brak logo

San Markos Sp z o.o.

Warszawa

Opinie o San Markos Sp z o.o.

Miszkur 2014-09-02 22:47:34
Firma nie chciała mi zapłacić pensji.
Zostały mi zaproponowane udziały w firmie w momencie, gdy firma stała w kiepskiej kondycji finansowej. Dzieki temu chciano oszczedzić na pensji dla pracowników.
Firma jest mała, właściciel ma zawsze racje. Nie jest to miejsce, gdzie się robi karierę.
2
bylypracownik 2014-11-07 13:07:16
Najgorsza atmosfera pracy jaka chyba jest mozliwa w tym kraju ! Dramat ! Ludzie uciekaja po 1-3 miesiacach jak przed pozarem !!!!
ktoś 2014-11-18 22:49:54
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w maju i to co mnie przeraziło to totalny brak umiejętności słuchania przez osobę mnie rekrutującą. Pan próbował mi udowodnić że jest mądrzejszy a ja sie nie nadaję, pytania typowe dla pracowników korporacji a przecież to mała firma. Nie polecam! Odechciało mi się pracowac w tym miejscu w ciągu kilku minut od rozmowy!
1
ktoś 2014-12-02 14:51:24
Przez tego pana co rekrutuje to ludzie uciekają z firmy po miesiącu. To jest zakompleksiony mały człowiek.
1
Były pracownik 2015-02-05 09:48:05
Bardzo duża rotacja pracowników z powodu złej atmosfery w firmie ! Człowiek jest traktowany jak pomiotło !
Gość 2015-03-30 22:59:37
Słaba atmosfera, słabe warunki lokalowe, słaba płaca, dużo nadgodzin. Problemy z płatnościami - nie warto
ted 2015-05-05 06:48:23
A kiedy to były pracownik (zwolniony) napisze dobrą opinie o swoim poprzednim pracodawcy. Nalezy mu dołożyć ile wlezie. A firma jest jedna z najlepszych na rynku dlaczego? bo ciebie tam nie ma
1
Bantu 2016-03-01 20:21:01
Niekompetencja, lizusostwo i miernota - trzy pożądane przez zarząd cechy pracownika. Dzięki temu czują się lapsi. Zgadza się, że atmosfera jest fatalna. Zgadza się, że źle płacą. Zgadza się, że jest duża rotacja. Firma nie jest jedną z najlepszych - zdarza jej się zabłysnąć, jak akurat złowi zdolną osobę lub team - ale zazwyczaj trwa to krótko.
2
zxc 2016-03-02 10:27:54
bez przesady, jest cieżko i zapierdziel ale przy obsłudze klienta to norma, w każdej agencji tak jest. jezeli ktos potrzebuje ciszy i spokoju w pracy niech szuka posady nocnego stróża ;) Agencja nie jest sieciowa wiec i możliwości ma mniejsze niż wielcy ale za to struktura jest bardziej horyzontalna i obrotny pracownik na pewno moze wiecej ugrać

pozdro dla malkontentów ;)
1
Kasia 2016-04-12 14:48:03
Tak czytam te opinie i nie mogę się zgodzić! Bardzo dobrze wspominam mój czas w SM, była świetna atmosfera, dobry i mądry Szef.Dużo pracy i nadgodzin jest wszędzie,chyba osoby wypowiadające negatywne uwagi nigdy nie pracowały w agencji sieciowej...tam, rzadko słyszysz za dobra robotę zwykłe dziękuje.
Wielkim atutem San Markosa właśnie była atmosfera! Klarowne warunki finansowe i fajni Klienci.
Ci co zawsze narzekają nawet w pracy marzeń dopatrzą się niedogodności, bo przecież sami są idealni:)

Osobiście rekomenduje ekipę SM:)
1
dude 2016-04-12 23:35:01
nie żartuj sobie - jaka świetna atmosfera... jakie klarowne warunki finansowe... i fajni klienci. buractwo, miernota, niekompetencja. san markos nie płaci lub płaci z opóźnieniem /bez podania terminu/. rotacja pracowników. przygłupawi zarządzający, miernoty w kreacji.
1
Gugu 2016-04-21 10:14:49
Gdyby każdy miał polegać na opiniach w internecie to pewnie nigdzie nie byłoby warto pracować. Ja mam zupełnie inne doświadczenia. Pierwsza sprawa - atmosfera jest zupełnie inna niż w korpo, jest luźno, często zabawnie. Oczywiście, że czasami po prostu trzeba się spiąć i robić - nie wiem jak wy, ale ja przychodzę do pracy, a nie na wczasy. Szybko można się odnaleźć, obowiązki są jasno określone. Pieniądze są bardzo w porządku, do tego nigdy nie zdarzyło mi się dostać ich choćby dzień po czasie.
Świetnie, że wszyscy marudzą, gorzej, że moim zdaniem marudzą Ci, którzy wszędzie znajdą jakieś minusy. Ale jak to mówią - złej baletnicy...
2
don gugu 2016-04-23 22:45:30
nie prawda. kłamiesz. freelansowałem dla san markos i z kasą to był duży problem. jak trzeba było płacić to zaczęły się schody... oczywiście po targach dostałem tylko część pieniędzy. oszukujecie.
1
Ruda 2016-04-27 12:32:38
A najbardziej "dobry i mądry szef" :) Szkoda, że nie napisałaś jeszcze, że przystojny :)))))
1
burza 2016-05-05 10:39:44
Atmosfera to dramat - zgadzam się.
Firma udaje "nowoczesną, dynamiczną i kreatywną" tak naprawdę jest stale wymieniającą ludzi zacofaną agencją. Liczy się tylko kasa, ludzie uciekają jak tylko mogą.
Omijać szerokim łukiem !
1
ogarniacz 2016-05-09 13:25:18
Czytając to wszystko mam wrażenie, że pisze się o dwóch różnych firmach.
ale do rzeczy jakie są fakty:
- zespół który tam pracują to ponad połowa osób, która pracuje więcej niż 1,5 rok więc gdzie ta rotacja. W każdej agencji ludzie sie wymieniają
- płatności są takie jak w każdej agencji z tą różnicą, że zawsze pensje i faktury dla podwykonawców są płacone. Gdyby były zaległości lub brak płatności pewnie agencja musiała by często zmieniać freelancerów, a tak nie jest. Często to oni dzwonią zapytać sie czy nie ma SM dla nich jakiejś roboty.
- Miernota każdy ocenia swoją miarą innych ale gdyby pracowała sama miernota nie było by agencji 16 lat na rynku, która nie martwi sie czy w następnym miesiącu będzie kasa na wypłaty
- Nadgodziny w której agencji nie siedzi się po godzinach, ale patrząc na SM to zdecydowane wychodzi sie o 17 czasem trzeba zostać ale gdzie nie trzeba?
- Gdyby było tak źle to byli pracownicy nie wracali by znów do pracy w SM.
Przykro mi, że komuś się nie udało i ma żal.. Ale zachęcam wszystkich, którzy lubią wyzwania.
1
A\la 2016-05-16 10:30:02
Jak na realia agencyjne spędziłam w San Markos bardzo dużo czasu. Nigdy nie zdarzyło się abym nie otrzymała pensji na czas. Poza tym są np. premie za wygrane projekty NB co też w mało której agencji się praktykuje. Ludzie są różni jak wszędzie - ja zyskałam w tym miejscu wielu super znajomych z którymi nadal się spotykam już poza pracą. A jeśli chodzi o zarządzanie - życzyłabym sobie w każdej pracy trafiać na takiego CEO. Podsumowując - faktycznie miejsce dla tych co się lubią wykazywać - będą zadowoleni.
jago 2016-05-30 12:27:00
widzę tu trochę wpisów obecnych pracowników (oczywiście opinie pozytywne)
Nie dajcie się zwieść, atmosfera i warunki lokalowe / sprzętowe są bardzo słabe. Nikt nie dba o zespół i relacje jakie panują w firmie.
Odradzam !
1
Waldemarek 2016-06-30 15:51:52
Mobilny kierownik projektu brzmi całkiem dobrze z tego co widzę, zastanawiam się jak ma się to ogłoszenie do pieniędzy, piszą, że uczciwe ale czy jest ktoś kto mi powie jak bardzo czy to nie wiem, np. 3000 netto chociaż? Bo widzę też pozytywne wpisy tu
Zostaw swoją opinię o San Markos Sp z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie San Markos Sp z o.o.