brak logo

ENERCON GmbH

Opole

Opinie o ENERCON GmbH

HR 2016-06-06 15:59
wITAM

jA PRACUJE W TEJ FIRMIE OD 1 MARCA
SZUKAMY OSOB NA PRODUKCJE: TRZEBA ZNAC JEZYK OBCY KOMUNIKATYWNIE BO FIRMA PRZEWIDUJE SZKOLENIA ZA GRANICA.
BARDZO DOBRE WARUNKI PLACOWE: W RAZIE PYTAN ZACHECAM DO KONTAKTU iwetta.lach@enercon.de
5
elektronik 2016-07-11 08:34
Znajomość angielskiego to chyba ze względu na szkolenia za granicą,bo praca głównie w Polsce.Tylko nie wiem po co inżynier do serwisu turbiny wiatrowej,wystarczy elektronik/elektryk z doświadczeniem,po przeszkoleniu.Niedługo będą chcieli profesorów do obsługi turbin.
szmelcwagen 2016-07-11 09:17
"HR",nie wprowadzaj ludzi w błąd.Adres mailowy,który podałeś tyczy się innej spółki tj.Generator Produkcja Opole Sp. z o.o. i nie ma nic wspólnego z serwisem turbin wiatrowych.
2
ktoś 2016-08-03 11:24
a moze mi ktoś podpowiedzieć gdzie znajduje się lub będzie się znajdował Zakład produkcyjny ?? Jakaś ulica..itd Z góry dzięki.
Jokx 2016-10-15 00:21
HR ma racje enercon jest większym udziałowcem generator produkcja Opole i praca nie polega na serwisie tylko produkcji generatora który znajduje sie w wiatraku. Ja firmę polecam, chociaż produkcja do najłatwiejszych nie należy.
1
Ela 2016-10-15 11:03
Wiec nie tylko praca jako pracownik fizyczny jest ciężka w sumie to jak w każdej branzy ale na stanowiskach biurowych z tego co widzę rowniez nie jest lekko,ze pracownicy siedzą i nic nie robią
MATT 2016-10-26 19:33
MATT do Elektronik.
język obcy musisz znać, ja znam niemiecki i pracuję w tej branży w niemczech, na elektrowniach wiatrowych ENERCON też przeprowadzam kontrole i cały system, elektronika, jest tylko albo po niemiecku lub angielsku. niestety -jeden z tych języków musisz znać. szkolenie też odbywało się albo po niemiecku albo angielsku, widziałem sporo japończyków, szwedów, irlandczyków i dla nich było to szkolenie po angielsku. o polskim możesz zapomnieć.
1
ups 2016-12-03 09:04
u... tylko 2.66 na 5
2
Pielgrzym 2016-12-15 09:51
Jak wyglądają zarobki w tej firmie? Pytam o to ponieważ pracuję w Irlandii od 12 lat przy obsłudze/naprawie oraz programowaniu maszyn (głównie CNC) i planuje podjąć pracę w podobnym resorcie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
6
omijać 2016-12-18 12:14
Na rozmowie kwalifikacyjnej dużo obiecywali a potem po chamsku podziękowali informując mnie przed zakończeniem umowy, że mi dziękują za współpracę. Lepiej w ogóle tam nie iść i nie zawracać sobie nimi głowy. Tą firmę omijaj szerokim łukiem..
4
Pasikonik 2017-01-18 17:27
Nie polecam... Organizacyjna klapa
5
elo 2017-02-09 06:56
widocznie lipny z ciebie pracownik był :)
1
Marek Sz. 2017-02-11 15:22
Wysłałem do Pani CV oraz zaniosłem osobiście. Bardzo mocno mi zależy na pracy w tej firmie ale odpowiedzi nie otrzymałem. Proszę bardzo o kontakt.
bonzo 2017-02-15 10:54
jak lipna firma to i pracownicy lipni, najgorzej płacąca firma na rynku
1
Facet 2017-02-17 19:30
Najgorzej to jest ile bonzo???
1
born 2017-02-22 21:02
hej mam zacząć tam prace na produkcji możesz napisać ,jakie zarobki,i jak ktoś chce pracować czy jest w stanie podołać zadaniu ,czy są jakieś karty typu multi sport ,zgóry dziekuje
ss 2017-02-23 18:48
zarobki moga byc praca ciężka i tępa totalny brak rozwoju w tej firmie osobiscie nie polecam
1
Kalvin 2017-02-28 09:02
Witam, praca w charakterze pracownika produkcji nie stwarza w tej firmie żadnych możliwości rozwoju zawodowego, również praktycznie niemożliwy jest awans na wyższe stanowisko. Praca jest monotonna i na niektórych stanowiskach ciężka.
Plusem jest poziom płac oraz warunki pracy, jednak osobiście nie polecam tej firmy. Jeżeli ktoś myśli o rozwijaniu swoich umiejętności i chce się rozwijać powinien szukać pracy w innych firmach, moim zdaniem praca w GPO to strata czasu.
2
tk 2017-03-08 19:07
masz 100% racji szkoda czasu
3
mario 2017-03-12 11:58
ta firma to patologia
4
Aaa 2017-03-29 23:26
A jakos nikt sie sam nie zwolnil jeszcze:)
mario 2017-04-07 20:09
jeżeli jesteś mało inteligentnym człowiekiem i nic nie potrafisz robić ale umiesz czytać i pisać i lubisz w niedziele pracować to ta firma jest dla ciebie
1
Iwona 2017-04-18 13:17
@Kalvin to ważna informacja, że poziom płac i warunków pracy jest wysoki również na stanowiskach produkcyjnych. A co więcej możesz powiedzieć o pracy w ENERCON GmbH?
lysy 2017-04-18 20:01
ze FIRMA ZOTT to niebo porównując do gpo
1
wez nie marudz 2017-04-19 07:54
Nikt nikogo na sile nie zmusza do pracy w tym zakladzie .

Jak masz jaja to sie zwolnij sam...skoro Ci tak zle. W Opolu jest tyle wspanialych zakladow produkcyjnych. ktore chetnie Ciebie przyjma ... ;)
Zarobki sa tez takie zle... ;)

A dodatkowe soboty i niedziele ( tylko dla chetnych ) , za kore dostaje sie dobry hajs to tez naprawde....SAMO ZLO ;)
nic 2017-04-21 20:34
ale fajnie znowu w niedziele do pracy
1
Wiki 2017-04-21 21:17
Skoro firma dobrze płaci a w sobotę, a nawet w niedzielę do pracy przychodzą tylko ci co chcą to po co wogóle przychodzą? Albo ci pracownicy są chorzy psychicznie i nie mogą żyć bez firmy więc firma dbając o nich umożliwia im nieograniczoną możliwość pracy po godzinach, nawet w weekendy, albo Firma jest źle zarządzana. Osobiście stawiam na to ostatnie. Niestety, wolę "dobrowolnie i z radością" przyjść w kolejny weekend do roboty niż z niej wylecieć zanim znajdę coś lepszego. I tylko dlatego jeszcze tu pracuję
1
mam 2017-04-23 20:33
dlaczego jesteś niewolnikiem
Wiki 2017-04-27 11:13
Błąd w myśleniu. Nie jestem niewolnikiem. Ale jak sobie pomyślę, że ja, w weekend, razem z moją rodziną i przyjaciółmi mile spędzam czas siedząc sobie w kinie lub przy piwku a tam w firmie robota niewykonana leży to we mnie taka wielka złość wzbiera... Tak mi wstyd. Tak mi przykro, znowu plan nie wykonany, znowu szefostwo podpadnie. No jak to tak. Więc dla dobra mojego i szefa dobrego samopoczucia, ku chwale firmy w kolejny weekend do pracy marsz! No cóż, ktoś musi plan ratować. Tylko dlaczego to zawsze odbywa się kosztem robola?
2
winkiel 2017-04-28 20:15
ty jesteś chory ta firma potrzebuje takich jak ty
Gpo ponad wszystko 2017-05-17 22:24
Jakie wy glupoty gadacie. Idzcie na studia uczcie sie jezykow i przestancie byc robolami proste :) czy jednak za trudne?
Ex ikonossssss 2017-05-17 22:35
Od poczatku dzialania firmy byly 2 niedziele dla chetnych. W sb 100 % wiecej platne dla chetnych tragedia ;) Wydaje mi sie czy raczej najwiecej opini pisze pewien niby szefu z jakiegos media... gdzie mu wiekszoscia zalogi ucieklismy :) goń sie dziadzie :) zacznij od wlasnej firmy pozniej komentuj 100000% lepsze firmy amen
Andrzej 2017-05-22 09:54
ja straciłem zaufanie do Pani o imieniu na "I...".
co innego mówiła a co innego się okazało.
6
mario 2017-05-26 19:49
tylko wiklowac potrafisz zal mi cie
winkiel 2017-05-28 18:21
ja jestem magister i na wiklowaniu pracuje
Wiki 2017-05-29 22:01
No to pojechałeś! Albo jesteś ślepy i głuchy albo jesteś przydupasem. W tej firmie na produkcji pracuje wielu magistrów i inżynierów. Malują, wiklują, żywicują, a nawet szachtują. I dla nikogo nie jest to tajemnicą a ty mówisz że mamy iść na studia??? A na jakie jeśli można wiedzieć?? Gdzie uczą jak poprawnie stosować wazelinę?? Gdzie uczą jak się stać wzorcowym czopkiem?? Ty musisz to wiedzieć skoro takie głupoty posuwasz
4
wik2 2017-06-02 20:59
zakończyłem właśnie współpracę. nareszcie
7
do ups 2017-06-07 14:13
warto sprawdzić też niemieckie opinie - 2.7 na 5
2
Iwona 2017-06-14 14:09
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakie są Wasze doświadczenia z firmą ENERCON GmbH. Wątek ten służy do wymiany informacji na temat firmy oraz zostawiania ocen na temat firmy jako pracodawcy. Jednak nie jest to miejsce do atakowania innych użytkowników portalu. Takie dyskusje nie wnoszą żadnych merytorycznych treści oraz sprawiają, że osoby zainteresowane opiniami na temat pracy w firmie mają większy problem z ich znalezieniem.
mam 2017-06-20 17:20
na dzień dzisiejszy to w opolu wszystkie firmy teraz przyjmują to dlaczego pracować w gpo i tracic zdrowie
3
Management 2017-09-11 14:36
Pani Iwono,

Z jakiej firmy Pani Jest ?

Chetnie odpowiem na wszelkie pytania dot.zatrudnienia w naszej firmie .

Zapraszam osobiscie na sptokanie .

Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o ENERCON GmbH - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENERCON GmbH