brak logo

Call&More Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o Call&More Sp. z o.o.

mars 2016-04-29 00:34
Szczerze powiem, że poprzednie opinie wydały mi się fakowe, bo tak różowo, zeby było (zarobki 2000) to w Kielcach się nie spotkałem, ale po pierwszym pełnym miesiącu pracy (i wypłacie) mogę śmiało sam polecić pracę w tej firmie, jak się ma chęć do pracy to zarobić można, a i dużo ładnych dziewczyn pracuje, więc się też chce do pracy przychodzić :)
2
funia 2016-05-12 13:29
Stanowiska są różne ale raczej nie ma większych problemów w tej pracy, wiadomo, zazwyczaj na stanowisku doradcy klienta rozmawia się z różnymi ludźmi ale jednak nie jest tak źle, bo obsługują klientów, którzy to mają dobrą ofertę i ludzie bardzo nie narzekają podczas rozmów telefonicznych co ułatwia pracę.
min 2016-06-06 14:28
Ile płacą netto za jedna godzinę ?
1
min mo 2016-08-01 21:26
mam znajomą która tam pracuje i podobno w ostatnim miesiącu zarobiła 14 zł za godz. na rękę. Jeżeli to prawda zastanawiam się czy się tam nie wybrać. najwyższa stawka w mieście.
forn bee 2016-08-03 15:30
nigdzie nie wyczytałem aby nie płacili, wręcz przeciwnie podobno są bardzo terminowi.
Ciekawe ale jeżeli tak piszą. Ważne aby kasa była na czas.
byly pracownik 2016-08-12 10:47
Pracowalem w tej firmie i powiem jedno, wszystkie pozytywne opinie sa wyzsane z palca i napisane przez wlascicieli firmy!!. Jakie kur... 2000zl ?placa 8zl /h o ile zrrobisz wynik 0.33 podpisanych umow w ciagu miesiaca czyli wychodzi okolo 1.5 umowy w ciagu dnia, co jest nie wykonalne bo nowi pracownicy dostaja bardzo kiepska baze. Nowa baze dostaje tylko 1 stary pracownik. Wyniku oczywiscie nie zrobisz to zaplaca ci 6zl/h . czyli pensja bardzo marna. Na poczatku firma robi bdb wrazenie, ktore konczy sie w momencie podpisania umowy, gdyz musisz tam zostac bo inaczej zabieraja ci 300zl z pensji za szkolenie. Ogolnie nie polecam, atmosfera bardzo nie przyjazna, no i zarobki znikome.
19
wit 2016-08-15 15:52
witam
były pracownik jeśli możesz napisz cos na temat projektu plusa czyli nie ma stałej podstawy 8zł na reke jest wtedy jak zrobisz wynik ?
x 2016-08-16 15:13
Jak widze nazwa sie zmienila. Metody nie. Poszukajcie glebiej w necie.
2
były pracownik 2016-08-16 20:16
Tak owszem dają 8zł na ręke jak masz wynik 0,33% przez miesiąc podpisanych umów - to wychodzi około 1,5 umowy dziennie przy 8h pracy lub gdy nie zrobisz wyniku to masz 6zł/h. O tych 6zł nic nie wspominaja przed podpisaniem umowy, potem to ładne kwiatki wychodzą. Jeśli myślisz że zrobisz wynik to jesteś w błędzie, jest to nie wykonalne przy tak przemielonej bazie jaką Ci dadzą. Tak, ta firma zmienia nazwę co jakiś czas.... Ogólnie nie polecam.
9
forumowicz 2016-08-17 08:52
Atmosfera jak wszędzie, pracujesz, żeby zobaczyć rezultat w portfelu :)

Każdy chce pracy, gdzie za nic otrzymujemy grubą kasę - ale realia są inne.
Jeśli chcecie zarobić - polecam
1
Kamila 2016-08-23 12:56
Cześć
napiszcie proszę ile dają na netto na początku za godzine i jak jest z prowizjami od realizacji umów jak obliczają
ona 2016-08-24 15:43
Pracowałam tam kilka miesięcy i mi wyszło prawie 11 zł na rękę za godzinę. Praca jak wszędzie. Przychodzisz robisz swoje i wychodzisz. Ci którzy pracują dłużej mówi że mają nawet 14 zł na rękę. Generalnie ok. Siostra pracowała w Smyku i ma 5 zł na rękę także wracam do c&m po wakacjach.

1
Kamila 2016-08-24 17:20
ona napisz jeśli możesz to 11zł na ręke to z premia tez wliczona a ile jest netto za godzine
Kamila 2016-08-24 17:21
na jakim projekcie byłas plusa ?
ona 2016-08-26 10:19
11 zł miałam netto, to była stawka z premią.
Byłam na plusie ale oni realizują jeszcze umawianie spotkań dla szkoły językowej.
Ja wolę plusa bo więcej można zarobić.
kamila 2016-08-26 20:23
Ona jaka jest stawka netto za godzine
ona 2016-08-31 10:22
Masz 8,56 zł podstawy ale zawsze dostajesz więcej bo prowizje wypłacają zawsze, bez względu na cel.
prawda 2016-09-08 12:59
były pracownik 2016-08-16 20:16:28

Tak owszem dają 8zł na ręke jak masz wynik 0,33% przez miesiąc podpisanych umów - to wychodzi około 1,5 umowy dziennie przy 8h pracy lub gdy nie zrobisz wyniku to masz 6zł/h. O tych 6zł nic nie wspominaja przed podpisaniem umowy, potem to ładne kwiatki wychodzą. Jeśli myślisz że zrobisz wynik to jesteś w błędzie, jest to nie wykonalne przy tak przemielonej bazie jaką Ci dadzą. Tak, ta firma zmienia nazwę co jakiś czas.... Ogólnie nie polecam.
I TO JEST NAPISANA CAŁA PRAWDA BYŁY PRACOWNIK MA RACJE
12
pracowała 2016-09-10 10:51
Pracowałam tam i zarabiałam ponad 1600 tys. netto.
Pierwszy raz jestem na tym forum i jestem zaskoczona opiniami.
2
Bboy 2016-09-18 00:09
Chyba z pol h się smialem patrząc kto jest wlascicielem firmy otóż PAN z. Posiadają tez bpo center a także premium contact i od niedawna call and more .będąc na rozmowie w premium jakże się zapierali ze z bpo nie maja nic wspólnego zamurowalo jak powiedzialem ze wlasciciel ten sam XD kwestia czasu i firma zmieni nazwę przychodzisz obiecują kokosy a potem się okazuje ze wychodzi 6 pln i zamiast zarabiać na premie to dorabiasz sobie żeby ci do zwyklej godzinowki starczylo .ze szkoleń z 9 osób zostalem sam reszta zrezygnowala .zostalem bo obiecywali projekt orange biznes a mam duże doświadczenie z orangem sama pani prezes przychodzi la do mnie gory obiecywać .na przerwach wychodząc same narzekania "a mi kazali robić wszystkie soboty" i takie tam .no cóż jak ktoś się daje to tak ma nie ma na umowie to pocalujta w tylek .najważniejszą kwestia nie dac się manipulować team menagerom wiadomo są tacy w porządku ale to marketing ich tez uczą jak manipulować wami żebyście dawali efekty . Trzeba się starać dla siebie samego no i lepszej kasy wiadomo .będąc w innej firmie co parę dni slyszalem 200 pln kary godzinki za kare do odrobienia .ależ nie ma problemu tylko 200 zawsze w ten sposób traktowalem tych co prubuja manipulować .nigdy nic nie bylo .mam dobre wyniki mogą mnie cmoknac taka jest prawda szczególnie w Ccig .największą strata w teamie to ktoś kto robi wyniki .robie w tym trochę ok 8 call centrach w Kielcach pracowalem i ten pozostawil na mnie najgorsze wrażenie. No ale jakby nie bylo muszę podziękować bo wlasnie tu na szkoleniach poznalem milosc życia XD to juz ok 2 lata razem .zawsze warto samemu spróbować zobaczyć jak nie pasuje to idziesz gdzie indziej .call centrów w Kielcach nie brakuje oby każdy znalazl swoje miejsce .pozdrawiam i powodzenia.
7
zbulwersowana 2016-09-30 16:17
Ludzie Kochani..... nawet nie myślcie o tym kołchozie!!!!! 6 zł na rękę jak huj.Nimi się prokuratura powinna zająć.Łamią prawa pracownika.A
14
Lex 2016-10-19 22:07
Szkolenia do tej firmy są co 2/3 dni i zazwyczaj gdy ludzie dostają umowę wychodzą xD
8zł przy 0.33 xD
250 zł za szkolenie lecz też musisz spełnić warunek sprzedaży xDD
Ogólnie nie polecam nikomu :D
6
Dżery 2016-10-20 19:05
Jeśli chodzi o plusa to przy 6h pracy dziennie musisz zrobić jedną umowę i wtedy masz 8,56 na rękę, przy 8h dwie umowy. Jeśli nie - 6 złotych na rękę. A uwierzcie, trudno w 22 dni robocze zrobić 22 umowy, bo ludzie nie chcą tego brać. Oczywiście na rekrutacji nic nie wspominają o tym, że kasa jest za wynik. Ok, są premie od każdej umowy, ale jak na 22 dni masz 21 umów to i tak nie nadrobisz nimi straty 300 złotych, które przepadną jeśli za godzinę będzie 6 zeta na rękę. Szkolenia marne, w pracy prawie nikt nie wyrabia normy (przynajmniej tak było miesiąc temu). Ciężko pracuje się w stresie, że musisz mieć umowę bo jak nie to dostajesz marne grosze. Z grupy kilkunastu osób może jedna lub dwie wyrabiała 8,56. Nie polecam, ale jak ktoś nie ma wyjścia to tam pójdzie.
10
@ może 2016-10-27 21:13
Byłem dzisiaj na rozmowie i widzę że mają fajną atmosferę. Robili jakąś familiadę czy coś i podobno mają tak często. Stawki takie jak wszędzie więc zastanawiam się bo na atmosferze mi zależy. CC w Kielcach jest dużo ale pozostałe mają gorsze opinie. hmm nie wiem.
1
była 2016-11-01 21:53
Polecam :) i pozdrawiam dziewczyny z zespołu wizyt !
4
omijac 2017-01-13 09:41
Ta firma to jedna wielka sciema. Caly czas trenrerki Cie motywuja do ciezkiej pracy przy sluchawce a same siedza 8 godz i nie robia praktycznie nic . Przy rozliczaniu wiecznie błedy . Trzeba sie prosic o swoje pieniadze .
16
Justyna 2017-01-14 19:37
Kał & srom i tyle o tej firmie
13
mono 2017-01-21 18:18
Jedno z lepszych miejsc pracy w Kielcach. Otrzymujesz taką kasę jaka ustalasz. Nie manipulują przyszłymi pracownikami. Minusy, to stałe godziny pracy. A i popielniczki nie ma:)
Mogę polecić, warto spróbować, czy atmosfera przypasuje, praca tego typu, czy przełożeni są ok.
1
Zainteresowany 2017-01-23 10:06
A jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
2
Maja 2017-02-22 14:50
Nie polecam tej firmy najgorszym wrogom!!! Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami. 6zł na godzinę to MAX i nie łudźcie się, że zarobicie więcej. Oszuści i naciągacze, żałuję, że nie rzuciłam im w twarz umową, jak tylko ją zobaczyłam. Ludzie wytrzymują tam parę dni i odchodzą wściekli , że zmarnowali czas i nerwy. Pozytywne opinie na 100% pisane są przez właścicieli firmy.
10
aaaaa 2017-02-23 17:00
a w tym premium jak jest?
Przedstawiciel HR 2017-02-24 09:18
Moi drodzy,

każda opinia jest dla Nas bardzo ważna dlatego z niepokojem czytamy powyższe.
Nie respektujemy Waszego niezadowolenia, ponieważ w pracy kierujemy się zasadą szczerości i wzajemnego szacunku. Każdą wątpliwość dotyczącą formy współpracy oraz rozliczeń jasno opisujemy jeszcze przed podpisaniem umowy. Obecnie w oddziale nie posiadamy ani jednej osoby zarabiającej 6 zł, zatem nie jesteśmy w stanie zainterweniować na opisany problem. Jak również sprawdzić czy autorem postu jest były lub obecny współpracownik, tudzież konkurencja.

Niemniej jednak jesteśmy wrażliwi na Wasze komentarze zatem osoby posiadające pewne sugestie bądź uwagi dotyczące współpracy gorąco zachęcamy do kontaktu : biuro@callandmore.pl . Pozdrawiamy 
2
Katarzyna 2017-03-22 10:34
Jestem tutaj pierwszy raz i żal mi tych ludzi którzy wpisują takie bzdury o stawce i błędach w rozliczeniach. Pracowałam w tej firmie ponad pół roku i nie miałam żadnych problemów. Normalna atmosfera , pieniądze zawsze na czas 10tego, odeszłam bo znalazłam prace w zawodzie. Ale polubiłam tych ludzi tam. Codzienne rozluźniające zabawy, teraz nie mam tego w pracy :/ a szkoda. Pozdrawiam dziewczyny z wizyt które często widzę na FB !
1
ktoś 2017-03-29 14:16
Polecam tyle w temacie
1
Wyjazdowa 2017-03-31 09:06
Pracuje tutaj od stycznia i co mogę napisać, zgrana ekipa, ludzie są pomocni, fajna atmosfera.
Jeżeli chodzi o Kielce mogę polecić. Kasa ok. Zgadza się to co mówi.ą na rozmowie.
Nie mam wymagań i tak planuje wyjazd za granicę. Czekam tylko na dokumenty.
1
Kornelia 2017-04-21 23:36
Wszystkie pozytywne opinie napisane przez właścicieli firmy, płacą 6, 50/h, nie można pracować u nich dłużej niż 6 h, ktoś nie ma pakietu to wyganiają do domu. Nie spotkałam się w Kielcach z tak beznadziejnym call center. Lepiej iść do Telbridge, CCIG gdzie 2500-4000 zl zarabia się bez mobingu w świetnej atmosferze.
8
Kasia 2017-04-23 11:48
Za cały miesiąc zarobilam 800 zł z tego 300 zł zwrócić musiałam za szkolenie, ta firma to porażka, powinna tą firmą zająć się inspekcja jak najszybciej.
7
juz nie pracujący 2017-04-23 22:31
Zgadzam się w zupełności. Porażka nie praca. Nikomu nie polecam. Stawki godzinowe żałosne niby premie których raczej nikt nie widzi może ze dwie osoby na całym projekcie. Do tego '' sprzęt '' na którym masz pracować nie spełnia wymagań słuchawki przez które nic nie słychać, do mikrofonu musisz krzyczeć żeby klient Cie słyszał aa no i cudowny kwiatek że jak uszkodzisz te ledwie działające słuchawki musisz zapłacić 100 zł. Dodatkowo system który cały czas się psuje ale wynik musisz robić. O ciągłych walkach o wypłatę nie wspomnę przecinają Ci za wszystko. A na koniec miesiąca okazuje się ze zrobiłeś aż 600 zł. Ale żeby umilić czas masz jakieś pseudo gry które maja zrobić wrażenie ze niby cudowna praca. Do tego konsultanci mają zakaz informować nowych pracowników jakie cudowne warunki panują w tej firmie. Podsumowując unikajcie tego miejsca jak ognia szkoda czasu i nerwów.
9
Kamila 2017-04-24 08:51
Ja zarobiłam za cały miesiąc 500 zł i już nie pojawiłam się w tej firmie. Porażka.
4
pracownik 2017-05-04 11:36
2-3 tysiące miesięcznie to marne grosze...?
pracownik 2017-05-04 11:37
2-3 tysiące miesięcznie to marne grosze...?
1
Aneta 2017-05-04 12:42
Pracowałam tam w ubiegłbym roku przez ponad 7 miesięcy. Powiem tak zarobić się da, były osoby które miały naprawdę sensową pensję, ale byli i tacy którzy nawet 1000 zł nie zarobili głownie przez to że pracowali przeważnie po 3 h dziennie, podejrzewam, że pretensje o niskie pensje maja osoby, które po prostu przyszły posiedzieć na parę godzin i zbytnio się nie wysilały. Ja pobyt tam wspominam w porządku.
1
Albi 2017-05-10 14:21
Pracowałem 3 miesiące, teraz siedzę za granicą. Ludzie całkiem spoko, menadżerki pomocne, atmosfera ok, bez presji, kasa niczego sobie. Moim zdaniem najlepsze call center w ck.
1
paprotka 2017-05-10 14:26
pracuję od roku, miało być na chwilę, zostałam:) Atmosfera, ludzie SUPER!! I ZAROBIĆ MOŻNA, jak nasz cel przed sobą. Pozdrawiam. Najlepsza firma w jakiej pracowałam.
2
Ktoś 2017-06-16 13:35
Dziwi mnie jedno. Czemu młodzi ludzie są tak wykorzystywani? Czemu dają się tak traktować? Mogłabym elaborat napisać jako były pracownik tej firmy...powiem tylko jedno. Gdzie inspekcja pracy w tym wszystkim? Ludzie maja za godzine 6.5 zł i czy to jest zgodne z prawem skoro najnizsza stawka przy umowie zlecenie to 13.00 zł za h?
3
Lula 2017-06-19 15:39
Dla mnie jak na Kielce nie jest źle, pracowałam całkiem niedawo i złego słowa powiedzieć nie mogę. Podejście w tej firmie do człowieka nawet dobre, spodziewałam się stania nad głową i większego stresu. Zarobiłam tyle ile chciałam i sporo się nauczyłam.
1
QbeQ 2017-06-19 17:55
Jest git , nie ma co ludziska. Żeńska płeć góruje i to mi się podoba :)
W innych miejscach jest to samo, więc jak ktoś ma bliżej do domu to niech wpada.
1
zła 2017-06-19 22:21
Ktoś tu napisał 2-3 tyś zł za miesiąc...pfff tam się zarabia 500 zł miesięcznie 700 w porywach i w dodatku jak się chce odejść wcześniej niż po upływie 3 miesięcy to zabierają 300 zł z pensji za szkolenie, tak za 3-dniowe szkolenie!!!!! Banda!
3
lucyPJ 2017-06-26 11:14
Mało zarobią ci co nie robią :-) w każdym callcenter, w którym byłem sprawdza się jedno jak masz wyniki to zarabiasz dobrze, a jak nie masz to nie ma co liczyć na kokosy. Potwierdzam pozytywne komentarze tu, trzeba umieć pracować i się zaangażować.
1
Polacy sobie wilkiem 2017-06-28 15:29
Ludzie szukam pracy. Wróciłem z zagranicy. Wchodzę na poszczególne fora. Czytam opinie i jestem w szoku. Czy tutaj wpisała się chociaż jedna osoba która rzetelnie miała coś do powiedzenia !!!!!!!!!!!!!
Ludziska nie potraficie obiektywnie ocenić miejsca pracy!?????????? Tutaj są jedynie oskarżenia. I na każdym forum jest dokładnie tak samo. Napiszcie jak jest naprawdę , inni chcą znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce pracy ale niestety nie da się opierać na Waszych opiniach. Żenada i kpina !!!! jak Polacy potrafią sobie wspólnie zabijać życie !!!!!!
Zostaw swoją opinię o Call&More Sp. z o.o. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Call&More Sp. z o.o.