brak logo

TUiR WARTA S.A.

Warszawa

Opinie o TUiR WARTA S.A.

Qwerty 2009-12-22 12:27:35
Witam, czy ktos moze podzielic sie opinia nt pracy w TUiR Warta. Chodzi o centrale, departamenty produktowe? Chodzi o porzadek/nieporzadek organizacyjny, przeplyw informacji, zarzadzanie, zarobki.
anonim 2011-05-22 17:25:16
Jest ok - nie ma co narzekać. Fakt trzeba przepracować swoje, ale doceniają wkońcu.
Tomasz 2013-02-09 08:18:56
Od 20 lat korzystam z ubezpieczeń nieruchomości, samochodów i podróży. To co wycięła Warta dyskwalifikuje ich w moich oczach na całe życie. W ubiegłym roku ubezpieczyłem swoje prywatne auto w TUiR Warta. Ze względu na bezszkodowość skorzystałem z 60-procentowej zniżki na OC i AC. Zapłaciłem 3000PLN, co i tak nie jest małą sumą biorąc pod uwagę, że auto jest warte 65000PLN. W październiku (umowa kończy się w marcu 2013 roku) otrzymałem wezwanie do dopłaty w kwocie 5400PLN z szkodowość w przeciągu ostatnich dwóch lat. Jak się okazało, wzywają mnie do dopłaty pełnej 100-procentowej składki za dwa zdarzenia i wypłaty spowodowane moim autem służbowym (nie jestem jego właścicielem a firma płaci pełne składki w innym normalnym towarzystwie ubezpieczeniowym). W przypadku jednego zdarzenia zdarzenia udało mi się wyjaśnić, iż sprawcą zarysowania zderzaka była inna osoba i zrobiono regres (pokrycie kosztów z ubezpieczenia sprawcy) natomiast drugie zdarzenie to pęknięcie szyby po uderzeniu kamienia od innego jadącego samochodu na naszych drogach. Oczywiście napisałem odwołanie od decyzji zaraz w październiku, załączyłem kopie wszystkich dokumentów zdarzeń, szczegółowo opisałem sytuacje. Nikt do tego się nie ustosunkował. W ubiegłym tygodniu (styczeń 2013) otrzymałem przedprocesowe wezwanie do zapłaty w kwocie...5400PLN. Po przesłaniu (nie było w piśmie namiarów na osobę prowadzącą sprawę)kopii wysłanych wcześniej maili, otrzymałem odpowiedź, iż jednak powinienem im zapłacić 3400PL. Żadnych wyjaśnień za co dla czego, na jakiej podstawie, skąd ta kwota itp. Po wysłaniu przeze mnie kolejnych maili z zapytaniem gdzie jest ich ustosunkowanie się na moje odwołanie (mieli na to ustawowy termin) zapadła cisza. Dzisiaj szykuję się na wojnę sądową (zapewne otrzymam takie wezwanie, bo nie zamierzam dać się naciągnąć. Zastanawia mnie też, jak tak działająca firma chce mieć klientów, którzy zaufają jej na dłużej niż jednorazową przygodę. Ostrzegam wszystkich, trzymajcie się od Warty z daleka. Pozdrawiam
anonim 2014-06-20 10:41:30
Witajcie, czy mógłby ktoś podzielić się informacją na jakie zarobki mogą liczyć osoby na stanowisku menagerskim np. ds obsługi ubezpieczeń grupowych?:)
6
solnet 2014-08-30 10:00:54
Ja mogę się podzielić bo tam pracowałam.Beznadziejna firma,mało płacą,nie szanują ani klienta ani pracownika. Nie liczy się wiedza i doświadczenie tylko żeby pracować dużo a brać mało,a najlepiej to nic. Ale nie wszyscy tak mają to zależy jakie masz układy.Atmosfera w pracy? Dramat! Zapomnij o koleżeńskości i życzliwości. Niestety Warta jeszcze do końca się nie obudziła że mamy XXI wiek. Narzędzia pracy i systemy operacyjne sprzed 10 lat.Mogłabym jeszcze ale chyba tyle wystarczy.Zdaję sobie sprawę,że gdzie indziej też nie jest różowo. Ale Warta to wyjątkowo wredna firma. Jednym słowem nie polecam.
1
miko 2015-03-11 21:33:01
jak z wypłatami jest?
ella 2015-07-01 14:21:16
UWAGA NA PRACE NA ALEJACH JEROZOLIMSKICH W WARSZAWIE I NA BARDZO ZLA KOBIETE AGNIESZKE, ZLO KTORE WYRZADZA PRACOWNIKOM POWINNOWROCIC DO NIEJ Z POWROTEM.
10
qaz 2015-07-08 21:04:29
karolcia nie wiesz co znaczy, że ktoś w pracy wyrządza zło? a wiesz co to mobbing? jak się trafi w pracy na jakąś szuję to niestety w dzisiejszych czasach ciężko dbać o swoje a tym bardziej cudze interesy nie tylko w branży ubezpieczeń... więc nie cwaniacz skoro ciebie nic takiego w życiu nie spotkało. A skoro taka zorientowana jesteś, że zatrudniają spróbuj szczęścia i dopiero się wypowiadaj a nie złośliwości ludziom piszesz
1
Ania 2015-09-28 17:31:16
Mobbing jest, ale nie w każdym dziale. Za to nieprzyjemna atmosfera, którą tworzą sami pracownicy jest już na porządku dziennym, co jest nawet nieco dziwne, bo w niektórych miastach pracują osoby wywodzące się z rodziny czy grona przyjaciół (zwykłe zatrudnianie po znajomości).
2
XYZ 2016-02-09 16:24:18
Jest prywatna opieka medyczna Medicover, jest Multisport, za który trzeba dopłacić (chyba 30 zł), są ubezpieczenia grupowe (umowa na 40 stron, więc powodzenia w zapamiętaniu co one obejmują) no i są dodatki na święta, na które łapią się niektórzy pracownicy (generalnie bez szału, niektórzy mogą dostać parę stówek). Na plus jest roczna premia, uzależniona jednak od oceny. Na start firma jest ok, jeśli się dobrze trafi można się podszkolić i złapać trochę doświadczenia. Szkoda, że podwyżkę dostaje się najczęściej dopiero przy okazji złożenia wypowiedzenia.
1
noname 2016-10-12 23:45:22
z ta atmosfera to faktycznie coś jest na rzeczy, nerwowość i spina rekrutujących (IT) na tyle duża że człowiek traci ochotę do pracy już po pierwszym kontakcie z firmą
mati 2016-10-13 10:44:14
Jak dla mnie to stres w pracy aktualnie jest dość normalnym zjawiskiem, szczególnie w tego typu miejscach. Jeśli atmosfera robi się przy tym nieprzyjemna to moze warto pomyśleć co sam mogę zrobić, aby sytuacje poprawić. Jak dla mnie to wiele zależy od pracowników
yerbaba 2016-11-20 20:07:18
Czy ta Agnieszka jest z Lublina ?
yerbaba 2016-11-20 20:07:32
Czy ta Agnieszka jest z Lublina ?
zmęczony 2016-12-01 19:19:46
Pracuję w tej firmie od trzech lat, na zleceniu, płaca 2000 brutto, zero premii, zero urlopu, zero zastępstw, idziesz na L4 to się pytają czy musisz iść na tak długo? Każdy wolny dzień - jeśli weźmiesz odliczany jest od wynagrodzenia. Nawet jeśli się starasz to nie dostaniesz ani grosza więcej i jeszcze szefostwo stara się na ciebie zwalić więcej obowiązków niż masz to w umowie. W dodatku siedzisz i pracujesz za dwie osoby. Nic co robisz nie jest doceniane, a jeszcze dostajesz opr za to że się zrobiło jeden błąd za te trzy lata pracy. System pracy musisz sobie sam ogarnąć, nikt nie pomaga, nikt ci nie powie co masz robić. A jeśli jest afera to mają pretensje, że tego nie zrobiłeś. Ogólnie kocioł. Wypłaty też są kiedy im się zachce wypłacić
Zostaw swoją opinię o TUiR WARTA S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TUiR WARTA S.A.