PETRALANA S.A.

Bytom

Opinie o PETRALANA S.A.

Marek 2016-12-19 09:58
Praca w fabryce jest na prawdę spoko, pracuję dwa miesiące i jest ok, widać że firma dba o pracowników -wypłata mogli by podnieść ale reszta spełnia oczekiwania, warunki pracy, spełnienie BHP i odzież robocza .
2
Bytomianin 2016-12-28 12:46
Świetna firma, sąsiedzi -którzy są dość biedni- dostali od nich paczkę na święta z jedzeniem! Chociaż nikt nigdy tam nie pracował, widać że polska firma robi coś na rzecz mieszkańców Bytomia. Jak dla mnie postawa firmy super.
2
Bobrek 2017-01-02 13:34
Rozdają paczki z jedzeniem mieszkańcom Bytomia? To pewnie za te przewalające składy wełny pylące na całą okolicę, przecież wiadomo że to jest trująca produkcja
2
PETRALANA S.A. 2017-01-02 14:22 [pracodawca]
Poszanowanie środowiska naturalnego jest jednym z fundamentów polityki produkcyjnej PETRALANA SA. Jedna z najnowocześniejszych linii produkcyjnych w Europie pozwala nam na spełnienie wszystkich obowiązujących norm w w/w obszarze działania. Co więcej, szczycimy się tym, iż zastosowanie mineralnej wełny skalnej jako izolacji termicznej, izolacji akustycznej czy izolacji przeciwogniowej przyczynia się do znacznych oszczędności i ochrony środowiska poprzez ograniczenie zużycia energii i emisji dwutlenku węgla do atmosfery.
Podstawowymi materiałami wykorzystywanymi w procesie produkcji są gabro i bazalt – skały wulkaniczne, które dzięki swoim właściwościom czynią nasze produkty odpornymi na oddziaływanie czynników zewnętrznych, gwarantuje zachowanie właściwości i nienaruszalności izolacji w okresie wieloletniej eksploatacji. Wykorzystanie naturalnych surowców czyni wełnę skalną produktem naturalnym i przyjaznym środowisku.
3
@Bytomianin 2017-01-04 08:23
Gratulujemy że macie najnowocześniejszą linię produkcyjno i to jeszcze w całej Europie, tylko dlaczego zatruwacie tą już nowoczesną wełną Bobrek i okolice przeciez lezą tego cale sterty na karbiu na bobrku i po drugiej stronie na koksowni i to juz tak nowoczesnie nie wyglada
5
Bytomianin 2017-01-09 10:35
Jest polska firma, płaci w Polsce podatki, zatrudnia Polaków i jak ostatnio przeczytałem to pomagają rodzinom przekazując paczki świąteczne. Więc tak przeglądam opinie i nie rozumiem co jest alternatywą? zamknięcie fabryki , zwolnienie ludzi i importowanie wszystkich produktów? A kraj ten powinien jedynie eksportować bezrobotnych do UK? Mieszkami w Bytomiu już parę lat i nie widziałem w tym mieście tak imponującej inwestycji, głównie prowadzi się tu prace rozbiórkowe dawnych obiektów przemysłowych. Trzymam kciuki za powodzenie tej firmy.
7
PanTalon 2017-01-09 10:46
Zgadzam się całkowicie, oby więcej firm podejmowało się pomocy najbiedniejszym a nie tylko wypracowanie zysku! Te paczki to świetny pomysł!
2
Pracownik były już, na szczęście... 2017-01-18 19:43
Dzieciaki a rękawiczki do pracy dostajecie regularnie czy nadal raz na rok bo "behapowiec" trzyma je zamknięte w szafce??? Ten który tu pisał że pracując tam nie ma kontaktu z wełną i że nie ma tam zapylenia to chyba tam nigdy nie pracował...
8
Lukasz 2017-01-20 16:53
witam jak wygląda sytuacja jeżeli ktoś uczęszcza do liceum dla dorosłych jaki jest stosunek do pracownika w takim przypadku.
pracownik 2017-02-01 22:38
Jak wygląda praca jako laborantka w tej firmie?
Ktoś pracuje/pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć na ten temat? szczególnie chodzi mi o opinie kobiet które tam pracują.
Będzie&Nie będzie 2017-02-08 13:59
Dostalem oferte z tej firmy na magazniera zna ktos cos na temat zarobków, i czy warto się tam zatrudniać? Bo czytam opinie i nie bardzo mi sie to widzi?
obermajster 2017-02-08 17:56
Witam. Jak tam robota na magazynie wyglada bo mam oferte? Ile zmian, jaka kasa...itp
Dzieki
anonim 2017-02-11 15:35
Robota wygląda różnie (wiele czynników się na to składa). Stawki na początku nie należą do najwyższych ale z biegiem czasu jest szansa na podwyżkę (ale trzeba się wykazać).
Rocket 2017-02-13 11:54
To jest spoko praca -wypłata na czas, wbrew wcześniejszym wpisom, z ludźmi nad tobą można się dogadać jak to w każdej pracy są układy i układziki. Praca w systemie zmianowy. Pieniądze mogli by dawać większe.
Ptok 2017-02-13 12:50
Pracowałem na linii i mogę powiedzieć że wózkowi mają o niebo lepsze zajęcie jak bym maił papiery na widlaka to bym dalej tam robił.
mechanik 2017-02-17 10:18
Byłem na rozmowie jako mechanik za takie pieniądze to niech sobie szukają głupich śmiech to człowiek ma pracować za miskę ryżu ?
8
sikor 2017-03-01 00:02
Witam mam prośbę do osób pracujących w tym zakładzie ! wiem że są przyjęcia na stanowisko automatyka na utrzymanie ruchu jak waszym zadaniem wygląda praca na w.w stanowisku czy osoby tam pracujące wyciągają 4tys netto czy warto tam złożyć cv za info dziękuję wszystkim
starszy szeregowy 2017-03-01 10:45
Praca jest i to doceniam, jestem z Bytomia i pracuję w Bytomiu, nie marnuję połowy dnia na dojazdy i powroty z pracy, co do stawek to nie są to jakieś duże pieniądze ale też nie jest to najniższa krajowa, praca też nie jest najlżejsza, wraz z stażem, doświadczeniem i jeśli przykładasz się do tego co robisz to dostajesz też więcej kasy . Też chcą tutaj sprawdzonych pracowników i chcą ich utrzymać i to widać.
2
NeuSTW 2017-03-03 10:43
Procuje tam od kilku miesięcy i powiem: krytyczne opinie są tylko po części uzasadnione. Wypłata jest na czas tj do 10 każdego miesiąca, ponoć wcześniej takie opóźnienie były od czasu jak ja pracuję pieniądze były zawsze na koncie na czas, praca w systemie 4 brygadowym, praca jest fizyczna na linii ale następuje zmiana obowiązku i nie robisz przez cały dzień jednej rzeczy, czyli raz lepiej raz gorzej. Robisz swoje i nikt się nie czepia. Po trzech miesiącach podwyżka. Nie ma problemu z odzieżą roboczą, co do BHP to jest inspektor który pilnuje.
2
DalejLama 2017-03-03 11:49
Dokładnie, jeśli komuś nie przeszkadza praca w systemie czterobrygadowym, w święta, weekendy i całą resztę kiedy inni odpoczywają z rodziną to polecam ten zakład. Pieniądze na początek 1800-2100 zależy od stażu, doświadczenia i t p okoliczności. Na linii jest umiarkowany zapier....ol. Komuna i czy się stoi czy się leży to się należy już się skończyła więc jeśli szukasz pracy gdzie odpoczniesz to nie szukaj jej tutaj bo ktoś inny będzie musiał odwalić twoją robotę. Jeśli wszyscy by robili swoje to praca tutaj to by była bajką, a tak tylko jakieś fochy, że ci nie robią a ci nie słuchają.
1
PETRALANA S.A. 2017-03-17 16:03 [pracodawca]

1
Dżony :) 2017-04-21 12:39
piękny odpływ pracowników odbywa się po "wypłacie" w kwietniu... a kolejni w kolejce do odejścia... i ani złotówki na Święta nie dali... śmiech na sali...
4
moniek 2017-04-22 08:39
widać ze pracownicy odchodzą co chwila są wystawiane oferty na przyjęcia do pracy chyba ich to nie rusza skoro jedni przychodzą a inni przychodzą :(
2
moniek 2017-04-22 08:41
widać ze ich to nie rusza że odchodzą, co chwila jest ogłoszenie o przyjęciach i są nowi do roboty
1
??? 2017-04-22 14:12
a po co dawac lepiej brac
5
Ja 2017-05-16 09:28
A na jakie wynagrodzenie można liczyć w kadrach czy księgowości?
Pablo 2017-05-23 19:50
Jak wgląda praca na UR utrzymanie ruchu????
Sam sie oszukuje 2017-05-25 20:01
Pracuję w tym zakładzie praktycznie od samego początku . Zapowiadało się naprawdę dobrze,można było sobie samemu wynegocjować stawkę za jak chciało się pracować,obiecane premie,nadgodziny,możliwość szybkiego awansu,nagrody za tonaż itd..Po miesiącu wszystko to okazało się nierealne...Nadgodzin nie wypłacają do dnia dzisiejszego pomimo kontroli PIP.O podwyżkach też można zapomnieć,rzeczywiście raz dali paczki na święta pracownikom+ekwiwalent pieniężny. BHP na bardzo niskim poziomie,trzeba się prosić o rękawiczki,czy maski.W temacie kierownictwa to można to określić tylko jednym słowem.... żenada. Nie wiem skąd właścicel Petralany pobrał tych ludzi ale swoimi błędnymi decyzjami hamują tę fabrykę,no i oczywiście za błędy na przykład Pana PP odpowiada nie on tylko operator lini...Stan osobowy na lini produkcyjnej też żenujący na 9 os. którzy powinni pracować na odbiorze pracuje 4 lub 5 którzy pracują za dwóch nierzadko bez przerwy. Kierownictwo jest tak zdesperowane iż, zatrudnia ludzi których wcześniej zwolnili za alkohol lub niechodzenie do pracy...śmiech na sali...Pewnie padnie pytanie dlaczego tam jeszcze pracuję...bo mam blisko i z swego wygodnictwa...ale juz im się kończy cierpliwość...
17
Małż żony 2017-05-29 18:05
Może głos trochę nie na temat, ale moze co nieco rozjaśnić. Żona pracuje w firmie współpracującej jako księgowa. Ma wgląd w płatności. Powiedziała, że na początku mieli poślizg, ale teraz regulują na bieżąco więc może to dobry znak dla pracowników. Powodzenia.
Zums 2017-05-30 06:04
dobry duszku meza kolerzanki szwagrze corki, pracownicy sami doskonale wiedza czy sa poslizgi czy nie patrzac na wyciagli bankowe wiec nie musisz im w tym pomagac
6
Bytomianin 2017-05-30 17:40
Petralana szuka cały czas pracowników czy jest to związane z rozbudową zakładu.
??? 2017-05-31 22:21
a jak myslisz ?
3
lubiLubek 2017-06-01 11:29
w kwestii wypłat -pracuje od 6 miesięcy na hali i muszę powiedzieć że pieniądze zawsze były bez opóźnienia -pieniądze mogli by dawać większe tym bardziej że praca jest zmianowa i raczej do najlżejszych nie należy.
lubiLubek 2017-06-01 11:29
w kwestii wypłat -pracuje od 6 miesięcy na hali i muszę powiedzieć że pieniądze zawsze były bez opóźnienia -pieniądze mogli by dawać większe tym bardziej że praca jest zmianowa i raczej do najlżejszych nie należy.
@Bobrek 2017-06-03 14:41
Mieszkam na Bobrku, ale dla wiadomości nie pracuje na Petralanie i z tego co czytam to szczęście.
Ale wydaje mi się że ten zakład stoi od pewnego czasu chyba nie ma tam produkcji
2
precelski 2017-06-06 09:10
Pracowałem na magazynie i powiem jedno lubiłem tą pracę, pracowałem w fajnym zespole -powiem nawet że przełożony tez był spoko miał parcie na wyniki i trochę odbijało się to na atmosferze w pracy. Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej spoko... ale ogólnie nie było źle. Na zarobki nie narzekałem.
Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej sympatyczni... ale ogólnie nie było źle..
podsumowując prace na magazynie
-Pensja wypłacana terminowo ale nigdy przed terminem
-Praca w zgodzie z kodeksem pracy i na podstawie umowy o pracę;
-Socjalu brak

haha 2017-06-06 09:43
Co za bzdura że firma nie działa -pracuje w petralanie na produkcji. System czterobrygadowy - dla mnie najlepsze rozwiązanie pod słońcem można załatwić wiele spraw w tygodniu. Stawka na początku nie robi szału ale spróbuj znaleźć coś lepszego na produkcji - powodzenia.
xXxXx 2017-06-07 18:27
rozbudowa? heheh a może dlatego że trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne grosze i co mądrzejszy stąd ucieka
7
Normalność 2017-06-11 07:39
Ja pracuje i jest OK. Firma jest stosunkowo młoda więc to normalne, że struktury się dopiero tworzą i pewne rozwiązania są dopracowywane. Widać postępy i myślę, że z czasem będzie coraz lepiej. Niestety najprościej jest narzekać, może jeśli widzisz problem i znasz rozwiązanie wypadało by iść do przełożonego i mu o tym powiedzieć. Struktury są mocno spłaszczone więc zapewniam, że informacja dotrze gdzie trzeba.
TJ 2017-06-12 13:01
A zarobki tez sa normalne?Bez jaj :-D
10
OdIdP 2017-06-14 17:54
normalne jak by był 1997r. ale nie jest
8
ciek_wy 2017-06-14 22:30
a kim ty jesteś znajomym znajomego? Jak jest ok. to napisz jak jest ok. żeby wszyscy wiedzieli o co się beda ubiegać startując do tej firmy skoro jest tak okejjjjj
10
@ 2017-06-23 17:05
A co to jest ten dzień otwarty na Petralanie to już drugi raz chyba tak próbują znaleźć ludzi na produkcję
TOMek 2017-06-26 09:03
Masz możliwość zobaczenia jak działa fabryka, dowiedzieć się co będziesz robił na danym stanowisku i w jakich warunkach i na jakich warunkach a także odbycia rozmowy -coś jak rekrutacyjna, takie wstępne obwąchanie się, jest jeszcze poczęstunek i to było by na tyle -przynajmniej tak wyglądało to w zeszłym roku.
Też bytomianin 2017-06-26 23:21
Akurat
@ 2017-06-27 08:29
szok
1
hahahaha 2017-06-27 17:59
hahahahahaha
1
Berni 2017-06-27 18:38
Napisałem parę słów prawdy ale mocno cenzurują
1
jober 2017-06-27 19:30
Nie polecam
1
były pracownik 2017-06-27 19:34
Witam. "Pracowalem" tam ok. 3 miesiaca jako magazynier/operator wozka widlowego i napisze co mysle o firmie.
Firma syf....obiekt wydaje sie ladny i czysty a w srodku tak naprawde to wszedzie syf od tej cholernej welny i nieogar jak zreszta widac bo zalega ona na paletach wszedzie, nawet na parkingu przed glownym wejsciem na recepcje. Jezdzisz na zakurzonej od welny hali na rozwalonych wozkach majacych drzwi zamykane na trytki o ile sam je sobie zalozysz jesli nie chcesz wypasc na zakrecie. Praca to porazka zapierniczasz wozkiem obslugujac ludzi z produkcji i jeden tak mowi a drugi tak, nikt ci nie pomoze, nikt nic nie wytlumaczy tylko "uwijaj sie" i "szybko bo czasu nie ma" a wiekszosc ludzi to ci nawet reki nie poda bo cie gdzies maja. O szkoleniu co i jak zapomnij poprostu masz wejsc do wozka i "j e b a c"(slowa majstra). Idac tam na magazyniera trafiasz na produkcje gdzie ciagle ktos cie pogania i straszy ze bedziesz musial gorzej zasuwac. Jedzenie bierz do wozka bo na przerwe nie masz co liczyc jak samemu musisz non stop obslugiwac kilka maszyn z producji zeby "zastoju" nie robic.Na start dostajesz maske, rekawiczi, okulary i jak masz wielkie szczescie to spodnie robocze plus kurtke na zime i tyle jesli chodzi o bhp bo ja butow nie dostalem. Co lepsze stanowiska pozajmowane, ludzie sie tam zwalniaja co chwile jak juz uswiadomia sobie ze praca w tej firmie to jakas kpina i parodia nawet dni otwarte nie przyciagaja nowych ludzi . Jest tam kilku dyrektorow a prawie kazdy nie potrafi ogarnac tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec po co oni tam sa? Robota w systemie 4 brygadowym do tego i marna kasa za taki stres a po tej welnie to wszystko swedzi jak cholera i dopiero to zmyjesz po 3 dniach. Jestem z bytomia i sie bardzo cieszylem jak postanowili mnie zatrudnic bo wszystko mialo inaczej wygladac niz jest w rzeczywistosci, ale juz po 3 miesiacach mialem dosc tego co sie tam wyrabialo i sie zwolnilem. Nie polecam tej firmy przyszlym pracownikom i zaluje ze zrezygnowlem z poprzedniej pracy dla tej mordowni.
Pozdrawiam
3
Zostaw swoją opinię o PETRALANA S.A. - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRALANA S.A.