PETRALANA S.A.

Bytom

Opinie o PETRALANA S.A.

Będzie&Nie będzie 2017-02-08 13:59
Dostalem oferte z tej firmy na magazniera zna ktos cos na temat zarobków, i czy warto się tam zatrudniać? Bo czytam opinie i nie bardzo mi sie to widzi?
obermajster 2017-02-08 17:56
Witam. Jak tam robota na magazynie wyglada bo mam oferte? Ile zmian, jaka kasa...itp
Dzieki
anonim 2017-02-11 15:35
Robota wygląda różnie (wiele czynników się na to składa). Stawki na początku nie należą do najwyższych ale z biegiem czasu jest szansa na podwyżkę (ale trzeba się wykazać).
Rocket 2017-02-13 11:54
To jest spoko praca -wypłata na czas, wbrew wcześniejszym wpisom, z ludźmi nad tobą można się dogadać jak to w każdej pracy są układy i układziki. Praca w systemie zmianowy. Pieniądze mogli by dawać większe.
2
Ptok 2017-02-13 12:50
Pracowałem na linii i mogę powiedzieć że wózkowi mają o niebo lepsze zajęcie jak bym maił papiery na widlaka to bym dalej tam robił.
mechanik 2017-02-17 10:18
Byłem na rozmowie jako mechanik za takie pieniądze to niech sobie szukają głupich śmiech to człowiek ma pracować za miskę ryżu ?
8
sikor 2017-03-01 00:02
Witam mam prośbę do osób pracujących w tym zakładzie ! wiem że są przyjęcia na stanowisko automatyka na utrzymanie ruchu jak waszym zadaniem wygląda praca na w.w stanowisku czy osoby tam pracujące wyciągają 4tys netto czy warto tam złożyć cv za info dziękuję wszystkim
starszy szeregowy 2017-03-01 10:45
Praca jest i to doceniam, jestem z Bytomia i pracuję w Bytomiu, nie marnuję połowy dnia na dojazdy i powroty z pracy, co do stawek to nie są to jakieś duże pieniądze ale też nie jest to najniższa krajowa, praca też nie jest najlżejsza, wraz z stażem, doświadczeniem i jeśli przykładasz się do tego co robisz to dostajesz też więcej kasy . Też chcą tutaj sprawdzonych pracowników i chcą ich utrzymać i to widać.
2
NeuSTW 2017-03-03 10:43
Procuje tam od kilku miesięcy i powiem: krytyczne opinie są tylko po części uzasadnione. Wypłata jest na czas tj do 10 każdego miesiąca, ponoć wcześniej takie opóźnienie były od czasu jak ja pracuję pieniądze były zawsze na koncie na czas, praca w systemie 4 brygadowym, praca jest fizyczna na linii ale następuje zmiana obowiązku i nie robisz przez cały dzień jednej rzeczy, czyli raz lepiej raz gorzej. Robisz swoje i nikt się nie czepia. Po trzech miesiącach podwyżka. Nie ma problemu z odzieżą roboczą, co do BHP to jest inspektor który pilnuje.
2
DalejLama 2017-03-03 11:49
Dokładnie, jeśli komuś nie przeszkadza praca w systemie czterobrygadowym, w święta, weekendy i całą resztę kiedy inni odpoczywają z rodziną to polecam ten zakład. Pieniądze na początek 1800-2100 zależy od stażu, doświadczenia i t p okoliczności. Na linii jest umiarkowany zapier....ol. Komuna i czy się stoi czy się leży to się należy już się skończyła więc jeśli szukasz pracy gdzie odpoczniesz to nie szukaj jej tutaj bo ktoś inny będzie musiał odwalić twoją robotę. Jeśli wszyscy by robili swoje to praca tutaj to by była bajką, a tak tylko jakieś fochy, że ci nie robią a ci nie słuchają.
1
PETRALANA S.A. 2017-03-17 16:03 [pracodawca]

1
Dżony :) 2017-04-21 12:39
piękny odpływ pracowników odbywa się po "wypłacie" w kwietniu... a kolejni w kolejce do odejścia... i ani złotówki na Święta nie dali... śmiech na sali...
5
moniek 2017-04-22 08:39
widać ze pracownicy odchodzą co chwila są wystawiane oferty na przyjęcia do pracy chyba ich to nie rusza skoro jedni przychodzą a inni przychodzą :(
2
moniek 2017-04-22 08:41
widać ze ich to nie rusza że odchodzą, co chwila jest ogłoszenie o przyjęciach i są nowi do roboty
1
??? 2017-04-22 14:12
a po co dawac lepiej brac
5
Ja 2017-05-16 09:28
A na jakie wynagrodzenie można liczyć w kadrach czy księgowości?
Pablo 2017-05-23 19:50
Jak wgląda praca na UR utrzymanie ruchu????
Sam sie oszukuje 2017-05-25 20:01
Pracuję w tym zakładzie praktycznie od samego początku . Zapowiadało się naprawdę dobrze,można było sobie samemu wynegocjować stawkę za jak chciało się pracować,obiecane premie,nadgodziny,możliwość szybkiego awansu,nagrody za tonaż itd..Po miesiącu wszystko to okazało się nierealne...Nadgodzin nie wypłacają do dnia dzisiejszego pomimo kontroli PIP.O podwyżkach też można zapomnieć,rzeczywiście raz dali paczki na święta pracownikom+ekwiwalent pieniężny. BHP na bardzo niskim poziomie,trzeba się prosić o rękawiczki,czy maski.W temacie kierownictwa to można to określić tylko jednym słowem.... żenada. Nie wiem skąd właścicel Petralany pobrał tych ludzi ale swoimi błędnymi decyzjami hamują tę fabrykę,no i oczywiście za błędy na przykład Pana PP odpowiada nie on tylko operator lini...Stan osobowy na lini produkcyjnej też żenujący na 9 os. którzy powinni pracować na odbiorze pracuje 4 lub 5 którzy pracują za dwóch nierzadko bez przerwy. Kierownictwo jest tak zdesperowane iż, zatrudnia ludzi których wcześniej zwolnili za alkohol lub niechodzenie do pracy...śmiech na sali...Pewnie padnie pytanie dlaczego tam jeszcze pracuję...bo mam blisko i z swego wygodnictwa...ale juz im się kończy cierpliwość...
18
Małż żony 2017-05-29 18:05
Może głos trochę nie na temat, ale moze co nieco rozjaśnić. Żona pracuje w firmie współpracującej jako księgowa. Ma wgląd w płatności. Powiedziała, że na początku mieli poślizg, ale teraz regulują na bieżąco więc może to dobry znak dla pracowników. Powodzenia.
Zums 2017-05-30 06:04
dobry duszku meza kolerzanki szwagrze corki, pracownicy sami doskonale wiedza czy sa poslizgi czy nie patrzac na wyciagli bankowe wiec nie musisz im w tym pomagac
6
Bytomianin 2017-05-30 17:40
Petralana szuka cały czas pracowników czy jest to związane z rozbudową zakładu.
1
??? 2017-05-31 22:21
a jak myslisz ?
4
lubiLubek 2017-06-01 11:29
w kwestii wypłat -pracuje od 6 miesięcy na hali i muszę powiedzieć że pieniądze zawsze były bez opóźnienia -pieniądze mogli by dawać większe tym bardziej że praca jest zmianowa i raczej do najlżejszych nie należy.
lubiLubek 2017-06-01 11:29
w kwestii wypłat -pracuje od 6 miesięcy na hali i muszę powiedzieć że pieniądze zawsze były bez opóźnienia -pieniądze mogli by dawać większe tym bardziej że praca jest zmianowa i raczej do najlżejszych nie należy.
@Bobrek 2017-06-03 14:41
Mieszkam na Bobrku, ale dla wiadomości nie pracuje na Petralanie i z tego co czytam to szczęście.
Ale wydaje mi się że ten zakład stoi od pewnego czasu chyba nie ma tam produkcji
3
precelski 2017-06-06 09:10
Pracowałem na magazynie i powiem jedno lubiłem tą pracę, pracowałem w fajnym zespole -powiem nawet że przełożony tez był spoko miał parcie na wyniki i trochę odbijało się to na atmosferze w pracy. Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej spoko... ale ogólnie nie było źle. Na zarobki nie narzekałem.
Jak w każdej firmie są ludzie bardziej i mniej sympatyczni... ale ogólnie nie było źle..
podsumowując prace na magazynie
-Pensja wypłacana terminowo ale nigdy przed terminem
-Praca w zgodzie z kodeksem pracy i na podstawie umowy o pracę;
-Socjalu brak

1
haha 2017-06-06 09:43
Co za bzdura że firma nie działa -pracuje w petralanie na produkcji. System czterobrygadowy - dla mnie najlepsze rozwiązanie pod słońcem można załatwić wiele spraw w tygodniu. Stawka na początku nie robi szału ale spróbuj znaleźć coś lepszego na produkcji - powodzenia.
1
xXxXx 2017-06-07 18:27
rozbudowa? heheh a może dlatego że trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne grosze i co mądrzejszy stąd ucieka
8
Normalność 2017-06-11 07:39
Ja pracuje i jest OK. Firma jest stosunkowo młoda więc to normalne, że struktury się dopiero tworzą i pewne rozwiązania są dopracowywane. Widać postępy i myślę, że z czasem będzie coraz lepiej. Niestety najprościej jest narzekać, może jeśli widzisz problem i znasz rozwiązanie wypadało by iść do przełożonego i mu o tym powiedzieć. Struktury są mocno spłaszczone więc zapewniam, że informacja dotrze gdzie trzeba.
1
TJ 2017-06-12 13:01
A zarobki tez sa normalne?Bez jaj :-D
11
OdIdP 2017-06-14 17:54
normalne jak by był 1997r. ale nie jest
12
ciek_wy 2017-06-14 22:30
a kim ty jesteś znajomym znajomego? Jak jest ok. to napisz jak jest ok. żeby wszyscy wiedzieli o co się beda ubiegać startując do tej firmy skoro jest tak okejjjjj
13
@ 2017-06-23 17:05
A co to jest ten dzień otwarty na Petralanie to już drugi raz chyba tak próbują znaleźć ludzi na produkcję
1
TOMek 2017-06-26 09:03
Masz możliwość zobaczenia jak działa fabryka, dowiedzieć się co będziesz robił na danym stanowisku i w jakich warunkach i na jakich warunkach a także odbycia rozmowy -coś jak rekrutacyjna, takie wstępne obwąchanie się, jest jeszcze poczęstunek i to było by na tyle -przynajmniej tak wyglądało to w zeszłym roku.
1
Też bytomianin 2017-06-26 23:21
Akurat
2
@ 2017-06-27 08:29
szok
3
hahahaha 2017-06-27 17:59
hahahahahaha
7
jober 2017-06-27 19:30
Nie polecam
13
Iwan Groźny 2017-07-31 21:19
Obóz pracy, nie polecam !
2
Jack 2017-08-01 09:59
A gdzie nie jest obóz pracy...praca jak wszędzie. Znajomy sobie chwali, przynajmniej nie siedzi już na zasiłku. Sam przymierzam się do kursu na wózek i spróbuję złożyć papiery.
3
AssLaaK 2017-08-01 17:16
próbuj próbuj hahahaha
4
danielJWP 2017-08-08 12:17
Ale nieźle im się to hula, ciągle wyjeżdżają tiry. Jeden załadunek za drugim tylko ta wełna przy ulicy się zmienia.
2
r2D2 2017-08-10 08:34
Petralana w Bytomiu 2000,- na rękę i przyjmują zaraz po szkole bez doświadczenia, w końcu w pracy można się wszystkiego nauczyć.
cIek 2017-08-11 16:56
i co zostanie po tych 2ch na rękę po opłaceniu mieszkania i rachunków ?
1
Bytomski 2017-08-12 20:07
....reszta na jedzenie..??? Zresztą patrząc co sie dzieje w Bytomiu to te 2k chyba nie są złe.
2X2 2017-08-13 22:05
ludzie w szanującej się firmie na produkcji zarabiają 3 - 3,5 tyś na rękę (dniówka 8 godzin bez nadgodzin) w Bytomiu w okolicach łagiewnickiej ... za 2 tyś na rękę to niech sobie sami robią skoro uważają że to taka dobra pensja proste jak 2x2.
1
Tomek 2017-08-16 19:56
To gdzie masz te firmy dające ponad 3000zł na rękę?
1
2X2 2017-08-18 06:11
poszukaj na Łagiewnikach w Bytomiu
Mirek. Cz 2017-08-19 12:13
Prosze o informacje na temat pracy w dziale utrzymania ruchu UR jak wyglada praca jaka tam ekipa pracuje oraz atmosfera na wydziale, awaryjność itd. Z tego co widze stale szukają pracowników
ADi 2017-08-22 06:01
sam juz sobie odpowiedziales
1
Zostaw swoją opinię o PETRALANA S.A. - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRALANA S.A.