07
Dziękuję za Twoją odpowiedź.
Mam nadziej, że moje CV zostanie pozytywnie rozpatrzone i zostanę zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną.

@Robert
Złożyłem CV na początku stycznia. Jeszcze nie uzyskałem od MEDISFARM żadnej odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
Pracownik Medisfarm 2017-01-28 14:22
Do zainteresowanego:

1. Podstawe negocjujesz sobie sam - jednak firma jest na etapie budowania swojej marki więc 10 tys podstawy nie dostaniesz, to chyba zrozumiałe.
2. Szkolenia początkowe są ok, jeździsz kilka dni z dośw przedstawicielem, później także z kierownikiem.
3. Rosnącej podstawy? Nie ma czegoś takiego. Podstawa to podstawa.
4. Premie za konkursy i za obroty możesz i nawet w pierwszym miesiącu pracy dostać, ale musisz - tak jak zauważyłeś - dobrze wykonac swoja prace, a nawet nie tyle dobrze co skutecznie.
5. Myślę że 8-9 godzin dziennie będziesz pracowac max. Wizyty planujesz sobie wcześniej, gdzie trzeba się umawiać to sie umawiasz, a gdzie nie - wchodzisz spontanicznie. Kwestia poznania rynku.
6. Dostajesz jakiś region i sam decydujesz do których aptek jeździsz - grunt żebyś cel zrealizował.
7. Wsparcie zespołu realne, a co 3-4 tygodnie jeździsz z kierownikiem który tez pomaga Ci się rozwijać - a ma facet o sprzedaży w tej branży pojęcie bardzo duże.
8. Raportujesz wizyty w tablecie.

Pozdrawiam,
6
Zainteresowany pracą 2017-01-30 19:28
Dziękuje za odpowiedzi na moje pytania.

Czy mógłbyś opowiedzieć jak Tobie pracuje się w MEDISFARM?
Jak firmę postrzegają klienci, z otwartymi rękoma, czy raczej są sceptycznie nastawieni, a może zależy to od umiejętności podejście do klienta przez PF ?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
Pracujący 2017-02-01 18:45
Mnie pracuje się coraz lepiej. Kwestia jest tego jak budujesz relacje itp. Na poczatku jest ciężej bo Cie nie znają, bo nowa firma, bo XYZ więc na otwarte ręce nie licz. Zresztą jak popracujesz w branży to zobaczysz ze farmaceuci ogólnie do zakupów chętnie nie są. Potem jak już wejdziesz do apteki to jest łatwiej bo relacja itp. Ale ogólnie gdybym miał ocenić firmę - rozwijająca sie i wie o co chodzi :)
Bardzo dużo zależy od Twoich umiejętności i budowania relacji :)

Pozdrawiam
6
Zainteresowany łódzkie 2017-02-06 16:57
Znów jest ogłoszenie na pH na łódzkie czy tutaj w tym regionie jest coś nie tak że jest taka ciągła rotacja, zastanawiam się czy składać papiery i śledzę dokładnie portal z ogłoszeniami i ciągle widzę medisfarm, czy może ktoś coś doradzic
1
do zainteresowanych 2017-02-07 00:12
rotacja jest wszędzie i o ile w dużych firmach jest dużo pracowników = duża rotacja o tyle to jest mała firma a rotacja w niej jest i tak bardzo duża. (usunięte przez administratora)
5
Przedstawiciel Medisfarm 2017-02-07 06:18
kolego na Łodzi jest Przedstawiciel, który pracuje chyba już z rok i nie wydaje mi się by miało się cos w tym temacie zmienić . W firmie mówią, że CV jest na cała Polskę aby mieć bazę CV bo firma coraz bardziej się rozrasta. wiem że szukają kogoś na kujawsko-pomorskie, bo zwolnili takiego kombinatora...
4
Zainteresowany pracą 2017-03-02 15:40
Witam!
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak to jest z urlopami w MEDISFARM?
Chodzi mi oczywiście o stanowisko: przedstawiciel farmaceutyczny.

1. Czy realny jest urlop 2 tyg. w wakacje?
2. Czy realne są pojedyncze dni w roku np. gdy wnioskuje o urlop 3 dni wcześniej?
3. Czy ciężko o urlop np. miedzy świętami?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
1
XYZ 2017-03-09 20:22
W szybkim skrócie.

1. Tak
2. Tak
3. Nie

Pozdrawiam
1
Medalik 2017-03-09 22:00
Witam,
Mam pytanie do osób pracujących w firmie,czy obecnie na terenie województwa. Śląskiego macie PH. Jeśli tak jak go można namierzyć?!

Pozdrawiam
Tak 2017-03-12 01:05
I tak Ci nie powie żadnej konstruktywnej opinii bo będzie się bał o swoją pracę. Taka firma niestety...
5
Medalik 2017-03-12 11:08
Ilu PH ma na tą chwilę firma? Rekrutują na 16 woj.
Faktycznie tyłu nowych pracowników potrzebują?!
Pozdrawiam
Zainteresowany pracą 2017-03-13 12:03
Witam,
Jak pracownicy aptek reagują na przedstawicieli MEDISFARM ?
Są pozytywnie nastawieni do rozmowy i współpracy, czy raczej sceptycznie podchodzą do PH, bo wolą kupować od większych firm farmaceutycznych takich jak Adamed czy Polpharma ?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
1
Zainteresowany pracą 2017-04-05 15:24
A więc... ja po powyższej wypowiedzi nie jestem już zainteresowany pracą w MEDISFARM.
Stres, nadgodziny(usunięte przez administratora) Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą (już nie)
11
połnoc 2017-05-05 18:30
jest ok - nowe produkty trafione. dotrzymali umowy z podwyżką fajna ekipa- zarówno Przedstawiciele jak i szefowie. Jest ciśnienie na wynik - ale ja już się przyzwyczaiłem
3
Joanna 2017-05-08 14:13
@połnoc rozumiem, że pracujesz w MEDISFARM jako przedstawiciel handlowy. Co możesz powiedzieć o procesie wdrażania nowego pracownika? Czy może on liczyć na wsparcie bardziej doświadczonego handlowca, czy też szkolenia wstępne?
1
Ja 2017-05-13 08:54
Szkolenie wstępne jednodniowe później jeden dzień w terenie u jednego z ph, a następnie samodzielna praca plus jazda już na swoim terenie z kierownikiem. Wszystko w Twoich rękach i w tym jakie masz umiejętności sprzedażowe.
Arek2016 2017-05-17 09:13
Witam
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną , pamiętacie może jakie pytania padały ?
1
ona 2017-05-17 09:47
co jest na rozmowie kwalifikacyjnej ?
1
abc 2017-05-29 14:12
Witam. Czy ktoś otrzymał zaproszenie na drugi etap po piątkowej rozmowie w Krakowie?
Asd 2017-06-02 16:53
A na jaki region byla rekrutacja ?
abc 2017-06-07 21:23
Na śląskie
Loop 2017-06-13 15:18
Witam,
Czy ktoś już dostał odpowiedź po drugim etapie rekrutacji na Kraków?
PF Konkurencji 2017-06-29 21:37
Firma widać się ostro rozrasta i zajmuje rynek. Synbiotex w łódzkim już widoczny w większości aptek, jeśli w innych województwach tez tak jest to pełen szacun.
2
PF niekonkurencji 2017-07-04 02:00
:D:D:D nie róbcie jaj
5
Tampobiegl 2017-07-13 15:00
A jak z wyposażeniem ?
Tampobiegl 2017-07-14 11:13
Startuje właśnie na farma,
Powiedzcie mi jak z premiami, realne do osiągnięcia ?
Jak flota, doczytałem się że są Skody Rapid, ale jakoś fajnie wyposażone czy po najniższej linii oporu ?
PM 2017-07-15 10:57
@Tampobiegl na jaki rejon startujesz?
Jestes juz po rozmowach?
Tampobiegl 2017-07-15 13:07
Na ( usunięte przez administratora ) jeszcze przed rozmową , ale jestem dobrej myśli po wstępnej rozmowie z RKS :)
PM 2017-07-18 15:34
Czy ktoś aplikowal na Wielkopolske i dostal jakas wiadomość zwrotną?
Tampobiegl 2017-07-19 12:18
Ja aplikowałem na mazowieckie i dowiedziałem się że rekrutacja jest wstrzymana
Tu przybiegł 2017-07-24 00:25
Najniższa linia oporu + czujnik tył + alu . Oczywiście białe. W środku fotele z ceraty i deska z drewna w kolorze szaro-szarym. Silniki najmniejszy diesel 1.4 90KM. 3cyl. klekot . Prowadzenie ok, dynamika ok. Nic poza tym.
2
Benny 2017-07-24 23:47
Cóż szału nie ma, dużo firm oferuje coś lepszego. No ale to i tak nieźle jak na firme której nikt nie zna.
PM 2017-07-31 16:11
Rewelacja, kolejna firma "widmo"
1
Zostaw swoją opinię o MEDISFARM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDISFARM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ