PETRALANA S.A.

Bytom

Opinie o PETRALANA S.A.

Ona 2016-09-07 18:18
A widzisz! I tu mamy żywy i namacalny przykład tego jak to wiele do powiedzenia mają Ci, którzy tam nie pracują....
3
pracuś 2016-09-09 14:03
Pracuję w tej firmie już "jakiś czas". Moja ocena na ten moment 4/10. Brakuje kompetentnych osób na wyższych stanowiskach, zbyt duża ilość "statystów"!!! którzy "na moje oko" bardzo dobrze potrafią mydlić oczy Właścicielom, zupełnie niepotrzebne wyścigi na produkcji kto więcej ton wyprodukuje ( 2ooo-3ooo palet "gnoju" na magazynie, nadwyżki niepotrzebnie wyprodukowane, towar bez certyfikacji, zalegające na magazynie)o terminach wypłacania pensji nie wspomnę, ciekawe w ilu procentach produkcja pokrywa się z zamówieniami, brak porozumienia między produkcją i logistyką a było nie było pracują w jednym zakładzie?!?, produkcja patrzy tylko i wyłącznie na swoje interesy (premie za tonaż), według mnie okres zimowy będzie decydujący później będzie tzreba poważnie zastanowić się co dalej.... :) pozdrawiam
13
bart 2016-09-17 07:16
Kolega się zatrudnił właśnie, 1500zł na rękę... śmiech na sali
7
LuckiLucek 2016-09-19 16:25
1. Czy w Bytomiu jest 4-brygadówka?
2. Czy wdycha się tam jakieś niebezpieczne substancje?
3.Ilu ludzi na zmianie?
5
powaznie 2016-09-19 21:22
dajcie sobie spokój
11
Mis :) 2016-09-21 19:27
Mam wyraźnie ze tylko kilka osób na tym forum wie cokolwiek o tej firmie , jej kierownictwie i atmosferze ale jeśli ktokolwiek chce przejść szkole życia, nauczyć sie jak przeżyć za minimalna kwotę , nauczyć sie kombinować i liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to polecam wszystkim. Szkoda tylko mi tych osób które tam poznałem a które dla tej firmy odeszły z dużo lepszych firm a juz napewno z firm stabilnych, gdzie nie trzeba co miesiąc martwić sie o wypłatę i o to czy za miesiąc nadal będzie sie pracowało. Ale jak to juz ktoś napisał , budujcie , racjonalizujące , wypruwajcie sobie żyły a może będzie wam dane :) a jak nie będzie to trudno ;) pamiętajcie - za naukę ( a raczej za nauczkę) tez sie płaci :)
15
Devil 2016-10-03 22:00
Pracuje tu już jakiś czas, z początku bywało ciężko. Teraz widać już jakiś progres na linii, panuje ład, kasa coraz lepsza i dla tych co chcą pracować nawet premia się znajdzie.
Najsłabsze ogniwa odchodzą , budują się całkiem zgrane i dobre brygady, które chcą pracować. Ogólnie klimat 8/10
7
On 2016-10-04 18:27
Klimat? Klimat jest tu lepszy niż gdziekolwiek! Za klimat 10/10 !!! I oby tak było dalej! :)
6
Alex 2016-10-05 13:51
Pracuję od 6 miesięcy pierwsze dwa naprawdę były ciężkie, ale teraz nie mam na co narzekać atmosfera 10/10 cała reszta 7/10 ale to dopiero pierwszy rok firmy na rynku
2
PETRALANA S.A. 2016-10-13 09:36 [pracodawca]
Dziękujemy za opinię na temat naszej firmy, wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od stażu i doświadczenia naszych pracowników. Zlecane nadgodziny są ściśle uzależnione od sytuacji osobowej w firmie i nie są stałym elementem polityki personalnej.
Magda 2016-10-18 20:45
Odnośnie wynagrodzenia
1\ pracownicy administracyjni (biurowi) mają wynagrodzenie 2-3 tygodnie po czasie
2\ większości pracownikom składki nie są płacone od grudnia 2015 roku - to tak jakbyście pracowali na czarno
pozdrowienia dla moderujących profil
11
PETRALANA S.A. 2016-10-19 11:29 [pracodawca]
Dziękujemy za opinię. Zaistniałe opóźnienia w wynagrodzeniach oraz składkach były konsekwencją zmiany banku obsługującego naszą firmę. PETRALANA SA jest młodą marką, jednak bardzo dobre przyjęcie na rynku naszych produktów i systematyczny wzrost sprzedaży pozwalają nam założyć pozytywne rozwiązanie powyższej sytuacji w najbliższych miesiącach.
1
PETRALANA S.A. 2016-10-19 11:53 [pracodawca]
Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko specjalisty ds. obsługi klientów eksportowych, jednak zachęcamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych. Skontaktujemy się z wybranymi kandydatami w momencie pojawienia się wakatu. Od kandydatów na powyższe stanowisko oczekujemy bardzo dobrej znajomości języka właściwego dla danego obszaru działania naszej firmy.
1
nonono 2016-10-20 23:48
"Dziękujemy za opinię na temat naszej firmy, wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od stażu i doświadczenia naszych pracowników..." Bajka. Ludzie, którzy pracują od samego początku produkcji i potrafią obsłużyć maszyny, dostali mniejsze podwyżki od kolegów, którzy pracują 3 miesiące i nie potrafią obsłużyć maszyn/urządzeń.
5
Bytom 2016-11-01 19:13
A co robi ogromny zwał nie sprzedawalnej wełny na terenie koksowni
przecież to zagraża ludziom za niedługo z tej góry gdzie leżą tony wełny
będzie nią pylić a ludzie będą to wdychać
13
Mieszkaniec Bytomia 2016-11-08 20:40
Widze tylko jedno robota na okraglo i mega gowniane zarobki pewnie wlasciciele tej super firmy, 1500zl dziennie wydaja na swoje zachcianki padnie to dziadostwo szybciej niz powstalo takich gownianych firm w tym miescie mamy pod dostatiem wiecej nie trzeba mysleli ze na bobrku i karbiu czarnuchow co beda za grosze robic znajda cepy jedne
4
Patrio 2016-11-09 10:57
No jasne... lepiej by w Bytomiu nie było firm dających pracę, bezrobocie było by wyższe, państwo wypłacało by wsparcie bezrobotnym biedakom, a ludzie mieli by więcej czasu by sobie posiedzieć w oknach i popatrzeć na gruzy po dawnych hutach i kopalniach -to było by idealne miejsce na ziemi. A tak jest... polska firma z polskim kapitałem i płacąca w Polsce podatki, z nowoczesną linią produkcyjną mogąca konkurować z firmami zachodnimi -które wypompowują kapitał z kraju. A zarobki jeśli cię nie zadowalają to siedź sobie na parapecie i ciesz oczy zrujnowanym Bobrkiem.
6
zaorane 2016-11-12 08:28
Ta firma to porażka, nie polecam nikomu! 4tero brygadówka za nieterminowe 1500zł... ale widać frajerów lubiących "klimat w firmie"nie brakuje.
10
DalejLama 2016-11-14 08:59
Fajna praca w fajnej firmie, pensje rosną wraz z czasem zatrudnienia. pracowałem tam i faktycznie mogę się zgodzić klimat jest spoko.
1
lol 2016-11-18 17:42
Petralana czy Labore
3
Lol 2016-11-19 19:25
To jest jeden twór jedno i to samo
Labore=Petralana i pare innych
3
lub-TAG 2016-11-21 09:49
Praca w tej firmie przy produkcji wełny nie należy do najłatwiejszych jakie miałem, ale jestem zadowolony, Praca w cyklu zmian 4 brygadówki to też jakieś urozmaicenie. Z mistrzami produkcji można dojść do porozumienia -nie traktują cię jak wyrobnika.
1
dajciesobiepokój 2016-11-25 13:53
z całą pewnością zmiana banku powoduje opóźnienia w płatnościach, fajna baja na dobranoc. Wpisując w goglach nazwę "petralana" pierwszy wynik to komunikat z firmy windykacyjnej Kaczmarski "ta firma to dłużnik" i podana wysokość długu. To pewnie nadal wina zmiany banku.
9
Fan 2016-11-28 10:12
co za bzdura -nie ma nic takiego
1
Bytomianin 2016-11-28 10:20
Byłem na rozmowie -na drugim etapie. Firma robi bardzo dobre wrażenie, nowy biurowiec i bardzo fajne zaplecze socjalne, faktycznie nowa linia produkcyjna. Ludzie z którymi rozmawiałem są bardzo sympatyczni. Pieniądze jakie oferują na początek nie są takie złe jak piszecie.
4
Adam87 2016-11-29 21:26
Poczytałem wpisy i się nie zdecyduję mimo że biurowiec wygląda imponująco to jego widok nie wykarmi i nie wynagrodzi mi 1/3 życia które poświęca się na pracę choć jak widać niektórym to wystarczy hahahahaha
9
@petralana 2016-11-30 10:03
Przecież wełna będzie pylić po całej okolicy a wdychanie jej jest
mega zagrożeniem dla zdrowia a nawet życia ludzi.
2
lub-TAG 2016-11-30 15:33
Może wełna pyliła przy jakiejś starej technologii produkcji, pracuję na linii i nic takiego nie mam miejsca, zresztą prawie nie ma kontaktu z wełną, z linii odbiera się zapaczkowane - zafoliowane płyty. A co do zagrożenia życia kiedyś trafiłem na taką informację:
Jest to mit, który powstał lata temu. Przeprowadzono liczne badania i analizy (ogranizowane przez ośrodki niezależne), które jednoznacznie stwierdziły brak jakiegokolwiek wpływu wełny i włókien wełny na możliwość wystąpienia raka płuc. IARC (www.iarc.org), Międzynarodowa Agencja ds. Badań nad Rakiem stwierdziła ostatecznie w 2001 roku, że włókna wełny skalnej nie są rakotwórcze.
3
Pracownik 2016-12-17 16:25
Jak ktoś chce pracować to będzie pracował a co do samej produkcji to nie jest źle choć góra mogła by czasami z pracownikami porozmawiać a nie że są od tego Majstrowie , nie wszystko mówią to co im przekazujemy miło by było jak raz na jakiś czas góra by zeszła na linie produkcyjną i by sie sama spytała nas pracowników co byśmy chcieli ulepszyć aby ta robota była lżejsza a nawet i sprawniejsza sami pracownicy nie maja nic przeciwko pracy mają tylko małą prośbę aby zlecenia były realne i nie 10 prac na raz tylko 6 a będziecie zadowoleni . Rozmawiajcie z nami a będziemy bardziej szanować prace .
4
Marek 2016-12-19 09:58
Praca w fabryce jest na prawdę spoko, pracuję dwa miesiące i jest ok, widać że firma dba o pracowników -wypłata mogli by podnieść ale reszta spełnia oczekiwania, warunki pracy, spełnienie BHP i odzież robocza .
1
Bytomianin 2016-12-28 12:46
Świetna firma, sąsiedzi -którzy są dość biedni- dostali od nich paczkę na święta z jedzeniem! Chociaż nikt nigdy tam nie pracował, widać że polska firma robi coś na rzecz mieszkańców Bytomia. Jak dla mnie postawa firmy super.
2
Bobrek 2017-01-02 13:34
Rozdają paczki z jedzeniem mieszkańcom Bytomia? To pewnie za te przewalające składy wełny pylące na całą okolicę, przecież wiadomo że to jest trująca produkcja
2
PETRALANA S.A. 2017-01-02 14:22 [pracodawca]
Poszanowanie środowiska naturalnego jest jednym z fundamentów polityki produkcyjnej PETRALANA SA. Jedna z najnowocześniejszych linii produkcyjnych w Europie pozwala nam na spełnienie wszystkich obowiązujących norm w w/w obszarze działania. Co więcej, szczycimy się tym, iż zastosowanie mineralnej wełny skalnej jako izolacji termicznej, izolacji akustycznej czy izolacji przeciwogniowej przyczynia się do znacznych oszczędności i ochrony środowiska poprzez ograniczenie zużycia energii i emisji dwutlenku węgla do atmosfery.
Podstawowymi materiałami wykorzystywanymi w procesie produkcji są gabro i bazalt – skały wulkaniczne, które dzięki swoim właściwościom czynią nasze produkty odpornymi na oddziaływanie czynników zewnętrznych, gwarantuje zachowanie właściwości i nienaruszalności izolacji w okresie wieloletniej eksploatacji. Wykorzystanie naturalnych surowców czyni wełnę skalną produktem naturalnym i przyjaznym środowisku.
2
@Bytomianin 2017-01-04 08:23
Gratulujemy że macie najnowocześniejszą linię produkcyjno i to jeszcze w całej Europie, tylko dlaczego zatruwacie tą już nowoczesną wełną Bobrek i okolice przeciez lezą tego cale sterty na karbiu na bobrku i po drugiej stronie na koksowni i to juz tak nowoczesnie nie wyglada
5
Bytomianin 2017-01-09 10:35
Jest polska firma, płaci w Polsce podatki, zatrudnia Polaków i jak ostatnio przeczytałem to pomagają rodzinom przekazując paczki świąteczne. Więc tak przeglądam opinie i nie rozumiem co jest alternatywą? zamknięcie fabryki , zwolnienie ludzi i importowanie wszystkich produktów? A kraj ten powinien jedynie eksportować bezrobotnych do UK? Mieszkami w Bytomiu już parę lat i nie widziałem w tym mieście tak imponującej inwestycji, głównie prowadzi się tu prace rozbiórkowe dawnych obiektów przemysłowych. Trzymam kciuki za powodzenie tej firmy.
3
PanTalon 2017-01-09 10:46
Zgadzam się całkowicie, oby więcej firm podejmowało się pomocy najbiedniejszym a nie tylko wypracowanie zysku! Te paczki to świetny pomysł!
1
Pracownik były już, na szczęście... 2017-01-18 19:43
Dzieciaki a rękawiczki do pracy dostajecie regularnie czy nadal raz na rok bo "behapowiec" trzyma je zamknięte w szafce??? Ten który tu pisał że pracując tam nie ma kontaktu z wełną i że nie ma tam zapylenia to chyba tam nigdy nie pracował...
6
Lukasz 2017-01-20 16:53
witam jak wygląda sytuacja jeżeli ktoś uczęszcza do liceum dla dorosłych jaki jest stosunek do pracownika w takim przypadku.
pracownik 2017-02-01 22:38
Jak wygląda praca jako laborantka w tej firmie?
Ktoś pracuje/pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć na ten temat? szczególnie chodzi mi o opinie kobiet które tam pracują.
Będzie&Nie będzie 2017-02-08 13:59
Dostalem oferte z tej firmy na magazniera zna ktos cos na temat zarobków, i czy warto się tam zatrudniać? Bo czytam opinie i nie bardzo mi sie to widzi?
obermajster 2017-02-08 17:56
Witam. Jak tam robota na magazynie wyglada bo mam oferte? Ile zmian, jaka kasa...itp
Dzieki
anonim 2017-02-11 15:35
Robota wygląda różnie (wiele czynników się na to składa). Stawki na początku nie należą do najwyższych ale z biegiem czasu jest szansa na podwyżkę (ale trzeba się wykazać).
Rocket 2017-02-13 11:54
To jest spoko praca -wypłata na czas, wbrew wcześniejszym wpisom, z ludźmi nad tobą można się dogadać jak to w każdej pracy są układy i układziki. Praca w systemie zmianowy. Pieniądze mogli by dawać większe.
Ptok 2017-02-13 12:50
Pracowałem na linii i mogę powiedzieć że wózkowi mają o niebo lepsze zajęcie jak bym maił papiery na widlaka to bym dalej tam robił.
mechanik 2017-02-17 10:18
Byłem na rozmowie jako mechanik za takie pieniądze to niech sobie szukają głupich śmiech to człowiek ma pracować za miskę ryżu ?
4
sikor 2017-03-01 00:02
Witam mam prośbę do osób pracujących w tym zakładzie ! wiem że są przyjęcia na stanowisko automatyka na utrzymanie ruchu jak waszym zadaniem wygląda praca na w.w stanowisku czy osoby tam pracujące wyciągają 4tys netto czy warto tam złożyć cv za info dziękuję wszystkim
starszy szeregowy 2017-03-01 10:45
Praca jest i to doceniam, jestem z Bytomia i pracuję w Bytomiu, nie marnuję połowy dnia na dojazdy i powroty z pracy, co do stawek to nie są to jakieś duże pieniądze ale też nie jest to najniższa krajowa, praca też nie jest najlżejsza, wraz z stażem, doświadczeniem i jeśli przykładasz się do tego co robisz to dostajesz też więcej kasy . Też chcą tutaj sprawdzonych pracowników i chcą ich utrzymać i to widać.
1
NeuSTW 2017-03-03 10:43
Procuje tam od kilku miesięcy i powiem: krytyczne opinie są tylko po części uzasadnione. Wypłata jest na czas tj do 10 każdego miesiąca, ponoć wcześniej takie opóźnienie były od czasu jak ja pracuję pieniądze były zawsze na koncie na czas, praca w systemie 4 brygadowym, praca jest fizyczna na linii ale następuje zmiana obowiązku i nie robisz przez cały dzień jednej rzeczy, czyli raz lepiej raz gorzej. Robisz swoje i nikt się nie czepia. Po trzech miesiącach podwyżka. Nie ma problemu z odzieżą roboczą, co do BHP to jest inspektor który pilnuje.
1
DalejLama 2017-03-03 11:49
Dokładnie, jeśli komuś nie przeszkadza praca w systemie czterobrygadowym, w święta, weekendy i całą resztę kiedy inni odpoczywają z rodziną to polecam ten zakład. Pieniądze na początek 1800-2100 zależy od stażu, doświadczenia i t p okoliczności. Na linii jest umiarkowany zapier....ol. Komuna i czy się stoi czy się leży to się należy już się skończyła więc jeśli szukasz pracy gdzie odpoczniesz to nie szukaj jej tutaj bo ktoś inny będzie musiał odwalić twoją robotę. Jeśli wszyscy by robili swoje to praca tutaj to by była bajką, a tak tylko jakieś fochy, że ci nie robią a ci nie słuchają.
1
PETRALANA S.A. 2017-03-17 16:03 [pracodawca]

Zostaw swoją opinię o PETRALANA S.A. - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRALANA S.A.