Mellon Poland

Warszawa

Opinie o Mellon Poland

Antek 2012-12-06 14:22
Pracujesz tam nadal? Z tego co widziałem to nadal szukają kogoś na to stanowisko. Czyżbyś już zrezygnował ?
leonnie 2014-01-24 12:17
A mnie nie przedłużono umowy - mimo wyrobionego planu i ogólnie dobrych rozmów z klientami. Umiejętności miękkie na 100%, gdy pojawiały się jakieś braki z wiedzy od razu były nadrabiane, plan wyrobiony - z mojej grupy zostały osoby, którym szło o wiele gorzej. Ogólnie praca mi się podobała, zarobki niskie, można dorobić premię, ale jest to trudne. Nie rozumiem końcowej decyzji lidera, może za szybko wyrobiłam plan będąc nową osobą? Jeśli nie musicie pracować w Mellonie to tego nie róbcie, bo ruchy kadrowe nie mają przekładu na osiągnięcia, więc nie ma co się zarzynać i stresować nie wyrobieniem planu.
Roberto 2014-03-22 01:11
Z mojego doświadczenia pracy w kilku firmach sprzedażowych mogę powiedzieć, że Mellon Poland wypada bardzo,bardzo na plus w porównaniu z konkurencją. konkret firma z obecnie bardzo miłymi managerami i managerkami, pensja zawsze wypłacana i tyle ile się należy, program motywacyjny b. przejrzysty i wypłacany, socjal na b. dużym poziomie plus, generalnie dużo powyżej średniej, miła atmosfera pracy. podstawa mogłaby być większa o jakieś 30% ale reszta jest suuuper !!!! Przy maksymalnym wysiłku włożonym w sprzedaż zarobki mogą być nawet satysfakcjonujące. Przy niewielkim jeszcze wysiłku ze strony pracodawcy firma zbliży się do ideału zatrudnienia.
3
manti 2014-03-22 17:39
Polecam! Swietna atmosfera! Zarobki moglyby byc większe (jeśli chodzi o podstawe), jednak dobry sprzedawca będzie usatysfakcjonowany z systemow motywacyjnych, są zadowalające ;)
3
faraon 2014-07-28 03:56
wspaniała atmosfera, wyjątkowi ludzie, bardzo wiele można się tu nauczyć. chciałoby się większą pensję bo wymagania nie są małe ale uważam, że to świetna firma na start i ciężko się zgodzić z niektórymi opiniami. ogólnie polecam bo ludzie, którzy odchodzą za lepszymi zarobkami do tej pory czują sentyment do mellona i miło wspominają spędzony tu czas. na szczęście znajomości i zdobyta wiedza zostaje już na zawsze.
darco 2014-08-14 20:05
witam,
proszę o szczegółowy opis dlaczego nie można na servisie zarobić, za jedno zlecenie płaca min. 50zł x 5 = 250, 150złkoszty z zusem zostaje 2700-3000zł, dlaczego piszecie ze na zero się wychodzi albo 1500góra, proszę o odpowiedz!!!
1
darco 2014-08-15 10:50
witam,
bardzo proszę o podanie maila albo numeru kontaktowego do serwisanta firmy Mellon lub kogoś kto wie jak dokładnie wygląda taka praca jaki dochód można osiągnąć.

Z góru dziękuję
2
Sara 2014-09-08 14:59
Mam jutro rozmowę w sprawie pracy przy projekcie ubezpieczeniowym ,połączenia przychodzące, ale po przeczytaniu opinii zastanawiam się czy wogole tam jechac, zaproponowali 12zł brutto,ktoś pracuje przy tym projekcie? warto jechac?
karola 2014-09-09 10:22
ale infolinia to co innego co sprzedaż.. na infolinii nie ma żadnych targetow, tylko telefony sie odbiera. podejrzewam, że piszą to osoby które popracowaly w mellonie miesiac i liczyly na kokosy. no sorry - w każdym cc są jakies limity itp. i wiadomo, że poczatkujacy konsultant ma trudniej, bo musi sie rozgadac i nauczyc sie tej techniki sprzedazy. smieszne są niektore komentarze. ja w mellonie pracowalam 1,5 roku i owszem, pierwsze 3 miesiace byly trudne - pozniej się rozkręciłam :)
Olsen 2014-09-12 11:41
Czy jest szansa uzyskania kontaktu do kogoś z serwisu terminali kto pracował na podkarpaciu?
Olsen 2014-09-12 12:17
A jesteś w stanie załatwić kontakt do kogoś z podkarpacia (serwis)???
karola 2014-09-15 15:13
No ja mam troche inne wspomnienia - też nie chce tu wysławiać i chwalić mellona, ale w moim przypadku naprawdę nie było źle... a każdym call center trzeba robić to samo - sprzedawać. Dużo sprzedasz- masz spoko prowizje, nic nie sprzedasz - nie masz prowizji i zostaje słabiutka podstawa (to fakt).
Ale luuudzie - egzaminy na poczatku muszą być, bo chyba musza mieć przeszkolonych konsultantów, którzy znają produkty. I płacą za szkolenie jak zaczniesz pracować
2
katka 2014-09-25 19:26
ludzie!! a czego wy oczekujecie od call center?! kurde! Wszędzie trzeba dzwonić i się produkować żeby coś zarobić! Mellon nie różni się niczym od innych CC. pewnie piszą tu osoby, których byłą to pierwsza praca i myśleli, że przyjdą, posiedzą, popatrzą się w słuchawkę i jeszcze im zapłacą 2000..
asiqa 2014-11-13 17:41
zaprosili mnie na rozmowę w sprawie projektu bankowego (karty kredytowe). Możecie coś napisać o tym projekcie jaka atmosfera, stawki, prowizje. Bo żeby nie było zamienił stryjek siekierkę na kijek. Podczas rozmów to zawsze gruszki na wierzbie obiecują.
7
biacz 2015-01-10 12:00
ok 30-40zł netto za zlecenie, masz ich dziennie kilka, również wieczorami i nocami. obszar pracy to mniej wiećej promień 80 km od twojej miejscowości. za paliwo nie zwracają, zus płacisz sam.
rototiX 2015-02-12 20:44
to znaczy głąbie, że nie masz wpływu na to ile wpadnie zleceń.
praca byłaby spoko gdyby nie te chore sla i koniecznosc pracy w weekendy i święta. co prawda nie zarobi się tu dużo, a są miesiące (awaria auta) gdzie i na czysto się nawet nie wyjdzie, ale z braku laku lepsze to niż siedzenie w domu
:) 2015-02-16 11:27
Wyślij swoje cv na: rekrutacja.it@mellon.com.pl W tym momencie prowadzona jest rekrutacja na technika mobilnego w woj. dolnośląskim.
5element 2015-02-22 20:05
prawda taka, że nie wyżyje się z tego.
jako praca dorywcza - ok, ale nic poza tym.
TechPOS 2015-03-30 09:47
ok ale dostaniesz zlecenie 6h i masz ponad 100 zł za 15 min pracy + jakieś zlecenia 48 h po drodze i masz 300 zł dniówki, wiem bo sam jestem tam technikiem i już kupuje 2 samochód, są pewne mankamenty ale to wszędzie w każdej firmie są
Der 2015-03-30 09:57
Fakt zleceń nie ma stałej liczby ale jak masz za mało i twierdzisz, że potrzebujesz więcej to ci mogą region powiększyć itd. Mi po odliczeniu ZUSu paliwa itd. Raz zostało 5000 pln. raz 4000 pln. a we wrześniu 8000 pln ale to był zpier.. Właśnie zależy od miesiąca i id miejsc do których musisz jeździć, a SLA zależy jak sobie ustawisz trasę ale jak ktoś nie potrafi planować to niech się do tego nie zabiera
joko 2015-03-31 15:40
Skoro drewniany i ikid piszą że jest tak super to niech powiedzą ile by im zostało przy ok.60-70 zleceniach m/c i przejechaniu 4-4,5 tys.km. Odliczcie wszystkie koszty-bo doskonale je znacie i wtedy wyraźcie swoją opinie. Jak się ma dobry region to jest ok,ale jak ganiasz po zadupiach to na bułki zarobisz.
Podzielcie się ilością zleceń m/c i przejechanymi km.
blue 2015-04-25 23:03
Szkolenia produktowe są na wysokim poziomie.firma przyjazna dla matek i osób w wieku 50+ poza tym jest umowa o pracę i sporo benefitów tj. multisport, ubezpieczenie w lux med oraz zniżki do kina. podstawa to 1350 zł brutto/mc + prowizje od sprzedaży kart kredytowych. minusem jest brak bazy, dzwoni się do losowo wybranych numerów, czyli praca polega na 'pozyskiwaniu klientów'
3
zzz93 2015-06-22 21:10
Witam

jak kształtują się stawki za zlecenia pod mellonem serwis/demontaż/platyny/złota/srebra czyli 6h, 24h oraz 48h

pozdrawiam
werto 2015-06-23 20:54
Co do poprzedniej wiadomości to zarządzaniu i robocie to akurat nie mają pojęcia.
A już o pracy w terenie to zielonego pojęcia nie mają.To że co miesiąc pojawiają się oferty pracy to świadczy o tym że ludzie uciekają i szukają kogoś nowego na to stanowisko.Zobaczcie jak długo poszukują serwisantów i to nie na nowe tereny tylko za techników którzy im podziękowali.Stawki za zlecenia są różne(nie będę podawał jakie)ale to nie jest żaden wyznacznik. Wszystko zależy od ilości zleceń oraz terenu jaki się obsługuje. Ogłoszenie które są obecnie są na marne rejony i zarobić jakieś przyzwoite pieniądze to raczej można zapomnieć.
Pozdrawiam
2
krool 2015-06-30 10:41
zzz93, nie pękaj na paliwo, zus i serwis auta powinieneś zarobić ! a przecież o to chodzi by bylo co wpisać do cv. zarobek na czysto to sprawa drugorzędna !
komis 2015-07-24 15:35
A czemu nie pójdziesz na rekrutację i sam się nie dowiesz?
Aga 2015-08-22 07:35
A tego co powinno być w każdej pracy. To cieżki kawałek chleba a płaca zerowa.A to co ty mówisz to typowe dla 20 letniej osoby która po paru miesiącach awnsuje w call center lub na inne dobre stanowisak i poucza że płącą za pracę nie siedzenie- ale jakoś liderzy zbijają bąki i nawijają makaron na uszy tym biednym pracownikom. Słońce w call center nie da sie siedzieć.Paraca jest monitorowana-rozmowa za rozmową. Zostań dziecko na10 lat w tej robocie a zmienisz zdanie
mała mi 2016-01-18 20:00
Czy praca w CC Mellon to tylko sprzedaż? Możesz coś więcej napisać na czym konkretnie polega praca,jakie są dni i godziny pracy oraz o socjal w firmie? Z góry dziękuję za odpowiedź
Paulinka 2016-02-02 15:12
witam. mam niedlugo rozmowe o prace w mellonie. jakis projekt bankowy. ktos pracuje teraz na tym projekcie i moze sie wypowiedziec jak wypada podstawa miesiecznie? wiem jeszcze, ze jest po 6 godzin dziennie.
pozdrawiam, Paulina
buzz 2016-03-07 17:37
netto czy brutto?
yyyy 2016-05-17 16:44
jest ogłoszenie jako pomoc adm. ze znajomością rysunku technicznego wie ktoś może o co chodzi dokladnie na tym stanowisku ?
1
Tomek 2016-05-31 13:21
Firma bez przyszłości, po kilku miesiącach charówki i zawalonych weekendów zrezygnowali projektu. Szukają oszczędności w zwalnianiu ludzi a nie w pozyskiwaniu klientów, odradzam tę firmę "Kogucik".
gość 2016-07-27 10:06
Hej, ale wiecie jak ogólnie wygląda zatrudnienie jako senior hedge fund accounting team manager? Posiadam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie, więc na pewno bym się odnalazł, bo wypłata i tak może być niezła.
M 2017-01-01 17:13
Co słychać w firmie ? Ma się ku lepszemu ?
Nudek 2017-01-02 23:08
W firmie jest dobrze. Wiadomo że praca nerwowa jak w korporacji ale jak ktoś ma silne nerwy to da sobie spokojnie radę. Na wysoką kasę trzeba sobie wyrobić markę i jest zadowolenie dla wszystkich. Chodź do pracy a resztę zobaczysz.
Zawiedziona 2017-01-13 18:25
Niestety nie polecam firmy. Przyszłam jak zawsze punktualnie do pracy a oni mnie zwolnili... Bo nie zarabiają na mnie. Sprzedaję za mało. Dali dwa wyjścia, albo biorę wypowiedzenie za porozumieniem stron, albo moge jeszcze pracować tydzień, ale nasmarują mi w świadectwie pracy. Więc...
Stopka 2017-01-18 15:15
Tak wyglada praca w korpo. Brak efektów niestety robią wymianę. Tam sie dużo zarabia i trzeba mieć dobre wyniki. Nie wszyscy są super , trzeba po prostu szukać pracy w bardziej spokojnej firmie. Ja tu pracuję i chwalę sobie zarobki i atmosferę, chociaż jest nerwowo.
Nilek 2017-02-14 10:20
Każdy kto pracuje w BNY wie, że to świetna firma ale nie wszyscy mogą tu pracować. To firma dla silnych i mądrych ludzi.
M 2017-02-16 18:45
Bzdura. Pracować może tam każdy bo ludzie odchodzą a zatrudniają kogo się da. Rekrutacja często odbywa się na barze na dole firmy a jej poziom odbiega od ideału. Jeśli chcesz zajmować się wszystkim i za razem niczym to praca idealna....
3
Paulina 2017-02-27 11:48
Cześć. @M wspominasz, że poziom rekrutacji do firmy odbiega od ideału. Co masz konkretnie na myśli?
M 2017-03-03 21:50
Miałem tą przyjemość być na 3 rozmowach w sprawie pracy. Przeganiano mnie przez każde z pięter w firmie. 1 sala zajęta oj przepraszam zajdziemy niżej. Piętro niżej syf jak cholera nawet pies by się tu nie chciał załatwić. W końcu rozmowa na parterze gdzie mieści się bar/stołówka cholera wie co. Pytania z podręcznika jak rozmawiać z przyszłym pracownikiem i o co go pytać. Ogólnie żenujące.
Paulina 2017-03-06 08:32
@M dziękuję za Twoją opinię. Wspominasz, że byłeś aż na 3 rozmowach rekrutacyjnych, dostałeś pracę? ;)
były pracownik 2017-04-24 15:13
Dlaczego ktoś notorycznie usuwa moje wpisy??? Ja pytam czy mamy wolność słowa, czy jak widzę jednak nie? Jakim prawem administrator usuwa wpisy które mówią prawdę na temat tej tej firmy? Nikogo nie obrażałem, nie używałem wulgaryzmów, napisałem po prostu prawdę, żeby ludzie wiedzieli ABY NIE ISĆ DO NICH NA STANOWISKO REFERENT DS SPRZEDAŻY PRODUKTÓW BO TO ŻAŁOSNE CALL CENTER NA KTÓRYM NIE ZAROBISZ A TYLKO NERWICY SIĘ DOROBISZ, A JAK NIE MASZ WYNIKU TO DAJĄ CI KOPA JUŻ PO NAWET 3 TYGODNIACH. Skoro została stworzona ta strona to po to, aby pisać prawdę jaka by ona nie była! Jeśli ten wpis też zostanie usunięty to będzie już wszystko wiadomo jakie podejście do prawdy ma administrator.
Natalia 2017-04-25 15:47
Mellon Poland potrzebuje pracownika na stanowisko kierownika konsultantów telefonicznych i w związku z tym mam pytanie. Może ktoś podpowie jakie warunki trzeba spełniać? Na jakie zarobki oczywiści około można liczyć?
knock-knock 2017-05-05 11:18
Zgadzam się w 100%, zostawiłem jedną, konkretną wypowiedź na temat tej firmy - która została skasowana.. Tak samo nie używałem niecenzuralnych słów ani nikogo nie obrażałem. Gratulacje dla administratora - brawo, brawo.
Widocznie prawda w oczy kole. Więc muszę podkreślić jeszcze raz: w mojej ocenie, lepiej iść na kasę do Biedronki niż starać się o pracę w tej firmie. Ludzie przychodzą i zaraz odchodzą a czasami nawet nie ma chętnych na rekrutację. Zarobki? - śmiech na sali, ale jeśli jednak ktoś się zdecyduje, to życzę powodzenia i od razu radzę się nastawić na rozczarowanie.
Marynia 2017-05-09 18:18
Mellon Poland ma określony charakter działalności i robią to dobrze.
Onn 2017-05-10 19:42
Ja napiszę trochę o Mellonie w Łodzi. Pracuję tam od ponad pół roku. Początki były ciężkie bo pracowałem wcześniej w całkiem inne pracy a call center to nie jest praca gdzie się siedzi przy biurku czasem coś zrobi a reszte czasu przeznacza na głupoty. Z perspektywy czasu widzę, że jeśli ktoś się nadaje do tej pracy to w Mellonie nie jest wcale tak jak wszyscy piszą. Jest kilka projektów, każdy jest inny, wszędzie są inni team liderzy wiadomo, ale odnośnie mojego projektu powiem tak: atmosfera jest naprawdę ok, wiadomo że są dni że człowiek sie wkurza bo trzeba wyrobić całym projektem określony target i jest czasem ciśnienie. Pieniądze zależne bardzo od wyników, podstawa 2000 brutto + prowizja. Ogólnie jak jest się średnim to na rękę z prowizją około 2300 można mieć. Jeśli nie sprzedajesz, uchylasz się od pracy przez zwolnienia itd. no to sorry, nie można oczekiwać zbyt wiele. Dodam jeszcze że trzeba mieć też odpowiednią psychikę do takiej pracy.
Norbi 2017-05-23 14:06
@Onn Bardzo podoba mi się Twoja ocena, bardzo rzetelna, szczegółowa oparta na konkretnych tematach.
gef 2017-06-24 16:31
I genialna że nie dotyczy oddziału w Warszawie.
Nudek 2017-06-24 20:40
Duże znaczenie ma również zachowanie pracowników, bo od nich zależy atmosfera w pracy co potwierdzacie.
Zostaw swoją opinię o Mellon Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mellon Poland